Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Hyundai Equus pro rok 2016 odhalen, přichází s drobnými změnami (+video)

53 komentářů

skompa
Dobrá kopie Mercedesu! :yes: >😒]
pelikoš
spíše nepovedená
Uživatel_5340709
..... a pěkně hnusná!
Kharl.ANTIDIESEL
jj
jak jinak. Bez revoluční změny [odkaz] se u spalovací popelnice [odkaz] velký pokrok čekat nedá 😉 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Kharl.ANTIDIESEL
KLÍÍÍD CHLAPCI, BLÝSKÁ SE UŽ NA LEPČÍ ČASY [odkaz] [odkaz] >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
peter222
Napríklad v Japonsku to Hyundai zabalil už v roku 2009. Japoncom nestačíl len okopírovaný dizajn ,ale požadovali aj adekvátnu techniku ,čo Hyundai nedokázal ponúknuť.
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Velkoodběratel_kukuřice
V tomhle má Gilgit naprostou pravdu. Vztahy mezi Korejou a Japonskem jsou velmi napjaté, neboť Korea byla kdysi, vcelku nedávno ještě japonskou kolonií. Japonci se na ně dívají z patra, ale co se týče techniky, tak Korejci je docela poslední dobou smázli. Sony, Panasonic, atd. nestačí na Samsung a LG. Korejci vyrábějí skvělé lodě (Hyundai H.I.) a Hyundai a Kia se klidně může rovnat Toyotě, Hondě nebo Nissanu, jiné menší japonské automobilky už předběhli. Jasně tohle auto je trochu kopie jako Ssangyong Chairman, ale ten to má licencované a s Daimlerem AG spolupracuje. Plno lidí trpí předsudky vůči Korejcům. Podle mne Equus, Genesis, K900 se může klidně rovnat tomu nejlepšímu. V klidu může být MB, BMW, Audi, Maserati, Porsche, Jag a i Lexus, protože ten už je relativně zavedený a má docela dost modelů, ale třeba Lincoln, Cadillac, Acura, Infiniti, Volvo, Buick nebo Chrysler se musí mít na pozoru, protože jsou to opravdu povedená auto od HK. 😉
3_diamanty
a zase japonci to nemaju lahke v cine ... taka toyota sa tam presaduje tazko... a tiez v tom budu udalosti z minulosti...... .. ak sa nemylim 😉 .. ak ano oprav ma 😉
Velkoodběratel_kukuřice
Na to tu je Gilgit >😁
3_diamanty
niekde som o tom cital... pozri si predajne cisla toyoty v cine...... nemam dovod vymyslat... cinania moc japonske auta nemusia... ale nie preto zeby boli zle.. to urcite nie... asi maju na to ine dovody preco ich nepreferuju...

dodnes sa japonsko s cinou tusim ze bije o nejake ostrovy kdesi v juhocinskom mori alebo tam kdesi .... co nema moc pozitivny vplyv ne predaj japoncov v cine.... a z toho samozrejme tazi v cine najviac VW

tusim ide o suostrovie senkaku 😉 ... viac uz google.... a mozno je v tom aj nieco ine... kazdopadne ziadny konflikt k lepsim predajom nepomaha nikomu....

korejcov by som sa dnes uz nebal... novy genesis je uz zbrusu vlastne auto... velmi pekne auto... mal som tu moznost vidiet ho .... jednym slovom nadherna premiova limuzina jak sa patri..... a dovolim si tvrdit ze bmw 5 sa bude musiet zacat v dizajne viac snazit ... inak ho v dalsej generacii genesis preskoci uz o celu milu :yes: .. uz dnes sa 5ke genesis uplne vyrovna.... bawo by som uz len obisiel oblukom
Velkoodběratel_kukuřice
Vím, že se tam ještě Rusové přou s Japonci a Čínaňi o nějaké ostrovy. Čína má spory ještě s Vietnamem, ale to je níž a hlavně tam jde o ropu. Jinak Genesis podle mne je rozkročen mezi 5ku a 7ku. Oba benzínové motory jsou dobré, takové Infiniti může závidět. Kdybych se rozmýšlel mezi něčím neokoukaným, tak Hyundai určitě stojí za zvážení.
3_diamanty
mas pravdu.... a aj spominana juzna korea ma tusim s japonskom nejake spory kvoli nejakemu ostrovu medzi japonskom a koreou... ( tokdo / japonsky takesima ) .. este ze mame google

vsetci a tam medzi sebou nejako hasteria... jak male decka 😄

genesis je nieco na pomedzi vyssej strednej az luxusnej suhlas... predsa len S80 je kusok nizsie 😉 ale popravde 7 a S klada su uz inde..... je to taka zaujimava medzitrieda... v podstate budi dojem luxusneho korabu .... ale priamo konkuruje predsa len skor 5ke a Ecku

genesis sa uz dnes ziadneho preznacovaneho nissanu bat nemusi .... a equus uz vobec , ten z infiniti spravi uz len pouheho statistu .... :yes:
pelikoš
MadPete
V Japonsku to krom globálních luxusních značek může zabalit každý, domácí značky mají dlouhodobě pokrytí +- 90% trhu. Něco mi říká, že ani nadávat na domácí značky v diskuzních fórech si Japonci nedovolí.
Aoyagi
"Podle Hyundaie je takovéto řešení „jednodušší, než u většiny konkurentů, kde je nutné dát nohu pod nárazník“."

Zcela souhlas, když člověk nese něco velkého a těžkého, tak se podkopávací manévr neprovádí nejsnadněji.

Jinak jsem jednou viděl Equus vyjíždět z jihokorejské ambasády, impozantní auto.
holden_holden
no hlavne u schade superb v karline do toho ta husa kopala a ono se ne a ne otevrit. nakonec to musel cvaknout dalkou v kapse >😒]
campse
pelikoš
si děláš pr.del
pelikoš
_Karel_
Maž u odkazů "s" v https. Jinak nefungují.
AUDIRS6
jeje, konecne sa mi bude tvoj nick lahsie sklonovat 😄 :yes:
_Karel_
Právě kvůli včerejšímu skloňování jsem to upravil. Nějakej Karel už tu prý je, i když jsem si nevšiml.
AUDIRS6
Tak to prepac, ze som ti sposobil taketo patalie ... :😉
Moze za to ale ten, s kym som sa hadal a teba som pri tom spomenul...
Teraz este zistit, s kym som sa to vcera hadal a hned mu to zratam ! >😒] >😒] >😒] >😒]

EDIT: Uz som na to prisiel !!! moze za to ten pokemon havwo Rohypnol ci Diazepan ci aky fet to ten matrtan bere !!! >😁 >😁 >😁 >😁
_Karel_
Nic jsi mi nezpůsobil, v pohodě.
rtomas
ze proti tomuto, je vlajkova lod skodovky so svojim dvojlitrom len vytunovany trabant
3_diamanty
skoda je voci hyundai jednoducho malicka... 😉 ... samozrejme z pohladu globalneho ... lebo lokalne .. teda v cz ....to neplati 😉

hyundai je dnes uz svetovy hrac ktory sa neboji postavit ani tym najvacsim a najsilnejsim a stale pekne rastie :yes:
Hotwire
Zeby preto ze su v uplne odlisnej triede? >😁
Aoyagi
No, ne že by Superb byl hvězdný stroj ani v porovnání s Genesisem.
MadPete
To hej! A v porovnání s takovým Land Cruiserem není Superb ani boh vie čo v terénu. Hanba Škodě!
Johnnn
Omluvte moje neznalost, ale jaký je vztah automobilů Genesis a Equus. Genesis vypadá luxusněji, a vůbec, vypadá lépe, má snad i lepší techniku, stojí méně (alespoň u nás) a obojí spadá pod Hyundai...
3_diamanty
genesis je nieco ako bmw 5 a uquus nieco skor ako bmw 7.... prelozene do europskej reci 😉

equus je skratka este vacsi ako genesis ... aj ked takto individualne to nedokazeme z fotiek odhadnut .... ale papierove cisla neklamu.... sucasny equus je uz vo vyrobe nejaky ten piatok takze navonok moze genesis posobit modernejsie.... aj ked je radeny nizsie ... teda pod equus..... 😉
Inkio
Kamarád testoval Genesis a je to fakt paráda. [odkaz]
3_diamanty
vdaka za video .... ta biela .... tak ta mu moc sekne.... krasne auto.... a teraz mi povedz preco by som mal ist do Ecka o 300 tacov drahsieho ktore stoji pred kazdpu firmou a pred kazdym hotelom a pri letisku ich mas desiatky ako taxiky a v nemecku s nim jazdi kazdy treti dochodca......... ked mozem mat krasny neokukany genesis za ktorym sa bude kazdy otacat a ktory sa mi paci viacej a je este aj lacnejsi 😉 ... nepochybujem ze komfortom a luxusom bude uz na nerozoznanie od mercedesu alebo bmw.... a nech mi nikto nevravi ze medour je medour.... lebo kamarat by o starom Ecku vedel rozpravat ( je viac v servise ako na cestach ) a stale ho nepredal... lebo je to nepredajna poruchova starina ... ja by som bez vahania dnes uz siel do genesisu ... tomu vravim mlady elegan v smokingu :yes:
Inkio
Já to taky nechápu. Hlavně zepředu se mi fakt líbí moc. Možná by pomohlo kdyby z toho udělali samostatnou značku. Něco jako Lexus nebo DS. Vždycky mě rozesmějou reakce typu: než tenhle Hyundai to radši ojetý Éčko
3_diamanty
spredu vyzera brutalne :yes: ... ja ked som ho videl... v tmavej modrej... tak ta tmava farba trosku maskovala rozmery auta ..... ale ta maska je ozaj famozna ... to auto je skratka peckove... uz len na pohlad... kto radsej stare alebo nove ecko prosim.... nikomu nebranim... kazdy nech si kupi co chce za svoje peniaze... 😉 ... ja verim ze by som s genesisom bol spokojny
Inkio
Jasně, já to nikomu neberu, jen mi přijde vtipný jak říkaj, že by do toho ani nesedli. Mimochodem asi den ho měl v tý modrý - a ta mi přijde snad ještě lepší.
kari.laz
Hlavní problém je, že to má jen jeden motor a to benzínový 3,8. To není pro zdejší ani Evropské zákazníky moc lákavá alternativa. Zezadu to je typická Hyundai a zepředu si to znakem hraje na Astona. Určitě nevypadá špatně, vídám jí skoro denně. ale má to své "ALE". A cena 1 630 000 taky není úplně lidová.
MadPete
Považuju za téměř jisté, že Genesis bude do 5 let samostatná prémiová značka H/K. Už si dláždí cestu např. vynecháváním znaků Hyundai na autech a oficiální komunikaci.
Aoyagi
Však v tomhle Hyundai dohání Nissan/Toyotu/Hondu, ne? By me zajímalo, jestli i Kia a Mitsubishi zavedou časem nějakou luxusní odnož, i když vzhledem k jejich nabídce bych to neviděl moc jako reálné.
MadPete
Jo, však tak korejci začali s auty o generaci (lidskou) později. Kia je v koncernu s Hyundai, Genesis bude zastřešovat i ji. Mitsu s milioném aut globálně by další značku neuživilo ekonomicky a nenaplnilo technologicky.
Aoyagi
Tak to jo.
Aoyagi
Genesis je řidičské auto, Equus je šoférské auto 😄
pratel
maju zrejme niektori diskuteri. Situacia je uplne jasna. Mercedes (BMW, Audi) su jednoducho lepsie vozy ako Hyundai a Kia. Boli, su a vzdy budu (teda dufam). Az sa citim trapne, ze vobec tieto znacky spominam v jednej vete. 20 rokov dozadu nemyslitelne co i len uvazovat o takom niecom.

Hoci v dnesnom svete, v ktorom sa hodnoty a tradicie rozpadavaju, zeny su prijimane do armady, muzi si beru muzov, LR Defender zanika, Hyundai sa porovnava s Mercedesom (boze odpust)..., si bezny clovek nemoze byt fakt uz nicim isty. Mam pocit, ze by sme v tejto situacii mali vsetci spolu zvolat „Nevyměknem!!!”

Ista (marna) snaha HK a spol. dobehnut tradicnu premiu sa neda upriet. Z licencnej vyroby cez plagiatorstvo az po nakup a preplatenie zapadnych inzinierov a know-how, ktore by inak museli desiatky rokov vyvyjat. Tot osvedceny recept azijskych (nie Japonskych)„zralokov” na uspech (samozrejme nie iba v automobilizme).

Myslim si, ze do nekonecna to fungovat nemoze. Kazdopadne jednoducho povedane, rozumny clovek nie je taky bohaty, aby si mohol kupovat lacne veci. Takze za mna Mercedes.
BroukJ
Equus vyvynuli v Hyundai sami, nic nekopirovali (pokud jo, tak by se asi kopirovany branil, nemyslis? Nic takoveho jsem nezaslechl). Ze to tobe pripomina jine auto, neni zajimave.

"Predplaceni zapadnich inzenyru"...kazdy nekoho plati, zadarmo to nikdo delat nebude. Proc by si korejska automobilka nemohla zaplatit nekoho s jinym nez korejskym statnim obcanstvim nebo narodnosti? Me to fakt nepripada ani trochu divne. Predstav si, ze na vyvoji Mercedesu pracuje urcite nejaky cech nebo slovak. Budes bojkotovat Mercedes? Jsi jak maly.

Hyundai Equus se s klidem muze srovnavat s Mercedesem. Kdyz si to nemyslis, tak vyjmenuj nejake nedostatky Equusu oproti S550, ktery je mimochodem o 30% drazsi.
pratel
Sorry, ani ma len nenapadne zrovnavat majstrovske dielo Mercedesu s nejakou radoby napodobneninou. Nech aj ať bude Hyundai aj Kia v buducnosti akokolvek technologicky vpredu, tu bohatu historiu, tradiciu a uspechy Mercedesu si nikdy nekupia ani zo dna na den nevytvoria. To prinasa iba dlhorocna poctiva praca s rukou v ruke s vernymi zakaznikmi.

Popravde, by som mal momentalne v garazi radsej W116 450SEL 6,9 z roku 1975 ako nejaky Equus ci ako sa ten plagiat vola. Tak to vnimam ja. Ach jo.
BroukJ
Historie neznamena nic, krome dobreho pocitu. Jsme ted a tady a bavime se o dvou konkretnich vyrobcich. Nedostatky Equusu si nevyjmenoval. Tve vnimani ti nemuzu brat, to je jasne, ale doufam, ze chapes, ze vnimani a realita jsou dve odlisne veci.

Co si predstavujes pod pojmem plagiat?
pratel
Si na velkom omyle. Historia praveze znamena vela. Sucasnost z nej vychadza, uci sa a inspiruje.

Equus ber len ako upenlivu snahu Hyundai, sa aspon trochu nadychnut atmosfery v automobilovej triede, ktoru kedysi Mercedes definoval modelom W116 resp. jeho predchodcami. A stale a neunavne urcuje trendy.

Vela ludi, ktori nemaju na original, si kupi „šidítko”. Neodsudzujem ich. Kupim to co nevyhnutne potrebujem a na co mam. Ale nezalozim si potom ruzove okuliare. Niekedy som vlastnil Daewoo Nubira. Verne sluzila celu dobu. Hoci v tmavej metalize, na elektronoch a nalestena nevyzerala zle, neklamal som si, ze vlastnim skoro MB C-klasse. Ludia so šidítkami, sami seba a svoje okolie ale casto presviedcaju ako genialne so vsetkym vyje..li. Maju takmer vlastne original, ale za polovicnu cenu.

Tak nejak to je v mojich ociach s Hyundai Equus a jeho majitelmi. Urcite je to vyborne postavene auto, nech si to ludia kupuju a uzivaju si ho. Len nech sa nikto neopovazi zrovnavat ho s etalonom triedy a originalom.

Ked svetovi politici, financnici, hlavy pomazane, rozne popove, filmove a sportove hviezdy presedlaju s MB S-klasse (resp. s RR, Bentley...) do Hyundai Equus, daj mi vediet a mozno si poopravim nazor.

Osobne by som tych 30-40% dosetril a kupil original.
Aoyagi
Ano, zrovna ten Mercedes určitě má nížší provozní náklady >😁 . To se vám povedlo.
ericho33
...od Hyundai??? Nie, nie...!!! To ja radšej Equus Bass 770 >😒]
[odkaz]
BroukJ
respektive jeji udavana hodnota. 13.1 litru je realna kombinovana spotreba u takoveho auta s V8.

Neda mi to nepodivat se, kolik ze udavaji u nas spotrebu u podobneho auta - MB S500: Bingo! 9.1 litru, ano, 9.1 litru! Kdo uz nekdy jezdil s podobnym autem vi, ze spotreba pri extra lehke noze nepujde pod 13litru. Dekujeme EU! Ted, kdyz nam ty auta tak malo zerou si muzeme dovolit zivit i sem tam nejake uprchliky.
Aoyagi
Já teda nevím, ale 13/100 je reálná spotřeba V8 motorů deset let zpět...
BroukJ
No dobre, dostals me. Dnesni V8 zerou 9 litru kombinovane. (kombinace 30km mest👋70 km tazeni na lane)