Novinky
to je podle mě škoda, že tohle autíčko nebude mít následníka. Podle mě má tato kategorie opravdu velký smysl a hlavně ta pětka byla opravdu velký držák. Když si vezmu, kolik jich tu přezouvám a jak ty auta vypadají po 5 nebo i osmi letech, tak to rozhodně není žádná japonec nakonec, ale fakt kvalitní auto s kvalitními materiály. Navíc prostorově je to vevnitř opravdu super auto...
Vidím chybu v marketingu Mazdy. Například, toto jinak velmi podařené auto, se v reklamách téměř nevyskytuje a ani nevyskytovalo. ;-\ Samozřejmě nevíme jak je tomu jinde, ale tady u nás - bída. ;-\
Jde o to, ze tohle neni uplne reklamni trhak. Kdo potrebuje tak velke auto, tak o nem vetsinou vi, pripadne se k nemu dostane pri vyberu.
Souhlas. Reklamní trhák to dozajista není. Ale ti co o takové auto stojí nebo stáli, se o něm bohužel ani nedozvěděli a koupili evropskou konkurenci, kterou sem tam v okolí občas viděli nebo jejich známí vlastnili. A pozor! S Mazda dealery se pytel také zrovna neroztrhl.
Jo to je taky fakt. Na druhou stranu, dneska v dobe informacnich technologii si clovek pri hledani noveho auta vetsinou da tu praci a zada sve pozadavky do nejakeho vyhledavace aut, ktery bere udaje primo od SDA. Ale je pravda, ze kdyz se na mimibazaru rozkrikne, ze "manza dovez' grand scenica", tak Mazda proste nema sanci.
Táto posledná generácia bola dizajnovo podľa mňa veľmi rozpačitá, bohužiaľ až škaredá. Pritom jej predchodca bolo jedno z najkrajších áut vo svojej triede a možno podobne ako Touran by s vylepšeniami vydržala dodnes. [odkaz]
Odliv od MPV chápem ale aj tak je zaujímavé, že napríklad Kia do toho šla s novým Carensom.
Odliv od MPV chápem ale aj tak je zaujímavé, že napríklad Kia do toho šla s novým Carensom.
tak popravde mne sa viac paci sucasna generacia 5-ky ako ta predosla... som mozno v mensine ale je to tak..... kolko ludi tolko chuti, skor ako dizajn tu vidim problem s tym ze je to japonec..... proste zase tu ide o obmedzenu konfigurovatelnost vybav motorov a podobne.... tu vidim problem... europan si tazko vyberie.... na tomto stracaju aj auta ako accord lancer a dalsi japonci...... pritom su tu super auticka.... ale co narobis
mpv logicky odchádzajú, nie sú sexi ani okázalé ako suv. Stoja veľa peňazí a dojem robíš ako s dodávkou (s nadsádzkou). Táto 5 bola navyše aj škaredá, tak má podobný efekt ako Bmax - aj tí, čo by to kúpili sa toho zľaknú.
mne sa mazda 5 celkom paci... skoda ze sa v eu moc nepresadila.... ;-\
na druhej strane.... pozeram ze nam v r 2014 klesla riadne aj dacia lodgy.... co sa to s predajom mpv v eu deje neviem..... pridu mi totiz praktickejsie ako mnohe lifestylove crossovery za podobnu cenu .... hadam nevymiznu mpv v eu uplne.... bola by to skoda
na druhej strane.... pozeram ze nam v r 2014 klesla riadne aj dacia lodgy.... co sa to s predajom mpv v eu deje neviem..... pridu mi totiz praktickejsie ako mnohe lifestylove crossovery za podobnu cenu .... hadam nevymiznu mpv v eu uplne.... bola by to skoda
SUV a Crossovery pro rodiny?? MPV jsou vevnitř daleko prostornější ! SUV mají velká kola, tedy velké podběhy co zasahují do vnitřního prostoru a tím jej zmenšují. Příklad za všechny Chevrolet Orlando, který je na zadních sedadlech tak široký asi jako Favorit. 8-s
ano orlando nie je zrvna to prave orechove mpv, ma len nejakych 440l kufor a ako bonus je aj jedno z najtachsich mpv na trhu. v dizli a vybave skoro 1800kil, pre provnane moj grad scenic3 5miest, 1,9dci, najvyssia rada + priplatok koza ma v technicaku 1575kg....a to je grand scenic rozmerovo uplne inde oproti orlandu
Ako nahradu za MPV bude mat Mazda nove CX-7, ma byt tiez 7-miestne a konkurovat
X-Trail a pod. Ale pocita sa s nim najskor od 2018.
X-Trail a pod. Ale pocita sa s nim najskor od 2018.
navyse premavka aj rychlosti su niekde inde ako kedysi
Ano, kombik nizisej strednej urobi sluzbu, ale to potom aj fabia kombi, alevo citigo..... kazde auto urobi sluzbu, ide o to, ktore prinesie aky komfort a uzitok.....
je fakt, že třeba i u Forda, kdybych měl uvažovat o S-maxu nebo Mondeu combi, tak sám nebudu vědět po čem sáhnout, protože to mondeo je naprosto dostačující. Je to těžko říct, ale zrovna příklad toho S-maxu a Galaxy je evidentní, že segment MPV funguje i nadále....
jenže vzhledem k stále se zvětšujícím vozidlům střední a nižší střední třídy je fakt že u některých výrobců MPV postrádá smyslu.
Co je konkrétně takový typický crossover pro rodinu? přiznám se, že mě teď žádný model nenapadá....
Jinak v USA se MPV pořád prodávaj dobře. Honda Odyssey, Dodge Caravan, chrysler town and country a další
Btw kdo má velkou rodinu SUV v této kategorii neocení, prostě se do něj nevejde. Na Multivan apod má rozpočet málokdo ...
MPV je prostě kategorie vymyšlena primárně pro rodinu a při užívání je to poznat.
Jinak 430l měla F1 také a bylo to i s dvěmi dětmi dost nahraně, nemáš ani ponětí, co všechno ženský dokážou napakovat sebou na cesty >😁
Tady si to můžeš vyzkoušet - na strance uplně dole😒br /> [odkaz]