Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Opel prozradil, jak u nové Astry docílil výrazného snížení hmotnosti

9 komentářů

donPedro
Tož redukční dieta této nové krásce z Rüsselsheimu bezesporu prospěje, však už nejen Astra, ale i ostatni Blitzwagen potřebovali shodit, jak kozy drbání 😉 No a jelikož mám k oplovské nižší střední, diky Kadettu 1.6i, nostalgicky pěkný vztah, jsem na novou Astru hodně zvědavej. Tož tak.
Emel
Víte jak u nové generace docílit výrazného snížení hmotnosti? No, nejdůležitější je nenastavit si laťku příliš vysoko, že... 😉
eLzyx
ještě by mohli ostatní výrobci uvádět skutečnou hmotnost svých automobilů a pak by Astra mohla vypadat velmi zajímavě.
Nedávno jsem vážil služební Ford Focus Combi 1.6D mk.3, 1460kg bez řidiče. Obyč Trend. U něj se uvádí pohotovostní hmotnost 1340kg.
Pro srovnání Opel Astra ST 1.6D Cosmo s adaptivními tlumiči, ale hlavně mnohem lepším odhlučněním váží 1520kg. Rozdíl proti Focusu pouhých 60kg, přičemž Astra byla mnohem více vybavená (i lepší repráky více váží) a jízda s ní je mnohem příjemnější, zejména co se týče akustického komfortu.
nebezpecnavosa
Co dokáže propaganda ... lidi si nedokážou ani zvážit auto, aby si ověřili jestli je někdo neoblbuje, prostě věří. Nízkou hmotnost taky doporučuje každá anorektička a tvrdí jaké to má výhody a jak je jí s ní skvěle ... než se začne rozpadat.
peterle
Astru si tiež vážil?
eLzyx
ano, techničáková byla jen o chlup nižší než skutečná. Váženo na stejné mostní váze. Přesnost ale netuším, váží se na tom hlavně kamiony.
nick.name
Nikde ve článku nepíšou skutečnou výslednou hmotnost, ale minulá generace Astry vážila cca 1390, tzn že nová bude mít 1250 i méně? To teda Corsa váží víc... viz zrovna včerejší srovnávací test s Fiestou a Polem, kde ostatní "poráží" Opel suverénně o 150 kg...
peterle
Keby sme žili v ideálnom svete, tak by som veril, že to nebude na úkor životnosti. Že napr. u zadnej nápravy ubrali 4 kg použitím pevnejšej ocele. Ale v ideálnom svete nežijeme, takže sa bojím, že ju len zoštíhlili, podľa hesla, nech to vydrží do konca záruky.
CrankyDude
"...nech to vydrží do konca záruky. ." :yes: souhlas. Planned obsolescence.