Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Ford si patentoval jedenáctistupňový automat

8 komentářů

IPA? CO JE TO ZA CYPA?
opet informuje nepřesne. To je původne muj patent, az nasledne mi ho Ford ukradl!!!
Anonym
hlavně pokud budou pořád řadit sem tam, ohromně to prospěje životnosti převodovky a hlavně lamelám >😁 >😁

Každý opravař automatů vám řekně, že čím méně převodovka řadí, tím lépe pro ní.
Arese
Vypadá to, že již brzy budou automatické převodovky řadit prakticky neustále, což ale spotřebě určitě nepomůže.. >😁 :no:
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Neurotic
Není to nějak málo? já bych tam dal pro každý km/h vlastní převodový stupen, aby se mohli pořád udržovat stejné otáčky >😁 Nebo použil 12st. převodovku z kamionu ta už je vymyšlená tak by se jenom vzala a hodila do osobáku, že má 2 zpátečky by snad nikomu nevadilo :-!
Baterkar
A co si vlastně na tom nechali patentovat ? Že to má 11 stupňů ? Tak to abych si nechal patentovat 12, 13, 14 ..... a více stupňů a každý, kdo vyrobí takovou převodovku, mně bude platit výpalné.
wakantanka
Už keď sa masovejšie začali objavovať 8 st. automaty som predikoval, že čochvíľa osobáky dobehnú kamióny v počte prevodových stupňov. A už sa to blíži. Kamióny postupne prešli zo 16, 14 stupňov vaicmenej na 12. Lenže optimum počtu stupňov pre 40 ton bude iný ako 1,5 - 2 tonové auto.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.