Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Diskuze na Auto.cz: Třikrát a dost

627 komentářů

activehybrid
Spravny krok,bohuzel trochu pozde ;-\ .Zpocatku jsem rad procital diskuze pod clanky,jelikoz bylo mozno nalezt i trefne pripominky a nazory diskutujicich.Od jiste doby se ale diskuze zvrhly 😒 .Tak jsem zvedav,zda se obsah prispevku opet stabilizuje a bude pouze k autum,drzim palce :yes:
Přeji si úplně to samé. Bohužel ten krok nešel moc urychlit, zabralo to nějaký vývoj a interní testování. A taky se přiznám, že jsem ho oddaloval záměrně, pořád jsem doufal, že si to někteří jedinci uvědomí a že jim stačí napsat SZ a domluvit. U někoho to pomohlo, ale u některých jak vidno to nestačilo.
activehybrid
jak jsem psal,drzim palce a postup plne schvaluji 😄 .Snad do budoucna uz nebude adrenalinovym zazitkem pridat nazor do diskuze😄.
O to se budeme snažit a i takováto technická finesa nám v tom pomůže, věřím tomu.
activehybrid
nevim,jaky engine mate,ale doporucuji,abyste zalozili clanek na tema nevhodnych slov v diskuzi-netvrdim,ze to pomuze na 100%,ale rozumny engine by Vam mel Vami zvolena slova oznamovat-vyhnete se multiplikaci stejnych useru 😉
peV
Bacha, abys za slovo "useru" nedostal ban >😒]
activehybrid
neni useru jako useru😉..Snad maji lepsi soft,ktery zvladne i kontext vety,jinak budou docela zahlceni;-(..
Systém za zachycování nevhodných slov samozřejmě máme a průběžně ho aktualizujeme, ale nezvládne všechno a nerozumí kontextu.
activehybrid
tim clankem by vam uzivatele pomohli doplnit/naplnit databazi zejmena slovnich spojeni napr. i ze slovenskeho jazyka -berte to jako namet 😉
Egi
tak s tímhle souhlasím. Je třeba si uvědomit, že svoboda s sebou nese i povinnosti a také svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Ve zdejších diskusích jsem se mnohdy dozvěděl i mnohem více, než ze článku samotného, neboť sem přispívá mnoho lidí zběhlích v oboru. Na druhou stranu jsem poslední měsíce už odmítal diskuse číst, protože se to zkrátka nedalo. Řekl bych, že vyjádřit svůj názor má právo každý a pokud má dotyčný trochu inteligence, tak ani jiný názor, podložený argumenty, ho nemůže urazit a dokonce by mu mohl/měl rozšířit obzory. Urážet se a psát prázdné výkřiky dle mého není smyslem diskuse a právě proto pro celou redakci za tento krok dávám jednoznačně :yes: :yes: :yes:
poterienko
Tak ono svoboda slova a soukromý prostor je něco v podstatě jiného. To je asi jakože můžeš močit v lese, ale ne v obchoďáku do kašny.
Petrko
Částečně s tebou souhlasím, nicméně mi spíš vadí tapeta ve které chlapci řeší jak bylo minulý týden na motokarách než když se borci pohádají o své názory na ten který design nebo to či ono technické řešení.
white label
A máš z těch motokár kopřivku, oni tě tam kluci nevzali, takže tě určitě nemají rádi... >😁
Petrko
Chytrý chlapec.
Arese
Chválím redakci za výše uvedený krok, jen škoda, že nepřišel dřív 😄 :yes: :yes: :yes😒br /> Obhajovatele zločinného putinovského režimu zde opravdu nepotřebujeme. :-! Ještě by to chtělo učinit podobný krok u diskutéra "KharlAntidiesel", který tady místní diskuse zamořuje také neskutečnými...jak to jen říct slušně ... projevy.
dal
Taky souhlas, Gilgit může na novinkycz., kde bude mezi svými.
_Karel_
"Obhajovatele zločinného putinovského režimu zde opravdu nepotřebujeme" - tak kamaráde , tohle je věta jak vystřižená z rudýho práva.
Arese
Dobrá, tak jinak a méně diplomaticky: z Gilgitovských rusofilně-putinovských žvástů mi bylo nevolno. Spokojen? 😉 Na druhou stranu je ale pravda, že někdy přinášel fakt zajímavé informace, ale ta forma a tón příspěvků byla většinou nesnesitelná...
_Karel_
Už to nezní jak Rudé Právo, ale podstata je pořád stejná- může ti z něj být nanic, no a? Příště zakážeme fanouška Dacie, protože mě se nelíbí? Nebo fanouška Zemana?
To je cesta do pekla. Jestli tleskáš zákazu Gilgita kvůli nadávkám- ok, jasně. Jestli kvůli názoru na Rusko, tak to je smutný.
Je vám snad jasné, že ke zrušení účtu Gilgita nedošlo pro to, co a o čem psal, ale jen a pouze kvůli urážkám, nadávkám, vulgarismům, pohrdáním kohokoliv jiného v diskuzi atd atd. V případě Petrumra to zase bylo za jeho nadávání do komunistů, vzývání nacismu, urážení atp atp.
_Karel_
Samozřejmě....to byla reakce na Arese, ne na Vás. To mě ani nenapadlo.
activehybrid
taky si pridam,co vede nekoho na webu o autech a v diskuzich pod clanky o autech k reseni politiky pripadne vlastnich problemu?Ma to nejaky smysl pro diskutujici nebo je to jen zneuziti volnosti (bohuzel) korekce prispevku k vlastni prezentaci?Pokud jako uzivatel chci diskutovat o politice,jiste si nevyberu web o autech nebo napr. web o vareni..A pokud ano,musim pocitat s tim,ze budu banovan..
_Karel_
Zajímavý názor. Takže- podle tebe- by mělo pravidlo diskuzí být: chlapci, začnete se bavit o něčem mimo auta a přijde ban.
K diskuzi jsou potřeba dva. A pokud někdy dostanou chuť odbočit od aut, nevím, kde je problém.
activehybrid
ano,tak to ma byt,internet je plny ruznych diskuzi na ruzna temata,pokud Ti je blizsi politika,muzes se zapojit do diskuze na jiny webech..Kazdy web je orientovan jinak a pokud se auto.cz performuje jako web o autech,nikdo tady neceka,ze bude probirat neco jineho nez auta...Tudiz,prispevky mimo auta jsou nepatricne-reci o svobode slova si laskave nechej na jine prilezitosti,internet (a diskuzni fora) neni nic jineho nez soukromy majetek- majitel si urcuje,co se u nej muze dit..
_Karel_
Jestli najdeš v diskuzi příspěvek Gilgita, kde se někdo bavil jen o autech, a on sám od sebe začal o Rusku, máš u mě flašku, čestně.
Řeči o svobodě slova- si nenechám nikam jinam. Kdybys odchodil víc tříd na základní škole, a uměl dobře číst, všiml by sis, že to byla reakce na diskutování o autech, ne politice.
Nevšiml jsem si, že by majitel zdejšího webu protestoval proti odbíhání od tématu.
activehybrid
divna argumentace,nemyslis?Neni to cilene na Gilgita nebo nekoho jineho.Pokud jsem majitele webu a platim za provoz,je pouze na mne,co pripustim na svych strankach-internet nei nic jineho nez spolecenstvi soukromych zajmu,tudiz,at se Ti to libi nebo ne,je pouze na provozovateli webu(diskuzniho fora),ktery prispevek na svych strankach zverejni..Jednoduse receno,zaplat si svoji domenu,investuj do enginu a nechej si zverejnovat co je Ti libo..
_Karel_
Tak ještě jednou, a polopatě- majiteli webu Auto.cz vadí v diskuzích jiná témata, než auta? Měl jsem pocit, že jim vadí urážky.
activehybrid
Bravo,tak polopate,majiteli domeny a diskuzniho fora muze vadit cokoliv co jej napadne a Ty s tim nic nenadelas,tudiz,pokud si myslis,ze Tvuj prispevek byl k tematu a presto byl banovan muzes si pouze,stezovat na lamparne 😉 Tudiz Tobe i ostatnim doporucuji,abyste respektovali prava majitele domeny,jelikoz v extremnim pripade(doufam,ze nebude nucen),majitel taky muze vypnout diskuze pod clanky..Proto Tebe a ostatni vyzyvam,doufam i jmenem ostatnich uzivatelu,abyste nam beznym uzivatelum umoznili diskutovat na auto.cz pouze o autech a nepokouseli jste se diskutovat napr. o vztazich mezi homosexualy.Vrele diky.
_Karel_
Kluku, ty máš dost. Na to ani nejde odpovědět.
Auto-fan
Ty se toho Gilgita zastavas do roztrhani tela, co? Ze by -Karel a Gilgit byla ta sama osoba? :😉
_Karel_
Ano, přiznávám se. Gilgit je mé alter ego. Ty mi zase připomínáš Petrumra.
pumpkin
A čo s tým všetkým má akože -Karel?
Veď nech sa páči, diskutuj. Zatiaľ si veľa vody nenamútil.
kuny
I fuj, napred Gilgita smazu a pak se do nej trefuju, to se nedela!
Ada je zase tady
Bože! To "vzívání" je tedy síla. Snad alespoň profesionální novinář by se takové chyby mohl vyvarovat. Jinak souhlasím se vším. Ale dotyční borci se zabanováním jednoho nicku nezastaví. To, že napadají ostatní, je vlastností jejich choré psychiky, ne svobodného rozhodnutí. Takže bychom se měli připravit na to, že je tady budeme mít znovu i s jejich lehce identifikovatelnými výroky. Jak se potom redakce zachová? Bude je banovat i pod jiným nickem, nebo jim bude dávat znovu a znovu opakované příležitosti urážet ostatní?
Pardon, samozřejmě vzývání.
Pokud se tihle dva vrátí, je to jejich svobodná volba, ale už ne pod svými původními nicky. A pokud se zde nějací noví diskutéři budou chovat obdobně, tak i na ně bude platit pravidlo Třikrát a dost. Věřím, že tak jako dosud nám v tom budou diskutéři samotní nápomocni.
Petrko
Správně, každá totalita potřebuje své udvače.
Arese
Propagace a schvalování totalitně-fašistických režimů, který likviduje své odpůrce a anektuje území slabšího souseda, se prostě ve slušné společnosti netoleruje. Toť vše. :-!
lowkick
Píšeš sice slušně, ale nesmysly...Rusko není (přes spoustu negativ) mezinárodně hodnoceno tak, jak si myslíš ty.
marianek
Mýlíš se. Svět tak nynější Rusko právě hodnotí. .. A právem. Absence světových leaderů 9.5 v Moskvě je dostatečným důkazem.
_Karel_
Myslíš ten svět, který vede svoje války, kvůli ekonomickým zájmům, kde umírá násobně víc lidí než na Ukrajině? Válka, u které byly prokazatelně vylhaný původní důvody? Jo, tak ten svět se na Rusko opravdu tváří naštvaně. :yes:
marianek
Mám na mysli ten svět, ve kterém žijeme. Ten svět, ke kterému už 26 let patříme.
_Karel_
A na který můžeme být pyšní, za jeho pokrytectví.
lowkick
"totalitně-fašistických režimů"...hoď sem citaci nějakého významného světového státníka, který popisuje dnešní Rusko těmito slovy 😉
Hammunasakra
Samozřejmě že veřejně touhle formulací ne. Ale po anexi Krymu a dalších perličkách je Rusko vnímaný jako silně problematickej partner [odkaz] [odkaz]
AUDIRS6
uz tu ani Gilgit nieje a ty mas furt potrebu tu bojovat za svoju svätu pravdu a este pocas mojej debaty s nim, sa zastrajat a davat mu mna za nejaky dokaz toho, ze nema pravdu...
Debaty s nim si ja vazim o dost viac, nez s mnohymi inymi nickmi.
Je totiz dolezite mat kvalitneho, inteligentneho supera - ten ta posunie dalej. A nie slaby a hlupy spojenec - ten ti pomoze "bitvu" akurat prehrat... :-!
Ty uz si daj teda tiez pohov, bitku za svoju pravdu si ale ani ty ani ja nevyhral.
To, ako budu ludia vnimat situaciu na vychode rozhodne nezmenim ja tu na diskusii o autach ( a ze by som teda o nich diskutoval rad ) a ani ty s tvojimi milion pohotovymi odkazmi. :-!
Takze skor by sme mali teraz vsetvi nad sebou trochu porozmyslat, ze ako dalej...Ci je nam za potrebi aby sme tu redakcii davali dovody na taketo opatrenia, alebo sa snazili len dalej si honit vlastne ega...

V mojich debatach s niektorymi "e😜ertmi" to pre mna znamena drzat sa pravidla - musrejsi ustupi. No Pan Boh nech mi pomoze sa toho drzat, ked tu ale tak casto musim citat take bludy.
OK, co uz...
Tak podme na to 😉
Hammunasakra
:no: 8-s
AUDIRS6
dakujem, ze vdaka tvojej e😜resnej reakcii, si teraz nemozem opravit tie preklepy... 8-s :no😒br />
EDIT: nech mi tu ti 2 uboziaci co mi dali :no: vysvetlia, co sa im nepozdava na tom, ze som si chcel opravit preklepy... vlastne to asi ani dvaja nebudu - mam tip na jedneho s dvoma nickmi - vcera ci kedy to krasne predvadzal : seba si s druhym nickom olajkoval a mne daval 2 minusy - chudacik >😒]
jamp
Aj Galilei bol vnimany ako silne problematicky, cirkev ho rehabilitovala len pred par rokmi, len par storoci po jeho smrti. A pritom mal chudak pravdu, len ziadny vyznamny statnik sa zan nepostavil, chybali informacie. Aj teraz chybaju, preco myslis, ze niektore informacne servery blokuju diskusiu pod niektorymi temami, je to vyraz slabosti...

Mozno raz bude aj tu zakazana diskusia na temu velkoobjemovych ( 3 litrov ) 6 valcov a ich ekologickosti v porovnani s neduzivymi 1 litrovymi, 1, 2 litrovymi turbozazrakmi , lebo sudruhom v eurokomisii sa nepaci iny nazor a vedia, ze argumentami svoje nariadenia vdiskusii neobhaja. A tak budeme tankovat technicky chlast do benzinakov a kysle oleje do naftakov, cim spolahlivo znizime zivotnost tych poddimenzovany sijacich strojov, ktore sa zivotnostou priblizuju Skode 120...
_Karel_
Nechci sem to téma tahat, ale "totalitní režim, který likviduje svý odpůrce", je i v Číně, a s nimi se kupodivu kamarádíme. Dost lidí včetně mě by radši místo naší pseudo demokracie (čím dál více oligarchie- nejen u nás) osvíceného diktátora. (netvrdím, že je to Putin)
Arese
Ale pokud by tady Gilgit obhajoval čínský režim, nebo třeba nedej bože KLDR, či hitlerovské Německo, protestoval bych zde úplně stejně, jako v případě putinovského Ruska. :-!
KubikCv
ty ještě nemáš třikrát a dost? Tohle je fórum o autech a ty nevynecháš příležitost ani pod tímhle článkem tahat sem politiku....
Toto nie je vhodne forum, ale uz ked si zacal.... Chces sa bavit o disente v demokratickej spolocnosti?

OK, zacinam. Chelsea Manning.

Za to, ze upozornila na to, ze vlada USA a jej urady porusuju vlastne zakony a medzinarodne pravo, trci v base na samotke.
Petrko
Edward Snowden
Gangrel
:yes:
Emel
O Krymu jsem s ním diskutoval asi dvakrát a pokaždé docela dlouho, nesdílím jeho názory a fakta vidím jinak, nicméně... to byla diskuse slušná, věcná a informovaná.
dal
Opačné názory jsou fajn, někdy nás i donutí zamyslet se nad těmi svými a někdy je i přehodnotit. U něj byla smůla, že nikdy nedokázal přiznat chybu a na kritický hlas reagoval jak na červený hadr.
Blue Sun
Takových tu je...
Občas jsou takové celé diskuse, jsou i jiní, kteří reagují na kritiku stejně (z hlavy mě napadají hned dva, jeden začína na "j" a druhý na "m".
_Karel_
Jestli myslíme ty samé, tak zcela vážně uvažuju, jestli to není jeden se dvěma nicky.
ericn
No ale musíš uznat, že ve většině z jeho příspěvků bylo dost urážení a kopání kolem sebe ...
JDM
nojo hlavně kvůli těmto diskutérům a jejich provokacím to gilgit schytal , prostě se nedokázal udržet a musel se s těmito individui pouštět do křížku ...
Auto-fan
:yes: :yes: tech obdivovatelu je tu bohuzel více ;-\
Blue Sun
FAkt sem musíš tahat novinkářskou lžipolitiku? 😒
Antidiesel je neškodný, jeden dva příspěvky v diskusi nejsou nic a kdybyste na ně nereagovali, zůstane u jednoho.
Marybel
Obcas diskuse utikala hodne spatnym smerem az se clovek bal reagovat, aby na nej nebylo negativne utoceno. Tento krok je podle me dobry. 😄
_Karel_
Dobrý den pane Kovaříku, nevím jestli je to dotaz, ale jsem překvapen Vaší volbou. Nebo spíš načasováním. Protože zrovna Gilgit si toto jistě zasloužil, ale řekl bych , že daleko dřív. V nedávné době (2-3 týdny zpět?) byl údajně napomenut, nevím, ale rozhodně výrazně změnil svůj styl. Tedy chápal bych tento Váš krok nedávno, teď ho příliš nechápu. Ale možná jsem jen přehlídl diskuzi, kde to znovu rozjel?
Obecně s banováním a v nejhorším i rušením nicků rozhodně souhlasím, snad to vždy bude ku prospěchu ostatních.
Emel
Osobně si myslím, že když už má redakce k dispozici bany na omezenou dobu, bylo by to asi vhodnější řešení, něco jako poslední varování... Gilgit měl občas dobré informace a taky mám pocit, že v poslední době jsme se tolik nehádali 😄 . Ale samozřejmě nevím, co třeba proteklo přes SZ mezi diskutéry a redakcí.

Teď jsem zvědavý, jak se to bude dále vyvíjet, pokud se diskutéři objeví znovu pod jinou přezdívkou... což je asi největší slabina banu.

PS: Velkoodběratel se konečně proslavil, je na titulce 😄
_Karel_
😄 :yes:
jendas
Souhlasím, že Gilgita je možná i škoda. Kdyby si někdy odpustil své poznámky, tak měl mnohdy velmi zajímavé informace.
A je pravda, že se mi v posledních dvou týdnech také zdálo, že upustil od svého konfrontačního stylu.
XTad
Jde o to, ze strasne urputne trval na, pro vetsinu ctenaru, zcela nepodstatnych informacich, nebo lepe, svou oblast zajmu nekdy az neprijemne prosazoval. Troufam si tvrdit, ze to, jestli se nejake, u nas neprodavane, auto vyrabi v Azerbajdzanskem zavode i v provedeni hatchback, nebo jenom jako sedan, je pod rozlisovaci schopnost vetsiny lidi. I kdyz je pravda, ze pokud je takova informace v clanku uvedena, mela by byt spravna, ale aby to v nekom vzbuzovalo takove emoce...
jendas
Souhlasím, že kdyby to podal jinak, bez jak ty píšeš emocí, tak by to určitě bylo jednoznačně ku prospěchu věci.

Ale jak říkám, bez toho jakoby útočení na ostatní by to byl prospěšný diskutér, od kterého by se člověk dozvěděl něco zajímavého. Škoda, že se nedokázal mnohdy trochu ovládat.
pogo26
Gilgit prostě svým rozhledem, znalostmi a zájmem převyšoval minimálně o dvě třídy zdejší redaktory. Sláva korektní prázdnotě. Pokud byl Gilgit novinář, tak bych ho rád viděl ve zdejší redakci. Mohl by pozdvihnout úroveň zdejších článků.
Gilgit nabídku stát se členem redakce dostal, ale zůstala bez odpovědi.
Petrko
A vy se divíte? Taky jsem v životě párkrát odmítl nastoupit po vyhraném konkurzu do práce, jelikož by mi vadilo pracovat s některými lidmi a nebo jen být s nimi spojován.
AUDIRS6
Pocuvaj ma ty chytrak s 2 nickmi, co ma tu pravidelne hned dvojito dislajkujes😒br /> Mas pravdu s Gilgitovymi kvalitami, preto nechapem, za co si mi hned picol 2 minusy na moje komenty hore. Opravujem - vsetky moje komenty !!!! Uz nebud ako decko a napis co sa ti tam nepacilo. Hlavne tam, kde som sa stazoval na Sakru, ze vdaka jeho rychlosti som si to ani nestihol ani opravit.
A ani to nezatlkaj a odpovedz mi ako chlap. Ak to zvladnes, budem v buducnosti s tebou jednat normalnejsie. Ak nie, tvoja chyba...
pogo26
Byl bych rád, kdyby jsi si mě nevšímal. Pořád mě tady nadáváš, obviňuješ mě z nějakých dvou nicků, minusování,....Dva nicky nemám, neminusuju tvé příspěvky, nezajímáš mě, nemám si s tebou o čem psát. Zkus mě taky ignorovat. Prosím.
AUDIRS6
OK, pokial sa nebudes klamlivo a hanlivo vyjadrovat o veciach, ktorym rozumies menej ako ja, nemam s tym a s tebou najmensi problem.
Dobru noc.
Sorry, Audirs6 na rozumne podnety nereaguje. Ja ho mam na hateliste a bol by som rad, keby urobil to iste...
AUDIRS6
poprosim niekoho, koho nema MMI na hateliste ( Pogo26 - vypada tak, ze by si mi mohol pomoct >😁 ) tlmocit MMI-mu moje slova😒br /> Mily MMI, nemam problem s tebou komunikovat normalne, problem nastava v momente, kedy sa klamlivo, hanlivo alebo urazlivo vyjadrujes o veciach, ktorym evidentne rozumies menej ako ja, alebo ini, danej problematiky znaly. Tyka sa to predovsetkym znacky Audi a koncernu celkovo. Sice je nejaky realny predpoklad ze s nejakymi autami od nich aj mozes mat nejake skusenosti, ale o ich technike vies prd makovy a len si potrebojes dokazovat skreslenymi a nepravdivymi informaciami ku nim, ze ake su to strasne kramy.
Takze doporucujem bud to nieco o nich dostudovat, alebo sa na ich adresu nevyjadrovat. Pokial bude tvoja kritika odovodnena / pravdiva, budem prvy, kto ti da :yes: lebo ani ja niesom zaslepeny a su veci, ktore mi aj v koncernovych autach vadia a nemam problem ich skritizovat.
S priatelskym pozdravom
AudiRS6

A samozrejme velke dakujem tomu, kto jemu tento moj text pretlmoci 😉 :yes:
To je to o čem jsem psal. V jeho případě fakt smekám klobouk před výrobně-automobilovo-ekonomickými znalostmi, na ty měl v téhle komunitě málokdo, na druhou stranu nenechám donekonečna urážet redaktory i normální slušné diskutéry. Sám jsem v jeho případě pozoroval sinusoidu, kdy se poslední 2-3 týdny pohyboval spíše na konvexní části, ale to mu moc dlouho nevydrželo a opět spadnul dolů ve svých příspěvcích. A pokud jde o načasování, opravdu teprve dnes jsme ty bany spustili, prostě dříve to nešlo udělat.
_Karel_
Ano, tahle sinusoida u něj byla k vidění vícekrát.
ericn
Ano, s tím se dá souhlasit, jednou dobrý a mockrát pod čarou. Pak jsem na něj už ani nereagoval...
lled
Mate byt velkorysi, nove pravidla, novy start a ne na zacatku spusteni banovat nektere uzivatele za minulost i kdyz souhlasim, ze projev Gilgita byl kolikrat hodne za hranou.
romgator
A Gilgit byl fakt z novinářské branže?
Somewhere je už preč
Každopádne má možnosť vrátiť sa pod iným nickom, hoci Gilgit+, snáď to plusko bude v jeho prípade naozaj pozitívom.
Dočasný BAN je fajn nápad, ale osobne by som uvítal aj mazanie nevhodných príspevkov - diskutér síce dostane po prstoch, ale jeho na dávky na nás svietia veselo ďalej - na ACZ občas pozrú moji synovia a tešilo by ma, keby také veci na ACZ nenachádzali. A blokovať im tento server určite nechcem. (Aj tak by to po čase obišli, už teraz zvládajú niektoré veci na PC lepšie ako ja.)
Ano, možnost vrátit se má, v mailu jsem mu to nabídl. Jeho reakci na to jste určitě četl.

Příspěvky většinou mažeme po upozornění od diskutérů formou SZ, to je ten nejúčinnější způsob. Opravdu není v našich silách průběžně sledovat všechny diskuze, které na Auto.cz probíhají.

O těch dětech jsem psal už několikrát. Je to věc, kterou si někteří zdejší diskutéři nechtěli připustit. Po dnešku se to doufám změní.
donPedro
Však co mu brání se reinkarovati se pod nickem jiným? Nebo že by banáni chytali ajpiny?
fOE
Diky bohu za proxy >😁
JohnyRnR
Nebyl jeden z jmenovaných horlivým zastáncem dodržování veškerých možných pravidel a smrtících sankcí v případě jejich porušení? 😉
poterienko
...místní elektrofa*ista/stka? To je přímo ukázkový příklad OT pod defacto jakoukoli recenzí.
Pekelná Micinka
Myslím, že ten měl dostat ban jako první.
dal
To zcela určitě!
jendas
Souhlas.
ericn
Jako třetí v řadě to bude stačit 😉
_Karel_
Souhlas, u něj bych rozhodně hlasoval pro.
marianek
Nevšiml jsem si, že by někoho urážel/la. Je dobře, že redakce aktivně reaguje, hromadného lynčování těch, se kterými nesouhlasime, však netřeba.
_Karel_
Souhlasím naprosto s podstatou tvýho příspěvku, ale Berenika a kdovíjaksedálmenuje tu podle mě nikdy nediskutuje. To není o názoru. To je jak reklama s tisíci smajlíky.
Jinak zcela souhlasím s nevím kým, kdo řekl: "Nesouhlasím s Vaším názorem, ale budu bojovat za Vaše právo ho vyslovit"
marianek
Právě pro ty, kteří nediskutují, je dobrý "hate list". Osobně nemám problém jeh👋její příspěvky přeskakovat.
Materiál na ban to ale rohdodně není.
_Karel_
Ale jo, proč ne. Já ji na hate listu mám. Jako jedinýho diskutéra.
tomkite
Co všichni mají s těmi fašisty? X let nikde žádný fašista a nejednou se to jimi jen hemží...

Jinak Karla beru jako místní pouťovou atrakci - sranda musí být.
Ham.
Proč by měl být na řadě? Šéfredaktor přece jasně říká, že mu vadí sprosté a urážlivé vyjadřování vůči jiným lidem (diskutérům, redaktorům). Aniž bych se ho chtěl nějak zastávat, tak nick na který narážíš, žádné diskutéry nebo redaktory neuráží. To, že nadává na spalovací motory a stále dokola píše oslavné ódy na elektroauta je sice nuda a také mě to nebaví, ale to přeci není důvod pro banování, nadávat neživým věcem není totéž jako nadávat a urážet lidi kolem sebe. A není nic jednoduššího a účinnějšího než jeho názory prostě ignorovat. Naopak ty, svým označením "elektrofašista" jsi právě ukázal, jak by se diskutovat nemělo, protože urážíš jednoho z diskutérů s kterým jakkoliv lze nesouhlasit, tak mu ale nelze upírat právo diskutovat.
rapper
Mě teda nejvíc vadí fanatičtí hateři, kteří si tu pravidelně léčí své mindráčky ubohým haněním/pomlouváním určitých automobilek...
_Karel_
Myslím, že svoboda slova by měla panovat i tady.
dal
I ta svoboda musí mít svá pravidla/omezení.
_Karel_
Ano. A každý její meze vidíme možná jinde.
marianek
Každá mince má dvě strany. Jsou i tací, často profesí prodávající automobily jisté značky, kteří fanaticky tu jistou značku zde obhajují. Fanatismus nepřináší nic jiného než zase fanatismus.
rapper
ano fanatici typu: "moje" značka je ta nej... to mi přijde spíš směšné, ale trolling mi osobně vadí mnohem více...
marianek
Ono je to směsné, pokud se to směšně podá. Zde však, již léta, je tento fanatismus skupinový. Skupinové osočování autora jakékoli konstruktivní kritiky dané automobilky už směsné není.
XTad
Tyhle fanatiky je rozumne dat na hate-list, ale banovani by melo slouzit opravdu az pri pouziti urazek, nadavek, nebo vyrazneho pleveleni diskuze.
marianek
Stačilo by jen chovat se rozumně a slušně.
XTad
Svata pravda 😄 Ale to se lidi zatim bohuzel nenaucili...
rapper
každý si taky to "směšné a konstruktivní" představuje a cítí trochu jinak 😉

No, každopádně faktem je, že nejen díky podobným fanatikům (většinou pořád ti samí) a nemusí se jednat jenom o automobilky se všeobecně z diskuzí stala již dávno žumpa, kterou drtivá většina lidí nemá zapotřebí číst a už vůbec ne do ní jakkoliv přispívat.
Samozřejmě nikdo s tim nic nenadělá, nejde to.
marianek
...vrátí se oknem. Změna nicků není nic nového, mnozí i nynější diskutéři, s tím mají své zkušenosti. Takže k nějakému hurá není důvodu.
Možná ne, možná ano. Já si od tohoto kroku slibuji diskuzní čistotu a věřte, že i v tomto směru budu velmi důsledný.
marianek
Jako plesknutí přes prsty je toto dobré. Slušný člověk pochopí. Gilgita neznám, nepamatuju si, že bych na něj kdy reagoval...všiml jsem si ho zde však.
Snad se vrátí poučený.
Třeba se i vrátí, třeba mu zdejší diskuze prostě a jednoduše budou chybět, nicméně jen a pouze v případě, že on a jemu podobní pochopí, že na tomhle (a nejen na tomhle) webu se musí a má diskutovat a psát jenom slušně - pak je vítaný a věřím, že jeho odborné znalosti budou přínosem. Ale už nikdy pod původním nickem.
marianek
Za tento příspěvek máte ode mne prvni :yes:
MariAchi
Pkud se nepletu, tak Gilgit ma tech nicku vice.

takze vy jste mu zrusili ucet uplne? Nebo jen ban na jeden den?
_Karel_
Fakt myslíš, že tu má Gilgit víc nicků?
MariAchi
Ano, myslim.
Nejsem hacker, takze to nemam jak technicky overit.
V případě Petrumra a Gilgita jsem účty zrušil úplně. To už byly exemplární případy. V těch ostatních budeme přistupovat k banování, bude-li k tomu důvod, a to postupně na jeden, dva a pět dní. Vždy do půlnoci.
AUDIRS6
Mozno Vas prekvapim, ale trochu ma to aj mrzi...
Viac mate v SZ...
ok, jdu se podívat.
MariAchi
Jasne, rozumim.
Toho Gilgita je mi taky lito, ostatne podle reakci zde pod clankem je jasne videt, ze to je opravdu dobry exemplarni pripad, kdy i on, pokud si to tady cte, musi videt, ze jej diskuteri (vcetne mne) respektuji pro jeho znalosti a prehled, ale na druhe strane odmitaji ty nadavkove vylevy, kdyz mu to "ujede".
Co se tyka petrumra, tak zadna skoda, informacni hodnota jeho komentu byla veskrze nulova - pokud se tedy nekomu kdy podarilo z jeho nahodne vygenerovanych slov neco vylustit...
Auto-fan
Tak konecne muzeme rici Gilgitovi bye bye, ale bohuzel si jiste brzy zalozi novy nick a bude tu opet oxidovat - no toto!! >😁 >😁 >😁
dal
Třeba povstane jako bájný pták Fénix a povstane z popela oproštěn od napadaní kohokoliv a bude nás zásobovat jen svými znalostmi zejména z východních zemí. 😉
Arese
Amen! 😄
dal
Díky za doplnění. >😁
Tak to bych si samozřejmě přál, ale už nikdy to nebude pod jeho původním nickem. I proto, že na to byla spousta lidí již dopředu nabroušená.
dal
S tím nabroušením máte pravdu, palce dolů dostal i za hodnotný příspěvek.
Přesně tak, spousta lidí dávala dislike podle mě jenom za ten nick místo aby docenili hodnotu informací. Na druhou stranu ale spousta lidí dávala dislike i za to, jak psal, urážel, nadával atd.
speedfred
redakcia ma :yes😒br />
PS : čo máte furt niečo proti Rusku.
To je sice možné, zvažovali jsme totiž i blokování IP adresy, ale tam jsme narazili na technická omezení. Ano, založit nový účet si samozřejmě může, tomu se nedá zabránit, nicméně už nikoli pod svým původním mailem a už vůbec ne pod svým původním nickem.
rohYpnol
jistě, už tu nebude Petrumr, ale petrumr, nebo Petrumr2 ...

Osobně si myslím, že by bylo vhodnější nerušit účet, ale prostě zakázat na X dní přístup a tečka. TOhle by mě přišlo dostatečně demotivující pro vulgární vyjadřování, a zároveň dostatečně demotivující pro zakládání nového účtu 😉
Mig_35
S tímhle bych souhlasil a viděl bych to jako lepší řešení.
Gilgit, a kupodivu ani Petrumr mi nijak nevadili. Nějak jsem se s nimi do sporu nedostal. A Gilgit měl jednoznačně velký přehled a proto mně mrzelo, že se mu nedařilo si ohlídat emoce.
Zato jsou tu jiné esa, které se občas uchylují k praktickám ne-nepodobným stalkingu😊
V dalších případech, pokud se vyskytnou, takto samozřejmě budu postupovat, proto jsem si na to nechal od programátorů vyvinout i danou funkcionalitu. V případě obou zmíněných diskutérů už ale nebyla jiná šance, tam nešlo o jednorázovou záležitost, ale o dlouhodobé nevhodné psaní, urážení, vulgarismy.
Hammunasakra
Ne pod původnim e-mailem? Chudák malej. Je to jen tip ale myslim že zrovna Gilgit tu má 2 možná i 3 různý nicky
lordlord
Proč nefunguje uložení stránky do TXT? (soubor - uložit jako)
kundalini_it
Doufám, že stou mravní výchovou mládeže to myslíte ironicky. Nebo žijete v dušínově. Dnešní děti od 5let nemá co zkazit a o výchovu se stará rodina a né stát, média nebo kdokoliv jiný. Spolu s rušením nicků se přimlouvám za větší profesionalitu zdejších redaktorů spolu s větší aktualností, více info které se netýká jen VW group.
Xylo
Já osobně žádné protěžování VW nevidím a nějak jsem nezaznamenal nějaké výkyvy profesionality autorů ... Jak bylo dnes zmíněno v diskuzi u Pola , někdo má v oblibě více techniku a jiný zase má básnické střevo na popis jízdních dojmů ... a to že Škoda Auto dostala nějakou pokutu to mě zase až tak nezajímá ....
Nad oknem pro vložení příspěvku máte Pravidla přispívání a těmi jste povinni se na tomto webu řídit. Že to mnozí nedělají nebo přehlížejí, je chyba.
webpaja
Je mi líto, ale já děti vychovávám jinak.
Bubáq
Právě kvůli hloupostem v "diskuzích" jsem prakticky přestal diskuse otevírat a přispívat do nich. Rád uvidím, že se prostředí na ACZ zlepšuje... Díky za zásah, redakce.
vosovčelák
sprosté slovo je kolikrát na místě, to bych tak neřešil ... taky bych se neobával, že se děti naučí sprostá slova na auto.cz ... na to bohatě stačí rodina, škola, družina, kroužek, příp. rozhlasový přenos z prezidentské kanceláře ... >😁 něco jiného je samozřejmě sprosté napadání a urážení ostatních ... >😁
rohYpnol
jo, taky teď nevím, jestli můžu do diskuse napsat slova jako daně, politik ... >😒]
Prosím, nezveličujte to. Když občas někdo napíše sprosté slovo, na to tady máme software, který by ho měl zachytit, protože pročítat a cenzurovat všechny diskuze nepřetržitě, na to na tak velkém webu jakým Auto.cz je opravdu nemáme čas, to byste si pak žádné nové zprávy asi nepřečetli.
Na druhou stranu, když by vás někdo na automobilovém webu v diskuzích opakovaně urážel, a pak jednou zcela bezdůvodně rozšířil svoje urážky třeba na vaši ženu a vaše děti, aniž by je vůbec znal, jenom proto aby vás totálně ponížil, to by vám přišlo normální? pro vaši informaci, toto je zcela konkrétní případ z nedávné doby na tomto webu.
_Karel_
Je mi už skoro trapné se opět zastávat Gilgita. Zřejmě narážíte na diskuzi s Bc.Gilghitem, kde si oba skutečně dost nadávali. Jenže pravdou je, že tato mimořádně trapná (pro oba účastníky) hádka začala označením Gilgita za "opičí potrat".
Že by dvojí metr?
Provocateur
Nevím, jestli dokážeš rozeznat rozdíl mezi tím, když urazíš svýho soka (ať už písemně nebo z očí do očí) a tím, když začneš urážet někoho, kdo se nemůže nijak bránit...
Bc. Gilgith
Karle s čárkou. Měl by ses znova a bez Gilgita podívat na co máš dle tebe dvojí metr.Reakce byla na nick Gilgit-naučili ho jen googlit. Což už ted je jasné,že to není jeho nick. Tá podoba je přesná je na avatar,,,,,,,Já věděl ,že je to opičí potrat byla reakce taktéž na avatar. Pokud najdeš,že je psáno Gilgit je......... nenajdeš .protože tam nic takového není. Gilgit byl velice vztahovačný . Na mnoho lidí reagoval tak,že již psal podle nějakých šablon. Jedna dvě věty pořád dokola. Od toho vzniklo pomatený papoušek.CHodím tady již dlouho ,ale né abych mohutně psal ,ale četl.K tomu nepotřebuji mít nick. Ale když jsem viděl ,jak se do mnoha lidí bezdůvodně naváží vznikl tento.Psal jsem mu přímo,že pokud bude napadat diskutující ,budu mu v patách. Dopadlo to jak dopadlo.Mnoha lidem se uleví.Někteří si trochu pobrečí,ale diskuze jdou dál. On se vrátí.Redakci velký dík za zklidnění na webu.Aby si někdo nemyslel,že jeho nick jsem si přivlastnil vyzývám všechny nicky s Gilgitem,aby ho nepožívali. Tak jako tento. Nick Bc Gilgith je navždy pohřben. :yes:
_Karel_
Možná jsem nechápavej, ale pro mě to bylo jednoznačné. Zkus se na to podívat pohledem druhé strany. Myslím, že jsem se tu nikdy nechoval jako Gilgit, ale kdyby se ta poznámka s opičím potratem týkala mě, pochopil bych ji stejně.
Zatáhnutí manželky a dětí "soka" je samozřejmě ubohost, a ten prvotní impuls taky. Možná stačilo víc přemýšlet o tom, co píšeš.
Petrko
Chováš se jako USA. To je taky samozvaný světový policajt. Miluji samozvance jakékoliv podoby a formy.
Bc. Gilgith
Aoyagi
Od toho jsou drobně placení nebo dobrovolní moderátoři.
rohYpnol
trochu nadhledu 😉
donPedro
Neb jak již i v článku samotném zmíněno, bylo toho již privela. Aneb slovy tety Kateřny: čeho je moc, toho je příliš; tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne; kdo jinému jámu kopá, sám do ni sám a pak už je pozdě bycha honiti, viď Milouši :yes: :yes: :yes:
Petrko
Abychom my jednou nesloužili Saturninovi. 😉
rohYpnol
Ne že bych kladně nehodnnotil snahu redakce o zlepšení poměrů v diskusích, za to :yes:
Ale upřímně z tohoto konkrétního kroku vůbec nejsem nadšený. A napíšu přirozeně i proč.

1) Tohle opatření je úplně jednoduché na odstranění nepohodlného diskutéra (který se znelíbí redakci), ten nemá možnost se nijak obhájit... Jistě, nikdo nemá právo na to být diskutérem a redakce ACZ klidně může z fleku zrušit třeba každý druhý účet, když bude chtít. Ale je tohle způsob, kterým by se mělo ACZ obhajovat?

2) (a dotaz pro redakci zároveň) A co brání vybanovanému diskutérovi, aby si založil úplně stejný účet znovu?? I kdyby byl nick blokovaný, tak druhej den tu máte Petrumr2 atp. ... Vážně si myslíte, že takovéto opatření něčemu pomůže?

3) Každý považuje za vulgarismus poněkud něco jiného, každý má laťku jinak nastavenou. Svého času tady silně urážel třeba GTI, šířil doslova lži... Zrušila by redakce účet i jemu?? Já osobně si myslím, že ne... Vydáte tedy seznam zakázaných slov, abychom náhodou nezhřešili?

P.S. Doufám, že za tenhle příspěvek nemám rovnou první BAN >😁 >😒]
vosovčelák
co je vlastně s GTI? nějak dlouho jsem ho nezaznamenal! to byl panečku srdcař! toho jsem zbožňoval hotová encyklopedie psychických poruch! se oženil nebo co? 8-s >😁
RS
Ať psal, co psal, GTi byl alespoň diskutér na úrovni k čemuž mají někteří hodně daleko, a za "jeho dob" to tu vypadalo trošku jinak... a dle mě lépe.
marianek
1. Doufejme, že toho redakce nezneužije.
2. Stálý ban, díky/kvůli systému www není na této úrovni technicky možný.
3. Ban trola pod nickem GTI by byl kontraproduktivní. Ač "velitelem" místního konzern klanu, účinně zvyšoval návštěvnost portálu.
vosovčelák
já se přiznám, že jsem sem chodil vlastně jedině kvůli němu. >😁 pro mě to byl takový český clarkson. >😁 jedeš si, pohoda, rozepnutá kravata, horizont, podřadíš ... jo, to byly věci ... :yes: :yes:
marianek
S rozdílem, že Clarkson má rozhled, vědomosti,zkušenosti, talent, smysl pro humor a nehraje si na co nemá.
GTI nemůže být od Clarksona dál.
Mig_35
Jojó, GTI to byl troll par excelance😊 Ale neříkám to nahlas, aby se nevrátil😊
opravdu se mi nestýská po termínech "eurodrzek" "vorloj" "kopyta" a další - a kvituju
s povděkem, že z diskuse postupně vymizely😊
MariAchi
JO, to byly veci 😄 :yes:
Krok, který jsem poměrně dlouho odkládal a zvažoval, mě nijak netěší, to mi věřte, ale už nebyla jiná šance. Opakovaně psát SZ prostě už nikam nevedlo a bylo třeba dát veřejně najevo, že tímhle stylem se u nás diskutovat nebude.

1) Předcházelo tomu několik SZ, ve kterých jsem diskutéry (netýká se Gilgita) vyzýval ke slušnému diskutování. Ve většině případů se daná osoba omluvila, uvědomila si že přestřelila a bylo to vyřešené. U Petrumr a Gilgit byl tento zcela nevhodný způsob diskutování téměř na denním pořádku.

2) Cenzurovaný nick a mail již nepůjde aktivovat. Založit si jiný/podobný nebrání nic, ale už to nebude ten původní, na kteří byli ostatní diskutéři už dopředu vysazení. A i takový účet půjde obratem zabanovat. Lidi, kteří se sem budou chodit jenom hádat, urážet, prudit atp., místo aby tady věcně diskutovali, tady nemají co dělat, ti atˇ si jdou jinam.

3) Na tohle jsem vám odpověděl ve vlákně o něco výše. Nejde o seznam zakázaných slov, na to máme software, který když je zachytí, tak místo nich zobrazí hvězdičku, ale o ten způsob. Jeden konkrétní případ jsem popsal nahoře.
rohYpnol
Díky za odpovědi.
Jak jsem napsal, já si stále nemyslím, že tohle je nejšťastnější způsob, Osobně jsem taky s Petrumrem i Gilgitem několikrát přišel do křížku, ale i když tu jsem docela často, tak nějaké vyloženě nevhodné příspěvky od těchto dvou se mi tedy do paměti nevryly... Ano, jejich diskusní způsob byl občas žalostný, ale já to tedy vnímal spíš jako jejich vizitku... I v diskusi totiž platí - nezajímá - nečtu 😉 (a navíc tu je hate-list, takže blboně si můžu odfiltrovat).

Zato GTI mě tu jednu dobu silně urážel a zcela lživě osočoval, a to byly hádky...

Každopádně pokud byly předem SZ a ze strany těch dvou stále ignorace, pak s Vámi musím souhlasit :yes: :yes: :yes:
Aoyagi
Upřímně, Auto.cz je soukromý web, pokud nebudou porušovat zákon, mohou mít pravidla jaká chtějí. Třeba jen "chovejte se jako slušně, nebo uvidíte". Nemyslím si, že by redakce byla tak nerozumná, že by ten systém zneužívala (s tím jsem se setkal jen na jednom serveru, který už nefunguje).
K žádnému zneužívání tímto krokem nedojde. Kdo píše slušně, nemá se čeho bát. Kdo diskutuje věcně k tématu, taky ne. I kritika se přece dá napsat normálně. Ale když se tady do sebe někteří borci pustí a doslova tím zaplevelí diskuzi a ostatní už pak nechtějí ani psát, natož číst, tak musíme zakročit.
Petrko
Za socialismu i za fašismu platilo: kdo nekritizuje režim nemá se čeho bát. Tohle mi zní zatraceně podrobně, obzvláště ve spojitosti s Gilgitem.
Somewhere je už preč
Sklapni. Keď sa ti nepáči, choď inam, nemusíš smrdieť tu. Redakcii ide len o jedno - udržať diskusie slušné a vecné. O čo ide tebe, neviem. Začínam mať pocit, že Petrko a Gilgit je jedna a tá istá osoba.
MariAchi
Neni, to ti muzu rict naprosto jiste.
Somewhere je už preč
Že by ma pocit klamal? No, môže sa stať.
Dúfam, že v Gilgitovi zvíťazí to dobré a vráti sa ako trochu iný človek.
MariAchi
Jo, to by mohl.
Petrko
To píšeš člověk který napsal příspěvek ve 20😁7. Opravdu úžasné. Komupak chceš říkat co má dělat? Kdy má kdo sklapnout, kam má chodit a kde může nebo nemůže smrdět. Zrovna ty máš to nejmenší právo se navážet do Gilgita. Tvé chování je hnus.
Somewhere je už preč
Evidentne po sebe nečítaš. Skús to, možno sa potom trochu zamyslíš.
Petrko
Hlavně že ty po sobě čteš, ty slušný a inteligentní chlapečku.
white label
Ještě, že tu máme vás, novodobé disidenty... 😉
MariAchi
Pochop, ze nejde o obsah (tedy kritiku samotnou), ale o formu.
Paulie88
A co tenhle troll, kterej nikdy nenapsal, jedinej smysluplnej příspěvek a jediný co je, že tu uráží Francouzská auta? Samozřejmě Gilgit je fajn, že je pryč, ale ten napsal občas alespoň něco normálního, ikdyž byl duševně mimo. Maros nikdy.
Katikakus
Tak zrovna ty nemas marosovi moc co vycitat. Ty mas take "oblibene" znacky na ktere tady hazes hnuj. Tim se ovsem marose nijak nezastavam - oba pisete stejne hloupe.
offf
Oblíbené a neoblíbené značky má každý (mě nevyjímaje). Ale troufám si tvrdit, že málokdo píše pod každý článek o neoblíbené značce jaký to je hnůj. maros je ale vyjímka. Opravdu jsem od něj neviděl jedinný příspěvek, kde by se nenavážel do Fr aut. Nikdy nepřinesl žádné další info a nikdy se ani na nic rozumného neptal. :no:
maros
Nepíšu nic, co není pravda. Klidně se někdy můžeme pustit do polemiky. Uvidíš, že argumenty budou na mojí straně.
Paulie88
Časem, až ho trochu víc zajezdím a budu mít víc dojmů chystám do moje auto recenzi na mýho Francouzského mazlíka, tak budu doufat, že se připojíš v plodné diskusi, ke které jsi byl vytvořen a naprogramován.
Paulie88
Jednoz za X článků si rýpnu Do Hyundaie, protože ten si nic jinýho nezaslouží, zvlášť ten českej ... To je tak všechno co tu dělám "nenormálního" , jestli to chceš porovnávat s hnoji marose, tak to asi nejsi o nic lepší než on...
Katikakus
Proboha, zamysli se, co za nesmysl jsi tady prave napsal. ;-\
Mig_35
Moc nechapu, jaky druh debilku tady boduje. "Navazim se do Hyundaie, protoze si nic jineho nezaslouzi". Duvod? Je od rejzaku.
Mig_35
Kdo má v nicku dvě osmičky, toho by měli vyloučit preventivně. Ledaže by doznal, že to je výsledek jeho IQ testů...
Paulie88
Co je na tom mít v nicku atomové číslo radia? Ty si typický příklad člověka co ten ban měl dostat taky. Trapně se navážet do jiných uživatelů, to je vrchol toho co tu většina lidí umí.
Mig_35
Ano, člověku, který tady opakovaně vyjadřoval rasistické názory, opravdu věřím, že dvě osmičky v nicku jsou na znamení atomového čísla rádia.
Když už seš nácek, tak to aspoň přiznej :no:
_Karel_
Ups :yes:
MariAchi
Treba je to rok narozeni.
A predstav si, ze znam i cloveka, ktery ma cislo popisne 88 v adrese bydliste.
Myslis, ze bychom je meli oznacit za nacky a treba nejak preventivne popravit?
Mig_35
Není. Narodil se v roce 91. Že je rozdíl mezi tím, když ti někdo přidělí číslo domu a tím, kdy si to číslo zvolíš sám, ti určitě nemusím vysvětlovat. Když si dáš na tričko dvě runy
SS a budeš říkat, že se ti to prostě líbí, myslíš, že pro to budou mít ostatní pochopení?
MariAchi
Ja nevim, mozna jsi jen moc paranoidni.
Chci tim rict, ze ne kazdy, kdo ma v nicku SS, nebo 88, nebo jine "neonacisticke" symboly, je sympatizant s (neo)nacisty.
Ja sam jsem drive (ale to je hodne let) pouzival cislo 88 v nicku na chatech, melo to uplne jinou spojitost, a prestal jsem, jakmile jsem se dovedel, co to muze v nekterych pripadech znamenat - a dovedel jsem se to od podobne naladeneho typka, jako ty, ktery mi vyhrozoval fyzickou likvidaci...
A to, ze nekdo napise, ze neche delat z nasi vlasti hotel pro cerny, nemusi znamenat, ze je rasista, osobne bych to klidne rekl taky, byt do diskuse (pokud by to bylo tema) bych to asi napsal jinak.
Mig_35
No vidis, vysvetlujes mi tady, ze: kdyz jsi se dozvedel, co to znamena, dal jsi to pryc, Paulie to vi, ale nijak mu to nevadi. Vysvetlujes mi, ze bys nepsal "pro cerny", ale on
to pise uplne bezne, a spoustu dalsich veci. A rict, ze nebudu kupovat produkty z Asie,
to uz je diagnoza...
Milý diskutére, tak tohle je jeden z typických příkladů, za který příště přijde ban. Urážení a zesměšnování toho druhého, to nemá s pravidly slušného diskutování nic společného, doporučuji se z toho poučit. Navíc když se mi schránka plnila SZ, kde si čím dál více diskutérů stěžovalo na urážení, pak byl takový krok z naší strany logický.
Mig_35
Mám averzi na nácky, to je marný. Klidně mně za to zabanujte. Ale proč si dává někdo do nicku dvě osmičky je nad slunce jasné...
Paulie88
To, že mám v nicku dvě blbý čísla, tak sem hned rasista? Tenhle nick používám už asi od 14 let, kdy sem o něčem takovým neměl ponění a abych se přiznal, když na to měl poprvý někdo narážku, neměl sem tušení, že to taky znamená to, co to znamená ... Takže svoje sluníčkářský kecy o rasismu a náckovství si nech pro někoho jinýho. I kdybych rasista byl, může ti to bejt zcela ukradený ...

Jseš evidentně posedlý honen na nacisty a jakmile někdo vyjádří jen malej nesouhlas s tím, že třeba nemusím Asijský výrobce a radši podpořím našince a že sem zásadně proti umisťování černejch do Evropy? Tak sem asi nácek největšího kalibru. Promiň, že mám rád Evropu a chci aby to ještě nějakou dobu Evropa byla.

Ale jak tohle všechno souvisí s Autowebem to opravdu nechápu, zvlášť když se tu řeší třeba politika v komentech, to je horší jak na Novinkách.
Mig_35
jj, za všechno můžou "černý" "rejžáci" a dvě osmičky nejsou to co myslím :yes:
teď už asi není pochyb, že je to atomové číslo rádia
Paulie88
Jestli je Vám 42 let, jak je v profilu, tak bych čekal větší inteligenci, než tu napadat lidi, za to jakej mají nick, ikdyž o těch lidech samotnejch ví velký prd. Já Vás taky neznám a ste mi ukradenej, ale k tomu bych se fakt nesnížil, soudit někoho podle nicku, kterej ani neznamená to co znamená. Ubohost, hodná tak nějaké bídné existence ...

Jeden Gilgit je pryč a druhej nastupuje na scénu ... Žijte si svým životem, že každej kdo vám není po chuti je nacista, ale laskavě to necpěte do podělaný diskuse na Auto.cz
Mig_35
Gilgit měl rozhled a když už si ho bereš do huby, psal přínosné informace, zatímco od tebe jsem četl jenom rasistické pindy. Škoda, že se tu nedá dohledat kompletní historie příspěvků. Člověk, kterému vadí japonské nebo korejské auto jen kvůli tomu, že bylo vyrobeno v Japonsku nebo Koreji... to musí být opravdu fanda do aut😊
Hrozně by mně teda zajímalo, co ty dvě osmičky znamenají. Narozenej jsi v 91, jak
vidím. určitě tě nesoudím jenom podle nicku, soudím hlavně podle tvých příspěvků a pamatuju si tě moc dobře.
Paulie88
To, že dávám přednost autům z Evropy a Ameriky před Asijskými auty, tak sem rasista? >😁 >😁 Bože blbějšího člověka sem nikdy neviděl ... Když potkáte nějakýho Japonce, co jezdí čistě v jejich autech (a že takovejch je!) tak je taky rasista?

Tomu se prostě říká mít rád svoje domácí značky (evropský) ... A kdo tohle nechápe, nebo si myslí, že je to demence, tak to je chorej člověk. A na Vás už taky reagovat nebudu, opravdu si tak s Gilgitem podat ruku, info měl dobrý to uznávám, ale jeho chování na úrovni 15 letýho fracka.
Mig_35
Ještě jednou: co ty dvě osmičky znamenají, když ne nacistický pozdrav?

Pokud japonec bude říkat: nebudu kupovat auta od těch bílejch sviní, je to pro mně rasista, stejně jako ty, když píšeš, "auta od rejžáků".

Nebo chceš zapřít, že jsi to takhle formuloval?
white label
A když je někdo třeba a ročník 88, tak je to taky nad slunce jasné? Myslím obecně.
Mig_35
Obecně si můžu dát do nicku HH a znamená to, že mám v oblibě mikiny Hally Hansen, ne? Nebo svastiku a říct, že je to ta indická, původní.
Provocateur
Já bych zase ze stejného důvodu vyloučil ze síně slávy Erica Lindrose, protože toto číslo nosil celou svoji kariéru dobrovolně na dresu.
Mig_35
Tenhle argument používají všichni náckové odjakživa. A klidně mi dejte padesát mínusů, je mi to u zadku😊
Provocateur
Já bych spíš řekl, že tento argument používají všichni, kdo mají všech pět pohromadě.

[odkaz]
Mig_35
jasně
[odkaz]
já si to vymyslel 😄
Provocateur
Jasně, podle tvojí "logiky" každý, kdo má oblíbený číslo 88, je automaticky nácek, to už jsi zde prezentoval a nemusíš se opakovat. Ale není nad to mít jednoduchý vidění na svět, člověku se asi žije lépe 😄
Mig_35
Jednoduchá otázka: Paulie 88 má svoje oblíbené číslo, "nechce černý v Evropě",
"nesnáší auta od rejžáků" a já mu křivdím, chápu to správně?
Musím se mu hned omluvit😊
Provocateur
Pokud ještě dobře čtu, tak jsi psal v obecný rovině. Cituji: "Kdo má v nicku dvě osmičky, toho by měli vyloučit preventivně." Má cenu ještě něco dodávat?
Mig_35
Ano, inteligentní člověk, pokud zná význam těch čísel, si ho do nicku nedá.
Odpovíš mi na moji otázku?
Věříš tomu, že Paulie 88 má to číslo v nicku náhodně?
white label
Provocateur má pravdu,, napsal jsi to v obecné rovině a v té je to nesmysl, proto jsem ti i já odpověděl obecně. Co napíšeš příště, třeba že inteligentní člověk si nedá do nicku tři šestky, pokud zná význam těchto čísel?
Podobné zobecňování je mimo mísu.
Inteligentní člověk především ví, že nic neplatí absolutně ani obecně a má patřičnou schopnost individuálně rozlišovat případ od případu, a ne jednoduše házet všechny/všechno do jednoho pytle.
Mig_35
Ano, já jsem inteligentní člověk, indivudálně rozlišuju případ od případu a v tomto případě vidím, že dotyčný je rasista a nijak se tím netají. A pokud člověk, kterému evidentně vadí všechno jiné, než čistě bílé, potom jsem schopen uvěřit tomu, že dvě osmičky v jeho nicku znamenají to, co znamenají.
Provocateur
Zajímavé, teď píšeš, že indiviuálně rozlišuješ a přitom jsi v úvodu tvrdil, že kdo má dvě 8, tak toho preventivně vyloučit.

Já bych ještě preventivně vyloučil Litvínov z extraligy a přidělil titul Třinci, protože jejich nejlepší střelec PO byl propagátorem nacismu >😁
Mig_35
Ano, a za tím si stojím. A taky za tím, že pomalejším některé věci prostě nevysvětlíš...
Provocateur
Snažil jsem se snížit na tvoji úroveň, abych to pochopil, ale marně, tak dolů klesnout ani nemohu 😉 Tímto končím OT.
Provocateur
Čemu věřím nebo nevěřím není v této diskuzi podstatné. Podstatné je tvoje nesmyslné zobecňování...
Mig_35
Vidím, že přímá odpověď je nad tvoje síly. V tom případě pro mně další diskuse ztrácí smysl.
Provocateur
Odpovídat na otázku, která je mimo téma, je pro mě zbytečný.

Jo jo, všichni, kdo nějak použijí číslo 88 jsou náckové a jen já jsem inteligentní letadlo 😄
Mig_35
Ne, ty jsi provokatér. Nejde ti o diskusi, ale o provokace. Flame je pro tebe důležitější než téma samotné.
Provocateur
Já se jen bavím tvými jednoduchými názory 😄
Ji/Ri
...asi bych to neviděl tak kriticky. Ono se hovorově občas používá označení "rákosník", "rejže klub" "makaron" .... prostě to tak je. A myslím, že tím nemyslí nikdo nic rasistického. Já např. o 88 nevěděl, že to je nějaký tebou uvedený smysl. Buď mu přímo dokaž, že je nacista a dělej kroky k nápravě nebo asi bude lepší, když se do něj nebudeš navážet, protože je to trapné a nefér. Ono nařknout někoho z něčeho je svinstvo pokud na to nemáš důkaz, ale jen domněnku. Jinak souhlas s white label.
Mig_35
WhiteLabel, Ji/Ri: nevím, jestli hledáte jenom hůl, se kterou chcete bít psa, ale opravdu nerozumím obhajobě člověka který píše "jsem zásadně proti umísťování černejch do Evropy" 8-s
já příspěvky dotyčného znám od jeho prvního, který jsem tu registroval, o autech od rejžáků, a mnoha dalších, kdy takové věci psal... a ani on to nepopírá.

A je rozdíl, jestli si dá číslo 88 na dres Erik Lindros, nebo ho použije Daniel Landa, který potom s oblibou vykládá podobné nesmysly a provokuje, protože všichni znají jeho účinkování v Orlíku a třeba bzenecký koncert, zvěčněný na youtube...
Paulie88
Za rasistu se nepovažuju. Za Xenofoba asi ano, to slovo je teď strašně oblíbené médii a jakmile si dovolíte jen pochybovat, jste Xenofob. Proti ostatním rasám nic nemám, nevadí mi. Japonky jsou podle mě jedny z nejhezčích ženskejch na světě a s jedním Vietnamcem se dobře kamarádím a je v pohodě ...

Můj problém je, že neuznávám multikulti, protože to prostě nikdy nefungovalo a nikdy fungovat nebude. Zvlášť v Evropě. Pokud si někdo myslí, že se tisíce negramotných afričanů tady dokáže aklimatizovat tak je normální blázen. Stačí se podívat jak je na tom Francie, Anglie apod... zvlášť ve velkých městech. Ale chápu, ve Vašem věku vám to může bejt ukradený ... Česka se to ještě nějakou dobu týkat nebude 😄
ozawasan
Ty dvě osmičky.. To je ročník narození nebo stigma na pozici v abecedě?
Mig_35
Největší sranda je, že náckové a fašounci jsou většinou uprdění maloměšťáci, kteří viděli černocha na obrázku v časopisu. Máte jich v Jihlavě moc? Potýkáš se s nima nějak?
edit: ok, přijmu tvůj postoj a budu ho respektovat. nechceš v Evropě přistěhovalce. Zkus mi ale vysvětlit, co ti vadí na asijských autech. Ty vole mně by v životě nenapadlo říct, že třeba Nissan GT-R je super kára, ale protože ji smontoval japonec, tak do ní nesednu. A že nechci jiný auto, než z Evropy...
Paulie88
Já nevím, proč bych ti měl pořád něco vysvětlovat, když si jedeš to svoje. Mě je celkem ukradený, kde se co montuje, jistěbyl bych rád kdyby se víc věcí dělalo u nás, ale takhle bych nemohl mít doma vůbec nic kdyby mi vadlo, že to montuje nějakej číňan, nebo mi triko šije támhle nějaký děcko v Bangladéši.

Mám rád Evropské zboží, Evropskou tradici, všechno. Jsem Patriot. Když to vemu v případě aut, jsou tu pořád desítky značek, který nám patří (Ano Volvo bych si opravdu nekokoupil) ... A když mám výběr z tolika značek a aut proč bych se vůbec měl zabejvat nějakejma Japoncema, či Korejcema? Vždy sem byl s Evropským autem spokojen a měnit nikdy nehodlám ... A smířím se s tím až všechno koupí Čína, někdy, jednou, časem.
Ji/Ri
Migu, neobhajuji. Jen jsem se ptal... a přiznám se, to, co píšeš jsem nezaznamenal. Sám jsem proti rasismu a násilí všeho druhu. Každopádně děkuji za věcnou reakci a vysvětlení. Jen pro srovnání, jeden vyloučený by po tomto ze mě automaticky udělal rasistu. Vážím si tvého přístupu a děkuji za něj. 😄 😉
white label
Mimo jiné, v této diskusi o sobě tvrdíš, že jsi inteligentní člověk, tak proč to např. tímto příspěvkem sám popíráš. Kde v diskusi vidíš jakoukoli mou obhajobu tohoto konkrétního nicku. Od začátku až dokonce jasně píšu, že mi takové tvrzení vadí v obecné! rovině, a to samé píše i Provocateur, takže pokud v reakci na něj myslíš tím pomalým/pomalejším sebe, pak s tebou v tomto mohu konečně souhlasit.
Mig_35
Labile, co tak pozoruju, tvoje životní náplň je sednout si večer po práci a pohádat se aspoň s třema uživatelema a pak jít do hajan😊 Good luck, já mám lepší zábavu😊
maros
Maros píše k věci. Dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. To, že jsou v auto industry věci, které nevidíté, nebo nechcete vědět.. nebudu komentovat.

Gilgit je opak Marose. Uráží a kope do všech kolem. Povyšuje se a naparuje. Ban mu rozhodně sluší.
Hammunasakra
Nečekal bych to ale musim ti dát :yes: 😉
grifith
Sice k věci opravdu píšeš, ale jelikož tvůj rozhled a přehled není zrovna nijak rozsáhlý, tak moc netuším, co by jsi zrovna ty chtěl schovávat za frázi, že ostatní něco nevidí nebo nechtějí vidět...
Ada je zase tady
To, že vám člověk s nickem "Maroš" leží v žaludku, jen odhaluje vaši vlastní bídu. Výsledkem toho, že české hospodářství bylo za uplynulých 25 let rozkradeno, jste dnes schopni kupovat jen ubohé bazarové šunky a nekvalitní a nehezké francouzské křápy. Uvědomujete si, že kdyby nebyla úroveň českých platů tak bídná, nikdy by tu nevznikla montovna vozů Hnujdéé? A uvědomujete si, že právě tyhle (a jim podobné) vozy nejvíc ohrožují ekonomické výsledky výrobců, kteří vyrábějí méně kvalitní a méně elegantní vozy? Vzestup značek Dacia, Kia, Hnujdéé, atd. v Evropě jsou inverzí poklesu ryze evropských značek rendlík, Citroën, Pevgeot, Lancia a Fiat. Proč asi podobně nepadají hospodářské výsledky jiných evropských výrobců? Co myslíte? Žeby v tom byla třeba jistá hrdost Evropanů nekupovat si zboží kvality, blížící se show Horsta Fuchse?
_Karel_
To, že Maroš koupil ojetinu z úplného cenového dna a jen podle ní soudí celou francouzkou produkci, mluví za vše.
Stejně, jako tvoje "Hnujdéé".
Omezenost je slovo, který vás s Marošem spojuje.
Uživatel_5340709
Škoda že jsi nebyl takový strážce morálky a spisovného jazyka u Gilčy, od tebe kámoše by to určitě vzal, nemuselo to dojit až tomu BANU.
_Karel_
a) nikoho nepeskuju za spisovný jazyk (na rozdíl od Ády včera). Hnůůjdaj není nespisovný, je to urážlivý.
b) s Gilgitem jsem se opravdu moc nehádal, ano. Někdy proto, že to nemělo cenu (jen bych přilíval olej do ohně), někdy proto, že byl v právu (nezačal si). Zrovna tebe jsem se ale nedávno zastával, když pořád dokola opakoval tvou chybu (Piech)pod každou diskuzí.Krátká paměť?
Žádný správce morálky nejsem, a obzvlášť v tomhle případě- tedy běžná diskuze, kdy zbytečně diskutuju s ádou o Marošovi a jejich společném nepříteli. Kde v tom vidíš morálku, to tedy nevím.
Uživatel_5340709
Evidentně jsi měl a máš na něj jiný metr, a klidně ti to říkám, i když jsi se mě "zastal" za situace, kdy i ten tvůj metr na něj byl asi 10x přetaženej. I teď to dokazuješ, říkáš někdy byl v právu. Tak by mě zajímalo, kdy je někdo v právu pro jiný názor někoho napadat a urážet a to asi 300x denně. Nebyl v právu, stejně tak jako teď nejsem v právu tě urazit, jen můžu skládat argumenty.
_Karel_
"Někdy byl v právu" - ty sem asi moc nechodíš, viď? V kolika diskuzích, aniž se stihl objevit, už se do něj někteří naváželi? Poslední jeho zdejší "majstrštyk", za který byl vyhozen, začal "opičím potratem", a nezačal to Gilgit. To, jak se rozjel, a kam to došlo, nijak neobhajuju. Ale faktem je, že hodně hodně často, někdo zasel vítr, a pak holt sklidil bouři. Když ví, jak je vytáčecí, a když nemám rád jeho hádky, proč do něj rýt? To je věc každýho, ale pak si nebudu chodit stěžovat k p.Kovaříkovi.
Takže abych to zcela jasně shrnul - Gilgit byl v hádkách schopen zajít hodně nízko, jeho útoky kvůli jinýmu názoru se mě nelíbily stejně jako tobě, a za ně bych ho vyhodil taky. Druhý pohled je ten, že když se pokusil o nápravu, neútočil a DISKUTOVAL, stejně mu to nepomohlo, jak napsal vtipně p.Kovařík - byl pořád červeným hadrem.
Mě nedělá problém se s tebou dnes pohádat do krve, a zítra se s tebou pod jiným tématem normálně bavit. Dost lidem to evidentně problém dělá- "vždyť je to Gilgit". Částečně si ta to mohl sám, předešlým chováním. Ale dát mu šanci, když se snaží, mi přijde normální.
Moji zkušenost tady má evidentně víc lidí- okolo novýho roku v rámci vánoční nálady jsme si řekli- co jsme si, to jsme si, uděláme čáru. Já na něj bezdůvodně neútočil, a světe div se- ani on na mě. Ozzman říká téměř totéž, a není sám. Spousta lidí by si měla zamést před vlastním prahem. Ale to platí i pro Gilgita.
Uživatel_5340709
V pořádku, vidíš sám, že třeba mezi námi /a jinými to funguje/, vyjasní se názory a jde se dál. Jen s tím Gilčou to nějak pořád nefungovalo. A teď to myslím zcela vážně, kdyby jsi na něj působil jako kámoš, tak jak jsi schopen vystoupit při pomyslném porušení diskusních pravidel u jiných, nemusel dojít až k BANU. To že jsi nechtěl přilévat olej do ohně jsou jen výmluvy, v tom případě nepřilévej nikde. Ale teď už je to jedno, taky na druhé straně je tu cca. 500 diskusních příspěvků o tom, že Gilča dostal BAN a už dnes klidně může pokračovat pod nickem Gilgit+ ve své krasojízdě. A nebo taky nemusí. To se uvidí. Každopádně já zde vidím, že cca. 90% komunity postup redakce schvaluje.
_Karel_
S Tvým laskavým dovolením sám posoudím, co je přilévání oleje do ohně a co není. Nemám povinnost se nikoho zastávat, i když mi to často bohužel nedá. Každý máme nějakou povahu, já s tou svou už nic moc neudělám. Jsem narozený ve znamení Vah a podle toho to se mnou vypadá 😉
Jestli 90% komunity tento krok redakce schvaluje, si nejsem jistý. Ale hodně si jich po právu oddechne.
Já kupříkladu nijak nejásám nad vyhozením Petrumra, i když to byl můj nejneoblíbenější nick a měl bych bouchat špunty.
Uživatel_5340709
No dle mého skromného názoru se Petrumr jen v nevhodnou dobu svezl s Gilčou, to bychom potom museli zaBANovat asi 1/3 komunity, včetně mě.
_Karel_
Myslím si totéž- vedlejší oběť.
pogo26
Já jsem taky s Gilgitem nebo Petrem Umrem neměl problém. Často tady arogantně, povýšenecky nadávají, snaží se ponižovat,.. jiní diskutující. Často ti, kteří se pohoršují nad chováním Gilgita nebo Petra. Ti , kteří postup redakce schvalují.
pogo26
Proč rostou prodeje rendlíku a syn (to bude asi hnisan a dacia) rychleji než u veškeré konkurence? Máš nějaké rozumné vysvětlení? Prodeje v rozkradené ČR to asi nebudou.
_Karel_
Ádovým slovníkem Hnisan a Davchčije.
SkyDriver
Možná správný krok, ale to ukáže až čas. Na druhou stranu dostávat ban za kritiku redaktorů???? To rovnou diskuzi zrušte. Nechci Vás házet do jednoho pytle, ale některé články některých redaktorů jsou opravdu hodny kruté kritiky. A jestli za svůj názor mám dostat ban tak jste klesly níže než sem čekal že by úroveň zdejších stránek mohla kdy klesnout. Trochu mě mrzí že v ČR není žádný pořádný nezávislý motoristický server.
rohYpnol
a máš první ban >😁 >😒] >😒]
SkyDriver
Tak trochu to očekávám >😁
Xylo
Já bych spíš očekával, že využiješ příležitost a ten skvělý nezávislý motoristický server založíš a rozjedeš ....
rohYpnol
pokud máš být nezávislý, potřebuješ kapitál. A abys kapitál získal, musíš zahodit svoji nezávislost :-!
SkyDriver
Jo máte pravdu nezávislý je blbost, ale nestrannost opravdu to je takový problém?
pogo26
Možné to je asi jen na placených webech. Teď jde o to, jak udělat kvalitní web za který by ti čtenáři platili. Jinak budeš vždy fungovat jako prodejce reklam, testů, přetiskovatel PR článků pod jménem redakce,....
SkyDriver
Víš pamatuji si dobu, kdy Auto.cz začínalo a přesně takové bylo. Ale ta doba je nenávratně pryč. Já bohužel nejsem v pozici abych něco takového mohl dělat. Ale to neznamená že se nemohu podělit o svůj názor. A dle mého zastávám názor že kritika je cesta ke zlepšení bohužel né vždy (skoro nikdy) je vyslyšena ba naopak je to bráno jako osobní útok. U mě když přijde kritika tak se snažím přijít na to co udělat jinak aby příště nebyla a né si stěžovat že ten a ten je ..... protože mě kritizuje.
Xylo
Pořád si musíš uvědomit, že to tady někomu patří a ten si to dělá podle toho, jak to vyhovuje jemu ... Pokud kritizuješ normálně a cíleně, tak si to možná někdo může i přečíst, ale že by se tím měl řídit, to už je čistě na jeho uvážení .... Myslím, že založit si takový web není až tolik práce. Já třeba koukám občas na hybrid.cz a i když to dělá v podstatě jeden člověk, je to pro mě zajímavé a nikdy bych si nedovolil mu do toho kafrat ....
Gangrel
Nezávislý a nestranný, v těchto časech, už není téměř nikdo... bohužel.

Zdejší články a články ze SM (...který jsem mimochodem přestal číst, resp. zrušil předplatné, už před neuvěřitelnými devíti lety - letí to neuvěřitelně) to jen potvrzují...

Nezaujaté, nezávislé, nebo méně závislé články na téma našich "domácích" značek je nutné hledat mimo ČR... :-!
MariAchi
A co blogy?
Taky ti pripadaji zaujate a zavisle?

Holt musis hledat...
woody-alien
Blogy....zaujaté ? Samozřejmě. Závislé ? Naštěstí ano. Na autech. 😉
Gangrel
Jak které... :-!
MariAchi
Jiste, je treba cist hodne blogu... A taky hodne autowebu.
pelikoš
objevují se v diskuzích odkazy na sázkaře apod..dával jsem několikrát označit příspěvek, ale nešlo to. jak toto budete řešit?
ericn
Jo s tím souhlasím, tihle "sázkaři" dost otravují vzduch a nemají pod diskusemi co dělat 😉
Jakmile to zachytíme, okamžitě účet zrušíme a příspěvky vymažeme. Někteří diskutéři nám v tomto směru hodně pomáhají, za což jim i touto cestou děkuji.
Ted
Banovani kritiky redaktoru popira smysl diskuse. Kdyz nekdo pise tak, ze se za to sam stydi, nemel by byt trestan ten, ktery na to upozornuje ostatni. Sirit lzi se proste nema a je to daleko nebezpecnejsi nez nejake to sproste slovo. A kdyz uz ban dostanu, tak si neodpustim objektivne hodnocenou skutecnost, ze soucasne motory vw jsou co do spolehlivosti hodnoceny velmi spatne a tady se takovou zpravu nelze docist. At zije novinarska cest!
Mig_35
Kritika redaktorů je zajisté fajn, ale měla by si zachovat nějakou úroveň.
Přesně, a o to mi taky jde. Netvrdím, že ti kluci nikdy neudělali chybu, ale i na tu se dá upozornit normálně a ne jako hulvát. Snad nám jde o společnou věc...
kuny
jestli jsem neco na auto.cz ocenoval, byla to prakticky volna diskuze. zrusit petrumr a gilgita? proc? big brother uz zase posuzuje, co je a co neni spravne? hnus, panove.
_MT_
Účty se tu snad rušily (dávaly se bany) i v minulosti, ne?
kuny
coz to je mozne, to nevim, nicmene takhle e😜licitne a jeste blbe se vymezit vuci temto "exemplarum", to je zase takove to pohadkove cernobile videni sveta, bud jsi dobry a nebo zly, neexistuje nic mezi a jeste se vzdycky najde samozvany exemplar, co si uzurpuje nezpochybnitelne rozhodovat, kdo musi z kola ven. proste big brother jak vysity.
Ten exemplář jsem já. Máte s tím problém? Já ne, protože vedu Auto.cz a jsem tudíž zodpovědný i za to, jaká je na zdejším webu kultura diskuzí. A ta v poslední době hodně klesla. Dotaz: píšete i do jiných diskuzních for tak, že by se za vás rodiče styděli a vaše děti se styděli za tátu? Pokud ano, tak i s vámi se co nevidět na tomto webu rozloučíme. Pokud ne, jste i nadále vítán.
kuny
ne, exemplare jsouv tomto pripade kolegove gilgit a petrumr. to jen tak naokraj. jestli takovymto arogantnim vyhrozovanim hodlas zavadet tu pravou slusnou kulturu, tak se s vyhazovanim nemusis obtezovat, pujdu sam. Schvalne to dej po sobe precist rodicum, co ti na to povi.
V čem spatřujete arogantní vyhrožování? Nikdo vás odtud přece nevyhazuje.
kuny
"jsem já', "mate s tim problem?", pak je tam ta vsuvka o tom, jestli pisu i do jinych diskuzi tak strasne, apod. tak to proste pusobi evidentne nejen na me, kdyz mas ty dva palce dolu (jak jiste vis, ja ti zadny nedal). ale to je jedno, tady jde o princip - vsechno je o pocitu jednotlivcu, cenzurovani nikdy nedopadlo dobre, ja se spis sanzim poukazat na to, ze urazit/zesmesnit muze ruzne lidi ruzny text. a pocit kolektivu nadrazeneho mravokarce (to ve mne tvoje prispevky vzbuzuji) mi je cizi, takovy socialisticky/socdemacky.
Avocat
Pan Kovařík nejspíš narážel exemplářem na tuto Vaši větu: "jeste se vzdycky najde samozvany exemplar, co si uzurpuje nezpochybnitelne rozhodovat, kdo musi z kola ven".

Čímž odkazujete na pana Kovaříka, ne na Gilgita s Petrumrem.

Jinak diskuze by měla být vedena slušně, bez použití sprostých slov, napadání. Což oba dva vyhození diskutující dělali a za to přišel adekvátní trest. A ano, někdo to posuzovat musí, ale označovat redakci ihned za Big Brothera? Vždyť je to tak i v reálném světě. Neumím se chovat, přijde trest. 😄
kuny
jo, to mas pravdu, to jsem si nevsiml, ze jsem to tam napsal 😄
Nadzvukovy
Chodim sem stale menej a menej ...
Inferius
ten článek o policejních Octaviích. Začalo to u továrny v Nošovicích a skončilo to někde u Ruska a Krymu >😁
schimmer83
Naprosty souhlas MOO
Stalky
Absolutně nejlepší zpráva, co jsem si tu za dlouhou dobu přečetl. Čtu skoro každý článek a kolikrát jsem se chtěl vyjádřit, zeptat, ale mělo to smysl, když tu probíhala nekonečná žabo-myší válka některých zdejších individuí, která vše ostatní zastínila? Jen ohlídejte, kdy se dotyční vrátí pod jinými nicky. =( Ještě jednou děkuji!
pumpkin
Tak nech sa páči, už sa môžeš činiť. Ako nehnevaj sa, ale to je čo za výhovorku? >😁 Teraz akože zavládol diskusný mier?
Pardon, ale proč by nemohl být? Proč mají někteří z vás neustále pocit, že je potřeba toho druhého zesměšnit, co nejvíc ponížit, co nejhruběji urazit atd. atd. a zneužívají k tomu náš web. Snad žijeme ve slušné společnosti a vyjadřovat se slušně by nám mělo být vlastní, nikoli vyžadováno čímkoliv a kýmkoliv.
kuny
... a zacali jsme kazdy u sebe, ze? zesmesnovat sam sebe muzu nebo me za to take zabanujes? (co to je vubec za slovo 😄 )
pumpkin
Diskusná vojna nemusí zákonite znamenať osobné útoky, môže ísť primárne o obhajovanie favorizovanej značky, ale sem-tam sa tam nejaký ten výpad objaví, tak snáď nepôjdete za to všetkých do rado banovať.
Je pokročilá hodina a pri všetkej úcte pán Kovařík, trochu to tu teraz začínate bezdôvodne hrotiť ako tak pozerám. Dobrú noc a bodaj by bolo auto.cz zas tak dobré ako za vašich predchodcov. 😄
Dobrou noc, taky už jdu.
Xylo
Asi nejlepší by bylo diskuze zrušit úplně .... 😉
webpaja
Co zákaz vycházení?
Ji/Ri
... a co večerka? Zrušit, nechat?
Xylo
Vyčurat a spát 😉
Xylo
Jo taky zrušit 😄
michalpneu
tak na aktualne.cz už to k tomu dospělo...jenom pod články fendrycha se dá rozšoupnout >😁
Xylo
Možná by nebylo špatné pokud by diskutující pro přístup do diskuze nejprve musel udělat recenzi svého vozu a pokud by měl hodnocení nad (třeba) 9,50 od 20 hodnotitelů, tak by dostal vstupenku na diskuze ... Bylo by to takové hezky demokratické 😄
_Karel_
😲
Ondris
No, řeší se problém pět minut po dvanácté.
Vždy jsem myslel, že diskuse tady nejsou žádný mimibazar ani klub přátel vyšívání a problémy umíme řešit sami. Teď tu zase stojí bratr, který posuzuje, co je dobré a co není - dost mi to připomíná situaci po redesignu.

Jinak Gilgit, ač tu celkem nevybíravě upozorňoval na časté chyby a neznalost jak redakce, tak diskutérů, měl opravdu velké množství i zákulisních informací a třeba mně docela podstatně pomohl konzultacemi s diplomovou prací. Takže díky a GL do budoucna 😄

PS: jako by to byla vlastně nějaká novinka, vždyť alambert dostal ban několikrát 😄
Blue Sun
Upřímně, taky jsem zpočátku oceňoval Gilgitův rozhled v autoprůmyslu, ale pokud někdo každý svůj příspěvek začíná nejprve urážkou až dvěma, pokračuje jakžtakž divoce, pak přidá smysluplný text a končí zase urážkou, z žádné strany se k tomu smysluplnému textu nedostanu, protože mě to nebude bavit číst tak ani tak. A oba dva zrušení se přesně tak chovali (i když nejen oni a ono trapné vytváření parodiií Gilgitovy přezdívky bylo ještě větší ubohostí).
Ji/Ri
..amen. :yes:
XTad
Uvedom si, ze tenhle web je provozovan za ucelem zisku a kdyz nekdo prijde, uvidi diskuzi, kde je 50 prispevku o tom, ci manzelka je opice, kdo vsechno je odpad, co solidne slinta atd., tak s nejvetsi pravdepodobnosti prejde ke konkurenci.
aproximus
řekl bych, že ten konkurenční boj by měl být veden v rovině obsahové, diskuze je vedlejší..
XTad
Urcite ne, ja jsem treba chodim zejmena kvuli diskuzim. A pokud sem nekdo prijde poprve, tak obsah diskuzi hrozne srazi serioznost celeho webu, i kdyby byly clanky sebelepsi.
aproximus
s tím nemohu souhlasit, ale co člověk to názor 😄
jakubMG
Nikdo si nezaslouzil ban jako Gilgit, svym chovanim nicil diskuzi, jeho neustala agrese vuci jinym prekracovala meze, naposledy se tady navazel do deti diskutujiciho, ten chlap neni dusevne v poradku.

PetrUmr nebyl asi top diskuter, ale jeho udajnou podporu extremismu tady rozviroval hlavne Gilgit, mistr demagogie...jestli to neni trochu kompenzacni vylouceni aby Gilgit nemohl plakat, ze byl vyloucen jako jediny.

Drzim redakci palce, aby timto nastrojem vladla moudre a ku prospechu diskutujicim.
twistedTSD
Taky mám pocit, že petrumrův extremismus rozvířil hlavně Gilgit na základě jakési z kontextu vytržené věty, ale třeba napsal něco, o čem nevím...Každopádně tu bez něj bude nuda. >😒]

EDIT: V SZ se proti tomu ohradil, že nerozvířil. Tak jen pro úplnost, když se nemůže vyjadřovat.
Ji/Ri
Ano. Demagog a manipulátor. A lhář.
kuny
myslite si nekdo (krom gilgita, ktery tu neni 😉 ), ze petrumr je nacista? Ja osobne ne, duvody redakce k jeho smazani mi prijdou zcestne.
Blue Sun
Ať měl řeči jaké chtěl, nic nacistického nepsal. Jo, každý, kdo s ním nesouhlasil, byl komunista, na druhou stranu, jiní používali i horší slova a prošlo jim to.
kuny
presne... a i to, co o nacistech psal, byly takove vykriky do tmy...
Ji/Ri
Přesně tak. Gilgit z tebe ale udělal hned demagogicky a manipulativně nacistu, fašistu, ...istu. Mám s tímto i osobní zkušenost. Tohle mezi normálními lidmi nemá co dělat. 😄
Umr byl krutejKing >😁
_Karel_
Podle mě je Petrumr jen rozumu mdlého, občas na moje ironický rýpání odpověděl vyloženě sprostě, ale taky se divím- i když ho docela nesnáším, asi bych za rušení jeho nicku nehlasoval.
Mimochodem, Petrumr ani neví, co to je nacista >😒]
grifith
Třeba by nás kluk ušatej překvapil >😒] Ale oslavy jeho slavných stěračů mi budou chybět....
Hammunasakra
Souhlas vidim ho podobně
_Karel_
A souhlasím s tím, co tu kdosi napsal, a i mě to téměř hned napadlo- že se stal nejspíš obětí vyhazovu Gilgita.
webpaja
Je to sprosťák a hlupák, redakce udělala správně.
Hammunasakra
Vidim rozdíl mezi Gilgitem kterej vůbec neni blbej a petrumem kterej je spíš něco jako prostší mysli. Pro mě velkej rozdíl a zásadní při rozhodování o trestu
Gilgit navíc zřejmě už jednu žlutou kartu od redakce dostal. Nevim jak Petrum
Ji/Ri
Proč píšeš "velkej, kterej, blbej atd." když už jsi několikrát psal normálně spisovně? Díky.
kuny
... jeste stylovejsi by bylo psat: "kerej" misto "kterej" 😉
Ji/Ri
...seš ňákej chytrej vo týto době >😁 😉
Futurista
No nevím, podle mne tohle není nejlepší řešení. Chápu, že redaktoři maj svou čest, a asi se jim nelíbí, když někdo ukázal na jejich chyby. Jenže málokdy dokázali tu chybu přiznat a raději kopali kolem sebe. No a Gilgit byl stejný, jen z druhé strany. O nezaujatosti a objektivitě tento web už dávno není, to nemá smysl komentovat. Výsledky testů mluví za vše.

Zrovna Gilgitovo vyloučení považuju za nešťastný. Že někdy reagoval sprostě bylo jen následkem napadání jeho osoby, a to většinou od lidí, co si myslí, že jejich názor je ten nejlepší. Vezměme Krym. Gilgit věděl a znal celou problematiku, a nesoudil jen podle zpráv TV Nova... Rusko je agresor, ano, ale soudit Krym není tak lehký. Bohužel, pár lidí ho stále napadalo, a pak už jen rejpalo a plivalo. Viz nově pojmenovaný účty, co měly Gilgita zesměšnit. Doufám, že tyto zesměšňující účty budou v budoucnu taky hned zrušeny.

Já s Gilgitem taky kolikrát nesouhlasil, ale nikdy jsme si sprostě nenadávali. A to je asi jádro pudla.

Petrumr, to je kapitola sama o sobě, jeho lživá obvinění na mojí osobu z konce roku řešil pan Kovařík, uvedl to na pravou míru, a ten blázen jel stejně furt svou. O počítačový kriminálce, vyhrožování předvoláním a jinýma blbostma jsem se bavil, protože se malinko orientuju, ale pokud vyhrožoval po SZ i jiným, pak on si to zaslouží. Jeho "bonzáctví" je legendární.

Na konec bych chtěl napsat, že každej máme svý značky, každej máme zkušenosti, tak nevím, proč, když člověk napíše, že škodovky jsou poruchový a nikdy bych je domů nechtěl, protože na firmě je máme věčně v servisu, a moje zkušenost je taková, jsem napadán zdejšími závodníky s praxí z F1, kteří svou praxi skončili u čtyřkovýho golfu nebo ojetýho Peugeotu 306. Jak psali diskutéři výše, např maros nebo Ada nedokážou diskutovat, a jen melou svou.

Ke zrušení tady bylo víc účtů, Gilgita je škoda, a jeho info mi budou chybět. Dalo se s ním komunikovat v pohodě.

Takže do budoucna přeji více klidu na diskuzi, objektivity v testech, a více novinek skrz celé spektrum značek.
pumpkin
aproximus
Pro vaši informaci, oba mi následně napsali mail. Gilgit zcela na úrovni a takové se mu i dostalo ode mě odpovědi, Petrumr mě nařkl z počítačové šikany a hrozil policií s ním jsem se také vypořádal. Nepřipomíná vám to něco?
kuny
😃) hele, troska kritiky ti snad neuskodi - jestli ti panove napsali mejl, je to mezi vami, nemusel bys to tahat sem. tot muj nazor.
Odpovídal jsem Futuristovi a ten moc dobře ví, co tím myslím...
kuny
pusobim snad dojmem blbce? (to je citat z velmi kvalitniho ceskeho filmu 😄 vidim, na koho jsi reagoval, nicmene jsi reagoval verejne a kdokoliv snad ma pravo k tomu zareagovat, ne? Navic tu uverejnujes detaily z ciste soukrome zpravy, ktere se prici me moralni zakladne - ja si proste myslim, ze ty drobne detaily o policii z petrumrova mejlu sem nepatri, jsou to soukrome informace, krajne nevhodne na zverejnovani. nezvazis na sebe ban?
Jenom jsem tím sdělil, že oba jmenovaní se k tématu vyjádřili. Někdo tu totiž psal, že nedostali prostor. Detaily jsem žádné nesdělil.

Vyjádřit se samozřejmě můžete, na to máte svaté právo, a jak vidíte, navzdory pokročilé hodině vám a dalším stále odpovídám.
kuny
😄 no, s tou pokrocilou hodinou jsme na tom stejne. to, ze se vyjadrili je informace ok, jak se vyjadrili (subjektivne) take beru, ta vsuvka o vyhrozovanim policii je pro me za hranou toho, co je vhodne zverejnit. tim se nechci zastavat petrumr, myslim si o nem sve.
pogo26
Dal bych mu za to ban. Tahat ven soukromé zprávy je horší než někomu sprostě nadávat.
NSA
:yes: lépe to napsat nešlo
ALLSTONE
Cenzura??To není jen auto.cz,ale celá společnost,která hlásí,že chce být lepší,ale je to jen zástěrka..ve skutečnosti jdeme hluboko do *..všichni..samé zákazy,příkazy,omezení,sledování,stíhání… a ve skutečnosti je to 1000x horší...pravda je zašlapaná..teď nemyslím nějaké bloknute uživatele,kterým nenechali aspoň závěrečnou řeč...
Dylan McKay
Vždycky jsem si říkal, že se s každým dá domluvit a vyjít. Osobně jsem s oběma nicky neměl problém, ale mockrát jsem viděl, že šli oba do extrémů. Však i já jsem si na MACZ prožil před lety horké diskuse, válku mezi Prahou a Brnem, ale nakonec jsme se sešli a bylo po bojích. Písmenka jsou zrádná.

Od redakce vím, že se snažila situaci řešit a léta o banování jen uvažovala. Je to správný krok a my se zde začneme, doufám, vzájemně respektovat.
Ji/Ri
Souhlasím. :yes:
kundalini_it
Pokud budu vědět, že zde redaktoři píší nepravdy, píší zaujatě, někoho protěžují, ulehčují si práci, neumí česky, nenapíšou nic svého tak to napíšu. Že se to redakci nebude líbit a zablokuje mě?Tak ať, už mě tu nikdy neuvidí. Pokud mě někdo urazí tak se ozvu po svém, nikdy jsem se neúčastnil hádek mezi jinými. To je to co by měli ostaní ctít. Pokud totiž někoho vytočí 10 diskutujících pak je zaplevená celá diskuse. Kdyby se ignorovali petrumové a ve vetším se nevyprovokoval gilgit tak je tu relativně klid. Jinak co se týče gilgitovi kritiky redakce tak z 90 procent střílí správně. Bohužel. Také vidím postupem času úpadek tohoto serveru. Ale co k životu ho nepotřebuju. Kdyby se redakce zaměřila na kvalitu, ubylo by mnoho invektiv a méně záminek k urážkám a pod. Je to redakce kdo má kormidlo v ruce, diskuse jsou jen obrazem společnosti. Nikdy nevymítíte vulgarismus, hádky, spory lze jen kvalitní prací snížit počet sporů. Však všichni víme koho máme za presidenta a i když já ho můžu nazývat hulvátem, pro někoho je vzorem. A tak to je i v diskusích. Každý má jiný prách slušnosti a hlavně slovník. Ano extrémismus, xenofobii potlačujme, ale nesmí to skončit tím, že budeme postihovat někoho kdo v diskusi řekně, že (dotyčný promine) Kovařík je ***, protože nepozná, že to testovaný auto má vzadu víceprvek. Někdo řekne vůl, někdo blb, a někdo se ho zastane. Buďme tolerantní, nezneužívejme svobody projevu, ale hlavně se sami sebe ptejme co a jak píšeme a pak suďme.
pelikoš
amen
MirekGTA
..je to tu čím dál tím horší, kvalita článků na auto.cz se občas blíží kvalitě blesku, teď nám ještě budete cenzurovat příspěvky - by mě zajímalo dle jakého kritéria, jestli napíšu něco co se nebude redakci líbit a ta mě smaže??? ... no co, stejně díky ty vtíravý reklamě, co se pořád otvírá a hraje na plný pecky něco co nikoho nezajímá jsem už mnohokrát stránky ihned zavřel křížkem a už se nevracel..
kundalini_it
Typická a totální arogance redakce je megačlánek o změně fontu automobilky Volkswagen. Místo toho, aby to dali do rychlých zpráv, kam to patří, když to chtějí zmínit tak to prdnou na hlavní stranu. A třeba prodeje v Číně, USA atd hodí do rychlých zpráv. Přitom tam by mohla probíhat plodná diskuse, je tam o čem se bavit. Ale proboha o čem máme diskutovat u stejného loga VW? samozřejmě se tam řešilo, něco úplně jiného! Tady je částečně zakopaný pes! Ale to by se redakce nesměla bránit kritice...
ozawasan
Znáte toto rčení? "Cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly".
Nechci tu hájit toho, či onoho, ale dovolte mi vyjádřit názor.
Nejsem tak aktivní diskutér nebo jsem měl jen to štěstí, že jsem nebyl vybanánovanými nicky počastován. Takže si je z nějakých diskuzí pamatuji, ale - a to mi redaktoři laskavě prominou - nesvištím všechny diskuze.
Jistě, že máte právo si sem pustit koho chcete a za podmínek, za jakých chcete. Z jednoduchého důvodu - je to soukromý, byť veřejně přístupný prostor.
Nikdo - pokud je normální, nemá rád, když mu druhý nadává a uráží ho. Existuje sice malé promile populace, které to rajcuje, ale evidentně využívají jiné servery.
To, jak se někdo vyjadřuje, je jen a jen jeho obrázkem. Obrazem jeho osoby a chce-li s ním někdo diskutovat, at tak činí. Druzí si udělají obrázek sami a přípaného exhibouše prostě ignorují.
Ano - jsou případy, kdy je třeba zakročit. Jsou-li to tyto - nevím a nejsem o tom přesvědčen - ale je to jen můj názor.
Jen prostě, z podstaty věci, je tohle postup, banování, který je na první pohled bohulibý, leč může být začátkem něčeho, co Vás zbytečně semele.
Napsals, že jsem blbě napsal recenzi - tumáš čerte banánek. To víš, že ne hned - časem - počkáme a zúčtujeme spolu...
Dohled nad diskuzemi a nad banováním - to chce silnou morální základnu a schopnost snést obrovskou míru kritiky v jakémkoliv hávu.
Přeji Vám tedy k tomuto kroku, aby ten, kdo drží prst na spoušti, či tlapu na banánu - měl tak velký rozhled a nadhled, aby volil úvážlivě a neskončil jako Marat ve vaně.
lowkick
Dočetl jsem a...přesně takhle si představuju politicky korektní příspěvek 😄 😉
Jedině já budu tyhle případy řešit. A věřte mi, že moje "morální základna" je hodně silná. O žádný banánek jak píšete rozhodně nepůjde. Chceme, aby sem čtenáři chodili diskutovat rádi a aby se nikdo, děti ani starší ročníky, nebály a nestyděly ty diskuze otevřít a číst. Dohled prostě musí být.
kuny
dotaz, vecny, je chvastani se v diskuzi povolene? moje moralni zakladna, byt chatrna, by mi treba podobny prispevek napsat nedovolila. moralizovat ale nebudu, historicky vzato jsem si tu ponadaval s kdekym, jen se ptam...
Proč je to podle vás chvástání? Ta informace vám měla sdělit pouze to, že jedině já z redakce budu tyhle věci v diskuzích řešit, neboli, abyste mě pochopil úplně správně, že to nebudou dělat redaktoři sami, čímž se z toho nestane ono banánování, jak bylo zmíněno.
kuny
dobre, dobre. mne se to proste cele nelibi, uz to tu nekdo psal, cesta do pekel je dlazdena dobrymi umysly. cenzura je cesta do pekel. vedeli jsme to v roce 89, zapominame na to nyni.
ozawasan
Na jednu stranu si vážím toho, že jdete s vlastní kůží na trh a berete to na sebe. To je v pořádku. Bez pochyb o sobě samých, o svych rozhodnutich, která je potreba zvážit, se nám casem může stát, že své chyby začneme vydávat za své přednosti a naše síla se promění ve slabost. Aby k tomu nedošlo, je dobré mít silné oponenty, kteří nás nenechají stagnovat a nutí nás se rozvíjet. Co chci, rict, je to, že každé Vaše rozhodnutí nebude zcela černobílé a každý souhlasný ryk, nemusí být pravdivý. Takže přeji, co nejméně kontroverzí....
pelikoš
naprostý souhlas...
pumpkin
To vám v redakcii trvalo tak dlho Gilgita bloknúť, až som si naňho zvykol a dokonca mi možno bude aj trochu chýbať. >😁 Teraz keď vysvitlo, že je tiež novinár mi to príde celkom smiešne, lebo sa tu vlastne prejavovala jeho choroba z povolania. Osobne som tu s ním nemal skoro nikdy problém, ale za milión jeho zbytočných útokov si ten banán zaslúžil. Medzi tým množstvom v podstate spamu napísal ale stále viac komentárov k veci ako maros a Ada dokopy.
shamal
S Gilgitem jsem se seznámil přez PN zde už před dobrými pěti lety. Je to opravdu renomovaný motoristický novinář! Několikrát jsem s ním telefonoval a strávil na drátě hodiny naplněné úžasnými informacemi o automobilové výrobě v zemích o níž většina lidí tady a tím myslím i zdejší redaktory, nemá ani ponětí. V poslední době jsem jeho aktivitu ve zdejších diskuzích příliš nechápal a to nejen obsah, ale i intenzitu. Hádky a nadávky byly pro mě často důvod se do té které diskuze už nezapojovat. Je mi to líto, ale opatření redakce plně chápu! Je škoda, že Gilgit nenašel cestu jak neskutečné znalosti ze světa automobilového průmyslu prezentovat české veřejnosti lépe.
JFK
I když jsem s ním ve spoustě věcí nesouhlasil, že kritizoval úroveň ACZ se nedivím, na to má nárok. Každopádně šéfredaktora nasraI pořádně, když o něm na ACZ vydal dokonce článek, čímž redakci ACZ znemožnil. :no:
JFK
mmch pro koho Gilgit píše jako novinář?
pogo26
Gilgit asi nebyl prodejný. nechtěl psát na objednávku. Proto asi pro něj v dnešní novinařině nebylo místo a svou frustraci pak dával najevo v diskusích.
megacruiser
hlavně díky zabanování Gilgita. Jeho kritika práce redaktorů byla většinou naprosto oprávněná - opsat bez znalosti souvislostí nějaký týden starý článek od konkurence, to skutečně s kvalitní novinařinou nemá nic společného a upozornit na to je podle mě naprosto v pořádku. K tomu často přinášel zajímavé nové informace díky rozsáhlým znalostem. Ok, občas se s někým "chytnul", no ale jeho přínos diskuzi to alespoň z mého pohledu nemohlo převážit. Zmizel tím snad jediný diskutér schopný přidat k informacím v článku něco nového, takže je teď defakto zbytečné diskuze číst.
Spíš jste měli zabanovat fanatika kharl.antidiesel - nedokáže nic jiného než tapetovat každou diskuzi dětinsky naivní propagandou, většinou úplně od věci.
twistedTSD
No "chytal" se právě docela často. Diskuse hemžící se odpady, retardy a plácaly pak byly o ničem. A přišlo mi, že tahat z něj nějaké kloudné informace bylo čím dál těžší. 😒 Škoda...
mozgog
V řadě názorů jsem se s Gilgitem shodnul, argument, že používal vulgarity moc neberu, ono to bylo vždy oboustranné ... měl dobré příspěvky, takže za mě tohle řešení :no😒br />
Příspěvky Petrumra jsem až tak nečetl, ale taky se mi to nezdá, spíš mi to připadá, že jejich příspěvky nezapadali do místního průměru.

Redakci :no:
MariAchi
Mas naprostou pravdu.

Ty bys na ban patril spis, nez Gilgit.
[odkaz]

8-s :no:
Somewhere je už preč
Auto CZ
za mňa palec dole..... :-! začína ozajstné masírovanie mozgov ... doslova znárodnenie ...
teraz tu bude len baranov 8-s
Hammunasakra
Kravina demokracie neni synonymum pro můžu si dělat co se mi líbí. I když si to v postkomunistickejch zemí zjevně dost lidí stále myslí
Mig_35
No jestli bych někoho zabanoval, tak tu osůbku, co ostatním rozesílala vulgarismy po SZ. Ta si rozhodně tu demokracii vysvětlovala hodně podivně.
Xylo
A konečně dorazil i můj oblíbený pitomko. 😉 O jakém znárodnění to píšeš ? Auto.cz je soukromý projekt a my všichni sem chodíme na návštěvu, dokonce si ani nemusíme tady nic kupovat a můžeme číst všechno co chlapci z redakce sem napíšou ... Je teda něco divného na tom, že majitel má právo vykopnout ze svých webových stránek hulváty, co neumějí před jménem použít slůvko pane a neustále dokola napadají všechno, co se tady píše a ještě jim to nestačí a tak napadají i další komentující ?
Ji/Ri
..a zároveň nechápu některé plačtivé příspěvky na adresu redakce. Myslím, že pan Kovařík jasně vysvětlil co ano a co ne. Ale to jsme asi už my, Češi, abysme na každém dobrém kroku chvilku popásli svou destruktviní náturu a házení flinty do žita. Je to krok správným směrem. Počkejme, jak to bude fungovat, myslím, že faktické námitky budou redaktoři schopni zapracovávat v průběhu.
Děkuji redakci Auto.cz za tento krok. Zda správný nebo nesprávný se uvidí, ale něco jste udělali.
Ke Gilgitovi... asi nebudu tančit na jeho hrobu. Ani nebudu po něm plakat. Červená karta je zasloužená. Jeho přehledu a informací je škoda, ale kdo by stál o ruku, která chvilku hladí a ta samá ruka nakonec bije. Bylo by fajn, kdyby se vrátil, ale pokud kritika, tak konstruktivní, pokud si vjet do vlasů, tak "ocamcaď pocamcaď". Tak dlouho jámu kopal, až se ucho utrhlo.
Přeji všem pohodový pátek a příjemný víkend.

Ji/Ri
Futurista
Ke Gilgitovi: zajímavé je, že se hádal jen s někým. Já s ním taky kolikrát nesouhlasil, ale napsal jsem mu to rovnou, ale aniž bych mu nadával nebo psal sprostě. Vyjasnili jsme si názory, a ačkoliv jsme třeba nenašli společnou řeč, chovali se k sobě slušně. A tak se choval v diskuzi i on ke mně.

Mám dojem, že všichni, co tady gratulují redakci k jeho vyhození, by si měli sáhnout do svědomí a zkusit si vzpomenout, zda oni byli vždy slušní a korektní k němu.

A jeho osočování redakce? Možná ze strany redaktorů, zvláště některých, stačilo věcně reagovat, a nekroutit se jako malý dítě.
_Karel_
To je i moje zkušenost, nejen s Gilgitem, ale i třeba s Pogem., Hammunasakrou- jak mi k vy, tak vy k mi.Ti, co se ohání slušností, si sami kolikrát nevidí do pusy.
kundalini_it
S Gilgitem to mám stejné...choval jsem se slušně k němu a on slušně ke mě. Až mám pocit ze zdejší diskuse, že vadil menšině+redakce a většina s ním neměla problém, nebo věděla jak s ním vést diskusi.
Ji/Ri
Nikde negratuluji k vyhození kohokoliv - to za 1. To, že si to zasoužil je pravda. Vadilo mi, I KDYŽ SE TO NETÝKALO MĚ, tak že otevřu diskuzi a tam plevel. Několikrát jsem byl v "kontaktu" s ním i já. V tom, co píšeš, vidím to, že dokud nehoří můj barák, ale jen sousedův a v ulici je binec, tak jsem v poho. Jeho vystupování tady byla ve valné části čistá arogance. Že ti to nevadilo, protože se tě to netýkalo. Tohle je čistý alibismus, si myslím. Pokud s ním byla redakce v kontaktu na tému uklidnění situace a výsledek byl stupňování napětí, tak vědomě se poslal tam, kde je.
Jen připomenu, že mé díky směřovaly k redakci za první kroky vedoucí k uklidnění diskuzí. Pár e😜onátů na hate listu mám, v poslední době tam skončil i mistr Gé. To je asi vše k němu. Jinak si myslím, že jsi to moc nepochopil - soudě podle tvého posledního odstavce.
mozgog
to záleží na úhlu pohledu, čí příspěvky jsou plevel, třeba pro mě jsou to tvoje příspěvky
Ji/Ri
Nápodobně. Ale vidíš, tohle je vše, co si k tomu řekneme. Je běžné, že si dva nepozorumí, ale kvůli tomu není třeba eskalovat situaci.
Somewhere je už preč
Tak to si mal dobré, ja som toľko šťastia nemal.
Hlavné ale je, že osočoval, nadával a zosmiešňoval, čo sa v takej intenzite ospravedlniť nedá, nech by ho ktokoľvek akokoľvek provokoval. Zaujímavé skôr je, koľkí sa tu Gilgita zastávate, a ja sa pýtam, prečo? Mal tu snáď niekto iný podobné problémy? S takým správaním tu neviem už o nikom ďalšom. Takže chyba bude zrejme v ňom, nie v nás ostatných, že sme sa s ním nedokázali zžiť a jeho svojský štýl akceptovať. Aj keď jeho vedomosti tu možno budú chýbať, ale vinu treba pripísať len a jedine jemu, a nikomu inému.
RADEK1
Hezky napsané, ale bez těch dvou ( a oni se vrátí )tady bude něco scházet. Vědomosti, ostrý a někdy vulgární projev jednoho a naprostá jednoduchost druhého. Mě osobně bude chybět víc ten druhý. Bavil mě svojí hloupostí a dost často jsem jeho příspěvky vyhledával. Tak či tak nechť je jim půda lehká 😄
Ji/Ri
To je pravda... ale uvidíme. 😄 ...
Somewhere je už preč
Tebe možno budú chýbať Gilgit a Petrumr,, niekomu chýba GTI, mne popravde chýbajú mnohí iní, ktorí sa so znižujúcou sa kultúrou ACZ začali vytrácať. Kde sú jazva, kolmar, marko, T613, jurajos, Darth Vader, kuko, babo, pierro a mnohí ďalší...? Tí mi chýbajú oveľa viac.
kyklop
Asi tak :yes:
Somewhere je už preč
Dokonca aj Ty sa ukážeš už len zriedka. Zapíšem si tie dni do kalendára ako sviatky. 😉
kyklop
Áno, už dosť dlhú dobu nestíham 😉 a voľného času je stále menej
Somewhere je už preč
Odstav niektorý karavan pri vode a daj leháro, uvidíš, že to nie je také zlé. 😉
kyklop
chystám sa tento víkend....
Pekelná Micinka
:yes: Tak nejsem sám, kdo si je pamatuje. Ano, jazva, marko, T613 (ten se sporadicky objeví), pierro.... doplním ještě mates, ZZ, yaroukh, radio a určitě jsem zapomněl na další, jejichž nick si sotva vybavím.

Řekni, kde ty kytky jsou, co se s nima mohlo stát
woody-alien
Zřejmě letos nikde nejsou kytky, asi mráz je skosil mačetou... 😉 Jo, to je fakt, ti kluci tady chybí.
Somewhere je už preč
Beaumont., BeranK, Bristol, Andromeda, P407.....ani jedného z nich som tu už dávno nevidel. Ale ako píšeš, je ich ešte dosť a dosť, ale zíde z očí, zíde z mysle...
Pekelná Micinka
:yes: Tady schází tolik diskutérů... A pokud někteří staří známí nezměnili v průběhu doby svůj nick, tak si troufnu tvrdit, že jsem tu služebně nejstarší.
aproximus
už jsem to tady jednou psal, když se profláknul pan Sochor. historie na auto.cz pamatuje mnohé plamenné diskuze a nikomu se nic nestalo, emoce vychladly, čas uplynul. chodím tady velmi málo, takže jsem od zmíněných zabanovaných nějaké vyloženě zavrženíhodné chování nezaznamenal, nadšení redakce z banů tudíž nesdílím a vnímám je spíše jako další hřebíček do rakve živoucnosti diskuzí pod články. těch pár "korektních" to nevytrhne. aneb jak praví klasik - "k bučení se stádem je vlastní hlava zbytečná." kdybyste raději mazali chorobné tapetovače a trolly udělali byste líp.
Somewhere je už preč
Asi práve preto, že sem chodíš veľmi málo, si nič nezaznamenal. 😉
alapli
V podstatě je to správný krok, mělo to být už dávno. Na druhé straně si to jako redakce děláte sami naprosto nekritickým vyzdvihováním vše co má značku Škoda. Proč nepíšete o problémech s motory TSI, a o o vysoké spotřebě oleje [odkaz]
Pokud budete hodnotit na rovinu, zlepší se i příspěvky a jejich úroveň! :no:
aproximus
Rendlík a syn na 4. místě? z toho bude mít Ada noční můry >😁
Ada je zase tady
Ano, uvedený odkaz poskytuje zajímavé statistické informace, ale průvodní text je bohužel zcela neobjektivní. Pokud by byl objektivní, musel by přiznat, že: i) hází do jednoho pytle motory benzínové a dieselové a ignoruje tak jednoznačný fakt, že benzínové motory už svým principem nebudou nikdy tak spolehlivé, jako diesely, což vyplývá m.j. už z počtu průměrných otáček motoru mezi dvěma průměrnými poruchami, ii) ignoruje poruchy elektronických a hydraulických komponentů - m.j. např. příprava paliva, chlazení, zapalování a kontrola chodu motoru, což je sice možná logické z hlediska pojišťovny, ale řidiče rendlíku, smutně čekajícího na odtah jeho kreatury to asi moc neuspokojí. iii) pomíjí fakt, že některé značky mají stejné motory, ale v tabulce jsou hodnoceny podstatně jinak, a také prostě jen třeba proto, že v Británii se prodá hodně vozů VW s malými benzínovými motory pro lokální jízdy (a i tak se s nimi průměrně najezdí mnohem více km, resp. mílí, než třeba rendlíky a fiaty). A v porovnání s tím vozy Volvo, Mercedesy atd. mají velké (a tedy spíše méněotáčkové) diesely a jezdí se s nimi spíše dlouhé cesty po dálnicích...
Závěr je tedy jasný: každý si ze statistiky vybere ta čísla, která potvrzují tu jeho teorii a v tomto případě (viz odkaz) nesmyslnou nenávist autora článku k motorům koncernu VW. Stačí se však na uvedenou problematiku podívat nezaujatě (jak by asi vypadala "pověstná nespolehlivost" motorů VW, pokud by se pod kapotu jejich vozů montovaly pouze motory TDI a ne také jejich levné benzínové náhražky), resp. se stačí podívat na některé údaje, které uvádí ADAC a jenž zohledňují počet odtahů nepojízdných aut na německých dálnicích vztažené k počtu prodaných vozů té které značky v SRN - a hned ty údaje začnou vypadat úplně jinak! A to je právě ta v nadpise uvedená OBJEKTIVITA!
jamp
Takze 1,5 cdi od Renaultu je uz tym, ze je v Citane velkoobjemovy spolahlivy diesel od mercedesu 😉 , alebo to je az v A, B alebo C ? A motor 1,6 THP je nespolahlivy, lebo je v PSA ale ked riadiaca jednotka zisti, ze je v BMW, stava sa z neho spolahlivy benzin...
Teraz vyradujem Kangoo , po 10tich rokoch ma 150.000 km, motor 1,5 dci zerie 7,6 litra na 100, po asfaltkach najazdil minimum, len na servis a STK, inak od -30st do 35 st po cely rok jazdil po kamenistej ceste prevysenie 400 metrov na asi 6tich kilometroch, chlapi v monterkach, v pracovnych topankach, nejake zahriatie a postupne zatazenie asi ani nezazil, ma pred STK a uz su napravy volne v silentblokoch, capoch, vrzga, pojde za 33 EUR na recyklaciu.
Sprinter tiez 10 rocny tie iste podmienky, len autorizovany servis, dopravak s tym siel teraz pred STK do autorizaku s vetou, ze nesvietia len kontrolky, ktore tam nie su...
Ada je zase tady
Ano, to, co píšeš je poměrně přesné: tyhle kreaturní vozidla je třeba po pouhých 10 letech a směšných 150 tis km odvézt do šrotu. Některá i dříve :-!

Naproti tomu auto od normálního výrobce je po 150 tis km právě tak zajeté a 10 let starý vůz vypadá méně opotřebovaně, než rok starý rendlík. Zkus se zeptat, kolik km najezdí za 10 let průměrný taxikář třeba se Superbem s motorem TDI a jak ten vůz vypadá. A to se jezdí z 90% krátké jízdy po městě. Tož tak... :-!

PS: kdysi jsem z mladické nerozvážnosti také jednoho rendlíka koupil a když jsem se ho po cca 45kkm zbavoval, také u něj nesvítily jen ty kontrolky, co tam nebyly. Ostatní svítily každou chvíli jinak a indikovaly jednu poruchu za druhou. Budiž však pravdivě řečeno, že ten motor těch 45tis.km jakžtakž přežil.
_Karel_
Tento politováníhodný omyl se nám stane maximálně jednou za deset let.
Ada je zase tady
Mně ten omyl stačil jednou za život. Potom jsem se s těmito vehikly už jen potkával v různých firmách. Je fakt, že vozy Kango byly z hlediska servisních nákladů poměrně nenáročné (ovšem ze 4ks měly 2ks s motorem 1,5DCi do 100 tis km přizadřené ojnice), ale 100 tis mílí nepřežil žádný. Naproti tomu s Octaviemi I. generace se najíždělo běžně 250 až 300 tis km, s jednou Audinou, které se její uživatel nechtěl zbavit (pochopitelně TDI) dokonce 450 tis.km a ještě se potom prodaly za slušnou cenu. To je ta OBJEKTIVITA! :-!
pumpkin
Ja tú magickú 100 tisícku s mojim Kangom 1.5dCi pokorím! >😁

Asi nemá zmysel sa s tebou baviť o kvalite Renaultov, pretože to stále považuješ za akýsi oxymoron, ale v rodine sme mali presne také isté Kangoo ako moje, len o rok staršie a kým išlo z domu najazdilo 120 tis a to v priebehu asi piatich rokov a moc sa ním nemaznali, čo sa odrazilo na niekoľkých menších poruchách. Motora sa to ale netýkalo.

O môj exemplár bolo lepšie postarané a čuduj sa svete pri 85 tis. bez porúch zatiaľ. Tiež to môžme považovať za OBJEKTIVITU? Je to len a len moja objektivita lebo som s autom spokojný, tak isto ako to čo si napísal vyššie, je opäť len tvoja objektivita a nie všeobecná.

Neviem aký Renault a kedy si ho vlastnil, či bol kúpený ako nový, atď, ale jednoducho je to tvoje paušalizovanie. Je to asi tak absurdné ako keby som teraz nadával na novú Fabiu, lebo Felicie hnijú pred očami.

A keď už sme pri tej neObjektivite, čo tak zrovnávať autá s rovnakou cenovou politikou a rovnakom segmente?? Ťahať ku Kangu Superby a Audiny je asi až príliš lichotivé...
AUDIRS6
Co sa blizi koniec sveta ze sa ideme vsetci so vsetkymi zmierit ? >😁 :yes:
Ada je zase tady
Proč konec světa? Píšu jen pravdu. Ostatně jako vždycky. 😉
kuny
ale prdlajz, pises pouze svou verzi pravdy ze sveta, kde benzin je sproste slovo. trilitrove neprimovstrikove atmosfericke benzinove sestivalce byly vzdy v principu spolehlivejsi nez jakekoliv tdi od VW... ani na jednimz techto motoru nikdy neodeslo turbo 😉. pak jeste saamozrejme dramaticky zvelicujes. destilete passaty vypadaji obvykle velmi blbe, nejinak je tomu u desetiletych lagun. zalezi temer vyhradne na majiteli.
kyklop
píšeš bláboly a keci spred 15 rokov, podobne ako Maros, podajte si ruky. Doporučujem porovnať súčasnú produkciu :-!
grifith
Píšeš jen pravdu..... bohužel je to jen tvoje pravda. Musíš se dědulo posunout dál, čtvrt století je v auto průmyslu sakra dlouhá doba :-!
Ada je zase tady
Ani ne. Cingrlátka se mění, charakter věcí i lidí zůstáva. Pokud vnímáš především ta cingrlátka, je to jen tvoje škoda :-!
grifith
Já ti fakt tvou pravdu brát nebudu, pouze jsi trochu mimo dnešní realitu. Ale je to jen tvoje škoda 😉
woody-alien
Já se s nikým smiřovat nehodlám. Dalo mi dost práce a všelijakého odříkání smířit se sám se sebou. >😒]
Pekelná Micinka
white label
>😒] :yes:
AUDIRS6
aj tebe ? >😁 :yes:
jamp
Ado, cital si, v akych podmienkach to Kangoo jazdilo ? Mas predstavu, co znamena rano o 6tej pri -30stupnoch nastartovat a bez zahrievania a neviem coho prekonat na 6tich kilometroch vysku 400 metrov obsadeny 5timi 90kilovymi chlapmi s naradim ? Prave kvoli spolahlivosti tohoto prveho sme kupili dalsie 2. Inak ten sprinter stal 50.000 Eur + dph , Kangoo malo cez 10.000 ( tolko som platil za opravu riadenia , predneho difu s uzavierkou a par prkotinami na Sprinteri, sranda kvalitka ). Mal so Nissan patrol, po 100.000 km siel prec a uz ziadny nissan, SX4 benzin 3x spojka a kopec blbosti, dalsia uz nebude. To, ze pojde kango na recyklaciu nie je kvoli jeho stavu, ale preto, ze peniaze zan nestoja zato, aby nieto trusil reci o tom, ze som mu nepovedal, ze je zle toto a tamto a mal by som zlavit...No a som ochotny chlapom kupit aj ten Mercedes, ale iba Citan s tym dci. Sukromne auta tiez odovzdavam do Aciek, ci by som dostal o tisicku viac alebo nie, to ma netrapi, ak by som lutoval taketo peniaze, to by som nemohol mat konicky....
Skus sa v buducnosti venovat citaniu s pochopenim, mozno pochopis aj navod k renaultu 😉 . A Octaviu 1g nespominaj, mal som ju aj s kolegami,v rodine boli tiez 3 octy, teraz uz nie je ani jedna, to iste passaty, po dvoch generaciach sa k nim zo 4och ludi nikto nevratil.

Sukromne som Renault nikdy nemal a sluzobne tiez nie, aj ked som pred 6timi rokmi uvazoval, ze kupim zene megana, interier v pohode, vadil mi ten znak , keby nato prisla, musel by so s nim jazdit sam
8-s
3_diamanty
dockame sa? 😉

1 test hyundaia za hadam nejakych pol roka je podla mna dost malo vzhladom k tomu kolko tu je testov skody audi vw a seatu ... 😉

chyba mi tu ista vyvazenost ... berte to ako moj postreh.... 😄

raz 3 testy audi v priebehu par dni ... a potom 4 mesiace ziadny hyundai.... drzim palce aby ta vyvazenost pri testoch bola casom lepsia 😉 :yes: ...
Xylo
Peťo nevím jak u vás, ale teď se teprve objevil Genesis u místního (poměrně velkého) dealera Hyundai .... Je tam asi týden a vzhledem k ceně, která je na něm napsaná, tak se ani moc nedivím. Mimochodem vedle v jejich bazaru je Genesis předchozí generace 2013 s 16 tis km a ten je tam teda už rok - začínal na 850, teď jsou na 689 ....
O tom, proč se tu již nějakou dobu neobjevují testy vozů Hyundai, se to podstatné napsalo již včera. My je rozhodně neignorujeme, ale prostě nám je dovozce nepůjčuje.
Na druhou stranu, nikde neexistuje žádný seznam, kterého bychom se měli držet a odškrtávat si jednotlivé položky. Dostáváte od nás každý týden několik testů, zásadní novinky přinášíme v naprosté většině případů ze serverů jako první.
jamp
Mozno je chyba aj vo vasom hodnoteni, raz su to lacne tvrde plasty, ale ked sa objavia v Skode rapid, tak ich popisujete ako tvrde hodnotne posobiace plasty. Na rapida som bol pozriet so skolopovinnym synom u dealera, od ktoreho sme mali 8 passatov B 5 a B5.5 a synovi som hovoril, ze ten puch je taky isty, ako ked sme kedysi ja s mojim otcom pozreli u toho isteho predajcu Favorita faceliftovaneho Volkswagenom.
MariAchi
Pane Kovariku, jak to vlastne funguje s testy aut - vy jste povinni nejak cekat, nez vam dovozce nabidne auto k testu? Nemuzete proste prijit do autosalonu, pozadat o zkusebni jizdu a to auto projet a napsat z toho test podobne, jak to delam ja na blogu?
Ano, vozy si půjčujeme výhradně od oficiálního zastoupení, nebo přímo od výrobce. A nikdy tak, že bychom se sebrali, zašli do showroomu, jako běžný zákazník si vůz vypůjčili a vyzkoušeli. Je k tomu spousta důvodů.
MariAchi
Ale pravne by vam asi nehrozilo nic, nebo ano?
Nejaka zaloba ze strany dovozce, nebo tak...

(opravdu te problematice nerozumim)
jamp
A ako hodnotite kvalitu tych tvrdych plastov, je nato nejaka objektivna metodika ? Nerad by som krivdil skodovke, ale ako laikovi mi pridu rovnako nekvalitne ako tie v korejcoch, niektore maju dokonca toho isteho vyrobcu 😉
praděda7
Jsem z tohoto drastického rozhodnutí docela rozčarován. I ty slovní přestřelky "na hraně" konečně do diskuzí patří. Často byly docela entertaining. Oba "potrestaní" mi budou v diskuzích chybět. :-!
JohnnyS08
Kovaříku, ať se ti to líbí nebo ne, tak Gilgit měl lepší zanlosti o autoprůmyslu než celý to tvoje externí PR oddělení Škoda Werke Jung-Bunzlau aka redekce auto.cz dohromady.
Jeho banováním ukazuješ jenom svou vlastní malost.

Na druhou stranu, tvoje formulace v článku svědčí o tom, že máš hluboký smysl pro velkohubý prohlášení, efektní gesta a hlavně hledání zástupných problémů tam, kde žádný opravdový nejsou. Neuvažoval jsi, že bys to zkusil v politice? Podle mě bys tam docela zapadnul...

Každopádně doufám, že za ban Gilgita ti pořádně klesne karma a v příštím životě se reinkarnuješ jako prase, kterým pro mě jsi už teď.

Banovat mě nemusíš, vyhodím se sám!

Jan Čížek
Ji/Ri
Gilgite? >😁 >😁 >😁
_Karel_
Napadlo mě totéž >😁
Ji/Ri
.... ale solidní vypalovačka :yes: ... Tomu říkám prásknutí dveřma.

>😁 >😁 >😁 >😁
_Karel_
Jenže podle dřívějších příspěvků, na který jsem se hned podíval, to není on. Oceňuji podpis na konci- pokud je pravý :yes:
Ji/Ri
Škoda ho. Myslím, že to, co sděloval, uměl sdělit způsobem, který by působil jako puma převlečená do saténu. Některé věci ale chybět nebudou. Jinak Honza Čížek :yes:
_Karel_
Taky se bez velké části jeho osobnosti obejdu. Té druhé části je škoda.
AUDIRS6
Ono by mi to pripadalo ako posledna rec obvineneho pred vynesenim rozsudku, tu to ale bola rec odsudeneho po vyneseni rozsudku... :-!

PS: Gilgit, ak si to ty, napis mi SZ, ze co a ako... Toto je ale nedostojne... :-!
kuny
Tohle nema chybu, tohle me bavi. 😄
Provocateur
A pak, že jsou hinduisté nekonfliktní >😁
Somewhere je už preč
Žiaľ, vedomosti a informácie nestačia. Dôležitá je forma. A tá tie vedomosti a informácie úplne zabila. Áno, obal predáva. Ani tú najkvalitnejšiu šunku nebudeš chcieť jesť, ak bude zabalená v použitom toaleťáku.
ybalgin
Nevidím rozhodnutí redakce černobíle, ale v podstatě souhlasím.
Čtu už diskuze auto.cz už velmi dlouho (pamatuju ještě famózního slováka s nikem Marko, přestřelky GTIho vs. ZZ, ...). Po ty roky jsem vnímal, jak se atmosféra v diskuzích neustále mění, těžko říci zda-li k lepšímu či horšímu, zkrátka se měnila. Z čeho mi ale zamrazilo, když se zde v diskuzích začalo šermovat trestním oznámením. Čas od času se stane, že někdo je krutě setřen, "nedá to" a sprostě vyjede, ale vyhrožování tohoto typu - uvědomil jsem si, že to není už jen přátelská komunita, ale i potenciálně nebezpečné/nepřátelské prostředí. Nechci soudit, přesto jeden ze zabanovaných nicků mám spojený právě s nástupem této rétoriky.
A lidé diskutujte, po únavném dni je hezké přečíst testík, když je k tomu ale navíc i zajímavá diskuze - pak může být navštěvování webu i návykové.
3_diamanty
ja si pamatam videorubriku road look TV .. alebo tak nejako sa volala... to boli casy 😉
pumpkin
Teraz budem pre zmenu nostalgický zas ja. >😁 Áno, to boli časy za Zezulku. Vtedy to slušne žilo aj na moje.auto.cz, kde som vlastne začínal. Kopec fajn ľudí, aj na parádnom zraze som bol, čo dodnes pripomína nálepka na Kangu. 😄 No a potom, asi za Láníka tu pribudlo viacero zaujímavých rubrík o dizajne, porovnávaní naprieč generáciami a tak. Na tie články som sa vždy najviac tešil. A diskusie najviac otravoval DanielDesign či -507 neskôr. >😁 Dodnes keď vidím na ceste MiTo, tak si spomeniem na jeho prirovnanie k vyplašenej uhorke. >😁
No a žilo to tu v takom nejakom inom duchu. V podstate už skoro všetky diskusné stálice to tu zabalili a mám pocit, že taký väčší odliv bol v priebehu posledných dvoch rokov. Asi sa človek časom posunie ďalej, ale neviem sa ubrániť dojmu, že v poslednej dobe (rok-dva) je to tu pre mňa obsahovo ako čítať reklamné noviny. Jednoducho čitateľ, ktorý išiel do úzadia. ;-\ Ak ostatní nemajú tento pocit, tak som rád a užívajte si to tu. 😄
Somewhere je už preč
Diskusné stálice? Koho myslíš?
Hotwire
Ach stare dobre casy, ked som este nebol registrovany, len som sledoval a bavil sa niektorymi jedincami. P.S. zabudol si na typka s nickom DanieliDesign (alebo tak nejak, proste kazdy mu nepovedal inak nez Matelko >😁 )
amadeus
Ježiši ten článek mi úplně připomněl tu scénu z filmu Tři veteráni, kdy skřítkové vysvětlují, jak proč jim ty dary daly, aby měli radost z toho, že mají radost... A přitom z nich radost neměli >😁
pumpkin
Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo... >😁
Aoyagi
Jestli to chápu správně, banovat se bude jen za prasečí vyjadřování?
Ano.
kuny
zelizd
Tyto stránky navštěvuji téměř od jejich vzniku, což je už pěkná řádka let a mám jen jednu poznámku. Úroveň diskuze padá s úrovní webu…
Dřív byly články odbornější, nebyly to pitomý PR zamaskovaný do krkolomných textů bez jakékoliv technické úrovně. Přijde mi, že dokud zde byly články opravdu o autech a lásce k nim, tak byla diskuze odborná, člověk se i z diskuze mnohé přiučil a rozšířil si obzory. Lidé se pošťuchovali, protože každý tíhne k jiným značkám, ale bylo to téměř vždy s určitou noblesou.
Souhlasím s bany a maximální snahou o likvidaci sprostých slov a urážek, to naprosto bez diskuze, ale rušit dva účty, lehce omezených lidí, jako exemplární příklad, to je směšné.
Možná byste si měli klucí všichni v redakci dát alespoň čtrnáctidenní ban sami sobě a místo psaní pitomin popřemýšlet, zda by nestála za to malá revolta proti vedení společnosti, nepsat pod tlakem peněz, ale opět tak, jak to sami cítíte, že by to mělo být… Pokud se web nezmění, tak se ani úroveň diskuzí nezmění a rušte si účty klidně jako ranní rituál, nepomůže to.
vabis
Ideální to nemůže být nikdy, ale rozhodně někdo konečně otevřel okno v pánské šatně po zápase :yes: To je vzdoušek 😄 kroky redakce vítám :-!
kuny
... aneb cesta na diskuzni dno za pet mesicu 😄

[odkaz]
pumpkin
Budeme ho používať ako odstrašujúci príklad. >😁
marianek
Kvalita jde velmi zřídka ruku v ruce s kvalitou. Z těch 20 by se kvalita dala počítat na prstech jedné ruky.
Somewhere je už preč
Áno, kvalita s kvalitou, to by sme sa prekvalitovali, to je tej kvality už priveľa... 😉
Uživatel_5340709
a koukám jako blázen co se děje. Na Gilgitově hrobě tančit nebudu, ale nebudu taky najednou plakat, že mi chybí. Něco z ekonomiky, a detailní znalosti okrajového východního autoprůmyslu špičkově zná - ok! Jenomže to je jen malá výseč toho, co přináší tento server ACZ, dovedu také vyjmenovat x věcí o čem neměl ani páru - jen namátkově technika, nebo praktické řízení aut....... . Ale to je v pořádku, každý máme svoji parketu někde jinde, jenže to není důvod, aby se považoval, nebo já bych ho měl považovat za lepšího diskutéra této komunity, než jsou ostatní. To, kam až dovedl dostat některé své diskuse mi už hodně lezlo krkem, a teď když se ještě dozvídám, že je to vlastně člověk z oboru - novinář ....................... napadá mě jen jedno, tomu pánovi selhala sociální inteligence, nebo se nachází ve špatné životní etapě. Pokud se pan Kovařík ještě vrátí k této diskusi, měl bych jeden dotaz. Vše kdysi začalo kritikou článků a redaktorů, k tomu se postupně nabalily konflikty s dalšími. Nejsou za tím vším nějaké nevyřízené účty z novinářské branže?
Mig_35
A to psal kdo, že je novinář? Dá se tomu věřit?
Uživatel_5340709
Padlo to v diskusích výše, myslím že i od pana Kovaříka.
Provocateur
Myslím, že minimálně 200 nicků to má v dnešní SZ 😄
Samozřejmě že o žádné vyřizování účtů nejde.

Budu se klidně znovu opakovat, ale konkrétně Gilgit v určité oblasti automotive mohl vyučovat a poučovat většinu z vás/nás. Prostoru k tomu měl za ta léta co sem přispíval spoustu. Já si těchto jeho znalostí považoval a mohl být přínosem pro osvětu ostatním, ale nemohu donekonečna přihlížet tomu, jakým způsobem ve většině diskuzí vystupoval.
Ozzman
Byli tito dva diskutéři předem informování a varováni, že k BANu dojde?
Paulie88
Gilgitův problém byl, že mu to tady asi lezlo na mozek. Vzhledem k tomu jakým způsobem tu byl schopen spamovat posty, tak tu asi musel sedět 24 hodin denně. Pokud si pamatuju, na konci roku byl diskutér s nejvíce posty za rok 2014 ... O čem to asi svědčí, že?

A co si mám myslet o člověku, jako je on, když dám příklad. Jednou sem tu někde napsal, že sem si koupil teď Citroën C4 z Německa na opravu. A Gilgit mi pak úplně pod každej post snad co sem napsal, že a proč si kupuju vylítanej sráč z Německa a bůhví co ... Pod každej post snad, ikdyž to nesouviselo jak s článkem, tak postem. A to nejsem jedinej bylo to vidět u více lidí to šmírvání a jakmile někdo napsal jakejkoliv post, okamžitě přišel Gilgit a začal rejt a rejt a rejt, jak malý děcko ...

Tenhle člověk ať má sebevětší znalosti o autech, tak duševně je na tom asi dost špatně.
Ozzman
K tomu jeho spamovní, které bylo otravné, to je pravda : Nenapsal si mu něco ošklivého první? Tohle jeho styl není z ničeho nic.... málokdy útočil jako první.
Paulie88
Na něho já potřebu reagovat nemám ... Jednou dávno zpátky jsem si tu dovolit něco napsat proti Hyundai a od tý doby prinásleduje úplně každý můj post, ať se týká čehokoliv ... Ignoroval sem to, ale co se začal navážet do mýho auta, přitom pokud vím a lidi to i potvrdili, on sám tu snad nikdy nenapsal v čem jezdí on ... Ale ostatní uměl schazovat hezky ... Já sem na svý auto hrdej a nějakej Gilgit je mi ukraden, a on se stejně vrátí, toho bych se vůbec nebál 😄 a takový lidi se nezmění, takže to bude furt to samý.
Ozzman
No, možná si tu kritiku Hyundaie napsal dost nevybíravě.... vím, že uměl být hodně otravný a dával to všem sežrat, ale stojím si za tím, že pokud si ho nenaštval, tak tohle nedělal. Já mu kolikrát napsal, že se mi jeho chování nelíbí, ale slušně a nikdy jsem se podobného chování od něj nedočkal, takže to asi nebude jen v jednostraná chyba 😄

Nicméně bych taky rád věděl, čím jezdí, na to jsem se ho i ptal 😄 Bohužel to říct nechtěl. A jestli se vyjádřil konkrétně k nějakému autu, jestli je lepší, nebo horší, tak to můžeš slavit, já si toho nikdy nevšiml 😄 Zpravidla auta jako taková nehodnotil 😄
Paulie88
Mě je to ukradený, já už to řešit nehodlám, stejně jako celej tenhle web. Proč bych to vůbec dělal, já tu diskutuju úplně minimálně, chodím tu hlavně kvůli článkům. Nad tím by se měla zamyslet většina lidí tady, že by tý diskuse bylo zapotřebí trochu ubrat.

To že nemusím Hyundai je čistě moje věc. Nelíbí se mi ty auta jak vypadají, nelíbí se mi styl jejich reklamy hlavně v česku kdy musí pomlouvat Škodovku aby prodali, všechna tahle hitparáda ohledně H faktoru, německý kvality, prostě se mi z toho zvedá kufr ...
Jsou to moje osobní názory, přes který se pan Gilgit nedokázal přenést a řešil to ubohým trapným spamem 3 letého dítěte.
Alespoň na to nějakej názor svůj mám.

Ale hlavně když tu lidi plivou na Škodovky, Renaulty, Peugeoty atd... Zcela bez jedinýho důvodu, tak to je vlastně naprosto v pořádku ...

A v čem jezdí Gilgit? radši to ani vědět nechci ... I kdyby to mělo bejt něco excelentního.
idam.i
Paulie88 keď si na svoje auto hrdý prečo nemáš volne dostupnú svoju recenziu ? 😉
Paulie88
Protože ho nemám tak dlouho a chci nabýt nějaké dojmy, než to udělám 😒
Ji/Ri
Velmi často útočil jako první a stačilo úplně málo a to napsat svůj pohled na věc, který třeba byl mimo, ale jen z důvodu absence těch správných informací. On informace má, ale to ho neopravňuje k okamžitému napadení diskutéra nebo ano? Nebo v životě běžně, když někdo řekne něco, v čem se mýlí, tak mu řekneš - ty slintale, primitive atd.?
Hammunasakra
Pod tohle bych se podepsal
Ozzman
Pane Kovařík, byl bych Vám vděčný, pokud se vyjádříte k mé prosbě na redakci v mém příspěvku níže. Již poněkolikáté se táži Vás, či jiných členů redakce a vždy je jen "ticho po pěšině". Rád bych znal postoj redakce k takovým "škodilům", jakým je nick AUTO.CZ a co se bude dít s takovým počínáním, jelikož pak pozbývá smyslu snaha vytvářet něco na MACZ.. Děkuji
Vážený nicku Ozzmane, několik obdobných případů jsem loni řešil, ale vždycky na základě upozornění v SZ. Pak to teprve můžeme prověřit, posoudit a rozhodnout. Vy tohle konkrétně třeba víte, protože se vás to zřejmě v MACZ osobně dotýká, ale věřte, že není v našich silách tohle usledovat. Proto jsem rád, když podobný podnět dostanu do SZ, pak se s ním můžu zabývat.
woody-alien
Vážený pane, Kovaříku

upozornění na chování dotyčného uživatele na MACZ jsem odeslal mailem 12.2.2015 panu Mičkovi a požádal ho, aby Vám ho přeposlal. Pokud k tomu nedošlo, velmi rád Vám ho zopakuji do SZ.
Ozzman
Ano, přepošlete mi to prosím. Děkuji.
Ozzman
Chápu, že se redakci nelíbí, když si tu někdo nadává, konkrétně na jejich redaktory, občas by to chtělo zkorigovat. Ban je dobrý způsob na dobu určitou, ale přijde mi dost nevhodné zabanování těchto dvou nicků bez varování. Teď by všichni diskutéři měli začít s čistým šťítem, včetně Gilgita a Petrumra.

Bojím se, aby nebylo redaktory banování diskutérů zneužíváno v případě oprávněné kritiky, nebo jen znelíbení a osobní zášť.

Petrumr - byl trotl, ale téměř vždy jsem se nad jeho komentáři zasmál, včetně jeho chorobné úchylky na odklápění stěračů >😁 Nikdy jsem si ale nevšiml, že by propagoval nějaké extrémistické hnutí tak, jak by za to mohl být stíhán i v rámcí zákonů ČR. Pokud vím, jednou řekl, že komunisti byli horší, než nacisti. Chovat se moc neuměl...

Gilgit - Patologická osina v zadku redakce a diskutérů. Osobně jsem s ním problém nikdy neměl, jen byla škoda, že se nikdy moc nevyjadřoval k věci a v diskuzích se dokázal zacyklit dokolečka s jeho oblíbenci, třeba Jossalito >😁 Měl obrovské znalosti, škoda jeho prezentace a říkejte si co chcete, koho štval, dal si ho na hate list, nebo jeho příspěvky ignoroval. Jsem pro to, aby ho redakce s podmínkou vypustila zpět, co mu třeba omezit počet příspěvků na diskuzi? >😁 Na 5 max >😁 . Ale tohle bude spíše osobní problém, že ?

VÁŽENÁ REDAKCE: Gilgit byl nepohodlný, chápu, Petrmur no radši bez komentáře, ale nejen já, ale i další zde upozorňovali na diskutéra, který mění jména [odkaz] .

Tento diskutér úmyslně shazoval hodnocení vozů na MACZ a ještě se za to uživatlům vysmíval (důkazy v diskuzi pod vozy postižených uživatelů a jeho vozem). Je pak kontraproduktivní se s recenzemi dělat, když to někdo shodí jentak pro zábavu. Recenze slouží ostatním diskutérům, jako pomoc, mne tu díky tomu pomohlo již řada lidí a já se zase pokusil poradit jiným, když jsem byl tázán. Díky takovým trollům dobré a aktualizované recenze zapadnou do šedi nedodělků.... Je to velká škoda a třeba Woody se snažil redakci kontaktovat s prosbou na rázné kroky.... bez odezvy. Doufám, že se mi k tomu někdo vyjádří.
kundalini_it
Vážená redakce, vzhledem k tomu, že jste začali řešit nevhodné jednání na tomto webu a většinou je to schvalováno, při pročítání příspěvků mě zarazilo, že mnoho diskutujících si stěžuje na klesající úroveň tohoto webu. Proto se na Vás obracím s otázkou, jestli toto registrujete, zabýváte se tím, nebo to je něco co jde mimo Vás. Domníval jsem se, že vzhledem k tomu, že patříte pod CNC, dodržujete tedy novinářskou etiku a kodex, jste tedy novináři a máte nezaujatě a důvěrihodně přinášet plody své práce. Né málo lidí zde si stýská, že hodně článků je o VW group. Ano všichni víme, domácí značka je domácí značka, ale copak někdy více je kontraproduktivní? Proč uděláte test Fabie Kombi a hned uděláte test Fabie Kombi vs Yeti? Není toto do očí bijící?Pak se nedivte, že Vás každý podezírá, že máte neřízeno o kom psát, jak často, o kom ne a kom nikdy? Není řešením dát značce Škoda 40% prostoru, místo 60? Psát také aktuality, které se týkají třeba amerického, čínského nebo jiných důležitých trhů. Ano jsme v Evropě, ale svět je dnes globální a proč přivírat oči nad tím co se děje jinde, když je to zajímavé a třeba časem to bude mít dopad i v Evropě? Myslím, že nikdo netouží po tom abychom byly všichni 180cm vysocí blonďáci s modrýma očima. A totéž bychom neměli chtít v informacích. Čím více různorodých informací tím lépe se budeme orientovat a budeme se sem vracet a něčím nás to obohatí. Zahraničních serverů o automobilovém trhu jsou spousty. V mnohým diskusích je i sami diskutující uvádějí. S trochou znalosti angličtiny, zaujetím a snahou by se tento web mohl stát místem, které by zájemce obohatilo, diskutující by měli témata k diskusi a věřím, že by ubylo invektiv mezi námi a i směrem k redakci.
S pozdravem ten ,který si přeje, aby si toto přečetla redakce, nehodila to do koše, popřemýšlela a vyvodila správný závěr. Peace
Ozzman
Nemám rád když se někdo nemůže alespoň vyjádřit,tak jsem nabídl Gilgitovi ze do diskuze vložím jeho nazor, jelikož ji aktivně sleduje. Někteří diskuteri prý toto obdrželi take a Já doufám, že za to nedostanu taky ban😉 Ještě předem říkám, že prý na ban upozorněn dopředu nebyl.Nejsou to moje slova a připadne dotazy nemohu zodpovědět. Ústy Gilgita😒br />
Gilgituv Anti.Das.Auto.cz Newsletter

Vzhledem k tomu ze me nebyla dána moznost reagovat na to co píse pan Kovarík ani na nekterá nekorektní vyjádrení nekolika nicku v diskusi tak vyuzívám tuto neobvyklou cestu.

Kdyz uz pan Kovarík bez dohody se mnou a tedy nekorektne odhalil to cím se zabývám, tak k tomu nekolik slov: Ano, jsem novinár, zabývám se predevsím automobilovým prumyslem a automobilvými trhy tzv. emerging markets. V mém prípade se konkrétne jedná hlavne o východní Evropu, Turecko, Irán, Afriku, cástecne Cínu a zeme ASEANu, ale samozrejme sleduji také dení v západní Evrope, USA atd. V rámci mojí práce navstevuji výstavy automobilu a komponentu, mezinárodní konference o automobilovém prumyslu, továrny na automobily a komponenty a delám rozhovory se spickovými manazery az po úroven predsedu predstavenstev nejvetsích výrobcu automobili. Novinársky se pohybuji zcela jinde nez takzvaní novinári ACZ. Nekdy dochází k tomu ze o tom, o cem se tady diskutuje, se bavím s temi kterí o tom rozhodují. V nekolika prípadech jsem byl aktivní jako poradce pri ruzných projektech. Abych predesel otázkám – moje clánky nejsou publikovány v cestine.

Proto jsem kompetentí posoudit práci ACZ, coz pan Kovarík dobre ví, a na vsem co jsem tady napsal si trvám a mohu to zduvodnit. ACZ je nekvalitní nevyvázené médium neprimerene protezující znacku Skoda s neschopnými redaktory a mnoha opsanými clánky plnými chyb (ted nepísu o testech). Legracní je následující veta kterou mi pan Kovarík vcera napsal do mailu: „Nechci se opakovat, ale vím že jako novinář vám moji redaktoři nesahají ani po kotníky.”

Jinak pan Kovarík tady o me napsal nekolik nekorektních informací. V reakci nicku pogo26 napríklad napsal „Gilgit nabídku stát se členem redakce dostal, ale zůstala bez odpovědi“. To není pravda. Jeste jednou jsem si prosel tech nekolik drívejsích SZ a emailu které od neho mám a nic takového mi nikdy nenabídl. Osobne ani telefonicky jsem s panem Kovaríkem nikdy nemluvil.

Co se týce mých reakcí na jiné disktutéry: Nekteré byly na hrane, ale v prevázné vetsine to byly reakce na primitivní útoky. Ukázalo se, ze zatímco já jsem si na ty kterí na me zaútocili nestezoval, oni si stezovali na moje odpovedi.

O nekolika lidech jsem na základe jejich príspekvu napsal ze se chovají jako lidský odpad a i na tom si trvám. Nejvetsí pocet primitivních vulgarit, pomluv a lzí se zde objevil od nicku Ji/Ri a je pozoruhodné ze nekterú údajne slusní diskutéri mu v tom prizvukovali. Tato zálezitost jeste mozná bude mít nejakou dohru.

K tématu Rusko-Ukrajina: Respektuji kdyz má nekdo jiný názor, ale nerespektuji lidi kterí lzou. Netvrdím ze mám ve vsem pravdu, ale na rozdíl od vetsiny místních diskusních kovboju, kterí si delají názor na základe nekolika ceských mainstreamových médií, moje informace pocházejí z médií a dalsích zdroju vcetne osobních kontaktu jak z Ruska tak z Ukrajiny. To ze vetsina mainstreamových médií o tomto tématu nepíse objektivne je prokazatelné i kdyz napríklad pohled na Ukrajinu se na stestí po pocátecní euforii za´cíná i v mainstreamu priblizovat realite. To ze lidé kterí mají jiný názor na Rusko jsou tady titulování jako komunisté (v mém prípade zcela absurdní tvrzení) jen svedcí o tech co to písí.

K mému moznému návratu do diskusí: Nevylucuji ho ale je dost nepravdepodobný. Má to hlavne tri duvody. Predevsím nejsem prodejný pokrytec a dál bych psal pravdu o práci tohoto webu, tedy bych „urázel redaktory“. Dále si nenechám predepisovat jaký mám mít nick. Krome toho diskuse ve které se o hlupákovi a lhári nesmí napsat ze je hlupák a lhár není pro me.

Gilgit
_Karel_
"Tato zálezitost jeste mozná bude mít nejakou dohru." - tohle je věc, s kterou mám u Gilgita možná největší problém.
Paulie88
Když je to tak skvělej člověk, kterej se pohybuje na mezinárodní úrovni, píše novinářský články v angličtině, což je samo o sobě určitě super. Tak nechápu jednu věc. Proč vůbec leze na tento web, divím, se že na to má vůbec čas, při tom, že tu opravdu byl schopen naspamovat nejvíc příspěvků ze všech a proč se takovej člověk chová tak jak se chová ...
Mig_35
A proč člověk, který řeší auta podle toho, kde a hlavně kdo a jaké barvy pleti je vyrobil, leze na server o autech? Nemáte svoje vlastní, vy kluci s osmičkama?
Paulie88
Gilgit odejde a druhej diskusní troll příde. Tady alespoň vidíte, že tohle řešení banů nikam nevede 😄 a totálně překrucuješ to co sem napsal a co sem vůbec nenapsal a tvoje narážení na můj nick už je trapný jak sáňky v létě. Pokud ti nestačí to, že to neznamená to co si myslíš, tak si to tu piš dál ... Blbce ze sebe děláš jen ty 😄

A pokud to chceš teda vysvětlit. Ten nick už mám asi 9-10 let, jednou sem se někde registroval jako Paulie8 jenom, protože to bylo moje oblíbený číslo ale nick byl zabranej, tak sem tam v rychlosti hodil osmičku ještě jednu. Stačí Vám to pane jako vysvětlení? Pochybuju.
Mig_35
Máš jediné štěstí, že tady není historie příspěvků, potom to můžeš převracet a nikdo ti to nedokáže.
Tiez som (povodne) z novinarskej branze, tiez pisem po anglicky, a aj pre mna je auto.cz sekundarny zdroj info o autach.

Preco sem chodim?

Zo zvyku, kvoli debatam, atd. Ale hlavne, a to je dovod, ktory zrejme mame s Gilgitom spolocny, ze mam pocit, ze ludia, pre ktorych je auto.cz hlavnym zdrojom, maju pravo na kvalitnejsie, sirsie a objektivnejsie informacie. A to sa nepozname.

K tomu poctu prispevkov.... Ak je clovek 'vypisany', nema problem spracovat aj rozsiahlejsiu reakciu za par minut. Pre mna je pisanie do debat na auto.cz popri mojej hlavnej praci mentalny break. Vypnem z anglictiny, zmenim temu.... Stupne mi adrenalin... 😄 Ak pracujes cely den mozgom, trolling moze mat blahodarny ucinok >😁

Mimochodom.... Tiez som dostal od Gilgita stanovisko.
AUDIRS6
poprosim nejaku dobru dusu, nech preposle moje kladne stanovisko nicku Me_Myself_and_I nakolko ma ma on na hate liste a teda nemoze vediet, ze s nim suhlasim 😄
Proste - skusme to znova - nebudes sa zbytocne a neopravnene navazat do Audi a ja do teba - deal ? :-!

Pekny den 😉
Dnes je to tu ako na Vianoce 😄

A do istej miery je to Gilgitova zasluha.
AUDIRS6
Ak toto znamena nase primerie, tak som rad.

Mrzi ma len, ze sa to udialo uz bez neho... :-!
pogo26
Přeposílám od AUDIR88.
poprosim nejaku dobru dusu, nech preposle moje kladne stanovisko nicku Me_Myself_and_I nakolko ma ma on na hate liste a teda nemoze vediet, ze s nim suhlasim
Proste - skusme to znova - nebudes sa zbytocne a neopravnene navazat do Audi a ja do teba - deal ?

Pekny den
AUDIRS6
>😁
pogo88 Dakujem >😁 :yes:
R8 sa pise len s jednou 8-ickou, ale ja mam radsej RS6 😉

ale ok, za toto ti patri moja vrela vdaka, a dufam, ze to do buducnosti skorektni nase dalsie diskusie. 😉 :yes:
Nemam uz totiz chut sa tu furt len hadat, chcem diskutovat - poznat nazor druhej strany, aj ked mi je obcas ( niekedy aj casto ) proti srsti. preto formu hate-kistu neuznavam - nedozvedel by som sa nazory mnohych "zaujimavych" ludi...

dufam, ze s tebou teda od dnes zacneme novu kapitolu.

deal ? 😉
pogo26
Já bych nic nového nezačínal. Já už jinej nebudu.
AUDIRS6
ale ved na to niesi tak stary...ci ?
Ji/Ri
😉
_Karel_
Nedělej z něj nácka >😁
Edit: reaguji pozdě, koukám.
AUDIRS6
to vies, Audi / koncern je nemecky...noooo :-!
edit: oplatil som mu to podobnou mincou 😉
pogo26
Já z něj nácka nedělám. Já jen blbě vidím.
_Karel_
Ale já vím, že to byl omyl. Ale mimořádně vtipnej omyl vzhledem k souběžné diskuzi o Paulie88.
Hotwire
Nehnevaj sa na mna ale ides tu kazat o objektivite a pritom dost vela z tvojich prispevkov v poslednej dobe je neobjektivnych. 😉
maros
Naprosto souhlasím a chválím ban pro Gilgita. Jeho úrážek, osočování a napadání jsem měl fakt dost.

Člověk psal k věci a najednou přiletěl komentář od Gilgita o pilulkách, odpadech a demenci.. no prostě, za mě redakci :yes:
pumpkin
Čo? Ty si písal k veci? Nesranduj.
kyklop
Gilgit popri ostrých reakciach stále dokázal napísať niečo k autám, ty si vo svojich xyz príspevkoch za dobu existencie nenapísal k autám absolútne nič (okrem nárekov na 16 ročnú olietanú popelnicu) :-!
ozawasan
Toto prohlášení mi přijde, bez znalosti blizsich souvislostí, jako stylově korektní. Obsahovou stránku nemohu hodnotit, na rozdíl od mnoha příspěvků v celé diskuzi, které mi prijdou nepoměrně kontroverznejsi...
ericn
No Ozzy, tak nějak nevidím důvod, proč by si za tohle měl dostat "ban" 😉
jakubMG
Gilgite, jsi lhar a demagog.

Ciste z tveho dopisu vyse vybiram😒br />
Kovarik nekorektne z soukr. Korespondence odhalil.... A pritom sam o odstavec dal odcitujes vetu p. Kovarika ze soukrome korespondence ( otazka je jak dalece pravdive) - o tom ze prevysujes uroven novinaru z auto.cz.

Krome toho, podle tvych znalosti automobilove techniky, techniky jizdy, kvality provedeni zcela jiste nedosahujes urovne lepsich novinaru z tohoto webu (Ondra Chamilla napr.)

Tvrdis, ze jsi jen reagoval na agresi ostatnich a vetsinou nesel za hranu. To mne zvedlo ze zidle..:0). Pravidelne jsi utocil jako prvni recmi o slintech a odpadu na kazdeho, kdo zpochybnil tvuj nazor, aniz by se te osobne jakkoli dotkl.

Utoky na rodinne okoli, a dokonce deti diskuteru jsi se propadl na uplne diskuzni dno, Gloom je proti tobe Mirek Dusin.

Utoky na redakci naprosto nemely za ucel necemu pomoci, srovnej napr prispevky Dinara, Webpaji, ty jsi krome tupych osobnich utoku nic moc navic nepredvedl.

Tohle opravdu neni web pro tebe, tahni kazit den diskuterum na nejakem jinem webu.

Tohle mas ode mne na cestu tak nejak za ten cca pulrok kdy jsi mi kazil chvilky ztravene ctenim mistnich diskuzi.

Preji Ti, aby jsme se my dva nikdy osobne nepotkali.
"Preji ti, aby jsme se my dva nikdy osobne nepotkali".

Takze mu prajes, aby ta nikdy nestretol... To o sebe nemas vysoku mienku.

Alebo sa mu vyhrazas?

Jedno alebo druhe, vyber si, semantika nepusti 😄

Keby si povedal, Preju si, bolo by to uplne jednoznacne. A z tvojho pohladu asi aj spravne.
Ji/Ri
Proč neokomentuješ i ten zbytek, který je naprosto korektní a vytáhneš něco, co se jen domníváš jak asi podle tebe je? Není to zbytečné vyvolávání zbytečných dohádek?
_Karel_
Okomentoval pravděpodobnou výhružku fyzickým násilím, které je ti, jak píšeš výš, naprosto cizí 😉
Ji/Ri
Ok, beru. 😉
jakubMG
Ahoj,

preju to i sobe...:0))) uprimne. Nijak netouzim Gilgita potkat.

Chtel jsem jen rict, ze mezi chlapy maji urazky sve meze, napr. jakmile by se mi navezl do deti, jak tady predvedl nedavno, asi by svych slov dlouho litoval.

Staci takto? Co ted nejak se vyjadrit k tomu, ze lze kudy chodi, prekrucuje fakta, vyhrozuje stbackymi praktikami, umi akorat kritizovat, parazituje na tomto webu, je sprosty a utocny jak tchyne pri PMS... Co?
Ji/Ri
jendas
Co si tak pamatuji, tak ty jsi byl právě jeden z těch co si nikdy neodpustil do Gilgita rejpnout či jinak ho urazit. Takže být tebou, tak si nejdřív zametu před vlastním prahem a pak budu moralizovat.
Joab
Toho pana Gilgita je nakonec normalne skoda. Prijemnej, vyrovnanej, inteligentni a jeste skromnej!
P.S. Ja jednou videl pstrosa, a cpu to snad nekomu?
white label
Konečně nějaká racionálnější reakce..., nikdo tu stále neví, kdo za tímto nickem skutečně byl/je, tak se ještě honem sám přispěchal pochlubit (samozřejmě opět anonymně), že on je nějaký! pan (zahraniční) novinář, na rozdíl od novinářského plebsu tady na a.cz. přitom jako diskutér se tomuto "vrcholně nekvalitnímu" webu věnoval doslova na plný úvazek ..., proto se také zcela logicky ptám, kdy při tom tohle všechno údajně stíhá: "... jsem novinár, zabývám se predevsím automobilovým prumyslem a automobilvými trhy tzv. emerging markets. V mém prípade se konkrétne jedná hlavne o východní Evropu, Turecko, Irán, Afriku, cástecne Cínu a zeme ASEANu, ale samozrejme sleduji také dení v západní Evrope, USA atd. V rámci mojí práce navstevuji výstavy automobilu a komponentu, mezinárodní konference o automobilovém prumyslu, továrny na automobily a komponenty a delám rozhovory se spickovými manazery az po úroven predsedu predstavenstev nejvetsích výrobcu automobili. Novinársky se pohybuji zcela jinde nez takzvaní novinári ACZ. Nekdy dochází k tomu ze o tom, o cem se tady diskutuje, se bavím s temi kterí o tom rozhodují. V nekolika prípadech jsem byl aktivní jako poradce pri ruzných projektech."
Něco alespoň malinko průkazného by k té chronicky smrdící anonymní samochvále nebylo?
Vlastně na co, někteří mu to tu i bez toho z patra baští i s navijákem.
Normální člověk, myslím vyzrálou osobnost (tím spíš někdo, kdo něco v životě opravdu dokázal), nemá potřebu vychvalovat se podobně (navíc anonymně) někde na autowebu, tím spíš na webu kterým sám údajně pohrdá, ale při tom na něm trávil neskutečnou spoustu času, a to většinou hulvátským plácáním o slintech a odpadech a psychiatrických ústavech (každému co je mu vlastní) a taky nevkusným šťouráním se lidem v jejich osobních životech...

Takže dovolte, abych se Vám teď (po Gilgitovi) podobně představil i já😒br /> Jsem ředitel zeměkoule a jestli mně to teď okamžitě nezačnete věřit a maximálně mě respektovat, tak se naštvu a odejdu jinam... a máte všichni po ptákách, včetně redakce. >😁 😉
_Karel_
Tak, a teď si vás kúpím všecky 😉
white label
Asi tak nějak...a bude to mít taky dohru...! 😉
Musím přiznat, že mě v tomto ohledu překvapil i samotný pan šéfredaktor, který na jednu stranu píše o Gilgitově údajné profesi až s překvapivým respektem (citace z údajného soukropmého! emailu), ovšem hned v zápětí dodává, že jej nezná nejen osobně, ale ani jeho občanské jméno mu vůbec nic neříká..., tady snad zbývá ještě jedna možnost, že jako věhlasný žurnalista píše pod uměleckým pseudonymem a ani to nám nechce prozradit. 😲 😐
_Karel_
Mě napsal své jméno ve zprávě, a jeho znalosti podle mě tuto novinářskou identitu potvrzují. Nevidím důvod mu nevěřit, ale to je věc každýho.
white label
Znalosti mohou dát předpoklad, nikoli potvrzení profesní úspěšnosti.
A kdy to teda všechno stíhal, teda pokud není nadčlověk a nemusí v noci aspoň pár hodin spát?
_Karel_
Důkaz to není, a já ho ani nesháním. Proč? Myslím, že je to celkem jedno. Celkově mi to přijde takový...trochu smutný.
white label
Ano, v podstatě je to jedno, teda nebýt té podezřele sebestředné samochvály.
Ale i kdyby to pravda byla, forma kterou velmi často diskutoval byla neomluvitelná, bez ohledu na profesi, Když si vzpomenu jak se v případě Clarksona vyhraněně stavěl za "padni komu padni", tak se mnou dnes musí rozhodně souhlasit. Určitě víš, že tuhle diskusi sleduje a reaguje formou SZ (už jsem dnes od něj dostal dvě).
Jinak já z toho řešení redakce dvakrát nadšený nejsem, na jednu stranu jsem rád, že se v tomto ohledu začalo aspoň něco dít, ale to řešení formou exemplárního potrestání dvou vybraných nicků mi přijde nesystémové a nedělám si iluze o tom, že to bude dotaženo do zdárného konce."
A co se kvality práce redakce týče, dokud tu budou dělat všichni všechno, tak to lepší nebude, viz můj včerejší příspěvek pod Polem GTI.
Už si někdy viděl profesionální tým, kde by dělali všichni všechno a přitom by se jako celek stále zlepšoval. Já ne.
_Karel_
Není v čem bych nesouhlasil.
Jinak, tvůj příměr pod Polem ke kolujícím doktorům- to je přesný.
Uživatel_5340709
White - s posledními příspěvky o Gilgitovi dávám jeden velký souhlas. A nedá mi, tady v diskusích je spousta lidí co má znalosti o ledasčem, tak jako třeba Gilgit o jeho východních trzích. A nikdy / ! / jsem nezaznamenal, že by se nějak vyvyšovali, nebo si hráli na bůh ví co. A celkem pochybuji, že pokud je někdo takový profesionál na mezinárodní úrovni jako má Gilča být, že by psychicky nebyl schopen unést zdejší diskuse, tak jak v posledních měsících předváděl. A na začátku jsem psal, že do něj nebudu kopat a nyní tančit na jeho "hrobě" , ale z těch jeho dalších vyjádření je vidět, že absolutně NIC nepochopil.
white label
Souhlas.
Ji/Ri
Tohle by si měl Gilča vytisknout a připnout na ledničku. Znám tady pár kluků osobně a taky to nejsou žádná ořezávátka. Ale arogance a malost ducha je jim cizí. Nicméně každý si tu pojďme potahat trika jaký jsme kdo ředitel autobusu a pak si kolektivně vynadejme do .... všeho. V tomto případě i kdyby byl kdokoliv čímkoliv a třeba chodil na snídaně s Barackem Obamou tak mu to nedává právo se chovat jako G. Já ho dal na hate list a měl jsem klid. Ono to jen číst je o žaludek.
Opravdu jej neznám osobně, vůbec nevím jak ten člověk vypadá, jestli jak říká klasik je malej, velkej, tlustej, tenkej... O to víc mi byla nepříjemná ta záležitost s letištěm. Na druhou stranu, když měl své světlé chvilky, dokázal psát velmi zasvěceně a z jeho příspěvků bylo zjevné, že má nejen přehled, ale také znalosti a přístup k informacím. Proto ten respekt.
white label
Asi tak nějak...a bude to mít taky dohru...! 😉
Musím přiznat, že mě v tomto ohledu překvapil i samotný pan šéfredaktor, který na jednu stranu píše o Gilgitově údajné profesi až s překvapivým respektem (citace z údajného soukropmého! emailu), ovšem hned v zápětí dodává, že jej nezná nejen osobně, ale ani jeho občanské jméno mu vůbec nic neříká..., tady snad zbývá ještě jedna možnost, že jako věhlasný žurnalista píše pod uměleckým pseudonymem. 😲
Ji/Ri
No toto!!! Anna Proletářka?
R-class
Bezprecedentní souhlas. Dvojnásobně významný jelikož je pod příspěvkem neoblíbeného diskutera. A trojnásobně, jelikož jsem se speciálně jen kvůli tomu musel nalogovat.
white label
😉
megacruiser
Btw. pokud se někdo pohybuje takto vysoko v branži, je od redakce zrušení nicku Gilgit bez jasné výstrahy stejně hloupé jako bylo jednostranné uvalení sankcí EU na Rusko. Každá podobná sankce se vždy obrátí proti tomu, kdo ji uvalil a ten tak ztratí díky své pýše nebo krátkozrakosti mnohem víc.
Auto.cz místo aby Gilgita zaměstnalo třeba jako korektora, poradce nebo i klasického redaktora a dalo mu tak možnost využít jeho znalostí a pozvednout tento viditelně neobjektivní web, tak ho raději zruší a tím zároveň srazí hodnotu celého webu. Jasně, jeho reakce někdy nebyly ideální, ale pokud má člověk cenné schopnosti, je vždy lepší se pokusit s ním spolupracovat, vhodně ho motivovat, usměrnit. Je vždy lepší jeho cenných schopností využít místo nesmyslného odmítnutí, kterým tento odmítající ochudí především sám sebe.
Vážený nicku Ozzmane,

odpovím vám i na tento příspěvek, byť z toho začínám mít trochu nepříjemný pocit, který se z roviny osobních mailů včera večer mezi mnou a Gilgitem přesunul dnes skrze vás sem. Ale budiž a co nejvíce postupně😒br />
1. Gilgitovi se nic tak dramatického nestalo, prostě Pohár trpělivosti přetekl (a plnil se opravdu hodně dlouho) a byl mu zrušen účet na Auto.cz. Ten účet jsem zrušil já, přičemž pouze mě programátoři nastavili v administraci možnost banování. Čili nehrozí, na co se někteří dotazovali, nějaké vyřizování osobních účtů mezi redaktory a diskutéry. A pro informaci, osobně nemám s Gilgitem žádný problém, ke mě se při naší dosavadní komunikaci choval vždycky slušně a na úrovni.

2. Gilgit novinář: Tuším že to bylo loni po ženevském autosalonu, když Gilgit sám napsal "Potkal jsem Kovaríka na letišti." Na to konto se rozhořela diskuze, že tedy musí být novinář, když během tiskových dní byl na autosalonu. Mě samotného ta informace překvapila, do té doby jsem o Gilgitovi nic nevěděl. A neznám ho ani teď a ani jeho občanské jmého mi nic neříká, jak sám přiznává, pohybuje se v jiných novinářských kruzích.

3. Citace z mého mailu Gilgitovi dnes v 00:07: "Nechci se opakovat, ale vím že jako novináři vám moji redaktoři nesahají ani po kotníky. Kritizujte je ale tím, že je budete vzdělávat, že si prostě svoji chybu uvědomí a poučí se z ní napříště. Vaše odborné znalosti jsou neskutečné a jak jste určitě četl, spousta našich diskutérů si je považovala a píšou, že jim budou chybět. Já se k nim přidávám." Ano, uznávám, žádný z redaktorů Auto.cz nemá v oblasti, ve které je Gilgit jako doma, takové znalosti. Proto byly některé jeho příspěvky v diskuzích přínosem. Bohužel ale převažovaly ty plné urážek, nadávek a zesměšňování redaktorů i vybraných diskutérů. Na druhou stranu, redaktoři Auto.cz se vyznají v oblastech, kterým zase Gilgit nerozumí. A proto jich pro Auto.cz píše tolik, abychom denně obsáhli co největší spektrum informací z autobranže.

4. Gilgit redaktorem Auto.cz😒/a> Napsal jsem „Gilgit nabídku stát se členem redakce dostal, ale zůstala bez odpovědi“. Nenapsal jsem ale, že ji dostal ode mě. Před časem v jedné opět plamenné diskuzi mu to kdosi navrhl něco ve smyslu, že když pořád kritizuje články z dané oblasti, tak ať nastoupí do redakce sám a píše je sám, že to pro všechny bude plus. Mě samotnému se ta myšlenka zalíbila, byť jsem věděl, že je to nereálné, a proto si ji také pamatuji.

5. Gilgit zpátky na
Auto.cz😒/a> Navrhl jsem Gilgitovi, že pokud se bude chtít vrátit, že samozřejmě může a že bude vítán, ale že už nikoliv pod původním nickem, protože ten je zabanovaný a na něj byli někteří diskutéři primárně vysazení. Já o odborníka jeho kalibru v diskuzích stojím, pro všechny by to bylo přínosem, ale forma jakou většinou přispíval do diskuzí je na veřejně přístupném webu nepřijatelná.

Závěrem pro všechny: Tohle není Honba na Gilgita. Neznám ho, ale z toho mála pozitivního co zde napsal jsme se mohli všichni něčemu přiučit. Uvědomte si však prosím, že na našem webu, stejně jako na jiných, platí pro diskuze nějaká pravidla a ta se nedají porušovat donekonečna. Osobně bych si přál, aby se zdejší diskuze vrátily tam, kde před několika lety byly, aby sem lidi chodili rádi a mělo to pro ně potřebný přínos. Aby zde panovalo pozitivní prostředí a ne abychom se zde navzájem uráželi, nadávali si, osočovali, zesměšňovali se atp. Kritika ano, je-li oprávněná, nicméně i ta se dá napsat rozumně, což někteří z vás umějí. A opravdu myslete na to, že se chodí i děti...
Ozzman
Vazeny pane Kovariku. Jelikoz se zde pohybujeme na veřejné diskuzi a zabanovani Gilgita bylo zminene v článku, přijde mi vhodne, aby k tomu napsal alespoň svuj postoj a veřejne si to mohl kdokoliv přečíst, stejne jako Váš postoj prezentovany v článku a následné diskuzi.Nechci tady vyvolavat flame a už vůbec to neznamená že se zastávám jedné či druhe strany. Pouze sem poslouzil jako prostrednik.Souhlasim ze dost lidi stval, vyjádřil sem se k tomu ve svem příspěvků vyse. Tohle byl jen jeho pohled na věc, prezentovan velmi slusne, proto jsem ho sem vlozil. Myslím, že je na každém diskuterovi zvlast, jak s informacemi naloží. Děkuji za pochopeni, nejsem ani na jeho ani na vaši straně😉
_Karel_
😄 :yes:
Dobrý den, naprosto vás chápu, i já jsem vám odpověděl ve vší slušnosti.
MariAchi
No tak moment, moment - na neci strane musis bejt, protoze kdo neni s nama je proti nam a kdo neni s nikym je proti vsem! 😉 >😁
AUDIRS6
a ako sa vola ta v ktorej si ty a ake drahe su tam mesacne clenske znamky ? >😁
...iba sa informujem... >😁
MariAchi
My jsme tajni, moc do toho nestourej, radim ti dobre, jinak skoncis na baseballove palce pri odpalu... 8-s >😁
AUDIRS6
hmm... :-! skoro som pustil do gati >😁
mam rad takych tajnych, a kamarat je trener beseballu v Zlíne, takze ani tej palky sa nebojim
😉
Ozzman
Člověče, kde ty kamarády nemáš? >😁
AUDIRS6
prekvapeny ? 😉
"Před časem v jedné opět plamenné diskuzi mu to kdosi navrhl něco ve smyslu, že když pořád kritizuje články z dané oblasti, tak ať nastoupí do redakce sám a píše je sám, že to pro všechny bude plus."

Pri vsetkej ucte... Pan sefredaktor, toto mi nepride ako oficialna pracovna ponuka, resp. ponuka stat sa clenom redakcie, o ktorej hovorite.

Mozno je rozdiel v chapani slov, a v miere dosahu, ale ak napisete, ze "Gilgit nabidku stat se clenem redakce dostal", tak si tiez predstavim, ze dostanem sukromnu spravu s ponukou, nie spakruky napisanu reakciu v ramci ohnivej diskusie na verejnom fore.
MariAchi
Ten typek z bodu 4. jsem byl ja, ale uz si fakt nepamatuju, jak Gilgit zareagoval... No je fakt, ze jste to o te nabidce napsal tak, ze to vypadalo, ze jste mu to nabidl vy (respektive nekdo jmenem redakce).

Uff, koukam, ze po GTIm, ktery mi mimochodem na diskusich dost chybi, je Gilgit asi nejkontroverznejsim diskuterem 😄
thespalek
Jelikož je to jaksi ožehavé téma, tak prosím - zcela neutrálně - o konkrétnost: Pokud jste s ním někdo v kontaktu, nebo jeho práci znáte😒br /> - Pro koho Gilgit píše? Pokud má takové periodikum tedy zaručenou úroveň SKUTEČNĚ rád se o něj pozajímám.
- Máme třeba odkaz na nějakou Gilgitovu práci? Celý článek, sloupek..cokoli? Zajímalo by mě jak to vypadá oprostěno od té osobní stránky..

Opravdu to nemyslím jakkoli útočně. Děkuji.
Ji/Ri
Proč? Je to zbytečné. Nikomu nejde o jeho práci, ale jeho podání.
thespalek
Vždyť jsem napsal proč.
kuny
ten palec nahoru, kterx jsem ti dal, patri tobe za zprostredkovani, gilgitovi za zpravu.
thespalek
Pokud se nepletu, sám se tu hojně ke své smrti vyjadřuje.. Ale nechť. Prostě tady v těch diskusích žije, je to jeho svět...takový místní fantom..😉
To co mě osobně odvrací od účasti na těchhle diskusích je jakási potřeba právě některých lidí, co asi nemají jiný život, se tu vyjadřovat úplně ke všemu. A to ještě hlavně proto, aby ukázali, že oni znají koncept světa/výroby aut/ekonomické a politické pravdy atd.
Většinou v těch příspěvcích chybí radost a snaha o sdílení názoru a převládá snaha o "stěr"..A to šíří discussion-rage! >😁
Petrko
Každá totalita likviduje lidi kteří toho umí a znají více než představitelé tohoto řádu. A což teprve když si dovolí tyto skvělé odborníky podrobit kritice. Ano Gilgit se nechá zbytečně vyprovokovat k nepredloženostem a bohužel od lidí kteří mu znalostmi nesahají ani po paty, na druhé straně tady vykonal více poctivé práce než někteří redaktoři opisovači. Takže chlapi děkujeme, že jste se odkopali a přiznali vlastní malost.
Ji/Ri
... po pročtení celé diskuze vidím, že krok redakce je jen přirozeným vývojem. V případě zablokování některých uživatelů zcela oprávněný.
ozawasan
Jak pročítám tuto diskuzi, tak jsme skutečně vzorkem společnosti. U některých se rozhořely vášně. Jedni vysvětlují, druzí rýpají, pak zase oni vysvětlují a další rýpají a ...... Takhle nějak začínají zuřivé konflikty...Nepřátelství na život a na smrt..... A jde přitom o blbosti...
Já osobně jsem proti banu, ale co už - své jsem k tomu napsal. Stejně tak tento příspěvek mnozí mohou brát jako plácnutí do vody - a světe div se, mají na to právo a jsem rád, že ho mají.
Jen mne tak napadá slavná scéna z české klasiky......
Neblbněte......Vždyť jsou tady lidi.
Shrnuto a podtrženo - houby se stane - život půjde dál a Gilgit se třeba jednou vrátí, nebo bude šťastný jinde. Jen je z mého pohledu zbytečné a někteří prominou - až hloupé, rozdělovat se na nesmiřitelné tábory. Chápu, že to mnozí tak potřebují, protože příslušnost k vlajce je jaksi krokem k seberealizaci, ale někdy je to zbytečné. Co nás tady spojuje - tedy asi většinu, a pro mne osobně je to důvod, proč sem chodím, i když mne neskutečně sejří ta reklama na Hornbach... - tak pro mne je to vztah k autům a technice kolem nich - A páč nevím všechno - z diskuzí se rád přiučím.
Tak mějte hezký zbytek soboty a nekažte si neděli...
R-class
Nevím co furt mas, je to to nejlepší, co mohla redakce udělat. Gecko ma možnost byt šťastný jinde a naopak tam kde není Gilgit můžou byt šťastní vsichni ostatní. Všichni vědí o čem píší - efekt bezdomovce v metru. Když nastoupí, vyprázdní se cely vagon... G. je zjev se kterým zcela přirozené většina normálních lidi nechce mít nic společného, at ma práci jakoukoliv... PS: píšu na tabletu, sorry za tu formu.
ozawasan
Ale dovolíš mi nemít názor, který se neshoduje s Tvým, že?
Pamatuji si, když děda dostal doživotí za vlastizradu, tak jsem nalezl nadšené dopisy pracujících vyjadřujících nadšení, kde "všichni poctiví pracující" souhlasili s trestem, ba požadovali trest nejvyšší. Takže prostě jsem na "vůli všech" trošku opatrnější. Já s s ním nikdy nestřetl, nikdy mi neškodil etc...
Za tablet se neomlouvej - jde o obsah - nikoliv o formu.
R-class
Dovolim Ti vše. I zmrzlinu před večeří 😉
Jinak diskuze s Tvým dědou naštěstí nesouvisi. Slova Gilgita ani ostatních nikdo nefalsuje, proces taky nikdo účelově nezinscenoval. Za pokus o svévolnou navštěvu jineho webu po Tobě nikdo, ani samotny pan Kovařík střílet nebude... Pokud slušná domluva nepomůže je tento postup přirozeným vyústěním. Z cele věci se zde dela hrozna kovbojka. Systém je nastaven tak ze definitivní ban dostane jen nenapravitelný recividista. I kdybych jakkoli nepravem dostal penalizaci "průjezd boxem" (rozumnej ban na jeden den) jsem snad dospělý a bez mrknutí oka to prejdu... Nevnímam toto opatření jako hon na carodejnice, ale jako nástroj ke zkulturneni diskuze. G byl hodně pres caru a hodně dlouho. A co jsem se o něm dnes dozvěděl ze zákulisí, jde spis jen k jeho tíži.
PS: v konecnem důsledku všechno toto znamená jen ztrátu nicku. S lagrem bych fakt teda ne srovnával. Už jen z úcty k dědovi.... Hezkej vecir preji...
_Karel_
Hmmm, slušnej výkon :yes😒br /> Ale podstatou kolegova příměru nebyl proces, nebo trest. Já to pochopil, že mu jde o "nadšenou podporu pracujících", což , řekl bych, v nás trochu zůstalo.
ozawasan
Dáme Häagen? Tu já rád...
Oč mi jde je princip. To, že někteří jsou tu v te diskuzi tak freneticky exaltovani, až je to k smutnemu pousmání. Ale jak jsem tovyjadril výše, pikud nekdo ma tu moc ostrakizace, je treba dost sily...
R-class
Dáme 😄 Na počest Gilgita a všech ředitelů autobusů - tam se totiž se zmrzlinou nesmí. 😄 Teda pod podmínkou, ze na kopeček prizveme i White Labela... 😄

Edit: ...a destnicek, ten musí být... :-!
ozawasan
Beru.. Jen se přiznám k barbarství.. Dle nalady si na to kápnu metaxu nebo Henelku... Tak snad neurazim no...
_Karel_
OT: Aleš Valenta >😁 :yes: :yes:
white label
Zajímavý návrh, zatím obvykle jezdí lidi z a.cz na zmrzlinu ke mně, ale proč to nezkusit naopak. Ovšem teď (zítra už je červen) mám čas až po letní sezoně (od září), do té doby byste museli přijet na zmrzlinu ke mně.
Pekelná Micinka
Pořiď si [odkaz]
Dylan McKay
Jak jsem psal, neměl jsem s oběma nicky problém. Gilgita jsem v mnoha názorech podporoval, ale když už docházelo k urážení ostatních mezi sebou, ani jsem to raději nečetl.
Nyní jsem s Gilgitem v kontaktu. Netušil jsem, že je takový odborník. Bylo by dobré, kdyby se vrátil, ale i on by musel ubrat ze svých emocí a nenechat se tak snadno vytočit. Myslím, že by s tím redakce neměla absolutně žádný problém.

Díky celé téhle kauze věřím v lepší vztahy tady. Všichni se budou mít rádi a Ada si koupí Renault 😉
_Karel_
Ty musíš být Daniel Nekonečný >😁 :yes: :yes:
Dylan McKay
Krrrrrálovství rrrrrozkoše vítá nového ministrrra lááásky! Ribááá, rachááá! >😁
_Karel_
>😁 :yes:
white label
Ada, jako majitel některého z aktuálních modelů Renault, to je snad přímo symbol utopie. >😒]
Dylan McKay
Ada + Twingo = bingo! 😉
_Karel_
Je to taky neuvěřitelný. Někdo tu psal, že je to bývalý ředitel, k tomu jeho čistý styl psaní - asi inteligentní člověk. A píše takový kraviny.
Dylan McKay
Já byl za kamarádem v jednom domě. Bylo tam 5 ředitelů, ale taky pilot, Napoleon a zebra... ;-\
_Karel_
Kamaráda je mi líto- pokud tam nebyl jako personál. ;-\
A stejně tak je mi líto toho našeho zdejšího ředitele.
pogo26
Proč ta lítost? Dostat se jako pacient do šašku může být docela pozitivní životní zkušenost.
Dylan McKay
No. Tvrdil, že ho sestřelilo nepřátelské letadlo, když letěl do Kralup, kde má v lese schované vrtulníky... 😐
pogo26
Já si Ády pro jeho upřímnost docela vážím. Nic necpe někam mezi řádky, na nic si nehraje, píše docela jasně a stručně, je vtipný .
_Karel_
Docela ironie, viď- zrovna ty. Ale to tě šlechtí.
Ale jinak- mezi ním a Marošem vidím rozdíl jen v tom, že Áda umí dobře česky.
pogo26
To není ironie. Myslím to vážně.
_Karel_
Myslel jsem, že to pochopíš. Vím, žes to myslel vážně, ale ironií je, že ty,velký fanda Renaultu, si vážíš člověka, který jen papouškuje hlouposti zrovna proti Renaultu. Ne, že ho kritizuje, ale plácá blbiny.
pogo26
Pokud má zkušenosti se staršími modely, tak je kritika na místě.
_Karel_
To bys asi mohl říct i o Marošovi.
pogo26
Rozdíl je asi v tom, že o Marošovi bych nic nepsal.
R-class
Asi se synackovi malo věnoval.... 😄
Dylan McKay
Je předvídatelný...
Přijde článek o Renaultu a já jen odpočítávám... >😁
pogo26
Kdo není...
Ji/Ri
To je stejné jako by si Gilgit vzal za ženu hamunakilísakru >😁 >😁
AUDIRS6
Joooo, a ja zacnem mat rad 100 konove hybridy so zrychlenim 0-100 pri dobrom vetre za 15 sekund a MPR na dialnici mi bude stacit 115 km/h >😁 >😁 >😁 >😁 :yes:
Dylan McKay
AUDIRS6, to jsi slyšel kde? Já si do priusu na měření zrychlení beru kalendář! Pondělí, úterý, středa 100!!!!! 😉
AUDIRS6
>😁 >😁 >😁 >😁 :yes:
Tak si teda este nejaky ten piatok / pětiletku ( a asi nejednu ) pockam... :-!
white label
A na to ti vážně stačí kalendář jenom na týden? 😄
Dylan McKay
Jasně! Do soboty to v pohodě ubrzdím! 😉
Sleeper
Gilgitovi znalosti nikdo nebere, ovšem způsob, jakým je podával, nelze tolerovat. Kritika článků má být konstruktivní, tj, když už jsem hnusný rýpal, tak MUSÍM za všech okolností umět chybu redaktora v diskusi opravit. Což on bohužel nedokázal ve všech případech, viz: [odkaz]
Dylan McKay
Práci v redakci Auto.cz jsem si zkusil. U prvního videa Prius+ byla kritika dobrá. V týdnu bude další video. Dáte mi asi kartáč, ale což. Pro moji manželku budu filmový hrdina! >😁
_Karel_
Byls tam přirozenější, než někteří redaktoři. :yes:
Dylan McKay
Děkuji! Snad to čte pan Kovařík! 😉 >😁
Hotwire
mozes hodit odkaz na to video, prosim? 😄
Dylan McKay
Tak tedy dole je video: [odkaz] 😉
Ji/Ri
Je fajn vědět, že kdokoliv bude mít tendence dlouhodobě otravovat ostatní, tak přijde ten čas, kdy mu bude řečeno - hele kámo uklidni se, pak ještě jednou - ty prosímtě fakt už to kapku přeháníš.... pak ještě: jestli nezklidníš hormon tak pojedeš. No a pak: vypadni, když se neumíš chovat. Ono dotyčný sbíral na med hodně dlouho a arogance sílila... tak dostal banán a vyjel. To se mohlo stát úplně komukoliv, kdo by postupoval stejně. To je přece vpořádku a je to nastavené pro nás všechny. Těším se, že se opráší starší nicky, které tu byly. To, že někdo z nás zná toho, onoho, že jsme dobří ve svých činnostech, že se bavíme i s šéfem vrátných /protože vrátný je nejdůležitější funkce v podniku/ a taky to, že umíme například vypláznout oči, neopravňuje ke chlíváctví trvalého charakteru. Ano, občas nervy ujedou, ale tahat to roky jako rozvod se zlatokopkou je mimo.
Ono když se neumí někdo zviditelnit tak proto volí tak "střízlivou formu".... např. o Agátě by nikdo nevěděl, dokud se nepoblinkala někde opřená o auto. Ono možná jde někomu se jen dorvat alespoň k paušální platbě za nějakou službu pro web - prostě se zviditelnit.
Ale at nejsem neosobní, vezmu jako příklad sebe /když už tu je dnes ten jájismus tak in/ .... není to tak úplně dávno a vedl jsem taky polemiky a diskuzi způsobem, jakým vedl. Hádal se s GTIm, zastával se někoho, jednomu nicku jsem komolil nick /white děkuji za tvou velkorysost/ , kdy jsem white label nazval jako bílý kabel či tak nějak, s jossalitem jsme např. nějak notu nenašli, ale celé to má vždycky nějak štábní kulturu. Z pohledu dneška se s některýma klukama odsud znám a jsem rád , že je znám a vždycky se na ně těším. To si myslím je kultura osobnosti. Pokud bychom se všichni chovali "ban"ánově, tak dneska tu máme válečné konflikty v rámci mikroregionů.
Takže vzhůru za lepšími zítřky. A jak ne, tak tu máš banán a vyjeď!
A ty, Gilgite, přestaň hrát uraženou fenu. věř mi, nikdo z nás, odpadů, není ani primitiv, ani odpad, ani fašista ani nic z toho, co jsi tu s takovou kadencí rád vykřikoval. Nejsi o nic víc ani mín člověk, než kdokoliv tady z nás. Nemáš dvě díry do zadku, nemáš 6 očí, nemáš 10 mozků a nespasil jsi svět. Aroganci nech těm, kteří ji, pro jinou svou osobnostní nedostatečnost, potřebují jako berličku. Jinak za Čínu, byť sis to tenkrát přeložil po svém, jsem se ti omluvil. Uznal jsem chybu. Tys na tom ujížděl dál. V tomhle nejsem ojedinělý případ. Několikrát jsem ti chlapsky nabídnul podání ruky.... tys dále jen povykoval. Je tě škoda, ale zase v banánu je spousta sacharidů a vitamínů tak to zase není tak špatné, ne? >😁 😉 budu rád, když ukousneš kousek ze svých znalostí a hodíš to tu. 😄
_Karel_
Ty máš teda přetlak >😒] :yes:
Ji/Ri
>😁 Filfite, mi je fmutno... pojd na Fofolu 😄 ty fe taky pfidej, Karle....
_Karel_
Kdyť by tě na tu fofolu ani žena nepustila, tak kam se hrneš! No, jen se jí zeptej, co si o tom myslíš >😁 😉
Ji/Ri
>😁 já už se neptám. Jakákoliv otázka generuje jen jednu odpověď >😁 >😁 >😁
MariAchi
Nudis se, co?
Mels ject v sobotu s nama, jeste ted bys to vyspaval >😁
Ji/Ri
Kamaráde, ty to nevíš... nic nevíš.... On to náš pajinek na nás narafičil. On si vymyslel dyšciplínu, ve které musel, díky své obezitě a gravitaci, vyhrát. On nejen, že všecky předjel, ale i doběhl. Navrhuji mu sebrat hodnost Vraníka .... >😁 Mariašku, já nemoh a to poté, co jsem se zeptal ženy na můj názor na tuto akci. Opět měla pravdu >😁 ...
rokyta.p
Přesně tak, o nic nejde. Na internetu se pohybuji nějakých 20 let a mohu prohlásit, že zdejší redakce/admini jsou ještě velmi tolerantní. Na jiných webech by dostali hříšníci přes prsty dávno. Pokud někdo předvádí diskuzi přes 3 monitory, že druhý je opčí potrat, druhý den zas ono, třetí den toto, nelze se po nějaké době divit potrestání. O to smutnější, že takto diskutuje novinář. I někteří žáci na učilišti se chovají lépe. Vyhrožování právní dohrou, dyť to je směšné. Snad se chytne za nos a začne za čas znovu a lépe. My když na základní škole rozbili v šatně okno, také jsme dostali a přijali přiměřený trest. Nevím proč by redakce musela své kroky obhajovat. Udělal se alespoň trošku pořádek a diskuze budou snad na nějaký čas o autech. Hezký zbytek víkendu všem -pr-
Ji/Ri
Nejdeš na Fofolu? ... jen se ptám >😁
rokyta.p
dneska už né, ale někdy by to šlo 😉
Pekelná Micinka
Nevyslovím žádnou originální myšlenku. Domnívám se, že za úroveň diskuzí do značné míry může fakt, že Auto.cz už není ten "provinční" web, ale že se stal prostě jen dalším článkem portfolia velkého vydavatelství. Má to jistě i své výhody, ale jako dlouholetý návštěvník této adresy, vidím spíše sestupnou tendenci. Mnoho článků, často téměř o ničem, zcela vycpávkové články typu Hity týdne 34/2015 atd. Myslím, že to je hlavní důvod odlivu diskutérů, kteří byli sami na takové úrovni, že žádnou regulaci nepotřebovali, nebo si virtuálně rozbili ústa, ale druhý den to zase bylo dobrý. Nedokáži to shrnout do nějaké velké myšlenky a obejdu se bez antických gest. Řeknu jen, že na ty časy rád vzpomínám a že... mi chybí.
thomasero1
Přesné shrnutí, netřeba nic dodávat. Ač dlouholetý, pasívní člen, pamatuji doby,kdy si tady dávali po "tlamě" např. ZZ a GTI (zzmije).

Z bývalých diskutérů postrádám mj. marka, navtecha (supersport v kastrólu), lonerstate, GTI a mariho. Ten se tehdy na nějakou dobu vytratil pro nemoc a jen doufám, že ji nakonec porazil.
Pekelná Micinka
Mig_35
Když si chceš kvalitně počíst, navštívíš autoforum. Když si chceš užít hádek a strkanic, tak jsi dobře tady😊
boost.
Autoforum je teda poslední dobou taky bulvár.
AUDIRS6
teda sorry, ale v poslednej dobe je na autoforume tolko nezmyslov a nepresnosti v clankoch, ze to svet nevidel ! Plus kadejake vymyslene konspiracne torie ( posledne tie motory V8 TDi..alebo o tych najsilnejsich TDi motoroch a ich spolahlivosti... 8-s )
takze pre mna spadli strasne nizko. :-!
aproximus
michalpneu
....a to je HATE-LIST. Přece když se dva nemusí, jeho názory a příspěvky Vás nebo naopak ho nepředstavitelně s*rou, tak toho dotyčného zařadním na hate-list a neuvidíte jeho příspěvky a může si reagovat jak chce a je po problému a taková to nařízení a konání by ani nebyla potřeba, protože ti dotyční by se sobě tzv. "vyhnuli" a je po problémech.

To máte jako se sousedy, když se s někým nemusíte, tak si prostě postavíte plot, ať si každý za ním dělá co chce a žádný problém.

Jenže on hate-list málokdo používá a je to podle mě škoda, pak jsou tu dalekosáhlé a dlouhodobé konflikty.
AUDIRS6
zrovna "hl" je absolutny nezmysel ! Vysvetlim😒br /> Skusim taky pre teba "osobnejsi" priklad - Roomster... 😉
bude clanok o nom, ty ho mas rad, niekto koho mas na hl tam napise ze Roomster je srot, dalsi, koho na nom nemas sa vyjadri, jasne, je to raroha...
A ty nemas sancu vidiet, ake bludy popisal ten prvy na auto, ktore ty povazujes za dobre a plus, ak ta ma na hl on, nemas sancu mu dat najavo svoj nesuhlas a nemas ako bojovat za svoj nazor... :-!
Proste nezmysel skoro najvacsi !
Najvacsi: lajky / dislajky - miesto toho aby sa diskutovalo, tak niekto s X nickmi ti len nasadza 5 :no: a vyskiera sa, ako ti urobil zle. A nemas najmensiu sancu zistit kto to bol, jeho nazor a dovod jeho konania... 8-s
Takze ja by som zrusil obidva tieto "vynalezy" alebo aspon by som spristupnil ze od koho mam tie :yes: a :no: nech viem, z kade vietor fuka.
Co sa hl tyka, tam je to este komplikovanejsie, preto by stacilo, keby sme sa vsetci vpratali do kože a hl by prestal davat zmysel... 😉
michalpneu
dobře, ale to je právě ono, každý má právo na svůj názor a máme demokracii, takže ať si každý píše co chce, pokud to namodeluju na ten příklad a někdo napíše, že roomster je šrot z těch a těch důvodů, tak je to jeho názor a ten by mu neměl nikdo upírat. Mimochodem tohle téma tu zrovna před 14 dny bylo a taky se našlo spousta lidí, kteří se mě kvůli autu pokusili urazit. Je to prostě jejich postoj, já jim na to nereaguju a je mi to jedno a o tom to právě je o právu každého na názor a když Tě někdo s*re tak zase ty nemáš právo ho kvůli tomu urážet. Hate list je tím pádem ideální bariera kvůli zbytečným konfliktům.
AUDIRS6
😄
Ved pohoda - tvoje riesenie - tvoja vec. Ten priklad som uviedol prave koli tomu, ako ta tam za toho Roomstera napadali. 😉
Ja som v tomto iny - chcem mat 100% informacii, preto niekedy aj prehryznem to, ze sa mi ten nazor pacit nemusi, ale precitam si ho od kazdeho. A ono - svete div sa - sa najde obcas aj zaujimavy uhol pohladu, nazor, fakt, o ktory by som v pripade hl na daneho cloveka prisiel... 😉
Preto u mna na hl nikto nieje. Aj ked samozrejme, prispevky elektro-maniaka citat netreba >😁 a na Toppera treba mat zapalenu dobru cigaru, aby som mal co pocas citania robit >😁
twistedTSD
Do mého hatelistu za celou dobu mé působnosti putoval jen antidiesel, což je teda opravdu výstavní e😜onát. >😒] A stejně má více účtů... I když mi někdo vadí a nesouhlasím s ním, pořád to neznamená, že mě nemůže nějak obohatit v něčem, co ho zajímá, nebo mi pomůže k objektivnějšímu pohledu. A asi nemusím psát, že zrovna gilgit se dovedl podělit i o zajímavé poznatky.

Mimochodem, za chvíli se sesype diskusní strom. :😉
_Karel_
Sesype diskuzní strom?
Hate list máme stejný.
twistedTSD
600 příspěvků je limitem pro zobrazení ve stromu, pokud se nic nezměnilo. Pak se v tom nedá orientovat.
_Karel_
Aha. No, podle počtu příspěvků je Gilgit asi zajímavější než Fabia. >😁
white label
V tom případě musíme nechat kousek "slávy" i petrumrovi. >😒]
_Karel_
No, radši jsem to smazal. Ano,Petrumrovi necháme >😁
XTad
No kdybychom to brali do dusledku, tak i na tech antidieselovejch odkazej jsou zajimavy informace...
twistedTSD
Když je neumí podat jako člověk, to je pak těžké...
kuny
prosimte, co to je za blbost ten hate list? kdyz nekoho cist nechci, tak ho proste nectu, ne? to by mohl snad kazdy plnopravny jedinec zvladnout, ne?
white label
V principu souhlasím, ovšem v případě některých notoricky "tapetovacích" nicků je to docela praktické, poznámka o skrytém příspěvku nežádoucího uživatele je totiž podstatně stručnější/kratší, než jeho stále se opakující dlouhý text doplněný o pár desítek smajlíků. 8-s
Ušetří se tím místo na stránce pro další normální příspěvky.