Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Senátoři chtějí omezit marže pojišťoven z povinného ručení na 20 %

13 komentářů

vlada75
hlavně by měli začít u sebe darmožrouti v parlamentu,senátu a celý vládě. vracet něco z pojistného by bylo fajn, platím od počátku tohoto výmyslu a nevyčerpal jsem od pojišťovny ani korunu, ale slušně jsem jim nacpal :-!
6B6
Třeba nabouráš, myslím zaviníš a tvoje pojišťovna bude cvakat statisíce nebo miliony za škodu postiženým, zdravotní poj. za léčeni atd....Vyčerpat se dá snadno, nejlépe nabořit autobus plný cizinců ze Svýcarska a ještě ti pochybi V klidu.
Bully_
Presne tak. PR je z velke casti solidarni prispevek, rezerva. Jeho vyse se muze snadno precerpat v X- nasobcich. To, jestli nekdo havaruje casto nebo vubec se zohlednuje v bonusech havarijniho pojisteni.
rohYpnol
Stát uvolnil trh s pojištěním, na trhu je nespočet pojišťoven. Takže by tu snad mělo být konkurenční prostředí. Pokud se pojišťovně zvýší marže, může klidně sama v dalším roce zlevnit pojištění, aby získala více klientů.

Proč se zase stát se.... ehm cpe někam, kam nemá? Další věc, co budeme regulovat, sližitě počítat, hlavně aby se v tom nikdo nevyznal? Koneckonců pokud by pojišťovna měla zpětně vracet, pak já jako zákazník nikdy nebudu mít možnost zvolit nejlevnější pojištění, protože nikdo nedokáže říct, kolik bude pojišťovna vracet... A co když ta marže bude méně než 20%? To pak budeme zpětně doplácet??

Regulací opět stát popírá tržní prostředí, koneckonců jko celé EU svojí dotační politikou. Centrálně-direktivní plánování komančů se kritizuje a je terčem posměchu, jenže dnes tu máme to samé, jen místo srpu a kladiva máme hvězdičky a místo rudé je to v (ne)bledě modrém nehmlich to samé 8-s 8-s :no:
rtomas
Svata prostota. Po tych rokoch este niekto veri na konkurencne prostredie. O neviditelnej ruke trhu pisat nebudes?
V prostredi celostvetovych monopolov a oligopolov je volny trh vacsia utopia ako bol komunizmus.
rohYpnol
asi mě nechápeš vůbec. Nidke netvrdím, že konkurenční prostředí funguje. Ale vadí mi, když se tu nadává na centrální plánování z dob minulých, zatímco dnes zcela zdeformované tržní prostředí regulací a dotacema se skrývá pod vlajku EU a plácáme se po ramenou, hak nám ta ekonomika skvěle běží...
Paulie88
Jsou holt zlo, každej rok zdražení klidně o 500 Kč není problém, aby ste si udrželi nějakou alespoň normální cenu musíte každej rok tam volat a vyhrožovat že ukončíte smlouvu, dete ke konkurenci a blabla a hned ta lepší cena udělat jde ... Ale člověka už to stejně nudí a i tak platí strašně nesmyslnou částku a to jen ještě za naprostej základ kterej se platit prostě musí ...
Tomáš Marný
...že Senát jen zbytečný spolek vyžírků, kteří sotva udrží moč a myšlenku... Co takhle regulovat marže u piva, soudruzi? Proč je Gamlihnus někde za 19 a jinde za 35?
rohYpnol
Rozdíl mezi pivem a pojištěním je minimálně ten, že pivo pít nemusíš, zatímco povinné ručení ze zákona uzavřené mít musíš.
zaplosak
Vidím jediný, ostrouhat marže, odvádět státu vyšší daně. Výsledek bude jediný: zdražení pojistky - ano i tvé... :no: :no: :no:
bystron
Tím lip , jsou to nenezranci . Ale cena je věci nabidky a poptavky
MariAchi
A strana zelenych ma senatory? Jak je to mozne? Kde se stala chyba? A jak vubec funguje Senat? Nema delat neco trochu jineho, nez predkladat navrhy na dalsi vydirani?
megacruiser
lháři pojišťováci. Prý se zavedly platby hasičům tak je nutné zvednout pojistné. Jasně... Šlo jen o to najít nějaký důvod ke zdražení aby si víc nahrabali a zákazník to přijal. A kdo věří, že mezi pojišťovnami funguje konkurence, která bude tlačit ceny dolů, měl by se probrat. Stejně jako jinde i tady fungují kartelové dohody díky kterým vydělají všichni a společně klienty odřou mnohem víc.