Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fiat Chrysler dostal rekordní pokutu 105 milionů dolarů

Pokuta koncernu FCA překonala předchozí „rekord", který držela automobilka Honda. Musela zaplatit 70 milionů dolarů za neinformování o nehodách vozů, zraněních a úmrtích.
Zpět na článek
Avatar - Barrichello
27. 7. 2015 10:01
Breaking News: FCA Angažovala Michala Davida
Nazpívá pro ně nový reklamní sport s písničkou "Když se nedaří, co se dařit má".

FCA to vede ne od 10 k 5, ale od 5 k nule.

Zatajuje svlávačky a problémy, po opravě závady střešního okna dál závada trvá (Jeep GCH), problémy s 9+st. převodovkami, hacknutý Cherokee, pokles prodejů značky Fiat a Dodge na US trhu a vcelku významný, posouvání premiér nových modelů, ostuda s veřejným oslovování kde koho s žádostí o spojení, mizerná kvalita dle JD Power, 100 let trvající přestavba závodu na výrobu minivanů v Kanadě atd, atd.
Rozbalit vlákno
1
27. 7. 2015 10:36
Re: Breaking News: FCA Angažovala Michala Davida
Jojo, a proto už několik let FCA vytrvale zvyšuje svůj podíl na trhu.
27. 7. 2015 11:32
Honda, Hyundai-Kia, Mazda
Další koncerny-automobilky už jsou pro spojení/úzkou spolupráci s FCA málo vhodné, protože jsou velké až až. Možná ještě nějací číňani. Úspory za společný vývoj by byly citelné, tak proč ne.
Rozbalit vlákno
1
27. 7. 2015 12:19
Re: Honda, Hyundai-Kia, Mazda
Suzuki.
Avatar - Barrichello
28. 7. 2015 08:30
Další svolávačka
spínací skřínky

Po koncernu General Motors musí řešit problém s vadnými spínacími skříňkami také italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles.

Nyní svolává ve Spojených státech do servisů více než 700 000 automobilů. Rovněž jejich přepínače u zapalování mohou způsobit nechtěné vypnutí motoru, jak informují dokumenty amerického Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA). Kvůli podobnému problému se loni stal terčem ostré kritiky americký konkurent skupiny - firma General Motors (GM).

Opatření se týká sportovně-užitkových vozů Dodge Journey a malých dodávkových automobilů Chrysler Town and Country a Dodge Caravan. Přepínač u zapalování těchto automobilů se za určitých okolností může samovolně přesunout ze zapnuté do vypnuté polohy, což zastaví motor a deaktivuje airbagy a posilovače řízení a brzd.

Tato situace podle odborných posudků nastává zejména tehdy, když je klíček v zapalování ve svazku s jinými klíči, nebo je zatížen přívěsky. Při přejetí nerovnosti se pak zapalování samo vypne.

Ten Michal David tam bude mít dobrej job :o))
Rozbalit vlákno
0