Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Šéf Volkswagenu se omlouvá za kauzu Dieselgate

Kvůli podvodům při měření emisí hrozí Volkswagenu vysoká pokuta. Problém se týká agregátu 2.0 TDI CR předchozí generace EA189.
Zpět na článek
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 09:30
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Přestaň už tak kopat do ostatních.... všichni víme, že redakce více či méně ráda manipuluje s testy (neříkám že vždy) a různými články ve prospěch VAG, všichni to tu vědí. Tohle je ale už zbytečné, článek se tu objevil, proč by to sem dávali včera, když se hojně diskutovalo a klikalo jinam? Tak si něco nechají na dnešek :-) A místní dikutéři? Já taky VAG fandím, tohle je průser, ale upřímě... a teď mne ukamenujte, je mi jedno, jestli moje TDI splní normu normálně, nebo s podvodem, pokud mi bude sloužit a jezdit dobře a zbytek auta mi bude vyhovovat.... Pořád to škodí méně než 20 let staré nafťáky, co nám tu jezdí a o ty se nikdo moc nestará.... Takže s Ekologí ať jdou do.... stejně je to jen hra o prachy.
Avatar - Dylan McKay
23. 9. 2015 11:49
Kdo se směje naposled...
Milovník koncernu tady nedávno psal, že když potká Prius, tak se za volantem směje. Dnes se směju za volantem Priusu já. Je to bezva pocit. Dík ;-)
Avatar - Dylan McKay
23. 9. 2015 13:06
Re: Kdo se směje naposled...
Neber to tak vážně, to je malá česká vracečka ;-)
Avatar - KANKUNEN
23. 9. 2015 09:40
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Krásně jsi se odhalil, je ti jedno jestli ten co jde po chodníku a nebo jede za tebou dýchá tvůj smrad, hlavně že tobě se jede dobře. Pro takové to chce odbočku z výfuku do kabiny.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 12:19
Re: Kdo se směje naposled...
Už od včerejška jakou formou diskutuješ si tu akorát ventiluješ svoje komplexy /nebo spíš něco závažnějšího/. A klidně si dovolím předpovědět, že od posledního BANu intenzita opět vezme progresivní směr. Howg.
Avatar - Ham.
23. 9. 2015 11:09
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Přesně tak. Na internetu jsou všichni ekologové a moralizování jim jde, jak když bičem mrská, ale při rozhodování o koupi nového auta emise neřeší prakticky nikdo. Dokonce se dá říci, že při koupi nového auta je to s emisemi přesně naopak než na internetu:
- musím koupit auto rychle, než bude všude filtr pevných částic
- musím si koupit auto, dokud tam není ten odporný start-stop
- musím si pospíšit, příští rok už budou všude jen samé "chcanky" (rozuměj SCR)
- honem pro starou atmošku než tam nasadí ten tříválcový přeplňovaný chcípák
Takže suma sumárum, lidé nechtějí kupovat auta s nízkými emisemi, ale auta co nejméně komplikovaná, s co největším výkonem a s co nejmenší spotřebou. Dokonce si skoro myslím, že současná aféra VW zvedne zájem o EA189, protože teď všichni vědí, že je to v podstatě "poctivý" motor s "ojebanou" ekologii, což v podstatě všichni chtějí (jasně VW je zločinecká organizace, ale zítra si pro jistotu zavolám do showroomu jestli ještě nedoprodali ty staré kadíky s tímto motorem). A to jsme u té ekologičtější části populace, existuje zde i skupina (která je u nás bohužel dominantní), která běží do prvního bazoše ve městě a tam skočí do 5 let staré olítané popelnice po lékárníkovi z reichu u které, pokud to není již uděláno, okamžitě u benzínových motorů vykuchá katalyzátor a nasadí "sportovní" výfuk bez katu a u chrochtáků vyřeže všechno co souvisí s čistěním a opět nasadí rovné roury. A hurá na silnice.
A politici s plnou hubou ekologie je nakonec v reálu podporují, protože je to většina jejich voličů. Takže jsme vytvořili dokonalou virtuální eko-společnost, která ovšem funguje jenom na internetu, v parlamentu (EU parlamentu), na obecních úřadech, kde se o ekologii dokáže mluvit dlouhé hodiny a u některých spoluobčanů tvoří tato bohulibá činnost 100% pracovní doby, ale v reálu děláme něco zcela, ale úplně jiného. A netýká se to samozřejmě jenom jednotlivců/řidičů, ale i korporací. Jeden příklad za všechny, stačí se podívat, jak drtivě neekologická je letecká doprava (emise vypouštěné na tunu a kilometr jsou doslova děsivé proti ostatním druhům dopravy a v případě pražského letiště nám je tato doprava pouští přímo do držky) a jak nás různé zájmové a finanční skupiny usilovně přesvědčují tu o dostavbě další dráhy v Ruzyni, onde o novém letišti v Kbelích etc. Kdyby skutečně šlo o ekologii, tak je PRG dávno zavřená a letecké koridory nevedou přes ČR, to bychom ovšem nesměli být pokrytci. Podotýkám, že ani já bych se bez té letecké dopravy neobešel, takže jsem také pokrytec. Takže neboj, jsi jako ostatní, jenom si to umíš přiznat.
:-)
Avatar - fOE
23. 9. 2015 09:36
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Me to jedno neni, ikdyz mi je putna jak dopadne VW, nemam rad jednani kde nekdo vyuziva (nelegalni konkurencni) vyhodu. Proto chci aby se podobne otestovali i dalsi znacky, i dalsi auta, bud se prokaze ze podvadi vsichni a my se pak rozhodneme (nebo jsme se uz rozhodli) ze nad tim kyvneme rukou (jiny scenar ani nastat nemuze), anebo se ukaze ze podvadi jen nekdo, treba jen mensina, anebo ze podvadi jen VW a v takovem pripade jsem rad ze se to provalilo. Evidentne si u svych naftovych motoru VW pomahal budovat renome podvodnym chovanim (znovu, za predpokladu ze zbytek emise splnuje) a za napravu budu jen rad, uz kvuli tem co se chovaji fer, co se dokazi chovat podle pravidel.

Ad uvaha o kopani, souhlas.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 12:09
Re: Kdo se směje naposled...
To, že má VAG prů....... v us přece neznamená, že když dnes někdo jede v 2,0 TDI tak je nějak horší, nebo víc "haj..." než třeba před měsícem. A naopak když někoho potkám v Priusu, tak ok, cením si ho za odvahu si to auto koupit a jít proti proudu. Neklesejme na úroveň psychopata IPY.
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 09:21
Re: To to trvalo
Nechcem sa ho nijako zastávať, ale čo by si robil na jeho mieste ty? Každému kto sa trochu pohybuje v automobilových kruhoch musí byť jasné, že vedenie o tom muselo minimálne vedieť a poskytnúť možno tichý súhlas. Teraz sa musí nájsť vinník taký, aby to firmu ako takú "bolelo" čo najmenej. Paralely s politickým systémom nielen vo východnej európe ako vyšité. A stavil by som sa, že v dohľadnej dobe sa nájde iná kauza (a bude za ňou stáť niekto z PR VW) taká, aby aspoň čiastočne prekryla mediálny záujem o kauzu "clen diesel".
Avatar - fOE
23. 9. 2015 09:32
Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
"Šéf amerického federálního Úřadu pro ochranu životního prostředí (EPA)Christopher Grundler pro Detroit News řekl, že jeho úřad rozšiřuje vyšetřování na šestiválcové motory s objemem tři litry, které používají vozy Audi (modely Q5, Q7, A6, A7 a A8), ale třeba i Porsche Cayenne." [odkaz]

Tady se VW a Audi bud krasne ocisti, coz by jim prihralo ted tak potrebne kladne body, anebo shori jako papir (minimalne v USA, minimalne Audi) jestli se prokaze, ze podvadeli i u jinych motoru.
Avatar - Poustevnik
23. 9. 2015 09:07
...
Typický WV, můj odpor k nim to jenom potvrdilo...
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 11:08
Re: zbytečnej humbuk
Už jsi s tím kopírováním jednoho a stejného všude vcelku dost trapný...
To to trvalo
To video bylo k dispozici vcera odpoledne, já jsem sem dal link v 17:19. DasVolkswagenAuto.cz - nejrychlejsí jízda na webu. >:D >:D >:D

Jinak to jak Winterkorn mlzí je prímo kouzelné. Na druhé strane vetsina místních VAGinistu se nám nejak podezrele odmlcela.
23. 9. 2015 11:18
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
takovy auta by vlastne nemely na silnici.
a ted si vem ze takovej naftak s euro5 dostane zelenou nalepku, umoznijici vjezd do nizkoemisnich zon, třeba do lazni, kde se leci lidi s respiračními chorobami
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 09:36
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Tak ti ho trošku pridusia a zrazu aj "nemecké kone" budú rovnaké ako "kórejské kone" v danej emisnej triede. >:D
23. 9. 2015 09:56
Úžasná (ne)omluva
V podstatě se Winterkorn formálně omlouvá za to, že narušili důvěru zákazníků ve VW. Takže se vlastně neomlouvá za nějaké podvody, kvůli kterým je vyšetřují a v podstatě se vůbec neomlouvá - jen pronáší formální omluvu. Je to něco, jako by se vrah u soudu formálně omlouval svému okolí za to, že byl usvědčen a tím utrpěla jejich důvěra v jeho osobu. To se musela zapotit spousta právníků - vymyslet (ne)omluvu a zároveň se v ní vůbec nezmínit o důvodu, proč to vůbec dělám >:-[]
Takovouhle omluvu by měl spíše směřovat k zaměstnancům koncernu VW, protože to vyústí nejspíš ve velké finanční ztráty, které se jich, přinejmenším nepřímo, dotknou.
Avatar - Auto CZ
23. 9. 2015 10:56
Das Šmejdi
Už sa začalo s odkupovaním tých harabúrd? A štáty na daniach už začali viesť konanie za krátenie daní ? :-!
23. 9. 2015 10:00
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
ses proste dobytek.
nejede o par procent, ale o násobky.
jestli mas nejcistsi naftak splnijici euro 6, tak v prumeru vypoustis 7x vic jedovatého NOx nez je limit, tedy sotva splňuješ historickou normu euro 3.
mozna mes mercedes nebo citren, které ten limit prekracuje "jen" 3x.
anebo mas mozna auto, který ten limit prekracuje 25x !!!
koureni musu z vetsi casti ovlivnit, ale co dejcham ne
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 09:34
Re: To to trvalo
To sú rovnaké perly ako keď náš súdruh birmovaný katolík premiér svojho času vykrikoval v telke, že mu stačí podozrenie na klientelizmus a korupciu a do troch sekúnd ten podozrivý človek skončil. Realita je ale diametrálne odlišná. To je proste politika. A tento pán generálny riaditeľ musí byť v tomto momente viac politik ako manager.
Avatar - Aoyagi
23. 9. 2015 09:43
"Omluva"
"Omlouváme se, že jste nás odhalili, příště si dáme větší pozor."
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
To video mohli pridat vcera a na dnesek mohli napsat serioznejsí analýzu toho co se v té cause deje. Taky by bylo zajímavé se podívat na to co to muze znamenat pro firmu Skoda Auto. Jenomze to by bylo moc práce a z Wolfsburgu/Mladé Boleslavi se za to nejaká pochvala nedá cekat,
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 09:51
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Co udělá zákazník, kterému přiškrtíš výkon motoru, abys splnil emise? Hodí ti auto na hlavu a bude chtít zpátky své peníze. A bude v právu...
Na druhou stranu, mohla by to být smrt evropského downsizingu... Ne, to jsem moc velký optimista.
23. 9. 2015 09:40
Komu veriť?
Dá sa vôbec niekomu veriť?
VW auto áut, ikona Nemeckého automobilizmu na samom automobilovom olympe sa hrdí logom Clean Diesel, v podstate to je to je pravda že Clean až na to že iba na emisnej kontrole :-!
Minulý rok sa prišlo na to že ADAC podvádzal pri hodnotení obľúbenosti áut v nemecku a zasa uprednostňoval VW.
Nehovoriac o udávaných spotrebách, kde papierové údaje sú takmer nedosiahnuteľne a netýka sa to len VW.
...hlavne že máme na aute vycapené Greenline, BlueMotion, Clean Diesel.
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:15
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ale ne, trochu jsem se rozvášnil, protože tyhle kecy, jako píše topten a Kanuken mne vždy vytočí. Eko, Eko, jen rakovinomet atd, atd, včera se tu objevilo spousty teorií o tom, že když to vypustí tanker, nebe uhelná spalovna či elektrárna 20km od města, tak je to ok, kdežto jedno TDI a hned umřeš.... Snažím se poukzáat na nesmyslné tendence a omezení, které se tu poslední dobou hlavně diskuzně objevují. Už to tady někdo psal v jedné z minulých diskuzí, ale kolem nás je tolik daleko závažnějších faktorů, co působí karciongenně od jídla přes materiály, které můžeš oblékat či se s nima denně stýkat, že tohle je fakt minimální. Jiste, že regulace z Bruselu je důležitá, ale nemůže být zase extra přísná, protože na to nemáme ani prostředky, abychom se zbavili starých vozidel, proto pak kuchají DPF, je to vše otázkou peněz. Já jsem pro EURO 6, ale neudělal bych okamžitý zákaz všeho ostatního. Dávají se dotace na všemožné kraviny, tak proč to neudělat trochu inteligentněji? Třeba zrovna já si myslím, že nejvíce v městech neškodí naftové vozidla, ale naprostá neschopnost a koordinace infrastruktury ve velkých městech, protože ty kolony čoudících vozidel, ano... to je největší peklo... A to už málokdo vidí :-) A tam se musí začít... pak se nám bude i lépe dýchat a nebudem muset tak škrtit tříválce a lejt litry močoviny >:D
23. 9. 2015 11:07
11 miliónov nepojazdných áut
Winterkorn by mal odpovedať na otázku, že tu zrazu máme 11 miliónov nepojazdných áut, čo s tým spraví VW?
23. 9. 2015 10:10
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
kourim jen když chlastam, coz je uz jen tak 4x do roka, jinak si vybiram hospody kde se nekouri. jediny kdy se pak setkam s kourem z cigaret je, když si někdo na zahrádce zapali a jde to na nas. většinou staci pozadat, jestli by sel jinam, aby to nemuseli cuchat deti, a většina kuraku to chape, protože to jsou většinou slusny lidi.

mam benzinovy auto, nedelam si iluze, ze by z vejfuku zadny emise nesly, ale to co leze z dyzlu, to tedy.
smrad z benzinaku citim vyjimecne u aut tymu S120, nekdy favorit, smrad a kour z dyzlu jde i ze zanovnich aut.
přitom reseni je tak jednoduchy - nemzslet si ye usetrim , když místo benzinaku budu jezdy naftakem.
chtelo by to vic ohleduplnosti k ostatním lidem od vas naftových dunihlavu
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:04
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Mam Euro 5..... vždyť si kuř, jezdi v elektromobilu, ale nehraj si na EKO, protože se vsadím, že vše EKO neděláš a ani tak nepřemýšlíš, jen se snažíš být "IN". Nebo jezdíš na kole? To je jako když tlustá holka tvrdí, že žije zdravě a na svůj salát si nakydá tunu majonézy >:D
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 09:49
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ano, je mi jedno, jestli vypustim o pár procent více, nebo méně. Stejně tyto hodnoty časem to auto přestane mít i když je sebečistčí, opotřebením pak vypouští do ovzduší více a více.

Kdyby se tak hrálo opravdu na ekologii a ne na lobby a vymývání mozků "sluníčkárů", tak proč se nedělá opravdová ekologie? Proč dohajzlu někdo nepřemýšlí se všemi důsledky. Jo, vyhodíme nafťák z města, zamezíme jim vjezd, aby projelo méně aut, to že stojí v zácpě sice daleko více vypustí do ovzduší, než když jedou plynule 70tkou, to už si spočítat neumíme a že na obchvatu to začoudí a biosystém neni město, ale celá planeta! to taky spočítat neumíme.. že? (A ano, lodě opravdu škodí i nám, stejně jako elektrárny mimo město a více, než ten clean diesel od VW). Nechci se rozčilovat, ale v práci tyto "choré" myšlenkové pochody vyvracím několikrát za týden, kdy se nějaký chytrák, co si něco přečetl, snaží podobnou pitomost se samolepkou "EKO" prosadit. Nejsem ekolog, jezdim na naftu, ale vím a umím si spočítat, že takové omezení emisí je tak zanedbatelné, že je lepší mít fungující vůz co trochu vypustí a málo sežere paliva, než drahé zařízení, co se pořád "sere" a musí se renovovat, dobíjet atd... Když ekologicky, tak opravdu ekologicky a né tyhle pseduokecy. Navíc jsem četl i několik výzkumů na výskyt karcinomu plic (zabýval jsem se tímto tématem na studiích) v závislosti na exhalací (opravdu to nejsou články z Blesku, jako inspirace pro mnohé diskutéry) a závislost je tak strašně slabě prokazatelná, že je spíš zanedbatelná. Pak si tu tito ekoteroristé stěžují a jdou si zapálit cigaretu.... ! Jdu si jí dat taky...
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 12:13
Re: Kdo se směje naposled...
takový vyčůraný dieselový panáček je samozřejmě úplně stejný sociopatický hajzlík jako před měsícem. Akorát, že dneska už to máme i úředně potvrzeno >:D
Re: To to trvalo
Jasne, más pravdu. Presto je to jeho mlzení kouzelné. Viz citát "Kvůli tomu položíme karty na stůl, tak rychle, důkladně a transparentně, jak to bude možné. Rychlé a plné objasnění má naší nejvyšší prioritu,“ >:D >:D >:D a dalsí perly z toho videa.
Re: Kdo se směje naposled...
Jo, jo, VAGinisti jsou experti. Ale v posledních dnech je vetsina VAGinistu nejak potichu. Címpak to asi bude?

>:D >:D >:D
23. 9. 2015 16:13
Suzuki
Zaplať pánu bohu že se Suzuki na VW vykašlalo >:-[]
Avatar - netcar.xx
23. 9. 2015 15:53
A je to
Majitelum popelnic se jejich guru omlouva za to, ze jsou jejich auta jeste horsi nez je obecne znamo. Nasypte si jitrnice popel na hlavu za ty bludy co tady blijete na oslavu tech poloaut a hlavne prosim neminusovat. Nemate k tomu duvod.
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:11
Re: zbytečnej humbuk
GM prodá na celém světa asi tak 15% sazometů co VW, ty do toho netahej >:D >:D >:D

Kdyby náhodou, jakože se tak nestane - VW padlo, někdo ho milerád za pakatel zkoupí. Neboj >:D
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:02
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
VW bude muset svolat všechny auta do servisu, závadu odstranit, pokud neodstraní, musí povinně vykoupit auta od majitelů a dá do šrotu.
Pokud to budou ingnorovat, další pokud nebo zákaz prodeje vozů koncernu VW v USA.

Jak jednoduché, to samé dostalo nařízeno FCA s Jeepy a Ramkami. Nejde odstranit závada? Vykupte auta, je fuk že sou 15 let stará.
Nazdar, těšilo nás. NHTSA
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 11:45
Re: zbytečnej humbuk
a mimochodem testovali současně i BMW a to prošlo. Tedy BMW prošlo, VW 40krát překročil... :no:
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 11:29
Re: zbytečnej humbuk
myslím, že jsi to nepochopil. VW nefixloval protože by limity emisních norem byly příliš drsné. Ty limity lze pohodlně splnit buď pomocí zážehového motoru a nebo i pomocí dieselu s AdBlue. Jenže VW chtěl ušetřit na nákladech a dělat machra, jak to zvládne i s dieselem bez AdBlue. Tak teď to mají, tu úsporu. Kdyby nebyla česká ekonomika na VW tak závislá, přeju jim z celého srdce, ať si to vyžerou až do dna... podvodníci! :no:
23. 9. 2015 11:27
otázka
hlavní otázka je dá se vůbec po odstranění toho řekněme "podvodného zařízení" dosáhnout na deklarovanou emisní normu nějakou tovární úpravou motoru nebo ten co si myslel, že si kupuje auto např. s euro 5 bude mít najednou euro 4 v tom případě by vw na odškodněních vykrvácel...

ve vlkohradu musí panovat pěkný dusno >:D
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 11:01
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Zákazník nebude mít na vybranou. Auto nesplňuje podmínky homologace, tím pádem MUSÍ být upraveno tak, aby je splnilo. V opačném případě neprojde technickou - nesmí na silnice. Zásah bude znamenat omezení výkonových parametrů, tím ovšem zákazník dostává jiný produkt, než za který zaplatil...
Normálně diskutuješ rozumně, nevěřím, že jsi tak hloupý a tohle nechápeš...
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 10:53
Re: zbytečnej humbuk
Kdyby se VW nevychloubal "Clean dieselem", asi by se nic nestalo. Emisní limity nejsou nesmyslné, když je dokáží splnit ostatní výrobci. USA prostě chtějí mít čistá města a jak toho výrobce dosáhne, je jim jedno. Ti rozumní nasadili částečně nebo úplně elektřinu. Ti, kteří byli méně rozumní použili aspoň to SCR, když už chtěli tlačit naftu. Ti hloupí podváděli...
Jinak tě opravím, ta auta v USA nebudou jezdit dál, protože v téhle chvíli nesplňují podmínky homologace.
A nakonec, Evropa do toho nemá co kecat, je to problém soukromé společnosti a ne EU nebo nějakého státního spolku.
23. 9. 2015 10:17
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ak si dovolil VW v USA podvadzat v emiskach s prisnymi pravidlami, kde a v com este VW podvadza?.Toboz v EU, kde VW je svojim sposobom stat v state. V EU mu vacsina krajin zobe z ruky, v D ma tiez jasne karty v hre a jokerov ci uz politickych alebo hospodarskych na svojej strane a nevraviac o bruselskom bordeli s mnohymi poplatnymi lokajmi a silnou lobi.
Das Auto ein riesige Problem.
Avatar - N6600
23. 9. 2015 09:40
PR VW par excellence :)
Na průšvihu Volkswagenu může mít podíl špatné pochopení zákonů v USA

Automobilka jistě nese svůj díl viny, který odhalí vyšetřování. Je však možné, že částečně lze z kauzy vinit i nedorozumění či nepochopení některých specifik amerických předpisů.

Zdroj - [odkaz]
23. 9. 2015 09:39
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
To jsem zvedav. Mam Touareg 3.0 TDI rv. 2010. Pokud se ho to bude tykat taky, VW mi asi motor nevymeni. Bud poladi SW a o neco prijdu (vykon, spotrebu) nebo dostanu umyti zdarma ;) A mozna nic. V Evrope prece problem neexistuje.
23. 9. 2015 09:27
bude SW "oprava" predanych aut?
Velmi by ma zaujimalo ako odkomunikuju "opravu" dotknutych aut :-)
Oni to "udelátko" do motorov nenaprogramovali bezdovodne. Pravdepodobne neslo splnit emisne normy sucasne s poziadavkami na vykon a/alebo zivostnost motora, resp. inych vlastnosti.
Ak oprava ma byt len prepisanim noveho SW, tak aby sa dodrzali emisne normy, tak to bude jedine na ukor niektorych spomenutych vlastnosti. st motora, resp. inych vlastnosti.
Cize "oprava" bude spocivat napr. v znizovani vykonu auta, alebo to bude na ukor zivotnosti motora, PRINAJLEPSOM zivotnosti motoroveho oleja. Ale nechajme sa prekvapit :-)
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:59
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Porovnávám naftové turbo s benzínovým turbem ;)

Pořád si stojím za tím, že když naložím auto věcma, lidma, nebo s vozejkem, tak ten naftový vůz jede příjeměji a za nižší spotřebu a to výrazně, než ten naložený turbobenzín. Pokud chci jet s využitím výkonu, turbobenzín vyletí ze standartních 8 na 10, kdežto diesel z necelých 6ti na necelých 7 (a to už musím mít třeba i kola na střeše). Nafta má své výhody jako pohon, nevýhda jsou exhalace.... něco za něco. A motory mají i podobný kroutící moment 300Nm (diesel) vs 240/270 NM (benzin)
23. 9. 2015 10:53
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
To je právě velký omyl, dvacet let starý nafťák, i když třeba kouří jako blázen, je v některých parametrech méně škodlivý, než ten tvůj zázrak. Velké částice sazí jsou sice dobře vidět a obtěžují, nicméně lidský organizmus je umí zachytit a vyloučit. Neumí to ale u mikročástic, které produkují současné modernější konstrukce.

A ať je to jak chce, podvádět se nemá.

Tvůj postoj je otřesný. Je ti to jedno, hlavně že jezdí a dobře slouží. Až chcípneš na rakovinu resp. na leukémii ty nebo některý tvůj blízký jen proto, že to všem, stejně jako tobě, bylo jedno, pak mluv. :no:
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:19
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ale já třeba zrovna nikdy nepsal, že naftovým autem se extra ušetří, ale že ve větších vozech je to příjemější volba, než benzín pro některé uživatele... proto bych nechal na výběr. Mne nafta vyhovuje, s relativně malým výkonem mám solidně jezdící vůz, který uveze i naložené auto, nebo zapřáhnu vozejk. Přitom nemam astronomickou spotřebu. Máme i benzínové auto doma, tak rozdíl ve stejném režimu je pozorovatelný.

A tím kouřením - jistě většina kuřáku to chápe, pokud jsi slušný, ale když mi naběhne ekoterorista na zahrádce vynadat co si dovoluju kouřit, kde můžu a ještě u toho dělá, že se může udusit, tak si s chutí dám další >:D
Avatar - KANKUNEN
23. 9. 2015 09:22
Nafta smrdí a u nás v Evropě si hrajeme na CO2
Už jen jak se dělají emise u diesla. Plný plyn na neutrál a cosi se měří v absolutním nereálu.
Kdyby šlo o čistý vzduch, už dávno mohla polovina osobáků jezdit na plyn. Kdyby byl plyn už běžné palivo, mohla by být na něj uvalena spotřební daň. Auta by nechrochtala, nesmrděla a státní pokladna by se plnila.
23. 9. 2015 11:11
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
samozrejme ze naftak jede za min, když nafta na objem obsahuje vic energie a (nejen) diky vyšší kompresy ma vyssi účinnost. a vyssi komprese znamena NOx.
ja zkousnu o něco vyssi spotřebu (při prepoctu na hmotnost, energii nebo vypoustene CO2 to dela u modernich motoru 10%), kdyz nevypoustim smrady jako naftak a v aute je daleko vetsi klid
23. 9. 2015 10:49
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
nemuzes porovnávat naftovy turbo s benzinovou atmosférou.
porovnávej naftovy turbo s benzinovym turbem.
ja kdysi resil jestli kopim 2.0tdi nebo 2.0fsi. s dyslem jsem mel problém, ale prubeh vykonu mi prosel prijemnejsi nez u 2.0fsi. nastesti prisli s 1.8tsi, coz byla jasna volba a hrala v tom roli i ekologie..
vymlouvat se dnes na prijemnejsi svezeni s naftakem je nesmysl
23. 9. 2015 10:47
zbytečnej humbuk
Myslím si že se kolem toho dělá zbytečně moc velký halo. VW se omlouvá jak kdyby se stalo kdo ví co a přitom se jen přišlo na to, že diesel motory kouří a požadavky norem jsou tak drsné, že největší výrobce aut na světě je nucený fixlovat, aby se vešel do nesmyslných limitů. Tím ovšem není nikde řečeno, že ostatní velcí hráči jako Toyota a GM nedosahují splnění nesmyslně přísných norem podobným fíglem, akorát se na něj ještě nepřišlo. Ve výsledku se ale fakt neděje nic převratnýho. Dobře VW by zasloužilo určitou pokutu, ale to co se kuje v Americe vypadá primárně jako snaha o destabilizaci Evropskýho průmyslu. Je třeba si uvědomit, že VW dává práci přímo i nepřímo statisícům lidí. Takže můžeme ho nesmyslně ekonomicky zdecimovat astronomickou pokutou, můžeme ho dokonce zničit naprosto likvidační pokutou, ale co pak s těma zástupama nezaměstnaných, který bude VW a jeho dodavatelé muset propustit. Vidím to teda jako problém evropskýho významu a nemyslím si že by si měla Evropa kvůli takový marginalitě nechat zasadit poměrně velikou ekonomickou ránu od Ameriky jen kvůli tomu, aby se ukojil nějakej americkej úřad (ty pseudoneekologický auta totiž budou jezdit pořád dál, takže se v principu nezmění vůbec nic)
Re: Kdo se směje naposled...
Joudíku, já jsem nikdy netvrdil ze lidé kterí jezdí automobily urcitých znacek nebo modelu jsou lepsí nebo horsí automobily jiných znacek nebo modelu. Takze na úrovni psychopata, kterou evidentne dokázes velice dobre definovat, se pohybujes maximálne ty.
23. 9. 2015 15:22
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Souhlasím. Pro většinu nejsou problém emise, ale vědomý podvod. VW se dnes může zastávat jen ten pro koho je podvádění normální.
Avatar - 3_diamanty
23. 9. 2015 15:19
Re: Tak či tak
dik za radu...

dizle raz stejne ustupia ... uvidis ;-) samozrejme to nebude za rok za dva... kazdopadne buducnost nebude dizlova.... to sa vsadim
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 14:25
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
Tobě se ted musí v noci blbě spát vid.

Milovaný koncern v čele s milovanou audinkou v těžkém prů*eru desetiletí, možná i století >:D
Samej podvod, k tomu známá nekvalita VW + aušovoé díly Bosch >:D >:D >:D
23. 9. 2015 14:25
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
v CZ/SK su ludia schopni zaplatit si za vymontovanie DPF aby mali nizsiu spotrebu/vyssi vykon a este sa tym pochvalia na internete.
Obavam sa, ze bezneho majitela TDI nejake emisie absolutne nezaujimaju...
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 13:12
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Tak v USA jde "zatím" o 500 000 ks. Jak se rozhodnou jiné země je otázka.

Ale USA určitě nařídí odstranit závadu a pokud to nepůjde, stáhnout z oběhu.
23. 9. 2015 12:41
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
No jsem na to v reálu zvědavej. ;-) Ale musím uznat, že sešrotovat 11 milionů nových aut, který se to týká (hypoteticky pokud by nedokázali závadu odstranit) je mimořádně ekologický počin lidstva >:D
Avatar - Stejsn
23. 9. 2015 12:30
Re: VW
Tak pod tu část s kabriem se podepisuju. Kouřící dieselový kombíky jsou fakt ekl, o užitkových aut od dodávek nahoru ani nemluvě.

BTW moje minulý auto byl dieselový kombík a další co jsem si koupil byl benzíňák, který žere o třetinu víc, ale jeden důvod proč si nekoupit znova naftu byl, že mi bylo stydno.
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 12:26
Re: otázka
ano, to víme my. Ale 90% potenciálních zákazníků si z celé kauzy zapamatuje akorát: VW, PODVOD, DIESEL, EMISE

A bude to chtít hodně drahou a hlavně hodně chytrou PR kampaň, aby to napravili...
23. 9. 2015 12:00
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
"je mi jedno, jestli moje TDI splní normu normálně, nebo s podvodem"
Presne jako kuchaci DPF, je mi jedno co to dela, hlavne ze jedu za 5ku.
23. 9. 2015 11:53
Re: otázka
teď trocha škodolibosti, takže mastná pokutička a navíc výkup aut, no to už není jenom na vyhazov všech co o tom věděli, ale přímo na jejich trestní stíhání snad za pokus o likvidaci značky >:D to jsou vážně tak tupí a mysleli si, že se na to nikdy nepřijde?

vw to sice nezrujnuje, ale vím o jiných koncernech, které by to naprosto položilo...

ještě, že teď soudruzi dostali prachy za prodej akcií suzuki, budou se jim hodit >:D
Avatar - 3_diamanty
23. 9. 2015 11:37
Re: Tak či tak
vw to ako znacka urcite ustoji... o nejakom zaniku vw nemoze byt ani rec... tomu neverim .. skor mam ale obavy o dizel ako taky.... mercedes uz avizoval ze chce v buducnosti prejst viac na hybridy ( benzin - elektromotor ) a dizle uz postupne zrejme odstavi...... kontrukteri odbornici trh ale aj samotni zakaznici pomaly pridu na to ze dizel je vazne v osobakoch krok vedla.... v buducnosti to vidim teda na benzin pripadne kombinacia benzin plus elektromotor.... a kedze dnes uz mame rozsirene turbobenziny ... "dietneho kroutaku" sa ( ustupom dizlov ) nikto nemusi bat... a aj planeta si aspon trosku vydychne
23. 9. 2015 11:34
Tak či tak
Bez ohľadu na to, čo sa bude ďalej diať, je to koniec naftových VW v Amerike, možno aj koniec VW celkovo. V Európe ho podľa mňa čaká tiež riadny pokles, taký škodu čo sa image týka len tak ľahko nezahladia. Ak v tom VW ostane sám, určite niektoré iné ďalšie značky pocítia šancu dostať sa na jeho bývalé pozície.
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 11:34
Re: otázka
v USA podle mě nezbyde než auta vykoupit a sešrotovat, protože je to levnější než výměna motoru na variantu s AdBlue. Jen softwarovým zásahem to podle mě nevyřeší (je-li norma překračována až 40krát)

v Evropě a zbytku světa udělají jen softwarovou úpravu, což bude znamenat pravděpodobně snížení výkonu (nebo alespoň změnu jeho průběhu) a zvýšení spotřeby. Evropská norma je pro diesely měkčí a evropské orgány nad VW přivřou oči...
23. 9. 2015 11:25
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
jestli jsem pul roku nemel v hube cigaro, povazuju se za nekuřáka.
to bys za kuraka musel povazot kaydzho, kdo nekdy vykouril jedinou cigaretu.
a i kdy to tak bylo, nikomu ten muj kour nevnucuju (hulej tam i ostatní), pripadne muzou odejit, pripadne to tipnu nebo pujdu jinam, když to nekomu bude vadit.

to se obvem neda rict o naftových dunihlavech, co zamorujou ovzdusi vsem kolem a když jim reknu at to vypnou (třeba na parkovisti, který jsou schopni zamořit), tak na me koukaj jako blbecci.
23. 9. 2015 11:07
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
za to ze si zakourim 4x do roka při vetsi chlastacce se nepovazuju za kuraka.

vidim, ze si vedes poznámky, jako spravnej agent
Avatar - N6600
23. 9. 2015 10:59
Re: zbytečnej humbuk
Tím ovšem není nikde řečeno, že ostatní velcí hráči jako Toyota a GM nedosahují splnění nesmyslně přísných norem podobným fíglem, akorát se na něj ještě nepřišlo.

- Tak urciteee... VW je (okrem D3 premie) jediny, co tam predava diesel. Pretoze konkurencia presla z dovodu emisii na hybridy. Vedeli, ze s dieselom, ktory v USA i tak nefrci, tam neprerazia. Nemaju preto najmensi dovod klamat. Mazda preto neuviedla svoj diesel, lebo nesplnal parametre noriem.

Ten zvysny text je uz len konspiracia a paranoja. Microsoft dostal od EU mastnu pokutu a Google sa vysetruje. Tiez by Amici mohli vykrikovat, ze je to snaha o destabilizaciu. Ked niekto porusuje zakony a nariadenia, zasluzi si trest. Bodka.
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 10:59
Re: zbytečnej humbuk
BMW ty limity splnilo, přečti si původní zprávu a i testovací metodiku.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 10:44
Re: Pojďme si kopnout...
Tak uvidíme kdo bude další, protože pokud někdo /bmw, MB/ prodávali něco podobného, těžko na dálku sw v autě přehrají, takže je to otázka testů x prodaných aut.
Avatar - fOE
23. 9. 2015 09:58
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ja mam pocit ze to tu spousta lidi resi stylem ze uz vse vime, to nejhorsi je za nama, jde jen o US, jen o par aut, jen o par penez pro koncern velikosti VW, jen o jeden koncern atd...
...ale ono co den, to nove info, to cisla rostou, to pribivaji staty kde se zacne testovat, dost mozna i jine automobilky, dnes treba info o tom ze budou testovat i koncernove V6, ne jen 2.0tdi (mozna necim podlozene podezreni, mozna taky nic). Celkove sme myslim jeste nekulminovali pokud jde o dieselgate (btw. strasny nazev), tak vystavovat uz ted ucet je takove, predcasne. ;-)
Avatar - Aoyagi
23. 9. 2015 09:55
Re: Ježišmarjá další "GATE"
To nemá být vtipné, je to prostě jednoduché pojmenovávání skandálů.
23. 9. 2015 09:43
smrdej vsechny naftaky
zrovna před chvili jsem se malem udusil za zanovnim touranem tdi, kterej si hral na zavodnika. a ještě k tomu zabral levej stoupaci pruh na silnici, tak sem ho musel podjet, abych se před nej dostal a neztratil vedomi.
kour zadnej, ale takovej ten divnej smrad.

asi si do auto taky namontuju nejakej vyvijec jedu a zapnu ho vždycky, když za mnou pojede nejakej naftak
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 09:38
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Nemajú tie trojlitre už náhodou AD Blue? Tam by to švindľovanie teoreticky nebolo potrebné, či?
23. 9. 2015 17:16
Re: zbytečnej humbuk
>:D ty jsi IPA jako Indian Pale Ale, nebo ipa jako asfaltovy papir? :-!
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 13:15
Re: zbytečnej humbuk
Chlapečku, tak ty máš dost. Radši se postav před zrcadlo a dej si pár facek za tyhle kecy. Ani nevíš, s kým vlastně mluvíš, ale urážet by ti šlo...
Hlavně, že jsem tu mnohokrát psal o svých autech, co? Zjevně ti duní taky...
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:13
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
No co, VW krachne, škodovku převezme GM a bude tu mnotovat chevrolety a buicky.

Dinarovi, WL, AUDIRS apod jebne, dostanou šok a na halvní stránce auto.cz bude svítit reklama na Opel, chevrolet a Cadillac.

Značka ideál ne >:D >:D
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 11:01
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Za 1. Můj bratr na rakovinu "chcípl" a to ani nekouřil.....

Za 2. Je velmi pravděpodobné, že rakovinu, nebo nemoc oběhové soustavy bude i má či tvá příčina úmrtí a jsem si jistý, že tomu daleko více napomáhá to, co jíme a jestli pijeme či kouříme....

To co píšeš také není zcela prokazatelné, škodí obojí jak mikročástice, tak i ty velké..
23. 9. 2015 10:56
VW
Já docela koncernu fandím, ikdyž mám doma i Citroen i Mercedes. Za tuhle kauzu jsem ale rád, protože se aspoň ukáže, že stávající oblbovačky s emisemi, spotřebou a CO2 jsou jen divadlo.

V minulosti jsem jezdil hlavně benzíny, v poslední době jsem měl 2,0 TDI v Passatu (CR verze 103kw) a teď pravděpodobně mám tenhle "problémový" motor (2011,B7, 125Kw). A když srovnám zápach, který vytvářelo to minulý od 180tkm, kdy se vypalovalo DPF v podstatě pořád, s tím novějším, je mi zřejmý, že ten motor ani náhodou nedokáže držet parametry dýl než těch cca 150tkm. A to vůbec nemluvím o tom, jaký ty parametry byly reálně když to bylo nový...

Takže já si příště rozhodně koupím benzín a pokud to jen trochu půjde, tak hybrid. Jednak proto, že nesouhlasím s tvrzením, že na euro normě nezáleží. Protože tyhle normy tlačí výrobce snižovat emise (a v důsledku podvádět), pokud člověk jezdí někde v poušti tak je asi jedno, co to vypouští do vzduchu, ale v obydlených oblastech to je opravdu rozdíl. Každýmu, kdo tvrdí, že jsou dnešní auta "čistá", bych přál jedno přejetí Prahy v kabriu za 4-8 let starým dieselem. A to nemluvím o tom, že ČR je žumpa EU a tahají se sem stočený dieselový krámy..

Já doufám, že tahle kauza ukáže běžnýmu člověku, že diesel opravdu patří do kamen a místo toho se vývoj bude směřovat k hybridům a elektromobilům pro běžné použití a zůstanou na trhu možnosti koupit si něco pro radost s klasickým velkoobjemovým benzínem.
23. 9. 2015 11:16
Re: zbytečnej humbuk
dunihlavum jako ses ty to je potřeba připomínat neustále.
třeba se z vas jednou stanou i slusny lidi a prestanete jezdit na palivo, který patri do kamen a do traktoru
23. 9. 2015 10:56
Re: zbytečnej humbuk
nevim, jestli ostatní vyrobci jsou schopni limity splnit s naftovými auty, s benzinovymi zcela jiste
23. 9. 2015 10:37
Pojďme si kopnout...
Ne, že bych to za ten podvod VW nepřál. Jen ať to jde až na dreň a pěkně jim za to vypráší pérka. Je to podvod jako vrata. To, že do té jámy spadlo VW jako první je asi vysledek jejich nadutosti a suverenity. Co ale čtu v mnoha diskuzích ale občas zavání takovym tim kopanim do ležícího. "Kdo jako teď bude větší frajer... ".
Majitelům aut to bude tam, kde končí strava. Navic vítaná zaminka, jak vysoudit peníze...
Mne spíš zajímá, co z toho vzejde na poli mericich a testovacich cyklů. Když totiž tak dlouho procházelo premiantovi, nevěřím, že by ostatní byli za lilium...
Avatar - fOE
23. 9. 2015 10:07
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Sorry, ale trochu to cele pletes (umyslne?) aby sis to pred sebou cele obhajil? Myslim ze tady jde hlavne o NOx, ne "slunickarske CO2" a to ti jako karcinogen vadi hlavne kdyz ti smrdi pod nos. A nebavime se o jen tak "nejakem prekroceni", ale 40x (slovem ctyricetinasobnem). Ze auto jako takove nebude nikdy ekologicke je jasne, ale svet snad neni cernobily a clovek nemusi jit od extremu k extremu. A 40x vic NOx mit a nemit uz je neco co stoji za zvazeni a jen tak nad tim kyvnout rukou mi prijde takove, vychodoevropske. A to nejsem zadny ekolog. Jinak napsano nebyt civilizacnich narizeni tlacenych "ekoteroristy" a "urednickym diktatem z Bruselu" tak tu asi zijeme do dnes v h..nech, protoze si kazdy resi jen sve potreby. Idealne starej diesel bez, nebo s vykuchanym DPF, nebo rovnou jezdit na olej z fritaku, odpad z chatky hazet rovnou do lesa, vodu z haj..u poustet rovnou do potoka atd.
Smradecek, ale nas! ;-\
23. 9. 2015 10:08
Re: Úžasná (ne)omluva
asi delnici nedostanou 5tis euro odmeny.
Re: Kdo se směje naposled...
"Ventiluješ komplexy", "úroveň psychopata", Joudík okopávac je jeste k tomu psychiatr. >:D >:D >:D To co si klidne dovolís predpovedet je celkem jedno. Ale chápu ze jako odborník na koncern Volkswagen más ted plné ruce práce. Predpokládám ze s tebou konzultují prípadné zmeny ve vedení a jeho mozné dusledky. Tak az budes mít nejaké konkrétní informace tak dej vedet at z toho i jiní ctenári neco mají.
24. 9. 2015 13:13
Re: Winterkorn odstoupil
Ak im naň zostane. Ak nie, tak by som sa na jeho mieste bál o život.
24. 9. 2015 10:32
Re: zbytečnej humbuk
Tady jen aby sis uvědomil, že to není jen průser VW a že by se do toho měla EU vložit jak píšu a snažit se zmírnit dopady, který to bude mít pro evropský (nejen autoprůmysl)

[odkaz]

Koukáš na to moc krátkozrace s tvým pohledem typu "To je problém VW jen ať cálujou až se z nich bude kouřit mě se to netýká" Velký průsery jako tenhle nejsou jen problém soukromé společnosti.
24. 9. 2015 07:54
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Jen aby si věděl, že svět není naštěstí tak striktní jak ty si představuješ.

[odkaz]

Nemyslím si že by v USA měli větší totalitu než tady u nás a vláda je k něčemu nutila. ;-)
24. 9. 2015 07:46
Re: zbytečnej humbuk
Již dva blbci ti dali palec dolu, což ovšem nic nemění na tom, že máš naprostou pravdu. :yes:
24. 9. 2015 07:42
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Mě těší, že si se právě probudil. Z toho důvodu jezdím starou Oktávkou a čekám, až VW potažmo pak Škoda vyprodukuje něco co půjde koupit. Chtěl jsem totiž zase Škodovku, ale už to tak vypadá, že budu muset ač nerad šáhnout někam jinam. VW dělá podvody na zákazníky už dost dlouho. Dávno už neprodukuje kvalitní spolehlivý auta, nýbrž auta plná kurvítek, nedomyšleností a nedodělků. To jsou samý zadírající se motory, praskající hlavy, přeskakující řetězy a podobný radosti. To že fixluje emise mě jako zákazníka zajímá ze všeho nejmíň.
24. 9. 2015 07:38
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
No hlavně za co by jim to měli vyměnit. Nevím jestli má VW v šuplíku nějaký motory, který budou emisně v pohodě.
24. 9. 2015 07:37
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
No tak zaplatit za vymontování něčeho s čím jsou víceméně jen problémy a navíc si tím zvýším výkon a snížím spotřebu mi nepřijde zase tak nepochopitelný. A uhodil si hřebíček na hlavičku. Běžného majitele TDI emise absolutně nezajímají, což si myslím, že je i v pohodě. Co není v pohodě jsou majitelé načepovaných a vyrachtaných TDI, který když jedou tak za nima není vidět. Nedávno jsem jel za relativně novou AUDI a za ní se tak neskutečně hulilo, že bych mu okamžitě sebral techničák a auto hodil do šrotu. Takový auta jsou hlavní ekologickej problém na silnicích.
Avatar - skejpa
24. 9. 2015 06:54
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Jenze ty by sis pro VW urcite nesel ani pred tou kauzou >:D (ja taky ne >:D )
Re: Pořád marně hledám
Pokud by normální clovek rád videl císla kalifornské normy tak to nepíse do diskuse. Proste si tu informaci vyhledá.
Re: zbytečnej humbuk
"Ani nevíš, s kým vlastně mluvíš, ale urážet by ti šlo." - to stejné se dá napsat o nicku Blue Sun.
23. 9. 2015 22:13
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Čítať tvoj príbeh o výbere medzi dizlom a benzínom je dojemné, ak by ten 1,8 tsi neprišiel a nespasil ťa, tak by si nám tu teraz adoroval na dízel :-! .Benzínové turbá sú v bežne dostupnej produkcií o dosť kratšie ako dízle a sám mám možnosť vychutnávať si ich detské choroby. Atmo benzín sa aj vďaka pokriveným emisním limitom stal totálnou zdochlinou, takže sa obľube a rozšíreniu dízlou za poslednú dekádu nečuduj. Skôr ak začneš dávať morálnu kázeň, tak súkromne som 2x atmo benzín, z toho 1x prestavbu na plyn a 1x dízel. Dízel mám doteraz,drtivá väčšina jeho jázd má cez 20 km a časť svojho života si odťahal ťažký príve ( a ešte si aj odťahá). Nie tak dávno som mal súkromne dve autá súbežne ( dízel a benzín + plyn) a pri rozhodovaní , ktoré ponechať sa vychádzalo z môjho reálneho používani
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 21:21
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
Koukám že už tu nikdy nemá smysl pro humor a pro PRavou DEmokratickou Legraci....

Hoši hoši....
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 21:17
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Já bych si teda pro auto od firmy, co udělala podvod nešel, může totiž klidně udělat další. navíc jezdit s autem s nálepkou eklogické katastrofy.....to si můžou rovnout Koupit Hummer >:D
23. 9. 2015 19:17
Re: Winterkorn odstoupil
Ten vie také veci, že preventívne dostane miliardové odstupné.
Re: v patek
Es tut mir leid. Winterkorn odstoupil a tak je to správne. Kdyby se tam drzel jako klíste tak by tím dál skodil celému koncernu.
23. 9. 2015 17:34
Re: Winterkorn odstoupil
Mrtvy Indian - dobry Indian? :-! Chtel bych mit pulku jeho golden parachute.
A ted ten zbytek managementu bude litat jako posr*ny jak to vyretusovat.
Apropo, nekdo to uz tady napsal ze se historie opakuje? Tak ja to vyklepu tady: [odkaz] a tady: [odkaz]
23. 9. 2015 17:31
už odstúpil
wiki odstúpil, jediné možné riešenie aby ich to nepotopilo
23. 9. 2015 17:14
Re: zbytečnej humbuk
"Ani nevíš, s kým vlastně mluvíš, ale urážet by ti šlo." :-! Konecne poradny prispevek! :yes: @topten a pridej si i par facek za mne, ju? Diky! :-!
Winterkorn odstoupil
Výmluvy nepomohly. Martin Winterkorn odstoupil z pozice predsedy predstavenstva Volkwagen AG. Koho to nezajímá at to necte.
Avatar - skejpa
23. 9. 2015 17:13
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Tak pokud jim VW vůz vymění, tak pro nové jistě půjdou :-) ale je otázka, jak se k tomu VW postaví a jestli je vůbec finančně reálné ty auta měnit apod.
23. 9. 2015 17:00
NEDC
V evrope by se melo urychlene prispet k nove metodice mereni a hlavne trochu nastavit i ty limity normalne, vzdyt uz ted je to u dieselu defacto nesplnitelne (i v te laboratori).
Sice vsichni ukazujeme na USA, ale emise aut v EU (oproti tomu s cim vyjedou z laboratore) budou rozdilove jeste vetsi "sranda" a rozhodne se to netyka jen VW, problem je v metodice a v tom, ze si nejaky ekoteroristicky idiot usmyslel, ze v roce 2020 (nebo cojavim kdy) tady uz budou emise 0,0 nic.
Tradaaaaaaaa... NEBUDOU. Na papire? Mozna. V realu? Urcite ne.
Takze by bylo hezke, aby soudruzi v bruselu zas po case zasli do prace a vratili se trosku do reality. Uz pred casem automobilky deklarovali, ze tusim navr pro euro7(?) je v tom casovem obdobi NESPLNITELNY, samozrejme laboratorne, v bezne praxi cista utopie.
Viva la urednicci v bruselu ;)

//e edit - a jeste na pribuzne tema. To, ze bezne stanice technicke kontroly v cechach PODVADEJI, protoze auto, ktere neprojde emisemi, nemuze jit na technickou (tudiz by si sami pod sebou podrezavali vetev) je obecne znama vec. Proc myslite, ze je tady tolik aut, za kterym se tvori oblak dymu, kdykoliv za nimi jedete po najezdu na dalnici. Resi to nekdo? samozrejme ze ne. Pritom by se z toho i u nas dal udelat velmi slusny skandal, ale znate to... CR :)
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 16:31
Re: Pořád marně hledám
Evropa zachraňuje svět (takže jí jde primárně o CO2 a to je u dieselů nižší) i kdyby přitom měla sama vychcípat >:D
23. 9. 2015 15:44
Re: Pojďme si kopnout...
Nevím, jak v Německu, ale ve Francii výrobci aut novou metodiku měření RDE (Real Driving Emissions) podporují.
23. 9. 2015 15:42
Re: Pojďme si kopnout...
I bez tohoto podvodu byla v EU na rok 2017 nová metodika měření, která bude odpovídat reálnému provozu - RDE (Real Driving Emissions) .
Avatar - twistedTSD
23. 9. 2015 14:56
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
Trochu to dramatizuješ. Rozhodně neočekávám, že by koncern velikosti VW začal kvůli tomuto skandálu krachovat ani že budou hromadně šrotovat.
Avatar - twistedTSD
23. 9. 2015 14:51
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Nemyslím, že by to mělo velký dopad na prodeje v Evropě či dokonce dále na východ. Ale s už tak nevelkou image Volkswagenu v USA to asi otřese slušně a pokud se jim nyní sotva dařilo udržet tržní podíl, čekají je těžké časy.
23. 9. 2015 14:47
Re: Pojďme si kopnout...
Jsa již starší pán, zustal bych u Pentastaříka atmošky... Pěkně zabalid do AWD hávu bych prosil...
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 14:27
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Jenže amerika není česko, to samý Korea a další >:D
Re: v patek
Vím ze se ti to nelíbí ale v tomto prípade by mel fakt skoncit Winterkorn. Myslím si ze o tom není treba vubec diskutovat. Pokud se udrzí na pozici predsedy predstavenstva tak to nebude dobrá vizitka pro Volkswagen.
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 14:23
Re: Pojďme si kopnout...
3,6 Twintrubo 400 HP nebo 3,6 atmoška s 325 HP?

Všechno máme.

Pojdte dovnitř, pozvěte si všechny známé, všechno máme, co nemáme objednáme, vytvoříme, zařídíme

>:D
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 14:20
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
to je věc VW.

Bude otázka, zda bude dobrovolné to auto odprodat VW nebo zda nařídí že ej to povinné a lidi s tím nebudou smět jezdit. To klidně totiž mohou.

Pak si asi nikdo pro nové VW nepůjde.

Smůla no >:D
23. 9. 2015 14:08
Re: Kdo se směje naposled...
Skús mrknúť do zrkadla, aký hajzlík si ty. Alebo polovičný.
23. 9. 2015 14:07
Re: Tak či tak
Ty si si všimol, že by som niečo písal o zániku VW? Kúp si okuliare!
Diesel v osobáku je prd, producentov znečistenia spaľovaním nafty treba hľadať inde a oveľa väčších.
Kvôli neschopnosti a nepoctivosti VW koniec dieslov? Dobrá hovadina... Veľký podiel dnes predávaných áut hmotnosťou pri jazde osciluje okolo dvoch ton, a tam má diesel čo povedať. Oproti tomu benzínový trojvalec s turbom je v takýchto vozoch blbosť. Turbobenzín síce ten ťah má, ale pri akej spotrebe...nalož trochu Fabiu a skús normálne svižne jazdiť...8-9 litrov reál. Pri cene 1,30,-€ za liter benzínu budeš určite šťastný.
Zrušením dieslov v osobákoch si planéta nevydýchne ani trochu. Ani to nezbadá.

Súhlas s tým že budúcnosť je inde. Benzín + elektrika v blízkej budúcnosti, a následne čistá elektrika.
23. 9. 2015 14:01
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
No jsem zvědav jak to zahýbe prodeji VW. Uvidí se jestli je myšlení zákazníků jednoduché nebo ne. Kolabující motory TSI nikomu nevadily (prodeje trhaly rekordy) a dovedu si představit, že takováhle marginalita, která existuje vlastně jen na papíře dokáže řádně zamávat s poptávkou po VW autech vzhledem k tomu, že bude notně medializovaná.
23. 9. 2015 13:58
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
No tak hlavně USA má svoji legislativu, která není stejná jako EU legislativa, takže jestli to nebude taky tím.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 13:37
Re: Kdo se směje naposled...
:yes: , já věděl, že to nebude tak horký.
Avatar - AUDIRS6
23. 9. 2015 13:27
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
tebe asi j€blo uz davnejsie :-!
ak sa ukaze ze 3.0 TDi je v cajku, tak na VW BA tato kauza bude mat absolutne minimalny dopad ty j€boooo >:-[]
23. 9. 2015 13:25
Re: Pojďme si kopnout...
Ou jés.... Ale já jsem nature friendly, takže mi bude stačit neco kolem čtyř litrů.... Mysleme na ty emise přece....
Avatar - skejpa
23. 9. 2015 13:21
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Chtěl bych vidět VW, jak všechny dotčené vozy musí vykoupit >:D Nebo bych spíš chtěl vidět ty nadšené majitele, kteří obratem objednávají nové vozidlo >:D
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 13:19
Re: otázka
Výměna motoru za variantu s AdBlue asi konstrukčně nebude možná...
A co se týká změny parametrů, nebude to i v EU rozpor s kupní smlouvou? Tím spíš, pokud to snížení bude třeba v rámci 10-15%...
Avatar - AUDIRS6
23. 9. 2015 13:15
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
dakujem ! :yes:
teraz som prvy raz otvoril ACZ a ked som videl zaciatok tejto diskusie, hned som chcel na Gigiho reagovat, ze nemal som cas. Vidim ale, ze napisal si to najkkomplexnejsie ako by som to ja hadam ani nezvladol ( dnes mam fakt fofry ) .
takze este raz velke dakujem, a antikoncernisti - naßerte si !
Som zvedavy ako sa budete vykrucat vy, ked sa ukazu vase oj€by ! >:-[]
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 13:15
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Blbě.... taky tak dopadají ;)
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 13:13
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Všiml sis, že se mluví o problému v USA a ne u nás? Že tady jsou byrokrati úplatní a hloupí, je něco jiného, než chování organizací v USA...
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 13:13
Re: Pojďme si kopnout...
Jojo, 6,2 kompresor >:D >:D

Chevrolet SS a Camaro do každé rodiny >:D
Avatar - Aoyagi
23. 9. 2015 13:02
Re: Ježišmarjá další "GATE"
Není mi jasné, jak původ (který samozřejmě znám) odporuje tomu, co jsem napsal.
23. 9. 2015 12:58
Re: Pojďme si kopnout...
Začnou do toho montovat pořádný motory? No tak konečně....
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 12:46
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
>:D Vtipe...
23. 9. 2015 12:45
Re: otázka
no každopádně to co se teď děje (dopad na vw) je myslím si pevnou zárukou toho, že nic podobného se nebude u vw nikdy opakovat
23. 9. 2015 12:39
Re: VW
No a řekněme si narovinu, že dobrej benzínovej motor jede krásně vyrovnaně v 1000rpm stejně jako aspoň v 6000rpm, zkus to s dieselem...
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 12:39
Re: otázka
Otázkou ale je, jestli se vejdou do emisních limitů. Protože potom by to nemuseli dělat už před tím.
23. 9. 2015 12:32
Re: otázka
jednoduše proto, že už tam aktuálně nedávají podvodný sw, jako do "stejných" motorů staršího data výroby, prý je to nezávisle otestováno... nejspíš to nějak doladili, co já vim... :-)
23. 9. 2015 12:27
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
mozna moh umřít na něco jiného, nebejt naftových motoru
23. 9. 2015 12:25
Re: otázka
jak to ze ne??
naftaky s euro 6 v prekracuji limity NOx az 25x
23. 9. 2015 12:23
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
z jedny krabičky za rok??
jak by dopadli po roce ti, co kouri 2 krabičky denne???
23. 9. 2015 12:22
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
tak kdy clovek prestane byt kuřákem??
po pul roce?
po roce?
po 10 letech?
nikdy?
koureni muze každý sam ovlivnit a dnes uz ani do hospody nezmana ze budes dychat kour z cigarety.
ale kdykoliv vylezu na silnici, není uniku z toho, ze budu muset dýchat rakovinu a jedy z dyzlu
23. 9. 2015 12:21
Re: otázka
Hele, ten problém se snad už netýká dieselů v současné nabídce VW, takže když pominu pokles image, jinak no problemo kauf. :-!
Avatar - Stejsn
23. 9. 2015 12:18
Re: Ježišmarjá další "GATE"
Ne, to vychází ze jména hotelu Watergate z republikánského skandálu prezidenta Nixona. A do všeho se teď cpe slovo gate poslední tak dva roky.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 12:16
Re: Kdo se směje naposled...
Teď akorát nevím, jestli je tohle dobrý vtip :yes: , nebo myšleno vážně?
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 12:11
Re: Pořád marně hledám
Rád bych právě viděl čísla.
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 12:11
Re: otázka
pokuta a výkup aut je ta menší část škody. Zruinování image značky a propad prodejů, to budou hlavní následky... (toto se ale netýká rozvojových trhů v zemích třetího světa jako např. ČR, tady se lidi z 90ti % VW zastávají a kontrolorům nadávají do ekoteroristů >:D )
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:09
Re: Pojďme si kopnout...
Žádnou centrálu už nemaj, na jejím místě byl zízen tábor pro uprchlíky a výrobní závody musí předat GM.
Budou se tam vyrábět Chevrolety >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:06
Re: Pořád marně hledám
Kalifornské normy byly vždy přísnější jak jakékoliv evropské, asi tak.
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:04
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Copak GTI >:D >:D
Avatar - Barrichello
23. 9. 2015 12:03
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Super, takže vlastně podváděli u všech sazometů. Fakt skvělá firma, at se chytnou se soudruhy od Bosche za ručičku a jdou se spláchnout víš kam >:D
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 11:57
Re: Pořád marně hledám
Tak zase nemusíme přehánět, já si diesely nekupuji, ale jsou tady, mají zde velkou tradici a velkou skupinu zákazníků. To že v americe mají oprávněný průšvih, neznamená že je to zlo, které může za všechny problémy světa.
Nakonec z toho problému budeme těžit i v evropě, že se buď omezí, nebo i zde se silně zpřísní limity na spalování nafty. U benzínu jsme taky léta spalovali a vypouštěli olovo.
Avatar - Ham.
23. 9. 2015 11:56
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Souhlas, tou závorkou s EU-parlamentem jsem se snažil naznačit, že v tom zdaleka nejsme jako národ či stát sami.
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 11:52
Re: Pojďme si kopnout...
Hlavně pokuta by jim asi zatopila daleko víc, než VW. Jak už jsem psal, stačí vzít vzorek prodávaných dieselů od různých značek a provést testy mimo halu. Žádný seriový diesel nemá telemetrii, aby i teď když se to provalilo, by zbytek hříšníků mohl lehce zamést stopy.
23. 9. 2015 11:43
Re: Nafta smrdí a u nás v Evropě si hrajeme na CO2
Kolik stojí domácí CNG plnička? 100t? Při větší rozšíření by ceny výrazně klesla a při velikosti spotřební daně by se rychle vrátila. O firmách nemluvě.
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 11:39
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Patrilo by sa však aj dodať, že aj vo "vyspelých" motoristických krajinách to EKOlogické zmýšľanie začína a končí pri danej legislatíve. Proste bolo by naivné si myslieť, že by trebárs Briti či Nemci kupovali nové drahé a ekologické autá len preto, že na to majú peniaze a nenútila by ich k tomu nejak prijatá miestna legislatíva, či už formou nejakých výhod alebo naopak obmedzení. Resp. skupina kupujúcich, ktorí by uprednostnili síce drahšie ale ekologickejšie auto pred lacnejším a menej ekologickým by bola diametrálne odlišná a veľmi podobná tej ktorú si trošku nadnesene popísal.
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 11:38
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Nebylo to moje auto, já bych se hádal více, bylo dnes již expřítelkyně >:D A ta ať si s nim teď dělá co chce >:D
23. 9. 2015 11:38
Re: zbytečnej humbuk
Nikdo normální snad reklamním kecům nevěří ;-) "Clean diesel" to je stejný nesmysl jako voňavý lejno. Emisní limity začnou být nesmyslný ve chvíli kdy se oddělí od reality. Jestli to ostatní výrobci splňují není úplně jistý. No já bych to zase tak striktně neviděl. Nemyslím, že je všichni majitelé šmahem nahážou do šrotu. Jak jsem psal to je otázka evropskýho významu vzhledem k tomu co to může vyvolat za vlnu nezaměstnaných. Obzvlášť jestli se potvrdí, že se to týká i dalších motorizací o čemž jsem téměř přesvědčenej. ;-\
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 11:38
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Jo.... já si to taky myslel... zvláště při každém ranním startu.. jak tichý motor to je a jak tam nic nerachtá a občas neztrácí výkon mezi 2-4 tisíci otáčkama >:D Ještě že už o tom autě dál nic nevím >:D
23. 9. 2015 11:37
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
:yes:
Tak jest.
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 11:35
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Nezlob se na mne, ale těmi cigaretami do plic dostaneš mnohonásobně více karcinogenů, než když budeš každé ráno chodit po ucpané ulici plné kouřících cleandieslů.. tady má Jossalito pravdu.... a to ti říkám sám, jako kuřák >:D
Avatar - fOE
23. 9. 2015 11:32
Re: Pojďme si kopnout...
Tak R6 u BMW je asi z obliga, kdyz jej testovali spolu s VW a narozdil od VW prosel. Ale otazka jak si povede 20d (teda, jestli jej v USA vubec nabizeli (predpokladam ze ano) a v jake konfiguraci).
Pro BMW by pruser byl jeste o dost vetsi nez pro VW, precijen je to pro ne druhy (donedavna prvni) nejdulezitejsi trh, kdyz teda nebudu brat celou EU za jeden samostatny trh.
Avatar - Barry Lyndon
23. 9. 2015 11:23
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
tak o tomhle jsme my antidieseloví prudiči vždycky snili - že se alespoň 10 milionů dieselů odveze rovnou na šroťák >:D >:D >:D

Ale teď když to už zdá se konečně nastalo, tak jsou pocity poněkud rozpačité - mám vážné obavy o další osud ekonomiky. Vy Slováci můžete být v pohodě - zaměstnanci Vašeho krachujícího VW plynule přejdou k Jaguar Land Roveru :yes:
Avatar - KANKUNEN
23. 9. 2015 11:23
Re: Nafta smrdí a u nás v Evropě si hrajeme na CO2
Domácí nízkotlak ti opravdu nepomůže.
Avatar - Ham.
23. 9. 2015 11:14
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
.
Avatar - fOE
23. 9. 2015 11:13
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
To je vyborny na zakaznika orientovany pristup. Doufam zes ho ocenil opetovnou navstevou. :-)
23. 9. 2015 11:13
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
ty si delej co chces, daleko vic jedu nadýchám z tech naftových smradu nez z jedny krabičky cigaret rocne
Avatar - N6600
23. 9. 2015 11:12
Re: zbytečnej humbuk
Jasne, ze je to z ineho sudka a z motivacie EU. Islo mi skor o to pokutovanie samotne.
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 11:06
Re: zbytečnej humbuk
Pokuty od EU pro Microsoft a Google bych sem radši netahal, to je čistokrevné politikaření hloupé EU, která navíc vůči těm produktům ani nemá konkurenci... Plus k tomu, ani jeden z nich fakticky nic neporušil a neblokoval konkurenci, i přes své postavení a přes "podmínky" té žaloby.
23. 9. 2015 11:00
Re: Pojďme si kopnout...
Fakt? A ja si myslel, ze mají centrálu v Evropě a tenhle motor tu prodavali. Jsem to ale hulvát...
23. 9. 2015 10:58
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Naprosto souhlasím. Myslím si že zákazníkům, který už ty auta vlastní to může být ukradený. Prostě je dojezdí a nebudou nic řešit. Já bych to tak udělal a nějaká kauza by mi byla šumák.
23. 9. 2015 10:54
Re: Pořád marně hledám
euro5 benzin 0.08NOx, euro 6 benzin 0.06NOx jestli si dobře pamatuju.
podle me v usa to bude podobne, jen s tim rozdílem, ze nerozlisujou mezi naftakem a benzinakem a benzinove hodnoty plati i pro naftaky, které v evrope mají stále benevolnejsi limity nez benzinaky. a přitom naprosta vetsi státu EU danove zvyhodnuje naftu oproti benzinu.
nechapu tu radoby eko-evropu, která zvyhodnuje spinave a jedovate palivo
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 10:54
Re: Pojďme si kopnout...
Evropa je v téhle aféře mimo hru, tak proč ji sem taháš?
23. 9. 2015 10:52
Re: Pojďme si kopnout...
V Evropě to premiant je. Ziji v Evropě. To, že VW a navíc diesel ve Státech nefrčí je mi známo. Tento motor ma ale víc jednotek prodaných tady... Tedy jestli se nepletu.
23. 9. 2015 10:51
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
GTI říkal, že žádný problém s rozvodama TSI motory neměli. Prý to byl jen marginální problém pár kusů >:D >:D
23. 9. 2015 10:51
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
A seš zvědavej proč? Pokud se tě to bude týkat taky, tak se nestane nic. Myslíš, že VW vytáhne ze šuplíku nějaký zázračný motory, který budou mít v reálu 20x nižší emise >:D
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 10:49
Re: Pojďme si kopnout...
Hm, premiant v EU není premiantem v USA...
Osobně pochybuji, že se v měření cokoli změní, aspoň ne v blízké době. Vždyť i o náhradě NEDC se mluví roky a stále to odkládají. Němečtí politici sami říkají, že budou změny vetovat, protože by poškodily jejich průmysl...
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 10:46
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
V USA se na to právníci už třepou, jak budou podávat žaloby... Z toho odškodného, co VW vyplatí, shrábnou hodně velký podíl (blijící smajl)...
Nic se nestane ze dne na den, ale realita prostě tu módní vlnu turbín může dohonit, až se zjistí, že vlastně ta úspora a ekologičnost není taková, jak se halasně rozhlašovalo.
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:43
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Jo, ale všude neni tak zle, nám tu jezdí CNG busy občas a Praha i dopravci meziměstských spojů inovují a je to vidět i v jiných městech, ale to se přesně dostáváme zpět k tomu, že je to o penězích, než o nějakém zavírání oka a stavění se zády k problému :-)
23. 9. 2015 10:41
Re: Nafta smrdí a u nás v Evropě si hrajeme na CO2
Na plyn by se spotřební daň uvalovala dost těžko vzhledem k tomu, že se jím topí. A oddělit daň na plyn do auta a do kamen je jen těžko proveditelné.
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 10:40
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Nemám dokonalý prehľad, ale čo si matne spomínam močovinu už mali (niektoré) Audiny oveľa skôr ako v r. 2010. Aj tak si ale myslím, že keď to začnú prešetrovať plošne naprieč výrobcami, tak v tom zrejme VW neostane sám.
23. 9. 2015 10:39
Re: PR VW par excellence :)
No, nejspíš hlavně nepochopili, že by měli deklarované emise dodržovat i v běžném provozu. Nicméně u spotřeby se už poučili, Passat 2.0TDI 150PS má v ČR uváděnou kombinovanou spotřebu 4,1l ( :-) ), v USA 5,35l (což je vcelku reálné)
Avatar - Uživatel_5340709
23. 9. 2015 10:34
Pořád marně hledám
ty americké emisní normy. U nás je euro 5 - 0,18 g/Km NOx, euro 6 0,08 g/Km NOx, ale kolik vlastně chtějí mít v us jsem nikde nenašel. Protože pokud jsou americké výrazně nižší, v evropě se můžou s klidem "vejít".
Avatar - fOE
23. 9. 2015 10:31
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
No podle me v mestech nejvice skodi naftove vozidla, ale spis nez ty osobni to vidim na ty nakladni, pripadne MHD (resp. nejvice mi vadi). Jako ze po Brne brazdi cesty karosy starsi nez ja je strasne hezke a dobra vizitka jak tvurce toho busu tak mechaniku co jej udrzuji uz tri desetileti pri zivote, ale uz myslim i stacilo. To same V3S, to bych rad videl tak max na veteranskych znackach a ne se promenadovat centrem mest. 8-s
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:27
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Jo.... hlavně když předávací technik začal napadat nás, že jsme si to udělali, že slečna určitě neumí parkovat a je to od obrubníku (asi 10 čísel nad mlhovkama, běžně mívaj v Praze takový obrubníky půl metru vysoký žejo :D)
Avatar - wakantanka
23. 9. 2015 10:20
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Mno byť tým zákazníkom ja, tak určite im ho otrepem o hlavu. >:D Žiť v USA, ešte z nich vysúdim peknú kôpku ako odškodné >:D bez rozdielu či by sa jednalo o VW alebo inú značku. S downsizingom to nepohne, určite nie hneď zo dňa na deň.
Avatar - fOE
23. 9. 2015 10:10
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
To byla urcite aerodynamice prospesna drazka co zrychluje jizdu, a ty si jeste stezujes. >:-[] >:D
23. 9. 2015 10:05
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Praveze hovori, ako by o tom nevedel. Nechce sa mi verit, ze islo o iniciativu inziniera, ktory si nevedel poradit so zadanim ;-)
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 10:01
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ano, rozhodně chápu, ale jde o to, že vyšší emise neohrozí auto, ani řidiče. Je zajímavé, kam to vše až sáhne a jaké to bude mít následky, dost možná se to dotkne až nás samotných.... viz Škodovka a dopady... já doufám, že to tak katastrofické není :-)
23. 9. 2015 09:58
je to mimo
konečne sa tie politické klamstvá naplno obnažili
23. 9. 2015 09:55
VW o které se dlouhodobě spekulovalo jako o Davida Ratha.
Volkswagen byli z korupci kvůli čistého dieselu chtěl na prvním největším automobilovém trhu na světě ...

Takže diesel není nejekologičtější :no:
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 09:53
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Jojo, umyjou ti Touarega a budou dělat, že se nic nestalo >:D Zkušenost s výměnana rozvoďáku TSI >:D A ještě to poškrábali na nárazníku >:D
Avatar - Blue Sun
23. 9. 2015 09:53
Re: Rozšíření vyšetřování na šestiválcové motory
Jen ty nejnovější. Takže pokud to vztáhnou na starší řady motorů ze stejných let jako EA189, mohou najít stejný problém a pak to bude lavina...
Avatar - Ozzman
23. 9. 2015 09:52
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ano, také jsem rád, že se to provalilo, to jistě... navíc mnozí diskutéři, co slepě hájí VAG můžou mít konečně taky máslo na hlavě až zas budou útočit, ale v globále to neni tak hrozné, jako kdyby se muselo svolat stovky tisíc aut, že se samovznítí, viz. Tesla >:D CHápeš jak jsem to myslel ?:)
Avatar - Stejsn
23. 9. 2015 09:47
Ježišmarjá další "GATE"
to už fakt není vtipný, hledat jméno se slovem "gate" pro každou aféru, týkající se čehokoliv.
Avatar - KANKUNEN
23. 9. 2015 09:42
Re: Komu veriť?
Čistý diesel = čistá cyklistika
23. 9. 2015 17:47
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
jj
[odkaz] tydýdada [odkaz] ... ;-)
23. 9. 2015 17:24
Re: 11 miliónov nepojazdných áut
"No co, VW krachne, škodovku převezme GM.." a prasata zacnou litat, hm? :-!
Vazne sis neucurknul do trenek kdyz jsi to psal? >:D
Vidis v tom neco co tam neni, jsi anglofil, tak se aktualizuj zde:[odkaz]
a "“The VW emissions scandal is the result of a politics in which environmental and consumer protection plays no role and every trick and means of cheating is accepted with a wink.”" [odkaz]
23. 9. 2015 11:48
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Hochu chtěl bych vidět jak by náš státní aparát dokázal tohle uhlídat, aby skutečně všechny dotčený auta prošly skutečně danou úpravou software. Na papíře jednoduše proveditelný v praxi neproveditelný a neuhlídatelný. To navíc za předpokladu, že to půjde úpravou software vůbec vyřešit. Už vidím ty zástupy firem, který budou pokoutně ty softwarový úpravy zase vracet zpátky aby auto jelo normálně >:D Nesmíš na to koukat tak dogmatickým pohledem. ;-) To není o hlouposti, ale vím jak věci fungují.
23. 9. 2015 11:32
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ty se považuj za co chceš. Tvoje právo. Ale pro mě jsi kuřákem.

Je to jen opět variace na téma: Zloďej křičí, chyťte zloděje; S čím kdo zachází, tím také schází.

Ano, za své zdraví si můžeš předně ty sám a jelikož do sebe dobrovolně a s oblibou natahuješ ty jedy a karcinogeny z cigaret, a potom zde vykřikuješ o rakovině, jsi o to horší.
Když se bojíš raka, neměl by ses vůbec chovat rizikově. Ale nechováš se tak ze své vůle. Chováš se obráceně.
Tímto s tebou diskuzi na toto téma končím. Je zbytečné cokoliv dále psát. Ja ti svůj pohled napsal, ty ten svůj také.
23. 9. 2015 11:14
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Jistě, pokrytec. Přečti si, kolik dehtu obsahuje ta tvá krabička cigaret.
A pak si zkus dohledat, jak a jestli vůbec se toho dehtu z plic zbavíš. :-!
23. 9. 2015 10:54
Re: bude SW "oprava" predanych aut?
Já bych jen chtěl vidět toho zákazníka co se bude dožadovat nápravy. Pokud nemá s autem problém tak na co si bude nechat nesmyslně snižovat výkon? 8-s
Avatar - twistedTSD
23. 9. 2015 15:05
Re: zbytečnej humbuk
Souhlasím, celé mi to přijde až extrémně medializované na to, že nedošlo k žádnému ohrožení zákazníků (tak jako již tolikrát v minulosti) a velikost hrozící pokuty je vyloženě ujetá. Nemluvě o tom, že jen čekám na to, kdy se to samé objeví i u jiných...Tím samozřejmě nechci nikoho obhajovat.
23. 9. 2015 14:50
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
jj
ODSTOUPIT !! nebo VYHODIT !! [odkaz] [odkaz] a návrat borce Ferdinand Piëch a jeho přechod k elektromobilům [odkaz] [odkaz] [odkaz]

PS: JINAK PORCUJEME MEDVĚDA !! [odkaz] "VOW3"
>:-[]
>:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :yes:
23. 9. 2015 11:08
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Chlapče, já tě za kuřáka považuji. Ono totiž není nic mezi tím.
Sám si do plic valíš dehet, který jen tak tělo nevstřebá, ani ho v briketách nevykašleš. A dehet, panáčku, to je kacinogen.

Poznámky si nevedu, jen si velmi dobře pamatuju.
23. 9. 2015 11:04
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
topten:

Předevčírem jsi zde napsal: (topten 20.09. 12:48)
"nekourim a nejsem fanatickym odpůrcem koureni.
občas me kour obtezuje, to je pravda, ale spis naproto vyjimecne - v restauraci na zahrádce to cas od casu musim cuchat, v hospode nepamatuju, ze bych s tim mel problém - vybiram si takove, kde se nekouri.
takze inhalaci rakoviny z koureni jsem schopny z velke casti sam ovlivnit, ale rakovinu inhalovanou ze z plodin naftových motoru při soucasnem zivotnim stylu ne"

Takže né, že bys nekouřil, ty chlapče kouříš, sám dobrovolně vdechuješ to svinstvo z cigaret, ale bojíš se rakoviny z naftového motoru.
Tomu říkám gól do vlastní branky.
Já třeba nekouřím vůbec a nikdy jsem ani nekouřil. Vím, že za své zdraví si mohu sám. A nebudu to pokrytecky svádět na někoho jiného.
23. 9. 2015 11:04
Re: zbytečnej humbuk
rok stary test z EU z realnyho provozu znamenal v prumeru 7 nasobne prekroceni limitu NOx u aut s euro 6.
premianty byly mercedes a cintroen s prekrocenim "pouze" 3x. jedno auto se udajne veslo, a jedno auto vykazalo prekroceni 25x.
je mozny ze se veslo bmw, nikde to ale nebylo uvedeno.
obecne to ale nedopadlo vubec dobře a to ani pro takového premianta jako mercedes.
podle me problém bude u vyhonenych motoru
Re: v patek
Uvidíme. Winterkorn by mel skoncit, to je pravda, ale zrejme se bude snazit drzet jako klíste.
Re: TOŤ MÁLO !! ODSTOUPIT !! VYHODIT !! a PORCUJEME MEDVĚDA
Ad úvaha o kopání - viz muj príspevek z 9:36.