Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Superb III: První statické dojmy ze Strahova (+video)

487 komentářů

Atila_
Zajimalo by mne jestli to autor psal az pote co ho zachranari vytahli ze
skodovackeho analu kam byl hluboko zasunut nebo jestli to napsal primo odtamtud pripojen pres skodovacke 4G. :-! Takovou nekritickou odu na Skodovku, to pusobi az komickym dojem a lehce evokuje "recenze" ze Sveta motoru na novou Skodu Favorit.
Hlavne to "pokukovani po luxusni tride" je ponekud komicke, kdyz jde zcela zjevne o masivne osizeny Passat, ktery se sam pohybuje plne ve stredni tride.
Zvenci bych to jeste bral, ze neni nejhorsi, ale ten laciny interier u radoby luxusni Skody je docela peklo. Skoro bych rekl, ze zlata minula generace, ktera uvnitr vypadala hodnotneji, byt take mela sve interierove mouchy.
P.S. Nejvice mne bavi jak kdyz prisel Twindoor, tak to byl nejvetsi vynalez v automobilech od spalovaciho motoru, ale ted kdyz ten nesmysl Skodovka zase bez fanfar zrusila, tak nikomu nechybi a je dobre ze se jeho absenci usetrila kila navic. >😁
deolator
No já jsem zvědavý na základní 16" na ocelových ráfcích bez podložek. V základní barvě, vkusně doplněno o halogeny s H4 😲 Teprve potom se asi projeví surová realita. Něco jako odlíčená žena...
Ondris
"a zvláštní aurou, která snoubí dynamiku, noblesu a eleganci"
Takovouhle frázi jsem viděl snad jenom v katalogu kuchyňskýho příslušenství. 😐
Nagano
Nesetkal, nejde mi o to, jak popisujete určité kvality Superbu, ale jde mi o ty PR kecy, které kopírujete předpokládám z podkladů, které Vám podsouvá Váš sponzor typu😒br /> "...s šedým lakem karoserie, devatenáctipalcovými paprskovými koly a zvláštní aurou, která snoubí dynamiku, noblesu a eleganci."
"Dlužno dodat, že se víko otevírá dostatečně rychle a vysoko na to, aby se pod ním nehrbily ani osoby s výškou okolo 190 centimetrů." - Vám se někdy stalo, že jste se u liftbacku trápil s výškou dveří? Ty se snad otevřou tak, že na ně přes zadní nárazník namůžete hlavou narazit ani s výškou přes dva metry...
"Passat najednou působí sterilně" - ještě nedávno to byla pecka jako prase...
"Co se ovšem kvality dílenského zpracování, výběru použitých materiálů nebo uvolněné atmosféry na palubě týče, bude výkladní skříň Škodovky jenom těžko hledat přemožitele." - co si představujete pod pojmem uvolněná atmosféra na palubě? To asi nebude z vaší hlavy a buďte prosím konkrétní (když už jste v tom seděl a všichni Vám to neskutečně závidíme) a popište v čem přesně je zpracování a použité materiály lepší než u konkurence - třeba Passat a Mondeo či 508...
"V souvislosti s posledním tvrzením nás také napadá, zda se v rámci segmentu střední třídy najde vzhledově atraktivnější model." - zcela určitě, je to naprosto subjektivní a toto podsouvání by se podle mě v testu objevit nemělo...podobně jako Vaše adorace na Fabii...

Upřímně, kdybyste chtěli napsat kvalitní článek, tak u cca třetiny věcí, které Superb aktuálně přináší, byste museli napsat, že teprve teď Superb dohnal konkurenci a ne to tady vypěvovat jako totální revoluci v automotive...
webpaja
...se tu opět rojí. Jestli to správně chápu, tak si Supa mohla zatím ohmatat jen novinářská banda a ostatní mohou pouze odtušovat.

Doporučuju odstup a jistou rezervovanost. Auto je potřebat vnímat v reálu a ne na fotkách (všichni víme co dokáže šikovnej fotograf a grafik u prezentačních fotek). Ale hlavně...je to auto. To má sloužit k osobní přepravě, tudíž by mělo všechny zajímat jak funguje podvozek, motor, převodovky, řízení, jakej je všeobecnej komfort a na kolik se Sup dokázal mezigeneračně zlepšit. Nemluvě o takových "drobnostech" jak si bude v reálu stát proti konkurenci.
Kde určitě nezaostává je nabídka pohonných jednotek, převodovek, možnost Haldexu...tam nedokáže vyjma vlastní stáje a Opelu konkurovat v rámci evropských modelů do doby představení Mondea 4x4 nikdo. Mimo nich pak zcela jistě Mazda6...

Je samozřejmě potřeba vnimat fakt, že se čeká na novou generaci C5, Laguny, Insignie. Předpokládat, že by byl novej model horší než předchozí asi nejde, stejně tak jako poměřovat všeobecnou kvalitu se snížením hmotnosti (vysokopevnostní ocel...nebo jinak, obecně lehčí materiály s obdobnou nebo lepší pevností).

Vynechal bych nesmyslný diskuzní pindání a soustředil se na to, co se lze z obrázků a zveřejněných technických parametrů dočíst...tedy maximálně líbí/nelíbí.
Střelec
Ten interier je slabota, ten nemuze pokukovat po nicem. Interier tak do OIII a ten osizeny z OIII tak do Rapida.
Jinak uz na te vaze 1380 je videt, ze se setrilo kde se dalo, to ma k luxusu opravdu daleko 😉
Nagano
...ale tyhle onanistické zvratky jsou už úplně za hranou. Pane Mička, jak se pod tohle můžete podepsat?
strýček BOB
Bouchni si pěstičkou do stolu, klidně si i kopni nožičkou, ale fakt, že vedle Škody Superb bude váš soused ze Soulu takhle maličký, už těžko nezměníš. >😁
iudex
Troška sklamanie z faktu, že v základe sú len plecháče, ešte vo včerajšej diskusii som tvrdil, že Škoda si už ani u nás nedovolí pustiť svoju vlajkovú loď na plechových diskoch. A dovolila. 8-s
deolator
Jenže já nic neřeším, jenom jsem zvědavý, jak to bude vypadat... 😉
Tymkoo
V reklamě na i20 taky nemyslí nového Superba.
Ji/Ri
.... tak píšou, že budou mít extra pakety, které, dle popularity, zahrnou do fl. Tak např. ostřejší verze bude mít Gilgit paket, který bude krásně štěkat do výfuku. 😄
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
Dobrý den,

setkal jste se už naživo se Superbem?
radolaco
No tak mna Superb sklamal. Ked, tak by som kupil radsej oktavku, tie prachy navyse za Superb su neunosne. To auto je takmer rovnake. A ked tu niekto porovnava Mladu Boleslav so Soulom, tak 5 rocna Kia Optima vyzera ako umelecke dielo oproti novemu Superbu.
Ji/Ri
Jinými slovy, píší dle zadání. Mi se to taky nelíbí, ale nebudu bít hlavou do zdi.
Honza Mička
Dobrý den,

ono dost záleží na tom, jestli se natáčí venku nebo uvnitř. Pokud stojíte dvě hodiny venku na mrazu, tak se to na té artikulaci projeví 😉.

U světel dost záleží na detailech - například že spodní část denního svícení nenavazuje na svislou ze strany od blatníku. Líbí se mi tmavý podklad jako u Fabie a „křišťál", který celek esteticky doplňuje. Je tam jistá podobnost se Seatem, ale zakomponování do nárazníku má svoje kouzlo.
Honza Mička
Ty jsme nekontrolovali. Zajímalo nás, jestli má auto "přitažený" podvozek nějakými popruhy. Nemá 😄
Auto-fan
Dekujeme za nove info! :yes: A nenechte se od zdejsich mudrcu odradit! Superb bude nejlepsi volbou ve tride a nemusite se omlouvat za to, ze auto chvalite! Proste jen rikate pravdu, uz i v autobildu se omlouvali, ze porad vyhrava koncern, ale kdyz je prý nejlepsi, tak preci nebudou lidem lhat! Koncern chce byt nejvetsi na svete, tak mu ani nic jineho nezbyva, nez delat nejlepsi auta...
Střelec
Myslis treba tohohle?
[odkaz]
[odkaz]
Honza Mička
Výborně, takže jste neviděl vůz a nakonec ani tiskové materiály. V tom případě oprávněně nemůžete pochopit, jak jste se pod článek mohl podepsat.
Emel
Pojďme se vsadit, jestli se prodá v Evropě víc Genesisů za rok než Superbů za měsíc... co říkáš 😉 ?

Superb má oproti Octavii lepší techniku a výbavu a prostor. To je to hlavní, ne?
Kubis001
Možná to vypadá u Octavy lépe, ale jakmile jedeš 5 minut po sněhu či břečce, tak jsi bez tempomatu.
Nízko umístěný radar se ucpe sněhem, systém zahlásí chybu a vypne to i klasický tempomat. Buďme rádi, že se Škoda poučila.
Auto-fan
To samozrejme jeste ne, ale Superb je vetsi a praktictejsi Passat a ten vyhrava jeden test za druhym, takze neni pochyb o tom, ze kdo ma rozum a oci zvoli Superba za sve nove auto.
petr164
Jožo Kabaň je geniální trumf proti koncernové diskriminaci. To, co povrchním pozorovatelům a uživatelům uniká, je výsledke stylistického mistrovství - vyvážené a současně fukční hmoty s detaily, jež nenutí zběhnout ani k nim od celku ani od nich k celku (jak časté u konkurence!). Civět v interiéru na koženou palubku je sice snobské, ale nákladné a funkčně problematické (údržba a přístupnost pod ní). Jediné, co superbu reálně chybí, je šestiválec pod kapotou raději než přefouklý dvoulitrový čtyřvál...
Střelec
To neni konkurent, ale soused ze Soulu 😉
Ji/Ri
...je třeba si počkat. Na fotkách nevypadá zle, ale to ani Mařena u fotografa. Je třeba mít na zřeteli, že koukáme na full loaded supa. Obávám se ale, že se dostaví klasické koncernové zklamání, že na fotkách vypadá ok, ale ve skutečnosti to bude, až na flv úplný holozm.d a šedivák, který na parkingu nerozeznáš od řady do sebe zasunutých vozíků. Nicméně pěkná a povedená limuzina. Na oslavné ódy to však není.
Honza Mička
Ale nakonec proč ne😒br />
Poznámka u výšky otevření víka neříká, že se tak stane u jiných aut, ale že se tak nestane u Superbu.

Sterilní design Passatu: Test na tohle auto jsem nepsal a subjektivní srovnání designu se v mých článcích objevuje poprvé.

Uvolněná atmosféra, opak uvedu na příkladu 508: Sednete si dovnitř, napoprvé hledáte, kde se to vlastně startuje, nehledě na minimum odkládacích ploch a ovládání HUD a parkovacích senzorů v přihrádce u kolene, kterou za jízdy stejně neotevřete - tohle jsou omezující věci, které vás budou štvát během každé jízdy.

Atraktivita: Jak jinak chcete popsat, jak na vás auto napoprvé působí než subjektivně? Já svoje názory nikomu nenutím, nemusíte s nimi souhlasit a také nesouhlasíte, ale nepodsouvejte alespoň ty své jako "obecně" platné.
Nagano
Pěkná demagogie...ale musím uznat, že jste to pěkně zahrál do autu, když na mé poznámky nemáte odpovědi... 8-s

A mimochodem, já bych se pod takový článek nikdy nepodepsal, jak jste asi mylně uvedl ve své reakci...v tomto ohledu bych se za svoji práci styděl.
3_diamanty
este vacsi genesis si uz superba da na ranajky ( snidane ) ako jednohubku 😉

ja v tom akosi stale vidim len velku octaviu ... mame tu dalsi prerasteny lift .... ( stary sup mal twindoor, V6, eleganciu v interieri )

caro jedinecnost a hodnoty stareho superba tu nevidim.... len dalsi prerasteny liftback.... akoby ich skoda uz nemala dost.... ( spaceback, octavia a teraz superb )
strýček BOB
To konkurence v němém úžasu vstřebává nového Superba. Tohle auto je prostě povedené. Drobné mušky se najdou, interiér vypadá zvláště, výplně dveří strašně, ale věřím, že v reálu to bude dobré. Ale hlavné na bakelit to nepojede, pojede to na těch 300koní, 4x4, DSG. Kdo vám to v této třídě může nabídnout?
michalpneu
Aha, tak z videa jsem konečně vypozoroval, že superb bude mít opravdu stejné rozměry pneumatik jako passat

takže 215/60 R16, 215/55 R17, 235/45 R18 a 235/40 R19

To jsem tedy zvědavý, jestli superb dostane taky samozacelující seal inside pneumatik.

To jsou velmi dobré rozměry, i v té 18" se to auto zkomfortní, podobně jak na ty vyšší profily přešlo mondeo.
Překvapuje mě, že bude mít 215/60 R16. To je základní letní rozměr yetiho
No jo, doba balonů se zase pomalu vrací. komfort je holt komfort.

taky na to, jak to tam bude vypadat s kontrolou tlaku v pneu. U passata je to velmi dobře ošetřené, že základní výbava má systém TPM+ jako fabie, rapid a nebo golf a v nejvyšší výbavě je tam možnost příplatku za senzory. To je bomba, že to tak udělali. EU norma dostala zadostiučinění a přitom je myšleno i na peněženku zákazníka. paráda.
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes: dneska boduješ všude....
nalimer
Vážený pán Mička.
S príkladom 508 ste naozaj "trafili" klinček po hlavičke.
Autá ako Superb, 508 či Passat sú prioritne biznis autá. Neočákava sa, aby ste do každého rohu dali 1,5l fľašu, tam kondómy a vedľa "sváču", čo spravila manželka na cestu. Ak vám tak chýba priestor, nájdete ho v SWčku, ktorý je po MB-E druhý najväčší na trhu (kľudne sa môžeme prieť o to, či 2 gen. Superb má o 10 alebo x litrov viac...). Prečo, prosím, nespomeniete aj iné veci, čo z užívateľského hľadiska má tento model oproti iným v triede? (už aj ten spomínaný HUD, masážne sedadlá s vykrojením pre kolená, ukazovateľ stavu teploty oleja ...).
To, čo písali vaši kritici je žiaľ pravda. I keď pripúšťam, že dasli do toho trocha e😜resív. Nič to ale nemení na extrémnej kvetnatosti a vyzdvihovaní určitých fráy PR oddelenia Škoda auto v texte.
Aby ste boli v obraze, ja sám som v 90tych rokoch pôsobil ako automobilový novinár a aj som študoval novinárčinu. Teda v čase, keď mnoho vašich kolegov v redakcií boli možno ešte na ZŠ a veľmi dôverne poznám chod automobilovej redakcie.
Krásny deň.
Auto-fan
Tady je nové video...tesím se, az uvidím Superb nazivo, je to opravdu bomba! :yes😒br />
[odkaz]
pvsg
Superb bude určitě Ok dle mého názoru je to ,ale pouze LUXUSNÍ OKTÁVKA.
Design interiéru+ zadní pasáž...prostě vylepšená oktávka. jistě ,ale velmi dobrá.
Hugi_77
Staticky vůz působí festovně, precizně, pohledně... Trochu se bojím jak to bude v reálu na 17" kolech a s průměrnou výbavou.

Jsem rád, kam až se Škoda za skoro 25 let dostala a snad i chápu to nadšení na tomto serveru, jen nechápu proč se stejně nadšeně nevěnujete i dalším značkám a modelům, které se v ČR vyrábí... viz. počet článku tento týden o Superbu a Tucsonu...
Honza Mička
Nemá to smysl řešit, protože jste auto neviděl a jste vůči škodovce jste evidetně vysazený.

HUD ještě pochopím, ale až se vám na parkovací senzor během jízdy za škaredého počasí něco nalepí a vy se leknete pípání asistenta, poznáte rozdíl mezi uvolněnnou atmosférou a zoufalým hledáním čehosi v příhrádce u kolene.

Napsal jste svůj názor, ale to ještě nevyžaduje popis "onanistické zvratky" na adresu toho mého.
cjoctavian
:yes: pre Skodu. Uz mam jasne, co bude moje dalsie auto 😉
Jaros71
To auto se Škodovce prostě povedlo ! :yes:
Design je super , stydět by se za něj nemuseli ani u BMW či Mercedesu..
Interier vypadá moc dobře..
Prostě bomba..bravo ŠKODA !
michalpneu
ale u Yetiho tam ty lidi cpou 205/55 R16 kvůli zimnímu provozu a taky kvůli sněhovým řetězům. Na léto tam ten rozměr dát nesmí, musí tam dát 215/60 R16 a ten je co se podběhu týče úplně v pohodě.
vosicky.senior
Gilgite, mírni se prosím a nedělej ostudu více, než je nezbytně nutné. Děkuji.
michalpneu
To jo, ale Pašík má jiné disky, s jinými ET a jinými rozměry pneumatik, než budou na superbu III
webpaja
Auto střední třídy by mělo s veškerou důstojností řidiči dopřát nenucenej pohyb nad úrovní bežných o třídu menších aut. Tam Optima pokulhává. Pokud se od představení 1,7CRDi a 2,0 benzínu neudálo něco mimořádnýho, tak už tehdy byly oba motory nevýrazný...
webpaja
Ten minimálně půlmíč navíc se musí samozřejmě projevit. A říct mi někdo vyber si z těch dvou...jdu osobně do toho korejce. V6, náhon na zadek, blabla...
Ale stavět je obecně vedle sebe bez vnímání optiky ceny a zařazení...to je stejná hloupost jako se ptát, zda je lepší Audi TT nebo Huracán 😄
Egi
Zaslepený střed masky je proto, že je pod ním, stejně, jako třeba u Mercedesu, adaptivní tempomat.
white label
Takže ho teď v práci potkáváš často? 😉
Honza Mička
U Porsche je to charakteristický prvek, u Maserati Ghibli nutnost, ale u Peugeotu blbost. Stejně je na tom i ta schránka u kolene, pravděpdobně kvůli tomu, že už tak je všude spousta jiných tlačítek.

S parkovacími senzory máte pravdu, ale berte v potaz jízdu v kolonách.
Honza Mička
Dobrý den,

ventilovaná a plně elektricky ovládaná sedadla měl už minulý Superb (ventilace v rámci paketu Glamour). Vzadu jsou vyhřívaná sedadla a ukazatel vější teploty, klimatizace tedy dvouzónová
deolator
Ferda mravenec.
radolaco
Pozri sa do cenniku teraz...novy lacnejsi nebude
webpaja
Aha, takže testér od stolu...tak to jo 😄
Ji/Ri
...tak ono to cákání u Škody je už tradice na tomto bleskwebu >😁
Atila_
Opel je mozna starsi, ale po modernizaci je fakticky modernejsi a vybavenejsi nez novy Superb plus ma mnohem lepsi interier.
simon_sez
na prvy pohlad by som nepovedal, ze to su az 19ky (nejdu nejko prilis vonku - podlozky??).
som zvedavy na 17" bez podloziek. inac vyzera novy Suberb dobre, posobi robustne :yes:
Emel
VW a Opel. Opel ve starším balení. Nicméně evropská střední jede na naftě...
Nagano
Očividně to s Vámi nemá moc smysl řešit...k bodům 1 a 2 ok.
U trojky moc nesouhlasím, rozhodně je to o zvyku (vy denně jezdíte auty sponzora, takže jste na Škodu zvyklý), navíc spojení intuitivnost ovládání s pojmy uvolněná atmosféra je fakt nesmysl...vy ovládáte parkovací asistent za jízdy? HUD si taky předpokládám zapnete nebo vypnete jednou a pak to moc neřešíte.
Ad 4 - já jsem někde napsal svůj názor na to jak Superb vypadá v porovnání s konkurencí a co víc, já jsem to někde někomu podsouval? Začínáte kolem sebe kopat jako bývalý kolega Sochor...
webpaja
Nevím, proč se do diskuze míchá Genesis...to je vlajková loď minimálně o patro výš.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gilgit
white label
Pokud před tím vyhodí sedačku spolujezdce, proč ne... >😁
boost.
V Sindelfingenu.
white label
I adaptivní temp. musí být povedený, jinak je k ničemu, jako všechno co je nedotažené.
Je otázkou času, kdy budou běžně fungovat tak, jak fungovat mají.
deolator
Odpovídáš však pouze za sebe...
_MT_
Genesis vlajková loď není, mají ještě Equus.
acraft
Dělalo by mi velkou radost napsat "superb má V8 a permanentní AWD", ale von by někdo poznal, že tak trochu kecám >😁
michalpneu
S největší pravděpodobností tam podložky jsou, protože takhle by to auto neprošlo při současných podmínkách na homologaci, ale podle mě jsou u těch 19" max. tak 5 mm.

Takže podložky tam nejspíš jsou, leda by dostala škodovka nějakou vyjímku, protože zadní kolo, takto nesmí u seriových zástaveb lézt přes zadní lem nárazníku, jako je to vidět na fotkách.
acraft
Genesis má až V8... Jinak souhlas, je to srovnání jablek s hruškami.
iudex
Tak špéci pre Teba😒br /> již základní úroveň Active bude zahrnovat systém start/stop, rekuperaci brzdné energie, multikolizní brzdu, elektronickou uzávěrku diferenciálu 😁S+, sedm airbagů nebo kontrolu tlaku v pneumatikách. Chybět pak nebude manuální klimatizace, elektrické ovládání oken vpředu a vzadu či 16palcová ocelová kola, chlazená schránka před spolujezdcem a samozřejmě dnes již tolik neohromující škrabka na námrazu ve víčku palivové nádrže.

Stupeň Ambition pak dále dodá dvouzónovou klimatizaci Climatronic, dešťový a světelný senzor, rádio Swing s pětipalcovým dotykovým displejem, 16palcová litá kola nebo malý kožený paket.

V případě úrovně Style lze dále počítat s tempomatem, parkovacími senzory, mlhovkami s funkcí Corner, luxusnějšími potahy sedadel, dekoračními lištami v tmavém designu Alu Look nebo litými sedmnáctkami ve zcela novém pojetí Stratos.
Ji/Ri
.... emoce nemusí být zákonitě zimomrávka nebo mokrá zicna.... ale takovéto "tu jsem doma" nebo ooooo tak to je žrádlo.... 😄
Huben
v interiéru se mohli trochu víc odvázat.. Je to takový škodovácký standart vzhledově. Jinak by mne zajímalo,jestli se bude dát objednat černá stropnice jako např. u audi? páč ta světlá s černým interiérem nevypadá nic moc.. 😄
Honza Mička
Ano, v lamelách je schovaný radar
Aladeen
Tak takto vysmiaty nebol asi ani keď sadol do Rolls Royce, ak mu ho vôbec teda niekto zapožičal. >😒]

Vždy ma vie pobaviť ako je vidieť , že na fotkách v Škodovke sú všetci moderátori celý úplne šťastný v porovnaní s inými automobilkami .
Kuski
Taky mi to tak připadá.
Twindoor system mě na minulém Superbu lákolo nejvíce. Bylo to ojedinělé a chytré řešení. Myslím že se Škodovka tímto krokem zpět připraví o značnou čast konzervativních zákazníků, kteří prostě nic jiného než sedan nechtějí. Za toto :no: Jinak se mi Superb celkem zamlouvá a pokud bude ve výsledku aspoň o 100 000 levnější než Passat, tak úspěch bude zaručen. :-!
Atila_
Digitalni palubka je proste moznost, clovek ji nemusi kupovat, ale pokud ji chce tak u vyspelejsich aut nez je novy Superb je mozne ji mit. Umi ji Passat, umi ji Insignia.
V novem Supu jsem samozrejme nesedel jako nikdo tady, ale zazil jsem ortopedicke sedacky Insignia a jsou to mozna vubec nejlepsi sedacky ve stredni tride, lepsi nez i ty "komfortni" v Passatu, takze neverim ze sedacky v Superbu budou lepsi kdyz uz podle fotek je zrejme, ze nemaji zadne pokrocilejsi funkce ani ten vysouvaci predek co ma dnes kde kdo.
jossalito
Velký auto, otáčkama vyhoněná jednasedma a ty rozhodnutý od stolu. >😁 :yes:
Honza Mička
Pouze přední 😉
Blue Sun
To bude asi tím adoračním argumentováním luxusními vozy a sousedem ze Soulu. Jenže soused má více, než nabízí Superb, takže ta narážka jaksi... padla špatným směrem.
Egi
Určitě jo 😉 no, ale pořád lepší, než mít díru v nárazníku, jako to má třeba Octa. Mimochodem asi nejhnusněji to má zakomponované Volvo [odkaz]
jossalito
Chápej, jen si tě tu "dávají".
Dieslové maximum Optimy je, slušně řečeno, nedostatečné.
Emel
Vždy druhý motor v nabídce, to je teda výběrové kritérium 😄
Ji/Ri
... vycházím z wow efektu u octy, fabky, golfa........ na fotkách sexy v reálu .... 8-s
webpaja
tak to vyvrať svými osobními dojmy...buď chlap! 😄
Atila_
Tak treba ma plne digitalni palubku s moznosti prepinani ruznych rezimu, ma rozsirene asistenty, ktere Superb nema. Lepsi interier jsou hlavne komfortni ortopedicke sedacky s ventilaci a mrakem nastaveni, ktere nema ani Passat natoz Superb.
cjoctavian
pravdepodobne 1,4 TSI DSG alebo 1,8 TSI DSG 😄
Makovnik
"Sednete si dovnitř, napoprvé hledáte, kde se to vlastně startuje, nehledě na minimum odkládacích ploch a ovládání HUD a parkovacích senzorů v přihrádce u kolene, kterou za jízdy stejně neotevřete ..."
LOL, taku blbost nemozete mysliet vazne >😁
A co toto startovanie? to je snad na pokutu [odkaz] Hlavne ze Skodovka svoje tlacidlo pcha namiesto klucovej dierky zboku na stlpik riadenia, kde nevidietô to je superergonomicke, to fakt netreba hladat.
Akurat menej odkladacich ploch sa mu da vycitat, to je tak vsetko.

Parkovacie senzory su zapnute pri zaradeni 1 a R, neexistuje dovod, aby zrazu otravovali pocas jazdy.
petr164
Tvrdím, že i pak teprve vynikne základní proporční genialita Joža Kabaně. Tenhle sup má konečně šanci na depassatizaci nejen v našich luzích a hájích.
fOE
7 fotek interieru a 13 (slovy trinact) fotek kufru.

Jako sorry, ale ono na tom co se rika o ridicich skody, ze asi jezdi v kufru, precejen neco bude kdyz jim jdou i novinari takto na ruku. K dokonalosti uz vazne chybela jen fotka pana Micku prave v tom kufru. >😒]

Anebo se zeptam jinak, proc jsme z prvnich zivych dojmu nemohli dostat i par zaberu na detajly interieru jako treba vyplne dveri o kterych se uz od predstaveni prvnich fotek vedou diskuse? Mluvi se tu o mekcenych plastech, kde vsude jsou? Nebo jsou opravdu uplne vsude? Atd...
Elder
Tak to jsi šťastný člověk :yes:
Kharl.ANTIDIESEL
Škodovka SUPERBA CHCE DĚLAT I DÍZL [odkaz] že? [odkaz] Nevíte kolik jich po republice jezdí s odmontovaným FILTREM PEVNÝCH ČÁSTIC? [odkaz]
Server AUTO.CZ [odkaz] DĚLÁ NA SVÝCH STRÁNKÁCH BEZTRESTNĚ REKLAMU TAKOVÝMTO MIZERŮM [odkaz]
ABSENCI DPF STK MOŽNÁ "NEODHALÍ" ALE POLICII TO BUDE ZAJÍMAT, PODLE ZÁKONA 😉
>😒]
>😒] >😒]
>😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :yes:
Gilgit
3_diamanty
ani mercedes S na 17tkach nevyzera dobre.... na taketo auto si uz hadam kupit nejake pekne disky nebude problem.... ( myslim financne ) ..... takze je zbytocne riesit ako bude vyzerat v zaklade.... kto ma na taketo auto tak si tam urcite supne nejake pekne 18-19tky 😉 a nejaku peknu metalizu.... golf na 15tkach tiez nic moc.... nie nadarmo sa vravi ze kola robia auto 😉
jossalito
To proto, aby to bylo férový, ne? >😁
rokyta.p
Mi se Škoda Superb taky líbí 😄 Hlavně z boku ty dvěře a ta oblast kolem C sloupku. Zadek šmrncovní :yes: ...Uvidíme jak interiér v reálu
michalpneu
Když se podíváš u Octavie na přední kola, tak se základním ET je to tak akorát, ale zadní kola jsou zapadlá. Je to proto, že tato octavie má oproti oběma předchůdcům rozšiřující se linii a přechod od zadních kol dozadu už se nestačí směrem dovnitř, ale paradoxně jde ještě o kousek šíře. Proto ta zadní kola jsou octavie tak zapadlá.

další věc je, že tato nová auta jsou homologována podle nových norem, které mimojiné ukládají, jaká má být vnější hlučnost jedoucího auta. Aby jsi měl tišší auto pro chodce, jak já říkám, musím nacpat kola dovnitř, aby ti nechytali vzduchu a docházelo k lepšímu obtékání karoserie.

Druhá věc je, že zadní kola musí být podle nové normy více zakrytá, jelikož nejsou povinné zástěrky a kola se pořád zvětšují, tak se přitrvrdilo a je stanoveno pomocí měrky jak mají být kola maximálně ven z auta, aby odlétající voda od boku chytil blatník

No a třetí věc je MQB. Když se podíváš na takového krátkého Golfa VII všimni si, že zezadu vypadá jak rozšlápnutý angličák, kdy mu jde strašně blatník do stran a pod tím vykukují úzká kolečka, i když jsou to 17" disky. U Variantu díky delšímu převisu je to ještě dobrý. U octavie combi taky. Leon se s tím jako jediný popral v obou verzích velmi dobře. Ale golf je v tomhle úplně vedle. A to nedejbože, když ho postavíš na zimní 15" plechy.
michalpneu
No jak se to vezme. V případě toho yetiho toho moc nepošetří. protože do té nižší gumy jdou větší rázy než do té vyšší. navíc v případě některých rozměrů je to prakticky nula od nuly pojde
white label
Hodí tam menší gumu, auto mu "spadne na zem" a bude mít díru v podběhu jak u Yetiho...
Ozzman
Mé se z laguny jednou kouřilo i z motoru! Heč >😒]
_Karel_
Stačí je číst.
_Karel_
Tos nezachránil, on to ani nepřečte 😉
_MT_
Že se víko kufru liftbacku umí "zlomit," z něj sedan prostě neudělá. Pořád je kufr oddělený jen nějakým platem a pořád máš v karoserii díru jak vrata od stodoly.
Emel
No a 1.8TSI DSG je ošizená 😉
cjoctavian
Podlozky tam SU! Tu je dokaz:
[odkaz]
white label
Tak, tak, větší výběr na trhu je jednoznačnou výhodou, teď si představ, že bys byl člen třeba místního Honda klubu a musel vybírat pouze v rámci aktuální nabídky značky Honda. 😉
webpaja
Nemyslím si, že půjde o nějaký drama. Přes ceny Passatu nepůjde a vzhledem k prodejům v EU se na druhou stranu nemusí cenově podbízet, jako tomu bylo u předchůdce v druhý polovině jeho kariéry.
Jáchym
Ale jo, celkově se mi to líbí, jen interiér mi přijde moc nudný a hlavně nevím jestli to tak vypadá jen na té fotce, ale nezdá se vám že je ta řadící páka strašně vysoká? Možná je to jen ten úhel fotky, ale přijde mi to jak pěst na oko.
webpaja
V textilu na náměstí koupíš pěkný závěsy a obšiješ >😒]
Dinar
Až na výplně dveří líbí, pane webpaja. >😁 😉
fOE
Dat do jedne vety to ze clovek hledi na servisni nenarocnost a pak planovat chip za 5tis Kc a tim neumerne zatizit jak onu "servisne jednoduchsi" klasickou spojku, tak i komponenty motoru mi prijde jako takove zvlastni.

Ostatne celkove ta uvaha, jak si nekdo v novem aute v zaruce za bratru treba 800tis Kc dava vse vsanc chipem za 5tis Kc mi kouzli usmev na tvari. 😄
radolaco
Hlavne som zacal Optimou preto lebo tu niekto zhadzoval korejcov. A porovnaval som dizajn a nie motor.
Emel
No takhle - podle mě jsou 17" jako základ správně. Kdo chce komfort v L&K, měl by mít tu možnost. Naopak nadávám na Mazdu & spol., že k top výbavě nutí 19". Pokud je tam rozumnej příplatek pár tisíc za 18" (jako u Octavie), vidím to spíš jako výhodu.

Co bude mít ten top těžko říct... daj se čekat větší brzdy a spolu s tím bych tipoval 18".

Vadí mi ty plechy u Active (aktuální Superb má litá kola) a pak jsem překvapený, že je ta druhá výbava ještě dost chudá a až třetí je taková normální... ale bez znalosti cen k tomu těžko něco říct.
webpaja
Tady nejde o čísla, ale jak reálně jezdí, jak výkon podává. Tady je to slabota.
Popenec
Kde nám zmizel GTI? Jak to, že tu poslední dobou nečtu ódy na VW, Škodovky atd.?

A teď k tématu. Superb se mi z vnějšku líbí a to tak, že opravdu hodně. Ale ten vnitřek. No k tomu se asi ani raději vyjadřovat nebudu, snad jen, že mě nepřekvapilo vůbec nic.
4bytelnýkola
kdo má rozum a potřebuje místo, vezme "éčko" v kombíku, jakej superb prosimvás
vrkuboy
To je tak tajný, že o tom musíme napsat >😁
milioner
pane Mička,gratuliji k zlepšenému výkonu ve videu.Jen tak dál,myšleno v dobrém.
K autu: jak vypadají přední světla naživo? Takhle - jak z videa,tak fotografií je to takové legoloidní. 😄
Honza Mička
Superb má mít několik typů světlometů, v základu halogenové. Tuto verzi jsme ale zatím neviděli, každopádně si myslím, že diody budou vždy jako u současného auta po faceliftu.
Ji/Ri
...viz. octa, audi, ....všechny de facto...
webpaja
Odpovídá třídě auta...nevidím problém. Zajímalo by mě, jakej motor by jsi si do Optimy v rámci důstojnýho dynamickýho projevu vzal...
webpaja
Emoce od pracovního nářadí pro managery? >😁 A základní výbavy se samosebou kupují.
iudex
Sup na 16kach bude to isté čo Fabia na 14" či Octa na 15", proste bieda len kvôli "cene už od..."
Tymkoo
Spaceback?
Informátor
Děkuji ti za informaci (ironie), nevím čím se živíš ty, ale já v půl desátý ráno zařezávám. A přepočítávat fotky v galerii, na to fakt nemám čas.
frite
Promiňte, ale 508 nemůže za to že půlku života trávíte v koncernových vozech které mají všechno stejně ve všech třídách.
Pak přesednete jednou za půl roku do 508 (například) která to má jinak a jste v té chvíli pochopitelně dezorientovaný. Stejně tak to může fungovat i naopak. Ale že to někdo dělá jinak než VW není chyba.
Makovnik
Ci blbost, ci ne, je len a len uhol pohladu. Vzhladom na to, ze mate moznost sadat kazdu chvilu do ineho auta, je to vyjadrenie nanajvys smiesne a amaterske. Uz ste si mohli zvyknut na uplne vsetky kombinacie. S tym moze mat problem leda clovek, co si pozicia auto od kamarata a predtym dlho jazdil iba svojim.
Pravdupovediac jedine auto, s ktorym som mal problem s ovladanim bol pozicany Favorit pickup, nevedel som najst tlacidlo stretavaciek, ale je mozne ze bolo treba tresnut po palubovke, aby sa zapli; uz nebol v zdravom stave; inak nikdy bez ohladu na krajinu povodu.

Parkovacie senzory opakovane hulakaju len pri znovunastartovani a v kolone motor snad auto nevypina nikto, okrem pripadov, ked kolona zaspala na vecne veky.
Elder
Odpovím za tebe: blbě >😁 >😁 >😁
Nagano
Ale já jsem přeci nikde nenapsal, že to auto je špatné nebo ošklivé...naopak, je to docela pohledný, ale ta typická přehnaná adorace je prostě moc a pokud se jim to tady nebude připomínat, tak to bude pořád dokola ta samá písnička...
3_diamanty
superb preda viac to je jasne, genesis jednak nema dizel a za druhe jeho domovina je skor korea a usa
Tymkoo
Genesis není uplně konkurentem Superbu, který patří do střední třídy.
Dinar
Do fl insignie jsem přesedl z nového passatu, a to auto je horší ve všem, mluvíme-li o interieru pak, ty digi budíky jsou těžká bída, po krajích analog uprostřed omalovánka, vypadá to děsně a levně, pohyb v infotainmentu je komplikovanější, nešikovné us ovládání klimy přes senzory, různá tvarově nesourodá tlačítka, jinými slovy, co se týká palubní desky, dávají insignii jak passat tak superb těžké k.o. Sedačky v insignii vypadají hezky, ale sedět se v nich může dobře jen max. průměrně vzrostlým, jsou rozměrově malé, budou-li sedačky superbu dimenzované podobně jako ty v passatu, pak ani tady není o čem mluvit. Možná ti jízdní asistenti, to jsou věci, které mě extra nezajímají, tak je moc nezkoumám, je možné, že v tomto je insignia lepší.
petr164
No, po pravdě, na české tankodromy jsou pružnější plechy mnohdy lepší varianta pro ty, co si koly svého vozu nekompenzují osobní nedostatky.
webpaja
Ještě jednou tu o přerostlým liftu...napsal jsi to zatím asi jen 3x 😉 . Do předchozího Passatu se taky dala objednat V6 a nyní už tam není. Připadá ti snad jako nafouklá Jetta?
Tohle jsou kecy v kleci...kamaráde.
Blue Sun
Simply clever odstavec je nejlepší... Jak kdyby to všechno sami vymysleli a vytvořili.
Jinak klasická povinná škodovácká adorační pohádka...
Argumentace o tom, jak "kdybychom si to před pětadvaceti lety pomysleli" neberu. Není to už nic nečekaného ani výjimečného, že se dá vyrobit dobré auto v kterékoli zemi. A nic více, než "dobré auto" to nebude. Ale dobře je průměr, za tři.
Gilgit
Dzakobo
koule dolu - super věc, lepší než Opelův držák kol. Zvenčí Sup vypadá jak orel, hlavně zepředu, zezadu je to snad ale ještě lepší, a to Škodu zase moc nemusím. Hmotnost je v pořádku, lepší než Opelovo tlouštíci, alespoň to slušně pojede i se slabšími motory. Došel jsem k názoru, že nízká váha je fajn, protože když jedu sám, tak akcelerace je OK a když jedu plně obsazen, tak snížená dynamika nevadí, protože málokdo chce, aby mu auto stále "ujíždělo pod zadkem", že. Znám to ze svých pocitů, když jedu jako spolujezdec, to mi i Octa 2,0 TDi na plný plyn přijde přemotorovaná >😁 . U těch motorů, bral bych 1,8 TSi v manulálu a chipnul na 220k, což na tak lehké auto stačí. Komu je to málo, tak je tady historický okamžik! Škoda s výkonem víc jak 350k? No ano, motor, tuším že původem ze současné Cupry, lze pouze chipem vyhnat až na tuto metu >😒] .
3_diamanty
uz teraz mi novy superb pride ako nudny firemny kravatak a to je este len 2 dni na svete.... 😒

zlata mazda 6
Tymkoo
Kolik se takových základních Superbů vyrobilo? Tohle není Fabia nebo Octa s černýma zrcátkama a klikama.
petrumr
michalpneu
na aerodynamiku zapadlá kola nemají vůbec žádný vliv.
JirkaV8
pane redaktore, pěkné články, až Vám zavidím, že jsem tam nebyl s Vámi 😄 Tak alespoň díky za zprostředkování dojmů :yes: Vypadá to že Superb bude povedený :-!
JirkaV8
Konečně je to trošku svěžejší , Super :-! :yes:
Emel
Jen tak mimochodem...
[odkaz]
boost.
Primitiv.
_Karel_
Hightower- a jsme zase poblíž modré ústřice.
white label
Allroady dsg nemají, buď tiptronic (můj případ), nebo s-tronic.
_Karel_
>😁 :yes: Vy snobi, aby jste neměli něco extra, čecháčci!
_Karel_
:yes: za první nedebilní příspěvek po několika měsících.
frite
Mám od léta C5 a nedávno se mi stalo, že po hodině jízdě ve sněhu s deštěm se kompletně zalepil předek, tedy i včetně senzorů. A víte co se stalo? nic. Nic za jízdy neotravovalo. Ozvaly se pouze při dobrždění na takřka nulovou rychlost, kdy na displeji vyskočila info že jsou přední senzory mimo provoz. Źádné souvyslé pípání ani další akce nenásledovala.
Nadále následovala uvolněná atmosféra a tlačítko na deaktivaci jsem ani zoufale nehledal.
To jestli má koncern VW blbě nastavenou inteligenci infotaimentu a momentálně vyřazené senzory otravují ja jízdy či při popojíždění je chyba svatého koncernu VW, a dost se tím pádem divím, že to nezmiňujete v testech koncernových vozů a nezařazujete do mínusů.... >😒]
_Karel_
Je to tady [odkaz]
jamp
Sa prestahoval do Kosic a maka pre KIU >😁 >😁
michalpneu
To není úplně o roce výroby.

co je to za auto konkrétně? Já se podívám do tabulek podle toho to pozná. Ale Superb III a octavie už se homologovali podle nových pravidel. Speciálně ta octavie, golf a leon už byly homologovány podle normy budoucí
JDM
to někomu vadí?? škodovky se tu běžně srovnávají s jinými třídami , ale jen když se to hodí že?
_Karel_
Dokud nebudou v příplatkové výbavě (a to nebudou), je to trapas.
iudex
No tak to naozaj vyzerá na dištančné podložky.
Tak to je zo strany Škody úbohosť a keď to spravili opäť potom, čo ich z toho usvedčili pri Octavii, tak aj drzosť. 8-s :no:
4bytelnýkola
snad to nečtou děti 😄
Emel
Já si za jednu dovolenou (cca. 4.000km převážně po dálnici) nezvykl a bez možnosti vypnutí to řadím do stejného seznamu vymožeností jako Start / Stop.
cjoctavian
urcite: [odkaz]
iudex
Kufor je pre mňa dôležitý natoľko, že pri výbere auta (myslím pre rodinu) automaticky vyraďujem sedany a zostávajú len kombi a liftbacky, pričom uprednostním lift ako optimálny kompromis medzi praktickosťou a dizajnom. Až po tomto primárnom výbere pozerám na ďalšie veci vrátane interiéru.
Inak s Tebou súhlasím v tom, že by stačilo pár fotiek kufra (tam mi stačí vidieť základný objem a potom so sklopenými sedačkami, hotovo) a naopak viac interiéru.
Ji/Ri
...vyměň děcka. I když , buď rád, že utíráš nudle a ne brambory >😁
silversurfer
a k cemu to je dobre...ted , kdyz dam dozadu decka , tak uz jim ani nebudu schopen utrit nudli, jak budou daleko...😄
Emel
To beru, ale kdo si koupí Superb s halogeny, tomu to patří 😉
Emel
Ok... mě adaptivní tempomat k srdci nepřirostl... a pokud nejde přepnout do neadaptivního režimu, tak mám radši obyčejnej.
petr164
Hunové právě objevili podstatu marketingu.
iudex
Veru, pre bežné veci ako tempomat či parkovacie senzory treba ísť až do tretej výbavy a ani tá nie je nijak luxusná. Výbavovo bieda. ;-\
webpaja
Omlouvám se...jasně 😉
iudex
Veru, tie výbavy sú zatiaľ najväčším sklamaním. Aby mal 206 kW top motorizácia so 4x4 len 17ky ako nejaká lepšia Fabia, tak to nie. 16ky aj v druhom stupni, tempomat až v treťom stupni... 8-s
iudex
Možno je toľko fotiek kufru zbytočných, čo ale máš proti kufru samotnému? To je predsa komparatívna výhoda liftbacku. Uvidíš v reálnom živote, keď sa budeš baliť s rodinou na víkendovú lyžovačku, na čo je dobrý veľký a hlavne dobre prístupný kufor.
webpaja
Oooops, ještě druhá výbava jen 16" a běžnej vrchol se 17". Vzhledem k tomu, že valná většina lidí větší než sériový kola v týhle třídě nekoupí...auau.
iudex
No ja som už na prvých fotkách tipoval, že sú to až 19ky, nie 18", ako tipovali niektorí. A tiež sa mi javia až podozrivo dobre zarovnané s karosériou, poznajúc prax Škodovky, moc by som sa nedivil dištančným podložkám. 8-s
Ako hovoríš, dôležitý bude výzor na 17kach, čo je taký zlatý stred. Ale Sup nie je tak masívny, ako Mondeo, tak verím, že na rozdiel od neho tie 17ky ustojí so cťou.
white label
Ale to už si od tématu laguny trošku mimo. Leda, že bys byl místní, tady je totiž jeden stejnojmenný hampejz. >😒]
Elder
Přesněji sedano-liftback, právě kvůli TD 😉
Petr80
Mě fascinuje cit pro datail u některých lidí...To je jako když někdo v porodnici říká o dítěti, "ty tváře, brada...to je celá teta z druhýho kolene" a miminu koukají jen očička. 😄
Dinar
Takovou 535i koupíš v základu taky jen na sedmnáctkách, tohle bych jako problém neviděl, mnohem zajímavější bude informace, jaký je příplatek za 18" nebo 19" kola.

Zabrousil jsem včera na stránky škodovky a otevřel konfigurátor octavie. Co mě nadchlo, byl výběr barev, ten snad nemá konkurenci, 55, slovy padesátpět odstínů, a ne šedi, no, čuměl jsem jak puk, navíc příplatek 20 tis., což je běžná cena metly. :yes:
memorex31
Hm... tak toto som nedokázal dočítať dokonca... >😁
Autor mal koľko orgazmov? 8-s
A to Škody fakt nemali doteraz el. parkovaciu brzdu..? Omg... to je čo povedať :yes:
Ji/Ri
No no, já mu rozumím. U Leoša máš taky nějakou emoci a ta rozhodovala, ne? Ale na každého působí jiná emoce. 😉
Petrko
Co v němém úžasu? Konkurence už zavřela fabriky jelikož se už nic jiného prodávat nebude , jen skvělý Superb a Passat. Interiér a zvlášť výplně dveří které jsi zmínil opravdu vypadají strašně, tady jsi se trefil, ale jinak jsi borec.
Kharl.ANTIDIESEL
[odkaz]
webpaja
Věřím, že to dáš 😉
webpaja
Počtvrtý... Bravo 😄
Delfin2
Predražená škodovka, za tie prachy mám Passat a budem čarovný.. :-!
fOE
Velky, dobre pristupny kufr beru jako vyhodu, ale sam mi rekni na kterem miste v seznamu priorit mas kufr ty, i u takovehoto rodineho auta. Je az za interierem? To jak se poveze tobe, v cem budes sedet, na co se budes divat, co budes ovladat, ceho se budes dotykat je pro tebe info mene dulezite nez jak se pojede tvym kufrum?

Kdyz nafotis auto takto, prijde mi to jako dehonestace toho zbytku, jakoby zbytek ani "za rec nestal" a tady se divejte na kufr. To je vzhledem k plastovosti interieru vhodnej pristup treba pro Rapid kterej jinak nema moc cim zaujmout, ale pro Superb? To ma byt ta hlavni vyhoda pokud jde o staticke dojmy (a nemuzeme tak hodnotit podvozek, motory, odhlucneni, tlumeni razu atd.) auta co pry utoci na luxus?

Vyznam kufru neshazuju, ale pozornost ktera se mu dostava, v kontextu pozornosti ktere se dostalo interieru, me udivuje. 😉
Dzakobo
Když ono je v tom kufru tolik Simply clever řešení. Sám jsem to zatím nestačil vstřebat >😁 . Považ, vždyť ten bílý háček uprostřed krycího plata - za to bude Škodárna v Guinnesovce, stejně jak s Twindoorem >😁
Dzakobo
Heleď, kdybys tam byl, tak se taky culíš jako Honza >😁 . Ono je to zvenčí fakt povedené auto, pěkný draveček, žádný jezevčík jako minule. :yes:
radolaco
Neviem co pre teba znamena "důstojnýho dynamický projev". Ja som zastanca vzdy druheho motora v ponuke. Proste silnejsi od toho najslabsieho. Nepotrebujem priplacat za extra vykon a zbytocne vrazat do auta.
webpaja
Ty víš, kolik stojí Superb?
petrumr
petrumr
petrumr
webpaja
Digitální palubka je věc názoru, u Supu se mi třeba jen nelíbí obstarožní grafika MFA mezi budíky, ale jinak nemám problém. Seděl jsi v sedačkách novýho Supu a pak přesedl do Insignie? Nebo to řešíš optikou PR canců, který mají všechny automobilky stejný (tedy i Škoda a stejně tak Opel).
webpaja
Co je na Insignii fakticky modernějšího a v čem je vybavenější? Jak poznáš lepší interiér (vyjma subjektivního vnímání designu)?
Gilgit
Gilgit
3_diamanty
no asi tak ako fabia junior na 13tkach plechacoch 😉 ...... a uplne najhorsie bude vyzerat ked tam nedas ziadne kola 😉
Gilgit
Gilgit
Gilgit
michalpneu
píšu to o kousek výš😒br />
215/60 R16, 215/55 R17, 235/45 R18 a 235/40 R19

ET disků zatím neznám.
Anonym
škododvky nemaj v základu nic, na to jste ještě za 20 let nepřišli? >😁
ybalgin
Dnes jsem viděl SIII v reálu, dojmy😒br /> 1. čelní pohled je působivý - o dost lepší než současná generace. Prolisy na kapotě fungují, auto působí širším a nižším dojmem.
2. Co je ale špatně je ET u kol (viděl jsem kus bez podložek) - působí to dojmem velkého auta na malém podvozku. U Oktávky mi nejvíce vadí vpadlá zadní kola, naproti tomu u SIII mi mnohem více bije do očí ET u předních kol.

celkově ale povedené. Na vpadlá kola si asi u škodovky budeme muset zvyknout. Neví někdo důvod "vpadlých kol"? (tušil bych aerodynamiku a špinění)
Martin7799
Len tak okrajovo - Octavia Combi vs Golf Variant cenovo vyhráva Golf Variant - pokiaľ neberieme ceny od xxx999 tisíc, ako to väčšinou býva.
Barry Lyndon
OK, Škodovky mají určité výhody (liftback, simplyclever kraviny, podpora domácí ekonomiky), ale to nic nemění na tom, že když má člověk v Česku zaplatit za "lowcostovou" Škodovku víc než je cena adekvátního VW (když snad všude jinde ve světě jsou ceny nastavené výrazně jinak), připadá si trochu jako pitomec. Už jsem takle kupoval kdysi Octavii II, takže vlastní zkušenost 😄
Emel
Já vidím dva důvody... vlastně tři
1) Superb se mi víc líbí
2) Superb je lift
3) Superb je český, vyrobený v ČR, s dalšími výhodami jako servisní síť

Osobně naopak nevidím důvod pro Passat (pokud se nebavíme o BiTDI nebo nějakých top verzích)
20TFSI
.....
AUDIRS6
pred par mesiacmi sme obaja urobili tu chybu, ze sme mu dali :yes:
A nespominas si, kolko sme za to dostali :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: ?
>😁
Ja to uz riskovat neidem >😒] >😒] >😒] >😒]
_MT_
[odkaz]
_MT_
Superbů s řidičem je ve státní správě mnohem více.
albert10
design OK, ale ten mi nevadí ani supa II. co mi naopak vadí, je středový tunel, tvrdý podvozek, podivné sedačky v eleganci, ovládání tempomatu a podtaceni motoru automatem v D režimu. pokud se aspoň něco z toho zlepší, budu spokojený 😄
boost.
Bohužel tohle je problém skoro všech aut s intregrovanými koncovkami.
Emel
Jen nafta, benzín má oba výfuky pravé... ačkoli napasování koncovek na ty ozdobné koncovky taky není nic extra.
_Karel_
No, co by říkala- mohl bych si odnést všechno, co se mi vejde do auta- např. hypotéku. >😒]
white label
By mě docela zajímalo, co by na jeho příspěvek řekla jeho žena... :😉 >😒]
white label
Ideálně Renault Lastura včetně tradičního loga Renaultu. 😉
white label
Navíc pro Lagunu nemají svolení od Renaultu, přičemž by se jim určitě hodilo i to jeho logo. >😒]
3_diamanty
a co ste tam delali

tancili.... hodne tancili >😁 ( p. akademia )
white label
Není, dsg je obecně dvojspojka pro mainstreamovwý koncern, kdežto S-tronic je jen pro Audi. Je to něco jako 4Motion a quattro.
Ozzman
Tak sednout si můžeš kam chceš. Kolega (2metry) nerad jezdí vepředu a pohovi si i vzadu v Octavii 1.generace >😒] >😒] nechápu. ..😊
_Karel_
Oni přejmenovali Modorou Ústřici? 😲 >😒]
_Karel_
Tak to nevím. Zemana raději nesleduji, ale žiju v tom, že jinde než vzadu by to bylo nedůstojné 😲
white label
Ale on píše o zadním sedadle, kde v Supu sedával Havel a sedává Zeman, asi víš... 😉
Ozzman
My v práci taky mužem mit řidiče do supa (možná i do octy),ale tak jezdí jen vedení. 😉
_Karel_
Nám, co nemáme Allroada se kouří i když není chladno. >😒]
white label
Majitelům Allroadů se kouří z laguny na jejich přímořském sídle, teda pokud je zrovna chladno. >😒]
_Karel_
Třeba takovej prezident to tak evidentně necítí 😉
RADEK1
Jojo,vnímám to stejně. Čeho se při jízdě dotýkám chci,aby bylo pěkné příjemné na dotek a když to jen trochu půjde i ze slušného materiálu. Třeba kůže.
Balsam
Spíš hran. Výraznějšími křivkami zrovna neoplývá.
Balsam
A co má homologace společného s výstavním autem? Na fotce, kterou má v příspěvku výš pan cjoctavian jsou podložky tlusté minimálně 10 mm.
_Karel_
Oba, protože Mazda podle reklamy dosahuje efektivity hybridních motorů, tak vlastně jede na elektřinu. 😉
pumpkin
:yes:
Mňa úprimne zaujalo ako je riešené otváranie kapoty s presahom do blatníkov. Redakcia ale trochu sklamala, nevidím fotku integrovaného dáždnika. 😢 😄
_Karel_
Mě jde u Mazdy kouř z obou, heč! 😉
Ozzman
To sem pochopil😉 kuga má taky dva, tak me zajímá jestli je jeden taky fake věřim ze ano😉
_Karel_
Psal fejkovej výfuk- myšleno, že ze dvou výfuků je jeden falešnej 😉
jamp
Radsej by som ho stretol v praci, ako na ceste s jeho 80 kmh, ale korejci su na ceste celkom vtipni, uz sa naucili jazdit ako my :-!
iudex
Tak tento rok určite nie, až na jeseň budeme mať 4 roky a potom môžem uvažovať o náhrade.
Ono tie podložky ma samé osebe neiritujú, tiež som o nich svojho času uvažoval, skôr mi ide o princíp, že tu Škoda trošku zavádza/podvádza verejnosť. Nie v tom obvyklom zmysle, že na inzeráte je nafotená top verzia a uvedená cena "už od...", ale skrátka tu sa prezentuje niečo, čo si od automobilky nekúpiš v takomto stave, ani keby si chcel (ak teda oficiálne nezaradia dištančné podložky do príplatkovej výbavy). Bez ohľadu na uvedené je Superb horúci kandidát.
JDM
bože to jsou kydy .... 8-s
webpaja
Jak to tak vypadá deal nebude >😁
praptak
VW Passat se u nás prodává od střední (druhé) výbavy a je na tom obdobně, má 16 palcová kola.
4bytelnýkola
prvně jsem četl kultovní 😄
praptak
Ve střední třídě je více aut, které mají v základní výbavě plechové ráfky nehledě na celkovou základní výbavu, dobrý příklad je třeba takový Opel Insignia.
Emel
Vidím to stejně, vlastně se tím přiznává, že bez nich to auto vypadá blbě. Ale žádné vyjádření z úst automobilky jsem k tomu nezaznamenal.
Emel
Já si pamatuju diskusi o pásech... jestli to ale Škoda vnímá jako problém nebo ne...

[odkaz]
Emel
Jo.
_Karel_
Souhlas, Optima nevypadá nijak "korejsky". Mě se na ní nelíbí jen řešení střechy. Ale oproti Supovi má křivek rozhodně míň.
XTad
Zrovna optima je delana docela ciste, i kdyz predek pusobi trochu tezkopadne. To superb ma design mnohem komplikovanejsi.
_Karel_
Ošizená? Myslíš malý krouťák?
iudex
Na tomto videu čo dal kolega to možno vyzerá na dištančné podložky😒br /> [odkaz]
V 26. sekunde, pod diskom je kus odlišného kovu, to by mohli byť práve tie podložky.
Elder
Sice neruší, ale v zimě je to zašpiněný hned a stačí jedno neopatrný parkování u obrubníku a máš vyděláno. Takže buďme rádi, že Škoda dala ten radar nahoru.
Emel
Jj, 6 vypadá na 17" normálně.
Habakuk14
Jeep Grand Cherokee – má oba tempomaty a každý má svoje ovládání. Pro jízdu na dálnici je adaptabilní tempomat moc nepoužitelný zbytečně brzo zpomaluje. Na státní silnici s hustým provozem pohoda navolí se 90km/h po dojetí jiného auta udržuje vzdálenost až do zastavení kolony a následně se opět rozjede na navolenou rychlost.
PepaJ
podložky tam jsou min. 0 ,5 cm viz video naautobild.de26vterina..jsou tam pekne videt.. :yes:
_MT_
U některých aut by měl pomoci blinkr (řekneš mu tím, že chceš předjíždět).
deolator
Hmm, díky, takže u mě trochu zklamání... 😢
PepaJ
to Webpaja😒br /> Ale umi..zrovna ta me dosti blizka znacka😒br />
www.linkon.cz/vovwz

nevidim na tom zadny nesoulad ci disproporci ....
PepaJ
to Emel: ale nove mazde 6 jsem s nim /adapt tmpt/ nemel zadny problem..fungoval proste skvele.
V kolonach na popojezdy fungoval take pekne.

jiank celkove to elimuje tvou pripadnou nepozornost..ci nedostatecnou rychlost reakce😊
Je to zvyk a duveru.

Ale stejne dulezite bude to co se odehraje v tu chvili za Tebou..neb mam neblahe tuseni, ze to pak nebude rana na predek, ale spise na zadek ..tak ci tak problem😞
Emel
Osobně mi to vadí při jízdě po dálnici... pokud dojedu auto před sebou a levý pruh je volný, začne mi adaptiv zpomalovat. Jasně, co jiného by taky měl dělat... ale ani nastavení vzdálenosti na nejkratší to pro mě uspokojivě neřeší, musel bych změnit řidičské návyky.

Nechat auto popojíždět v koloně bez zásahu, to zní zajímavě... ale to jsem teda nezkoušel.
ikoptak
Mám ho v Octavii a žádnejch divokejch reakcí jsem si zatím nevšiml. Pravdou je že jde nastavit max 160kmh, ale to beru jako dostačující. Vzheldem k bezpečnosti je to asi lepší.
Padající sníh, nevadí, senzor (radar) celkem hřeje, tak že zůstavá prakticky suchej i za deště. Možná za opravdu hustého sněžení. Ale za takovejch podmínek je tak jako tak blbost jet na tempomat. Osobně se mi zatím nestalo, že by to hlásilo zaslepení senzoru.
Dlouhé mezery, prakticky vzato dodržuje bezpečnou vzdálenost. Je však možnost si vzálenost od vpředu jedoucího nastavit. Kratší, či delší v několika krocích.
Delfin2
Ten ti bohužiaľ nedám, ale realita nebude iná >😒]
Reiner
Pořád si lámu hlavu z čeho má S III vyrobený výplně dveří je to plast + měkčený plast? Protože kůži tam nevidím nikde látku taky ne nebo se to aspoň z fotky nedá poznat. A ten Superb co je na fotkách je L&K? Protože pokud ano tak jsem zklamán, všude samý plast, kožené obšití nikde (volant a řadící páku nepočítám to je samozřejmost).
webpaja
Prosím dej sem kompletní ceník 😉
Delfin2
ceny budú také, aké sú, keď nie vyššie..
webpaja
Tvrdil prodejce na přímou otázku, prý to dříve nešlo, teď ano.
Emel
Že je samozřejmé si připlatit. Octavia taky nemá v základu klimu... a přesto beru klimu jako samozřejmost (to je asi ještě extrémnější příklad).
cjoctavian
Aj mne chyba. Uprimne rad by som si precital jeho "CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY" upraveny pre Superb 3 :yes:
cjoctavian
Blinkry vpredu funguju tak, ze biela "hokejka" zhasne a zacne blikat na oranzovo - presne ako to maju nove modely Audi. Ten biely "hreben" nad "hokejkou" svieti aj pocas blikania smerovky...
_MT_
Když ti nedají ani automatickou klimatizaci, čekáš, že jsou xenony samozřejmost? 😲 Nebo to myslíš tak, že je samozřejmé si za ně připlatit?
iudex
Tak také balíčky budú absolútna nevyhnutnosť, zrejme až s nimi sa tie výbavové stupne dostanú na takú úroveň, ako by mali mať od počiatku. Teraz už len čakať na ceny.
_MT_
Zřejmě nabídnou Plus balíčky a nedivil bych se, kdyby alespoň 206 kW dvoulitr dostal nějakou výbavu navíc.
Warrual
Právě Volvo to nyní dělá perfektně a nechává radar ''splynout'' s maskou. To co si sem dal je starší model.
Hittman
Mne A6
_MT_
Měly by to umět například Infiniti (zmiňoval jsem určitě M56), nebo Acury/ Hondy. Ne nutně všechny modely. Způsob přepnutí se liší, ale mělo by to být v manuálu. U Infiniti by to měly umět M i G, tedy Q40 a Q70, nebo jak to dnes značí. A přepínalo se to myslím delším podržením "vypínače" tempomatu.
fOE
O 22% vykon, aa= o kolik % Nm? Ty Nm te muzou donutit kupovat novou spojku po par (desitkach)tisic km. To mi jako rozumne uvazovani o nakladech nepripada.
Ozzman
Tak jake jsou ty plasty? Že jsou krasne a kvalitní bylo jasne ze napisete 😉 Ostatne zo i u Fabie... takze: Prosím o srovnání s B8,Supem 2,Mondeem a O3. Včetně výplní dveří😉 Děkuji😉 mekcene a když ano tak kde? U kolen? Ve dveřích?
Hittman
No, tak i u sousedů se podivují diskutující nad zařezením Superba😒br /> "Der Skoda wird die Mittel-und Oberklasse rocken"

Aha. Die Mittelklasse ganz bestimmt, aber Oberklasse?

Oberklasse >7er, A8, S, Phaeton, XJ

Und selbst für die obere Mittelklasse reicht es nicht > A6, 5er, E, usw.

Der Superb ist schlicht Mittelklasse. >😒]
iudex
No to 5er ma pomerne prekvapilo, či 18d alebo 35i, všetky rovnaké kolesá, až 550i má 18ky. Na druhej strane BMW funguje s výbavami inak, tam je všetko len základ a potom individuálne príplatky a pakety.
webpaja
Nový Mondeo 😉
webpaja
To mi leze u mýho auta taky a to i na zimních užších kolech... Homologovaných a originálních.
Dinar
Zas, až dorostou, nebudou ti koleny masírovat záda. 😉
Elder
Třeba mě se Optima líbí. Jízdně to sice žádná velká sláva není, ale oko se potěší. 😉
Elder
Důvěřuj, ale jasně: prověřuj 😉 :yes:
iudex
Máš čiastočne pravdu, ale výsledok tohto zväčšovania profilu je aj ten, že vizuálne dnes aj tie veľké 18ky nepôsobia tak atraktívne (športovo, nízkoprofilovo), ako donedávna. Ale asi sa pri neustálom zväčšovaní rozmerov áut inak nedá.
Hittman
Nebo do repráků... 😉
iudex
Aspoň Ťa nebudú počas jazdy kopať do operadla. 😉
Ale vážne: dnešné detské autosedačky sú tak robustné, že v reále tie deti potrebujú viac miesta na nohy, ako priemerne vysoký dospelý človek, ktorý má nohy normálne zohnuté.
Dinar
Kdysi jsme to tu probírali, MT zmiňoval nějaké auto, u kterého to přepnout jde, sám jsem na takový adapt. tempomat ještě nenarazil. Stačí, aby padal trochu mokrý sníh a většinou je vymalováno, jedeš bez tempomatu. Plus divoké reakce adapt. tempomatu ve velkých rychlostech, držení příliš velkých mezer apod., pro mně zatím neuspokojivé. Paradoxně bych o tom uvažoval, pohybovat se celý den v hustých městských kolonách, tam adapt. tempomat svou práci odvede.
iudex
Otázka je, v akom stupni výbavy už budú, vo vyššie uvedenom zoznamE výbavy sa nikde nespomínajú, čo vzbudzuje obavu, že budú vždy len za príplatok (možno tak v L&K sériovo).
Emel
Věci jako tempomat a senzory by měly být v nějakém Ambition+ :yes: , po pravdě... tempomat by měl být už v Active+
iudex
Ešte k tým kolesám: majú okrem iného aj neštandardný rozmer: základné sú 215/60 R16. To je na dnešnú dobu veľmi vysoký až balónový profil, napr. Mondeo malo 215/55R16, t.j. menší obvod kolesa a nižší profil a už tie vyzerajú biedne a balónovo. 8-s
iudex
Vidím to rovnako.
acraft
A kde je Eda >😁? Nová R8 za dveřmi a von nikde..
iudex
Tak autor nižšie potvrdil, že v základe sú halogény.
webpaja
Xenony samozřejmost nejsou. A jestli větší část budou company car, tak nespolíhej ani na větší kola. 😉
webpaja
Takže budou balíčky... 😉 Takhle to není žádná sláva. Trh a klienti rozhodnou, co kde a za kolik bude 😄
Hittman
... a mne Kahrl.. 😉
Hittman
Na jednu stranu, co se dobře prodává, proč to měnit. Na druhou stranu je to střední (ne vyšší střední) třída a tam to chtělo trošku přitlačit v interiéru na pilu a ne použít interiér nižší střední. Jinak krom zadní nápravy a možnosti nastavení podvozku a ele. brzdy si myslím tam oproti O3 v L+K moc rozdíl ve výbavě nebude.
webpaja
A není místo chipování rovnou koupit silnější motor? 😄
simon_sez
inac mam este taku konspiracnu teoriu, ze vybrali viaclucove disky, aby sa nedalo lahko zistit, ci tam su podlozky >😒]
Ham.
Takže odvětrává jsou jen přední? Zadní ne?
Hittman
Tou lepší výbavou myslíš tu elektronickou parkovací brzdu? 😉
Emel
Hm hm, zastavil jsem se až u třetí Style a pořád tam nejsou žádné extra kravinky... v tom stručném přehledu. Active s manuální klimou na plechách je asi opravdu jen "cena již od"...
iudex
Na autofore sú už podrobne rozpísané výbavy a základ (tuším sa volá Active) má 16" plecháče.
Ham.
Kožené sedačky jsou odvětrávané?
Nastavení sedaček je elektrické ve všech směrech nebo je něco mechanicky?
Klima je třízónová?
Nemáte nafocenou kompletní grafiku světel, třeba jak vypadají blinkry vpředu?
Ji/Ri
...snad Jeremy neposlouchá. Zapomínáš "Jeremyho", že to je žena a k té, jak víme, se musí přistupovat ohleduplně a s citem. Něco ve stylu: "On po mě kamenem, já na něj betonem". Nemám problém ani se současným supem, dokonce v ničem nemám problém, to že je úzký, no, já místo mám, Gerta taky a vzadu je taky dost místa. >😒]
Ale........ plecháče??? No to bude holozm.d ... to auto bude vypadat tak dobře jen plné, tzn. led, plast, led, skurka, displej. Jinak ve slepejši a na plechu....no, jak to uchopit? 😉 Ale zase - nebavíme se o Volvu, kde na prvním místě je pocit a architektura, tady jsme u levnějšího volsfágnu, a to už zní celkem ....no, levnější volsfágen. 😒 >😁
Emel
Za mě je lepší řešení u Octavie... ta to nemá v nárazníku, ale v té mřížce pod nárazníkem, kde mě to nijak neruší.
iudex
A čo tie dištančné podložky? Pri Octavii si takto Škoda preukázateľne pomohla, obávam sa, že to zopakovali aj pri Superbe. 😐
Emel
Asi jo, všim jsem si toho až teď... u těch MB se mi to taky moc nelíbí 😒
JaMM
Emel, juj ty patriot. Predokladam, ze zo zasady jes kostelecke parky, ... a pijes alkohol vyKvaseny vo Vizovicich, Bozkov tuzemsky, hanackou, ... 😉
white label
To je u Renaultů a Fordů normální, to "umí" už v základu... >😒]
white label
Teď už jen zjistit, který z těch kouřů je fejkový... >😒]
jamp
Tak ale ti turci na nom tiez prilozia ruku k dielu :no: >😒]
jamp
:yes: pekne napisane, tak to je. A hlasujem libi
jamp
Tak pokial je senzor slusny, nic take nehrozi, zaciatok februara u nas slusne snezilo a senzor ma nikdy nestrasil, ani na aute, ktore stoji pred barakom, ani na tom z garaze... Skor sa zababre ta kamera
jamp
Mzno si po tej hanbe s popruhmi na octe v Skode uvedomili, za 4 Eibachy ich zisk nezruinuju a tentoraz to vyriesili elegantne, kto vie...
Ozzman
No tak pane redaktore či kdokoliv, kdo to viděl blíže, než od stolu. Jake jsou ty materiály? Palubka, prostor pro kolena a vyplnění dveří?? Dost se vyhýbate odpovedi, zavání to snahou mlžit. Ze jsou krasne chapu, to ty u Fabie taky, ale jsou mekcene?je tam obšite něco látkou? Kvalitní materiály patří k vrcholu segmentu jako pr**l na hrnec, tak Prosím bez vytacek a po pravdě. JAK TO JE? Zůstane Passat nehorozen? Je tam něco navíc oproti O3? Pokud je to problém psát veřejného Prosím Sz. Auto je jinak fajn libi se mi, ale pokud totálne nezavali jízdou či cenou, budu dál posilhavat po B8 či MK V. Dekuji😉
petrumr
petrumr
_Karel_
Tak když porovnám zdejší fotky s těmi z I-Dnesu [odkaz] tak vidím, že jste ještě stále nového fotografa nesehnali 😉
JDM
a co s vsadit kolik se prodá superbů a genesisů v Americe , Číně , Korei , Japonsku , Austrálii ..... 😉
_Karel_
A co by k tomu taky měli říct? Snažíme se, aby při novinářské premiéře vypadal líp než budou vypadat auta pro zákazníky?
V reálu se to dozví jen pár fandů na podobných fórech, tak jim to za to asi stojí.
_Karel_
Někdy je moc široká nabídka až na škodu - těžko se vybírá. Sakra být tak šejk s garáží na 20 aut....
😉
_Karel_
😄 Toppere, nebudeš mi věřit, ale moje emoce ze supa jsou docela silné. Minimálně stejně, možná i víc než z Mazdy 6. Těším se na svezení a budu velmi pravděpodobně vybírat právě mezi těma dvěma. A živím se v montérkách, ne v kravatě.
Co s tím??
3_diamanty
odrazova plocha myslis nieco na styl reflexnych pasikov? .... no neviem ci pojde o odraz alebo zase o nejaky podraz.... 😉 .... ako pri fejkovom vyfuku u RS octavie

paci sa mi spaceback a fabia ale tieto radoby luxusne prerastene skody pre prezidentov moc nemusim ... a je tu petka >😁 :yes:
Elixir
Ani z tohto videa mi nie je jasne aku funkciu ma to zalomenie prednych svetiel. ;-\ Optika tam nie, ledky tam nie su, nesvieti to. Je to aspon odrazova plocha??
3_diamanty
>😁 :yes😒br />
toto bolo hodne dobre 😄
effa
Pajo ,ale Sup.je taky vlajková loď,nebo ne?
Emel
U Octavie rozhodujou fakticky dvě věci - světla a kola. Vezmi obyč bílý auto na plechu s halogenama a je to bída. Vezmi to samý auto na antracitovejch 18" s xenonama a je to pecka.

Ok, základ Octavie má ještě černý kliky a zrcátka... ale nakonec ty zrcátka můžou vypadat i dobře... a u Superbu je tahle diskuse bezpředmětná. Xenony jsou doufám samozřejmost, zbejvaj ty kola. Takže úplně nerozumím těm diskusím o tom, jak bude vypadat prostřední a jak nejvyšší výbava... fakticky jde o kola.
webpaja
To ano... 😉
webpaja
K interiéru jsem psal svý...pro mě k nerozeznání. Octávkáři asi poznají nějaký nuance. O tom žádná, zase tam ale není nic urážlivýho nebo zbytečně extravagantního. Zadní boční dveře jsou škodováckej markant. Vypadá to hezky a zbavovat se ho je jako zrušit u BMW hofmeisterovu linku.
radolaco
ta nie vzdy, ale vacsinou ten je pre mna postacujuci....sa tu budeme chytat za slovicka teraz 8-s
3_diamanty
no hlavne ten dizajn je moc octaviodny aj zadne bocne dvere ... cela palubovka v interieri.... moc moc ovtaviodne auto... len trosku vacsie od octavie... samozrejme predajny trhak to bude... :yes:
3_diamanty
pride mi ze predosly superb sa od predoslej octavie viac odlisoval jak v dizajne tak technickym know how.....

cele to na mna posobi ako dalsi velky prerasteny lift.. ktory sa opat snazi prerast svoju triedu a hrat na nieco viac ...... ako keby nam nestacila uz aj tak dost velka a draha octavia ;-\ ....

superb bude urcite v europe megauspesne auto..... ale aj napriek tomu sa mi nepaci ani zdaleka tak ako mazda 6 optima alebo accord....
webpaja
Z místa spolujezdce se to čipuje a to už 2,0TDI "ujíždí" pod zadkem! :yes: >😁 >😁 >😁
Emel
V čem přesně čekáš rozdíl mezi "full loaded" a základem? Jasně, kola... a dál? Xenony jsou ve střední povinnost a nějakou barvu snad budou mít i ty běžně prodávaný auta, ne? Dneska ti ta kritika nějak nejde od srdce 😉 .
webpaja
Jo, zase jsem měl pravdu...ale těší mě to? >😒]
Wolfsteen
A co tě k tomuto šílenému kroku vede? >😒]
petrumr
petrumr
petrumr
Ozzman
Honda má aspoň logicky umístěnou navigaci.Superb ji má moc po ruce řidiči. .. :-! A o vyhřívání ruky při nastavování naviny si taky můžeš jen nechat zdát. ...holt náskok díky tehnice no >😁
Kharl.ANTIDIESEL
[odkaz]
_MT_
Superb ani v předchozí generaci sedan nebyl, že. Díky TD ti možná méně táhlo do interiéru, když ses spokojil s menším otvorem. Ale pořád to byl liftback.
topten
jako optimum pro sebe vidim 2.0tsi 162kW.
jen me mrzi, ze nenabizi manual, ale jen automat
Hittman
Ano, luxusní voňavá kůže, která ovšem není na palubce >😒]
3_diamanty
akoby tych megaliftov skoda nemala uz dost.... ten kufor je vazne obrovsky a zrejme opat najdolezitejsi u tohto auta..... s tym nic nenarobime.... ked bude nejaky porovnavaci test s mondeom alebo passatom tak vitaz je uz vopred jasny...... superb to zase vyhraje vdaka kufru 😉 .. ale to ze vnutri vyzera ako o triedu lacnejsi a jednoduchsi bracek voci konkuencii je uz vedlajsie ....
webpaja
První věta je jasná, souhlasím. Věštby o parkovištích nechme za půl roku 😉
webpaja
Pašík je na stejný platformě vizuáně nepotřebuje, tak snad ani tady... Ale 19" bych nehádal. Těžko predikovat jak bude fungovat s o dva palce a víc menšími koly.
Emel
1) Redakce, mohli byste pro čtenáře mrknout, jestli jsou pod koly podložky 😄 ?
2) Moc se mi nelíbí ta zaslepená žebra uprostřed masky... nevíte proč to tak je?
[odkaz]
3) Středový panel - možná to fakt s tím broušením hran okolo navi trošku přepískli
4) Jinak... jinak je to paráda 😄
5) Simply clever baterka je fajn 😄
3_diamanty
😉 :yes: dame petku ?
3_diamanty
ja z toho taky uleteny nie som.... passat mi ako komplexny celok pride lepsi ...... skoda hraje na co najvacsie rozmery ale na ukor charizmy osobitosti a technickej vyspelosti a prevedenia interieru .... vw to ma tentokrat pevne v rukach... je vidiet ze passat si uz tentokrat superba postrazil uz od zakladu..... niet pochyb uz na prvy pohlad kto je tu kralom... passat je o level vyssie ako tento dalsi prerasteny lift mamut od skody ...

ten novy alltrack je vazne pekny :yes:
radolaco
ta nafta ma 100kW, ja viac k takemu autu nepotrebujem
petrumr
Gilgit
webpaja
Jak víš, že půjde o nejlepší volbu? Už jsi s ním jel?
Dinar
Já, jo. Takže můžu objektivně napsat, že optima je s.h.i.t, že. >😁 Dnes je to tu zas jak v MŠ.
Gilgit
Gilgit
Emel
Nejdřív z nich ale zaplatí mzdy pro české dělníky, investují do rozšíření závodu v Kvasinách, zaplatí české daně a pojištění...
petrumr
Achernar9
Akorát že ty prachy dáš české automobilce a oni se je hakoši stejně převedou k sobě a tady nechají drobný...
Achernar9
Podle mě je tohle standart kdekoliv, ne jen Škodovky. Uvést obrázek top verze a zároveň cenu "už od..."
Emel
Jo, normálně jím české pečivo, české uzeniny, piju české pivo. Když si můžu vybrat, koupím si české brambory, český česnek, česká jablka. Tvrdý alkohol tolik nepiju, ale proti domácí slivovici, meruňkovici nebo hruškovici nic nemám.
petrumr
JaMM
a zbytocne tlachanie na tuto temu. Nech chlapci z auto.cz napisu, ake tam boli disky a pneu?!
Ved stale o sebe pisu, ze "boli sme pri tom prvi, exkluzivne informacie pre auto.cz, ..." 😉 😉 😉
vecernicek2
Neschovali se, děti. Umřeli!
Kharl.ANTIDIESEL
JAKMILE SE NA AUTO.CZ JEŠTĚ OBJEVÍ NĚJAKÁ PITOMÁ REKLAMA NA KUKUTY NABÍZEJÍCÍ NELEGÁLNÍ ODMONTOVÁNÍ FILTRU DPF [odkaz] ROZMÁZNU TO PO ČESKÝM WEBU A BUDU KONTAKTOVAT PATŘIČNÉ ÚŘEDNÍ ORGÁNY S ŽÁDOSTÍ O ZÁSAH.
TENHLE ČLÁNEK [odkaz] JE ŽALOSTNĚ MÁLO ...
>😒]
>😒] >😒]
>😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Barry Lyndon
tohle prostě nepochopím. Jak u OIII, tak u Superbu rozšířili oproti minulým generacím auto o dost více než rozchod... Nechápu proč to dělají, když je MQB tak strašně variabilní, že se může rozhod nastavit libovolný... Navíc Passat tím ani na 16tnáctkách nijak zvlášť netrpí...

... takže další blamáž.

Pokud jde o aerodynamiku, tak tu to podle mě může leda zhoršit...
Anonym
Mají asi tabulky kde se rozsvítí nápis smích, jako za totáče. Kdo se nebude povinně radovat, bude zastřelen, tedy pardon už mu šáde group nikdy nic nepůjčí >😁 >😁
Anonym
hlavně, že to bude mít start/stop >😁 >😁
Emel
Nevím jak jinak jsou ceny nastavené jinde, ono se to bez zkoumání výbavy těžko srovnává. Kdybych si měl za stejnou cenu vybrat ze Superba a Passatu, tak (pokud by se nestalo nějaké překvapení při testovačce) beru Superb.

Octavia - Golf jsou už víc rozdílná auta... Octavia je přece jen o kus větší, Golf má zase pro optimální 1.4TSI lepší podvozek...
Delfin2
Súhlasím, firmám to bude jedno pár tisíc hore dole, ale ja na to pozerám z pohľadu svojho ako budúci záujemca na osobne používanie (žiadna firma) a tam ten rozdiel v cene budem cítiť.
Emel
Pokud srovnáváme s Passatem... za předpokladu, že mezi těmi auty nejspíš nebudou velké rozdíly... pak bych radši utratil své peníze za auto vyrobené v Kvasinách a dal ty peníze české automobilce. Není to extrémně závažný důvod, ale pokud jsou soupeři jinak vyrovnaní...

Nemyslím že je cena až tak zásadní. V typické konfiguraci někde kolem 700 tu firmu zase tak moc netrápí, jestli to bude 680 nebo 710, v měsíční splátce se to ztratí. Nečekám že Superb nějak ulítne mimo ceny běžné v dané třídě a pak jde spíš o nějaké osobní preference nebo zvyklosti.
Delfin2
Passat máš za necelých 21 tisíc superb je za necelých 23 tisíc 😲 Akože nepôjde cez ceny passatu, keď je podstatne drahší.Asi u nás máme iný cenník, u vás je asi lacnejší, tak mi to príde.
Delfin2
1, Každému sa páči niečo iné beriem
2, Že je lift je u mňa nepodstatná vec
3, Máš pravdu u nás je vyrobená Kia tak pôjdem do nej je to naše auto.

Vo väčšine aj tak bude na konci cena, ktorá bude rozhodovať. U nás jazdili do teraz prevažne passaty, ale už sú to prevažne superby všetko jazdenky dovlečené zo zahraničia na nové nieje keš, tak aspoň budem mať 5 ročnú jazdenku >😁
Delfin2
Áno je to dobré auto, ale ako si napísal cena tie všetky ilúzie zabije a to doslova.Nevidím jediný dôvod, aby som uprednostnil superb pred passatom, keď nakoniec ešte aj ten passat bude lacnejší. 😉
Delfin2
Základ za necelých 23tisíc mi príde trošku veľmi viac scestný :no: :no:
Barry Lyndon
že bude začínat na 549tis je sice pěkné, ale bude na plechových kolech s manuální klimatizací a bez tempomatu...

... další problém bude chronická nemoc táhnoucí se celým koncernem a sice špatně odhlučněné podběhy. To se dá možná akceptovat v nižší střední, ale ve střední za cca min 750tis nevím nevím...
wikinko
topper, sused ma firemnu mazdu 6, dostal ju v aprili, a jazdi vlakom. uz 2x mu odislo turbo (maju ich vadne od vyroby), raz mu to odislo v Ziline, a bol tam v ten den uz druhy s tym istym problémom. furt nejaka elektronika, viac stoji v servise ako na ceste. no nic, zase z teba hovoria skusenosti 😄
Anonym
Pockej, zy chvili budou skladovky tak za 1,4 😄
Emel
Než Superb za mega, tak radši Genesis za 1.6 - a vo tom to je 😉
Anonym
Nez Superb za mega tak radsi Genesis. Aspon je v nem poradny motor.
Makovnik
Nie je mozne, jeden musi byt lavy.
WoodyPWX
Tak schvalne, kolik jich v CR uvidime 😉
Auto CZ
😄 😄 😄
_Karel_
Máš pravdu, ale tentokrát jsem to jako pochvalu moc nemyslel. >😁
JDM
bohužel sype se všechno když je to udělaný špatně , ale jo starý ej20 vydrží víc než ty nový boxery .... kdyby tvoje teorie úprav motorů fungovala asi by automobilky neztráceli čas a peníze ale vyrobili by jeden motor a jen by si nahrávali výkony jaký by potřebovali ....
michalpneu
Tak abych nebyl pozadu😒br />
[odkaz]
lukas06
Řekl bych, že kdo má rozum, tak si v případě zájmu o koupi vozu (nejen) v této kategorii projede co nejvíce vozů, aby si mohl udělat vlastní názor o tom, co mu nejlépe vyhovuje! :-! 😉
AUDIRS6
uz som sa bal, ze budes k nemu tvrdsi a napises o nejakom inom doktorovi a po patologickej stranke >😒] >😒] >😒] >😒]
Aspon
Jestli dobře chápu co myslíš, tak v tom zalomení je blinkr u halogenové verze. U této xenonové je pro blinkr společná optika s DRL/PO.
Ozzman
Před pár lety (za dob vlastnictví laguny modre barvy) jsme byli s kamarády v kempu. Opili na mol jsme holkám říkali ať přijdou do naší chatky. Když se děvčata zeptala, kde ze to bydlíme. Odvětili jsme ze u modrý laguny.....ten večer to skončilo jen pánskou jizdou a ráno sme přehodnotili taktiku. >😁
Ozzman
>😒] :yes:
Ozzman
>😒]
_Karel_
Tak Lastura by byla fakt dost dobrá! To bych si asi zajel na severní moravu. >😁
white label
Ne, není to modrá laguna, ale prostě jen laguna. Jsem jim říkal, že třeba lastura by byla příhodnějším názvem. >😒]
_Karel_
Já tomu říkám jinak. >😒]
Informátor
Ozzman
Snad ne taky z převodovky? 😊))))
4bytelnýkola
>😁
Ozzman
Tys začal o Fordu soudruhu😉 Já vytáhl Mondeo az pote jako konkurenta supa. P.s. i mekceny plast lze dobře udržovat a čistit.
Informátor
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes:
Ozzman
Já se lekl ze z laguny pod olejovou vanou, když jim nehces zařádit dsg >😒]
_Karel_
Allroady to mají za příplatek? >😒]
Ozzman
Já se tam zejtra mrknu, jestli Ford nezahálí😉 p.s u mondea mam taky dva....zahly dolů. , ale pravý >😒]
Ozzman
Octa i ve vysokém výbavě má plastové dveře, proto se ptám na sup.
Ozzman
Já auta tohoto typu řidim v praci (octy,superby). Řidiče nevyužívám, protoze me řízení baví a nejsem ministr abych se musel vozit. Pro soukromé účely ho také řidim a jezdím vozem teto třídy protoze ho využijí. Proto mne zajímá plast u kolen. Mondeo se ti líbit nemusí ale kvalitou jízdy a zpracováním se směle rádi po bok passatu. Je mi 27 a jako důchodce si nepřijdu. A přestan sem tahat ford, tohle je o škodovce.
RADEK1
No nevím, řidiče a jeho pána sedícím na zadním sedadle si dokáži představit teprve v lux.třídě. Tj. S ,Xj,A8 a to ještě v L verzi. Dále pak v britské dvojce. Ten kdo si pořídí Superba bude těžko mít na to, aby si platil profi řidiče.Kromě našeho Milouše. Alespoň já to tak cítím.
petrumr
cjoctavian
Super, vdaka :yes:
Ozzman
No nové Mondeo si viděl asi z vlaku (po dotknu ze mekcene je i MK iv), a srovnávám s Passatem. Tato auta považuji zatím za top mainstreamu ( s Mírným náklonem k passatu). Lepší interiér se rovna lepšímu dojmu z kabiny. MěKy plast u kolen je prijemejsi na dotek (Já si tam koleno odkladam),stejne zák ruku na okno ve dveří. Co nechápeš na tom,že u auta za cca 800 tisíc nechci plastový interiér hodny Fabie, zvlast když konkurence to tak nemá. Proto mne to zajímá, jak na tom Superb je. A s tim Fordem si začal argumentovat ty😉
cjoctavian
Je to niekde tu, ci v casopise? Vaculika a jeho nazory respektujem, takze som na to zvedavy.
RADEK1
Já nechápu, proč v autě této kategorie (majitel si ho řídí sám) je ovládání in.systému že zadních sedadel. To mě budou děti ze zadních sedadel ladit navigaci? Myslím naprostá zbytečnost.
Jinak (škodu nemusím) si myslím, že se Superb podařil.
jamp
Takze dobry podvozok vieme ocenit len my dochodcovia ? Jazdim Sup2, Ford Focus, sem tam E a kecaas ...
Ozzman
Když mám dát za auto sumu penez, ktera je adekvátní k cene střední tridy, tak chci aby auto uvnitř nebylo na úrovni vozu za méně nez polovinu ceny a pokud to má byt tak úžasne auto, musí splňovat nejpřísnější kritéria, ktere většina konkurence splní. Člověku který přes sve Picasso nevidí nic jiného se to vysvětluje spatne..
praptak
Takové BMW 3 má halogeny ve všech motorových verzích kromě M3.
webpaja
Myslím, že se jednalo o homologaci v roce 2012, kdy to byla novinka.
GeekStar
Očekávám, že interiéry budou velmi snadno rozeznatelné naživo - zejména co do kvality materiálů a zpracování. Alespoň mezi OIII a SII to tak je. OIII není v tomto směru žádný zázrak ani v rámci nižší střední...
4bytelnýkola
startuje s v6
ikoptak
Taky jsem si musel chvilku zvykat, ale teď adaptiv hodnotím jako dost návykovou věc. Dostal se na pomyslný seznam, musí v autě být.
Popojíždění v koloně, prej s automatem funguje do zastavení, nemám zkušenost mám manuál.
webpaja
Ano, je to taky slušný 😄 Byť to není vyšší střední, nicméně, rozměry blízký
michalpneu
to ale záleží na tom, kdy ho máš homologované a podle jaké normy, dřív tak tvrdé podmínky nebyly.
ikoptak
JJ přesně u škodovky to tak funguje.
GeekStar
V současnosti Superb kombi 2.0 TDi Active Plus oproti obdobně motorizované a vybavené Octavii rozdíl ceny necelých 30.000,- Kč. A "takmer stejné" fakt nejsou, se v tom projeď.
ikoptak
Sněhem se to moc neuzpává, jelikož to celkem hřeje.
I za deště, zastavíte, dete se podívat a senzor je suchej.
cjoctavian
Tiez si myslim, ze tam podlozky su. Skoda takyto trik pouzila aj pri predstaveni Octavie 3 v decembri 2012...
vi😜 https😐/imagizer. imageshack. us/v2/720x409q90/5/diskj.jpg
Ham.
deolator
Určitě? Škoda, myslel jsem, že směrové světlo bude v tom spodním "trojúhelníku".
Delfin2
ešte horšie..
_MT_
U vyšších motorizací umí přihodit nějakou "cetku" jako xenony, nebo kola. Ale moc toho není.
_MT_
Mně se "kyklops" svým způsobem líbí. Na Cayenne je celkem prominentní. Audi teď strká radary na místo, kde jsou tradičně mlhovky (vpředu jsou tedy dva). Plastové kryty v masce jsou pro mne typicky příliš rušivé, umělé.
radolaco
pri pohlade na zadne partie [odkaz] ma napadlo prve toto: [odkaz]
webpaja
Takhle ano, ale je to malůvka...jakej je reálnej pohled si radši počkám. 😉
iudex
Na stránke Škody je možnosť zmeniť si farby či kolesá (aj keď len limitovaná, len cca. 5 farieb a 5 diskov). Tie disky sú tam len 17", 18 a 19", 16ky chýbajú, ale na tých 17kach to vyzerá solídne, nemal by som s nimi problém: [odkaz]
Dzakobo
Asi špatný motor. Třeba Volví 2,5T u 200k Kugy je v podstatě stejný jako u Focusu RS500 kde dává 350k, tož tak.
Ozzman
Spíš neOptimalni 😄
Dinar
Tam to jde fakt přepnout na manuální tempomat?
deolator
Z osobní zkušenosti: "chip" (program řídící jednotky ap.) = jak si za pár korun doslova odlágrovat auto 8-s
webpaja
Ale je potřeba přiznat, že F10 umí nosit důstojně i 17". To v týhle velikosti málokdo, jestli vůbec někdo. 😉
Elder
Emel
Napíšu ještě jednou - otázka názoru. Pro mě k opticky dobrému dojmu z kola patří i přiměřená tloušťka gumy, úplné galusky se mi taky nelíbí. Jinými slovy, nedávám rovnítko mezi atraktivní a nízkoprofilový. Guma na úrovni 225/45=10cm je pro mě naprosto ok a třeba 225/30 už je přes čáru.

Hodím k tomu dva odkazy...
[odkaz]
[odkaz]
(vím, cross mutace, ale i tak)
iudex
Tak M6 je extrém, keď núti k relatívne nevýkonnému 141 kW motoru výhradne 19ky, na druhej strane 206 kW motor so 4x4 by už mohol mať viac, ako len 215/55 R17.
Samozrejme všetko bude závisieť od cien, ale predstava sa dá urobiť podľa starého Supa, teda žiadny dumping to nebude.
Elder
Tak ta sedla >😁 :yes:
Jenik3
Pripomina mi trochu A7, trochu MB E a nejvic noveho pasata, coz pekne.
Tezko soudit vice, dokud se clovek nesveze a neuvidi na vlastni oci.

Interier mi prijde az moc hranaty a to se mi nelibi
Emel
"Dále zde pak máme nová světla, která na vyšších úrovních spárují bi-xenony s LEDkami pro denní svícení."

Z množného čísla soudím, že by měly být xenony aspoň ve Style a L&K. Tak či tak... jsem ochoten diskutovat o xenonech u Octavie do půl mega, ale u Superbu je beru jako samozřejmost.
Dzakobo
V tomto případě ne, protože jsem rád za manuál (stará škola) i z hlediska servisní nenáročnosti. Navíc příplatek za větší motor a DSG bude odhadem v součtu takových 60000 Kč, oproti tomu chip mám za 5000 Kč a auto je podle mých představ - tiché, svižné a docela úsporné.
iudex
K svetlám by som pridal otázku: aké sú v základe? Sú tam bixenóny, alebo halogény? A čo denne LED?
webpaja
A kdo se slepejšema na plechu vypadá dobře? Podívej se, co taková konfigurace udělá s prémiovou střední třídou 😉

Btw.: Po Nordkappu a běžným ježdění po stavbách má za sebou už i Tatry nebo rakouskej ledovec. za necelej rok 30kkm. To je na toho dědka slušný 😄
iudex
Tými xenónmi si nie som istý, už som Ti to postol vyššie, základ je takýto a xenóny sa tam nespomínajú😒br />
Základní úroveň Active bude zahrnovat systém start/stop, rekuperaci brzdné energie, multikolizní brzdu, elektronickou uzávěrku diferenciálu 😁S+, sedm airbagů nebo kontrolu tlaku v pneumatikách. Chybět pak nebude manuální klimatizace, elektrické ovládání oken vpředu a vzadu či 16palcová ocelová kola, chlazená schránka před spolujezdcem a samozřejmě dnes již tolik neohromující škrabka na námrazu ve víčku palivové nádrže.
Dzakobo
Pokud někoho vezu, tak se snažím o co nejplynulejší jízdu, čímž nemyslím pomalou. Ty to máš jinak?
Ta 1,8 220 koníků by v pohodě dlouhodobě zvládala. U těch 350 už jsem samozřejmě na vážkách >😁 , sám bych si to do auta nedal, ale když si někdo bude chtít auto takhle upravit, má možnost mít nejvýkonnější Škodovku. 3,6 FSi nebyla špatná, sice žrala, ale o 350k se jí mohlo jen zdát.

Co jsem opomněl zmínit je, že interiér je hodně chudý příbuzný. Už mě displeje pod výdechy začínají štvát, všichni si na to stěžují a u Supa bum, zas je to utopený. 😒
webpaja
Jeden kroužek ti tam přebejvá >😒] . Já bral auto domů a další jako managerský...nechal jsem navíc zaměstnance vybrat 😉 .

Takže pokud jsi v jedný úrovni s několika auty, pak rozhoduje jak ti auto sedne a jak vypadá, o tom žádná. Ale pokud by Sup vypadal naživo z větší části jako na fotkách, neměl bych problém ho mít...místo Jeremyho samosebou >😁
Emel
Jak jsi přišel na ty plecháče?
Egi
8-s a ten fakt jsi vzal kde?
webpaja
Ad 2) co radarovej tempomat?
cjoctavian
Nuz co by si mi poradil, aby to nahodou nebol "sileny krok"? 😉
XTad
Ale usetri.
XTad
No balonu... Holt si clovek misto 17" poridi 18". A nebo tam hodi mensi gumu.
_Karel_
Ale vocamcaď pocamcaď- Lastura, ne Modrá lastura!
_Karel_
S-tronic není DSG?
michalpneu
přečti si to prosím ještě jednou a pak třeba pochopíš, já nějak nemám sílu Ti to vysvětlovat....

zkus to tedy ještě jednou a pak se kdyžtak ozvy....
RADEK1
No nevím, řidiče a jeho pána sedícím na zadním sedadle si dokáži představit teprve v lux.třídě. Tj. S ,Xj,A8 a to ještě v L verzi. Dále pak v britské dvojce. Ten kdo si pořídí Superba bude těžko mít na to, aby si platil profi řidiče. Alespoň já to tak cítím.
petrumr
Dzakobo
Zkus to nějak rozvést. Myslím, že původ tvé kritiky pramení z vědomí, že ošizený 2,5 boxer se jaksi pravidelně sype, že?
Ozzman
To sem nikdy nezkoumal ze má ORS fakt výfuk, to je fakt?😊)) musím mrknout pod naší Kugu jestli to tam má taky tak, mam podezření ze jo >😒]
Emel
Genesis se prodává v Japonsku? Fakt netuším... a po pravdě... ani mě to nezajímá.
webpaja
...chybělo tam slovo liftback, ale jinak ok 😄
ikoptak
No mě se třeba Otima vůbec nelíbí. Tomu korejskému designu mnoha křivek jsem prostě nepřišel na chuť.
Petr80
Ale celkový úsudek pochopitelně velmi ovlivní cena. Nevíte, kde se bude pohybovat? Za cenu do cca 750 tis.v průměrné výbavě to bude cool auto.
webpaja
Jasně, to je jediný relevantní téma na pokec v tuto chvíli o Supu 😉
Elder
Líbí 😉
Elder
>😁 >😁 >😁 A kdo je paní učitelka?
Emel
To je otázka názoru. Podle mě celkově větší kola vypadají líp, i když jsou větší díky silnější gumě. Ty podběhy je třeba vyplnit a hmotu rozbít. Nevýhodou může být vyšší cena nestandardních kol a gumové jízdní vlastnosti... za 16" standard beru 205/55.

Hlavní bonus je ale v tom, že pak můžeš dodržet stejnej obvod i s větší gumou na těch 18", místo obligátních 225/40/18 můžeš mít třeba 225/45/18 (střílím od boku) a fakticky tak máš komfort na úrovni běžných 17"...

Prostě celková velikost kola se optimalizuje na nějaký rozměr a trpí tím ty ostatní...
Pallermo
Urcite to odhalis na SME 😄 protoze tam legalni cestou neprojdes. Takovych u nas bylo co to meli a poslali sme je pryc a zachvili prijeli na STK a meli emise odjinud, no ale co se da delat....on az pojede do nemecka a zastaviho Policejni kontrola na filtry pevnych catic, tak mu to spocitaji. Na miste zabavuji vozidlo a vy jdete treba i do cely predbezneho zadrzeni pro tretny cin. 😄 nejvetsi reklamy maji vzdy ty nejvetsi smejdi, protoze na ty reklamy maji, poctivej clovek jen tak reklamu nema, protoze ji vetsinou nepotrebuje, jelikoz si to lidi reknou sami a nebo na ni nema, protoze poctive plati dane a je rad, ze je rad a jete se zabyvat nejakou reklamou vyderacskou.
petrumr
petrumr
webpaja
Děti znají úplně jiný výrazy...toto je snad kulturní 😄
webpaja
Souhlas, taky mě to zarazilo...zřejmě falický symbol pro macho chlapíky!
3_diamanty
no vyzera to na riadnu pacisko z isteho uhla ...... ale pri pohlade zboku to nevyzera tak hrozne
webpaja
Ano je, ale jiná třída 😉 .
webpaja
Však si jí kup 😄 . Věřím, že po FL bude vyrovnaným konkurentem všem aktuálním novinkám. Ale subjektivně Lojza může napsat pravej opak. 😉
3_diamanty
auto to bude urcite uspesne... hlavne v kruhu firemnych zakaznikov ako manazerske auto .... s dizlom samozrejme nie je o com ... v eu to bude bestseller.......

ale ako sukromneho zakaznika ma toto auto neoslovuje .... viac sa mi paci mazda 6 a zvedavy som aj na novu optimu ktora pride uz za par mesiacov..... vyberal by som zrejme niekde u konkurencie z vychodu........
3_diamanty
vlastne rapid.... nie spaceback
_Karel_
Dobrá volba 😄 I když 1,4TSI ACT u Passata Vaculík docela sepsul.
Dzakobo
Není se čeho bát. Ze 180 na 220 koní je to jen o 22% navíc, což nic není, když u BMW 40d může jít chip až na 400k z původních 313. Chip koupit jen od firem které dávají záruku a lze bezplatně nahrát původní soft, kdo je jó po*era, koupí si powerbox... 😄
Elder
Ale nee, teď si to prozradil 😉 Škoda, další zábavu už nebude >😁 :yes:
Elder
Proč srovnáváš Genesis se Superbem? Můžeš mi to nějak smysluplně vysvětlit? Nebo jen tak plácáš a zabíráš místo v diskuzi! Vždyť Genesis je minimálně přece jiná třída!
Elder
To nikdo nebude chtít, to snad ani vyrábět nebudou. Leda někam na Východ. 😉
maros
no,.. a co to tedy bude za auto?
Elder
:yes: :yes: :yes:
webpaja
...a stejně 😉
3_diamanty
toto by ma trapilo najmenej... holatka v tychto kategoriach velkostnych aj cenovych si hadam uz nikto nekupuje a silne firmy uz vobec..... mna skor stve ze je to zase take nijake..... ziade emocie.... ziadna laska na prvy pohlad..... len predlzena octavia....
Gilgit
Elder
Ty už tušíš, kolik to bude stát? Jestli jo, tak to sem napiš, ale podle mě to neví ještě ani v MB, tak s těma soudama přibrzdi! 😉