Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi R8 e-tron Piloted Driving: Elektrický supersport umí sám řídit

14 komentářů

IPace
takze Audi vlastne zacina delal totez co delala Tesla pred 7-8 lety v podobe Roadsteru, na kterem si ladili a testovali, a snad budou stejne uspesni jako Tesla a ony seriove SUV a sedan (ja tajne doufam ze i kombik) budou diky poznatkum z R8 e-tron dobre odladene a konkurenceschopne elektromobily 😄

trosku me mrzi ze to koncern nezkusil treba i u noveho Superbu, jeho kombik se me hodne libi a udelat z nej elektromobil by nemuselo stat prislis, kdys to zvladnou i "jednotlivci" [odkaz] a nepochybuju otom, ze v EU by meli s takovim modelem a treba i ve verzi kombi a za ceny okolo 50-60 tisic euro mnohem vetsi prodeje nez jake ma Tesla S
3_diamanty
sportove auto si clovek kupuje predsa pre radost z jazdy nie? radost z riadenia... z soferovania.... pre pocit ked clovek splynie s autom a ked to ma on vo svojej moci a auto ho s presnotou skalpela pocuva na slovo......o tom teda hlavne su sportiaky ...

nejako mi unika pointa takeho sportiaku kde si mam len sadnut a nechat sa vozit... ved to mozem aj v indickom taxiku hindustan z 60tych rokov... verim ze aj v nom bude o hodne viac zabavy ako v takomto supersporte 😉
swifter
Takový auta se kupují jen z jedinho důvodu: já na to mám 😉
3_diamanty
a ja som bol v tom ze hlavne pre zabavu za volantom ;-\ ... casy sa asi menia
IPace
schvalne si nekdy zajed na nejaky okruh kde jsou jizdy pro verejnost, vcetne treba Nurburgring Nordschleife, aut jako R8 a lepsich je tam za tyden min, nez kolik jich najdes zaparkovanych v Monacu u kasina kazdou hodku, a je ti asi doufam jasne ze v ulicich Monaca si s tema autama jiste uzijes zabavy za volantem vice nez dost >😁 vdycky to tak bylo a vzdycky to tak bude
simson33
Řekl bych, že to tak už moc dlouho nebude, protože s tím, jak se postupně zavede automatický automobilový provoz, dojde nutně také k zásadní změně v přístupu k autům ve smyslu čistě spotřebního předmětu, který bude vzbuzovat emoce asi tak jako automatická pračka...
_MT_
Protože marketing. To snad není těžké pochopit. Strčit ten systém můžou prakticky do jakéhokoli modelu s jakýmkoli motorem, pokud má samočinnou převodovku. V sériové výrobě se jako první objeví pravděpodobně v A8.
simson33
V sériové podobě se údajně má autonomní řízení představit v nové generaci A8... což vypadá celkem pravděpodobně. A8 už dnes řadí podle navigace, no tak začne i podle navigace točit volantem... Jen se bojím, že se dočkám příspěvků, jak je to super a že "řidič" má možnost během jízdy měnit barvu palubní desky... :no:
_MT_
V době uvedení na trh uměla nejenom řadit, ale například i svítit "podle navigace." Navigace na tohle však nestačí. A tu možnost máš i dnes (tedy pokud barvou palubní desky myslíš osvětlení, možnost změnit barvu kůže nebo plastu jsem ještě v autě neviděl). 😉
JDM
450km na jedno nabití ale jakým tempem? jak dlouho vydrží baterka na okruhu při maximálním využití auta ?
IPace
jak jsem psal vejs, okruh bude zajimat tak malo zakazniku, ze pokud na nej nejaka R8 e-tron zavita, tam zrejme jen v rukou nejakeho novinare

ono elektromobil i "zavodnim" tempem na zavodnim okruhu vydrzi s temahle baterkama tak 30-40 minut, ale spalovaky a zazeh na tom s casem nebudou o mnoho lepe, u RS6 jsem byl zatracene rad ze jsem si na Mosteckem okruhu odpustil posledni kolecko kdys hladovej display a zvuk ohlasili ze dochazi benzinek, tech asi 10km co to je odtama k benzine bylo snad to nejdelsi co jsem kdy jel >😁
JDM
tak 30 - 40 minut pro netrenovanýho řidiče je už docela záhul (alespoň pro mě) 😉 to si myslím že je v pohodě ale výhoda toho spalováku je že dojedeš natankovat ,dáš si sváču a můžeš zase jezdit .
IPace
tak jasne, vsechno ma sve vyhody a nevyhody 😄 ovsem pokud bude treba v pedoku i nabijecka nebo rychlonabijecka, muzes si dat svacu tam a nikam nejezdit, treba na Laguna Seca maj stojany primo pro Tesly, ale tam to maj spise proto ze se tam na Track days sjizdi celkem dost majitelu Tesel, klidne 20-30 lidi/aut najednou, a kdys se tam jedou dny ciste pro elektromobily, tak se tam da najednou videt i 60-70 elektromobilu

[odkaz] pro petrolheady doslova nocni mura >😁
_MT_
Jedno kolečko na Severní smyčce by mohla vydržet, snad i bez přehřátí. 😉 S více než dvěma bych však nepočítal (můj odhad, ale jsem konzerva).