Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
Jenik3
je veci vyrobce a zakaznik reaguje svou volbou ANO-NE. Jiste u VW vedi, proc to delaji.
Nabizi se otazka: jsou motory 2.0d dostatecne spolehlive? Vychytaly se vsechny mouchy, ktere dojem kazily?
Nabizi se otazka: jsou motory 2.0d dostatecne spolehlive? Vychytaly se vsechny mouchy, ktere dojem kazily?
VW aj ked nie som ich prívrženec tak sa mi páčilo,že sa dalo skombivat takmer všetko so všetkým,no teraz....
Auto zije 2/3 svojich kilometrov v meste - aby si chapal, preco nie TDi... 😉
Druhá věc je jakýsi "řidičský" pocit, který mě u těhle těžkých aut, navíc 4x4, poměrně jednoznačně směřuje k dieselu (ač u "běžných" aut mám raději benzín). A to i přesto, že turbo-benzín má točivý moment také dost nízko... zvláště pokud třeba teď srovnáváme koncernové motory 2.0 TSI a TDI , tak asi není žádný parametr, v němž by byl diesel lepší, přesto mi pocitově u těžkých aut vyhovuje víc...
Jestli je to hodně, nebo málo posudte sami...
Toho znameho zena jazdi s nou mesto za cca 12, ale dlhodoby priemer ma pod 11. A uz bolo aj pod 10 - ked jazdila viac mimo mesta. Plus je to, ze je tam 7°S-Tronic, minus je hmotnost a trosku vacsie odpory...Motor je 211 PS / 350 Nm s valvelifom - proste v tej dobe jeho najnovsia verzia.
Ale na podobne cisla som znameho upozornil dopredu, takze je kludny. V tej dobe ked vysla, tak bola toto 2. najslabsia motorizacia, bola este aj 2.0 TDi so 177(?) PS, no a potom 3.0 TDi a 3.2 FSi, casom sa to rozsirilo aj dole o este slabsi benzin a aj naftu.
Závěr ať si každý udělá sám, pro mě tedy do SUV... TDI, jednoznačně!
Take si rikam, kde je ta vehlasna individualizace? Pada jediny duvod ke koupi 😉