Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lancia Ypsilon: Od ledna o 50 tisíc Kč levnější (základní cena 249.000,- Kč)

České zastoupení Lancie zlevnilo model Ypsilon plošně o 50 tisíc Kč. Základní cena se tak dostává těsně pod hranici 250 tisíc Kč. Navíc byl zúžen výběr motorizací v základní výbavě Argento a v nejvyšší Platino.
Zpět na článek
20. 1. 2009 10:50
neregistrovaný "PREMDA"
20. 1. 2009 12:15
neregistrovaný "nextrom"
21. 1. 2009 00:55
neregistrovaný "nextrom"
20. 1. 2009 14:55
neregistrovaný "PREMDA"
20. 1. 2009 10:05
No tak chlapci cenu
trochu přiblížili realitě, tak snad něco prodají. Pro mladou holku do štatlu to není zas tak špatný vozík.
Rozbalit vlákno
13
20. 1. 2009 10:37
Re: No tak chlapci cenu
Lancia má celkem slušnou image. Jen ty výrobky by mohly být na trochu vyšší úrovni hodné této prestižní značky. Chybí jí limuzína, jediným sedanem je přestárlý Thesis. Musa je Fiat Idea, Phedra zase členem čtyřlístku Ulysse/807/C8. Prostě by měla Lancia kráčet více svou vlastní cestou. Doufejme, že další modely budou kráčet ve stopách nové Delty. Ale je pravda, že kombinace současný Ypsilon a krásná mladá holka za volantem zní neodolatelně. :-)
neregistrovaný "PREMDA"
20. 1. 2009 10:50
Re: No tak chlapci cenu
Včera jsem za jedním Ypsilonem jel. Je to povedený vozítko. Za volantem byla bohyně Afrodite. Vysloužil jsem si mrknutí očkem a úsměv. Hned jsem měl lepší náladu.
Jó Ypsilon a jeho řidičky, ty já můžu. :yes:
20. 1. 2009 11:45
Re: No tak chlapci cenu
Mám smůlu, že jsem v Čechách na silnici ještě nový Ypsilon nepotkal. Ale až jej uvidím, rozhodně se kouknu dovnitř. Občas vidím jen první dvě generace vozu a za jejich volanty už bohyně nesedí. :'-(
20. 1. 2009 14:58
Re: No tak chlapci cenu
ale sedí, sedí, sice spíš takové velkomoravské, ale bohyně! >:D
neregistrovaný "nextrom"
20. 1. 2009 12:15
Re: No tak chlapci cenu
Vcelku souhlasim, ale muzes rict, co je na Thesis prestarleho ?? Je to vzhled, technika a nebo jeste neco jineho, nebo jen ciste to, ze se Thesis uz par let vyrabi a nikdy nebyl trhem tak moc akceptovan ?? Italove delaji jen tu chybu, ze u takove limusiny zustavaji u predniho pohonu a motoru napric. To by se hodilo ke tradicim napr. Citroenu, ale Lancia by v takove klase potrebovala opravdovy technicky trhak a sice proto, ze musi hlavne oslovit konzervativniho zakaznika v severnich zemich. Tam by mohla udelat s jinym konceptem a rozumnou cenou opravdovy skok. (muj nahled na vec)
Avatar - Plautus
20. 1. 2009 13:06
Re: No tak chlapci cenu
môj názor je zase taký, že Thesis je určite zaujímavé auto, ale netrafilo sa príliš do vkusu európskeho zákazníka. Mne osobne príde ako spojenie nadčasovosti a retroštýlu, teda experiment, ktorý by skutočne v danej kategórii dnes už potreboval slušného nástupcu...bol by som rád, keby na vyvíjanej platforme pre Alfu 169 vzniklo i dizajnové dielko od Lancie ;-)
neregistrovaný "nextrom"
21. 1. 2009 00:55
Re: No tak chlapci cenu
Souhlas, ale ja to auto videl tak zridka, ze mi stale prijde jak nove a tak nevim, co by se po strance designu melo stat modernejsiho. Mozna jeste vetsi predni sklo, mozna jina predni svetla, a mozna, jak dole kolega pise, by dvere nemely mit zvuk jak kdyz zaviras stodolu. Mozna, ze naroky jsou moc velke, ale ochota za dokonalost zaplatit uz je mensi. S tim bude Lancia mit potize...
20. 1. 2009 13:39
Re: No tak chlapci cenu
Design určitě předstárlý není, nestačil se okoukat. Nebude nikdy tak masový jako předchůdci Thema nebo Kappa. Ale vyrábí se od roku 2001, což zrovna nesvědčí o tom, že by šel s dobou... Spíš by to chtělo nový model. Loni na AMI v Lipsku jsem si v něm poseděl, opticky vyzkoušel. Auto je moc hezké, ale uvnitř mi připadalo celkem zastaralé. A pak jsem se zvedl a zavřel dveře. Zvuk jejich zabouchnutí mi potvrdil, že se skutečně o modernu nejedná. Ale Lancii rozhodně fandím a těším se na nové modely.
neregistrovaný "PREMDA"
20. 1. 2009 14:55
Re: No tak chlapci cenu
To my všichni. :yes:
Avatar - Plautus
20. 1. 2009 12:49
Re: No tak chlapci cenu
hoc som chlap, na novej Ypsilonke som mal možnosť previesť sa dvakrát v dvoch rôznych motorových verziách. Chceli sme ju totiž kúpiť priateľke a keďže to malo byť jej prvé vozítko, tak posadila za volant mňa, aby som ako skúsenejší vodič posúdil jazdné vlastnosti tohto na vzhľad očarujúceho minitátošíka. Prvý dotyk bol s motorom 1.2, po usadnutí za volant som si takmer vôbec neuvedomil, že som presadol z nižšej strednej do kategórie mini automobilov, priestor na predných sedadlách je postačujúci a na človeka na prvý pohľad dýchne pocit luxusu spočívajúci v príjemnom velúrovom čalúnení, ktorým sa na danú kategóriu nešetrilo na rozdiel od kolínskych trojčiat, kde človeka po usadnutí schladí plech zastupujúci výplň dvier, samozrejme zadné sedadlá i kufor sú vhodné tak pre odloženie nákupných tašiek, preto treba uznať, že z tohto pohľadu je to fakt "kabelka pro holky"...fiaťácka 1.2-ka s 60 koníkmi bola vzhľadom na veľkosť a určenie auta postačujúcou motorizáciou a na moje prekvapenie motor s prevodovkou veľmi dobre ladili, motor sa predviedol svojím veľmi kultivovaným chodom a pritom bol na moje ešte väčšie prekvapenie dostatočne živý, v kabíne ho vôbec nebolo počuť a ťahal od spodných otáčok, čo sa o Fabii a jej 1.2 HTP povedať rozhodne nedá...druhý pokus bol s 1.3 JTD (s výkonom 75 koní), ktorý bol v minivozidielku o kus nervóznejší a aj spolupráca s prevodovkou nebola natoľko ladná...z mojich skúseností môžem napísať, že obe stretnutia, no hlavne to prvé s benzínovou variantou boli viac než príjemné a to mám radšej autá veľkosti od nižšej strednej vyššie, ale musím uznať, že Lancia ma milo prekvapila a rozhodne bude autom, nad ktorým budem stále pomýšľať pre moju nežnejšiu polovičku...napokon sme však kúpili C2 VTR Sensodrive hlavne kvôli robotizovanej prevodovke a výhodnejšej ponuke, ale Ypsilon vo mne zanechal peknú spomienku a lepší pocit z jazdy ako mnoho iných malých áut a nabudúce kúpim srdcom snáď práve túto kabelku pre moju holku, takže sa teším na novú generáciu... :yes:
20. 1. 2009 14:54
Re: No tak chlapci cenu
No tak k té C2 gratuluju, to je podle mě zdaleka nejstylovější mini současnosti a s tou 1,6 to musí pěkně šlehat.
Avatar - ethicon
20. 1. 2009 20:50
Re: No tak chlapci cenu
kam sa hrabe 500 nie?? >:D
Avatar - Hammunasakra
20. 1. 2009 21:58
Re: NABUŠENÁ ..
... C2 s "ostrým" 1.6? To asi JE docela "legrace", řekla bych já :yes: :-)