Novinky
To, ktora zo 3 studii malych auticiek sa stane seriovym vozidlom, bolo asi jasne uz na zaciatku. Bohuzial vyhrala to ta, ktora sa pretvaruje, ze je sportovou a agresivnou. Tou nie je. A ani milym autickom do mesta. Hmmm..... :no:
Chevrolet Bleat použil rádoby cool tvary, které by asi fungovaly na sporťáku, ale po aplikaci na mikroautomobil výsledek připomíná karikaturu. Ten extrémní nepoměr mezi hmotou karoserie, masivním předkem a na druhé straně malými koly a nízkými okny přímo bije do očí. K tomu dnes oblíbené světlomety natažené přes půl auta a zajisté taky motor 0.8 l ze sekačky. Design by asi měli nechat raději Italům - ti navrhli prvního Matize a i dnes vypadá celkem mile.
Orlando je jiná káva, i když je to zvláštní kombinace všeho možného, nevypadá špatně.
Orlando je jiná káva, i když je to zvláštní kombinace všeho možného, nevypadá špatně.
Asi to bylo kouzlo nechtěného, že si napsal Bleat, ale je to dost výstižné. Především masiv předku a celková zavalitost je na tak malý auto až absurdní. Orlando je zajímavý, nejspíš z toho vzhledem k prudce se snižujícím oknům nebude nic vidět (ale to je dneska normální) ale celkem se mi líbí. Takže souhlasím i s Klaudiem, ačkoliv jeho obhajobu Nissanu Cube mu do smrti (a ta nastane hned jak se s Cubem poprvý neočekávaně střetnu na ulici) nezapomenu. 😄
...a Orlando se mi na první pohled jeví jako poměrně těžkopádný automobil. Ale myslím, že mu dá přijít na chuť. Mám rád designovou odvahu a Orlando poměrně vybočuje z davu...
Beat mi k srdci příliš nepřirostl, protože mi připomíná sic dynamicky tvarovanou, ale trochu disproporční krabičku od zápalek. Uvidíme v sérii.
Beat mi k srdci příliš nepřirostl, protože mi připomíná sic dynamicky tvarovanou, ale trochu disproporční krabičku od zápalek. Uvidíme v sérii.
Orlando, to je iná káva. Akoby s Beatom ani neboli od jednej firmy. Tu sa pozná dobrý vkus. Pekné. Za také dačo by sa nemusela hanbiť ani prémiová značka. :yes:
Beat má agresivní vzhled, ale byť to rozhodně není žádný krasavec, tak si ho dokážu představit s mladým řidičem/čkou. Pro střední a pokročilou generaci to rozhodně nebude
Naproti tomu Orlando sa mi prekombinované nezdá ani zďaleka. Má relatívne jednoduché tvary a na celom aute si drží štýl dlhších priamych línií so zalomeniami namiesto oblúkov, s ostrými, len mierne zaoblenými prechodmi. Napríklad bočné tretie bočné okno za "C" stĺpikom je novým a slušivým dizajnovým prvkom tohto auta.. Hoci Chevrolet ako taký nemusím, za toto v garáži by som sa ani náhodou nehanbil.
Holt asi sa v nie všetkom zhodneme. 😉