Novinky
Ona ani tolik proklamovaná EU spotřeba není reálná. Mnohem více by se mi líbila spotřeba udávaná tak jako dříve, tedy město ., při rychlosti 90 a 130 km/h,,, To jsou totiž konstantní hodnoty, a né jakési pofiderní propočty .
presne tak, když budu jezdit hlavne dalnice, zajima me kolik to bude zrat na dalnici, proto udaj ve 130 a třeba ve 150 byl mel byt zakladni.
pak by se nastalo to, ze si nejakej dement někdo koupi SUV s udávanou spotřebou 5 litru a divi se, ze na dalnici jezdi za 10...
pak by se nastalo to, ze si nejakej dement někdo koupi SUV s udávanou spotřebou 5 litru a divi se, ze na dalnici jezdi za 10...
150 km/h u nás levice bohužel zablokovala a vyhlásila že jen přes jejich mrtvoly. Byl bych snad i pro 😄
Takhle se 150 km/h smí v jedinym státě na světě takže to moc základně nevidim. Spotřeba při 130 km/h ale samozřejmě jo
Takhle se 150 km/h smí v jedinym státě na světě takže to moc základně nevidim. Spotřeba při 130 km/h ale samozřejmě jo
ja si myslim, ze je celkem spravny, ze se to zastavilo na tech 130, protože tech 150 by bylo stejne jen na par usecich, takze by to nic neresilo, a spousta z nas by ještě casteji jezdili jak utrzeni ze retezu ...
Teď sem párkrát jel po D3 do Budějovic a večer zpátky a jet tam 130 je dost nuda. Přede mnou nikdo za mnou nikdo skoro sem měl pocit že kdybych vystoupil tak bych běžel rychlejš 😄
Konstantni jizda na prazdne dalnici je "nuda" i ve 150...
Já vim ale každej kilometr navíc dobrej. Já v takovýhle situaci v reálu jedu tak 140 víc mi přijde kvůli */dalnicni-policie-prevzala-7-novych-sup… riskantní. Nicméně ta D3 mi přijde dobrej příklad kde se dá bez problémů jet 150 km/h
Smí se tady říci, že běžně jezdím u nás po dálnicích 160 - 180 (tachometrových) nebo mě zablokujou? Je to taková zcela pohodová cestovní rychlost. Ani manželka neví, že jedeme rychleji než se smí... Protože to prostě tak je zcela vyhovující... Samozřejmě mluvím o stavu, kdy to tak lze (malý provoz, neprší, nesněží, atd.)...
tak je jasné, že na spotřebu má velký vliv jak jezdíte, věřím, že v takové Americe je metoda měření spotřeby vozidel jiná než u nás, asi tak jako v dalších x případech😊) temi auty se tam taky jezdí všude a někde nemají ani chodník, jelikož nepředpokládají, že by tam chtěl někdo chodit pěšky
Když jsem si své auto u áček kupoval, bral jsem na tento faktor celkem ohled, jaká bude potřeba, takže máte možnost volby, když auto kupujete.... 😉
Když jsem si své auto u áček kupoval, bral jsem na tento faktor celkem ohled, jaká bude potřeba, takže máte možnost volby, když auto kupujete.... 😉
Tak Amici celkove jezdej na uplne jinou spotrebu nez my tady v Evrope, maj tomu i prizpusobeny ceny, aby byli schopny takovou spotrebu ufinancovat... 8-s Ja jsem si z toho udelal takovou hru a snazim se najit auto ktery bude neefektivnejsi... Vzdycky tak po dvou letech zajdu do Acek a vyberu novyho milacka a s nim se pak ucim jezdit co nejlepe a kdyz uz to lip nejde a jsem s vysledkem spokojenej je cas kouknout se po dalsim modylku... :-! :-! :-! Nejlip sem zatim jezdil s dieslovou Octavkou... 😉
A nebo je to klasická novinářská propaganda poamericku.
Americká norma je daleko reálnější než evropská ale že by udávaná spotřeba byla vyšší než skutečná to asi ne 😄
I když světe div se [odkaz] i pár takovejch příkladů se našlo!
[odkaz] [odkaz] [odkaz]
[odkaz]
nebo jako to myslej??
a to dnes polovinu populačního rocniku berou na vysokou skolu ...
Myslim že na tom že úroveň dnešního vysokoškoláka je nižší než maturanta před 50ti lety něco bude >😒]
Zajímavý je že mutace Autobildu to maj všechny stejně blbě a v originále [odkaz]
A je možné, že automobilky raději uvedou vyšší spotřebu než jakou naměřily, aby se vyhnuly soudním sporům. Nepředpokládám, že někdo by je někdo žaloval, že má menší spotřebu, než udávanou. 😄
Myslim že to hlavně řiká že americká norma je docela ok zatimco evropská :no: 😉
bmw535i +1%
Jaguar XF -3%
Jeep GCh +4.2% (diessel)
MBCLA -1%
MBGLK -6%
Porsche Panamera -5%
Toyota Prius -21%
Volvo XC60 -1%
takze udavana spotřeba je podle USA normy spis vyssi nez skutecna.
Víme že evropská norma je totální kravina a víme že americká bejvá docela blízko realitě. Ale viz jen těhle pár výsledků i tam je docela rozptyl
Mě by úplně stačilo v Evropě zavést ověřenou americkou FTP-75. Škoda že prozatim padla jednání o celosvětový normě WLPT