Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Seat by mohl začít prodávat malé SUV jako první z koncernu

12 komentářů

Well-being
bude malé SUV od Seatu vyráběno mimo Španělsko, mohlo by mít i úspěch ... 😉
Covenant
Proč mimo Španělsko?
Well-being
Kdo má zkušenost s kvalitou vycházející ze španělských továren, ten ví proč.
Hammunasakra
Blbost třeba Leon je hodnocenej naprosto skvěle [odkaz]

Všimni si že mezi nejspolehlivějšíma neni ani jeden němec >😒]
Covenant
No a jeden místní diskutující mněl zase problémy s kvalitou nového Toleda 2014, které se vyrábí v Česku společně s Rapidem.

Kdyby bylo pravidlem co píšeš, tak bych takhle musel hodnotit třeba audi A3, která se vyrábí v Maďarsku.
Hammunasakra
Nejen A3 a bacha hodně se toho vyrábí taky v Bratislavě 😄
Mimochodem A3 si dle TÜV nestojí vůbec špatně [odkaz] 😉

Takovýhle rozdělování je prostě blbost a do budoucna se bude možná v česku vyrábět eště víc Seatů nebo možná i VW. A taky naopak víc škodovek se bude vyrábět mimo česko
Bubáq
Vážně bys měl být konkrétnější.... Mám v rodině už 3. Seata (Altea 2003, Toledo 2010 a Altea XL 2011) a jsou to příkladní vytrvalci. Dva problémy, ano: 1) konstrukční/výrobní chyba vedení PP okna ve dveřích , kvůli které se okno kroutí a pohon praská, nikdy nebyla svolávačka> jde na hlavu Seatu; 2) praskání hlav u 2,0 TDI 2003-2005, jde na vrub VW. Prasklá hlava Altey 2003 vyřešena kulancí importéra v r. 2009 (135 tis km!). Moje osobní zkušenost zahrnuje Toledo (to s tím ruksakem- moc se mi líbilo), najeto celkem 146 tis. km za 3,5 roku, bez jediné závady. Pořád budu tvrdit, že leon/altea/toledo 2003-2012 jsou zcela nedoceněná auta: stjeně kvalitní, jako jakýkoliv VW/Škoda, ale s mnohem lepšími sedadly a ergonomií, s mnohem větším vnitřním prostorem a kufrem. A byla/jsou vyráběna ve Španělsku... Mimochodem, v Martorellu jsem byl v r. 2004, závod jsem si prohlédl velmi důkladně, a v té době to byl nejmodernější závod VAG na světě. Koncernové postupy kontroly a řízení kvality se tam dodržují stejně, jako např. ve škodovce. Na seaty je prostě plné spolehnutí. Pozn.: nejsem ani dealerem, ani opravcem, ani zaměstnancem jakékoliv automobilové firmy. Jsem jen řidič s dlouhodobými zkušenostmi.
Hammunasakra
V čem konkrétnější? Mám stejnej názor jako ty 😄
vikis
Tak já třeba problémy měl >😁 ale tak co čekat od novýho modelu, kde ty mouchy prostě ještě jsou....
3_diamanty
seat je spanielska znacka.... tak preco by malo vyrabat male SUV radsej inde.... a nie doma?
Hammunasakra
To vyrábění doma bude asi slábnout. Příbuzný modely [odkaz] se budou vyrábět spíš na jedný lince bez ohledu na znak na kapotě. Možná to čeká i příští Roomster [odkaz]
Bubáq
...protože do krize 2009-2012 byl Martorell pořád ve stávce nebo se zrovna ke stávce chystal. Během krize stávky ustaly, nyní se španělská ekopnomika zvedá. Co bude dál...?! Dnes už i pracující Škody jsou připraveni stávkovat za větší podíl na vytvořeném zisku své automobilky, ale jsou pořád v průměru hodně pod průměrel španělských pracujících v Martorellu. Proto....