Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Sezona F1 2015 startuje! První závod se jede v neděli 15. března

21 komentářů

karensky
Nevím kolik kanál Sport očekává díky vysílání F1 nárůst předplatitelů, ale obávám se že to bude hodně slabé....
F1 už poslední dobou není co byla a jestli mi přijde například zvuk Formule E zajímavější než F1 tak už je to asi hodně špatně.... a obecně by se dalo najít x dalších drobností které tuto kdysi skvělou show zabíjejí.
Bubáq
Ale na druhou stranu, dramatičnost závodů byla loni vysoká (nemluvím o dominanci M) a letos to vypadá ještě dramatičtější:
a) McLaren se může hodně zlepšovat (od propadáku v dnešní kvalifikaci až po očekávané vítězství Hondy)
b) Felipe míchá kartami velice zdatně
c) Carlos Sainz šokuje svým výkonem hned v první kvalifikaci
d) Red Bull a Toro Rosso mají shodnou výkonnost ... prostě zajímavý mix situací hned na začátku sezony!

Ano, souhlasím s tím, že ten nešťastný komentátor Novy z loňského roku (jeho jméno jsem už zapomněl :-) se opravdu hodně mýlil, když se rozlítil na fanoušky F1, píšící, že přesun přenosů na placené kanály je podraz... Pravil, že v Česku, pokud něco není zadarmo, se hned všichni bouří. Byl to trapný komentář, neuvědomil si, že v našich spolkových zemích je vše placené stejným způsobem jako v zemích na západ od našich hranic, a to v situaci, kdy příjem jednotlivce je 3,5x až 4x nižší, než příjem v Německu nebo v Rakousku, a kdy příjem rodiny je 2,5x až 3x nižší, než příjem Německé nebo Rakouské rodiny.
Na druhou stranu se domnívám, že opravdoví fanoušci motorsportu nemohou zůstat celý rok bez přímého přístupu k formulovým přenosům, a tak jich (snad většina) kanály připlatí. To pokládám za přirozené a není třeba si plést F1 s politikou sociálních služeb, jež by pro zasažené skupiny obyvatelstva opravdu měly být snadněji přístupné...
karensky
Máš pravdu, nebudu soudit před startem... ale ten zvuk co rval uši mi chybí, za tím si stojím
IPace
pohoda, beztak do 1-2 dnu bude zaznam ke stazeni na hromade ulozist typu uloz.to, vyuzival jsem to kdyz jsem nestihl sledovat v TV, no a ted to budu vyuzivat pokazde, jen holt to neuvidim online, ale treba az v utery :-)

ostatne treninky a kvalda ke stazeni jiz jsou
Mireon
A co ORF1? Ti to přece dávají taky a na satelitu jsou gratis. Nevím jak je na tom RTL. Ti mívali přenosy úplně nejlepší...
Gvick2
v tréninku v Austrálii opět zapnul druhou kosmickou a nadělal z konkurence kompars. :yes:
AUDIRS6
no joooo, potrebovali by adekvatnu kOOOOnkurenciu ;-)

Drzim palce Nicovi, hadam sa mu podari zapisat po vzore otca do listiny sampionov! :yes:
Takisto ale drzim palce sirovi Frankovi Williamsovi :yes: - tento pan by si zasluzil znova zazit nejaky uspech a naviazat tak na zaslu slavu z minulosti. ;-) :yes:
Gvick2
Williams by letos mohl něco dokázat, má motor od Mercedesu a podvozky vždy uměl, takže by mohl mířit hodně vysoko.
Glaukos
kdyby Williams uměl podvozky, tak má pár titulů během spolupráce s BMW a jak to dopadlo. :no:
Gvick2
Williams nemá pár titulů, ale rovnou šestnáct. 9 konstruktérských a 7 jezdeckých. BMW i přes dlouhé roky působení v F1 nedokázalo ani zlomek z toho. :-)
Glaukos
kdy vyhrál poslední titul? s minulosti se žít nedá (viz teď Ferrari), v době BMW-Williams měli nejlepší motor a co dokázali - vyhrát pár závodů
Gvick2
Poslední titul vyhráli dávno, to ale nic nemění na tom, že když mají slušný motor, tak dokáží postavit také velmi rychlé auto.
Nerez
Holt někdy jezdíš v době, které vládne někdo vyjímečný a můžeš se stavět na hlavu a nevyjde to.
Schumiho vláda s Ferrari nedala šanci prakticky nikomu krom pár vyjímečných let. A že tam byly dobré týmy i jezdci. Viz třeba zrovna Williams s BMW.
Vem si éru Seba Loeba v rallye. Jezdily proti němu kapacity typu solberga, Loeba, Hirvonena. Kdyby nejezdil Loeb, byli by hvězdy, šampioni. Jenže tam byl Loeb...
Glaukos
máš tak 2x Loeb, zřejmě myslíš Gronholma
Nerez
Sorry. Samozřejmě jsem myslel Marcuse Gronholma :-)
Otrava
Rally bych nesrovnával. Nechci shazovat Schumachera, ale jakmile měl horší auto, moc si neškrtl. V rally dokázali ti nejlepší (alespoň občas) zazářit s čímkoli. McRae válel i s Fábií WRC, Loeb teď zašel na návštěvu do WRC a jak dal zabrat dosud suverénnímu Ogierovi na neméně suverénním Polu. Ostatně, ani Ogier není špatný a to ukazoval i na Fabii S2000.. každopádně se pořadí jezdců nemění tak výrazně podle toho, v jakém voze sedí, jak jsme zvyklí v F1.
fan.mj
A čo 6 ročná absolútna dominancia lancie? To len oni mali po celu tu dobu dobrych pilotov?
CHerokee
Už se na zítřejší závod těším!
Midlosek
Tak to já taky a když už se nemůžu dívat, nemusím alespoň brzy ráno vstávat ;-)
kosmonaut
Sainz :yes:
Otrava
Myslím, že sázka na vítězství Mercedesu v poháru konstruktérů je jistější investice jak dávat peníze na spořící účet...a to i s o pár procent vyšším úrokem :-)