Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dacia chystá tovární muzeum, bude otevřeno za tři roky

13 komentářů

Stejsn
jsem byl služebně v Bukurešti a tu šílenou pouliční sbírku daček si živě pamatuju, včetně letištních taxíků. Různý ty Novy, Supernovy, Solenzy a Rapsodie, většinou ve zběsilém stavu, to byla smečka. Dneska je produkce místní filiálky renaultu žádané zboží, tenkrát to byl ještě ultrašrot.
3_diamanty
rovnako na tom boli kedysi aj skody 105ky 120ky embecky a rozne 1203-ky .... 😉

ziadna slava..a pozri sa kde je skoda dnes.... takisto aj korejci alebo aj taky seat ...... ako vravim... vyrovnava sa to.... rozdiel medzi takym mercedesom a skodou nebol nikdy tak maly ako je dnes... a bude coskoro este mensi.. auta su uz dnes takmer uplne rovnake, cim dalej tym viac sa lisia uz len v detailoch a logu na maske

dacia predsa nespi..to si dnes nemoze nikto dovolit..nie je teda prekvapenim ze uz je tam kde je

najlegendarnejsie dacie ktore si pamatam ( a na ktore si hned spomeniem ak mi niekto povie o polnoci slovo dacia ) su pre mna dacie 1310tky..... aj dnes este sem tam clovek nejaku stretne aj u nas 😉
Xylo
Já tam pracoval 2 roky (2010-2012) a teď nedávno jsem byl zase v Bukurešti a musím říct, že jsem byl velmi překvapen. První překvapení - nějak se jim povedl kompletní odchyt toulavých psů. Druhé - naprosto neuvěřitelně pohnuli s opravou velmi schátralých paneláků.
3_diamanty
a ako je to s miestnymi "predajcami zlata a sperkov" 😉 .. aj by sme tam chceli ist omrknut ten legendarny transfagarasan ale clovek ma trosku aj obavy z neznameho .... bracha ma nahovara ale vravim mu ze tam musime proste viaceri.... a nikto zo znamych tam s nami ani na tri dni nechce ist..
Xylo
Jestli myslíš pravé mosazné prsteny ze zlata, tak ty se nabízejí pouze mimo Rumunsko 😉 ... Nikdy jsem žádný pocit ohrožení tam neměl a to jsem jezdil převážně sám nebo jen s přítelkyní. Je to docela dlouhá cesta, ale dobré je, že ta známá část Transfagarasanu je blíž k Sibiu než k Pitesti .... Jenom bacha - bývá otevřený až od června.
Horall
Odchyt psů se jim povedl díky tomu, že se v Bukurešti rozrostla vietnamská komunita. 😄
Xylo
To nevím, ale z cizinců je tam hafo Turků a Moldavanů ....
Uživatel_5340709
kdysi auto mého otce, tak jsem s tím hned jezdil po autoškole. 😄 /dacia 1300/ Řadicí páce v autě jsme tehdy se spolužáky říkali "berla mrazilka", jak byla dlouhá. 😄
Btw. mezi snímky je převlečený renault 8 za dacii, to jsem tedy ještě nikdy neviděl.
Stejsn
To je Dacia 1100. A taky se tam smontovalo i několik starých Dauphinů, taky pod názvem Dacia 1100. Jednu tudle mrchu jsem tam tenkrát vyfotil, už jako vrak😒br />
[odkaz]
Uživatel_5340709
Zajímavý, já žil v domění, že akce dacia začala v Rumunsku na čisté louce kolem roku ´68.
Sleeper
Bylo by báječné, kdyby si někteří občas přečetli i článek a nedívali se jen na fotografie 😄 Ale přiznám se, že ten Dauphine u Dacie je novinka i pro mne. Autor.
Uživatel_5340709
Sorry, přiznávám se bez mučení, že jsem sjel jen fotky, teď to napravuji.
Sleeper
To nebylo tak těžké odhadnout, když tu se Stejšnem probíráte věci, které jsem uvedl v textu 😄 Ale ta Dauphine mi vrtá hlavou... Zatím jsem nenašel nic, co by mi tenhle fakt potvrzovalo.