Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dodge Charger SRT Hellcat zvládne přes 330 km/h (+video)

14 komentářů

Rich-doonie
Vypadá to na úžasnou káru, design se mimořádně povedl a o charakteru motoru asi nebude třeba diskutovat ... :yes: Zajímalo by mě přímé srovnání s M5-kou, v přímce ji asi (určitě) rozmete, ale jezdecky a co se zábavy týče by to mohlo být zajímavé srovnání těchto super-sedanů.
S8
Přesně, zajímá mě podvozek a "mrštnost" v zatáčkách, no a samozřejmě i cena, ale ta by mohla být dobrá.

Co mám 750ix mě pojela jen Panamera Turbo, ale kdybych najel na okresku, tak mě vykostí i Leon Cupra, protože 2,1 tuny je problém a obavam se, že tady to bude podobne...
JapanPower
Nedavno si kamos doviezol z ameriky GT-R za 40 000 Eur (2012/ 40 000 mil, este v zaruke) Len tak pre zabavu ako "druhe auto do rodiny". Ale uprimne povedane za tu cenu... Auta ako 750ix a Panamera Turbo si dava na dialnici na ranajky 8-s ( O okreske ani zmienka, viem ze su to neporovnatelne auta, porovnavam cisto silu motora v priamke/cena)
Anonym
Tohle neni konkurence M5. Tohle je muscle car na blbnuti, na zrychleni, drifty. Konkurenci M5 je novy Cadilla CTS-V a ten ji vyjonove porazi. A samo je i levnejsi.
Rich-doonie
Souhlasím, že to přímý konkurent není, ale pokud chceš najít největšího EVROPSKÝHO konkurenta, tak si myslím, že je to právě M5ka, která se může při současných parametrech (výkon a váha) klidně řadit mezi "muscle cars" vhodná na blbnutí, zrychlení a drifty jak zmiňuješ. Přeci jen žádná mrštná myška v zatáčkách to taky nebude, proto si myslím, že srovnání Chargeru SRT a M5 je klidně na místě 😄
Velkoodběratel_kukuřice
Proč pořád s tou M5, CTS-V není lepší než M5 a je tu ještě jeden silný hráč, před kterým se musí sklonit Charger, M5 i CTS-V a to je E AMG.
Anonym
To nikdo nevi. Neni srovnani, nove Cts-v se jeste neprodava....
Ham.
Tady ho máš v testu včetně okruhu. Zvuk je úžasný.
[odkaz]
Panamera mu na tomto okruhu nadělila přes 3 sec. Takže do zatáček je asi hromada lepších aut.
[odkaz]
Srovnání s Camarem
[odkaz]
XTad
Tak jednoznacne to nebude. Auto ma problem zvladat svuj vykon, takze bezne zrychluje kolem peti vterin a na papirovych 3.7 se dostane pouze za specifickych podminek. M5 bude asi blbuvzdornejsi. Jina vec je zrychleni uz rozjeteho auta.
Anonym
Hellcat je spis showcar, auta na blbnuti, na drifty, zrychleni nebo v nemecku litat s tim po dalnici. Pokud nekdo touzi po souperi M5 , tak tim je spis CTS-V.

Ale to nic nemeni na tom, ze Hellcat je spicka a ten zvuk kompresoru.....lahoda
252kW
tak tam měli dát i verzi na CNG. Z trapáckých dieselů se „sporťáky" dělají, ale CNG se musí krčit jen někde u speciálu EVO WRC. Přitom nárůst hmotnosti by u tohohle auta nehrál roli. Jestli stoupne cena ropy, tak prodeje takovýchle aut půjdou zase hezky rychle ke dnu.
Anonym
Nepujdou. Tohle si kupuji jen nadsenci. Proda se jen par tisic rocne
M1chal
Dokonalost :yes: :-!
honzase
Miluju tyhle káry a už mi ani nevadí, že Charger má 4 dveře. Baví mě na tom taky to, že vznikají v době kdy je všechno ECO a všude se šetří a oni na to serou a prodávají se - v US cca 25k za leden >😁