Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: McLaren MP4-30 vyráží do boje o vavříny s Hondou, Alonsem a Buttonem

Mclaren ukázal svůj monopost pro nadcházející sezónu mistrovství světa formule 1. Dočká se druhý nejúspěšnější tým historie alespoň vítězství?
Zpět na článek
30. 1. 2015 16:08
30. 1. 2015 16:22
Avatar - TeeJay
30. 1. 2015 16:08
McLaren Honda
Co mi tady pod článkem chybí, je anketka: Mohl by McLaren Honda hned v prvním roce získat titul? Tak alespoň takhle přes diskuzi: bude to černý kůň sezony, průměr nebo ostuda? ;-)

Já jsem kupodivu >:-[] optimista - tipuju, že bude s Mercedesem bojovat o titul.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - King
30. 1. 2015 16:22
Re: McLaren Honda
Vzpomněl jsem si na rozhovor s Takeem Kiuchi, když se ho ptali, jak se Honda staví k možnosti dodávat motor i jiným týmům. Odpověděl, že McLaren bude mít zatím exkluzivitu a to ze dvou důvodů. Zaprvé se chtějí soustředit na vyladění RA615H pro potřeby top týmu a zadruhé nikdo jiný neprojevil zájem. "Možná, že po Melbourne budou chtít všichni náš motor", dodal. >:D

Je jasné, že F1 je i o diplomacii a politice, ale Honda nikdy nepatřila k velkohubým značkám, má spíš opačný problém - neumí se dostatečně odprezentovat a "prodat". Podle mě moc dobře z dat McLarenu vědí, jak funguje hybrid Mercedesu, i když ho neznají fyzicky a pokud pustí do světa takovouhle hlášku, musí si být sakra jistí, že ten jejich je lepší.

F1 ovšem ani náhodou není jen motor a přestože třeba už ví, že budou rychlejší, než McLaren vloni, nelze vědět, jak na tom jsou ostatní. Dokonce i kdyby podle simulací byli rychlejší, než Mercedes vloni, nemusí to nic znamenat, protože Mercedes mohl přes zimu zapracovat. Ale abych to nenatahoval - věřím, že McLaren překvapí a s Mercedesem to bude boj. ;-)