Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Taxikáři na 1. září ohlásili protestní jízdu Prahou

Část pražských taxikářů oznámila na zítřek další protestní jízdu Prahou. Vadí jim přístup primátorky Adriany Krnáčové a ministerstva financí.
Zpět na článek
31. 8. 2015 17:23
1. 9. 2015 08:51
Avatar - Stefič
31. 8. 2015 14:20
A tihle by chtěli protestovat
www.youtube.com/watch?…
Rozbalit vlákno
1
Avatar - twistedTSD
31. 8. 2015 18:16
Re: A tihle by chtěli protestovat
Tragikomické. Jeden naštvaný turista během pár dní natočí hned čtyři ***. Byl by takový problém se na ně zaměřit rozsáhlými namátkovými kontrolami se smysluplnými postihy? Pak se divíme, že si Praha získává tak "úžasnou" reputaci...
Avatar - MGRR
31. 8. 2015 14:44
Jak dobrosrdečný lidé to jsou... Co děti? zase naschvály...
Moc inteligence v tom není.

Děti první den do školy, rodiče vystresovaný, budou toho mít i tak dost, aby vše stihli...

A co udělá chudinka, Vzděláním stříkající taxikář? Dělá co umí... naschvál zablokuje Prahu, agresivita, prostě Češi k Čechům...

Dal bych jim auta která nejedou víc než 50-60, aby nejezdili jako prasata a důkladnou TÜV po Německu... hlavně k letišti se stahují jako slepice na plivanec...v levém pruhu na 70 klidně 150, mrskne to před auto a dupne na brzdy. Máte něco proti? Vybrzdí Vás. Každé maximálně tři minuty tam uvidíte tuto situaci. Celá léta a nikdo s tím nic nedělá a neudělá... dal bych jim 6, ne dvanáct bodů. (omlouvám se všem slušným taxikářům)

Když jsem měl v CZ obchody, chodili za mnou s cizími kreditkami v ruce, že chtějí koupit cokoliv... a dají z toho provizi... já je vyhnal, tak šli jinam... jistý lidé nedělají nic jiného.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Aoyagi
31. 8. 2015 14:47
Re: Jak dobrosrdečný lidé to jsou... Co děti? zase naschvály
Jízda k letišti je za trest, FIX létají po Evropské 80-90, nebezpečně manévrují, atd. Samozřejmě podle spousty místních nikoho přece neohrožují, vždyť tam jsou dva pruhy a semafory :-)
31. 8. 2015 15:12
kdyby se jim do jezdeni furt nekdo nesral
nenarizoval jim za kolik maji jezdit za 1km atd,tak by byl klid.
pekarum,zelinarum,reznikum taky nikdo nenarizuje za kolik maji prodat.
tak proc by mel taxikarum nekdo diktovat ze maji jezdit za 20 nebo 30kc za kilak??
at si da na dvere treba za 500kc/km,to je jeho vec. to,ze s nim potom nikdo nepojede,je vec druha,ze si zakaznik sam najde co nejlevnejsi svezeni je taky celkem logicke(vcetne turistu,cist umi a blby taky nejsou,design sazeb je vsude ve svete u taxiku stejny a precte si to kdokoli i cizinec),ale proc by mel k.u.r.v.a. nekdo diktovat soukromemu podnikateli,za kolik ma nabizet sve osobni sluzby??
podotykam,ze nejsem drockar,ale tohle me proste vadi,me kdyby nekdo diktoval,za kolik mam ve svem oboru prodavat svoji sluzbu,tak bych taky protestoval a delal vse proto,abych se tomu vyhnul.
a je velky rozdil taxi a taxi,omlacena fabie s nerudnym upocenym ridicem,a nebo treba S-Klasse se soferem v saku,ktery mluvi nekolika jazyky,zaridi dalsi turisticke sluzby ,atd,atd.
kazdy do sveho podnikani da jine vstupni investice,schopnosti,sluzby,nabidku.
cenu jakekoli soukrome sluzby si urci trh sam,svym konkurencnim prostredim,kde jednotlivy poskytovale potrebuji byt cenou konkurence schopny, a pokud jsou proste drazsi tak je jen jejich vec a jejich riziko .
Rozbalit vlákno
3
1. 9. 2015 08:39
Re: kdyby se jim do jezdeni furt nekdo nesral
tohle vidis trosku spatne, oni na dverich maj sice ze jedou za 28 na kilak, ale pak zjistis ze za tech 28 na kilak nejedou, navic nekteri na dverich (kdekoli na aute) projistotu nemaj radsi zadnou cenu

proste by se v Praze ale i dalsich ceskych mestech melo taxikareni udelat po vzoru mest kde taxi funguji dobre, a nebal bych se klidne do nekolika let naridit i jednotne vozy (treba po vzoru Londyna) co budou co pul roku muset na kontrolu jestli tam nekde neni "turbo" a podobne, zavest kontroly a sankce v radech takovejch aby za velke prestupky byl konec prace a pokud i dal bude jezdit, tak proste basa, a asi i zavest jednotnou cenu za km

docela se divim ze po nich nejdou treba z financaku a hospodarska kriminalka, tam litaj rocne takove danove uniky, ze kdejaky topny oleje by mohli zavidet >:D

moje zkusenost je takova ze slusnych taxikaru je v Praglu tak pulka, a to jezdim tak 10x do mesice, a bohuzel jsou nalezly snad ve vsech firmach
1. 9. 2015 09:33
Re: kdyby se jim do jezdeni furt nekdo nesral
nj,ale to je presne ono.jak pises,maji na dverich 28kc/km,ale jedou za vic.
tak at maji volnou ruku,at si tam da rovnou treba 70kc/km ,zretelne na dvere a palubku,jak to ma byt, a pak za tu cenu take pojede (nebude mit zadny duvod tu cenu potom nadsazovat nebo nejakym "ficurem" ojebavat,jelikoz si ji zvoli sam dobrovolne).
kazdej hned vidi za kolik je sazba a rozhodne se zda pojede,nebo zda si sezene levnejsi,svobodny rozhodnut kazdeho zakaznika.
takhle je taxikar nucen jezdit za cenu urcenou uradem,ktery samozrejme nema vubec predstavu o tom,jake ma kazdy jednotlivec naklady nebo potrebu co se vyse zisku tyka,to je samozrejme u kazdeho jedince jine, a tudiz take kazdy jednotlivec,ma jinou predstavu o tom,za jakou sazbu bude jezdit a sve sluzby nabizet.
a to je duvod proc nekomu tech 28/km staci a jezdi poctive, a jinemu ne a cenu natahuje.
kdyz by mel kazdy svobodnou volbu,si cenu za kilak zvolit sam,tak by podle meho zanikly podfuky s okradanim zakazniku
1. 9. 2015 13:04
Re: kdyby se jim do jezdeni furt nekdo nesral
to si opravdu myslis ze by si nejaky taxikar dal na dvere vic nez tam maj ostatni? >:D spis by to dopadlo tak ze by tam mel 28 a jezdil za 70 pro turysty co na nejakou cenu na dverich nekoukaj, a to diky tomu ze turista netusi jak daleko jede, takze na listku pokud by vubec byl by bylo za km 28 ale tech kilometru klidne 3-4-5 nasobek ;-)
Avatar - Merrill
31. 8. 2015 15:23
opravdu slušných taxikářů je jako šafránu
Stačí se podívat na pár dílů pořadu Praha vs. prachy a každému normálnímu člověku musí dojít, že pražští taxikáři jsou v podstatě zločineckou organizací, s tichou podporou městské policie a magistrátních úředníků. Nejvíc se musím smát, když měšťáci odtahují vozidla nebohých turistů na modré, ale tolerují zlodějské taxikáře na Staromáku.. halt žijeme v hlavním městě korupce, šlapek, fetu a chlastu a podle toho to tady vypadá - balkán jak vyšitej.. https://www.stream.cz/…rady/praha-vs-pr… />
Rozbalit vlákno
2
31. 8. 2015 15:49
Re: opravdu slušných taxikářů je jako šafránu
No. Já znám taxikářů mraky a slušenéo bohužel žádného.
1. 9. 2015 08:48
Re: opravdu slušných taxikářů je jako šafránu
Zas melete hovadimy, ano resi se tam 3-4 particky, nicmene neresi se tamjediny viz ktery jezdi pod dispecinkem a je dohledatelny - a budu se oper opakovat - co dela celou dobu magistrt, aby tam nestali? Nic, jen vymysli hovadiny jak znicit vsechny taxikare.
31. 8. 2015 17:23
Banda taxikářských grázlů
Pověst pražských taxikářů je tak katastrofální, že nějaká "protestní jízda" už jim nemůže ublížit. Magistrát by vůči nim měl pořádně přtvrdit, ale zjevně toho není schopen nebo prostě nechce.
Rozbalit vlákno
1
1. 9. 2015 09:02
Re: Banda taxikářských grázlů
ne, že bych nesouhlasil s tím, že taxikáři tu mají špatnou pověst, ale kdo jí tady nemá... Krade se všude, šidí se ve službách - obchodníci, řemeslníci, kradou úředníci a berou úplatky a v neposlední řadě i politici(daně ani nepočítám). Akorát ti nemají taxametr, tak se na ně nepřijde ;-)
Je to celé všeobecně o lidech v tomto státě, příležitost dělá zloděje. V každé profesi se najdou slušní lidé i nepoctiví. Neházel bych primitivně všechny taxikáře do jednoho pytle, jako to tady dělá pod palbou médiální masáže většina lidí. Sám často využívám služby jedné největší pražské taxislužby a ještě se mi nestalo, že bych byl nespokojen, na rozdíl od poskytovatelů různých služeb jiných profesí.
31. 8. 2015 17:23
Banda grázlů
Pověst pražských taxikářů je tak katastrofální, že nějaká "protestní jízda" už jim nemůže ublížit. Bohužel se s nimi svezou i ti slušní, kterých je ovšem výrazná menšina. Magistrát by vůči těm notorickým hříšníkům měl pořádně přitvrdit, vždyť nám dělají u cizinců hroznou ostudu pro celou ČR. Magistrát toho ale zjevně není schopen nebo prostě nechce. Nechápu, že když může taxislužba perfektně fungovat v Německu nebo v Anglii, proč ne v Praze!
Rozbalit vlákno
2
1. 9. 2015 08:46
Re: Banda grázlů
Tech podle vas slusnych, jenaprosta vetsina- bohuzel jse obet zmanipulovana medii - tk jako kazdy obcan co o tom vi houby z octem. A verte, ze tuhle akci poradaji prave ti slusni - to, ze se tm opet vyskytnou individua o ktere sami nestojime - bohuzel sou to taxikari a v davu 700aut je neodhalite - a napriklad minule tam prisli pesky jen, aby byli videt v mediich .....
1. 9. 2015 10:29
Re: Banda grázlů
Slušný člověk by si nebral coby rukojmí obyvatele Prahy, tedy potenciální klienty. Notabene 1. září, kdy dětem začíná škola. To je vrchol dacanství. Tečka.

Faktem je, že služeb taxikářů pravidelně využívám, ovšem zásadně přes dispečink. Zkušenosti s "na blint" vybraným vozem tristní. Nicméně souhlas s tím, že ti slušní převažují, ovšem ona zlodějská menšina je příliš velká. Ve finále škodí všem.

Ps.: S přezkoušením souhlasím. Pokud už zkoušku mám a to z něčeho co denně při výkonu své profese používám, měl bych udělat přezkoušení s prstem v nose, ne?

Jinak za mě - jednotná auta jednotné barvy, jednotné ceny. Klidně bych i bral dvě kategorie - standard (ekvivalent Oktávky) a luxus (ekvivalent A6, E-klasse). Registrační pokladny a GPS sledování s ukládáním dat někde na magistrátu či TSK (bo to jak někteří tvoji kolegové jezdí a parkují je peklo - logicky bych čekal, že pokud je můj příjem závislý na řidičáku, budu se snažit o něj nepřijít. I to o inteligenci a přístupu některých tvých kolegů svědčí. O možnosti dohledání a přezkoumání sporných jízd nemluvě). A koncesi vázanou na Prahu. Tohle zavést a do půl roku je klid. A vydělá na tom jak zákazník, tak slušný taxikář.
A že by to bylo drahé? K výkonu mnohých povolání je třeba i vyšší vstupní kapitál (lékaři, projektanti atd. atd.) a blokují snad Prahu? A pokud na to nemám, mohu se stát zaměstnancem (taxíky Student agency?).

Pokud se blokáda dnes uskuteční, do taxi celé září nesednu.
31. 8. 2015 19:13
Vážení taxikáři
táhněte do p.r.d.e.l.e. Nemakáte, okrádáte, neplatíte daně. Jste drtivá většina naprostá spodina společnosti a ještě máte drzost stávkovat.?? Tak tu "práci" nedělejte a táhněte makat jak většina národa. Jenže na to jste dost tupí a zhnilí. :no:
Rozbalit vlákno
1
1. 9. 2015 08:43
Re: Vážení taxikáři
Vážený chytrolíne,

na daních zaplatím dost, ano na dani z příjmu nic - kdyz díky nízkým cenám sem rád, že zaplatím to co musím- nicméně projedu naftu za 12-15tis.Kč měsíčně.

Jsou mesice (leden - brezen) kdy clovek nevydela ani na rezii a dotuje to z lepsich mesicu, potazmo z príjmů rodinnych prislusniku.

Cela situace je zapricinena absolutni nekompetentností magistrátu (a neresme zda soucasneho ci nekolika predchozich "magistratnich vlad"), cena se naposledy zmenila 1.1.2007 - ejhle ono se z 8 let nic nezdrazilo že? A to neresme, ze dispecinky v ramci konkurencniho boje neustale zlevnuji a nuti ridice jezdit za min a min. To, ze neznam jedineho taxikare ktery by dodrzoval fond pracovni dobyse vubec nebavme. Bezne je clovek v praci 6dni v tydnu 14-16hodin ( to ze 2/3 casu jen stravite cekanim na zakazku je bohuzel kruta realita. Taxisluzba se uz dávno mela resit, jenze neni snazsi ukazovat na taxikare a kricet zlodeji!!!! ??? Je.!

Nikdo neřeší černy taxikare, ale buzerovat ty co maji vse v poradku to jim jde.

To,ze primatorka vymysli uplny blbosti nema cenu resit - jednou jsem zklusky slozil s platnosti na dobu neurcitou - tak uz my je nesebere.(pokud tusite vo znamena úřední listona tak jiste vite proc - pokud ne, tak google poradi).

Nikdo z taxikaru nema problem se spoustou veci, ale musi to mit hlavu a patu a ne to co plodi primatorka. Novela silnicniho zakona 111/1994 kterou magistrat vytvoril a proti ktere se primarne bojuje ovlivni podnikani v celé ČR, ne jen v Praze...

Dále je v novele zakona zavedena presumpce viny - prtze staci, aby mel MP podezreni, ze jsem spachal prestupek spadajici do spr.rizeni a jiz my muze ulozit kauci ve vysi 100tis.Kč, nebo zablokovat vuz. Staci, aby se na malem meste znelibil taxikar mistnimu MP a do 3mesicu ho znici. V Praze to bude slozitejsi, jelikoz je nas prehrsel, nicmene pokud si zasedne, neni problem dopadnout stejne a mozna driv.

Jinak nastroju k odhalovani a trestani nepoctivych taxikaru je jiz ted dost, on problem bude v neochote a necinnosti (uplatnosti) kontrolniho odd.na magistrate...

A jen poznamka k okradani - byl dem min. tyden v Drážďanech a pri prvni a jedine zkusenosti s navstevou kavarny se me pokudil pingl okrast o 90centu na jedne kave. Objednal sem si jena pouze kavu - nejsem uplnej *, abych si neumel precist cenu.....

Jenze Nemci to tuzlaji, my to rveme do sveta.
1. 9. 2015 08:51
Pro autora:
Nejopirujte text z jinych webu!!!

Jestli znate "JEDNOTKOVOU CENU NA KM" tak sem tatar.

Chceme "JEDNOTNOU" cenu na km, tak jako ve vsech civilizovanych zemich - t.j. Vsechny taxiky - jedna cena napr. 35kc/km. At si zavolate, at si ho chytite na ulici, proste furt stejna a jedina - v tu chvili vi, kazdy zakaznik kolik ho stoji cesta domi a snaz se odhali nepoctivi...
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Googelit
1. 9. 2015 20:04
též skupina
Já jel taxíkem jen jednou v životě když mi ujel v cizím městě poslední autobus a já nevěděl kde jsem. Vytáhl jsem kartičku z hotelu, zeptal se ho zda ví kde to je, když jo zeptal se za kolik a peníze mu dal na přístrojovku ihned po začátku jízdy. Právě aby na závěr nebylo "překvapení" z horentní nereálné sumy. Obecně bych ale do taxíku dobrovolně nešel, nevěřím jim. Ale když jsme se rozhodovali čím v životě budem, všichni jsme měli stejné šance, tak jsem zticha a hledím si svého.
Rozbalit vlákno
0