Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Inteligentní tempomat Fordu vám zabrání překročit povolenou rychlost

21 komentářů

Martin789
ZAPOMENUTO! - znám pár míst, kde zapoměli značku např. za zatáčkou zrušit a tak mimo obec v lese je 30tka třeba i kilometr >😁
VTIPEK? - když dám na dálnici papírovou 30tku, tak všechny Fordy pojedou 30?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hittman
To lze pak zneuzivat,napr jako pomsta sousedovi, takhle nastrazit do ulice same tricitky... >😒]
Libor Gondek
Obvykle proti moderním technologiím nejsem, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Tohle bych v autě nechtěl, to bych si radši připlácel za "příplatkovou výbavu", kde by tato výbava nebyla. Paradox...
geroc I.
Tak tohle zařízení, obzvlášť v Čechách, kde je spousta nesmyslně umístěných značek omezujících rychlost, třicítky u škol které platí stále i v noci a pod. opravdu nechci.
vondry87
tak tak.. pořád mám v živé paměti pokutu za jízdu rychlostí 52 km/h kolem školy.. v neděli >😁 >😁

ale obecně je to blbost.. pokud nechceme platit pokutu a jsme líní hlídat rychlost, od toho máme tempomat, ne?
newworldorder
Radši kameru do aut a povině ale kdo nechce at si deaktivije.V případe nehody jasný viník.Nechapu proč stím zatím nikdo nevyjel,ved by bylo i přinos pro pojištovny 😢 😢 😄 😄
Balsam
A představte si, že Rakušáci a Švýcaři mají na kamery zákaz. Záznam kamery ne že nevezmou jako důkaz, ale ještě vám napaří mastnou pokutu za to, že ste natočil druhého účastníka nehody bez jeho svolení. Pakárna, co? Pak, že EU není na hlavu...
RADEK1
A to je v pořádku. Nesmíš nikoho natáčet, když ti nedá souhlas.
RADEK1
Fizlactvi v této republice jsme si užili dost.
fiction
nedeaktivuje a zůstane viset rychlost na 90, nevím, nevím, jestli to nedopadne s účastníky provozu nejlépe...
Nonsens
a keď prekročíš povolenú kvótu na emisie, stopne ťa (sen bruselského ekoblázna)
jozephko
Slovenskí cestári majú dopravné značenie absolútne na háku. Tridsiatku dajú kilometer pred miesto, kde sa cesta opravuje. Koniec obmedzenia rýchlosti pre istotu nedávajú vôbec...
Takže vodič na Slovensku musí byť natoľko inteligentný, aby vedel rozlíšiť, čo je skutočné obmedzenie rýchlosti a čo len blbosť cestárov či iných ľudí, čo fušujú do dopravného značenia. A na ľudskú blbosť je takáto elektronika (a v podstate každá umelá inteligencia) krátka...
Balsam
To samý je u nás. Na 5-kilometrovém úseku šedesátka, kde třeba Němci by měli již 80, nebo rovnou 100. Někde to plná žlutá se zákazem předcházení jistí, u nás to evidentně nestačí. Včera jsem jel kolem Galanty na Slovensku, dělají tam nový obchvat, na velkém úseku je 50, pak 30, a zase 50 - spolu možná 2 kilometry, ta třicítka tvoří polovinu. A absolutně zbytečně, všichni tam jezdí tak 70-50-70, i kamiony. Já jel za vozítkem, které jelo přesně podle značek. Na rovince, snad 300 metrů, cesta široká alespoň 10 metrů, a pořád 50 km/h.....až jsem se neudržel, a předběhl ho ještě kus před kocem zákazů...
Takový systém jako píšou, by bylo jenom zlo, které by napáchalo kopu škod, ne-li něco horšího.
Hittman
Kravina,to uz neni mozny! 8-s
Balsam
Tak půjdeme do ulic, a natřeme jim to zpátky, když budou chtít zavést další omezení a zbytečnou elektroniku do aut.
Hittman
Cesi a do ulic? Hahaha,na to jsme moc zhily narod resit neco aktivne..
twistedTSD
Tak to se u nás asi moc nechytne...A já bych to v autě také nechtěl. 8-s
demonicus
Tak to si celý Ford strčte do zadnice :no:
KubikCv
V cizině to možná fungovat bude....ale v ČR kde značky omezující rychlost staví i lopaty to bude problém >😁
70/50/30 na dvaceti metrech není vyjímka
Balsam
To nebude fungovat nikde.