Bezpečnost
že lidé postupně pochopí o co se jedná... [odkaz] ;-\
No Apple (určitě i další) již delší dobu shromažďují data o svých zákaznících, co kdy kde jak.. dle slov applu pro účely vývoje a marketingu... 😉
veď ofiko sa iné povedať nemôže, pre účely marketingu, vývoja, kukisky pre zlepšenie stránok, pre ochranu zdravia a bezpečnosti, samé ušľachtilé ciele. Ja nemám paranoju a kašlem na to, či ma niekto sleduje, nie som ani dôležitý ani podozrivý, ale jedno je jasné, vyvíja sa to predovšetkým na sledovanie a netreba ani pozerať trilery, aby človek vedel, aké sledovanie má prioritu, merkelová by mohla rozprávať.
Víš, čekám na dobu, kdy budeš mít od narození pod kůží čip z důvodu, že ti měří tep a tlak a v případě infarktu pak zavolá záchranku. No a neoficiálně pak monituruje kde a v kolik jsi byl atd.
Tak, jak jsem se v 90tých letech smál podobně zaměřeným filmům druhé kategorie, kdo takovou blbost s paranoidním scénářem o sledování občanů státem či soukromou firmou vymyslel, tak tomu pomalu dnes věřím. Chci mít možnost volby, ano, kdo chce, ať to v autě má, kdo ne, tak ať nemá. Chci mít možnost volby si ještě doma zápálit cigaretu či jak bylo v Demolitionman, namazat se od hlavy k patě želatinou a běhat nahý... Ovšem doba velkého bratra je tu a bude to horší a horší. Můj názor.
Dnes už těch kamer ve městěch (aby se občané cítili bezpečně) je už nějak mnoho...
Podle mýho slušnýmu člověku normální kamerový systém, nebo běžný bezpečnostní postupy nemusí vadit a jenom mu pomůžou. Já jsem asi extrém, ale i ten čip pod kůží bych možná i uvítal. Člověku by mohlo odpadnout spousta starostí (peníze, kreditka, doklady, klíče a jistě mnoho dalšího).
Každopádně to klíčové riziko je jedno: tyhle věci se hrozně snadno za dobrým úmyslem😉) zavádějí..ale jakmile tu jednou budou..tak už je sakra těžký z toho v případě potřeby vycouvat...;-/
Každopádně to klíčové riziko je jedno: tyhle věci se hrozně snadno za dobrým úmyslem😉) zavádějí..ale jakmile tu jednou budou..tak už je sakra těžký z toho v případě potřeby vycouvat...;-/