Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volkswagen C Coupe GTE Concept: Velký sedan pro Čínu

Šanghajský autosalon se stal místem světové premiéry Volkswagenu C Coupe GTE Concept, jímž německá automobilka naznačuje budoucnost designu i techniky svých velkých sedanů.
Zpět na článek
20. 4. 2015 12:00
21. 4. 2015 09:44
Avatar - Uživatel_5340709
20. 4. 2015 11:23
Tomu říkám
nový Phaeton! :yes:
Rozbalit vlákno
0
20. 4. 2015 12:00
Vadí mi, ......
....když automobilky nazývají obyčejný čtyřdveřový sedan jako coupe jenom proto, že má nižší profil střechy. Dělají to snad proto, aby obhájily vyšší cenu a méně místa vzadu. Chtějí navodit pocit něčeho lepšího, výjimečného a luxusnějšího. Ale jedná se jen o auta s horšími užitnými vlastnostmi, ne vždy hezčí než odpovídající sedan.

Já jim to nežeru. ;-\
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Bubáq
20. 4. 2015 12:58
... a jsou vyškoleni!
Kdo? Přeci BMW a Audi!
Tomuto se říká vývoj v designu, takhle vypadá správný výsledek práce. Zaregistroval jsem cca 95% pozitivních reakcí na tuto studii na jiných webech a potěšilo mě, že se nemusím ještě bát o svůj úsudek. Tak jednoznačně příznivé přijetí neměl za posledních 5 let žádný jiný prototyp nebo žádná jiná studie.
Na tomto vwoze se povedlo úplně všechno: koncepce, design zvenku i zevnitř, použité materiály, koncepce pohonu (no, 50 km na elektriku je vážně málo, ale alespoň to napovídá, že pohon je blízko sériovému provedení).
Hlavně u BMW by se měli přihlásit do workshopu vedeného designéry VW, ve kterém by se učili, jak rozvíjet tradiční design své značky moderním a všeobecně nadšeně přijímaným způsobem.
A to samé pak doporučuji i jejich kolegům z Audi: jejich poslední práce jsou jakoby bezradné, ani hezké, ani příjemné, ani vizionářské, jen šeď, šeď, nuda, nuda....
Gratuluji VW k současnému obsazení jejich designového pracoviště: jejich R&D nepochybně pracuje na nových autech s velkým nadšením a radostí. Na takových krásných autech to jde samo....
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Uživatel_5340709
20. 4. 2015 13:23
Re: ... a jsou vyškoleni!
No s těmi soudy bych byl opatrnější, hlavní designer audi, i celého koncernu je Walter Da Silva. Ten se hlavně zasloužil o to, kde jsou nyní designově vozy VW a Audi.
Avatar - Bubáq
20. 4. 2015 13:36
Re: ... a jsou vyškoleni!
Hm, hodnotím výsledek, který vidím na vlastní oči. Zde je vynikající, u Audi je mnohem více rozpaků u každé jejich novinky... Nějak mi to připadá, že WdS se vyčerpal, zatímco (možná) podpora ID práci studia VW viditelně kultivuje. Nový Passat je v reálu mimořádně elegantní, zatímco studie a prototypy Audi ukázané od premiéry současné A6/Allroad ukazují typický vývoj "od deseti ku pěti". A nejsem sám, kdo si to myslí.
Avatar - Uživatel_5340709
20. 4. 2015 13:59
Re: ... a jsou vyškoleni!
S tou audi to cítím podobně, doposud paráda, poslední studie a některé modely /viz. např. Q7/ s rovnými linkami trochu tápají. A myslím, že pěkný "stiling" co nyní předvádí passat a tato studie se ale také rychle vyčerpá.
Avatar - AUDIRS6
20. 4. 2015 13:42
Re: ... a jsou vyškoleni!
Tak zrovna ten vonkajsi dizajn je len cisto evolucny - proste mix toho, co cakas od Passatu, CC a Phaetonu s nizsou strechou. Proste ziaden zazrak. Takto to donedavna robilo Audi a prisli na to, ze treba urobit zmenu nejaku vyraznejsiu. ( aj ked sa so vsetkymi verziami Prologue-u nemozem zatial stotoznit ).
Technika, to je uz na EU pomery uplne max. priemer - 2 liter R4, el. motor a pohon PREDNEJ napravy v luxus klase uz inde nenajdes. Proste technika vyslovene made for China. Btw. - totozna s aktualnou A6L e-tron ;-) - teda autom specialne pre Čínu. ;-)
21. 4. 2015 09:44
ok
dizajnovo vychytané, je to prakticky séria a vyzerá to presne ako treba, dobre že sa nezbláznili a držia vw líniu, nový je elegantnejší a dynamickejší, prvý bol uprdnutý (však má už svoje roky).
Rozbalit vlákno
0