Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Berlín prozatím ustoupil od minimální mzdy pro zahraniční řidiče

Vedle vlád považují zákon za diskriminační i zástupci dopravců, protože jej žádná jiná evropská země neuplatňuje. Německo tím podle nich porušuje evropský princip volné dopravy.
Zpět na článek
Avatar - S8
1. 2. 2015 17:59
Potrebuji si dokazat....
....ze si můžou dělat co chtějí a nikdo jim to nezakáže. To je celé. Samozřejmě jde i o diskriminaci pod zástěrkou ochrany vnitřního trhu, ale hlavně je to neoprávněné zasahování do podnikání firem registrovaných v jiných státech. Zajímalo by mě, jestli to hodlali vztáhnout i na řidiče dopravců mimo EU, nebo jestli si dovolují jen na členy EU, neví někdo?

Pokud to tak chtějí, tak ať platí při nákupu v CZ spotřební daň v Německé výši (nevím, jestli je vyšší, jen dávám příklady), nebo když půjdou v ČR ke kadeřníkovi, ať platí Německou obvyklou cenu, to samé v restauracích atd. Pokud je občan cizí země povinen se podvolit takovýmto nařízením, a právu, které se na něj evidentně nemůže vztahovat (je zaměstnancem v jiné zemi a dle jiné legislativy), tak pak ale recipročně ať to platí na ostatní ustanovení, která se jim budou líbit o poznání méně.

Němci jsou přesvědčení, že co nedosáhli válkou, dosáhnou nyní ekonomicky...
Rozbalit vlákno
4
Avatar - MichalSVK
1. 2. 2015 20:46
Re: Potrebuji si dokazat....
Týkalo sa to každého šoféra ktorý tranzitoval alebo mal cielovú cestu v DE. Jednoducho každého kto chodí Nemecka. Nemci nechceli zle šoférom, veď prakticky im chceli zvýšiť platy. Druhá vec je pohľad dopravcov, ktorí si to nemohli dovoliť.

Mimochodom toto nariadenie aj keby vošlo do praxe, dá sa veľmi ľahko obísť. A to prechodom šoférov na živnosť.
Avatar - S8
1. 2. 2015 23:25
Re: Potrebuji si dokazat....
Z pohledu všech jde o vměšování do pracovně-právních otázek jiných států, a když to někomu pomůže, jinému to ublíží, tak to prostě je.
2. 2. 2015 01:11
Re: Potrebuji si dokazat....
Skoda ze ustoupili....

Konecne by se v sutodoprave prestaly podstrelovat ceny....

Jak muze nemecky dopravce konkurovat ceskymu/polskymi/rumunskymu na DE trhu, kdyz maji zcela jine ekonomicke nsklsdy...
2. 2. 2015 05:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2. 2. 2015 11:49
Nemecka klasika
Nemci vzdycky bojovali za spolecny trh, aby jejich firmy mely co nejsnazsi export a pristup na okolni trhy. Jenze to ze stejneho spolecneho trhu vyuziva i jejich zahranicni konkurence pusobici na nemeckem trhu se jim uz tak nelibi. Tentokrat jim to asi neprojde, protoze na to sli rovnou zakonem a tam se nesoulad s EU legislativou neda moc okecat, ale bohuzel kazdodenni sikana preshranicniho podnikani, statni spionaz ve prospech nemeckych firem nebo rovnou sabotaz podnikani zahranicni konkurence s pomoci statnich uradu je obvykla a nijak nepostihnutelna.
Rozbalit vlákno
0