Ekonomika
"Nechci, aby řidiči na dálnicích závodili. Naopak si přeju, aby jezdili bezpečně a ohleduplně,“ řekl Ťok.
Vážený pane Ťoku, možná by bylo vhodné se přesvědčit jaké parametry slouží k určení max. povolené rychlosti. Zvýšení rychlosti na dálnicích znamená závodění, na rychlostních silnicích pak ne. Domnělá souvislost s ohleduplnou a bezpečnou jízdou vs. maximální povolená rychlost je naprosto nesmyslná myšlenka.
Navíc výše uvedené připomínky patří k řešení MV. Pan Ťok je amatér, plkal a pokrytec.
Vážený pane Ťoku, možná by bylo vhodné se přesvědčit jaké parametry slouží k určení max. povolené rychlosti. Zvýšení rychlosti na dálnicích znamená závodění, na rychlostních silnicích pak ne. Domnělá souvislost s ohleduplnou a bezpečnou jízdou vs. maximální povolená rychlost je naprosto nesmyslná myšlenka.
Navíc výše uvedené připomínky patří k řešení MV. Pan Ťok je amatér, plkal a pokrytec.
Zvýšení o 20 km/h na silnicích první třídy nepovede k závodění, na dálnicích ano... Logika. 8-s
A co mě zaujalo je to prohlášení, že české dálnice nejsou na takovéto nadzvukové rychlosti stavěné. Třeba D11 Poděbrady - HK. Vždyť se užívá ani ne deset let, ne? Jaké parametry tento úsek nesplňuje, že po bych po ní za urč. podmínek nemohl jet více než 130?
A co mě zaujalo je to prohlášení, že české dálnice nejsou na takovéto nadzvukové rychlosti stavěné. Třeba D11 Poděbrady - HK. Vždyť se užívá ani ne deset let, ne? Jaké parametry tento úsek nesplňuje, že po bych po ní za urč. podmínek nemohl jet více než 130?
Takových míst, kde lze bez problému těch 150 klidně jezdit, je a bude víc (soudě dle některých již opravených míst na D1). Příliš pana ministra nechápu. Možná je opravdu jen pokrytec... možná ví něco, co ostatní lidé neví a nemají vědět... třeba o skutečně použitých technologiích při současných opravách? O skutečné kvalitě práce?
Ohánět se nebezpečím rychlé jízdy, když současné používané asistenční systémy montované v automobilech dokážou velmi omezit vznik dopravní, nebo značně zmírnit její následky, není úplně na místě. A když někdo podobné systémy ve vozidle nemá, nemusí přece těch 150 jezdit.
Ohánět se nebezpečím rychlé jízdy, když současné používané asistenční systémy montované v automobilech dokážou velmi omezit vznik dopravní, nebo značně zmírnit její následky, není úplně na místě. A když někdo podobné systémy ve vozidle nemá, nemusí přece těch 150 jezdit.
O kvalitě práce jako zástupce Skansky vědět musí 😉 . Technicky 150 problém není ani u dálnic, ani u většiny vozů v ČR.
Tak proč? Opět se nějaký ministr baví rozdělením společnosti na dva tábory? Nerozumím tomu...
Potřebuje se vymezit proti návrhu ODS (resp jakýkoliv jiný strany).
Tak si zase bude brát jako rukojmí obyčejné lidi a nadělá jim v hlavě bordel... pitomec. Kdyby raději začal přemýšlet, jak zmírnit cenovou politiku při opravách a tvorbě infrastruktury. Za tohle se mi ho teda moc platit nechce. Dost ubohý způsob, jak se vymezit. Je spousta závažnějších věcí k vymezení se...
Primárně bych od něj očekával jasnou rozvojovou koncepci pro dálnice do roku 2020, prioritně zaměřenou na odklon dopravy ze okresních silnic na nový dálnice u nejvytíženějších tras a dostavbu obchvatu Prahy.
Rozvojová koncepce do roku 202 je ti úplně naprd, protože Bárta zastavil přípravu všeho. Takže i když jsou nakrásně desítky miliard na stavbu, připraveno není nic a i když se teď hned začne připravovat stavba, která nemá např. ještě ani územní rozhodnutí, do roku 2020 se vyřídí tam max. stavební povolení. Poděkujme těm, kdo zvolili pokusy typu Věci veřejné.
Odklon dopravy je čistá utopie, ostatně v ČR, kde každý vydrbe s jakýmkoliv zákazem nebo omezením anebo následně s policií, nejsi schopný vymoct vůbec nic. To by se musela zapojit prostě policie na silnicích, a to už je potřeba plakat u vrat ministerstva dopravy.
Je mi jedno, jestli je tam Ťok nebo jiný čičmunda, vadí mi, když lidi poučují, o čem pořádně nic neví.
Odklon dopravy je čistá utopie, ostatně v ČR, kde každý vydrbe s jakýmkoliv zákazem nebo omezením anebo následně s policií, nejsi schopný vymoct vůbec nic. To by se musela zapojit prostě policie na silnicích, a to už je potřeba plakat u vrat ministerstva dopravy.
Je mi jedno, jestli je tam Ťok nebo jiný čičmunda, vadí mi, když lidi poučují, o čem pořádně nic neví.
Někdo asi začít musí, bez výmluv na předchůdce. Pokud ne, pak i současnej pokus jménem ANO je jen strašlivým přešlapem.
Špatně mi rozumíš - já se nevymlouvám na předchůdce, jen ti říkám, že i kdyby měl nakrásně stonásobek těch peněz, tak kvůli zákonům, úřadům (a nemůže je postavit do latě nikdo, protože jsou pod dohledem EU, i kdžy se to nezdá), povinným možnostem umožnit skoro každému soudně napadnout řízení se prostě nic stihnout rychleji nedá.
Ťoka neobhajuju, je mi docela šumák, lepší, když ministr dopravy nedělá nic (= vždy je tam na půl roka nebo rok, když tam nechá lidi po tom předchozím, nebude destabilizovat resort) a nechá konat ŘSD (které je jen díky výměnám minostrů v neustálé výměně ředitelů). Na Bártu budu plivat, protože mě málem připravil o práci.
A pokud chce někdo nadávat na zdlouhavou přípravu, tak můžeme nadávat jen sami sobě za "demokracii" a možnost se vyjadřovat ke každému prdu, kdy projekční příprava třeba 10 km dálnice se vším všudy zabere rok, déle ne, jenže protlačit stavbu přes uřady znamená 5-7 let, a to opravdu není vtip, já vím, o čem mluvím, věř mi. Můžeme si za to jen sami, není to problém ministra nebo peněz, těch je jak sra_ček
Ťoka neobhajuju, je mi docela šumák, lepší, když ministr dopravy nedělá nic (= vždy je tam na půl roka nebo rok, když tam nechá lidi po tom předchozím, nebude destabilizovat resort) a nechá konat ŘSD (které je jen díky výměnám minostrů v neustálé výměně ředitelů). Na Bártu budu plivat, protože mě málem připravil o práci.
A pokud chce někdo nadávat na zdlouhavou přípravu, tak můžeme nadávat jen sami sobě za "demokracii" a možnost se vyjadřovat ke každému prdu, kdy projekční příprava třeba 10 km dálnice se vším všudy zabere rok, déle ne, jenže protlačit stavbu přes uřady znamená 5-7 let, a to opravdu není vtip, já vím, o čem mluvím, věř mi. Můžeme si za to jen sami, není to problém ministra nebo peněz, těch je jak sra_ček
(čti intonačně zklidněně)
Je mi úplně jedno, že tam byl Bárta. Mě se taky nikdy nikdo neptal, kdo byl na mé pozici přede mnou a kolik kostlivců ve skříni jsem musel řešit. Hodit vinu na někoho jiného (byť je to i pravda), není manažerské jednání, ale jen výmluva. Člověk, který se vymlouvá je většinou jen bezradný pitomec, který se ani nesnaží hledat řešení. Když se doopravdy chce, lze vyřešit vše.
Prostředků má pan ministr neomezeně, dostatek pracovní síly také.
Mě také vadí, když lidé poučují o něčem, o čem nic neví. Já vím však jedno. Je to šéf resortu, tak ať maká jako šéf. A ne že bude každou nepodstatnou ptákovinu zneužívat ke zviditelnění se. Tahle země teď potřebuje víc semknutost, hledání kompromisních řešení, než nesmyslné vymezování se a politické boje s politickými mrtvolami jako je např. ODS. Chci vidět odvedenou práci. Za těch celkových 43,83% odvodů ze mzdy (včetně nákladů zaměstnavatele) a další nepřímé daně chci vidět práci.
Je mi úplně jedno, že tam byl Bárta. Mě se taky nikdy nikdo neptal, kdo byl na mé pozici přede mnou a kolik kostlivců ve skříni jsem musel řešit. Hodit vinu na někoho jiného (byť je to i pravda), není manažerské jednání, ale jen výmluva. Člověk, který se vymlouvá je většinou jen bezradný pitomec, který se ani nesnaží hledat řešení. Když se doopravdy chce, lze vyřešit vše.
Prostředků má pan ministr neomezeně, dostatek pracovní síly také.
Mě také vadí, když lidé poučují o něčem, o čem nic neví. Já vím však jedno. Je to šéf resortu, tak ať maká jako šéf. A ne že bude každou nepodstatnou ptákovinu zneužívat ke zviditelnění se. Tahle země teď potřebuje víc semknutost, hledání kompromisních řešení, než nesmyslné vymezování se a politické boje s politickými mrtvolami jako je např. ODS. Chci vidět odvedenou práci. Za těch celkových 43,83% odvodů ze mzdy (včetně nákladů zaměstnavatele) a další nepřímé daně chci vidět práci.
Viz výše, na Bártu to není výmluva, to je fakt, který si nikdo neuvědomu, jak je složité napravit a je to otázka několika let. Já ti můžu říct, že jsme těsně před Bártou měli v šuplíku projekt na dálnici, jen kvůli jeho přání úspor v řádu stomiliónů v desetimiliardové stavbě se dokumentace začala předělávat, aby se nakonec řeklo, že není priorita. Po 4 letech se jako priorita objevila, jenže se musí kompletně projednat znovu, kdy došlo ke spřísnění zákonů a musí se předělávat. A nyní se objevil další zákon, který defacto na přání EU shazuje všechny pospouzení EIA a pojedeme zase znovu, jenže to už není jeden rok, to je návrat zpět o 7 let. Takže ano, poděkujme panu Bártovi, mohli jsme zde mít o cca 100 km dálnic více, pan Ťok (nebo někdo jiný, je to jedno) to sám spravit prostě nedokáže, seč mu peníze a lidi stačí, na to je ministr dopravy malej pán.
Nemohu na tvůj komentář sofistikovaně reagovat, protože dle tvého textu máš určitě informací víc, než já. Více méně jsem se vyjádřil v rámci svého "sedláckého rozumu" a stojím si za svým. Nicméně, respektuji a vážím si tvého komentáře.
Co ty víš o parametrech návrhových rychlostí? Klidně se nechám poučit, ale vsadím boty, že i kdyby o tom Ťok slyšel z rychlíku, tak o tom ví víc než ty :-! :-!
Chce to číst a používat mozek. Ťok nechce zvyšovat rychlost na dálnicích, protože tomu neodpovídají návrhové parametry. A tak to skutečně je, dálnice nejsou navrženy na 150 kmh. Chceš snad tohle zpochybňovat?
Chce to číst a používat mozek. Ťok nechce zvyšovat rychlost na dálnicích, protože tomu neodpovídají návrhové parametry. A tak to skutečně je, dálnice nejsou navrženy na 150 kmh. Chceš snad tohle zpochybňovat?
Dálnice jsou designovány na max. cestovní rychlost 180 km/hod. :-!
dálnice jsou designovány? Aha, no to mluví za vše >😁 >😒] >😒] >😒] Já bláhově myslel, že dálnice jsou projektovány...
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
návrhová rychlost není 180 kmh
Gilgit
vím cos myslel. A vím co napsal děda7 - pěknou kravinu :-!
ani ne... ani to není kravina... děda se vyjádřil jako člověk, který běžně užívá angličtinu. Kupříkladu v mé anglicky hovořící kanceláři se designuje naprosto všechno... i cesta na oběd.
140-150 na dálnicích (a v lepším případě 110 na silnicích 1. třídy) se koneckonců celkem běžně jezdí již nyní...
No len teraz ťa za tú 140ku môžu pomáhači skásnuť (a napĺňať tak štátnu kasu), čo by po zvýšení limitu už nemohli. :-!
Muzou ale neudelaji to. Pokud jedes do 145km/h gps, tak te nechaji byt.. 😉
Tak mi to taky jednou tvrdili dálniční stíhači... ale věř jim >😁
Odzkoušeno, já paradoxně s řidiči dálničních stíhaček problém nemám, se samotnou jejich existencí pak ano.
Mne dostali na 165, na zcela prázdné nové rovné přehledné D11 mezi Poděbrady a Hradcem ...... zasloužil jsem si to, nechat se nachytat na prázdném dálnici blbec.
Mne osobně nedostali (teda ne na dalnici, na okrsce už jo 😁), ale přítelkyni ve 150ti a řekli nám tohle, co psal Katikakus 😄
Jo to sedí, do 145 můžeš jet v klidu, mám také potvrzeno, že berou od 150 nahoru. Jinak by asi ani nestíhali. 140-150 km/h ( tachometrových ) je běžná rychlost na dálnicích 😉
Komentovat Zemana a Ťoka nemá smysl ...
Komentovat Zemana a Ťoka nemá smysl ...
Aj u nás sa toleruje mimo mesta do 10 km/h nad limit, teda za tú 140ku človek pokutu reálne nedostane. Ale ak by ho predsa zastavili, iba argument, že "sa to predsa bežne toleruje" na vyhnutie sa pokute neobstojí.
Hezky řečeno, Standa Humlů + několik dalších přihlouplých populistů, budou určitě podrážděně pištět, ale to je jejich problém. Panu Ťokovi se podaří zachránit pár životů a naši bezpečnost, minimálně, a to, i přes nesouhlasné kvičení jednodušších, stojí za to.
Nemyslím, že mezi 130 a 150 je zásadní rozdíl v bezpečnosti. Jen v menším počtu utrápených aut a méně nervování.
Když to napíšete takhle "130 a 150", tak se opravdu zdá, že to není velký rozdíl, ale v reálu je to něco jiného ... a souvisí s tím víc věcí. Třeba na D1 (před rekonstrukcí), podle mě, nebyl možná jediný nájezd, který by umožnil bezpečné najetí pro předpokládanou rychlost 150 km/hod ...
Myslím, že D1 byla zamýšlena pouze v nově dostavených úsecích. Btw, myslím, že délka připojovacího pruhu není designovaná na 130.
Nebo snad máš v D u neomezený rychlosti nabrat taky neomezenou? 😉
Nebo snad máš v D u neomezený rychlosti nabrat taky neomezenou? 😉
Délka připojovacího pruhu se na novostavbách přesně odvíjí od dovolené (návrhové) rychlosti. Vy všichni poměřujete jen rychlost 130-150, ale je vám jasné, že rychlost náklaďáků se nezmění? a je sakra rozdíl, když ti to tam kamion šoupne do levého a jedeš 130 nebo 150. Navíc osobní auto v připojováku zrychlí klidně na 200, ale ten kamion ne (ani nemůže, že) a najdenou se stane brzdou, jako by jel dnes 80, nebo ještě méně.
Navíc mě upřímně pěkně točí, co se udělalo na silnici Vyškov - Olomouc, kdy za každým bukem je jiná rychlost, toho de_bila Žáka by měli pověsit za koule. Jediný důsledek je, že všichni jedou 130, páč se jim nechce neustále měnit rychlost. A když lidem dovolíš na 20 km vyšší rychlost, už pak brzdit nebudou. To bude pak řev, že za značkou čekají passaty...
Navíc mě upřímně pěkně točí, co se udělalo na silnici Vyškov - Olomouc, kdy za každým bukem je jiná rychlost, toho de_bila Žáka by měli pověsit za koule. Jediný důsledek je, že všichni jedou 130, páč se jim nechce neustále měnit rychlost. A když lidem dovolíš na 20 km vyšší rychlost, už pak brzdit nebudou. To bude pak řev, že za značkou čekají passaty...
Prasáctví řidičů kamionů, kteří bezmezně omezují a ohrožují se musí řešit. Ne jim přizpůsobovat pravidla pro ostatní. Proto píšu o policejních autech ve válečných barvách a jasných postizích za omezení nebo ohrožení. Dnes mají snad všechna nová policejní auta kamery, tam je to jednoduchý. Byť ne tak jako jízda v civilním supu s radarem.
Mozgogu, jak Ťok zachrání pár životů??? Tímto krokem? Na nejbezpečnějších komunikacích?
Zkus použít něco, co používáš jako název nicku. Pak ti dojde, že Ťok může zachránit lidský životy jen a pouze budováním nové a kvalitní dálniční sítě, ne tímto.
Zkus použít něco, co používáš jako název nicku. Pak ti dojde, že Ťok může zachránit lidský životy jen a pouze budováním nové a kvalitní dálniční sítě, ne tímto.
Děkuji panu ministrovi, že mu tolik záleží na mé bezpečnosti. Bohůžel já při jízdě po dálnici rychlostí 130 km/h usínám.
tak pro vás je řešením Student Agency ...
Co ty děláš když seš v Německu? Nebo tam radši vůbec nejezdíš? 😄
Usínáš za volantem? Pak zastav a cvič, nebo si odpočiň a nejezdi.
Cos to zase vymyslel proč bych měl usínat? Já nemám 3 roky do důchodu jako Gilgit >😁
Gilgit
Mluví tady někdo s tebou? Nevnucuj se 😄
Gilgit
Mluvil tam někdo s tebou? Nebo ses vnutil? Ty seš prostě Gilgit viď 😉
Ano... to je zajímavá poznámka. Mám velmi podobný problém. Při rychlosti mezi 120 - 130 usínám také (a pípá a vibruje mi pak volant - naštěstí). Zajímalo by mne, kolik nás takových je... jezdím často a často se setkávám s rozespalými - soudě dle stylu jízdy. Zajímavé je, že při 140 se to už neděje... možná proto, že se víc soustředím?
Tohle je ten nejdebilnější argument pro rychlou jízdu, co jsem kdy slyšel... tak si dej kafe, nebo si pust nahlas heavymetal >😁
Gilgit
No, když si pustím AC/DC, tak zase sice nespím, ale zapomínám na jiné budíky... pravděpodobně bude lepší jet těch 140
mas cudnu predstavu o rychlej jazde... :-!
Jo ja vim, ty si lepší než my, máš nacvičeno a silné auto, proto můžeš rychleji... na tebe se moje poznámka nevztahuje 😉
no ved za to >😒]
Ale teraz normalnejsie: Myslis, ze napr. aj v tom Cedniku co som mal pol roka bol problem ist bezpecne viac ako 130 ? Aj v nom som povazoval za rozumnu a bezpecnu rychlost decentne vyssiu. Proste ber to tak - dnesne moderne auta a to aj tie 10-15 rocne nemaju problem s danou rychlostou, pokial su udrzavane v dobrom stave.
To, ze niekto sa o svoje auto dobre nepostara, prip. ze jeho fyzicke danosti sa vylucuju so schopnostami jazdy vacsiou rychlostou, je kazdeho zvlast jeho vec. Ak na to nemas, ok - pojdes si svojich 130, nebudes mi zavadzat v lavom pruhu, obehnem ta 150, hadam z toho infarkt nedostanes, zijes, fungujes dalej, a ja tiez...Nejaky problem ?
Ale teraz normalnejsie: Myslis, ze napr. aj v tom Cedniku co som mal pol roka bol problem ist bezpecne viac ako 130 ? Aj v nom som povazoval za rozumnu a bezpecnu rychlost decentne vyssiu. Proste ber to tak - dnesne moderne auta a to aj tie 10-15 rocne nemaju problem s danou rychlostou, pokial su udrzavane v dobrom stave.
To, ze niekto sa o svoje auto dobre nepostara, prip. ze jeho fyzicke danosti sa vylucuju so schopnostami jazdy vacsiou rychlostou, je kazdeho zvlast jeho vec. Ak na to nemas, ok - pojdes si svojich 130, nebudes mi zavadzat v lavom pruhu, obehnem ta 150, hadam z toho infarkt nedostanes, zijes, fungujes dalej, a ja tiez...Nejaky problem ?
Já nejsem proti blokovému zvysene rychlosti a s tim, že moderní auta umi jezdit pohodlnější 150 na dálnici taky souhlasim ale co te opravňuje jezdit rychleji než povoluje zákon? Kdo objektivne posoudí ze ty řídít umíš lépe třeba než ja, nebo kdokoliv jiný? To že si to ty myslíš neznamena, že to tak je. Když to prezenu, je ok abys okradal lidi jen proto, že to umíš? Prapuvodne mi ale přijde postiženy argument to, že jezdím rychle abych neusnul. Pokud jezdis nad limit riskuje s nejen svuj život ale i ostatních. Já taky jezdím občas rychleji ale nezduvodnuji si to silnejsim autem, lepšími schopnostmi, ale jsem si vědom, že nejednam správne a taky za to ponesu následky když me chyti a nebudu si stezovat😊 jezdím tak proto, protoze se občas rád svezu a ne protoze jsem lepší
Ozie, to co pises je este horsie ako by si mlcal :-!
"Rad obcas idem rychlejsie, ale nie preto ze viem, ale lebo chcem..."
To ja idem rychlejsie - a vzhladom na situaciu na nasich cestach - tak tiez uz len obcas, ale proti tebe mam este aj malinku vyhodu - ze viem, mam prax...atd...
A teraz to neber za nejake dehonestovanie alebo napadanie, proste si len pouzil extremne nevhodny dovod. :-! Ja totiz mojou jazdou ani nikoho neobmedzujem, toboz neohrozujem, veci suvisiace s mojou rychlejsou jazdou mam dopredu premyslene na dlhsi usek, nez vnima vacsina beznych "polovodicov". A dostavame sa k Webpajovmu, ale aj mojmu davnejsiemu zaveru: Priprava vodicov !!! Toto keby sa zlepsilo, tak by bolo ovela viac lepsie pripravenych vodicov, ktori by tiez mohli jazdit podobnymi rychlostami, s podobnym prehladom a podobnou bezpecnostou svojou a aj voci svojmu okoliu.
A to s tym kradnutim... 8-s - to nebylo bůhví co... :-!
"Rad obcas idem rychlejsie, ale nie preto ze viem, ale lebo chcem..."
To ja idem rychlejsie - a vzhladom na situaciu na nasich cestach - tak tiez uz len obcas, ale proti tebe mam este aj malinku vyhodu - ze viem, mam prax...atd...
A teraz to neber za nejake dehonestovanie alebo napadanie, proste si len pouzil extremne nevhodny dovod. :-! Ja totiz mojou jazdou ani nikoho neobmedzujem, toboz neohrozujem, veci suvisiace s mojou rychlejsou jazdou mam dopredu premyslene na dlhsi usek, nez vnima vacsina beznych "polovodicov". A dostavame sa k Webpajovmu, ale aj mojmu davnejsiemu zaveru: Priprava vodicov !!! Toto keby sa zlepsilo, tak by bolo ovela viac lepsie pripravenych vodicov, ktori by tiez mohli jazdit podobnymi rychlostami, s podobnym prehladom a podobnou bezpecnostou svojou a aj voci svojmu okoliu.
A to s tym kradnutim... 8-s - to nebylo bůhví co... :-!
Ale to neni pravda, pokud vidím volnou silnici a sucho, jedu 150, protože chci na to šlápnout a svézt se ..... jsem si vědom toho, že když mě změří, zaplatím a nebudu tady brečet nad tím, že já umím a já můžu a že usínám když jedu pomaleji . Nejezdím rychle v provozu, nejsem sebevrah.. a i kdybych jezdil, nebudu se tu obhajovat sám před sebou, že jsem lepší než ostatní řidiči. Zase tu vytahuješ to, že ty jsi lepší, protože máš praxi atd... co ty víš co umím já, nebo kdokoliv jiný, třeba jsem závodil, třeba mam najeto jen pár set km.... nikdy nevíš... proto když chceš jet nad limit, jeď, ale nezdůvodnuj si to tím, že ty umíš a ty můžeš a že neomezuješ, protože ty si to jen MYSLÍŠ!!! ... nemůžeš, ani já, ani nikdo jiný. Kdyby byl každý tak uvědomělý, nepotřebujem zákony....
Trošku sa zamotávaš do spleti vlastných pochybných argumentov. Dnes súhlas s RS6, že lepšie mlčať. 😉
Já se do ničeho nezamotal 😄 Pokud jedu za mnou vyhodnocených dobrých podmínek rychleji, nedělám to proto, že mam "lepší auto, lepší reflexy, unavuje mne pomalá jízda", ale proto, že se chci svézt. Nemam žádný pádný argument pro rychlou jízdu a když mě změří, zaplatím.... pokud špatně odhadnu situaci, zaplatím třeba i životem... riskuji a jsem si toho vědom a nemusím se obhajovat že já riskovat mohu. Nemohu i přesto to občas poruším 😄 Jako každý..
Nejde o to, že lidi jezdí rychle, jde mi o ty nesmyslné odůvodnění.
Nejde o to, že lidi jezdí rychle, jde mi o ty nesmyslné odůvodnění.
Takže sa zhodneme, že dnešné autá to umožňujú, moderné diaľnice to umožňujú a vodiči ako Ty a ja to chceme, tak prečo to malé zvýšenie tak odmietať a démonizovať? A argument, že pomalá jazda je otravná a niekedy frustrujúca, je rovnako pádny (alebo rovnako slabý, záleží od pohľadu), ako Tvoj argument, že sa chceš proste zabaviť.
Já neodmítám přeci zvýšení rychlosti >😁 To si mne asi špatně pochopil. Já odmítám ty argumenty, kde si to někteří diskutéři zde odduvodnují takovou pitomostí, že je to unaví, dole to napsal Webpaja dobře, rychlá jízda je rozproudí, protože je ilegální. Jestli si jel někdy delší trasu Německem, tak i těch 160 začne uspávat, pokud nejdeš v provozu a je kvalitní dálnice.
Ten můj důvod není obhajitelný, to co píšu si to neobhajuji, ja to tak občas udělám, protože chci a nemusím se opsravedlňovat a každý, kdo mi za to napadne bude mít pravdu. Dělám něco, co se nesmí 😄 A já s nimi budu souhlasit.
Ten můj důvod není obhajitelný, to co píšu si to neobhajuji, ja to tak občas udělám, protože chci a nemusím se opsravedlňovat a každý, kdo mi za to napadne bude mít pravdu. Dělám něco, co se nesmí 😄 A já s nimi budu souhlasit.
Heavy metal si v autě nahlas pouští akorát trouba. Vnější zvukové projevy jsou pro bezpečnou jízdu rovněž důležité, nebo ne? 😉
Nahlas jen ve městě před hloučkem dívek se staženým oknem, to dá rozum ne? >😁
Samozřejmě 😄, holt za Mondeem se neotáčejí bez nějaké další "rekvizitky" 😉
Jak už jsem tu doporučil jednomu exotovi, když máte zdravotní problémy, vraťte papíry.
Nehledě na to, že je to dementní argument.
Nehledě na to, že je to dementní argument.
Jo jo, to doporučení od exota, který sám porušuje předpisy, ale papíry si klidně nechá, mi přijde opravdu legrační. :yes:
Jak že porušuji ty předpisy? Tím, že nekontroluji před každým rozjetím hladinu náplně do ostřikovače? Trpíte spolu s narkolepsií a nechápavostí ještě halucinacemi, že? Radši vás budu pro příště ignorovat abych něco nechytl.
Řekl bych, že tohle snad dělá jen Petrumr ne? >😁 A ještě čistí stěrače >😒]
Ne. Tím asi ne. Zjevně nekontroluješ utažení kol (to máš dělat), přiznal ses, že zcela flagrantně porušuješ třicítky tím, že jezdíš třicepět, světla kontroluješ jednou za uherák a ne před každou jízdou, tlak v pneumatikách rovněž. To jsou fakta, ke kterým ses přímo nebo nepřímo doznal. Pak jsou tu ještě stovky menších či větších přestupků, kterých se dopouští každý řidič, který aktivně řídí (tu a tam prostě přejedeš plnou čáru, tu a tam někoho na silnici omezíš, tu a tam se ti něco nepovede). Každý z nás, kdo aktivně řídí, by při nasazení tvé černobílé logiky měl vrátit řidičák. Každý. Jestli si nejsi schopem svoje každodenní prohřešky připustit a pokládáš se za toho dokonalého, který může doporučovat ostatním vrácení řidičáku, tak buď si jist, že právě takoví lidé bývají těmi problémovými v reálném provozu...Člověk, který ani nedovede připustit, že v některých případech je porušení pravidel právě tím správným prvkem, který v dané situaci pomůže bezpečnosti provozu, případně vyřešit dopravní situaci, určitě těžko může být opravdu dobrým motoristou. Černobílé vidění světa, které tu prezentuješ, je tím problémem.
"Člověk, který ani nedovede připustit, že v některých případech je porušení pravidel právě tím správným prvkem, který v dané situaci pomůže bezpečnosti provozu, případně vyřešit dopravní situaci, určitě těžko může být opravdu dobrým motoristou. "
Pěkný vyjádření :yes: Bráno v obecné rovině...
Pěkný vyjádření :yes: Bráno v obecné rovině...
Utažení kol jsem říkal, že kontroluji jednou za týden nebo dva (logicky spolu s tlakem v pneu, víte? Nevíte), světla jsem říkal, že kontroluji denně. A ano, těch 35 je hrozných, asi se půjdu oběsit, když já jezdím 35 (a to jen kvůli tempomatu) v místech, kde jiní jezdí 50. Přejíždět plnou čáru? Vy jste na silnici opravdu prasátko, že?
Černobílou logiku mi pořád podstrkáváte vy, je rozdíl mezi zvýšením brzdné dráhy o dva metry a o padesát.
Člověk, který argumentuje, že obecné překračování rychlosti pomůže plynulosti nebo bezpečnost provozu je s prominutím blb.
Pryč od vás, fuj. 😜
Černobílou logiku mi pořád podstrkáváte vy, je rozdíl mezi zvýšením brzdné dráhy o dva metry a o padesát.
Člověk, který argumentuje, že obecné překračování rychlosti pomůže plynulosti nebo bezpečnost provozu je s prominutím blb.
Pryč od vás, fuj. 😜
Nic o obecném překračování rychlosti nepíše. Naopak to, co jsem vyzdvihnul je naprostá pravda.
Nevím, jestli jste četl naší předchozí diskusi, ale začalo to na něčem jiném 😄 . V každém případě nejsem bohorovný člověk a na rozdíl od kuny nemrskám jeden absolutismus za druhým. Ve skutečnosti si nepamatuji, kdy bych vůbec řekl "tohle platí vždy".
Je celkem těžké diskutovat s někým, kdo si neustále vymýšlí >😁
Je celkem těžké diskutovat s někým, kdo si neustále vymýšlí >😁
Och, och, tak si ten včerejšek po sobě přečti - máš černobílé vidění, ale pouze pro někoho, tvrdíš, že jsem nebezpečný na silnici (aniž bys mě viděl) a posíláš mě vrátit řidičák, že přiznávám, že v různých případech překračuju zákon (například v rychlosti jízdy, což Ty děláš jenom na třicítce, kde jedeš třicetpět, protože ostatní tam jednou padesát - dobrá berlička). V mnohých ostatních případech ho prachsprostě také překračuješ, ale na nebezpečný sprosťák jsem já, za to tys beránek a na tebe se ta milá povinnost vrátit papíry nevztahuje. Proč? Samozvaný vykladač toho, co je a co není špatné? Najednou si troufáš kategorizovat, že ty vlastně zákon překračuješ zřejmě méně než já (jsem z toho odtušil), což bude asi v pořádku, nebo čím si to vysvětluješ? ... A tu kontrolu utažených šroubů kol jednou za týden, tu bych chtěl fakt vidět! To ti prostě nevěřím.
a - v CR parlament resi kazdou ptakovinu. Copak je rychlosti limit tema pro parlament? Vzdyt se jedna o cistou technikalii. Tu ma mit v pravomoci spravce/provozovatel komunikace.
b - priste by mel parlament resit, v kolik hodin budou vstavat pracuji v pracovni dny a v kolik o vikendu
c - maximalni rychlost znamena neprekrocis! nikoliv vsak, ze nesmis jet pomaleji. Na R10 se zpravidla vetsina vozidel * kosmickou rychlosti 110-120.
Platit parlament za takovou cinnost je skoda, maji se soustredit na dulezitejsi veci. Obcansky zakonik ma 3000 paragrafu. Nebylo by od veci naprit usili timto smerem. Redukce na 1/6 by mu prospela.
b - priste by mel parlament resit, v kolik hodin budou vstavat pracuji v pracovni dny a v kolik o vikendu
c - maximalni rychlost znamena neprekrocis! nikoliv vsak, ze nesmis jet pomaleji. Na R10 se zpravidla vetsina vozidel * kosmickou rychlosti 110-120.
Platit parlament za takovou cinnost je skoda, maji se soustredit na dulezitejsi veci. Obcansky zakonik ma 3000 paragrafu. Nebylo by od veci naprit usili timto smerem. Redukce na 1/6 by mu prospela.
Bohužel, je to téma pro parlament, vzhledem k tomu, že se jedná o změnu zákona. A bohužel říkám pro to, že díky projednávání v parlamentu se do každé změny byť i technické přidá nějaký populistický přílepek jako tady.
Zde šlo primárně o zvýšení rychlosti na 110 na VYBRANÝCH silnicích I. třídy, které jsou konstrukčně velmi podobné dálnicím a jejich postupné převedení z R do D. To, že populista a rádoby e😜ert Huml pomohl prosadit přílepek o zvýšení rychlosti na 150 na vybraných úsecích dálnic, který v původním návrhu vůbec nebyl, je typickým problémem většiny jednání v parlamentu. Nedávno jsem tady v diskuzi odkazoval tabulku max rychlostí na dálnicích v evropě. Pominu-li pořád opakované Německo, kde je takzvaná neomezená rychlost (platí jen někde a stejně je zde doporučená 130), tak jediný stát, kde je rychlost na dálnicích vyšší než 130 je Polsko (140) a to má většinu dálniční sítě postavenu v posledních deseti letech.
Čeští řidiči jsou s prominutím neukázněná hovada a když se dnes jezdí 150+, jak se bude jezdit, když bude 150 povoleno? 180+ ?
Osobně nejsem apriori proti 150, ale opravdu pouze na vybraných, nových úsecích a navíc s použitím proměnných značek řízených telematickými systémy, které by mohly max rychlost naopak i snižovat (při kolonách, špatném počasí apod.)
Zde šlo primárně o zvýšení rychlosti na 110 na VYBRANÝCH silnicích I. třídy, které jsou konstrukčně velmi podobné dálnicím a jejich postupné převedení z R do D. To, že populista a rádoby e😜ert Huml pomohl prosadit přílepek o zvýšení rychlosti na 150 na vybraných úsecích dálnic, který v původním návrhu vůbec nebyl, je typickým problémem většiny jednání v parlamentu. Nedávno jsem tady v diskuzi odkazoval tabulku max rychlostí na dálnicích v evropě. Pominu-li pořád opakované Německo, kde je takzvaná neomezená rychlost (platí jen někde a stejně je zde doporučená 130), tak jediný stát, kde je rychlost na dálnicích vyšší než 130 je Polsko (140) a to má většinu dálniční sítě postavenu v posledních deseti letech.
Čeští řidiči jsou s prominutím neukázněná hovada a když se dnes jezdí 150+, jak se bude jezdit, když bude 150 povoleno? 180+ ?
Osobně nejsem apriori proti 150, ale opravdu pouze na vybraných, nových úsecích a navíc s použitím proměnných značek řízených telematickými systémy, které by mohly max rychlost naopak i snižovat (při kolonách, špatném počasí apod.)
Technicky to parlament resit musi, bohuzel, jedna se o zakon. Chci poukazat na to, ze takove ustanoveni nepatri do zakona, ale do predpisu s nizsi pravni silou.
Jsme ve 21.stol, ve vzduchu beha nekolik internetu paralelne, cili je cas vyuzivat moderni techniku-promenne dopr.znacky.
Ale nemel by se kvuli tomu zmenit zakon???
A propos. Docela by me zajimalo zduvodneni, proc se vyhlaska MD o provozu...zmenila na zakon.
Jsme ve 21.stol, ve vzduchu beha nekolik internetu paralelne, cili je cas vyuzivat moderni techniku-promenne dopr.znacky.
Ale nemel by se kvuli tomu zmenit zakon???
A propos. Docela by me zajimalo zduvodneni, proc se vyhlaska MD o provozu...zmenila na zakon.
"Nechci, aby řidiči na dálnicích závodili. Naopak si přeju, aby jezdili bezpečně a ohleduplně" => kdo nejezdí ohleduplně, tomu je jedno jestli je 130 nebo 150. Ten výrok je jak z blesku. (ale vlastně auto.cz...)
Ťok vymýšlí kraviny. 150 na čekých dálnicích je OK. Kdyby ji povolili a hlídali by namísto vybírání to, jestli se na sebe auta nelepí, jestli dávají blinkr, jestli nestraší pořád v levém pruhu, udělali by líp.
Krásný příklad jsou německé dálnice, kde tohle prostě nějak funguje. I když tam řídí stejní pitomci jako v čr (víc než 2 pruhy nechápou), funguje to. Stejně jede naprostá většina lidí kolem 120km/h.
Dokonce bych řekl, že je to bezpečnější, protože člověk musí být pořád ostražitý a nemá tendenci za volantem "usínat".
Ťok vymýšlí kraviny. 150 na čekých dálnicích je OK. Kdyby ji povolili a hlídali by namísto vybírání to, jestli se na sebe auta nelepí, jestli dávají blinkr, jestli nestraší pořád v levém pruhu, udělali by líp.
Krásný příklad jsou německé dálnice, kde tohle prostě nějak funguje. I když tam řídí stejní pitomci jako v čr (víc než 2 pruhy nechápou), funguje to. Stejně jede naprostá většina lidí kolem 120km/h.
Dokonce bych řekl, že je to bezpečnější, protože člověk musí být pořád ostražitý a nemá tendenci za volantem "usínat".
Co to je proboha za debilní argument? Ještě chápu lidi, kteří mají silná auta a chtějí je prohánět a díky tomu si myslí, že jsou nezranitelní (bohužel je to taky slaboduchý argument), ale to, že ve 130ti usíná někdo za volantem? Taky mám celkem naježděno a pokud jsem unavený, tak zastavím sakra ne? Když jsem unavený, mohu jet i 160 a stejně při monotónní jízde budu přivírat oči (vlastní zkušenost z německých dálnic). Každá taková činnost unaví, ať už jedu 90 nebo 150. Pokud to nezvládám, nemam za volantem co dělat a tyhle dětsky znějící arugmenty fakt neobstojí 😄
O usínání za volnatem může psát jen ten, kdo nepatří na sedadlo řidiče.
A za to máš palec dole >😒] Mě by zajímalo, co pak mají dělat autobusáci a kamioňáci, co se vláčí kolem stovky... ti maj při nájezdu na dálnci půlnoc ne? >😁
Pavle, nebyl bych tak radikální... lidí, co usínají, je mnoho, to mi věř. Naštěstí jich mnoho zastaví, dá si kafe, nebo si na čtvrt hodinky odfrknou. A že k tomu může starší generaci "napomáhat" i frekvence pohybu pístů v motoru při určité rychlosti je vědecky podložený fakt - že to má každý jedinec nastaveno na jinou frekvenci je také vědecky podložený fakt - dokonce to má i souvislost s používáním mechanických budíků, při kterých tato generace každý večer usínala. Ve většině obvyklých vozidel ten motor slyšíš... s tímto podvědomým reflexem neuděláš nic, musíš volit nižší nebo vyšší otáčky motoru... jsi prostě příliš radikální, což mne u tebe překvapuje, protože obvykle vnímáš souvislosti s rozvahou.
Neberu to jako argument pro možný zvyšování rychlosti. Stejně tak to lze brát jako argument pro její snížení. Pokud se bavíme o jistý ztrátě pozornosti, pak zvýšení rychlosti přes povolenou mez obvykle přináší zvýšení koncentrace už kvůli samotnýmu faktu, že jedeš ilegálním způsobem 😉 . Takže povolených 150 by se časem stalo stejně uspávajícím.
Prostě udržovat koncentraci...
Prostě udržovat koncentraci...
:yes:
a ked si tu budeme takto pisat za par rokov a vyvoj v doprave sa pohne pozitivnym smerom dopredu, tak nakoniec mojich odporucanych 160-180 bude tempo slimakov >😁
a ked si tu budeme takto pisat za par rokov a vyvoj v doprave sa pohne pozitivnym smerom dopredu, tak nakoniec mojich odporucanych 160-180 bude tempo slimakov >😁
nene, já reagoval jen na to usínání za volantem. Argumentem pro zvýšení rychlosti je pro mne především pokrok v technologiích a zvýšení kvality pozemních komunikací.
Nevadí, přijde jiný ministr (průměrná životnost ministrů dopravy je v ČR tuším okolo jednoho roku), třeba nějaký inteligentnější, který pochopí, že by bylo vhodné to na vybraných úsecích třeba vyzkoušet než to paušálně shodit. 😄
Do případného rozhodování o nasazení limitu 150 km/h ještě ministerstvo nesmí zapomenout přijmout ministra financí, aby zjistil, jaký dopad na rozpočet bude mít výpadek ve výběru pokut. 😄
Do případného rozhodování o nasazení limitu 150 km/h ještě ministerstvo nesmí zapomenout přijmout ministra financí, aby zjistil, jaký dopad na rozpočet bude mít výpadek ve výběru pokut. 😄
Tak to na západ od nás vyzeralo tak nádejne, ale nevydalo.
Nebudem uvádzať otrepané argumenty, že 150 km/h je v možnostiach snáď aj tých najslabších áut typu Fabia 1,0 R3. Ale tvrdiť, že vyššia maximálka než 130 na nových diaľniciach bezprostredne povedie k zvýšeniu nehodovosti, to je logika ako u vypitvaného kuraťa. Ja tvrdím, že aj po zvýšení maximálky by veľká väčšina vodičov išla menej, ako 130 (lebo spotreba a pod.), takže to automaticky neznamená, že všetci by sa okamžite začali valiť 150kou hlava nehlava. Ja osobne považujem 150ku za pohodlnú cestovnú rýchlosť, ideálny kompromis z hľadiska času dôjdenia do cieľa, spotreby i bezpečnosti. Viac ani nepotrebujem ísť a je mi jedno, že moje auto dokáže ísť ešte o 100 km/h viac. Súčasne vyššia rýchlosť vedie k zvýšeniu pozornosti venovanej jazde. Na našom úseku D1 medzi Trnavou a Bratislavou je max. 110ka a to je skutočne neuveriteľne ubíjajúca rýchlosť, kto tadiaľ musí chodiť denne, dá mi iste za pravdu. Vyššia maximálka tiež umožní roztrhanie dopravnej špičky, pretože niekto pôjde tou maximálnou 150kou, iný sa bude šuchtať svojou 110kou, ale aspoň sa doprava roztiahne po väčšom úseku, nie ako ráno do Bratislavy, keď sa tam pred ôsmou naraz dovalí kolóna idúca 110 a všetko upchá (alebo keď v piatok po štvrtej padla a všetci naraz hurá preč z mesta).
Ale ako som písal, tak sa dnes za tú 140ku môže pekne namerať a zinkasovať, ak by to bolo legálne, nemalá čiastka príjmu štátnej kasy by odbudla. A to predsa jeden zodpovedný minister nemôže dovoliť!
😉
Nebudem uvádzať otrepané argumenty, že 150 km/h je v možnostiach snáď aj tých najslabších áut typu Fabia 1,0 R3. Ale tvrdiť, že vyššia maximálka než 130 na nových diaľniciach bezprostredne povedie k zvýšeniu nehodovosti, to je logika ako u vypitvaného kuraťa. Ja tvrdím, že aj po zvýšení maximálky by veľká väčšina vodičov išla menej, ako 130 (lebo spotreba a pod.), takže to automaticky neznamená, že všetci by sa okamžite začali valiť 150kou hlava nehlava. Ja osobne považujem 150ku za pohodlnú cestovnú rýchlosť, ideálny kompromis z hľadiska času dôjdenia do cieľa, spotreby i bezpečnosti. Viac ani nepotrebujem ísť a je mi jedno, že moje auto dokáže ísť ešte o 100 km/h viac. Súčasne vyššia rýchlosť vedie k zvýšeniu pozornosti venovanej jazde. Na našom úseku D1 medzi Trnavou a Bratislavou je max. 110ka a to je skutočne neuveriteľne ubíjajúca rýchlosť, kto tadiaľ musí chodiť denne, dá mi iste za pravdu. Vyššia maximálka tiež umožní roztrhanie dopravnej špičky, pretože niekto pôjde tou maximálnou 150kou, iný sa bude šuchtať svojou 110kou, ale aspoň sa doprava roztiahne po väčšom úseku, nie ako ráno do Bratislavy, keď sa tam pred ôsmou naraz dovalí kolóna idúca 110 a všetko upchá (alebo keď v piatok po štvrtej padla a všetci naraz hurá preč z mesta).
Ale ako som písal, tak sa dnes za tú 140ku môže pekne namerať a zinkasovať, ak by to bolo legálne, nemalá čiastka príjmu štátnej kasy by odbudla. A to predsa jeden zodpovedný minister nemôže dovoliť!
😉
Při zvýšení rychlosti ze 130 na 150 je rozdíl při cestě z HK do Phy 6 minut! To je myslím hodně zanedbatelné.
To, že x tisíc lidí jede ráno v osm do práce v x tisíci autech a silnice se ucpe absolutně nesouvisí s rychlostí. Prostě se tam tolik aut najednou nevleze a rychlost jde automaticky dolů, nechápu, jak bys chtěl zácpě ujet. I když poletím 200, tak o dvě minuty dřív než ten co jede 130 dojedu prostě na konec kolony, která začíná někde u sjezdu nebo prvního semaforu......
To, že x tisíc lidí jede ráno v osm do práce v x tisíci autech a silnice se ucpe absolutně nesouvisí s rychlostí. Prostě se tam tolik aut najednou nevleze a rychlost jde automaticky dolů, nechápu, jak bys chtěl zácpě ujet. I když poletím 200, tak o dvě minuty dřív než ten co jede 130 dojedu prostě na konec kolony, která začíná někde u sjezdu nebo prvního semaforu......
6 minút môže byť práve ten rozdiel, či prídeš v najväčšej špičke, alebo pred ňou/po nej. 😉 Jasné, trošku to šponujem a chápem, čo chceš povedať, ale ja napríklad denne zažívam tieto rozdiely. Ak idem do práce cez mesto o 7:50, všade plno áut, rodičia vykladajúci deti pred školami, zápchy. Idem o 15 minút skôr a je to podstatne lepšie; idem o 15 minút neskôr a skoro prázdne cesty. Teda reálne 15 minút a z hľadiska dopravy citeľný rozdiel.
Napr. kamarátka dochádza do práce 90 km, zjednodušene polovicu ide po diaľnici, kde je 110ka a polovicu po diaľnici so 130kou, idúc maximálkou cesta by jej teoreticky trvala 46 minút. Ak by išla 150kou, bolo by to 36 minút, rátaj dvakrát denne, to je úspora 20 minút. Za 20 minút môže dať v práci jeden míting navyše alebo doma pripraviť deťom večeru.
Napr. kamarátka dochádza do práce 90 km, zjednodušene polovicu ide po diaľnici, kde je 110ka a polovicu po diaľnici so 130kou, idúc maximálkou cesta by jej teoreticky trvala 46 minút. Ak by išla 150kou, bolo by to 36 minút, rátaj dvakrát denne, to je úspora 20 minút. Za 20 minút môže dať v práci jeden míting navyše alebo doma pripraviť deťom večeru.
Ty to ale nechápeš. Nejde o to, že je to jen 6 minut.
Jde o tu možnost vybrat si. Když se podíváš na Německo, uvidíš, že i na unlimited dálnicích jede naprostá většina lidí kolem 120km/h.
Nevím, proti komu se zbrojí. Ti, co jezdí rychle teď, jezdit budou rychle i potom s tím rozdílem, že furt nemusí checkovat zadní zrcátko, jestli se na ně nenalepil pasat. Budou koukat dopředu, což je při jízdě na dálnici docela ok 😄
Ti, co jezdí podle současných 120, budou jezdit 120 i po tom. Jen už budou počítat s tím, že někdo může jet rychleji, a tak budou ostražitější v předjíždění.
Kvalitu na silnicích to může myslím jen zlepšit.
Jde o tu možnost vybrat si. Když se podíváš na Německo, uvidíš, že i na unlimited dálnicích jede naprostá většina lidí kolem 120km/h.
Nevím, proti komu se zbrojí. Ti, co jezdí rychle teď, jezdit budou rychle i potom s tím rozdílem, že furt nemusí checkovat zadní zrcátko, jestli se na ně nenalepil pasat. Budou koukat dopředu, což je při jízdě na dálnici docela ok 😄
Ti, co jezdí podle současných 120, budou jezdit 120 i po tom. Jen už budou počítat s tím, že někdo může jet rychleji, a tak budou ostražitější v předjíždění.
Kvalitu na silnicích to může myslím jen zlepšit.
Ja sice nepatrim tem, co si mysli, ze neomezena rychlost = vsichni jedou co to da, dokud se nepozabijeji, ale pochybuji, ze by byli cesti ridici ukazneni, jako v nemecku. Z dalnic by se najednou stala atrakce a nasla by se spousta volu, co si to ted musi zkusit, nez to zase zakazou, propadne se dogmaticky dozadovali vyuzivani neomezeneho limitu ostatnimi, tj. jedu 300 a nikdo mi nema co prekazet. Je fakt, ze i v Nemecku muze clovek narazit na duchodce, co nevi kde je a ve dvoustovce se rozhodne cist ceduli a nafleku zpomalit na polovinu. Naopak zvyseni limitu na 150 by nic nezmenilo, ani k lepsimu, ani k horsimu.
Jsem samosebou pro, argumenty pana Ťoka jsou z jedné části nepravdivý, z druhý nesmyslný a nekompetentní.
Když ale sleduju diskuze, nebude nijak velká škoda 130 zachovat, sám s tím problém nemám, byť na vybraných úsecích (odpůrci se tu chovají, jako by šlo o plošný nařízení jet minimálně 150) by samosebou žádnej problém nebyl.
SkansŤok by měl zvýšit svý úsilí pro výstavbu nových dálničních tras, ostatní se podá. 😉
Když ale sleduju diskuze, nebude nijak velká škoda 130 zachovat, sám s tím problém nemám, byť na vybraných úsecích (odpůrci se tu chovají, jako by šlo o plošný nařízení jet minimálně 150) by samosebou žádnej problém nebyl.
SkansŤok by měl zvýšit svý úsilí pro výstavbu nových dálničních tras, ostatní se podá. 😉
a ted vazne, ... >😁
pan Tok myslim spatne napsal jiz svou prvni vetu "Česká dálniční síť v současné době není stavěná na to, aby se po ní mohlo bezpečně jezdit rychlostí 150 km/h", tady si myslim ze nema pravdu a ta dalnicni sit na to stavena je, ....... tam melo bejt spise "Je Český řidič v současné době připraven na to, aby se po dálnicích mohlo bezpečně jezdit rychlostí 150 km/h?"
a na to by byla odpoved, "často bohužel není" ;-\
bohuze velice ale velice casto se me na ceske dalnici stava, ze pri jizde v pravem pruhu kdy nekoho predjizdim, me par desitek metru pred vozem do toho praveho pruhu vjede nekdo, kdo se v tu chvili rozhodl ze by take mohl zacit predjizdet treba ten kamion co jede pred nim, a jalikos se rozhodl takto na posledni chvili, tak asi usoudil ze i neco jako upozorneni formou blinkru je vlastne uplne zbytecne, neb ja jsem preci desitky metru daleko (2-3 desitky) a jedu prece jen o 20-30km (pri 150 dalsich +20) vetsi rychlosti nez on >😒] skro bych odhadoval ze v CR asi tak 30-40% ridicu netusi k cemu jsou zpetna zrcatka a obdobna procenta k cemu slouzi svetla pro zmenu smeru jizdy, aneb smerova svetla ci blinkr
pan Tok myslim spatne napsal jiz svou prvni vetu "Česká dálniční síť v současné době není stavěná na to, aby se po ní mohlo bezpečně jezdit rychlostí 150 km/h", tady si myslim ze nema pravdu a ta dalnicni sit na to stavena je, ....... tam melo bejt spise "Je Český řidič v současné době připraven na to, aby se po dálnicích mohlo bezpečně jezdit rychlostí 150 km/h?"
a na to by byla odpoved, "často bohužel není" ;-\
bohuze velice ale velice casto se me na ceske dalnici stava, ze pri jizde v pravem pruhu kdy nekoho predjizdim, me par desitek metru pred vozem do toho praveho pruhu vjede nekdo, kdo se v tu chvili rozhodl ze by take mohl zacit predjizdet treba ten kamion co jede pred nim, a jalikos se rozhodl takto na posledni chvili, tak asi usoudil ze i neco jako upozorneni formou blinkru je vlastne uplne zbytecne, neb ja jsem preci desitky metru daleko (2-3 desitky) a jedu prece jen o 20-30km (pri 150 dalsich +20) vetsi rychlosti nez on >😒] skro bych odhadoval ze v CR asi tak 30-40% ridicu netusi k cemu jsou zpetna zrcatka a obdobna procenta k cemu slouzi svetla pro zmenu smeru jizdy, aneb smerova svetla ci blinkr
Stav komunikací, stav autoparku i mentalita řidičů u nás sotva stačí na těch 130km/h.
Povolit 150 byl, a je pouze populistický nesmysl.
Nakonec stačí se podívat třeba na facebook, kde je k tomu plodná, téměř 100% negativní reakce, přičemž dle vyjadřování odhaduji věkový průměr osazenstva maximálně 15let.
Povolit 150 byl, a je pouze populistický nesmysl.
Nakonec stačí se podívat třeba na facebook, kde je k tomu plodná, téměř 100% negativní reakce, přičemž dle vyjadřování odhaduji věkový průměr osazenstva maximálně 15let.
Zdravím! Musím říct, že jsem ze zdejší diskuze rozladěn. Argumenty typu usínám při 130 a níž, "podle mě na to dálnice jsou připraveny", navážení se do ministra, a jen kvůli tomu, že je tu možnost (ještě zbývá senát a prezident) posunout rychlostní limit na určitých úsecích o 20 km/h... Chybí mi tu nějaká konstruktivní kritika, která by někam tu diskuzi posunula.
Za mě, možnost v budoucnu zvýšit limit, ano. Líbí se mi, že je to do budoucna otevřené (ale stále je tu senát a prezident). ALE, chtělo by to začít od píky, tedy u autoškol. Zpřísnit podmínky získání řidičáku, psychologické testy, a minimálně stejný čas jako na jízdách, tak na trenažéru, školu smyku apod. Ano, stojí to spoustu peněz, ale je to investice... rozhodně lepší jak reklamy nebo banery. Následně investovat víc peněz do infrastruktury. Kde to jde, tři pruhy (předpokladem je, že by z autoškol byli naučeni jak se chovat na víceproudé silnici). A potom zvýšit limit.
Mezitím posílit přítomnost policie na silnicích. Jako prevenci auto viditelně označená. A také by bylo dobré, kdyby se zaměřili na trestání těch nejhorších prasáren... Než jen pořád rychlost, to by mohly vyřešit radary na určitých úsecích, kde by bylo záhodno je instalovat.
A ano, stálo by to spoustu peněz, ale je to investice do budoucna. Podle mě: lepší řidiči = bezpečnější provoz.
Uvítám jakoukoliv konstruktivní kritiku, nápady... Udělali by jste něco jinak? Co? A proč?
Za mě, možnost v budoucnu zvýšit limit, ano. Líbí se mi, že je to do budoucna otevřené (ale stále je tu senát a prezident). ALE, chtělo by to začít od píky, tedy u autoškol. Zpřísnit podmínky získání řidičáku, psychologické testy, a minimálně stejný čas jako na jízdách, tak na trenažéru, školu smyku apod. Ano, stojí to spoustu peněz, ale je to investice... rozhodně lepší jak reklamy nebo banery. Následně investovat víc peněz do infrastruktury. Kde to jde, tři pruhy (předpokladem je, že by z autoškol byli naučeni jak se chovat na víceproudé silnici). A potom zvýšit limit.
Mezitím posílit přítomnost policie na silnicích. Jako prevenci auto viditelně označená. A také by bylo dobré, kdyby se zaměřili na trestání těch nejhorších prasáren... Než jen pořád rychlost, to by mohly vyřešit radary na určitých úsecích, kde by bylo záhodno je instalovat.
A ano, stálo by to spoustu peněz, ale je to investice do budoucna. Podle mě: lepší řidiči = bezpečnější provoz.
Uvítám jakoukoliv konstruktivní kritiku, nápady... Udělali by jste něco jinak? Co? A proč?
Konstruktivní kritiku bych nečekal, spíš se tu na vás sesype vlna spáčů s osočováním, že zavádíte policejní stát a velké bratry.
Nicméně s vámi souhlasím skoro bez výhrady, i když nevím, proč by měla auta být viditelně označená. Řidiči mají jezdit slušně, protože jsou vychovaní k tomu jezdit slušně, ne protože se bojí pokuty / policie.
Nicméně s vámi souhlasím skoro bez výhrady, i když nevím, proč by měla auta být viditelně označená. Řidiči mají jezdit slušně, protože jsou vychovaní k tomu jezdit slušně, ne protože se bojí pokuty / policie.
Já s označením policejních aut bezezbytku souhlasím, stačí se podívat, jak se uklidnili řidiči na Slovensku. Jednoznačnej důsledek viditelných dopravních hlídek, působí preventivně, ne až ve chvíli kdy je dopravní přestupek.
Označená policejní auta způsobi jen to, že v tom daném místě na těch pár metrů je ... řekněme "zóna slušnosti". Jakmile označené auto zmizí za rohem, vše se vrátí do normálu.
Nevidím žádný důvod, proč by měla být auta označená kromě toho, aby se ulehčilo obcházení zákonu notorickým obchazečům. Prevence má být globální, ne lokální.
Nevidím žádný důvod, proč by měla být auta označená kromě toho, aby se ulehčilo obcházení zákonu notorickým obchazečům. Prevence má být globální, ne lokální.
Policejní auta v pohybu působí preventivně, ta neoznačená pouze perzekuují a naopak čekají na porušení rychlosti (nic jinýho neřeší). To se ti zdá správný? Mě to přijde jako nejnebezpečnější způsob jak plnit státní kasu.
Ne, samozřejmě by měli trestat všechno, mlhovkami počínaje, projížděním zákazu vjezdu konče. "Plnění státní kasy" je opravdu irelevantní. Jestli se někomu nelíbí, že "plní státní kasu", tak ať jezdí podle předpisů.
Znovu u neoznačených policejních aut nejde o prevenci, ale o výběr daní.
Vysvětlete mi, prosím, vaši logiku. Není mi jasné, jak jde o prevenci, když řidič ví, že policejní hlídači musí být viditelně označení, takže si může jet jak chce, dokud je neuvidí.
Plánuje se nákup 90-ti nových civilních stíhaček, pokud by byly ve válečných barvách, v pohybu a začaly trestat nejen rychlost, ale hlavně nesprávnej způsob jízdy, pak by už svou existencí na silnicích zklidňovaly situaci a působily preventivně. Aktuálně je pomalovaných policejních aut tak málo, že v případě jejich detekce nepříliš vyježděným řidičem dochází automaticky k prudké deceleraci, kdyby náhodou a vzniku kolizních situací.
U pirátů, kteří si to bezohledně mažou hlava nehlava dochází k tomu, že než ho PČR v civilu zaměří, změří dokáže vyrobit spoustu životu nebezpečných situací. Tam už jde až o následnou perzekuci. Být evidentně policejních aut na silnicích více, bude k podobným situacím docházet mnohem míň. (viz zcela nová zničená civilní OIII na E442 během honičky s ocáskem, který si myslel, že si chce někdo další jen zazávodit)
U pirátů, kteří si to bezohledně mažou hlava nehlava dochází k tomu, že než ho PČR v civilu zaměří, změří dokáže vyrobit spoustu životu nebezpečných situací. Tam už jde až o následnou perzekuci. Být evidentně policejních aut na silnicích více, bude k podobným situacím docházet mnohem míň. (viz zcela nová zničená civilní OIII na E442 během honičky s ocáskem, který si myslel, že si chce někdo další jen zazávodit)
Kdyby se těch devadesát (nebo kolik) aut označilo do policejních barev, tak by to jen způsobilo víc toho prudkého brzdění blbců, nic víc. Dokud nebude takové označené auto stát a fungovat na každém rohu, je označování aut kontraproduktivní.
Problém je na straně blbců, ne policie. Kdyby jezdili podle předpisů, nemuseli by mít strach / černé svědomí a zbytečně zpomalovat.
Problém je na straně blbců, ne policie. Kdyby jezdili podle předpisů, nemuseli by mít strach / černé svědomí a zbytečně zpomalovat.
Nesouhlasím...prudce brzdí i ti, co jedou okresku 80 a v tu chvíli kdy vidí policejní auto (jaký to úkaz!!!) jsou schopni zbrzdit na 40.
To dokládá jediný...policejních aut v barvách je málo, lidi je nevnímají jako pomoc, ale jako represi, to je samosebou špatně!
To dokládá jediný...policejních aut v barvách je málo, lidi je nevnímají jako pomoc, ale jako represi, to je samosebou špatně!
Moje myšlenka počítá s větším nasazením policejních aut do provozu... Tedy aby to mělo na řidiče vliv, tak by je měli vidět často. Nejenže by se tím zvýšila bezpečnost provozu, ať už subjektivní, když vím že hlídkují hodně, takže se najde méně blbů, co by něco zkoušeli, tak i objektivní s tím, že se řidiči za volantem zklidní - budou vědět, že nemá smysl něco zkoušet, protože je spousta policejních hlídek. Zatímco, když je necháte neoznačený, tak můžete vyvolat paranoiu - už teď je to na dálnicích vidět, jak toho využívají řidiči pasatů a superbů (ostatní často zpomalují s tím, že si myslí, že se jedná o policejní stíhače.) Respektive značená auta - prevence, jsou vidět. Neoznačená - represe, nejsou vidět, lidé si říkají, že je nevidí a tudíž tady asi nejsou a můžu si jezdit jak chci... Zjednodušeně... I kdyby to mělo mít třeba jen 10% vliv na bezpečnost provozu, tak to za to stojí, ne? 😄
Jak toho mohou řidiči Passatů / Superbů využívat? 😄 . Že někdo zpomalí jim nijak nepomůže.
Při dnešních počtech policie na ulicích (pěší i "motorizované") to má vliv jen a pár úseků, hlubuko pod jedním procentem. Kdyby byli vidět všude možně, tak by to asi vypadalo jinak, to jo. Jenže to prosadit by byla politická sebevražda.
Při dnešních počtech policie na ulicích (pěší i "motorizované") to má vliv jen a pár úseků, hlubuko pod jedním procentem. Kdyby byli vidět všude možně, tak by to asi vypadalo jinak, to jo. Jenže to prosadit by byla politická sebevražda.
Nevím kolik aktuálně jezdí civilních aut s radary, vím o 90ks nových aut...pokud bych těch dosavadních bylo dejme tomu 40, pak podobnej počet označených už je řádná preventivní síla pohybující se po silnicích.
Neoznačenými auty nehodovost a úmrtí neubyde, s pomocí označených jsem přesvědčen, že ano.
Neoznačenými auty nehodovost a úmrtí neubyde, s pomocí označených jsem přesvědčen, že ano.
Žádné policejní auta by nebyly potřeba, kdyby byly max. rychlostní limity nastaveny rozumně. :-!
No pár jich potřeba je všude. Vono jezděj i v Německu ale nemuseli by to bejt lovci běžnejch řidičů co na dlouhý rovince zrychlej na 150 km/h a má to bejt spíš prevence pro extrémní případy jako v tom Německu
To bych chtěl ale asi moc toho se tu asi nedožiju
To bych chtěl ale asi moc toho se tu asi nedožiju
Konstruktivní kritika? Myslím, že jí máš nahoře dost. Navíc by jí pan ministr nemusel úplně porozumnět vzhledem k tomu co z něj padá za moudra. Do dnešního dne jsem myslel, že řídí resort dopravy a ejhle on se sám cítí být na vnitru.
S tím, že autoškola nedostatečně připravuje budoucí řidiče samosebou souhlasím. Opět celej systém výuky by bylo potřeba změnit. Chybí více jízd, chybí více praxe, chybí dočasná řidičská oprávnění pro prvořidiče atd...
S tím, že autoškola nedostatečně připravuje budoucí řidiče samosebou souhlasím. Opět celej systém výuky by bylo potřeba změnit. Chybí více jízd, chybí více praxe, chybí dočasná řidičská oprávnění pro prvořidiče atd...
Konecne uz mozem aj s tebou suhlasit... :-! :yes:
OK, chceš kontakt na mýho prodejce? >😒]
Veškeré vzdělání, zkoušky, testy apod jdou dnes směrem k masovosti, k snižování nároků, k zjednodušování ... vstříc průměrnému až podprůměrnému řadovému studentovi, uživateli, občanovi ...
Takže úvaha, že by se výuka v autoškolách vydala opačným směrem, není reálná ... spíš se připravit na to, že to s kvalitami řidičů bude ještě horší.
Takže úvaha, že by se výuka v autoškolách vydala opačným směrem, není reálná ... spíš se připravit na to, že to s kvalitami řidičů bude ještě horší.
Tak malo chybalo aby sa opat nieco zmenilo. Snad to raz vyde. U nas to je utopia ale aspon je vidiet ze niekto zacal rozmyslat ze vozovy park niesu len okridlene skodovky a renaulty rokov 90-tych. Nemecko je dobry hoc specificky pripad. Kazdopadne ak aj tam je neobmedzena rychlost na urcitych usekoch, neznamena to tiez automaticky ze vsetci idu co auto zo seba da. Kto ide 110 pojde aj nadalej. Rovnako ako ked predbieham na dialnici pridam a 150 tam mam hned a nemam pocit ze niekoho idem zabit alebo ohrozit. Na Svk by to mohli zaviest napr usek piestany nove mesto po nadjazdy.
sa nejak sekli; miestny strateny vseumel GTI svojho casu tvrdil, ze dialnice su postavene na 250kmh rychlost. Tak aky je problem povolit 150kmh? >😁
Pane Ťok, já ve městě za bílého dne mezi křižovatkami občas přišlapuji nad 200 😄 takže se domnívám, že na vybraných dálničních úsecích bude těch 150 plně v pohodě 😉 Spíš dohlídněte na to, ať lidé za volantem nedělají blbosti, 95% nehod je totiž zcela zbytečných a o lidské imbecilitě a podcenění situace. ps: stejně 3/4 času většina z nás jezdí na spotřebu
" Spíš dohlídněte na to, ať lidé za volantem nedělají blbosti, 95% nehod je totiž zcela zbytečných a o lidské imbecilitě a podcenění situace."
Začni u sebe.... :-!
Začni u sebe.... :-!
To je nadsázka???
Já 100% souhlasím, a právě proto si držím prostor na zábrzdnou vzdálenost do kterého mi nesmí nikdo vlézt. Jak jednoduché a účinné 😉
Nadsázka to je, protože to tacho přeměřuje. Na druhou stranu když dáš v co nejkratším intervalu po sobě 0-200, 200-0, vždy všechno na max, cca 5x po sobě, tak jak jsem po letech měnil destičky, tak vzadu byly rozpraskané jak kostkový cukr a v předu na nich byl materiál natavený v kapkách, tak to asi pracovalo 😄
Nadsázka to je, protože to tacho přeměřuje. Na druhou stranu když dáš v co nejkratším intervalu po sobě 0-200, 200-0, vždy všechno na max, cca 5x po sobě, tak jak jsem po letech měnil destičky, tak vzadu byly rozpraskané jak kostkový cukr a v předu na nich byl materiál natavený v kapkách, tak to asi pracovalo 😄
petrumr
petrumr
... ministr s rozumem. Vážení, když i tuto diskuzi přečtěte, poznáte, že vy a vám podobní jste důvodem proč ministr dopravy nechce zvednout max. rychlost.
Část národa Českého má obrovský problém řídit se podle předem daných pravidel. Z těch i to nejjednodušší pravidlo, max. povolená rychlost, je příliš složité dodržet.
Tvrdil jsem to vždy a na silnicích tento fakt vídám pokaždé.. Češi nejsou k vyšším rychlostem duševně připraveni.
Část národa Českého má obrovský problém řídit se podle předem daných pravidel. Z těch i to nejjednodušší pravidlo, max. povolená rychlost, je příliš složité dodržet.
Tvrdil jsem to vždy a na silnicích tento fakt vídám pokaždé.. Češi nejsou k vyšším rychlostem duševně připraveni.
Můžeš poslat link na nějaké konkrétní příspěvky, které ukazují, že toho nejsme hodni? A víš taky, že jsme jen v internetové diskuzy, která nikdy neoplývá vysokým intelektem? 😄
To vůbec nemusím. V tom linku právě jsi. Pokud to nevidíš, jsi sám důkazem.
P. S. Už podle pravopisu je znát, že i ta diskuze je pro tebe příliš. 😉
P. S. Už podle pravopisu je znát, že i ta diskuze je pro tebe příliš. 😉
No jo, diskuzy - za to se omlouvám, to mi naprosto uniklo, obvykle s tím problém nemám.
Každopádně k tomu tvému výroku: ty máš nějaký problém s egem, že hned přecházíš do ofenzivy? Je škoda, že nejsi dostatečně chytrý na to, abys pochopil, že já neútočil.
Jak je to tedy podle tebe správně? Když už jsme konkrétně u mě - co že jsem to ministrovi ukázal, že kvůli mně nechce zvednout rychlost na silnicích? Myslim, že jsem použil vcelku rozumné argumenty v příspěvcích výše, teď bych rád slyšel nějaké od tebe.
Každopádně k tomu tvému výroku: ty máš nějaký problém s egem, že hned přecházíš do ofenzivy? Je škoda, že nejsi dostatečně chytrý na to, abys pochopil, že já neútočil.
Jak je to tedy podle tebe správně? Když už jsme konkrétně u mě - co že jsem to ministrovi ukázal, že kvůli mně nechce zvednout rychlost na silnicích? Myslim, že jsem použil vcelku rozumné argumenty v příspěvcích výše, teď bych rád slyšel nějaké od tebe.
petrumr
Politikovi ide len o priživenie sa na populárnej téme. Zvýšenie rýchlosti na niektorých úsekoch diaľnice už malo byť povolené dávno, nie je žiadny dôvod na max 130. 150 je dnes bežná eu/cz/sk rýchlosť.
petrumr
A nekecej [odkaz] kde a na kolik? 😄
petrumr
Max povolena rychlost 130 je casto to jedine co vela vodicov nuti neist rychlejsie ako tachometrovych 150. Keby bola Max povolena rychlost 150 tak polovica vodicov jazdi 160-170. A ta druha polovica nebude ocakavat, ze sa za nimi zjavi dialnicny rychlik behom 3 sekund.
Jenže každý řidič tohle i další věci i podle zákona očekávat musí a při změně pruhu se musí přesvědčit, jestli někoho dalšího neohrozí a taky včas blikat. Pokud někdo není schopen odhadnout rychlost dalšího řidiče tak, aby ho při případném předjíždění neohrozil, tak dřív nebo později někoho zabije a raději by neměl řídit. Bohužel je takových spousta a vzhledem k tomu, že policie řeší pouze rychlost, protože je to nejjednodušší, tak se jim do chvíle, než vyrobí průser, v zásadě nemůže nic stát a taky to podle toho vypadá. Vyšší povolená rychlost, kterou by tihle "řidiči" často nebyli schopni vzhledem jejich strojům za rozumných podmínek vůbec dosáhnout, by naopak mohla bezpečnosti pomoci v tom smyslu, že by takového rychlíka očekávat museli, protože by stále jel v mezích pravidel.
Tvoj predpoklad, že sa nová úprava aj tak nebude dodržiavať, to predsa nie je argument, prečo odmietnuť zvýšenie rýchlosti. Dajme úsekové radary, sankcionujme porušovanie rýchlosti, ale neodmietajme pokrok s takýmto pochybným argumentom.
Naviac paušálne hovoriť, že ak pri dnešnej 130ke každý tretí ide 150, tak pri 150ke rovnaký počet pôjde 170, je blbosť. Samozrejme notorickí pretekári tu budú stále, ja ale tvrdím, že tak 3/4 tých, čo nedodržiavali terajšiu 130ku sa so 150kou uspokoja a túto maximálku budú dodržiavať. Ostatne väčšine záleží na spotrebe a 180 nepôjdu už kvôli nej.
Naviac paušálne hovoriť, že ak pri dnešnej 130ke každý tretí ide 150, tak pri 150ke rovnaký počet pôjde 170, je blbosť. Samozrejme notorickí pretekári tu budú stále, ja ale tvrdím, že tak 3/4 tých, čo nedodržiavali terajšiu 130ku sa so 150kou uspokoja a túto maximálku budú dodržiavať. Ostatne väčšine záleží na spotrebe a 180 nepôjdu už kvôli nej.
Vzhledem k tomu, že by se stejně jednalo o tak krátké úseky, tak by to stejně nemělo žádný praktický význam. Jinak obecně nejsem odpůrce vyšších limitů, ale na dálnicích německé úrovně a ne našich pseudodálnic, které se opravují už po otevření. Jet po ní více jak 10 minut 130kou v kuse je taky úspěch.
Jsem rád za takovýto verdikt. Bohužel, poslanci si naprosto neuvědomili, že dát možnost ovlivňovat max. rychlost do rukou pár vyvolených je hazard s lidskými životy. Ne každý budoucí ministr dopravy bude mít hlavu k tomu, k čemu má sloužit.
Každopádně dobrá zpráva pro nás všechny :yes: :yes: :yes:
Každopádně dobrá zpráva pro nás všechny :yes: :yes: :yes:
Akurat som precital aktualizaciu clanku... :-!
No a ked sa nad tym tak zamyslam, dochadzam k nazoru, ze koho ste si zvolili, toho mate. Jak v parlamente, tak na hrade... :-!
Ale mam pre vas riesenie: Najdite mi nevestu na vydaj, potom ked ziskam vase obcianstvo, zalozim polit. stranu ( to sa tu ale este s niektorymi kolegami dohodneme, ze co a ako...) a na dalsich volbach to vyriesime od korena do posledneho listocka ! >😁
Pre zaciatok by som poriesil viac prevencie, lepsiu vychovu v autoskolach, par testovacich usekov kvalitnych ciest po vzore Rakuska...
No a potom sa uvidi 😄
No a ked sa nad tym tak zamyslam, dochadzam k nazoru, ze koho ste si zvolili, toho mate. Jak v parlamente, tak na hrade... :-!
Ale mam pre vas riesenie: Najdite mi nevestu na vydaj, potom ked ziskam vase obcianstvo, zalozim polit. stranu ( to sa tu ale este s niektorymi kolegami dohodneme, ze co a ako...) a na dalsich volbach to vyriesime od korena do posledneho listocka ! >😁
Pre zaciatok by som poriesil viac prevencie, lepsiu vychovu v autoskolach, par testovacich usekov kvalitnych ciest po vzore Rakuska...
No a potom sa uvidi 😄
Myslíš, že naši českí bratia z Babiša ešte nevytriezveli? >😁
ne, protože babiš vždy voličovi zacpe před volbama ústa koblihou >😒] >😁
Ano, stejně jako tobě ji teď zacpal Ťokem. Myslet si, že za vyhlášením Ťoka je nějaké rácio, může jen hodně naivní moula. Tady se sbírají politické body, voličské stádečko má rádo boj s pyrátem, tak se populistické strany předhánějí. Ťokovi je nějaký tvůj život u prd.ele a on sám může/bude jezdit jak chce. 😉
Hele, sice se změnou prezidenta souhlasím, ale proč neagituješ tam u vás? Tam se snad smí jezdit na dálnici 200? >😁
Páč nás lituje. 😄
No jo, nejsme v Německu, to má Zeman pravdu. Člověk jako on by pak totiž na Burgu neseděl.
No jo, nejsme v Německu, to má Zeman pravdu. Člověk jako on by pak totiž na Burgu neseděl.
Nebudem predsa kafrat do remesla znamim... >😒]
no nevím, jestli u vás, kde se jezdí na dálnici z Blavy do TT 110 km/h, kde lítají pokuty v řádech stovek eur /můj rekord je 500 za 14 dnů/, kde policajti měří na dálnici jak jebnutí každých 20 km (u nás jsem snad radar na D1 ještě neviděl), jste na tom o něco líp😊
a k věci: osobně mi to vůbec nevadí. po D1 jsem Prahy do Brna nebo naopak nikdy nejel miň, než 150-160 a nikdy mně nikdo neřešil. když mně naposledy naměřili na čáře /Kúty/, policajt mi říkal, že jsem musel být rychlejší než 150, protože tak mají nastavený radar...
prostě ano, bylo by to hezké, ale fakticky už to tak dávno, s přihmouřením očka, je...
a k věci: osobně mi to vůbec nevadí. po D1 jsem Prahy do Brna nebo naopak nikdy nejel miň, než 150-160 a nikdy mně nikdo neřešil. když mně naposledy naměřili na čáře /Kúty/, policajt mi říkal, že jsem musel být rychlejší než 150, protože tak mají nastavený radar...
prostě ano, bylo by to hezké, ale fakticky už to tak dávno, s přihmouřením očka, je...
Gilgit
ty jo vem ho s sebou na tu ukrajinu... >😒]
>😁 >😁 >😁 >😁
Cakal som, kedy mi to hodis do xichtu >😒]
Cakal som, kedy mi to hodis do xichtu >😒]
jo hele, az ted jsem to docetl do konce, takze: moje holky jsou prilis male, ale mame jednu kolegyni v praci - peknou, trochu plachou, proto osamelou, ale touzici 😃). a samozrejme je to ceska, takze jestli ji chce povozit ve svem bouraku, zaridim to 😉... no a do voleb mas muj hlas.
blondinka nebo bruneta, nebo cernovlaska, nebo zrzka...?
hubena, nebo kyprejsi, malinka, nebo vyssi ? kozicky akorat do rukou, nebo poradny dudy ? A hlavne: Zadocek !!! menej ako 90cm obvod - by znamenalo pre mna mensie sklamanie - 93 - 95 cm povazujem za optimum. :yes: Overene, odskusane ! >😒]
Joooo, a vek...?
hubena, nebo kyprejsi, malinka, nebo vyssi ? kozicky akorat do rukou, nebo poradny dudy ? A hlavne: Zadocek !!! menej ako 90cm obvod - by znamenalo pre mna mensie sklamanie - 93 - 95 cm povazujem za optimum. :yes: Overene, odskusane ! >😒]
Joooo, a vek...?
[odkaz] >😒]
ale fuj! >😒]
preboha !!!!!! Minule ( pred neviem kolkymi rokmi ) si mi posielala trosku krajsiu svoju fotku 8-s
To sa mas tak zle ? 😲
To sa mas tak zle ? 😲
Napůl se chechtám a napůl je mi jí hrozně líto.
Protože nemá zadek, takže se nebude RS6 líbit >😁
Protože nemá zadek, takže se nebude RS6 líbit >😁
I pro něho se něco najde [odkaz] 😄
odhaduji, že mezi prsa jí půllitr postavit půjde, takže je úplně ideální. :yes:
Já mam nepatrně jinej ideál ale proč ne [odkaz] 😄
Když jsou větší, dobrý, ale ty očividně máš divný vkus. :-!
V čem mám já divnej vkus? Dyť sem vo něm zatim nic neřek 😄
On myslel na auta >😒] >😒] >😒]
No ani tam sem zatim spíš neřek co je moje parketa 😄
Kost ukážeš a za auto se stydíš? Stejně tu jsi za zbohatlickýho synka, tak se pochlap 😉
No....... jsem zvědavej, jestli uspěješ, když má dneska celkem přátelskou náladu >😁 Stejně by mě ještě zajímalo, čím jezdí Gilgit 😄
Gilgit
No vidíš to by bylo rozumný místo toho tady kdekoho urážet :yes😒br />
Takže máš nějakej aktuálnější model jedno z těch tří? Tohle [odkaz] by mi k tobě taky pasovalo 😉
Takže máš nějakej aktuálnější model jedno z těch tří? Tohle [odkaz] by mi k tobě taky pasovalo 😉
Gilgit
Však sem psal že se máš věnovat čemu rozumíš že by to bylo rozumný. Rozhodně rozumější než si tady léčit komplexy do kdekoho se navážet a vytahovat se že toho víš víc! 😉
Ale tohle neznáš [odkaz] 😄
Dle tvýho neustálýho kontaktu si s petrumem evidentně vo hodně dál než já. Neboj do zelí ti nepolezu >😒]
Ale tohle neznáš [odkaz] 😄
Dle tvýho neustálýho kontaktu si s petrumem evidentně vo hodně dál než já. Neboj do zelí ti nepolezu >😒]
Gilgit
Ne je mi líto kámo to co provádíš a jak hlavně jak provádíš smrdí těžkym komplexem až sem. Takhle se inteligentní člověk se znalostma prostě nechová. Pokud ti to neřekli je mi líto ale minimálně vod teď to víš tak se podle toho zkus chovat 😉
Ty umíš vážně zaprasit jakoukoliv diskuzi si zamaneš.
Gilgit
Tohle bude jednoduchý: Přesně všechno vostatní 😉
Gilgit
Jj takovej Jekyll a Hyde 😄
Klidně donekonečna budeš vopakovat čistou lež vo mě a nacismu. Vim že v nejen politice 100x opakovaná lež docela funguje ale muj opravdovej názor na nacismus a komunismus jako na dvě největší zrůdnosti 20. století to nezmění žejo 😉
Klidně donekonečna budeš vopakovat čistou lež vo mě a nacismu. Vim že v nejen politice 100x opakovaná lež docela funguje ale muj opravdovej názor na nacismus a komunismus jako na dvě největší zrůdnosti 20. století to nezmění žejo 😉
Gilgit
S tvým psaním k věci nemám nikdy problém.
Zkus si pročíst, cos dnes v téhle diskuzi napsal.
Ne jen Hammunasakrovi. Z 20 příspěvků 6 normálních. No radost číst.
Zkus si pročíst, cos dnes v téhle diskuzi napsal.
Ne jen Hammunasakrovi. Z 20 příspěvků 6 normálních. No radost číst.
Gilgit
No, byla to dost drsná urážka, že máš před důchodem, ale většina zdejších by to asi zvládla s nadhledem.
Zas tak moc nebyla my to téma docela dlouho probíráme a von Gilgit bude mít fakt pár let před důchodem. Ne že by mi to přímo potvrdil ale je to něco jako kvalifikovanej odhad a s hodně vysokou pravděpodobností pravda 😉
To taky byla ironie, s tou urážkou. Já bych ho tipoval mladšího, ale to je jedno.
Já ne sem si fakt skoro jistej a odpovídaly tomu i jeho reakce když sem na to ťuknul. No to je jedno kolik mu je víceméně jedno, znalosti z oboru má hodně slušný i když spíš o oboru jako takovym než technický. Bohužel je kombinuje s tim čim to kombinuje
Jak se ti líbil House of Cards? Já se těšim na 4. řadu :yes:
Jak se ti líbil House of Cards? Já se těšim na 4. řadu :yes:
Gilgit
No zkusil sem to s tebou dneska po dobrym a evidentně to nejde a nepude. Tak si buď jakej chceš 😐
A tvá reakce při tipu 3 roky do důchodu byla tak výmluvná že mě budeš muset hodně dlouho přesvědčovat že to nebyl hřebíček na hlavičku 😉
Jo a kdybys na to měl koule klidně se s tebou sejdu aby viděl že já je mám >😒]
A tvá reakce při tipu 3 roky do důchodu byla tak výmluvná že mě budeš muset hodně dlouho přesvědčovat že to nebyl hřebíček na hlavičku 😉
Jo a kdybys na to měl koule klidně se s tebou sejdu aby viděl že já je mám >😒]
Gilgit
Gilgit
Na to téma mezi náma proběhla diskuze a je myslim naprosto jedno kolik z ní veřejně a kolik přes SZ žejo. Ze všech předchozích a trochu i z týhle reakce tipuju že s tim věkem sem se spíš trefil. Seš snad ty holka že se za svuj věk stydíš? 😉
Gilgit
Jeho soukromý zprávy mi taky přijdou přes čáru (z toho co tu občas někdo odsoukromní) .
Otravuje mě zastávání se někoho, ale jen opravdu hodně zřídka tu čtu jeho prvotní útok. Na to , kolik lidí ho neustále uráží ženským oslovením, se dost často dost drží. A víš proč? Protože se tu rád s ostatními baví. Sranda je, že nejčastěji si pokecá s těma, co ho nejvíc uráží.
Já vidím (kromě SZ) jako jeho největší vadu Citroen 😉
Počet lidí, s kterýma si tu můžeš pokecat ty, se bohužel limitně blíží nule. Což ber jako konstatování, ne jako urážku.
Otravuje mě zastávání se někoho, ale jen opravdu hodně zřídka tu čtu jeho prvotní útok. Na to , kolik lidí ho neustále uráží ženským oslovením, se dost často dost drží. A víš proč? Protože se tu rád s ostatními baví. Sranda je, že nejčastěji si pokecá s těma, co ho nejvíc uráží.
Já vidím (kromě SZ) jako jeho největší vadu Citroen 😉
Počet lidí, s kterýma si tu můžeš pokecat ty, se bohužel limitně blíží nule. Což ber jako konstatování, ne jako urážku.
Gilgit
hm. Myslím, že největší část lidí sem chodí podebatit.
Druhá možnost je jít se sem hádat, třetí jít se sem chlubit znalostmi k danému tématu.
Víc možností mě momentálně nenapadá.
Ze sebe- celkem opovrhuju diskuzemi a diskutujícími třeba na Seznamu, tak tam nechodím.
Druhá možnost je jít se sem hádat, třetí jít se sem chlubit znalostmi k danému tématu.
Víc možností mě momentálně nenapadá.
Ze sebe- celkem opovrhuju diskuzemi a diskutujícími třeba na Seznamu, tak tam nechodím.
Gilgit
Gilgit
No, já mám rád krev a mlíko, ale toho mlíka tak odhadem po sedmi deci, 5 litrů už je moc. 😄
Nevim ti proč ale mě docela bere tahle [odkaz]
Tak to já spíš něco jako +- Soňa Norrisová
Ne, ta ne. :-!
To je v pořádku ta bere mě 😄
:-! :-! [odkaz]
Sympatická ale do zelí ti lízt nebudu 😄
no ty vole ja ti ji premerim. 😃)) hele, je to brunetka, ale klidne se ti odbarvi, neboj. ma delsi vlnite vlasy, hluboke hnede oci, tak 170cm, je stihla. neni plocha nebo beztvara, ale zadna ***ata kozatice to take neni. ale tohle vsechno je k nicemu, dulezita je duse! a tu ma cistou a romantickou! takze ti ji mile rad predstavim, ale jestli se do ni nezamilujes a budes ji chtit jenom kvuli obcanstvi (nebo jeste taky nejakemu telocviku), tak te odvezu vlastnorucne na ukrajinu! (i s prezidentem) 😉.... jo a je ji tak 30.
Tak ak by tam mala nejaka iskricka sympatie preskocit, tak si ju kludne trosku vykrmim podla mojich predstav >😁 Vyska - gut, vek tiez...No a ak je to take krehke ziena ako ju popisujes a s dusou a pod., tak to bude pre mna po dlhej dobe slusna zmena. Po tych "sebavedomych samiciach" by mi to aj mozno prospelo ... >😁
A kedze uz aj ja hladam "pokoj v duši" tak by takato zmena nemusela byt na skodu 😉
A ak by to nahodou malo klapnut, tak sa neboj, ze by som ju hned poslal k vode. Dokazem byt verny nielen koncernu >😒]
OK, trosku sme si zafilozofovali a posrandovali... 😄
A kedze uz aj ja hladam "pokoj v duši" tak by takato zmena nemusela byt na skodu 😉
A ak by to nahodou malo klapnut, tak sa neboj, ze by som ju hned poslal k vode. Dokazem byt verny nielen koncernu >😒]
OK, trosku sme si zafilozofovali a posrandovali... 😄
presne, tak co treba pristi tyden, nechces si udelat vylet do jiznich cech? 😉
To este par tyzdnov nepojde. Kolega ma tlaci, ze treba doriesit kopec veci na UA... :-!
Maju tam teraz fofry, kadejaki EU mudrci im tam do toho kafru, a nam znevyhodnuju nase doteraz nadobudnute vyjednavacie pozicie...tak hadam z toho neosediviem, neviem ci by som potom u tvojej kolegyne uspel... ;-\
Ale hned ako sa bude dat, tak sa ti tu pripomeniem ... 😉
Maju tam teraz fofry, kadejaki EU mudrci im tam do toho kafru, a nam znevyhodnuju nase doteraz nadobudnute vyjednavacie pozicie...tak hadam z toho neosediviem, neviem ci by som potom u tvojej kolegyne uspel... ;-\
Ale hned ako sa bude dat, tak sa ti tu pripomeniem ... 😉
dobre, klidne se ozvi, ja myslim, ze sance tu je velka. ona potrebuje nekoho, kdo ji proste ulovi. jak jsem rikal, je takova zakriknuta, ale pekna je a od kolegyn vim, ze je touzici 😉)... klidne dam ten kontakt z facebooku, ale ne tady do diskuze, to bychom museli treba pres email, apod...
Fejsbůk, instagram znáš? :-! >😒]
E: Aha, 30. To ne. >😁
E: Aha, 30. To ne. >😁
30 je malo nebo moc??
Moc. Starší než já. O dost. 😄
to mas fuk, 30 je muj odhad, moje manzelka je o 6 let starsi nez ja, to nicemu nevadi... jinak fb ma, ale to nemuzu takhle pajcnout do diskuze...
Však jo.
Až budeš mít něco do 25, řekni. :-!
Až budeš mít něco do 25, řekni. :-!
😃))) ja ale nejsem kseftar s holkama, tohle je nahoda...
30 je přesně ten správnej věk :yes: 😄
Třicítku může pilovat jak 18tiletej, tak i 58miletej >😁 To je zlatá střední >😁
pilovat? to v ktere cast cr se pouzivat takovyto vyraz? 😉
edit: a bacha, myslim, ze na heavy metal ji neulovis 😉
edit: a bacha, myslim, ze na heavy metal ji neulovis 😉
Já lovit nepotřebuju, spíš mam opačnej problém, nevím, kterou si nechat >😒] A na Heavymetal sem je ulovil.... obě >😁 To víš, nestačí ho jen poslouchat >😁
hmmm...dufam, ze takato muzika by bola hadam priechodnejsia😒br />
[odkaz]
pri "standardnej" nalade pocuvam najcastejsie bud Trance, alebo DJ Mixes, ale prepinam aj na zvysne - Classics, Progress. A ked ma fakt ze "prepne", alebo som na oblubenej ceste a potrebujem si ju kvalitne uzit az na dren kosti, tak aj ten Hard Style !!!! >😒] Niekedy je este pomerne gut, ale niekedy su to drfanice brutalne !!! - teraz akurat tam nieje ziaden extrem...
pri "standardnej" nalade pocuvam najcastejsie bud Trance, alebo DJ Mixes, ale prepinam aj na zvysne - Classics, Progress. A ked ma fakt ze "prepne", alebo som na oblubenej ceste a potrebujem si ju kvalitne uzit az na dren kosti, tak aj ten Hard Style !!!! >😒] Niekedy je este pomerne gut, ale niekedy su to drfanice brutalne !!! - teraz akurat tam nieje ziaden extrem...
Takhle podobně sliboval aji ňáké Babiš tam od vás, a kde só sliby... 😄
lenze ja niesom Babiš... :-! Ja mam lepsie skoly >😁 >😁 >😁 >😁
Tvoje lepší školy jsou možná důvod, proč nejsi miliardář >😒]
Praveze to mala brutalna ironia: Najdi si kauzy typu nastenkovy tender, emisie... - ktorej strane sa to pripisovalo na triko, kto bol jej predseda a zaroven nas dlhodoby primator...viac sa o nom zmienovat neidem... >😒]
Ale Babiš je oproti nemu chudobny pribuzny >😒] >😒] >😒] >😒]
Ale Babiš je oproti nemu chudobny pribuzny >😒] >😒] >😒] >😒]
Nechme politiku, Hammunasakra tu do placu hodil pár krasavic a my tu o chlapech 8-s
>😁 >😁
>😁 >😁
ok, ved uz ani predseda nieje... ale dalo sa od neho vela naucit. 😉
No a zatial sa ani Hammunalie moc do vkusu netrafil, tak cakam na nieco kvalitnejsie... >😁
No a zatial sa ani Hammunalie moc do vkusu netrafil, tak cakam na nieco kvalitnejsie... >😁
Sem docela čuměl, když se mě na Babiše ptali tady lidi vod zemědělství tady v Anglii >😒] >😒] >😒] >😒]
Nediv se duo Gross Babiš kdysi těžkou levárnou vyšachovalo anglický vítěze soutěže s nejvyšší nabídkou a kdyby toho nebylo asi by dneska Agrofert nebyl zdaleka takovej jakej je [odkaz]
Mě to bylo vysvětelno záhy, čuměl sem, že se dostal na přetřásání zrovna tady >😁 Ale zemědělství je pořád zemědělství >😁
No spíš Babiš je pořád Babiš >😒]
Bohužel 😄
Nema nekdo k ruce statistiky o poctu nehod na dalnicich mrtvych, zranenych? Pamatuji si, ze kdyz se schvalilo 50 km hod-1, tak poklesl pocet mrtvych. Netusim jestli koreluje zvyseni rychlosti se zvysenim poctu mrtvych i v tomto pripade...ale nejak bych se priklanel, ze ano...otazka je jestli v teto rychlosti to uz neni statistiky jedno (mineno zdali 130 nebo 150).
asi takhle: je dovolených 130, všichni jezdí 150, nikdo je za to nebuzeruje a řeší se jenom extrémisti, co jedou jako prasata. kdyby bylo 150, všichni by jezdili podle mého 170. mně
ta 130ka zase tak moc nevadí. ale musím uznat, že kdybych měl jezdit tachometrových 130, tak usnu za dvacet minut😞
ta 130ka zase tak moc nevadí. ale musím uznat, že kdybych měl jezdit tachometrových 130, tak usnu za dvacet minut😞
petrumr
Pořád jezdit 200 je blbost mít to právo určitě ne. A že to funguje a jak to funguje vidíš hned vedle u sousedů. Co vim měli i tak vždycky nižší nehodovost a maj jí i 25 let po revoluci a to maj nejhustší a 3. nejdelší dálniční síť na světě
petrumr
nepoznam vozidla zimnej udrzby, alebo komunalnych sluzieb, ktore by mali len V-max 150, nieto aby este v takej rychlosti zvladali nejaku co in len najjemnejsiu zatacku >😁
no to mi ukaz toho, co jezdi 200 po meste 😉).
[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😉
pockej, a to jsou zdejsi diskutujici, kteri takhle jezdi normalne?
Sis nevšiml, že JirkaV8 se k tomu dnes tady sám přiznal. On je velkej borec s velkým autem s velkým motorem.
No samozřejmě že neomezená rychlost neni všude ale je na násobně víc kilometrech než kdy my budeme mít celou dálniční síť 😄
Německý na neomezenou rychlost a 120 v okolí velkejch měst kde je hodně sjezdů nájezdů je logický a správný stejně jako že třeba za Plzní směr Rozvadov by klidně mohlo bejt 160 km/h
Německý na neomezenou rychlost a 120 v okolí velkejch měst kde je hodně sjezdů nájezdů je logický a správný stejně jako že třeba za Plzní směr Rozvadov by klidně mohlo bejt 160 km/h
Gilgit
... myslim, ze jeho oblibene koureni a chlastani rocne zabije mnohem vice lidi nez automobilismus, na dalnicich je pocet mrtvych jeste zlomkem toho vseho a tento zlomek by bylo dobre rozpitvat, kolik mrtvych jde na vrub prilis vysoke rychlosti (a jeste k tomu jake), aby ten argument mel jakoukoliv vahu. Hlavne ze on sam ma na aute majacek a jezdi si jak se mu zachce.
Jo, však známe případy, kdy A8 s majáčky drandili o něco málo vyšší rychlostí než 130...
A u nás kvůli prezidentské koloně chodili v okolí celkem frekventované křižovatky chlapíci s dráty v uších, pak ji celou uzavřeli, aby mohla hradní auta tou křižovatkou rychle prosvištět směrem z města vstříc dalšímu agitování v kulturáku.
A u nás kvůli prezidentské koloně chodili v okolí celkem frekventované křižovatky chlapíci s dráty v uších, pak ji celou uzavřeli, aby mohla hradní auta tou křižovatkou rychle prosvištět směrem z města vstříc dalšímu agitování v kulturáku.
Tady člověk vidí,co za chcípáky máme u kormidla...Jaký je to problém vybrat a označit pár úseků cedulí 150 a zjistit co a jak...Dneska jsem jel po dálnici 160 na tempomat a je to úplně normální rychlost...Navíc jsem moc aut ani nepředjel,neboť všichni jeli přes 140...máme 21 století a auta jsou už jiný level....
petrumr
Myslím, že by se mělo zohlednit maximální rychlosti běžně používaných vozidel střední velikosti: u dodávek jde někdy jen o 142 km/hod. Proto si nedokážu představit tlak na řidiče těchto vozidel, pokud často musí předjíždět kamiony a autobusy. Pro 150 a rychlejší vozidla by měl být pouze stabilní třetí jízdný pruh a tam kde jsou jen dva pruhy, tak 150 nebo i 190 by neměla být povolena.
A přeložíme si prohlášení do řeči Volební - tedy Volebštiny...
Vážené Voličstvo,
neb je třeba neustále udržovat oheň pod kotlíkem volebních preferencí, jsem tu Já - Já Váš statečný ministr dopravního hemžení, který bdí nad mořem asfaltu a hlavně - nad Vaší bezpečností. Nepřipustím, aby oškliví a zlí piráti silnic prováděli své 150 kilometrové rejdy na našich dálnicích. Aby ohrožovali Vás, Vás poctivé občany platící DPH, spotřební daň, silniční daň, dálniční poplatky a tak Vás obírali o pocit bezpečí, pramenící z toho, že jedete svých 130. Naše dálnice budou bezpečné a bezpečnější. O to se zasadím. Zvláště pak tím, že budou zvlněné a všude to omezíme na 70ku a firmy, kterým tak dáváme práci a tím zaměstnáváme další lidi a omezujeme tak nezaměstnanost, budou moci imr a vére opravovat a opravovat a zužovat pruhy a zpomalovat tak dopravu, neboť v zúžení se co? No co Vy tupci? Pardon, to mi ulétlo z nějakého pokleslého filmu... Tak v zúžení, když stojíte je prokázáno, že je mnohem menší nehodovost, než, když se po dálnici proháníte....
Takže ze svého piedestalu, podpořen majestátem Já I., zvaného též pasáček Ovčáčků, Vám slibuji, že dálnice budou bezpečným útočištěm pro Vás i Vaše děti....
Po vypnutí mikrofonu.... Ty vole, něco sem těm *.ům číst musel ne? Víš kolik musíme vydojit ze Strabagu, Skansky a Algonu prachů na volby? To by se jeden poděla.l. Dřív to šlo jednoduše, teď to hlídá každej vozembouch...těžký časy Ivánku, těžký časy.....
Vážené Voličstvo,
neb je třeba neustále udržovat oheň pod kotlíkem volebních preferencí, jsem tu Já - Já Váš statečný ministr dopravního hemžení, který bdí nad mořem asfaltu a hlavně - nad Vaší bezpečností. Nepřipustím, aby oškliví a zlí piráti silnic prováděli své 150 kilometrové rejdy na našich dálnicích. Aby ohrožovali Vás, Vás poctivé občany platící DPH, spotřební daň, silniční daň, dálniční poplatky a tak Vás obírali o pocit bezpečí, pramenící z toho, že jedete svých 130. Naše dálnice budou bezpečné a bezpečnější. O to se zasadím. Zvláště pak tím, že budou zvlněné a všude to omezíme na 70ku a firmy, kterým tak dáváme práci a tím zaměstnáváme další lidi a omezujeme tak nezaměstnanost, budou moci imr a vére opravovat a opravovat a zužovat pruhy a zpomalovat tak dopravu, neboť v zúžení se co? No co Vy tupci? Pardon, to mi ulétlo z nějakého pokleslého filmu... Tak v zúžení, když stojíte je prokázáno, že je mnohem menší nehodovost, než, když se po dálnici proháníte....
Takže ze svého piedestalu, podpořen majestátem Já I., zvaného též pasáček Ovčáčků, Vám slibuji, že dálnice budou bezpečným útočištěm pro Vás i Vaše děti....
Po vypnutí mikrofonu.... Ty vole, něco sem těm *.ům číst musel ne? Víš kolik musíme vydojit ze Strabagu, Skansky a Algonu prachů na volby? To by se jeden poděla.l. Dřív to šlo jednoduše, teď to hlídá každej vozembouch...těžký časy Ivánku, těžký časy.....
trapné. Co takhle použít argumenty a rozum? Dálnice nejsou vyprojektovány na návrhovou rychlost 150 kmh. Tak mi vysvětli, proč bychom měli tu rychlost zvýšit a jaká potřeba obyvatel se tím zvýšením vyřeší :-! :-! 8-s
Viď. Miluju diskutéry, co odsoudí, aniž by rozuměli hyperbole a hned začnou o rozumu a argumentech. Chceš argumenty? Na jakou maximální rychlost jsou tedy projektovány nové úseky dálnic? Podle jakých norem jsou tyto nové dálnice projektovány a jsou projektovány podle norem odlišných například pro Německo? Nevím, jak často jezdíš po dálnicích v Evropě nebo jenom v tom Německu. Jistě bys pak své očko nechal spočinout na jistých omezeních, která jsou tam běžná a normální řidič je akceptuje. Ne všude se tam totiž sviští neomezeně... Že? Ale na nových a rekonstruovaných úsecích je rychlost neomezena - Když už používáš ten rozum a argumenty, jistě víš, že je tam ale mnoho ale - která jsou hlídána - ať již aktivně - či pasivně, když se něco semele. Obzvláště rády to mají pojišťovny.... Takže nevidím důvod, proč by stejný stav neměl být tady. Zvláště v okamžicích, kdy - jestli jsi tedy někdy jel na D1 etc., nastavíš tempomat na 130 gps - což je na budíku cca 140, a stáváš se tak pomalu brzdičem provozu(nadsázka) - protože jsem to jednou ze srandy počítal cestou do Blavy a zpátky - a při tomto nastavení - mne předjelo cca 160 automobilů - spolujezdkyně dělala čárky za desítku 😉 . Předjelo nikoliv krokem... Jinde jsem psal, že dnes dost řidičů jezdí i na dálnici skoro britských 110 - páč to je hranice, kdy se láme spotřeba vzhůru - chceš důkaz? Najdi si charakteristiky motorů. Nebo jen vyraz na dálnici a uvidíš to u těch, co za své mydlí do háku - a nejsou ve vatě, aby neřešili spotřebu. CCSkáři to klidně bijí právě kolem těch 150km a dost "managerů" sviští ještě více. Místo aby se řešil nebezpečný způsob jízdy - což se rádo zaměňuje za rychlost, tak se řeší jen ta rychlost - je to viditelné, je to oblíbené, je to snadno měřitelné.... A měj si mne za trapáka, ale já považuji za mnohem nebezpečnější myškaře ve stovce, než skutečného řidiče ve 150. Stejně tak bych spíše ocenil záchyt jednoho ementála, co sviští přes horizont, kam nevidí, než zachycení deseti lidí na magistrále, co svištěli 86km v hodince do háku...Stačí, nebo sneseš ještě něco trapnosti?
Ty říkáš něco, aniž bys mi odpověděl na jednoduché otázky, příkladné, demagogické. Viz níž 13😁0.
Napíšu to ještě jinak - bezmozek vždy pojede jako bezmozek. Ale vždy bude lepší, když ten bezmozek pojede 130 a ne 150.
Argumentovat tím, že přece max. rychlost se stejně reálně nedodržuje, je zoufalost největšího kalibru. Lidi neplatí daně - tak to taky nastavíme pravidla tak, abychom to legalizovali??? Ne, tohle opravdu ne.
Napíšu to ještě jinak - bezmozek vždy pojede jako bezmozek. Ale vždy bude lepší, když ten bezmozek pojede 130 a ne 150.
Argumentovat tím, že přece max. rychlost se stejně reálně nedodržuje, je zoufalost největšího kalibru. Lidi neplatí daně - tak to taky nastavíme pravidla tak, abychom to legalizovali??? Ne, tohle opravdu ne.
no trošku jsi se nám tu zacyklil ne? Takže znova - a pomalu - text je hyperbola - nadsázka - něco si o tom přečti.
Pokud už argumentuješ logikou - a napíšeš, že bezmozek vždycky pojede, jako bezmozek - zajímalo by mne - jestli bezmozek dodržuje 130 nebo 150, podle toho, co je na silnici schváleno. Dle mého soudu nikoliv, dle tvého argumentačního pojetí to bezmozek dodržuje - tudíž všichni, kteří dodržují pravidla silničního provozu jsou bezmozci - skvělá konstrukce.
Nepoužívám jako argument pro horní limit to, že to lidé nedodržují. To si implikuješ tak, aby to zapadlo do Tvého konstruktu - argumentuji tím ke konstrukčnímu stavu dálnic, kterým se oháníš. Tudíž tvrdím, že většina lidí jezdí na dálnici rychleji, než je limit - a nemá to zásadní vliv na nehodovost s přihlédnutím k aspektu - "konstrukčního řešení dálnice". Pochopil?
Také argumentuji tím, že nové - nové - nové....dálnice jsou stavěny dle evropských norem, podle kterých se staví i v Německu, kde je tento limit mnohem výše. Tudíž použít tento argument u nových úseků dálnic odpadá.
Pochopil?
Pokud už argumentuješ logikou - a napíšeš, že bezmozek vždycky pojede, jako bezmozek - zajímalo by mne - jestli bezmozek dodržuje 130 nebo 150, podle toho, co je na silnici schváleno. Dle mého soudu nikoliv, dle tvého argumentačního pojetí to bezmozek dodržuje - tudíž všichni, kteří dodržují pravidla silničního provozu jsou bezmozci - skvělá konstrukce.
Nepoužívám jako argument pro horní limit to, že to lidé nedodržují. To si implikuješ tak, aby to zapadlo do Tvého konstruktu - argumentuji tím ke konstrukčnímu stavu dálnic, kterým se oháníš. Tudíž tvrdím, že většina lidí jezdí na dálnici rychleji, než je limit - a nemá to zásadní vliv na nehodovost s přihlédnutím k aspektu - "konstrukčního řešení dálnice". Pochopil?
Také argumentuji tím, že nové - nové - nové....dálnice jsou stavěny dle evropských norem, podle kterých se staví i v Německu, kde je tento limit mnohem výše. Tudíž použít tento argument u nových úseků dálnic odpadá.
Pochopil?
nepodsouvej mi něco, co jsem nenapsal. Sám tvrdíš, že agrsivní bezohlednáí jízda a rychlost jízdy jsou dvě věci, ne zcela totožné. Takže nidke není řečeno, že bezmozkem se staneš jen pouhým překročením max. povolené rychlosti. Proto i detaba na téma - bezmozek stejně max. rychlost nedodržuje, je zcela mylná a zcestná.
Nové dálnice se staví dle českých, eurokodifikovaných norem. Samotná kodifikace nic výzmanmého neměnila, návrhová rychlost je stále návrhovou rychlostí, kružnicévý oblouk je stále kružnicovým obloukem, přechodnice přechodnicí. Domnívat se, že evropské normy jsou "lepší" než ty české, je úplně naivní. Právě naopak - české normy byly mnohdy mnohem přísnější a kvalitnější a s eurokodifikací dochází k jejich degradaci.
Takže nové, nové, nové ... je v zásadě nepodstatné.
Nové dálnice se staví dle českých, eurokodifikovaných norem. Samotná kodifikace nic výzmanmého neměnila, návrhová rychlost je stále návrhovou rychlostí, kružnicévý oblouk je stále kružnicovým obloukem, přechodnice přechodnicí. Domnívat se, že evropské normy jsou "lepší" než ty české, je úplně naivní. Právě naopak - české normy byly mnohdy mnohem přísnější a kvalitnější a s eurokodifikací dochází k jejich degradaci.
Takže nové, nové, nové ... je v zásadě nepodstatné.
takže napsal jsi tohle?
"Napíšu to ještě jinak - bezmozek vždy pojede jako bezmozek. Ale vždy bude lepší, když ten bezmozek pojede 130 a ne 150"
bez známky ironie či jízlivosti - předpokládáš tedy, že řidič, který se chová jako bezmozek - bere ohled na maximální povolenou rychlost? - prosté an👋ne postačí.
Ad normy - ale o tom se já nepřu - mnohé euronormy jsou paskvil a jejich roubování na funkční místní normy je otřesné. Ale - pokládáš normy, podle kterých byly stavěny německé dálnice za horší/stejné/lepší - než naše?
Jaké dopady předpokládáš - čistě ze zájmu - v případě zvýšení rychlosti na 150 na vybraných úsecích, které by to zvládly?
Zvýšení nehodovosti? Větší emise? Tvrdím, že nikoliv. Protože pokud se povolí někde 150 - v podstatě se tím jen legalizuje stav, který dnes na těchto úsecích nastal(to je něco jiného, než legalizovat vraždu, protože se dnes občas vraždí, abychom předešli plané diskuzi) a nezvýší to míru nehodovosti ani mortalitu. Větší procento řidičů nezačne jezdit zásadně rychleji....
"Napíšu to ještě jinak - bezmozek vždy pojede jako bezmozek. Ale vždy bude lepší, když ten bezmozek pojede 130 a ne 150"
bez známky ironie či jízlivosti - předpokládáš tedy, že řidič, který se chová jako bezmozek - bere ohled na maximální povolenou rychlost? - prosté an👋ne postačí.
Ad normy - ale o tom se já nepřu - mnohé euronormy jsou paskvil a jejich roubování na funkční místní normy je otřesné. Ale - pokládáš normy, podle kterých byly stavěny německé dálnice za horší/stejné/lepší - než naše?
Jaké dopady předpokládáš - čistě ze zájmu - v případě zvýšení rychlosti na 150 na vybraných úsecích, které by to zvládly?
Zvýšení nehodovosti? Větší emise? Tvrdím, že nikoliv. Protože pokud se povolí někde 150 - v podstatě se tím jen legalizuje stav, který dnes na těchto úsecích nastal(to je něco jiného, než legalizovat vraždu, protože se dnes občas vraždí, abychom předešli plané diskuzi) a nezvýší to míru nehodovosti ani mortalitu. Větší procento řidičů nezačne jezdit zásadně rychleji....
Postupně😒br />
1) ne
2) neznám německé normy, nicméně myslím, že ve svém uvažování zaměňuješ dvě věci - normy a návrhové parametry. Jinak řečeno - nepředpokládám zásadní odlišnost německých norem v oblasti navrhování dálnic, ale návrhové parametry německých dálnic budou pravděpodobně odlišné.
3) zvýšení hluku, zvýšení emisí, zvýšení rizika vážných nehod (což nutně neznamená vyšší nehodovost)
4) větší procento nezačne jezdit rychleji? Na základě čeho se tak domníváš? Kdo dnes jede za své a ve svém, obvykle rychlost dodržuje. Z firemního krev neteče, takže služebáci a arogantní zazobanci by podle mě jezdili opět rychleji. Někteří zkrátka nejedou jen 150, ale jedou 130+20. Povolení 150 by znamenalo 150+20. Se stejnou logikou tedy po zvýšení a povolení 150 začne opět stejná debata, jen s hodnotou 170?? :-!
2) neznám německé normy, nicméně myslím, že ve svém uvažování zaměňuješ dvě věci - normy a návrhové parametry. Jinak řečeno - nepředpokládám zásadní odlišnost německých norem v oblasti navrhování dálnic, ale návrhové parametry německých dálnic budou pravděpodobně odlišné.
3) zvýšení hluku, zvýšení emisí, zvýšení rizika vážných nehod (což nutně neznamená vyšší nehodovost)
4) větší procento nezačne jezdit rychleji? Na základě čeho se tak domníváš? Kdo dnes jede za své a ve svém, obvykle rychlost dodržuje. Z firemního krev neteče, takže služebáci a arogantní zazobanci by podle mě jezdili opět rychleji. Někteří zkrátka nejedou jen 150, ale jedou 130+20. Povolení 150 by znamenalo 150+20. Se stejnou logikou tedy po zvýšení a povolení 150 začne opět stejná debata, jen s hodnotou 170?? :-!
nenapsal - hele - baví tě to takhle lhát? je to paste - copy, z Tvého příspěvku výše....
ad německé normy - uznávám Tvůj argument, že mohou mít jiné návrhové parametry.
ad větší procetno - odpovídáš na to sám - lidé jezdící za své - ti rychleji jezdit nebudou - tedy větší procento - spíše jsou to ti, co jezdí ještě pomaleji, než 130. A ti, co jezdí za firemní - ti už předpisy stejně nedodržují.
Ad 170 - nepředpokládám, že začne - a kdyby - byl bych první, co by byl proti - nerad ten argument používám, protože není přesný, ani vypovídající - ber ho jen jako komentář - najezdil jsem hodně přes mega v osobácích - a ten vývoj - od blbce, co sviští 180 a silnici má po kolena, jsem se věkem a časem dostal k tomu, že jezdím spíše méně, než 130 ale pravda - někdy - kde mi to stav, nálada a počasí umožní - tomu dám napít. Možná je to věkem, možná strachem, možná kombinací obojího. Ale na dálnici - na některých úsecích prostě 150 jako strop považuji za přijatelnou rychlost. A pak ať Passaty hoblují každého, kdo jede 155 výš. Ale dnes, se mi to prostě ekluje...
ad německé normy - uznávám Tvůj argument, že mohou mít jiné návrhové parametry.
ad větší procetno - odpovídáš na to sám - lidé jezdící za své - ti rychleji jezdit nebudou - tedy větší procento - spíše jsou to ti, co jezdí ještě pomaleji, než 130. A ti, co jezdí za firemní - ti už předpisy stejně nedodržují.
Ad 170 - nepředpokládám, že začne - a kdyby - byl bych první, co by byl proti - nerad ten argument používám, protože není přesný, ani vypovídající - ber ho jen jako komentář - najezdil jsem hodně přes mega v osobácích - a ten vývoj - od blbce, co sviští 180 a silnici má po kolena, jsem se věkem a časem dostal k tomu, že jezdím spíše méně, než 130 ale pravda - někdy - kde mi to stav, nálada a počasí umožní - tomu dám napít. Možná je to věkem, možná strachem, možná kombinací obojího. Ale na dálnici - na některých úsecích prostě 150 jako strop považuji za přijatelnou rychlost. A pak ať Passaty hoblují každého, kdo jede 155 výš. Ale dnes, se mi to prostě ekluje...
lhát? Odpověděl jsem ti na otázku, zda předpokládám... Co je na odpovědi na otázku lživé? Nechápu.
Vidim, ze sa blizis stadiu, kedy by si uz mal vyhladat odbornu lekarsku pomoc... :-!
Neidem ti tu rozpisovat, co vsetko suvisi medzi kvalitou vozovky a rychlostou, ktora by na nej mohla byt dovolena. Spytam sa ta ine😒br /> Podla coho ty usudzujes, ze nejake - tebou predpokladane % vodicov porusuje MPR ucelovo, a ze by ju ucelovo porusovali aj dalej ? Podla seba ? - ze ano, ucelovo je mozne porusit zakon o tolko, kolko ma to moc neboli ? Alebo podla coho ? Fakt ma toto psychologicke, s tebou suvisiace vysvetlenie zaujima.
Pokial mi na to kvalitne a fundovane odpovies, rozpisem sa o tom, aky vplyv moze mat vyvoj v konstrukcii vozidiel a ich sucasti na MPRku...
Podla mna, mas k tomu proste zly pristup, podlozenymi neralnymi argumentami.
:-!
Neidem ti tu rozpisovat, co vsetko suvisi medzi kvalitou vozovky a rychlostou, ktora by na nej mohla byt dovolena. Spytam sa ta ine😒br /> Podla coho ty usudzujes, ze nejake - tebou predpokladane % vodicov porusuje MPR ucelovo, a ze by ju ucelovo porusovali aj dalej ? Podla seba ? - ze ano, ucelovo je mozne porusit zakon o tolko, kolko ma to moc neboli ? Alebo podla coho ? Fakt ma toto psychologicke, s tebou suvisiace vysvetlenie zaujima.
Pokial mi na to kvalitne a fundovane odpovies, rozpisem sa o tom, aky vplyv moze mat vyvoj v konstrukcii vozidiel a ich sucasti na MPRku...
Podla mna, mas k tomu proste zly pristup, podlozenymi neralnymi argumentami.
:-!
Ti, co dnes (obrazně) jedou 150, v sobě nepochybně obsahují skupinu, která jede 150 jako jejich cílová rychlost, ale stejně tak jsou zde ti, co považují 150 za snesitelné vzhledem k riziku postihu.
Je přitom přirozené, že jejich vzájemný poměr neznám. Když se ale podívám na ty, co jedou v levým 150, jsou to obvykle luxusní vozy nebo firemní vozy, navíc typicky na pražských značkách... Evidentně tedy nejedou za své, takže je ekonomika jízdy nezajímá. A protože jedou často arogantně a bezohledně 150, nevidím sebemenší důvod, proč by nejezdili 150+20.
Je přitom přirozené, že jejich vzájemný poměr neznám. Když se ale podívám na ty, co jedou v levým 150, jsou to obvykle luxusní vozy nebo firemní vozy, navíc typicky na pražských značkách... Evidentně tedy nejedou za své, takže je ekonomika jízdy nezajímá. A protože jedou často arogantně a bezohledně 150, nevidím sebemenší důvod, proč by nejezdili 150+20.
Zacinas naplnat znaky paranoidneho spravania sa... :-!
Ani ja nepoznam skladbu vodicov, ktori jazdia po cestach. Je ale nezmysel obvinovat tych, co na nich stretavas, ze po zmene MPR budu jazdit znova ponad MPR.
Klasifikacia - arogantny, bezohladny - je tiez diskutabilna - kazdy si pod tym dokaze predstavit nieco ine, takze ta poprosim o jej konkretizaciu.
A vsimol som si jednu zaujimavu vec - ze o porusovacoch MPR pises ako o vodicoch "obvykle luxusnych alebo firemnych vozov typicky na Prazskych znackach"... To uz mi pripada ako nejaka socialna demagogia... 8-s
Vies kolko som ja stretol rychlejsich aut odo mna na SPZ-kach "z hornej dolnej", na autach kvalitativne a vekovo hodne pod moje auto ? To vobec neber tak. Dnes na cestach stretnes fakt kadekoho a skatulkovanie podla typu auta alebo SPZ je uplne out...
Furt len nechapem tvoj boj proti vyssej MPR - mne to pripada tak, ze tvoje schopnosti su nedostatocne na to, aby si dokazal bezpecne prevadzkovat predmetnu MPR. Ak je totiz pre teba problem detekovat v spätnom zrkadle auto v lavom pruhu a urcit ci sa mozes odhodlat na objehaci manever toho kamionu, ktory ide pred tebou 90-kou, prepac, ale nemas co na tej dialnici robit... :-!
Ak nevies svoje vozidlo viest tak, aby si v momente predbiehacieho manevru mal dostatocnu rychlost na dany predbiehaci manever, niekde je chyba - a nepredpokladam, ze by bola chyba v nedostatocnom vykone tvojho auta... :-!
Neviem, ako by si taketo situacie riesil v DE - kde sa ti v spätnom zrkadle to auto moze priblizovat / zväcsovat niekolko krat rychlejsie ako u vas / u nas... Potom by si tam nemal nikdy ist, nakolko tvoja neschopnost tam moze viest k vaznej dopravnej nehode, nakolko si nevedel spravne odhadnut rychlost bliziaceho sa vozidla, alebo si nebol schopny patricne rychlo vykonat pozadovany objehaci manever.
A to ta nechcem vidiet v situacii, ked sa ti takto zjavi v spätnom zrkadle nejaka prezidentska / ministerska kolona, s rychlostou +/- 200 kmh... 8-s
Ani ja nepoznam skladbu vodicov, ktori jazdia po cestach. Je ale nezmysel obvinovat tych, co na nich stretavas, ze po zmene MPR budu jazdit znova ponad MPR.
Klasifikacia - arogantny, bezohladny - je tiez diskutabilna - kazdy si pod tym dokaze predstavit nieco ine, takze ta poprosim o jej konkretizaciu.
A vsimol som si jednu zaujimavu vec - ze o porusovacoch MPR pises ako o vodicoch "obvykle luxusnych alebo firemnych vozov typicky na Prazskych znackach"... To uz mi pripada ako nejaka socialna demagogia... 8-s
Vies kolko som ja stretol rychlejsich aut odo mna na SPZ-kach "z hornej dolnej", na autach kvalitativne a vekovo hodne pod moje auto ? To vobec neber tak. Dnes na cestach stretnes fakt kadekoho a skatulkovanie podla typu auta alebo SPZ je uplne out...
Furt len nechapem tvoj boj proti vyssej MPR - mne to pripada tak, ze tvoje schopnosti su nedostatocne na to, aby si dokazal bezpecne prevadzkovat predmetnu MPR. Ak je totiz pre teba problem detekovat v spätnom zrkadle auto v lavom pruhu a urcit ci sa mozes odhodlat na objehaci manever toho kamionu, ktory ide pred tebou 90-kou, prepac, ale nemas co na tej dialnici robit... :-!
Ak nevies svoje vozidlo viest tak, aby si v momente predbiehacieho manevru mal dostatocnu rychlost na dany predbiehaci manever, niekde je chyba - a nepredpokladam, ze by bola chyba v nedostatocnom vykone tvojho auta... :-!
Neviem, ako by si taketo situacie riesil v DE - kde sa ti v spätnom zrkadle to auto moze priblizovat / zväcsovat niekolko krat rychlejsie ako u vas / u nas... Potom by si tam nemal nikdy ist, nakolko tvoja neschopnost tam moze viest k vaznej dopravnej nehode, nakolko si nevedel spravne odhadnut rychlost bliziaceho sa vozidla, alebo si nebol schopny patricne rychlo vykonat pozadovany objehaci manever.
A to ta nechcem vidiet v situacii, ked sa ti takto zjavi v spätnom zrkadle nejaka prezidentska / ministerska kolona, s rychlostou +/- 200 kmh... 8-s
Jsi vedle jak ta jedle. Mám za sebou školu smyku, v rámci účastníků jsem patřil mezi nejlepší, při vší skromnosti. Asi to se mnou úplně tak špatné nebude. Mám za sebou jednu nehodu bez zranění, odjel jsem po svých. A to o sobě zdaleka netvrdím, že umím jezdit - ba právě naopak!
Arogantní/bezohledný samozřejmě byla, je a vždy bude subjektivní. Co tím myslím? Především vynucování si práva jízdy v levým pruhu, nedodržování bezpečné vzdálenosti, podjíždění zprava.
Snaha o zachování 130 zcela přirozeně vyplývá z toho, co vidím kolem sebe, kdo tu řídí a kdo sedí za volantem. Řidiči tu nejsou schopní jezdit bezpečně ani 130, natožpak jim povolit 150.
Tím ani zdaleka netvrdím, že nelze jet bezpečně 150. Samozřejmě že lze. Ale podle pár zkušených a vyježděných řidičů nelze nastavovat mantinely (a já se ani zdaleka mezi ty zkušené a vyježděné řidiče sám neřadím) :-! :-!
Arogantní/bezohledný samozřejmě byla, je a vždy bude subjektivní. Co tím myslím? Především vynucování si práva jízdy v levým pruhu, nedodržování bezpečné vzdálenosti, podjíždění zprava.
Snaha o zachování 130 zcela přirozeně vyplývá z toho, co vidím kolem sebe, kdo tu řídí a kdo sedí za volantem. Řidiči tu nejsou schopní jezdit bezpečně ani 130, natožpak jim povolit 150.
Tím ani zdaleka netvrdím, že nelze jet bezpečně 150. Samozřejmě že lze. Ale podle pár zkušených a vyježděných řidičů nelze nastavovat mantinely (a já se ani zdaleka mezi ty zkušené a vyježděné řidiče sám neřadím) :-! :-!
NÁVRHOVÁ RYCHLOST PRO POZEMNÍ KOMUNIKACE OZN. D NEBO R JE 120, 100 a 80 kmh.
Návrhová rychlost slouží k odvození návrhových prvků pro projektování pozemní komunikace. Na ucelených tazích dálnic a rychlostních silnic má být jednotná a měnit se může jen v odůvodněných extrémních technicko-ekonomických podmínkách.
Směrodatná rychlost – očekávaná rychlost osobních automobilů umožněná dopravně-technickým stavem určitého úseku silnice nebo dálnice, kterou nepřekračuje 85% jinak neomezovaných řidičů na mokré vozovce.
Rozdíl mezi směrodatnou a návrhovou rychlostí nesmí být větší než 20 km/h.
150 kmh na našich dálnicích může povolit jedině bezmozek :-! :-!
Návrhová rychlost slouží k odvození návrhových prvků pro projektování pozemní komunikace. Na ucelených tazích dálnic a rychlostních silnic má být jednotná a měnit se může jen v odůvodněných extrémních technicko-ekonomických podmínkách.
Směrodatná rychlost – očekávaná rychlost osobních automobilů umožněná dopravně-technickým stavem určitého úseku silnice nebo dálnice, kterou nepřekračuje 85% jinak neomezovaných řidičů na mokré vozovce.
Rozdíl mezi směrodatnou a návrhovou rychlostí nesmí být větší než 20 km/h.
150 kmh na našich dálnicích může povolit jedině bezmozek :-! :-!
Liší se něčím nové dlouhé rovné úseky našich dálnic od těch německých s povolenou vyšší rychlostí? Aby nedošlo k omylu - úseky, ne celé dálnice. Tvrdím, že ničím.
Na druhou stranu, povolit na naší dálniční síti pár úseků se zvýšenou rychlostí bych považoval za nesmysl. Když už by měla být vyšší rychlost, tak opačně- celoplošně povolit a úseky omezit.
Na druhou stranu, povolit na naší dálniční síti pár úseků se zvýšenou rychlostí bych považoval za nesmysl. Když už by měla být vyšší rychlost, tak opačně- celoplošně povolit a úseky omezit.
Tvoje otázka není důvodná - viz "Na ucelených tazích dálnic a rychlostních silnic má být jednotná a měnit se může jen v odůvodněných extrémních technicko-ekonomických podmínkách".
Jako typický nesmysl bych uvedl úsek Vyškov-Olomouc, kde se co každých pár km mění max. povolená rychlost. Naprostá zoufalost vedoucí k naprosto neplynulé jízdě, navíc silně matoucí řidiče. Neustále je to střídání 90, 110, 100 ... Přitom úsek měl donedávna smysluplné omezení na 100 kmh v celém úseku až na pár vyjímek na 90 kmh. Pak přišel tenhle nesmysl, ve výsledku max. rychlost nikdo nedodržuje a každý si jede jak chce.
Jako typický nesmysl bych uvedl úsek Vyškov-Olomouc, kde se co každých pár km mění max. povolená rychlost. Naprostá zoufalost vedoucí k naprosto neplynulé jízdě, navíc silně matoucí řidiče. Neustále je to střídání 90, 110, 100 ... Přitom úsek měl donedávna smysluplné omezení na 100 kmh v celém úseku až na pár vyjímek na 90 kmh. Pak přišel tenhle nesmysl, ve výsledku max. rychlost nikdo nedodržuje a každý si jede jak chce.
S vyškov olomouc samozřejmě souhlasím. S tebou.
Ad první odstavec- rychlostní omezení (v méně extrémní míře než V-O, jsou přece běžná.
Na Rakouské A1 při průjezdu Alpami jsou prudší zatáčky omezené na 120. Před Prostějovem taky jedna omezená na 90. A to mi přijde logické a normální.
Ad první odstavec- rychlostní omezení (v méně extrémní míře než V-O, jsou přece běžná.
Na Rakouské A1 při průjezdu Alpami jsou prudší zatáčky omezené na 120. Před Prostějovem taky jedna omezená na 90. A to mi přijde logické a normální.
Ano, rychlostní omezení je určitě v pořádku, pokud není každé 3 km jiné... Na úseku Vyškov - Olomouc je dnes důvodné plošné snížení rychlosti na 100 kmh a v některých obloucích na 90 kmh.
Koneckonců jak se u nás řidiči chovají je nádherně vidět při reko D1 v úsecích 2+2. Kdyby řidiči respektovali pravidla, bude provoz bezpečný, pohodlný, plynulý. Díky tomu, že zde řídí ko-koti za volantem, co typicky čím větší a dražší auto, tím vehementněji se musí tlačit levým zúženým pruhem, a díky dodávkářům bezmozkům máme hromady uražených zrcátek, a to v tom lepším případě...
Koneckonců jak se u nás řidiči chovají je nádherně vidět při reko D1 v úsecích 2+2. Kdyby řidiči respektovali pravidla, bude provoz bezpečný, pohodlný, plynulý. Díky tomu, že zde řídí ko-koti za volantem, co typicky čím větší a dražší auto, tím vehementněji se musí tlačit levým zúženým pruhem, a díky dodávkářům bezmozkům máme hromady uražených zrcátek, a to v tom lepším případě...
ale vždyť sám Karle víš, že u nás jsou lidi kr*téni, že na úseky budou kašlat a bude tady čím dál víc mrtvých, protože ty lidi tady neumí řídit. Oni nezvládají auto ani ve 120 natož ve 150. Polovina si myslí, že když má drahou káru s 50 elektronickýma asistentama, že to stačí a vidíš, jak to dopadá....
Já na zvýšení rychlosti nemám názor. Jenom píšu, že když už, tak spíš plošně + místy snížit.
Ano, pro auta vyšší rychlost není problém, pro některé řidiče určitě jo.
Ano, pro auta vyšší rychlost není problém, pro některé řidiče určitě jo.
Pravdou podle mě je, že ti, co nejezdí 150 teď, by nejezdili ani potom. Většina z nich.
Ti, co jezdí teď 150, a je jich dost, by to jen jeli legálně. Jestli by to bylo dobře, nevím.
Ti, co jezdí teď 150, a je jich dost, by to jen jeli legálně. Jestli by to bylo dobře, nevím.
Dobře to určitě není. Protože ti, co dnes jedou 150, nejedou 150, ale jedou 130 +20. Pokud se povolí 150, pojede určitá skupina z nich 150 +20. Já se domnívám, že by to byla možná i většina z nich.
To, že jedou 130+20 je tvoje konstrukce. Někdo možná jo, ale myslím, že většina jede 150. Protože je to vzhledem k ostatnímu provozu ještě relativně bezpečné. Udržovat na cestě Praha- Brno plnou pozornost při 180kmh je přeci jen náročnější, a i blbec chápe, že už přece jen nebezpečný- v provozu.
jet 180 na brněnské prakticky nejde, obzvlášť za Želivkou dál. Tam jsou takový brutality, že i zkušený řidič má některá míst problém utočit a uřídit.
zkuseny ridic nema problem zpomalit treba na 160, kdyz to ve 180ti nejde... z druhe strany mas pocit, ze kazdy usek kazde silnice treti tridy se da projet devadesatkou?
i zkušený řidič než pochopí, že má zpomalit na těch 160 to může rozsekat....
😃). prosimte, kazdy to muze rozsekat, kdykoliv. ale nezlob se na me, kdyz na nasich dalnicich jedes 180 a davas pozor, tak te tam zadna zatacka neprekvapi a na 160 si v tech nejhorsich pribrzdis jako nic. mluvim o normalnich povetrnostnich podminkach... kdyztak si to vyzkousej, jizda po okresce vyzaduje vetsi miru umu nez toto.
Asi ti stále nedochází, že max. povolená rychlost není kvůli T O B Ě, ale především kvůli těm O S T A T N Í M. Podstatou bezpečného provozu je totiž plynulost v prvé řadě. Zvýšení rychlostního stropu zvýší rychlostní rozdíly mezi účastníky. Rychle jedoucí je nebezpečný především svému okolí, a ne sám sobě.
Tohle ti evidentně stále nedocvakává, protože jsi zřejmě jájínek :-!
Tohle ti evidentně stále nedocvakává, protože jsi zřejmě jájínek :-!
co to kecas? svuj styl jizdy upravi minimum lidi, protoze jak vis, bezne se tak jezdi. ja nikoho na silnici neohrozuju, nevim proc bych tedy nemohl jezdit 150 legalne. chapu te po soudruzsku tak, ze ty mas starou plecku, co 150 neumi, tak kolektivne chces, aby nikdo nemohl. nic jineho za tim neni. neexistuje totiz jediny relevantni argument, ktery by rikal, ze se situace zhorsi. naopak. ale to radsi zamerne prehlizis.
jen tak mimochodem, na silnicich treti tridy se legalne mohou auta mijet rozdilovou rychlosti 180 km/h, to je ti ok, ale rozdil nejakych 50 km na dalnici ti vadi. trosku si to srovnje v hlave.
jen tak mimochodem, na silnicich treti tridy se legalne mohou auta mijet rozdilovou rychlosti 180 km/h, to je ti ok, ale rozdil nejakych 50 km na dalnici ti vadi. trosku si to srovnje v hlave.
opravdu přízemní a silně ubohé uvažování. 150 uměla snad i nejslabší Felicia nebo Favorit, takže bych podle tebe asi musel jezdit ve šlapací tříkolce >😒] :no😒br />
Aby TY sis mohl jet 150, bude muset okolí být mnohem ostražitější. Pro slaboduché jedince polopatě - přehlídnout ve zpětným zrcátku auto jedoucí rychlostí +50 místo +30 je mnohem snazší. Kouzlo bezpečnoswti provozu je přitom PLYNULOST :-!
Ještě jinak - až u nás bude k získání papírů na auto povinnost zvládnout školu smyku, psychotesty, jízda zručnosti, a to pro všechny bez vyjímky, klidně budu za určitých podmínek pro zvýšení rychlosti. Dokud u nás získá papíry na auto každá ovce, je nesmyslné rychlost zvyšovat.
Aby TY sis mohl jet 150, bude muset okolí být mnohem ostražitější. Pro slaboduché jedince polopatě - přehlídnout ve zpětným zrcátku auto jedoucí rychlostí +50 místo +30 je mnohem snazší. Kouzlo bezpečnoswti provozu je přitom PLYNULOST :-!
Ještě jinak - až u nás bude k získání papírů na auto povinnost zvládnout školu smyku, psychotesty, jízda zručnosti, a to pro všechny bez vyjímky, klidně budu za určitých podmínek pro zvýšení rychlosti. Dokud u nás získá papíry na auto každá ovce, je nesmyslné rychlost zvyšovat.
kdyz pojedes hezky podle pravidel a ja si pojedu 150, tak si me ani nevsimnes, staci kdyz se budes starat o sebe. pocitam, ze podle te sve priblble logiky sis pred kazdou nemeckou dalnici nadelal do gati a nebo jsi tam jel vzdy pouze po silnici. Favorit samozrejme 150 udela, ale dlouhodobe ho nad nejakych 130 turuje stejne akorat ***.
PLYNULOST nema nic spolecneho s limitem a uz vubec ne s jezdenim stejnou rychlosti v kolonach. plynulost zajistis obecne nizkym provozem a zaroven tim, ze nechas jednotlive ridice jet prirozene. mozna sis toho vsiml, ale plynulosti zejmena vadi rychlostni limity - treba kamionaci radi spuntuji dalnice jen proto, ze maji kolecko a nemuzou pridat na 100 km/h, kdyz se predjizdeji. a dale (po nekolikaty se opakuju), nejnebezpecnejsim utvarem na silnici je kolona pohybujici se stejnou rychlosti. v ni chrapou uplne vsichni, vcetne tebe.
PLYNULOST nema nic spolecneho s limitem a uz vubec ne s jezdenim stejnou rychlosti v kolonach. plynulost zajistis obecne nizkym provozem a zaroven tim, ze nechas jednotlive ridice jet prirozene. mozna sis toho vsiml, ale plynulosti zejmena vadi rychlostni limity - treba kamionaci radi spuntuji dalnice jen proto, ze maji kolecko a nemuzou pridat na 100 km/h, kdyz se predjizdeji. a dale (po nekolikaty se opakuju), nejnebezpecnejsim utvarem na silnici je kolona pohybujici se stejnou rychlosti. v ni chrapou uplne vsichni, vcetne tebe.
plynulost zajistíš, když necháš jet řidiče přirozeně???
a proto😒br />https😐/www.youtube.com/watch?……
a proto😒br />https😐/www.youtube.com/watch?……
i blbec chápe, že už přece jen nebezpečný- v provozu ... kéž by. Pravda je bohužel realitou ;-\ :-!
protože fyziku neukecáš a lidé si jaksi neuvědomují, že jim ani spousta elektroniky prostě nepomůže - respektive nemají tolik zodpovědnosti, aby si svá auta vyzkoušeli na polygonu, kde by je to rychle vyvedlo z omylu. A je lepší dát hodiny nebo trávu(povrch) někde na polygonu, než to reálně poprvé vyzkoušet v provozu, kde , podle Murphyho zákona zafunguje auto v protisměru nebo strom...Už jenom vysvětlit někomu, že dva stejné vozy na různých gumách brzdí jinak, je někdy nadlidský úkol...
mrtvych/nehod😒br />
v obci: 196/60736
mimo obec: 433/25123
dalnice: 24/2549
Opravdu jsou dalnice tak nebezpecne, ze tech 150 nemuzeme zkusit?
mimo obec: 433/25123
dalnice: 24/2549
Opravdu jsou dalnice tak nebezpecne, ze tech 150 nemuzeme zkusit?
Aneb nehoda na dálnici je daleko daleko bezpečnější než na silnici
pokud zvýšíš rychlost, zvýšiš riziko úmrtí tam, kde by za 130 mohlo být jen zranění.
A ano. rychlost mimo obec by se měla snížit z 90 na 80.
A ano. rychlost mimo obec by se měla snížit z 90 na 80.
Hned za většinou našich hranic platí 100 km/h i na okreskách a 130 nebo neomezená na dálnicích a nehodovost i počet mrtvých maj nižší
jenže taky když se na to za těmi hranicemi podíváš, tak tam nad tím přemýšleli, když ty silnice stavěli. hned když přejedeš hranice s německem. Městem a obydlenýma oblastma vedou ty silnice, kde se jede 100 velmi málo. U nás musíš projet každou ďupou, protože skrz ní ta silnice vede...
A v neposlední řadě jejich řidiči umí řídit, mají na to auta a schopnosti....
A v neposlední řadě jejich řidiči umí řídit, mají na to auta a schopnosti....
... a jako vsiml sis treba ze nemecke okresky (byt lepsi kvality nez nase) vedou uplne stejne od vesnice k vesnici a je na nich stovka??? ... je pekna blbost, ze by nemci umeli ridit lepe nez cesi, ano, v prumeru maji lepsi auta.
Oni Němci o moc líp než my řídit neumějí. Ale jsou v průměru vyježděnější a o hodně disciplinovanější. A taky na těch okreskách jedou stovkou jenom tam, kde jim to připadá bezpečné. A kde to tak bezpečné není, tam stojí značka - a oni ji plusmínus 10 km/h dodržují. A že mají lepší a novější a dražší a bezpečnější auta, o tom celkem nikdo nepochybuje.
ale nepovidej, ty na to mas cisla? pred chvili tu nekdo povidal, ze se stejne jezdi 150. hovadka miskuji i pri nizsich rychlostech, magori litaj 250... kdyby se dala 150 jako limit, zmenilo by to krom vyberu na pokutach vubec neco? nemelo by se to treba vyzkouset na vybranych usecich? vis co je problem cisel, ktere jsem sem uvedl? neni na nich rozklicovatelne, za jakych okolnosti kazdy jeden zemrel.
Zkusit?
Opravdu jsou dálnice tak nebezpečné? 24 je velmi nízké číslo, dokud ty nebo tvůj blízký není mezi těma 24. Každý zbytečně zmařený lidský život má svojí cenu.
A zvýšení ze 130 na 150 zbytečné je, protože neřeší naprosto nic. Na vzdálenosti, které jsou v ČR, je to otázka pár minut. Stojí těch pár minut za byť jeden jediný zbytečně zmařený lidský život navíc? Ne :-! :-!
Opravdu jsou dálnice tak nebezpečné? 24 je velmi nízké číslo, dokud ty nebo tvůj blízký není mezi těma 24. Každý zbytečně zmařený lidský život má svojí cenu.
A zvýšení ze 130 na 150 zbytečné je, protože neřeší naprosto nic. Na vzdálenosti, které jsou v ČR, je to otázka pár minut. Stojí těch pár minut za byť jeden jediný zbytečně zmařený lidský život navíc? Ne :-! :-!
nekecej, ty vis, kolik bude mrtvych navic, kdyz zvednes limit na 150?
jak můžu kecat, když tu žádné číslo nepíšu 8-s :no: ?
pises, ze kvuli tomu budou umirat lidi, proc by meli? pises, ze to nikomu nepomuze, proc by nemelo? asi k tomu mas nejaka cisla a nebo blbe kecas.
Nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin nehod. Když zvýším max. povolenou rychlost, bude mnohem více prostoru pro nepřiměřenou rychlost i v rámci zákonného rychlostního limitu.
Nikomu tím nepomůžeš? ANo, je to tak. Spočítej si, kolik minut ušetříš. To mnohem větší prospěch bude, když budeš mít ve městě kde zaparkovat a nebudeš muset 10 minut hledat místo :-!
Nikomu tím nepomůžeš? ANo, je to tak. Spočítej si, kolik minut ušetříš. To mnohem větší prospěch bude, když budeš mít ve městě kde zaparkovat a nebudeš muset 10 minut hledat místo :-!
neprimerena rychlost nema nic spolecneho s rychlostnim limitem. mne tim treba pomuzes. konecne nebudu muset furt cumet na tachometr a pojedu si po svem. komu tim uskodis, co????
jestli nejsi schopen udržet konstantní rychlost bez neustálé kontroly budíků, tak bude problém mezi pedáy a volantem >😒] :-!
jestli ty to "umis" pak je to omyl tve hlavy. Protoze absolutni vyhodnocovani velicin nepatri mezi lidske dovednosti.
a proto vymysleli tachometr, na který stačí jednou za čas mrknout, že >😒] :-! A jestli nechápeš rozdíl mezi "jednou za čas" a mezi "furt", tak se vrať do ZŠ :-!
mas se venovat jizde, ne tachometru. hlidat rychlost jinak nez prirozenym zpusobem (tzn. podle citu) proste odvadi pozornost. 130 km/h je na dalnici nesmyslne nizka hodnota dobra tak akorat k buzeraci od policajtu a obhajobe od vypatlancu.
když ti činí problém dodržovat 130 kmh, jak můžeš být schopen dodržet 150 kmh 😲 8-s >😒] :no:
Predstav si, ze mnohem snaze 😃) ... dneska jsem jel r4 tam a zpet. 140-170 na tachometru (pominu-li uzavirky a situace, kdy jsem byl za nekym zaseknut). Byla to jizda zcela na pohodu, maly provoz, sucho. Nevim, co jsem komu udelal, ze takto jet nesmim a nevim, co svazackeho te nuti ze me delat vyvrhela, ktery se odmita zaskatulkovat do davu tupych prikyvovacu. Kdyby se tady smelo jet 150, tak pri lhani tachometru nejakych +10 jsem jel max. 160, navic drtivou vetsinu cesty jsem byl s tachometrem pod 160 - tzn. mel bych tam asi lehky prestupek, ktery je nejspise v toleranci - hele, ze me by to udelalo jeste v tvych ocich slusneho ridice, ale to ty zjevne nechces, to bys nemel tridniho nepritele 😃).
Na cervenou na semaforu taky nezastavis, kdyz uznas za vhodne, ze jsi chytrejsi nez pravidla??
Nerozumim tomu, jestli je taaak strasne slozite dodrzovat urcita pravidla, jestli to je tak hrozne. Jsi typicky priklad smysleni demokracie po cesku. Aneb ja ja ja jenom ja. Ke svobode kulturni a kultivovane patri respektovani pravidel. Ty tohle ale evidentne nejsi schopen :no: :no: Zkratka kdybys jel max 130, tak by se ti stala strasna krivda, vid. Chudacku 8-s
Nerozumim tomu, jestli je taaak strasne slozite dodrzovat urcita pravidla, jestli to je tak hrozne. Jsi typicky priklad smysleni demokracie po cesku. Aneb ja ja ja jenom ja. Ke svobode kulturni a kultivovane patri respektovani pravidel. Ty tohle ale evidentne nejsi schopen :no: :no: Zkratka kdybys jel max 130, tak by se ti stala strasna krivda, vid. Chudacku 8-s
hehe, ty jsi zase produkt minule doby, stejne jako zaplevelena a spatna pravidla, ktera je rozumne zmenit. navic pokud spatne pravidlo prekracuju a zaroven tim nijak nevtahuju do deje treti stranu, je to jaksi moje vec a treti strane (napr tobe) do toho nic neni. ja jsem ohleduplny svobodomyslny a zodpovedny clovek. ty se tu chovas jak aparatcik, co vi nejlepe, co je spravne pro me i pro ostatni. jeste mas bohuzel (a tak to v techto pripadech obvykle byva) patent na rozum a vis presne, co je pro koho nejlepsi. mylis se. a dam ti ted informaci vytrzenou z kontextu: prestoze ze obvykle (99,9😖 na cervenou stojim, tak jsem jiz parkrat na cervenou jel, proto, ze to v dany okamzik bylo rozumne/nutne. tak si me ted klidne kamenuj dal.
Preferoval jsem plynulou a bezpecnou a prirozenou jizdu, proto jsem jel jak jsem jel a kazde pravidlo, ktere me bude nutit, abych jel neprirozene a tudiz mene bezpecneji je hloupe a nemuze mit muj respekt.
Preferoval jsem plynulou a bezpecnou a prirozenou jizdu, proto jsem jel jak jsem jel a kazde pravidlo, ktere me bude nutit, abych jel neprirozene a tudiz mene bezpecneji je hloupe a nemuze mit muj respekt.
Seš si jistej že jich bude víc a studie v Rakousku a poslední v Dánsku dokázaly přesnej opak. Nehod míň mrtvejch míň a docela překvápko emisí míň 😄
tady píšeš studie a níže mě opravuješ na statistiku? Tak se mi zdá, že v tom máš slušnej hokej >😒] >😒]
To je eště lepší než sem čekal :yes: >😁 >😒]
Studie a praktický zkoušky jak to na dálnici vypadá když je povoleno 160 km/h probíhaly opakovaně v Rakousku i jinde poslední co vim v Dánsku. Všechny dopadly stejně
O počtu nehod a jejich následních tě informujou statistiky
Ty bojkotuješ studie praktický zkoušky i ty statistky 😄
Studie a praktický zkoušky jak to na dálnici vypadá když je povoleno 160 km/h probíhaly opakovaně v Rakousku i jinde poslední co vim v Dánsku. Všechny dopadly stejně
O počtu nehod a jejich následních tě informujou statistiky
Ty bojkotuješ studie praktický zkoušky i ty statistky 😄
to je pravda, o te rakouske vim, zaverem konstatovala, ze doslo mimo jine ke snizeni nehod. jak si to vysvetlujes rohypnole? je to presne v rozporu s tvym konstatovanim.
Jenže zapomínáte, že ani zdaleka nešlo jen o zvýšení rychlosti, o kterém se hovoří u nás. Jednalo se o celý komplex opatření, přičemž zvýšení rychlosti za určitých konkrétních podmínek bylo jen jedním z nich.
- byl vybrán úsek dálnice A10 od kilometru 146,99 po kilometr 159,59 v Korutanech
- tento úsek byl osazen proměnným dopravním značením, které umožňovalo regulovat maximální povolenou rychlost v závislosti na počasí, viditelnosti a intenzitě dopravy v hodnotách 40, 60, 80, 100, 120, 130 a 160 km/h.
- celý úsek BYL KONTROLOVÁN NA DODRŽOVÁNÍ ÚSEKOVÉ RYCHLOSTI dopravní policií
-Rychlostní limit 160 km/h byl v celém úseku povolen po dobu průměrně denně přibližně 9 hodin, rychlostní limit 130 km/h byl povolen průměrně 7,5 hodiny. PO ZBYTEK DNE BYLA POVOLENA RYCHLOST NIŽŠÍ.
Ani zdaleka tedy nešlo o zvýšení rychlosti jako takové. A nikde není srovnání, jak by vypadaly emise, nehodovost, při stejné míře regulace a dozoru nad provozem při maximální rychlosti 130 kmh :-! :-!
Je pak přeci logické, že za takovýchto podmínek byla nehodovost nižší. Postup v Rakousku však neměl ani zdaleka nic společného s pouhým zvýšením rychlosti. Naopak za jistých podmínek byla rychlost snížena a byl zde neustálý dozor nad provozem.
- byl vybrán úsek dálnice A10 od kilometru 146,99 po kilometr 159,59 v Korutanech
- tento úsek byl osazen proměnným dopravním značením, které umožňovalo regulovat maximální povolenou rychlost v závislosti na počasí, viditelnosti a intenzitě dopravy v hodnotách 40, 60, 80, 100, 120, 130 a 160 km/h.
- celý úsek BYL KONTROLOVÁN NA DODRŽOVÁNÍ ÚSEKOVÉ RYCHLOSTI dopravní policií
-Rychlostní limit 160 km/h byl v celém úseku povolen po dobu průměrně denně přibližně 9 hodin, rychlostní limit 130 km/h byl povolen průměrně 7,5 hodiny. PO ZBYTEK DNE BYLA POVOLENA RYCHLOST NIŽŠÍ.
Ani zdaleka tedy nešlo o zvýšení rychlosti jako takové. A nikde není srovnání, jak by vypadaly emise, nehodovost, při stejné míře regulace a dozoru nad provozem při maximální rychlosti 130 kmh :-! :-!
Je pak přeci logické, že za takovýchto podmínek byla nehodovost nižší. Postup v Rakousku však neměl ani zdaleka nic společného s pouhým zvýšením rychlosti. Naopak za jistých podmínek byla rychlost snížena a byl zde neustálý dozor nad provozem.
super, takze 17 hodin denne se tam mohlo 130 a vice. kez by toto platilo na d1...
když bude vozový park na úrovni rakouského (jak stáří, tak technický stav), D1 na technické úrovni A10, hustota provozu osobní a nákladní dopravy na D1 na úrovni A10, zavedeno neustálé úsekové měření rychlosti, a pravidla pro získání řidičského oprávnění na úrovni rakouska, pak nic nebudu namítat... Že to je sci-fi? Ano, a právě proto zastávám názor který zastávám :-! :-!
musíte to vztáhnout ke kilometru, takhle to nemá žádnou vypovídací hodnotu
To jo ale nehodovost i následky sou na dálnicích prostě nižší a dokonce vo dost. A stejný je to i v Německu s jejich neomezenou rychlostí
ukaž mi věrohodnou studii, která to potvrzuje :-! :-!
Bacha tomu se neřiká studie ale statistika 😉
zbytečně slovíčkaříš na špatném místě. I studie může vycházet ze statistik, o statistice by se dalo hovořit, kdybys porovnával dva statistické soubory. Jenže máš jen jeden, protože nemůže zároveň paralelně platit max. 130 i 150 ve stejném místě a čase...
Tak holt kdo pojede na dálnici 150, i nadále bude porušovat maximálku.
V podstatě se nic neděje.
V podstatě se nic neděje.
JAKSI CĚHO JE MOC TOHO JE PŘÍLIŠ !!
VYBRANÉ NOVÉ ÚSEKY ČESKÝCH DÁLNIC JSOU STAVĚNÉ NA RYCHLOT 160 až 200 kmh, na to člověk nemusí být e😜ert aby si vzal KÁRU a na vlastní kola to projel a odzkoušel.
130kmh v 5tkovým Bramboráku stejnak jako v NEJLEPŠÍM z NEJLEPŠÍCH [odkaz] JE NA NOVÉ DÁLNICI (KROM TĚCH €JROSICIALISTICKY ZPIZDĚNÝCH....) JAKO ŠOURÁNÍ SE 50TKOU PŘEZ MĚSTO.
JE FAKTEM ŽE VNÍMÁNÍ RYCHLOSTI POHYBU U ČLOVĚKA JE JINÉ VE 20ti LETECH a JINÉ V 70ti LETECH .... :-!
A SAMOZŘEJMĚ TAKE ZÁLEŽÍ NA POPELNICI, KTEROU NA DÁLNICI VĚTRÁTE ŽE. JISTÉ JE ŽE FÁBKA Z BOLESLAVI 3-HRNEK STĚŽÍ KVÍLÍCÍ 5tiKVALT NEMŮŽE ANI V NEJMENŠÍM KONKUROVAT KOMFORTU 15ct LET STARÉHO 5tKOVÉHO TICHÉHO KULTIVOVANÉHO BRAMBO S AUTOMATEM SOUDRUZI 😉 A UŽ VŮBEC NE ELEKTRICKÉMU NEJLEPŠÍMU Z NEJLEPŠÍCH NA SVĚTĚ [odkaz] OD 06/2015 DOKONCE S AUTOPILOTEM 😄
PS😒br /> 1) OMEZIT VĚK PRO VYKONÁVÁNÍ FUNKCE VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A ZA VOLANTEM
2) ELIMINOVAT €JROSOCIALISMUS KDY SOCKY BRZDÍ POKROK
3) A SRRRR NA SPALOVACÍ POPELNICE [odkaz] NEJEN Z BOLESLAVI 😉
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Ale v dané věci vůbec nejde proti vůli sněmovny! Poslanci schválili možnost, že pokud ministr dopravy a další dají souhlasné stanovisko, tak se může zvýšit rychlost. POSLANCI TEDY DALI MINISTROVY DOPRAVY PRAVOMOC ZVÝŠIT RYCHLOST.
Vůlí sněmovny nebylo zvýšení rychlosti!!! Je to snad pochopitelné i selským rozumem :-! :-!