Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW nyní pro diesely nabízí výfuk M Performance s reproduktorem uvnitř

99 komentářů

Somewhere je už preč
Toto je už vážne choré. 8-s
Johnnn
A bohužel to bude mít úspěch 😒
3_diamanty
s repracikom vo vyfuku? .... na aku vlnu sa musi clovek naladit aby si taketo nieco dokazal seriozne kupit? existuje snad este nejaka menej zmysluplna kombinacia? 😄 chapem ze je to hodne subjektivne.. a ako sa vravi: progi gustu ziaden disputat .. ale za mna - volil by som M-kove bmw v benzine a poslusne hlasim ze bez repracika....

pride to len mne ze dnesne bmw uz akosi nie je to co kedysi a akesi caro bawa ( este z 90 let ) zacina byt uz fuc? ...... co nas caka dalej? repraciky v motoroch? pod sedackami? ... alebo my len nieco uniklo a starnem?
Ted
Za seba bys volil M v benzinu? A kdy si pro nej pujdes? Takovejch kriklounku uz jsem slysel... Kazdej si tu kupuje osmivalec a pritom silha po htp...
3_diamanty
keby som na bmw M mal a isiel si ho kupit tak urcite zvolim benzin ... a bez repracika vo vyfuku... a hadam by som nebol jediny kto by uvazoval podobne 😉

k dokonalosti uz snad len chyba dat do i3 repracik pod elekromotor... k tomu nejake rychle pruhy, M paket a novy sportovy sen z mnichova je na svete ... ktory podla mna predci aj tieto naftaky 😄
Somewhere je už preč
Trápny si jak kýbel gitu. Akože svoj názor môže vyjadriť len ten, kto si to kúpi? Trošičku si to v tej svojej hlavičke urovnaj.
twistedTSD
No, někteří /topper/ to s bychařením trochu přehání...Ale tahle móda falešných repráků místo pořádného zvukového projevu je mi taky hodně proti srsti. A že zrovna BMW se tedy činí, od tříválců až po M5.
Somewhere je už preč
Čím viac príspevkov, tým viac "bych"...Všetci pri väčšine áut proste teoretizujú. Niekto má viac skúseností, niekto menej, ale ten podmieňovací spôsob bude vo veľkej miere vždy. Česť výnimkám (ktoré potvrdzujú pravidlo)...
_MT_
O jakém pořádném zvukovém projevu to u vznětového motoru píšeš?
Aoyagi
Falešný zvuk v BMW uvnitř už ale je... [odkaz]

A ano, dnešní BMW je rozhodně jedna z nejpřeceňovanějších značek.
Somewhere je už preč
Ešte do interiéru to akú-takú logiku má, aby sa umocnil zážitok športovej jazdy. Ale reprák vonkupri výfuku, to je výplod chorého mozgu. To aké falošné ego si musí pestovať majiteľ tohto nezmyslu... BMW za toto patrí :no:.
Zo svojich áut robia imitujúcich klaunov. A ešte ako opciu.
3_diamanty
problem vidim v tom ze dnes uz mnohi skocia na kazdu blbost... a automobilky to s usmevom na tvari vyuzivaju naplno ( tazia z nasej nazvime to .. rozkose ) .... aj taky vodotrysk na volante by nemusel byt nerealny ... tak snad uz coskoro...
Aoyagi
Tak zrovna zákazníci BMW by si na to měli zvykat, viz [odkaz] . Nicméně si myslím, že je pořád lepší reprák (nebo co) ve výfuku než ty hovada jezdící bez tlumičů, aby jim řvalo auto na celé město.
Somewhere je už preč
To je iná pesnička, to "hovado" odtrhne aj ten reprák, ak teda bude fungovať aj po rokoch, kým sa k takému auto taký odkundes dostane...
Ted
Me treba prijde trapny si neuvedomit, ze zvuk motoru uz upravuje skoro kazdy. Od skodovku pres audi az po porsche. Takze dokud to mela A6 bitdi tak to bylo super - ta ho ma ve vyfuku. Bmw vyuzivalo audioaparaturu uvnitr a to nebylo ono. Kdyz se bmw pripoji k ostatnim mame tu hned tuni hateru, kteri si sice bmw nikdy nekoupi, ale na stopro vedi ze bmw je sunt....
Osobne mi vubec nevadi snaha zlepsit zvuk naftovych motoru. Nechapu proc by melo. Kdyz se i vyfuky spockovych motoru ladi aby nejak znely...
Ale plakatovy borci jsou prece pravoverny.... Kolik let jsem to poslouchal o abs. Pak o esp, ktere si dnes naprosta vetsina lidi nikdy nevypne...
Plakatovej borec prece vi, ze silnice je okruh a jeho felda je syrovy okruhovy nacini, protoze ma snizenej podvozek. A ze se tu bavime o naftovych bmw a zadnym okruhovym nacini? To je prece jedno, ze?
_MT_
Dnes to už Audi nabízí jako příslušenství i k 2,0 TDI, pokud mě zrak nešálil.
Somewhere je už preč
To starneš dosť skoro. Často s tebou nesúhlasím, ale tentoraz áno.
3_diamanty
este by to chcelo repracik pod sedacku ... s imitaciou zvuku vrzgajucej sedacky nejakych starsich baworacikov zo 70 let... a predajny hit je na svete 😉
Hammunasakra
Neni problém [odkaz] >😒]
3_diamanty
boze aky siroky vyber 😉 .... docela sila :yes:
Hammunasakra
Bůh nejsem 😉
Bohužel, to by lidstvo čumělo >😒]

Ale zrovna v tomhle trochu přehled mám 😄
fOE
Kde se pise o naftovem bmw M? V tomto clanku ne, v jinych clancich ne, takze tak jako je u tebe bezne znovu clanek o necem a ty pod clankem furt stejne kydy o nicem? 😄
Gvick2
Není to jen přídavná klapka, která se elektromechanicky otevírá či přivírá a tím mění charakter zvuku?
boost.
Ne, není. [odkaz]
Gvick2
A co z toho obrázku má plynout? Vidím zadní hrnec s dodatečným vývodem. Klidně to může být tak, že ve standardním režimu proudí plyny přes jednu část hrnce a jsou vyvedený dvěma standardními koncovkami a po přestavění klapky proudí částečně nebo zcela přes jinou část hrnce, která je naladěná jinak (nebo se oba zvuky mixují dohromady). Já na obrázku žádný reproduktor nevidím (samozřejmě nelze vyloučit, že je zabudovaný uvnitř hrnce, ale vzhledem k teplotám, která tam panují bych o tom měl jisté pochybnosti a trochu by mi unikal smysl proč by měl být pevně zabudován do nerezové části výfuku a nebyl umístěn zvlášť někde pod nárazníkem, což by vyšlo daleko jednodušeji).
boost.
Je to v tom hrnci, jsem se dočetl. V originální tiskové zprávě se o žádných klapkách nepíše, jen: "... This new complete system comprising exhaust, sound system and control unit..."
Gvick2
Kde ses to dočetl, dej odkaz. "Sound system" není reproduktor, to by napsali "loudspeaker". Sound system může být klidně ta přenastavovatelná klapka. A také nemusí, proto se ptám autora odkud bere jistotu o reproduktoru.
AUDIRS6
asi si budem musiet vyhladat PR stranku u BMW, lebo toto sa mi fakt nezda... :-!
Podla mna je to podobny system ako firma Valeo vyvinula pre Audi a jej 3.0 BiTDi, len s tym, ze tam ten rezonator nema zvlast vyustenie, ale zvuk primiesava do zvysku vyfuku.
BMW zaslo trosku dalej... 8-s
Dalsia vec je marketing - Audi ani nehlasa ze to ma vyludzovat benzinovy zvuk, ale len sportovejsi bublavy V8 zvuk a to defakto aj plati.
Neviem, v BMW je podla mna kopec dobrych inzinierov, ktori dokazu v danej triede urobit spickovy produkt, ale marketingove oddelenie by som asi vymenil od zakladu... :-!
Hammunasakra
Zdá se že tentokrát místní text není úplný nesmysl [odkaz] 😉
AUDIRS6
Prosiiiiiiim ta.... >😁 >😁 >😁 >😁
Tie bachorky co su schopni napisat "hentí" - to mi tu uz fakt nepostuj 8-s
Cital som to :-!
Hammunasakra
Přes ty smajlíky a tvou trochu neadekvátní reakci platí co sem napsal 😄
XTad
Prave jsem chtel napsat, ze Audi uz neco takoveho davno dela. To same Maserati. U toho bi-TDI to mozna funguje v otackach pri plnem plynu, ale nejvtipnejsi jsou borci, co jezdi ve sportovnim rezimu po meste a auto jim zni, jak pocitacova hra.
AUDIRS6
ale joooo, buble to aj na volnobehu 😉
XTad
No prave...
boost.
Kdyby ten vejfuck měl klapku, tak to tam napíšou, ne?

Tady máš odkaz na zmiňovanou zprávu. [odkaz]

Tady máš email na autora press releasu: christophe.koenig@bmw.de

Napiš a dej mi vědět. :-!
AUDIRS6
sorry, ale o "speakeri" alebo "loudspeakeri" zase ani slovo... :-!
Hammunasakra
[odkaz]
AUDIRS6
ty si tam tie slova nasiel ?
Ja zase nie !
Prosim ta, uz sa tu prestanme bavit o volovinach. BMW je sice konkurencia, ale aj tak ich nebudem dehonestovat len za to, ze niekto tu bude klamlivo uvadzat, ze je tam reproduktor, pokial tam naozaj nieje. Tych moznosti nieco urobit tak, aby to malo potrebny efekt moc nieje. Podla mna je to system podobny ako u Audi ( Valeo ), len s tym, ze oni tomu dali dalsi vyvod, ktory pusta ten zvuk aj mimo koncovky. Bodka. :-!
Hammunasakra
Pokud si představuješ že tam je [odkaz] tak to fakt asi neni 😄

Mimochodem nejlepší reproduktor na světě je asi tohle [odkaz] [odkaz] 😉
boost.
Uvidíme. Jako je divný, že se o tom příliš nerozepsali, ale co by ten přídavnej hrnec s rourou asi mohl být? A Active Sound module nebo jak to tam psali? Klappenauspuff to není.
AUDIRS6
komora s rezonatorom.
Nic viac, nic menej. Ovladane klapkou - privedies na to tlak vyfukovych plynov, robi to "veci", neprivedies, je ticho. Bodka. :-!
boost.
Hmm, could be. :-! Ale není to moc velký? Jak to vypadá u Audi?
AUDIRS6
podobne, len ma to iny tvar. Velkost ( litraz ) je tipujem ze dost podobna.
Proste ber to tak, ze ide tu o klasicku vec, ktora by bola dobra, keby to marketingove oddelenie neprehanalo.
Alebo sa ti zda, zeby niekde boli podobne haterske diskusie na system pouzivany v 3.0 BiTDi ? ...a o tom to cele je ! Ja ich za to ani odsudzovat neidem, anilen sa im posmievat, ze to urobili az par rokov po Audi...( aj ked by som mohol >😒] )
peace 😉
Hammunasakra
Jj neni nad Alpinu s originál výfuky Akrapovič [odkaz] :yes: 😄

peace 😉

Hele *** cos mi dal :no: máš koule napsat proč? Nebo klasika? >😁 >😒]
Joab
Ja ti dal ted ten druhej, pac me strasne bavi, jak dokaze takova kravovinka nekoho takhle nadzvednout.
Jo a taky mi ty tuneri Alpina, ktery si z nejakyho duvodu hrajou na "automobilku" a pak pridaj dozadu na dieselovej kombik ctyri koncovky vejfuku, napisy "Alpina" fontem z pozvanky na skolni besidku v Bruntale a lizatko co vypada jak odlepeny z Fanousovy feldy, nejsou tak docela sympaticky, hehe😊
Hammunasakra
Škoda že se neozve ten první

No tohle je vejfuk z kupé a motor je benzínová V8 :yes😒br />
Ale je dost možný že naftovejch R6 v kombíku se prodá násobek >😁

S těma koncovkama si v tomhle případě dost mimo. Na autech se toho v Buchloe předělává nepatrně víc než si predstavuješ 😉
MrBeranek
A jel jsi alespoň s nejakou, abys to mohl posoudit?
Joab
Kterej, ja? Nechapu proc by se tim autem clovek musel vozit, aby videl ty tri veci, ktery jsem napsal..
MrBeranek
Tvůj příspěvek ale nebyl jen o tech třech věcech. Pises, ze si Alpina jako tuner hraje na automobilku? Mas představu, co všechno je na tom autě jiné oproti sérii? Nebo proč by Alpina nemohla mít podle tebe vlastni VIN?

A k tem trem věcem - napisy tam mít nemusis. Čtyři koncovky jsou designova zaležitost i na tom benzinu, takže proč ne na naftě? A to lizatko ze je jak z Feldy? Budiž, kazdemu se líbit nemusí, ale vis, ze Alpina tyhle díly ladí z hlediska aerodynamiky? Asi ne, protože jinak bys to s Fanousovou Feldou asi nesrovnaval.
Hammunasakra
Myslím že plýtváš slovy. Je tu buď z neznalosti nebo netuším proč odpůrce Alpiny a ten co ví a zřejmě proto mu vadí jen zmínka o ní 😉

No a pak my dva který víme proč ji dáváme palec nahoru 😄

Každýmu jeho nebe

I tomu dávači :no: :-!
Joab
Ale no dyk jo, ja si neuvedomil, ze jsem natrefil na skutecnyho majitele s perfektne zduvodnenou volbou a ne bychare jako jsem ja nebo Hammunasakra.. Tady nemaj co realni majitele slusnejch aut co diskutovat, to pak neni zadna sranda!
Tvuj vuz je, az na tech par subjektivnich designovejch detailu, moc peknej a vzdycky me potesi kdyz ho rano vidim, jdouc z Masarycky na Narodku. Teda.. jestli se nepletu, zejo😉
Hammunasakra
Slušná couvačka :yes: >😒]
Joab
Jojo, kdyz nahodou narazim na nekoho kdo vi o cem mluvi, dokonce treba z vlastni zkusenosti, vzdy se leknu a couvam.
Hammunasakra
Vypadá to tak 😉
MrBeranek
Nepletes. 😄
AUDIRS6
hehe >😒] :yes:
Hammunasakra
:no: 8-s

Co dneska blbneš? Dyť napsal úplnou blbost 😐
MrBeranek
Ja jsem reagoval na Joaba ze 14:56, když je to takový Alpina-hater. 😄
Hammunasakra
Jasně :yes: 😄

Třeba jen to jen neznalost. Hluboká >😒]
AUDIRS6
to aby si si uvedomil, ze mas nakrocene smerom "anti-dizel-magor" s jeho Teslou... :-! >😒]
Ja tiez nemozem blahorecit vsetko od Audi, ale koli tomu nebudem pisat koli kazdej blbosti, ze zoberte ju k Mayerovi, ten to vybavi najlepsie... :-! Sprotivil by som ho. No a ty nam zacinas sprotivovat Alpinu... :-!
Hammunasakra
Plácáš. Joab napsal kravinu a tys na ni nesmyslně reagoval

Zapni si klimatizaci nebo se di vykoupat nebo tak něco. Nelíbila se ti už předtím Cherokeeho obhajoba atmosfér a muj přehled atmo motorů Lexusu

Kolik tak bude poměr tvých zmínek o Audi a mejch o Alpině? 100:1? 😉

Sorry ale když ty můžeš o Audi já můžu o Alpině a Lexusu
AUDIRS6
tak placam ? >😁

No, niekto ma asi upal. A neviem, kde som odporoval proti atmosferam. Asi nevies, ze aj v Audi je skupina inzinierov, ktora stale pracuje na atmo-motoroch a snazia sa obhajit ich existenciu a uplatnenie v niektorych vhodnych modeloch... 😉
Ja Audi spomeniem vtedy, ked je na to relevantny dovod - tu sa jedna podla mna o konstrukcne dost podobne riesenie vyfukoveho rezonatoru, takze dovod je.
dokonca ja tu BMW aj obhajujem ! To uz je asi sila, nemyslis ? 😉
A ako som uz napisal X krat, urobim to X+1.-krat: Ani Audi nieje dokonale. Ty ale tlacis Alpinu sposobom, ako by neexistovalo nic lepsie na svete a nemala chybu. Pritom sa ich par najde na kazdej.
Takze chod sa vychladit nejako asi aj ty. 😉
Ja tu mam klimu fajnovu, vzduch cerstvy 😄
Hammunasakra
Nojo ale ono toho moc lepšího než Alpina fakt neni žejo 😉
MrBeranek
To je nicméně benzin - Akra je sice i na naftových modelech, nicméně z hlediska zvuku to moc rozdíl proti ostatním dieselum není. A6 BiTdi je na tom zvukově lip. Byl jsem se projet s X6 M50d, která ma Active Sound a znělo to dobře, i když to byl jen playback z repraku. 😄
boost.
Však v pohodě, ježiš. 😉
_MT_
Audi také nikdy nenapsalo "loudspeaker" a ten "hrnec" vypadá velmi podobně. Jen nemá samostatný vývod.
boost.
Ten samý den, kdy vyšla tisková zpráva o výfucích pro diesel, BMW vydalo ještě zprávu o M Performance výfuku pro X4 35i. Nevím, proč jste se o něm nezmínili.

Ten pro X4 je normální výfuk s klapkami ovládanými přes Bluetooth ovladač. Dva módy, Sport a Track.
_MT_
To zní jako Akrapovič. U originálního příslušenství bych ovládání přeci jen čekal drátové.
Skipper
Hlavně to bude legrace, až se tam dostane voda. To chrastění a chrčení bude stát za to >😒] Když už diesel, tak se za to nestydím, proč taky?
A BMW? Osobně chápu postupnou ekologickou orientaci, chápu i downsizing, dokonce si osobné myslím, že tříválec může být správná cesta pro malé sportovní auto. Chápu SUV, chápu i MPV. Co mě ale sere, je kvalita materiálů v interiéru, konstrukční chyby motorů a tyhlety pozérske hovadiny.
Docela mi to pŕipomíná 316i, kde každá třetí měla odznáček M3. Jednou jsem ale viděl M3, která méla odznáćek 316i. To byla ta pravá frajeřina 😄
CHerokee
BMW se naprosto vykašlala na své tradiční majitele a fanoušky. Nedělá ani jeden pořádný sporťák, ani jeden pořádný atmosférický motor. Místo toho razí ve výrobě elektrických pleček, hybridních zblitků jako je X6, jako první strčilo pidomotůrek s 3 válci do střední třídy atp.

A k chlubení není ani to, že neumí udělat pořádný laděný výfuk. Už v M4 stojí za prd a má nějaké šidítko a tohle je celkem vrchol. Ještě bych to pochopil u korejského auta, ale ne u BMW....

Smutné. A ještě smutnější bude, pokud je Audi a Mercedes budou ve všem následovat....
Skipper
Tak podle mně dvojkové coupé je celkem tradiční. Možná se mnou nebudeš souhlasti, ale myslím, že BMW nikdy nedělalo něco, co by byl pořádný sporťák. Jejich image vychází hlavné z rychlých sedanů a jejich M verzí. BMW se teď orientuje na největší skupinu zákazníků - prosté uživatele aut, kteří chtějí čtyřkolky a naftu. Co naděláš, peníze jsou na prvním místě.
A atmosféra je dnes již v podstatě mrtvá. Nemá smysl držet při životě dinosaura. To stejný baterky - prostě nedělat to, znamená zaspat vývoj, který by už asi nedohnali.
Sere mě ale kvalita, technické kiksy a šidítka. Myslím, že pozici ŕidičsky orientovaných aut postupem času zaujímá Jaguar.
RADEK1
Vidím to stejně, Jag je konzervativní a někdo by mohl říct, že snad i zastaralý. Není to však pravda. Je to jedna z posledních automobilek, která staví auta pro řidiče. Moc mu fandím a doufám, že spolu už zůstaneme.... Navždy. 😄
CHerokee
Dvojkové kupé bude možná světlou výjimkou. BMW dělalo ve své historii poměrně dost sportovně laděných vozů, hlavně kabrioletů....dnes jen zastaralé Z4 s 4 válcovými motory. O kupátkách nemluvě (M1!!!).

Co se atmosféry týká, mrtvá není. To je ekonesmysl. Nemluvě o mazdách nebo hyudaích, se stačí podívat na vozy, které brázdí USA, Austrálii nebo i Asii. 1,0 turbo je ekospecialitka Evropy. BMW si ji mohlo podržet alespoň u sportovně střižených vozů ....a tohle platí i pro Audi a Mercedes!

O elektrických plečkách se mluví dlouho, ale zatím tvoří na cestách raritu. Neprosadili se. Téměř žádně Leafy nebo e-Golfy člověk nepotká, o jiných ani nemluvě. Výjimku tvoří státy, kde je uměle zvýhodňují, ale i tam je to minorita.

Technické kiksy jo - triturbo motor...diesel od M Power to je průšvih a zhovadilost. V interiérech taky zaspali, ale to se dá dohnat. A souhlas, zdá se, že Jaguar zabere jejich pozici řidičských aut, což je taky smutné.
boost.
Ty jezdíš E30, že nadáváš na nový BMW? >😒]

Tyhle diskuze tu byly a budou. Ani na to nebudu reagovat, protože to nemá cenu.
Ted
Presne tak... Ja jezdim bmw od e30 ale tady se docitam, ze tradicni majitele bmw uz si nemaji co koupit... Pokud ma nekdo pocit ze na dnesni meritka je e30 m3 nejak pravoverny ci ultimativni auto, tak se musim vazne smat... Jenze plakatovy frajeri vedi stejne lip, jak to je. Cetli to tady na auto.cz ...
Hammunasakra
Celá D3 v honu za prodejníma číslama nějak zabloudila. Naštěstí je tu eště Lexus [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] kterej zatim nabízí atmosfér dost a dost :yes:
AUDIRS6
ty si schizoš ?
das tam odkazy na vsetky mozne motory a elektromotory a potom ides este obhajovat ze su to atmosfericke motory ?
Hammunasakra
Ty ses dneska blbě vyspal? >😁

Co se ti nelíbí na mý reakci na Cherokkeho? Prostě s nim souhlasim. D3 někde nějak blbě odbočila a samozřejmě maj a budou mít pár slušnejch modelů ale celkově mě berou čim dál tim míň. A sem rád že aspoň někdo i dneska eště nabízí spoustu atmo motorů. Jedno jestli v hybridech nebo jen čistý atmo :yes:
Machýrek
Proc je triturbo technicky kiks, prusvih a zhovadilost. Mam s nim ujeto 140kkm a jeste sem nezaznamenal nic, co by tomu nasvedcovalo. Tak se radeji ptam, jestli si mam na neco davat pozor treba apod. At neco nezanedbam. Rad si necham poradit od e😜erta.
speedfred
BMW potrebuje zákazníkov čo majú dengy a tie autá aj kúpia,a nie takých prívržencov ktorý kupujú autá z 3 - ruky.BMW mám rad ale nové hole-bosé nechcem , a ked si ho dovybavis tak to ide cenovo poriadne hore. Tak sa momentálne vozim vo "fulke" ale mainstreamu a takýto zákazníci ako ja ,síce fandovia ,ale bez peňazí sú im asi u r... .
CHerokee
Když se podíváš kolik zákazníků se v Evropě vrhlo po atmosférickém mustangu, kolik se vozí Amerik, tak se jistě prostor pro atmosférické víceválcové kupátko nebo kabrio najde.
speedfred
Mas pravdu,ale koľko kusov to je realne? BMW kedysi robilo pol milióna aút,teraz 3x toľko a asi nejaké pár tisícové série ich nezaujímajú na škodu zákazníkov.
Hammunasakra
D3 už je jinde. Mustang, Camaro a RC-F na pokrytí zájmu s rezervou stačej
Hammunasakra
Když si v posledním Auto-tipu přečteš test Golfu R, Civilu Type R a jen lehce přeplňovanýho BMW 135i tak to s mnichovskejma tak zlý ešte neni
_MT_
A kolik jich je? V absolutních číslech. Nikdo neříká, že takoví lidé nejsou, ale jsou okrajovou skupinou.
Ted
A nekoho to stale prekvapuje...
Mig_35
zatímco Mercedes má pro svoje fanoušky pořád něco nového. Třeba AMG paket pro řidiče dodávek nebo dokonalé kopie "zmetku" X6😊
Machýrek
Co je na tom pozerskeho? Proste kdyz chces, aby to znelo jinak, tak ted mas tu moznost. No kazdopadne uz ta predstava, ze se nekdo "stydi" za diesel, je dost bizar. Stejne tak obdiv k nekomu, kdo si na auto nalepi nejakou hovadinu. >😁
Skipper
Nejsem proti tomu dát na auto ladéný výfuk, ať to teda zní. Ale reprák??? Co na tom není pozérskeho? V autě to stejné neuslyšíš, jen to len cingrlátko pro okolí. Nemám rád, kdyź si auta (a nejen auta) hrajou na něco, čím nejsou. Znáček je nadsázka. Z mých aut jdou vśechny hned dolů a je jedno, co se na nich píše.
Machýrek
Kola taky z auta nevidim. Kdyz si muzu vybrat jiny, nez zaklad. To je taky cingrlatko a pozerstvi?
Skipper
Ne, není, kola vidíš kdykoliv, když se na auto koukáš. A - prostě je smutné, že si BMW musí pomáhat pomocí repráků.
Machýrek
Auto z venku uslysis kdykoliv, kdyz otevres okynko...
Nehadam se. Mam akorat jiny nazor. V jednom aute mam zvuk z repraku, u jinyho ne, vzdycky kdyz jedu s tim prvnim, tak se ptam, proc to tam sakra je, vypnout to nejde (standardni cestou), stelovat to nejde, proste to tam je. At se mi to libi nebo ne. Mozna proto mi prijde "reprak" na vyfuku, kterej si muzes zapinat, jen kdyz chces, jako docela dobra vychytavka. Oproti permanentnimu soundtracku, kterej nemuzes nijak ovlivnit.
Somewhere je už preč
To si môžeš rovno kúpiť Fabiu s trojvalcom a z repráku pustiť zvuk hodný Porsche a tváriť sa, že máš vytunovanú RS... Tuzing na jednotku...
zakrátko si budeme sťahovať zvuky do výfuku jak zvonenia na mobil cez sms... Kokso to je neskutočne hnusná predstava.
Machýrek
No a proc ne? Resi dneska nekdo, ze Hendrix pouzival kvakadla?
Protoze "kvakadlo" od BMW ani od Audi jsem jeste neslysel, tak si tezko na to muzu udelat jednoznacny nazor. Ale nevidim duvod, proc to hned odsoudit. At kazdemu kvaka auto jak se mu libi. Nevidim na tom nic spatnyho.
Somewhere je už preč
Výborne napísané.
Ted
Hlasas bludy. To neni jen cingrlatko pro okoli. Meni to zvuk motoru i uvnitr! Vyjoda reproduktoru ve vyfuku optoti vyuziti sudiosystemu je v tom, ze reprodukce je vernejsi a nezmizi po stazeni okynka... Mas tam nazor na neco dalsiho o cem nic nevis?
_MT_
Záleží, jak to vylepší zvuk vevnitř. Audi něco takového používá a výsledek je podle mne lepší. Mluvím o pocitu zevnitř, zvenku jsem to neslyšel a je mi celkem jedno, jak to zní (nemám zájem okolí obtěžovat, tam však můj zájem o okolí končí).
RS
S jedním eMkem jsem měl tento víkend co do činění. S radostí se blížila bílá pětka roku narození 2015, avšak už na několik desítek metrů bylo jasné, že máloválcový klapot asi nebude to eMko co jsem čekal.

520d v Mpacketu. Auto jako takové fajn, nicméně z venku dost hlučný a klapající motor mě trošku zaskočil 8-s
mino32
sám zisťujem že tak ako kedysi som bol zarytý fan BMW týmito ich vychytávkami a aj niektorými modelmi sa mi fakt začínajú protiviť...môj osobný názor na tieto super ultra dieslové športové bublavé zvuky je asi taký že v tom nevidím absolútne žiaden význam maximálne tak pre niekoho kto si kúpi naftu ale potrebuje si dokázať že je aj tak športový...proste ked chcem auto s istou charizmou a zvukom tak siahnem po benzíne...osobne už nejakú dobu jazdím na 740d a vôbec mi tam nejaký ultra super bublajúci výfuk nechýba.. 8-s