Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Na jihu Moravy přibývá řidičů pod vlivem alkoholu i drog

11 komentářů

RADEK1
Tomu rozumět, že loňská statistika nebyla úspěšná, protože chytili málo hříšníkú? Není to zvracenost?
RADEK1
Omluva... Pochopil jsem. (špatně jsem si to přečetl) Díky lepší technologi polapili více hříšníkú. To je v pořádku. :yes: 😐 😐
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mig_35
vono je to trochu jinak😊
místní policie totiž měla pro alkohol v kraji vína a slivovice, velké pochopení. A tolerovali to vcelku běžně. Až to jejich brněnské kolegy dožralo a začali podnikat spanilé výjezdy do těch míst. A místní se nestačili divit. Cože je to za policajty, co po nich chtějí po desáté hodině večerní, po cestě z pohostinství, dýchnout? A statistika rázem neuvěřitelně vyskočila😊
Banjo
Tohle vysvětlení chápu. Jenomže to vysvětluje jenom, proč jich víc chytili.
Ale nesedí mi do toho to zvýšení nehodovosti.
Auto CZ
ze urcite percento drogovo, alebo inac ovplyvneni su konkretni policajti, ktory nam idu prednasat, co je zakazane a ako budeme potrestani, lebo sme spachali vazny priestupok atd. Ale som namäkko, ked mi minuly tyzden policajt odpovedal ,, nech sa paci,, 8-s Niektori este vedia byt aj slusni >😁
praděda7
0.3-0.5 promile alkoholu v krvi je ve většině států EU v normě. Jedno malé pivko po obědě. V ČR je řidič už opilý... :no:
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
praděda7
Pokuta je za co?
cerrbion
ČR musí být ve všem papežštější než papež, známá věc. Hlavně že se stálé míří na alkohol za volantem a měření rychosti na přehledných usecích, kontrole platnosti lékarniček, nebo dálničních známek 1.2.2015 v 00:01, to je ta pravá bezpečnost. Že alkohol způsobí pouze 5% nehod se už neuvádí. Že nejvíce smrtelných nehod není v kdovíjakých rychlostech se opět neuvádí. Netvrdím, že se alkohol nebo rychost nemá řešit vůbec, ale čistě logicky a v zájmu skutečné bezpečnosti by se mělo řešit primárně to, kde je riziko procentuláně statisticky nejvyšší, ne nejnižší, ale to je složité že, schovat se za buk s radarem nebo náhodně zastavovat a dávat dýchat, tím zdržet i slušné řidiče v zájmu vyššího blaha za potlesku mediálně zpracovaných oveček lačnících po 100% bezpečném životě bez rizik je jednodušší.
praděda7
Přesně tak! Jen bych ještě dodal, že za ministra Řebíčka vzešel z jeho kanceláře návrh na max. pov. rychlost 160km/h na některých úsecích dálniční sitě. Určitě by dávalo smysl to zavést alespoň na zkušební dobu (cca 2 roky) a pak dopad této novinky vyhodnotit. Nebylo by to nic proti ničemu. Ale něco takového v naší rovnostářské zemičce? Ani omylem! Sestřelili návrh i s Řebíčkem. ;-\