Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeAlfa Romeo 159: V Ženevě se představí s novým motorem 1.8 DI TJET (147 kW)
35 komentářů
trosku lupa otazka... vien ze je v nazve D ale nejako mi uniklo ci to je benzin alebo diesel? ;-\
D by take mohlo znamenat Deutschland 😉
tady je to DI - direct injection - prime vstrikovani
tady je to DI - direct injection - prime vstrikovani
Jinak jsem jel 159SW 2,4JTD pred cca rokem a pusobila pevneji a jisteji nez tehdy vybehove A4 B7.
PS: Dnes jsem viděla novou Alfa Giulia a docela "sehr gut" vypadala (a malé "Milano" také - dle obrázků tedy, řekla bych já) 😉
3.2 som isiel pred FL a je to nic moc, neobratne, motor nemastny neslany, suhlasim.
Nesuhlasim s komfortom (ale teda po F/L som nesiel), je to dost tvrde a nerovnosti tiez neberie moc dobre. Po F/L sa to mohlo zlepsit. Skoda, ze tam nedavaju Q2, ale len ten E-Q2. Celkovo oni snad Q2 davaju len do diesel verzii :no: :no: Je mi jasne, ze diesel to potrebuje viac, ale dobry benzinak to moze zmenit vo velmi zaujimavu hracku.. Snad aspon MiTo GTA porusi tradiciu 😊 😊
Myslím že tahle 1,8 bude idelání benzínová motorizace pro 159. Ve 200k verzi má opravdu 2 Turba. Ostatně bude představená i v modelu MiTo v ostrý verzi GTA taktéž v Ženevě.
Parametry pěkný, ale servisní náklady a interval? NEPOUŽITELNÝ.
Kdyby se jednalo o nějakou čistě sportovní mutaci, tak bych to snad překousl, ale pro běžný použití? K smíchu.
Argumenty jsou v příspěvku eura89. Alfa potřebuje pěkně drahý oleje, často je měnit a ještě se na tom autě kazí kde co. Doporučuju přečíst recenze majitelů.
Vesměs všechny AR vyžadovaly velkou toleranci od vlastníků.
Nicméně tohle dokáže pochopit asi jen ten člověk, který servisuje auto tak jednou do roka na výměnu filtrů a olejů. Tohle se u AR TS nemůže prakticky stát.
Moje 166ka slape jako hodinky a to ma uz pet let?
A k tem drahym olejum, predpokledam, ze do vetsiny modernich motoru se davaji oleje s podobnymi charakteristikami, tady i cenou. Jo a TS nepotrebuje primo Selenii, ale muzes s klidnym svedomim pouzit treba Agip, ktery je cca o 20% levnejsi, napr Agip Tecsint SL 5W-40.
diskuze... Za to tvoje odpověď je konečně nějaký "argument" k mé otázce. Jinak můžeš dále reagovat, aspoň se něčenu přiučím. Možná tě překvapím, ale pro mě je důležitější si pamatovat, že po otázce má následovat odpověď a ne dětinská otázka. Ještě, že jsem do titulku nenapsal jelito :no: