Profi
Hele a jezdí ještě někde 815ka tahač? Nevím jestli vozila někdy plachtový návěs, já jí viděl myslím jen s kládama.
hehe... ty pryčny... to bylo něco. Ještě teď mě bolí záda při vzpomínce na začátky... a šuk...t se na nich taky moc nedalo 😊... jojo, 110-tkou jsem před dvaceti lety začínal... furt jsem se pod tím plazil a spíš než jako "podnikatel" jsem vypadal jako kominík... kde ty mladé časy jsou 😄 Současní řidiči ani netuší, jaký mají luxus.. a to je jedině dobře!
i ty provokatére... když kupuješ na max pět let a za pět let obměníš, tak je to jedno. Nemusíš se "vrtat" ani v jednom 😄
tak někomu to stačí no, kdo byl zvyklý na auta 90. let nebo dokonce na tahače Liaz 110 řady....
No právě... neobyvatelné, když koukneš do současnosti. Ale ta šedesátka dobrá. Jestli si dobře vzpomínám, táhla silou něco kolem 320 - 350 kW a krouťák byl 2100 nm při skvělých 1200 ot/min...motor v pohodě, ale kabina nee...
Skoda ze Volvo u nas nepredava model VN [odkaz] ;-\ Zopar starsich rocnikov som sice videl ale to je asi len dovoz.
Když ono je na našich cestách lepší, když máš přední kola pod zadnicí, nebo těsně za...
každému se líbí něco jiného, ale naše evropské sou moc obyčejné, sou si hodně podobné a až na Scanie nemaj čumák
O tom červeným vím, toho nelze přehlédnout (a ani to, že je pořád naleštěnej, čili ho vlastní fakt veliký nadšenec a mí kluci si o něm vždy štěbetají jako vrabci na střeše - prostě king). Jak píšeš, buď spec. přepravy nebo cisterny, pravidelné linky... na takové to popojíždění stačí Scania 😄
Já vídám jeden červený Freightliner velmi často kolem nákladového nádraží Žižkov + občas sem vídal i černý Kenworth a dva Internatonaly s Cabover budkou (trambusová). Ale je fakt, že v čr to provozují jen nadšenci a většinou to je bud speciální přeprava rozměrných nákladů nebo cisterny a kontejnery.
Souhlasím... ale... je to sestaveno na fakt jiné silnice, než jsou ty evropské. Jako linkový kamion polykající tisíce a tisíce kilometrů napříč Amerikou nebo Austrálií ideální, fakt obývák. Ale kluci, co tady v Čechách jezdí s vozy podobné konstrukce, si velmi často stěžují, že z kabiny není na našich silničkách moc vidět. Co se ale týká tahače samotného, tak opravdu klasika - přímo umělecké dílo.
A na záver malá provokácia... Volvo je lepšie ako Scania >😒]