Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

SEAT Exeo ST: NaKOMBInovaný Avant se představí v Ženevě

27 komentářů

radhro
tak se na to podívejme , můžeme tady začít stejnou diskuzi jako vedle u Octavie I , jestli kupovat zastaralou techniku (ovšem tentokrát od audi) .Já osobně bych s tím neměl vůbec žádný problém a tohle kombi se mi líbí ještě více než sedan. Po dlouhé době pěkný seat (od dob krátké Altey) :yes:
Toto auto nabízí fungující airbagy, ABS, ESP, EDS atd. atd. Běžný řidič nemá šanci rozlišit, jestli tyto systémy byly vyvinuty nyní nebo v roce 2001 (kdy přišel na svět dárce techniky, Audi A4 8E). Motory tam budou úplně nové kvůli plnění Euro 5. Tak co vlastně řešíme?
Plautus
o tejto vete sa dá polemizovať "Motory tam budou úplně nové kvůli plnění Euro 5."...hlavne, čo sa tej 1.6 týka, to je už taký matador motor, a preto by som skôr napísal, motory budú upravené kvôli plneniu Euro5. Inak to bude na tváričku a zadoček kompleta uvedená Audina...darmo, v dnešných časoch šetriť treba 8-s
TDI-CR jsou nová a předpokládám, že 2,0 TSI bude tentýž, co je v Tiguanu, takže rovněž nový (EA88😄. Ta 1,6ka je tam spíš z cenových důvodů.
Plautus
hochu, veď sa nehádam, ibaže je tam a preto som oponoval, capisco? 😉
radhro
no najdou se zde střelci , kteří tady budou zvracet při pohledu na "okopírovanou A4" , ale mne tento vůz pro záchranu Seatu přijde docela smysluplný jestli tedy nepřišel příliš pozdě 😉
_Teddy_
Nie som presvedceny, ze toto je spravny krok. Jednotne platformy a motory v ramci koncernu, to ano. Ale trosku "opucovat" predoslu verziu A4, a ponukat to ako "novy" model? Zda sa ze vo VW su naozaj uz z vysledkov Seat-u zufali, a nevedia co s nim...

Napriek tomu si myslim ze Seat by konecne mal najst svoju vlastnu tvar, a neprodukovat akesi "Seat A4 Tour". Je to velmi smutne, ked najkrajsi Seat je... Audi A4. Ale ak by som chcel 7-rocne Audi A4, kupim ho radsej v bazari za 25% ceny tejto "potemkinovskej vesnice"...
Hammunasakra
Trochu s vaším příspěvkem souhlasím, milý Teddy, ale SEAT žádnou tvář už DLOUHO NEhledá. Je to už MNOHO let JEN "montovna" volkswagen - i kdyby zaměstnanci "chtěli" - tak "NEexistuje"
TAK jim bylo "shůry" přikázáno, TAK to je ;-\
Zatímco "styl" co byl naordinován východoevropské montovně "funguje", ten "jihoevropský" prostě NE - ale oni kluci ve Wolfsburg něco "vymyslí" ... už nyní do seat občas "lepší" verzi motoru než do škoda strčí ... ale pravdu máte že ten kdo se rozhodl "sportovně" seat "ladit" a to s "van/mpv" stylem karoserie kombinovat - ten by .. :no:
PS: Je opravdu VELMi zajímavé, JAK rozdílně jsou vnímány výrobně/konstrukčně vpodstatě STEJNÉ vozy fabia/octavia ... než jejich "variace" s logem SEAT 😉
_Teddy_
fabia/octavia sice mozu byt podobne konstrukcne, ovsem dizajnovo su predsa len inde (napriek dost rozpacitemu faceliftu). Nic nekopiruju, idu svojou cestou. Ked si clovek postavi vedla seba napriklad Golf a Octaviu, alebo Passat a Superb, vidi dve uplne odlisne auta (aj ked na rovnakom podvozku, s rovnakymi motormi).

Lenze tento "Exeo" moze byt posledny klinec, po ktorom chory Seat exne. Kebych nevedel ze je to naozaj Seat, poviem "aha, dalsi cinsky plagiat!". To je hanba pre takuto automobilku...

Seat - auto nemoción...
Hammunasakra
Opět s vámi SOUHLASíM - Exeo je (pravděpodobně) krok ŠPATNÝM směrem. Ale tak jako "pojetí" octavia, tak o "pojetí" leon/toled👋altea (všechny 4 ne na "podobném" ale "STEJNÉM" podvozku, se STEJNÝMi motory) NErozhodují lidé v česku ani ve španělsku, ale VŠECHNA rozhodnutí jsou z centrály VW - a PROČ jim to se škoda docela "vychází" a PROČ to samé se seat "až tak nejde" (všechny modely obou automobilek jsou technicky vpodstatě "identické").
Stejná "napodobenina" byl superb I (NE, že by se mi "líbil", ale jakžtakž se prodával) - PROČ to u seat (exeo) působí .... tak jak působí - NEvím/NEchápu ("dohnat" to mohou snad je "ultrazajímavou" cenovou politikou)
Pěkný den 😄
coolio
S tím titulkem si redakce dělá p*del z Kylie, ne?
Upozorňuju ale že jestli se tenhle mor rozšíří, jdu "číst" TROšIČkU jinam.
Plautus
ten nadpis je viac ako výstižný, trafili klinec po hlavičke :yes:
RS
Mně to NEvadí >😒]
Dave SK
Co poviete mam pravdu?aj interier je podobny
radhro
co jsem říkal >😁 >😁 :yes:
Plautus
dobré ránečko >😁
sme trošičku zabudli, že nastali ťažšie časy a Seat patrí pod VW (VW, Audi, Seat, Škoda, ...) krídla??? >😁
>😁 >😁
T613
Škoda, že tu není Pierro :-!
Jak jsem psal již v jiné diskusi, vyrábět v dnešní době auta s předním pohonem s motorem uloženým vpředu podélně, to mi přijde jako úchylnost. Já vím, Seat to zdědil od Audi. Tam bych to ještě horko těžko překousl, protože Audi nabízí za příplatek pohon 4x4 a pro ten je použití podélně uloženého motoru jednoduší. Taky pro použití 6-válcových motorů je výhodnější poloha podélně. Ale z toho (4x4, 6-válce) Seat nenabízí - zatím - no uvidíme. Takže tady mi to přijde jako největší technický problém nového Seatu. Jinak designově mi to přijde jako docela usedlý nenápadný auto, na rozdíl od stávajícího Toleda, které se moc neprodává, takže chápu tu změnu designu k "šedivejm" nevýraznejm autům. Snad to Seatu trochu pomůže ze s r a č e k, byla by ho škoda, protože z celého koncernu VW předvádí nejvýraznější design.
Hammunasakra
K vaším výborným textům, milý "nemám(e) rád(i) VW("myšlenkovýsouputníku - mohu-li")", jen malinkatý "doplněk" ...
Místo "....mi PŘÍJDE jako úchylnost" je zřejmě vhodnější sloveso ".. mi příjde" nahradit "JE .. úchylnost" - si myslím já
PS: Na co si tu "hrajeme"? Vždyť to JE stará audi A4 - jen BEZ jejích "kladů", zato se všemi "mínusy" (BEZ humoru, BEZ legrace)
Seat Exeo = sotva průměrné auto (= další zmařená šance - někdy to "lidověautí" šetření/kombinování platforem/dílů "vyjde", někdy se Seat Exeo jmenuje ..
Pěkný den 😉
Deadlift
Nema spojeni ST chraneno Ford? 😉
manetino
Podle mě je neseatovější seat toledo 2.generace. A je velká škoda, že nešel seat tímhle směrem. to bylo právě design emocion. Všimli jste si jak vypadalo toledo 1.gen a jak pak první octavia? Nejsou si "trochu" podobný? Exeo mi nepřijde zase tak špatný. Loni se A4 nezdála nikomu "úchylná" ale teď hurá do útoku! Je to hrozný,fuj....asi jsem sám, ale já bych ho docela bral.
Hammunasakra
Ve verzi "předokolka" koupě A4 (ať se jmenuje jakkoliv) spíše NEní ... tím nejlepším nápadem 😉
manetino
Radši exeo než současné toledo. vždy a všechny verze. 😉
Hammunasakra
Raději podvozek (střední třídy) minulé A4, než podvozek (nižší střední třídy) minulého golf? Budiž (já chtěla SROVNATELNÉ srovnávat) ...
Místo toledo - mazda 3 ... například
Místo Exeo - Lexus IS nebo Mazda 6 ... například 😉
loydl
tiež mám ten názor - cena seat, kvalita audi. nie si sám, ja by som ho ale bral určite, najmä ak by mal zaujímavú cenu.dizajnovo s ním nemám žiadny problém, dokonca sa mi páči (na fotkách, uvidíme aký bude naživo).
Hammunasakra
No PRÁVĚ! "Kvalita" audi - předokolkové audi je přinejlepším "průměrný" podvozek - to je jen HRA na kvalitu...
PS: Motor(y) také "žádný zázrak" - prostě pod názvem seat exeo se budou prodávat ty HORŠÍ varianty minulé generace A4 - technicky NEkonkurenceschopný vůz ... dle mého názoru (asi VŠICHNi konkurenti jsou dnes "dál" - je to "podobné" jako minulý superb - ve své době technicky málem "nejzaostalejší" vůz na trhu). ;-\