Novinky
Tak na ten údajný (optický) facelift G7 sem hodně zvědavý, bylo by to totiž poprvé od dob II. g. Golfu.
Tak, obcas se zda ze to co je dle VW nova generace je spis jen vetsi FL. 😉
Nejvíc se o tom diskutovalo při přechodu z 5. na 6. g. Golfu, jinak je to ale typičtější spíš pro Passat.
To jo, prave V a VI jsem myslel. Tak uvidime jestli to nebude naopak a nebude to VW kdo bude mluvit o cele generaci a jestli my uvidime "jen" FL.
Ano 5. a 6. g., ale když se dnes (s odstupem času) podívám na G5, G6 a G7, tak překvapivě zjišťuji, že se celkově (ne technicky, nebo detaily) G6 podobá spíš na G7, než na G5, verze GTI nevyjímaje.
Súhlas.
Inak o facelifte sa pri Golfoch už naďalej baviť nebudeme, samotný VW totiž ohlásil skrátenie životnosti jednotlivých generácií (tuším na 5 rokov) a teda na klasický facelift po štandartných 4 rokoch (pri priemernom 7 ročnom cykle) asi nebude priestor. Ostatne ani prémiové automobilky klasický viditeľný f/l nezvyknú mávať (1er je skôr výnimka) a prémia je pre VW inšpiráciou.
Druhá otázka je, nakoľko tieto nové generácie budú naozaj nové. A možno marketing VW dospel k záveru, že facelift ľudia ocenia menej, ako pojem "nová generácia". 😉
Inak o facelifte sa pri Golfoch už naďalej baviť nebudeme, samotný VW totiž ohlásil skrátenie životnosti jednotlivých generácií (tuším na 5 rokov) a teda na klasický facelift po štandartných 4 rokoch (pri priemernom 7 ročnom cykle) asi nebude priestor. Ostatne ani prémiové automobilky klasický viditeľný f/l nezvyknú mávať (1er je skôr výnimka) a prémia je pre VW inšpiráciou.
Druhá otázka je, nakoľko tieto nové generácie budú naozaj nové. A možno marketing VW dospel k záveru, že facelift ľudia ocenia menej, ako pojem "nová generácia". 😉
???? 😲 😒br />
"...Ostatne ani prémiové automobilky klasický viditeľný f/l nezvyknú mávať..."
Ale no taaaak, ved Audi pravidelne FL-uje vsetky svoje modely, niektore presluhujuce dokonca 2x za zivot ( A8- D3(?) - prechod na SF-grill a potom este zmena svetiel a hmloviek a zadne svetla diodove..., no a Q7 tiez 2x 😉 )
MB a BMW predsa tiez. Najväcsi brutal FL bol pre mna FL aktualnej E-klassy! to bolo skoro komplet nove auto, ale aj tak im to moc nepomohlo... :-!
Ale no taaaak, ved Audi pravidelne FL-uje vsetky svoje modely, niektore presluhujuce dokonca 2x za zivot ( A8- D3(?) - prechod na SF-grill a potom este zmena svetiel a hmloviek a zadne svetla diodove..., no a Q7 tiez 2x 😉 )
MB a BMW predsa tiez. Najväcsi brutal FL bol pre mna FL aktualnej E-klassy! to bolo skoro komplet nove auto, ale aj tak im to moc nepomohlo... :-!
OK, majú f/l, ale nie je to pravidlom ako u mainstreamu, kde pri 6-7 ročnom životnom cykle príde v polovici cyklu výrazný facelift. Prémia naopak inovuje priebežne a väčšinou ide o techniku, skôr než vizáž. Ja to skôr vnímam tak, že k výraznému f/l pristupujú práve vtedy, ak model nie je moc vydarený (spomínaná 1er) alebo už zaostáva za odlišným dizajnom ostatných modelov (E-Klasse), naopak ak sa predáva, na vizáži nič výrazné nemenia.
...přesně ve stylu bulváru! Facelift Golfu snad nikdy nebyl a nebude, stejně tak jako 400 koňový Golf >😁
GTI je jen hodně hodně rychlé auto použitelné každý den. A tomu odpovídá i mechanická brzda. Ve VW nepočítají s tím, že to někdo bude honit na okreskách přes ručku 😉
A takový G7R vyhrává jednu srovnávačku hh za druhou a nikomu v (ani anglických) testech to "tlačítko" nevadí...
Příště budu slovy naprosto přesný a povím, že mechanickou "brzdou" myslím takovou tu páku, za kterou ve svém šestkovém gti zatáhneš při parkování. I když vím, že ty nejsi hloupý a víš, jak jsem to myslel.
A abych zodpověděl tvou otázku - za tu páku občas zatáhnu jindy než při parkování a jindy než v zimě, protože je to zábava 😄
Takže jakou podle tebe vlastně má aktuální GGTI parkovací brzdu a jakou mají MRS/CTR?
Na "honění přes ručku" je potřebná hydraulická ruční brzda, kterou nemá ani MRS/CTR.
P.S. V pětkovém i šestkovém GTI mám klasickou ručku, ale rozhodně to není něco, co by dělilo hh na dvě kategorie, to ani omylem...,
Tvrdím, že G7 táhlo nemá, protože ho zákazníci prostě nepotřebují. To je vše 😄
PS: Ty máš i GTI VI? Na fotkách jsem viděl vždycky jen pětku...
Update: myslel jsem honění jako "honění" - ne rally. Ne každej je profi driver 😄
Jinak bych neřekl, že zrovna zepředu vypadá G7 GTI lépe, než G6 GTI.
A u G6 GTI mám na mysli verzi s bixenony bez "perličkového" denního LED svícení.
G7 má např. k vúli přísnější ochraně chodců vyšší "břichatější" kapotu motoru, což zrovna moc sportovně nepůsobí, naopak.
Musíme někdy s woodym udělat společné fotky obou generací, máme totiž úplně stejnou barvu a v obou případech tří dvířka.