Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dálnice D8 bude zprovozněna do konce příštího roku, řekl premiér Sobotka

33 komentářů

Hammunasakra
Úvodem bych na hodně let zavřel partu co přes všechny geologický hodnocení v průběhu desítek let který byly negativní nechala udělat 2 nový a na jejich základě prosadila dálnici přesně tudy i když je to prokazatelně blbě ;-\
Nejen že vede přes CHKO ale hlavně po kilometrech geologicky nevhodnýho podloží. Riziko dalšího závalu v tomhle místě vyřešili odtěženim vpodstatě celýho kopce :yes: >😁
Což bohužel nic neřeší sou tam další kilometry nevhodnýho podloží. Fakt ukázkovej příklad jak se to dělat nemá a nejen pro desetiletý zpoždění na důležitý mezinárodní trase. Tady stát a ŘSD :no: :no: :no:
ryccardo
O tom nevhodným geologickým podloží jsem už taky četl. Otázka je jaký jiný alternativy se nabízely. Teď už každopádně nezbývá než silnici dokončit. Doufám, že se to podaří a silnice bude brzy a hlavně NA DLOUHO fungovat.
Hammunasakra
Jo za nesmyslně zvýšenejch nákladů jí snad konečně dodělaj. Je to fakt pár kilometrů a když máš smůlu objíždíš to klidně 3/4 hodiny ;-\
Otázka je to na dlouho. Z bezpečnostních důvodů nejdřív odtěžili celej kopec a teď možná dokonce zavřoui nedalekej lom ale to nejsou řešení. To nevhodný podloží se tim nezlepší
ryccardo
Ukaž mi nějakou stavbu, kterou platí stát a nedokončuje se za nesmyslně zvýšených nákladů ;-\ Souhlasím s tebou, ale i přesto doufám, že se úsek povede co nejdříve dokončit a i přes všechny problémy s podložím ho provozovat. No nic jinýho než doufat nám řidičům už stejně nezbývá 8-s
Hammunasakra
Do takovýhle extrémů to naštěstí nedochází. Jasný že teď už není jiný cesty ale záruku ze se to časem zase nepohne ti nikdo nedá
Prostě tohle je i v naší realitě nadprůměrně špatně
woody-alien
Máš pravdu, ale s ohledem na doslova zoufalou situaci v průjezdních místech, která nedokončenou 😱 "suplují", se my místní doslova modlíme za dokončení.
Hammunasakra
To chápu mě stačí tam jen jednou za čas projíždět
praděda7
Dnes existují technologie, které si z jakýmkoliv podložím dokáží poradit. Je to jen otázka výběru vhodného způsobu. Jo, a není to zadarmo... 😉
ryccardo
Taky si na jednu stranu říkám, že se ralizují stavby v podstatně horších místech, ale nedokážu relevantně posoudit nejsem stavař.
Hammunasakra
Na horších místech určitě na horšim podloží aspoň u nás spíš ne
Hammunasakra
Tak u nás s cenou dálnice miliarda a čtvrt za kilometr už zkušenosti máme, možná přišel čas na nový rekordy 😄
praděda7
Dá se stavět i na písku. Na betonových pilířích, které jsou ukotveny v solidním podloží. :-! Jak jsem už psal nahoře, vše je jen otázka peněz. :-!
Hammunasakra
O tom žádná [odkaz] ale tady jde o relativně malý několikakilometrový problémový území, navíc je to CHKO a myslim že zrovna přesně tudy dálnice vést nemusela [odkaz] [odkaz] Mohla jít třeba od Lovosic rovně až někam k Bořislavi nebo Žalanum [odkaz] a tam se napojit. Byla by tak asi levnější a dokonce i kratší!
Už se asi nedozvíme proč lidi z ŘSD tak tlačili zrovna na tuhle trasu která je dost možná nejhorší z možnejch variant. A určitě nejhorší co do doby stavby
praděda7
No, [odkaz] tady je to docela dobře popsáno. Chybí tam jen ten sesuv. Zase. Kdyby to stavěli Italové, tak by se po dálnici už dávno jezdilo a žádná sesuv by se nekonal, protože by si to Taloši dobře spočítali a zajistili. Jo a děti země by mafie poslala do *... 😉
praděda7
Díval jsem se teď na Mapy.cz a je tam ta 8 přes kopečky k Bořislavě opravdu pěkně členitá. Rád bych se tam letos v létě podíval. Opravdu mě to zajímá. No a moje X5 by si taky zasloužila nabrat trochu čerstvého vzduchu. Mám v Litoměřicích rodinu, tak bych spojil dobré s užitečným. :-!
Hammunasakra
To by chtělo spis letadlo 😄

Ale i tak je vidět jak je ta vybraná trasa klikatá. Navíc přes zjevně nevhodný území
rokyta.p
a už jste viděli, aby se u nás nějaká dálnice udělala normálně??? ;-\
Hammunasakra
Jo koncem 90. let dostavba D5 z Plzně až na hranice
Hittman
Neuvěřím, dokud tama nepojedu 😉
Ps. Vzpomeňme na Blanku..
Hammunasakra
Jj podobně kvalitní dílko jako Blanka. Která bude kvůli odčerpávání vody stát nadprůměrný prachy i v daleký budoucnosti
Hittman
Zavedou mýto zvlášť pro tento tunel s výběrem při vjezdu jak to mají taloši a stát tak náklady pokryje. Odůvodní to vysokou kvalitou stavby a zkrácením doby průjezdu, takže řidiči se to vlastně vyplatí. A aby si to pojistili, dají kolem tunelu zákazové značky, aby řidiči tunel neobjížděli 😄
Hammunasakra
:yes: >😁

U Blanky sem fakt hodně zvědavej jak to bude fungovat v okolí severního výjezdu
praděda7
Také jsem kdysi znal jednu Blanku. Kvalitní moc nebyla, za to byla dílko... 😉
Hammunasakra
Možná známe tu samou 😄
praděda7
Asi těžko. Pro tebe by byla moooooooc stará... 😉
Hammunasakra
Trochu starší nevadí tady by to tušim bylo asi fakt už moc >😒]
praděda7
Sleduji cesty našeho premiéra po českých zemích delší dobu. Neříká se takovým lidem lidově slibotechny? :-!
Vencator
Viz. D11, kde se zacalo neco dit az po 2 mesicich od jeho prestrizeni pasky, a vypusteni buldozeru na hromadu hliny, navezenou na asfaltu, ktery tam 8 let nebo jak dlouho jen tak chatra. Nehlede na objevene archeologicke naleziste a radnemu rejpani se v zemi.

Na druhou stranu, aspon se tam konecne neco deje, horsi je, ze to pro Hradec nic neresi, vetsim problemem je nedokoncena R35.
praděda7
Nedokončená R35? Vždyť ještě ani pořádně nezačali. Je hotová pouze 4km spojka mezi D11 a 37 z HK. Soudě dle výkonosti místních stavařů, kteří si "umí šetřit práci" (Italy sem nepustí), viděl bych to tak na příští století. :-!
Hammunasakra
Pamatuju že když sem si eště hrával na písečku mluvilo se o R35 jako o naprostý prioritě 😄
Hammunasakra
Jj je to dramatická soutěž [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] >😒]

Nezapoměls [odkaz] ? 😉
praděda7
Řeč byla o dálnicích. V Čechách je víc dálnic. :-!
Hammunasakra
Myslíš na kusy nebo na kilometry? 😄

Na kilometr čtvereční naopak o překvapivě moc míň 😐

No těch 100 býků mi to snad vynahradí 😉