Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Reálná vs. normovaná spotřeba v USA

34 komentářů

topten
jestli clanek dobře chápu, tak az na benzinove turbomotory, je vyrobcem udavana spotřeba vyssi nez skutecna ??
Blue Sun
Taky se mi to zdá jako pěkná blbost. Nemá to být spíš opačně?
A nebo je to klasická novinářská propaganda poamericku.
Hammunasakra
Spíš to bude klasická novinářská chyba ve stylu auto.cz 😉
Americká norma je daleko reálnější než evropská ale že by udávaná spotřeba byla vyšší než skutečná to asi ne 😄
I když světe div se [odkaz] i pár takovejch příkladů se našlo!

[odkaz] [odkaz] [odkaz]
Little Boy
Ne, moje amerika z roku 2006 uplne v pohode jezdi za papirovou spotrebu a kdyz se clovek snazi, neni problem se dostat pod ni. Tenhle kontrast je krasne videt na fiatu Freemont, stejny motor, stejny auto a uplne jina spotreba v EU a v USA. S evropskym autem jsem se na papirovou spotrebu nikdy nedostal.
Hammunasakra
Jj nejvíc se vytáhli u Audi. Celkově i u konkrétního modelu - A3 2,0 TDI. Tam je rozdíl v udávaný spotřebě pro Evropu a Ameriku 124% :yes: >😒]

[odkaz]
topten
jako ze 6.5 litru je o 124% vic nez 4.5 litru??
nebo jako to myslej??
Hammunasakra
Jo [odkaz] 😉
topten
to je snad do oci bijici, ze to není o 124%, ale "jen" o necelých 50%
Hammunasakra
Viz xy novinářů [odkaz] co to přejalo do dalších článků asi až tolik ne >😒]
topten
co na to rict??
a to dnes polovinu populačního rocniku berou na vysokou skolu ...
Hammunasakra
Papír maj ale [odkaz]

Myslim že na tom že úroveň dnešního vysokoškoláka je nižší než maturanta před 50ti lety něco bude >😒]

Zajímavý je že mutace Autobildu to maj všechny stejně blbě a v originále [odkaz]
iKO
On ten článek je takovej bez závěru. Jako by mu něco chybělo.
vladimir111
Obecně je tam metoda měření spotřeby vozidel reálnější než u nás.
A je možné, že automobilky raději uvedou vyšší spotřebu než jakou naměřily, aby se vyhnuly soudním sporům. Nepředpokládám, že někdo by je někdo žaloval, že má menší spotřebu, než udávanou. 😄
Hammunasakra
Jj před časem to porovnávali v Auto Bildu. Evropská normovaná, americká a jima naměřená. Docela zajímavý [odkaz]
topten
to vpodstate podporuje obsah clanku..
Hammunasakra
To určitě ne. Tenhle článek je laděnej že to tak je. Praxe spíš ukazuje že sou takový případy. Navíc ve třech případech šlo o rozdíl 0,1 litru
Myslim že to hlavně řiká že americká norma je docela ok zatimco evropská :no: 😉
topten
když se na znovu na clanek, tak proti skutecnosti a USA norme je rozdil nasledujici😒br /> audi S8 +10%
bmw535i +1%
Jaguar XF -3%
Jeep GCh +4.2% (diessel)
MBCLA -1%
MBGLK -6%
Porsche Panamera -5%
Toyota Prius -21%
Volvo XC60 -1%
takze udavana spotřeba je podle USA normy spis vyssi nez skutecna.
Hammunasakra
To jo ale prodávaj se tisíce modelů a motorů tohle je jen asi tak promile verzí 😉
Víme že evropská norma je totální kravina a víme že americká bejvá docela blízko realitě. Ale viz jen těhle pár výsledků i tam je docela rozptyl
Mě by úplně stačilo v Evropě zavést ověřenou americkou FTP-75. Škoda že prozatim padla jednání o celosvětový normě WLPT
jupo
Hlavne v amerike sa na nejaký ten liter nepozerá. Pri bežných autách bola spotreba to posledné čo ma zaujímalo. Či to bralo 8 alebo 10 na sto, to ma trápilo najmenej. Pri veľkých SUV už na to ľudia pozerajú viac, ale pokiaľ je priemer pod 15 na sto, tak je to považované za pohodovú spotrebu. Na témat áut som sa tu rozprával s mnohými ľudmi a každý vedel vychvaľovať motor, či prevodovku, no na spotrebu nejako reč neprišla. V USA je to skrátka tak, že všetko pod 8 na sto je super, medzi 8 až 10 dobrý štandard a nad 10 to už závisí čiste od typu vozidla. To isté platí aj o motoroch. Každý model má v priemere tri agregáty, štvorku, šestku či osmičku a je to. Keď som známemu povedal že v európe sú objemy ponúkaných motorov odstupňované po dvoch deci, nechápal že im to stojí zato. A mal pravdu. 😄
1975ak
Ona ani tolik proklamovaná EU spotřeba není reálná. Mnohem více by se mi líbila spotřeba udávaná tak jako dříve, tedy město ., při rychlosti 90 a 130 km/h,,, To jsou totiž konstantní hodnoty, a né jakési pofiderní propočty .
topten
presne tak, když budu jezdit hlavne dalnice, zajima me kolik to bude zrat na dalnici, proto udaj ve 130 a třeba ve 150 byl mel byt zakladni.
pak by se nastalo to, ze si nejakej dement někdo koupi SUV s udávanou spotřebou 5 litru a divi se, ze na dalnici jezdi za 10...
Hammunasakra
150 km/h u nás levice bohužel zablokovala a vyhlásila že jen přes jejich mrtvoly. Byl bych snad i pro 😄
Takhle se 150 km/h smí v jedinym státě na světě takže to moc základně nevidim. Spotřeba při 130 km/h ale samozřejmě jo
topten
ja si myslim, ze je celkem spravny, ze se to zastavilo na tech 130, protože tech 150 by bylo stejne jen na par usecich, takze by to nic neresilo, a spousta z nas by ještě casteji jezdili jak utrzeni ze retezu ...
Hammunasakra
Teď sem párkrát jel po D3 do Budějovic a večer zpátky a jet tam 130 je dost nuda. Přede mnou nikdo za mnou nikdo skoro sem měl pocit že kdybych vystoupil tak bych běžel rychlejš 😄
XTad
Konstantni jizda na prazdne dalnici je "nuda" i ve 150...
Hammunasakra
Já vim ale každej kilometr navíc dobrej. Já v takovýhle situaci v reálu jedu tak 140 víc mi přijde kvůli */dalnicni-policie-prevzala-7-novych-sup… riskantní. Nicméně ta D3 mi přijde dobrej příklad kde se dá bez problémů jet 150 km/h
kuny
Smí se tady říci, že běžně jezdím u nás po dálnicích 160 - 180 (tachometrových) nebo mě zablokujou? Je to taková zcela pohodová cestovní rychlost. Ani manželka neví, že jedeme rychleji než se smí... Protože to prostě tak je zcela vyhovující... Samozřejmě mluvím o stavu, kdy to tak lze (malý provoz, neprší, nesněží, atd.)...
kuny
Ale menší 😉
Vencator
Ja teda bezne jezdim 150 tacho, ale stejne je to skutecnych neco mezi 135 a 140. A jeste se mi nestalo ze by me staveli, kolikrat me spis jeste predjedou Supici >😁
kuny
Přes mrtvoly levičáků? Jsem pro všema deseti. Jen levičák Tě nechce nechat jezdit rychleji a vymlouvá se na to, že jde o Tvou bezpečnost. Mám toho plné zuby, jak kdejaký blb ví lépe než já, co si můžu a nemůžu dovolit... 😉
kuny
No, při 90 km/h a 130 km/h je to jasné, hodnota pro město je i tak nějaký pofidérní propočet 😉
ROB
tak je jasné, že na spotřebu má velký vliv jak jezdíte, věřím, že v takové Americe je metoda měření spotřeby vozidel jiná než u nás, asi tak jako v dalších x případech😊) temi auty se tam taky jezdí všude a někde nemají ani chodník, jelikož nepředpokládají, že by tam chtěl někdo chodit pěšky
Když jsem si své auto u áček kupoval, bral jsem na tento faktor celkem ohled, jaká bude potřeba, takže máte možnost volby, když auto kupujete.... 😉
Damian120
Tak Amici celkove jezdej na uplne jinou spotrebu nez my tady v Evrope, maj tomu i prizpusobeny ceny, aby byli schopny takovou spotrebu ufinancovat... 8-s Ja jsem si z toho udelal takovou hru a snazim se najit auto ktery bude neefektivnejsi... Vzdycky tak po dvou letech zajdu do Acek a vyberu novyho milacka a s nim se pak ucim jezdit co nejlepe a kdyz uz to lip nejde a jsem s vysledkem spokojenej je cas kouknout se po dalsim modylku... :-! :-! :-! Nejlip sem zatim jezdil s dieslovou Octavkou... 😉
ROB
tak tj jasný, maj tam i ty silnice dlouhý a jezdí mega dálky normálně je to tam celkově jiný, než u nás 😄 věřim, že s dieslovou Octavií se mohlo jezdit na spotrebu fakt paráda, já pravě přemýšlím, že bych své auto zas za něco u AAA vyměnil, a tenhle typ nezní špatně... :yes: