Novinky
ta šedá je jak základ na plot.
Nekdo ji tu kdysi popsal jako betonova. Trefne. A me se hodne libi 😉
Prsne, šedá Betona: [odkaz] akou mám natretú podlahu v garáži (keď už nemám RS3 v betónovej farbe). >😁
Přesně tak, ta barva (v kombinaci s lesklou černou) je trefa do černého, podobná je i na O3RS, ale RS3 sluší mnohem víc. :yes:
Ty "barevné" RS3 v galerii (zejména) vedle ní působí jako starší sourozenci. 😉
Ty "barevné" RS3 v galerii (zejména) vedle ní působí jako starší sourozenci. 😉
Pokud jsi nehodlal to auto hnát k jeho limitům (což stejně u Audi většinou není moc záživné), zvuk toho motoru byl lákadlem. Plus slušná dynamika na Autobahn. 😉
Diky.
[odkaz]
Flat-out on track, you'll discover understeer (the entire engine, gearbox and radiator live ahead of the front axle, so no surprise) but so far as road use goes, it's a mighty device."
Takze zlepseni, ale fyziku stale neosali. Asi ocekavatelny vysledek. Jinak minimalne ten TG test mi celkove pozitivne nevyznel. Teda, pozitivni ve smyslu mezigeneracniho zlepseni a efektivity prirovavane ke GT-R (poklona vsech poklon) ano, ale nadseni tam stejne vyvazuji fraze o nekomunikativnim rizeni a nedotacivosti.
Tezko soudit od klavesnice, doufam ze budu mit nekdy moznost skusit na vlastni kuzi. 😄
Verim ze ted jsem kriticky k necemu co by me pri zive skusenosti chytilo za srdce.
Řízení? Určitě. Nedotáčivost? Nepřijde mi.
Co se tyka RS3, psal jsem, ze jeji koncepce neni uplne to prave, ale co uz, vetsina ridicu stejne dostane sve auto na limit jeho moznosti jen pri jizde rovne, v zatackach je mozna u vetsiny zakazniku podobnych masin zadoouci, aby ridice k blbnuti nejen nesvadely, ale od nej primo odrazovaly a tohle Audi obecne umi 😄
U M135i/ M235i o 😁rive ani nebudu uvažovat. Podobně by mě nenapadlo uvažovat o RS3 bez Haldexu, i kdyby ta možnost byla. Manuální převodovka je zajímavá možnost, ale reálně bych touhle cestou pravděpodobně nešel, ani u jednoho (možná u M2, možná). Zůstává karoserie, kde upřednostňuji méně dveří. Třídveřová 1er se mi moc nezdá (A3 jasně vede), ale BMW má v rukávu trumf v podobě 2er (byť je o něco těžší, když už je řeč o hmotnosti). Jsem zvědavý na TT RS. Mělo by být minimálně o 70 kg lehčí, mít nižší těžiště atp.
Mimochodem, S3, která je v nabídce na úrovni M135i, nabízí více možností a je lehčí.
EDIT: mit garaz by mi taky vubec, ale vubec nevadilo. >😒]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Kazdopadne porovnavame neporovnatelne. Kdo vi kolik bude vazit M2, precijen dostane neco navic (chlazeni, brzdy, LSD) a mozna o neco prijde (kg na strese bude li mit strechu z karbonu atd.). Pak se uvidi jestli ten rozdil cca 100kg ve prospech BMW zustane, nebo ne.
Každopádne ja by som rozdiely v hmotnosti nepreceňoval, bude to reálne v desiatkach kíl, čo je v praxi rozdiel ako medzi plnou a polovičnou nádržou benzínu (čo reálne nemôže nik cítiť, notabene pri daných výkonoch).
[odkaz]
Pohotovostní hmotnost (EU): 1 500 kg
Stranky primo BMW
[odkaz]
znovu 1505kg EU hmotnost.
V tomto mi muzes verit, prave proto mi F20 imponuje, je v ni mista cca stejne jako v me byvale e46 a pritom vice vykonu a nizsi hmotnost. :yes:
EDIT: takze minula generace byla dokonce o 150kg tezsi nez bawor? 8-s
A sme znovu u toho vyberu vs. "vnuceni". To ze mi audi neco vnuti ja jako vyhodu brat muzu, ale nemusim. Proc porovnavat M135i s 😁rivem kdyz muzu mit jen zadokolku s manualem? Proto od zacatku pisu M135i zacina 75kg pod 1500kg a tucnych 100kg pod RS3, protoze jednoduse v zakladu skutecne zacina o 100kg pod RS3. Na hmotnost RS3 se dostane az dovybavenim na jeji uroven. Kazdy kdo tak neucini ma ale auto o nemalych 100kg (a v pripade minule generace dokonce o 150kg) lehci.
O to kolik vazi verze s 😁rive se nepru, jen jsme se na uvod nepochopili a kazdy mluvili o necem jinem (coz bude ale trosku tva chyba, ja od zacatku pisu o M135i, ne M135xi. Taky jsem zminoval M2 pokud jde o tu hmotnost a ta bude taky zadokolka 😉 ).
Teda zhrňovačka😒br /> Pohotovostná hmotnosť (náplne bez vodiča) - prevádzková hmotnosť (pohotovostná plus normovaný vodič 75 kg)😒br /> RS3 I. gen: 1575 - 1650 kg
RS3 II. gen: 1520 - 1595 kg
M135i: 1430 - 1505 kg
M135i x-drive: 1520 - 1595 kg.
M135i 1430kg 6mt
M135i 1450kg 8at