Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa Romeo znovu otevírá muzeum Arese

10 komentářů

Arese
V muzeu jsem před lety byl a byl to skutečně nezapomenutelný zážitek. Jsem moc zvědavý, jak vypadá nyní!
Dylan McKay
Uvidím jak na tom budu časově, ale docela rád bych se tam stavil.
gil54
Když jsi tam byl, pamatuješ si, jestli tam byla AR 33 stradale? Tohle auto bych chtěl jednou v životě vidět na vlastní oči.
Mr.Murphy
.... měla by bejt.... 😉
viz https😐/www.museoalfaromeo.com (tam už se doklikáš k seznamu e😜onátů)
gil54
Dík. Už vidím, že tam musím. :yes:
Mr.Murphy
.... předválečné ikony, co vyhrávali grand prix.... Poválečné auta, již masově vyráběné, ale takové, co definovaly design.... a samozřejmě, jeden sporťák vedle druhého.... (auta z F1, DTM, ETCC atd.)

A já se ptám, kdo z vás to má, pánové? 😉

Porsche, Ferrari, Saab a jiní existují až po válce, takže ta e😜ozice musí nutně být omezená.... BMW taky před válkou nebylo takovým významným hráčem jako dnes....

Dlouhou historii má Fiat, Renault, Opel a jiní, ale ti zas nikdy nebyli top ve sportu, nedělali tak kultovní auta (až na vyjímky....).

Jediný kdo může konkurovat je podle mě Mercedes, ten si to s Alfou dával už před válkou a samozřejmě i poválečná historie je parádní....

každopádně bravo Alfa za to, že tu sbírku udrželi, dali prachy do novýho baráku a fandové se můžou kochat.... návštěvu doporučuju, je to fakt unikátní sbírka.... :yes:
Stejsn
Fiat TOP ve sportu byl, aspoň chvíli. [odkaz] :-! :yes:
Mr.Murphy
ale tak jasně, ale u Fiatu to spíš byly takové nahodilé okamžiky a pak bylo třeba zas dlouho ticho.... stejnětak jeho auta se občas povedla a občas to byl průměr, ale prostě nenajdeš u nich tolik kultovních aut jako u Alfy.....

Jinak nic proti, sám tím jezdím, že.... 😉
gil54
Mirafu jsem měl a mimo jiné byla 3x mistr světa v rallye. Stejně mě ze závodních Fiatů nejvíc poznamenal Abarth 1000 TC resp. TCR. Na starém Brně zážitek.
Arese
Bravo Alfa, Bravo Fiat, forza Italia! 😄 :yes: :yes: :yes: