Ekonomika
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nevím, proč jsem to nezachytil už před novým rokem, ale mám pocit že začít o tom psát až 9. ledna kdy už bylo pár aut na emisích trochu pozdě.
Nejdříve vyrábí RZ se dvěma kruhovými prolisy na 2 nálepky, potom tu 1 zruší a zbytky té staré budou přelepovat bílou nálepkou, která ale dosud není k dispozici... Co k tomu dodat a nebýt vulgární?!! Snad jen to, že zadní RZ se dvěma různobarevnými nálepkami nad sebou byla docela pohledná...
V dnešní době se to ještě kontroluje podle nálepek? Mám za to, že se to stejně ověřuje přes RZ v databázi. Nebo ne? 😄
petrumr
Mě je to uplně šumák jestli je nebo není.
petrumr
Poněkud mi nedocházelo, proč se obě povinné kontroly oddělují a nejsou společné s jedinou známkou. Takže zase jednou selský rozum zvítězil...
petrumr
Vždyť se vlastně vůbec nic nezmění! Jen umístění té známky.
Tak a najbližšie zrušia predné tabuľky špz, tie vzadu budú stačiť. Keď merajú rýchlosť, aj tak robia fotku zozadu... Pre motoristu to bude výhoda, lebo registrácia vozidla nezdražie (dokonca môže ušetriť za prednú podložku špz) a štát ušetrí náklady za jednu tabuľku. >😒] >😒] >😒]
na Slovensku už lepia nálepky na predné sklo, po EK a STK ich odlepia a nové napelia , a hotovo 😉
Redakce: Z návštěvy STK si nově odnesete pouze červenou známku na zadní poznávací značce.
Na STK provádí kontrolu způsobilosti vozidla a dávají tedy červenou známku. Na SME tedy stanice měření emisí dávají zelenou známku a SME nemusí být součástí budovy STK. Milá redakce tohle byste měli znát, než napíšete blbost.
Na STK provádí kontrolu způsobilosti vozidla a dávají tedy červenou známku. Na SME tedy stanice měření emisí dávají zelenou známku a SME nemusí být součástí budovy STK. Milá redakce tohle byste měli znát, než napíšete blbost.
Teda vlastně nezruší, jen ji nebudou lepit na RZ, ale na protokol o emisích. Přeci auto musí první na emise, jinak nedostane STK, to dá rozum, takže stačí jedna známka.
Vskutku geniální nápad. Kdyby zrušili známku komplet, člověk by řekl, že aspon ušetří za známku, ale lepit jí místo toho na papír….
A celé to vylepšili tím, že původní staré zelené známky se budou nyní přelepovat krycí nálepkou. Jenže ty nemají stanice TK ještě k dispozici, takže budto nechávají staré nebo škrábou, jenže značka oškrabaná na plech je poškozená značka, za kterou Vás teoreticky může PČR pokutovat. Ale hned nás ubezepečili, že soudruzi příslušníci budou zatím schovívaví….
Jak genální úředníky to máme v našem krásném Kocourkově. A jak hodnotnými věcmi se zabývají 😄
P.S. Nejsem Pražák 😄
Tudíž absolutně nechápu, v čem spočívá ono "snížení administrativní zátěže a úspory peněz pro STK", když nyní se navíc má lepit na RZ ještě nějaká přelepka (já ji teda minulý týden neobdržel), tudíž je to přesně naopak a žádné snížení a úspory se nekonají... :no: