Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

CzechInvest: ČR loni kvůli krizi přišla o dvě velké automobilové investice

8 komentářů

díky, nějak jsem se to v článku nedočetl. Dost podstatna informace myslim
Gilgit
Jedna mela být výroba minivozítka VW Up!, puvodne plánovaná do Vrchlabí, která zrejme pujde do Volkswagen Slovakia v Bratislave. Druhá je asi výroba dvou z celkem ctyr následnických modelu Mercedes-Benz A- a B-Klasse. Tato ale nesla do Rumunska, jak zrejme nesmyslne napsala CTK a bezhlave prevzala Auto.cz, ale do Madarska (Kecskemet).
Klaudius
Proste sa všetci správajú jak pakovia, a potom plačú nad následkami. V Amerike je to trochu inak, chcú sa mať jak prasce v žite, veľa žrať, pestovať si pupky, a málo robiť - no ale asi nepochopili, že to proste nejde... ;-\
Nicco
A co americke automobilky? Tie mali volnejsie ruky od vlady, hlavne v ekologickej oblasti. Ina vec je, ze si ich same zviazali socialnou oblastou.
Klaudius
Až na to, že o nerealizovaní toho minivozítka zatiaľ nepadlo rozhodnutie. Alebo áno? Nejak som ho totiž nezaregistroval, ak niekto viete dáky odkaz na takú správu, tak prosím sem s ním.
Za Up! sa ešte stále potichu modlia v Bratislave. Ponuka 7-mesačného odstupného + nejaké odškodnenie podľa funkcie a odpracovaných rokov v podniku za dobrovoľnú výpoveď ale hovoria niečo dosť významné, a nie práve príjemné.

Podľa mňa únia čiastočne sama dohnala automobilky tam kde sú - má z nich dojnú kravu, plus nekonečnými obmedzeniami, predpismi, zákazmi a príkazmi im trvale zvyšuje náklady a tlačí ich k múru. Buzerovať vlastné podniky a zbedačovať vlastných ľudí nezmyselnými normami a predpismi, keď väčšia časť sveta na to absolútne nedbá je sraním si do vlastného hniezda...
Menším štátom potom nezostáva nič iné, len pchať do nich peniaze, dávať bonusy a daňové úľavy, len aby preboha vyrábali. Tento svet je už fakt chorý...
Navtech
Jasně! A druhá byla ta moje sportka... chtěl jsem tady rozjet ten projekt T603 :-! Bohužel jsem nesehnal dodavatele krabiček s celuloidovym okýnkem.
Může mi někdo připomenout o jaké dvě velké automobilové investice
se jedná? Myslím že jedna měla být výroba toho minivozítka
Navtech
Saša Rudyšarová to podala asi jako kdybych já řekl, že jsem ve středu zapomněl podat sportku a nevyhrál tedy tu první, což je vlastně pravda.