Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Porsche Pajun již na letošním IAA

10 komentářů

IPace
podle prilozenych rendru to vypada ze Pajun ciste elektricky nebude a budou i varinty vyuzivajici spalovaci/zazehovej motor, je totiz videt 6 valec, tak ctvrerice koncovek vyfuku
jozephko
Pred 25 rokmi - pri nástupe mobilných telefónov - bolo legendárnym heslo "Odstrihnite sa!" - teda prejdite na bezdrôtové telefonovanie.
Teraz to bude podobné, len sa to bude týkať odstrihnutia od čerpacích staníc. Kto bude na to mať, bude mať v garáži elektromobil a na garáži a dome solárne články. Tými si elektromobil bude nabíjať - samozrejme pokiaľ bude autom jazdiť v okolí svojho domova.
Už to vidím, ako sa na tenise či golfe pracháči chvália tým, že oni už sú odstrihnutí - teda nezávislí od čerpacích staníc. A keď cestujú mimo svojho mesta, čerpajú elektrinu na kredit, ktorý im vzniká dodávkou ich elektriny do siete.
Ono tu nepôjde ani tak o peniaze ako o prestíž. A to je dobré. KAŽDÁ nová myšlienka sa totiž najskôr musí presadiť u bohatších vrstiev, ktoré ju čiastočne zaplatia, a až potom môže ísť medzi plebs...
Takže si myslím, že ten Porsche pôjde na dračku - bez ohľadu na cenu. A či budú chcieť alebo nie, budú sa musieť pridať aj ostatné (luxusné) automobilky...
Ja Prvni 123
No.. akorát, že tady se odstřihneš od benzínek.. ale o to pevněji připoutáš k nabíječkám.
😒

Prostě tenhle trend nechápu: hlavní výhodou vlastního auta je autonomie - která je u elektra dramaticky omezená... finančně vyjde pořízení i provoz dráž... a celková "ekologická stopa" elektromobilu je tragická.

Tak proč?
jozephko
No pretože bohatí rozmýšľajú trochu inak...
Keby každý rozmýšľal tak ako ty, tak by vývoj úplne zastavil. Nikdy by sme neboli prešli od koní k autám, pretože prevádzka koní bola oveľa lacnejšia než prevádzka auta...
Ja Prvni 123
to není pravda - auto přineslo proti koňům právě tu autonomii...

A o moc levnější není - kůň musí žrát, i když zrovna nejezdí.
😉

Pokrok znamená přinést nějakou výhodu - ne jen prostě udělat změnu.
jozephko
Ty nevidíš ten pokrok? Nie samozrejme teraz - nikdy a nikde to nefunguje štýlom "hop na kravu a už je teľa". Chce to samozrejme čas, aby sa technológia elektromobilov stala masovou a spolu s masovosťou pôjde rapídne dolu aj cena,
Vieš koľko stáli prvé CD napaľovačky? 20 000 nemeckých mariek - vtedy to bolo nejakých 350 000 českých korún. A koľko stoja dnes?
A ešte k tomu pokroku. Sú ľudia, ktorí dovidia maximálne po termín svojej výplaty. 😄 A sú ľudia, ktorí dovidia trochu ďalej.
Ja si viem predstaviť, že o 10-15 rokov ľudia vlastniaci elektromobil budú prakticky nezávislí. Pri cestách v blízkosti domova si budú autá nabíjať zo solárnych článkov (tí čo majú rodinný dom), a pri dlhších cestách si nabitie elektriny zaplatia z kreditu, ktorý sa im bude vytvárať pri dodávkach elektriny z ich kolektorov do verejnej siete.
Pokiaľ sa jedná o mňa, s radosťou a nadšením by som vymenil trochu čakania na nabitie batérií za možnosť, že by som jazdil v podstate zadarmo. Ty nie?
Mimochodom výroba a aj servis elektromobilu sú oveľa lacnejšie ako pri klasickom aute. Zatiaľ sú problémom drahé batérie. Ale aj tie sú každý rok lacnejšie a lacnejšie. Alebo máš nejaké iné poznatky?
Somewhere je už preč
"J" ide nejak do módy, Kadjar, Pajun, už len keby tie mená nezneli našincovi stále hnusnejšie...
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Snooob
No Macan tiež nie je výhra...
JohnST
Elektromobil je somarina. Ekologicka zataz , je vacsia ako dizel. Kazdy co tvrdi opak je pokrytec. :-! 😄