Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dieselgate: Změřili jsme „emisní“ VW Passat 2.0 TDI EA 189 v běžném provozu. Definitivní konec amerického humbuku!

606 komentářů

Gilgit - stop odpadu na Auto.cz
Takze podle tohoto clánku s odpadovou bulvární formulací "Definitivní konec amerického humbuku!" je vsechno v úplném porádku.

To znamená, ze Martin Winterkorn, predseda predstavenstva druhého nejvetsího výrobce automobilu na svete, odstoupil ze své funkce bez jakéhokoliv duvodu, jen tak z legrace?

A ted tu o Karkulce!

Nemel by nekdo z ACZ rychle zatelefonovat do Wolfsburgu aby vsechno stopli, dali Winterkorna zpet na celo koncernu atd.? Taky by meli vyhodit séfa americké pobocky kterí tvrdil ze nejací inzenýri neco zmanipulovali a podle ACZ to prece není mozné.

Poznámka pro soudruhy z ACZ: Konec amerického skandálu (ne humbuku) to jeste zdaleka není.
demonicus
Jsou to prodejné ....., kteří za peníze udělají cokoliv. Už jim z těch VAG * koukají jen kotníky. :no:
Kharl.ANTIDIESEL
jj
JEDOVATÝ DIESEL [odkaz] BUDE STÁLE A NADÁLE Z LAUFU FUNĚT, SMRDĚT A RAKA [odkaz] PRÁŠIT AŤ NAMĚŘÍTE CO NAMĚŘÍTE. JE TO PORÁT JEN ZASTARALÝ PREHISTORICKÝ Z MINULÉHO STOLETÍ ŠPINAVÝ MOTOR = POKUD NEMÁ ovšem NAINSTALOVÁN VODÍKOVÝ ČISTIČ HHO [odkaz] [odkaz] JAKO ŽE NEMÁ !! >😁
TAKŽE AMERICKÁ KAUZA DÍZLFOLCVOKNGATE JE VO TOM JAK POSLAT PARANOIDNÍ SCHÍZOŠÁHLOU FOLCVAGENMYŠLENKU DOKONALE ČISTÝHO DÍZLU [odkaz] DOHÁJE SOUDRUZI 😉 [odkaz] [odkaz] A UZ STÍM KONZERVANTEM ZABRŽDENÝM NEVOTRAVOVAT !! [odkaz]%3AVOW3 !! PORCUJEME MEDVĚDA >😒] >😒] >😒] >😒]
PS: A jak ste správně podotkli😒br /> "... přesto bychom očekávali, že u modernějších vznětových agregátů splňujících Euro 6 budou zjištěny výrazně nižší hodnoty než u starších jednotek."
JJ MOUDRO ZNÍ😒br /> "Na dízlu už není co vylepšovat, jen inhalovat"
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Zkuste něco novějšího, modernějšího a lepšího 😉 [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Anonym
Konec to je, ale VW v USA. Shoduje se na tom několk nezávislých e😜ertů >😁
Kharl.ANTIDIESEL
jj
TAK PRÝ KONZERVÁRENSKÝ DINOMOBILKY SI STĚŽUJÍ [odkaz] ŽE NÁS I NADÁLE CHTĚJÍ SPALOVACÍ FOSÍLIÍ = DIESELEM OTRAVOVAT [odkaz] PRÝ JE TO PRO NĚ EKONOMICKY VÝHODNÉ !! 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s
No TEDY soudruzi tak vám NA TO povím prííííma novinku dnešního večera😒br /> pohodlně se posaďte EVROPSKÁ BURZA už je zavřena (otvírá zítra v 09:00) a udělejte : KLIK [odkaz] 😉
NO NENÍ TO DNESKA ALE BEZVA ZPRÁVA COO ŘÍKÁTE?
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >:D >:D >:D >:D :yes: :yes:
Ozzman
Teda nechápu, za co máš tolik palců dolu, asi za to, že to jsi ty, protože jsi napsal vesměs pravdu.

To, že vypouští více emisí za "běžné jízdy" není nic divného a je to tak u všech aut (benzíny nevyjímaje). Pokud chtějí dokázat, že VW nepodvádí, měli by přeměřit EURO 5 test (který jak víme je podhodnocený a neodpovídá "běžné jízdě"). Na tomto testu mohou ukázat, jestli VW skutečně něco udělal špatně. Pokud jiné automobilky splní EURO test (software zatím nebyl prokázán jinde, což neznamená, že ho nemají, ale zatím se to neví a musíme předpokládat, že tedy neexistuje), ale v reálné "běžné jízdě" nesplní emise (vypustí více), tak se nejedná o podvod automobilky, nýbrž o špatně navržený test (což všichni víme že tak je). Test by měl teda spočívat v tom, že přeměří u Passata EURO 5 se softwarem a bez něj. Pak by se vidělo, jestli software byl potřeba (podvádějí vůbec tím, že to tam montoují) a VW by byl usvědčen. Takhle je to jen snaha očernit ostatní, nebo spíše zlepšít pohled na VW..... bohužel, zloděj byl již usvědčen a přiznal se, nic víc, nic méně.
Hittman
Jde o narovnání histerie o "ničem".
Ozzman
Jak o ničem? VW udělalo podraz, je rozdíl dodržet normu a očůrat jí. O tom není třeba diskutovat. A každý normálně myslící jedinec, který se zajíma o auta ví, že EURO norma neodpovídá skutečné jízdě.
Martin Winterkorn, predseda predstavenstva druhého nejvetsího výrobce automobilu na svete, odstoupil kvuli "ničemu"? >😁 >😁 >😁
Kharl.ANTIDIESEL
protože se sítil trapně!! [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]%3AVOW3
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
pali.sk
Presne! Nechápem, že toto nenapadlo veľký koncern hneď a mohli si ušetriť tie problémy a stratu desiatok miliárd EUR. Stačilo len zbehnúť niekde do hornej dolnej a pár meraniami vyvrátiť všetko.

Zariadenie síce nemeria vôbec NOx (čo je problém dieselgate) ale vlastne je to jedno, ako dôkaz to stačí ... A našli sme trať kde to dokážeme, aha vôbec nemá súvis s tou v USA a studeným motorom a pod. ... ale to nevadí ... ako dôkaz to stačí ...

ach jo
:yes:
sarusian
z clanku som sa dozvedel, ze vlastne passat vypusta toho bordelu o polovicu menej ako suboru, cize vlastne je v pohode a toto subaru treba "dodrbat", nedocital som sa, kolko X ten passat prekrocil parametre definovane v Euro 6
Kharl.ANTIDIESEL
jj
... DÍRA JAK DO PRRR A VONO BY TO CHTĚLO ČOUDIT DÍZL PROTOŽE JIM TO "NĚKDO" NAKUKALLLLLLL [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Střelec
Ten humbuk je vw u konecniku, o ten jim nejde, ale o tu obrovkskou pokutu jo. Az to prijde to bude teprve legrace
Anonym
v USA se maj nač těšit, žaluje tam už kde kdo vč. státu Texas >😁
Střelec
A co ze rikali u vw na zacatku roku, ze jim tam klesaji prodeje??? Ted teprve nastane pro prodejce ta prava zabava >😒]
Klidne se muze stat, ze to vw na USA trhu zabali, povest prah bidna a naklady na tuhle kauzu budou obrovske.
Ozzman
Vždyť ale VW má co nabídnout i pro USA, nevím, proč radši nešly cestou jako Japonci. Jetta je tam oblíbené auto, vypadá dobře, je nenáročné a v porovnání s ČR pro Američany i dostupné. Passat už mi v konkurenci US aut nedává pro ně takový smysl (asi neocení všechny schopnosti auta, jako Evropané a dají přednost velkému benzínivému motoru i když si nemyslím, že každý američan jde jen po objemu a zajímá je také výkon, dynamika a spotřeba), tak proč tahle hra s nafťáky, když to nechtějí.
Anonym
No právě že nemá, krom Jetty se ostatní modely prodávaj dost mizerně
XTad
Ono to neni tak jednoznacne. Amici, diky masivni kampani, na ty diesely zacinali docela slyset.
Hammunasakra
Prodejní čísla VW v USA stály za prd dávno před vypuknutim Dieselgate. Jak správně řikáš: Přes dlouhodobou masivní kampaň
XTad
Ano a tretina z toho prdu byly diesely a kdyby masaz pokracovala (coz by pokracovala) tak by prodeje jenom rostly a amici by se byly do prsou, jak vymenuji ty svoje uzrane osmivalcove koraby za moderni a cista evropska vozidla.
Hammunasakra
Ale houby rostly. Prodejní čísla VW v americe sou dlouhodobě tristní a dokonce zhoršujícící se
Tohle je samozřejmě dál zhorší
massaraks
Američani vůbec neřeší objem válců a výkon. Vědí že V6 a V8 jsou něco extra, že jezdí víc plynule a potichu.. Řeší pohodlí, spotřebu a trvanlivost auta. Měl jsem amerického kolegu, co dostal v Německu BMW jako služební vůz. Když jsem se ho ptal na motor, odvětil, že jezdí na benzín a že je to BMW 5tkové řady .... Tím se nesměju Amíkům. Prostě mají na auta jiná kritéria, než naši petrolheadi. Jezdí si na mizerný 83 až 88 oktanový benzín, jezdí na to bez problémů a jsou spokojení.
nasua23
Asterix
Americke urady kontroluju druhy podozrivy software z dielne VW v spojitosti s emisnou kontrolou.

[odkaz]
Kharl.ANTIDIESEL
však jo, děla se na tom, pojede to až dooo dna, kdo si co zaslouží [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😉
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Asterix
pre minuskarov, asi len pre srandu kralikom nemecky urad dnes nariadil zvolanie 2.4miliona aut v tejto emisnej kauze so softwerovym zlepsovakom od VW

inak niet co VW teraz zavidiet: 47mld predbezne naklady za podvod s emiskou a nasledky s tym spojene
[odkaz]
demonicus
a) ano, vaše měření je přesnější, než akreditované laboratře (měřili jste jedno auto na 30km?)
b) vůbec nevadí, že pro výpočet poměru částic použijete jinou metodu (ohnout výsledky umí každý - proč jste nepoužili stejnou metodu jako v USA?)
c) 1.9TDI byla "šetrnější" k životnímu prostředí, než novější motor? (Tak určitě. Také dokážu najít auto, které plní Euro 1 a bude mít ještě lepší výsledky. )

Vaše měření nic nedokazuje, pouze snahu o zmírnění průseru. Zároveň ukazuje váš pokus o sehnání odměn před vánocemi

Postoj VAGu, resp. pseudonovinářů je naprosto k smíchu -> "my nic, to jsou špatné testy/normy" následované "nejsme v tom sami, támhleten má horší výsledky" ...

Průser to je a tenhle pokus to obhájit mne v tom jen utvrzuje - čím více se pohůnci VAGu to snaží mírnít a bagatelizovat, tím horší to musí být.
DonVito
Ve VW se už začalo mluvit o morálce a firemní kultuře.

Ale myslím, že opravdová změna přijde až po skončení obdobných článků jako je tento!

Zajímalo by mne kdo financoval test.
Milenius
Tyto články neskončí, protože dnes už novináři neexistují. Novinář má podávat informace a ne psát jen svoje subjektivní dojmy. A tomuhle říkají měření? Čekal bych tu tabulku naměřených hodnot, popsaný princip měření, aby to šlo zopakovat, jakými přístroji to měřili atd. stejně jako nás to učili ve škole a stejně jako to musím dělat v práci. Zde jsou jen plky. Ale nedivím se jim - těmto lidem se najednou zhroutil svět, ve kterém hrál koncert VW s jeho TDI úlohu boha a najednou je vše pryč. Ukáže se, že jso to podvodníci a jediné co dokážou, je lhát víc než ostatní.

Mimochodem, ty testy aut nejen zde, ale i na jiných serverech jsou jen subjektivní bláboly. Kdyby to opravdu testovali, tak si tu spotřebu opravdu xzměřej a rozhodně ne tím ukazatelem v palubním počítači, jak to všichni dělají od auto.cz až po autosalon na primě. Dnes jsou novináři jen reklamníci, kteří píšou na zakázku tomu, kdo zaplatí. A platí to jak pro auto.cz, tak pro idnes nebo ČT. Už dávno to nečtu, protože to nemá smysl. Jen čas od času na něco kouknu, jestli se náhodou něco nezměnilo, abych se přesvědčil, že ne.
Hammunasakra
V tomhle článku zjevně nešlo o to přijít něčemu na kloub nebo proniknout k podstatě věci žejo >😁

Je to kost pro zoufalý VAGnisty který se po prvnim šoku trochu oklepali >😒]

A teď se ukazujou v plný nahotě >😁 >😁 >😁
holden_holden
kdo si to objednal? pouze jsem se dozvedel ze pasat porusuje emisni predpisy. vse ostatni si zumpa vycucala z nosu
Smyslem tohoto clánku je hájit zájmy koncernu Volkswagen AG, coz odpovídá dlouhodobé strategii média jménem Auto.cz.

Uz ta formulace v titulku "Definitivní konec amerického humbuku!" je extrémní bulvární novinárský odpad. Volkswagen v USA podvádel a priznal to a na tom nic nezmení merení publikovaná v tomto clánku.

Jak jsem napsal v mém prvním príspevku - definitivní konec amerického skandálu (nikoliv humbuku) tady jeste zdaleka nemáme i kdyz by si to soudruzi z ACZ a jejich chlebodárci strasne moc práli.
holden_holden
tak to snad aby to ten vosel vlozil do obalky, ofrankoval a poslal americkemu kongresu
:yes: :yes: :yes:
Anonym
Třeba se pak na základě tohodle článku USA omluví nebo jim dá baťovskou slevu a pokutu jen 17 999 999 999 USD.
Myslím, že USA tyhle evropský měření zajímají, stejně jako uprchlická krize v EU, kterou v podstatě způsobili oni svými vojenskými akcemi a teď se za oceánem >😁

P.S. Já dnes ráno viděl (v tom mrazu) Pasáta EA 189, jak mu jde od výfuku vodní pára, takže to musí být pravda >😁 >😁
Pockej, jenom vodní pára? Nerostly mu z výfuku orchideje?
Anonym
Přes ty oblaka vodní páry to nebylo vidět, ale vonělo to podobně >😁 .
>😁 >😁 >😁
Ji/Ri
>😁 >😁 >😁 orchideje zabité
Anonym
Já viděl v pátek Oktávku, z který šel šedočerný dým i na volnoběh vypadala jako když hoří....
A tohle jezdí po ulicích a tohle dýcháme :no: :no: :no:
Anonym
Nehořela, to jen nebyl přeci aktivní ten software, jak tvrdí VW 😉 .
Individualita
Hlavně že tím ušetřil 1-2l nafty. Za to asi jeho děti vystudujou >😁
Ji/Ri
>😁 :yes:
ryccardo
Z toho vyplývá to co říkám od začátku "dieselgate" je jen v Americe nafouknutá bublina. >😁
Hammunasakra
Jak z toho vyplývá bublina? Jako že tam ten rozpoznávací software neni? 😄
ryccardo
Bublina to je pže je to nepodstatný a marginální problém. Pro mě za mě ať si tam ten software klidně je a ať si ho tam beze všeho mají i jiný automobilky. Prostě se jen VW přizpůsobil metodice testování nic víc. Jestli chce EU a USA znát reálný emise a reálnou spotřebu nově homologovaných aut, tak je musejí testovat v reálných podmínkách za reálného provozu. Tj za jízdy. Jinak se nesmí divit, že mají výsledky, který neodpovídají realitě. Stejně jako je tomu se spotřebou a tím pádem s emisema CO2, že ano. Počítá se například s tím, že auto má spotřebu mimo město 4 litry tj. určitý emise CO2 dejme tomu 100 g/km a ono žere v reálu 6,5 litru, takže emise CO2 jsou úplně jinde než je deklarovaný. V tomhle případě ti nevadí, že automobilky lžou? Nechtělo by to taky nafouknout a hezky to proprat médiama? Tobě se nějak zkvalitní život, když tam ten software nebude? Myslíš si jako, že bude čistější vzduch? Naivo.
Hammunasakra
Jsem naiva

Když i v Evropě časem zmizí nafta v osobácích vliv to mít bude. Celej problém je nejspíš v tom ze emise nejsou třeba barevný a že nejsou vidět. To by myslim velká část lidi změnila názor. Nebo by si aspoň uvědomovala obrovský rozdíly. Třeba mezi Passatem 2.0 TDI a Teslou 😄

Ten SW je něco jako tahák při písemceo ve škole. Pokud Franta umim líp a víc přitom přijali Pepu protože všechno opsal tak nic moc

Rozhodně řikat největšímu podvodu historie aut bublina mi přijde jako hodně velký bagatelizovaní
Jirka.12345
Naiva si, to máš pravdu, už jen proto že si myslíš že ty baterie v té Tesle jsou ekologické a že elektrárny na hnědé uhlí, které budou vyrábět el. proud pro tu Teslu jsou ekologické. A to nemluvím o likvidaci až jednou Tesla dojede 😉
Hammunasakra
Ty tu totální neznalost všeho nehraješ žejo? :yes: >😁 >😁 >😁

V americe se už hodně let zavírá jedna uhelná elektrárna asi každejch 10 dni - u nás Mládek bojuje za prolomení limitů. Soukromý majitele co to koupili za premiera Zemana za babku v tom maj 18 miliard, určitě ho náležitě motivovali >😒]
Na MIT vyvinuli reaktor kterej se vejde do obýváku a přitom zvládne dodávat elektřinu pro krajský město - u nás plánujeme za bilion dostavbu Temelína >😁
Ekologická likvidace baterií je ošetřenej důsledně sledovanej proces.
Neztrapňuj se a nejdřív si k tématu něco nastuduj 😉

Doby kdy sme v konkurenceschopnosti patřili mezi 10 nej- států definitivně skončily Gottwaldem na balkóně na Staromáku. Zrovna na tobě je ten propad úrovně dobře vidět :yes: >😒]
Jirka.12345
To je fakt super že se v Americe zavírají nějaké uhelné elektrárny, ale to je tady platný jak mrtvýmu zimník. Vygůgli si kolik % el. energie se v ČR vyrobí v uhelných elektrárnách ty Einsteine. Samozřejmě že čase se to bude zlepšovat, ale to potrvá ještě hooodně dlouho. S těmi bateriemi jsem se hodně dlouho takhle nezasmál, díky 😉 Ty seš fakt mentál že to snad ani neni možný...
Hammunasakra
To sem snad napsal že tam se roky zavírá jedna tejdně a u nás Mládek seč může bojuje za prolomení limitů a poradný rozjetí těžby 😄
Německo vyrobí 80% z obnovitelnejch zdrojů. Jestli to prolomení vládou projde budeme si hnědouhelnejch elektraren užívat ešte aspoň 30 let :yes: >😁

Záleží koho budeme volit ale jo zřejmě to potrvá fakt ešte hodně dlouho

Mentál bez zkušeností mimo Česko si evidentně ty 😉

Svět nám za 40 let komunismu neskutečně utek. Realita s Teslou je takhle nějak [odkaz] 😉
Jirka.12345
Otázka je kolik % el. energie se vyrobí v ČR v uhelných elektrárnách. Tvoje odpověd je Německo...Pepa Goebbels by z tebe měl radost😄

Co se týče Tesly tak jeden kolega jí má, vím jak je spokojen, nepotřebuji k tomu číst nějaké reklamní bláboly a čerpat teorii z internetu jako ty 😉
Hammunasakra
Sorry zapomněl sem že mluvim s [odkaz]
Ty tu svou omezenost fakt nehraješ :yes: :yes: >😁 >😁 >😁

Pobav mě: čim se živíš? 😄
Jirka.12345
Všežravec, bez specializace na jednostranný příjem masité nebo rostlinné potravy 😉

Pobavilo? 😄

Jestli ne, tak zkus napsat uživateli Pepek. Je podobně mdlého intelektu jako ty, tak by jste si mohli rozumět >😒]
Hammunasakra
Taková kombinace neznalostí blbosti a ultrame***bevědomí je fakt nevídaná a zaručeně pobaví :yes: >😒]

Takhle blbej je jen jossalito a ty. Nechce se mi věřit že takhle vymatlaný exempláře by byly dva. Seš jeden blb nebo ste dva blbové? >😁 >😁 >😁
Jirka.12345
Chjo, to je zase hnusamusarkavina ;-\
Hammunasakra
Jj pravda pravdoucí jossalito 😉
Jirka.12345
Zklamu tě, nejsem Jossalito, to si může myslet jenom dement jako ty. A asi si trochu zapomněl, že jsem byl za to, aby byly zobrazovaný IP u příspěvků, hned by bylo vidět, že ty a Pepek jste jedna a tatáž osoba, a kdo ví kolik tady máš dalších registrací, věřím tomu že je tvůj i ten Alfista844, který byl hned v prvním příspěvku jak dlaždič a ty si se ho hned přiběhl zastávat.
Hammunasakra
Proč bych měl bejt zklamánej? Jestli nekecáš tak ste holt podobně vymatlaný dva. Zrovna tam kam chodim pokecat já - Murphy ho zákony holt fungujou :yes: >😁 >😁 >😁

Jsem za - pro začátek se poď vsadit že ne. Poslední dobou se sází vo 10 milionů tak jestli na to máš koule tak já do toho du >😒]
Jirka.12345
Ok, hoď sem výpis z úctu že máš 10milionů.(abych se tu zbytečně nesázel s nějakou sockou co jen machruje) >😁
Hammunasakra
Jasný chápu >😁

Tak vo kolik bačkoro? >😒]
Jirka.12345
Tak nikde nevidím ten tvůj výpis bačkoro. Tak co já vím kolik ti doma půjčí >😒]
Hammunasakra
Nevykrucuj se bačkoro a řekni vo kolik! >😁 >😁 >😁
Jirka.12345
Klidně o 20, ale to bys nejdřív musel dokázat že je máš... teď je to na tobě 😉
Hammunasakra
Fajn sázka o 20 milionů. Teď se sejdeme u právníka a sepíšem to.

Vzhledem k tomu že Pepík nejsem ani ho neznám a garáž mam de předevšim o tvejch 20 mega
No vlastně teď už spíš mejch :yes: >😁 >😁 >😁 >😒]
holden_holden
Vaginalismus je diagnosa a ta ma stejne priznaky. v prvni rade je to VWylizanost pote VWypatlanost a VWymastenost. proste je poznas stejne jako dementy s downovym syndromem. jak otevrou hubu tak je jasno
Hammunasakra
To víceméně souhlasim jen nechápu proc někdo fandit VW nebo Škodovce když tu sou značky jako Aston, Ferrari, Maserati atd.
A už vůbec ne ze ji zuřivý braní a vymejšlí všechno možný když vedení firmy přiznalo co a jak
Individualita
Páč to má každej Lojza v garáži. ,,Mámo, o neděli to vypulíruju a vyvezu tě!"
>😁
Hammunasakra
Já v garáži Astona ani Ferrari taky nemám a berou mě víc než Volkswagen 😄
Jirka.12345
Tak když nemáš garáž, tak je to jasný né, kde nic není, ani smrt nebere...
Hammunasakra
Jo to bysme mohli dát vo dalších 10 >😁 >😒]
ryccardo
Hele i já budu rád, když zmizí ze silnic diesely, ale musí se to udělat evolucí ne revolucí.

Ty tomu říkáš největší podvod historie aut? A víš proč? Protože média z toho udělaly právě tu giga bublinu, kterou ty si jim zbaštil i s navijákem. Jako největší podvod historie vidím, že se od roku 2009 stavějí čím dál nekvalitnější auta plný seroucí se elektroniky. To mě štve výrazně víc než nějaký NOx.
Hammunasakra
Však ona to evoluce bude. Než v Evropě nějak výraznějš ubude nafťáků budeš o 20-25 let starší 😉

Nekvalitnější nejsou jen auta ale všechno. Příčina je ekonomika respektive neschopnost výrobců vejít se do cen

Větší levárna v historii aut pokud vím nikdy nebyla. Ty snad o něčem jen vzdáleně podobnym víš?
Trochu problém je to ze NOx ani jiný emise nevidíš. Stejně tak mrtvý co na to umřou. Narozdíl třeba těch z bouraček. To si umí spojit každej
Individualita
Mě toho sere >😁
Giorgio
...rád bych se dozvěděl to z mého pohledu hlavní: splňuje dle vašeho měření ten motor hodnoty, které deklaruje? Mě ani tak nezajímá, jestli se vleze do norem, jestli je co objemu produkovaných emisí srovnatelný s jinými auty. Mě zajímá, jestli reálné emise odpovídají tomu, co je deklarováno na papíře. Váš "test" totiž "řeší" něco jiného, než co je podstatou toho "humbuku".
Individualita
Přesně vystiženo. Test je to dobrý, ale je o něčem jiném, než říká nadpis 😐
jam2015
Alebo takto: Testy dopadli dobre, len pacient je na umretie. 😉
vosovčelák
Že naši nedostižně demokratičtí, charakterní a morální bratři za Atlantikem lhali? >😁 :no:
Samozrejme. A Martin Winterkorn, predseda predstavenstva druhého nejvetsího výrobce automobilu na svete, odstoupil ze své funkce jen tak z legrace, protoze se práve nudil. >😁 >😁 >😁

ACZ bylo novinárský odpad a zapadá do toho novinárského smetiste porád hloub.
iudex
A😜 "Nadále probíhající kauzu Dieselgate odstartovalo zjištění, že turbodiesely EA 189 vypouštějí v reálném světě vyšší emise oxidů dusíku, než kolik emitují při normovaném měření." Vážená redakcia, to skutočne stále nechápete, o čom je celá kauza?! Kauza nie je o tom, že autá koncernu VW emitujú v reále viac škodlivých látok, ako deklaruje výrobca (to robí bezpochyby každé auto akéhokoľvek výrobcu), ale že má inštalovaný software, ktorý pri emisnom teste umelo priškrtí motor a ide v úplne inom režime, ako v normálnej prevádzke. A montáž takéhoto softwaru sa dokázala iba pri VW.
Takže článok si najprv zadefinuje nesprávne východiská, aby následne odpovedal na nepoloženú otázku. Skutočne neviem, čo si mám o tom myslieť: buď sú vedomosti redaktora a schopnosť chápať súvislosti o hodne nižšie, ako som si myslel, alebo robí blbého naschvál, a to z dôvodov, ktoré si nechcem radšej ani domýšľať.
Samozrejme ze chápe. Redaktori ACZ sice nejsou zádná novinárská elita, ale tak hloupí taky nejsou.

Toto je jasná snaha hájit zájmy koncernu Volkswagen AG, coz ostatne není nic nového.

Uz ta slova "Definitivní konec amerického humbuku!" jsou príklad nejprimitivnejsího novinárského odpadového bulváru. Podruhé behem nekolika dnu je tady u dulezitého clánku titulek který v podstate lze. Pritom bulvární nadpis se dá formulovat i bez lzi.

Ono hodne vypovídá i historie toho jak ACZ píse o celé zálezitosti. Hned po vypuknutí skandálu tady byla videt nejistota, strach o tom psát, první texty mely oproti jiným médiím zpozdení, jako by jim chybeli instrukce co delat. Potom jim doslo ze to nijak nemuzou brzdit, takze se objevila rada clánku ve kterých ovsem byla opakovane snaha hájit Volkswagen AG, zlehcovat situaci. No a v dalsí fázi se objevily (zatím) dva clánky jakoby prinásející velká odhalení spojená s ocistením koncernu Volkswagen, oba clánky pritom mají titulky které obsahují lzivá tvrzení. To není bulvár, to je neco o hodne horsího.

To co delá ACZ je porusení etických zásad novináru.

Celý ten vývoj se tady dá tak krásne sledovat az se z toho chce zvracet.
Hammunasakra
Koho chleba jíš a tak ale tohle kluci z auto.cz asi fakt přehnali :no: :no: :-!
Kharl.ANTIDIESEL
KAŽDÝ SVÝM DÍLEM SOUDRUZI, KDO SI CO ZASLOUŽÍ KDYŽ ŠPATNÉMU PÁNU ....
hosi nejsou jediní, mediální podpora vw v kauze dízl za poslední týden proběhla celým tiskem. Někdo asi zacvakal a myslí si že mu TO SEŽEROU [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😉
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
mech13
Díváš se na to sice přesněj než redakce, ale pořád ne zcela správně...
VW se chtěl prosadit v USA pomocí prodeje Euro5 dieselů - jenže ty totálně nevyhovovaly požadovaným emisím. Tak se Euro5 diesel podvodem stal asi jediný nafťák, který těmto normám vyhověl (neznám přesně US trh s nafťáky, ale podle mě jich moc nebude).
To že se to šulí v EU je asi všem jedno (není to hlavní problém), ono to tady je asi i legální, ale VW chtěl získat obrovskou výhodu na US trhu pomocí podvodu, který v US rozhodně běžný a legální není. To je ten hlavní průšvih - kašlete na benzín a elektro, tady máte ekologická auta, která dobře jezdí a nic nežerou. Uppssss - on to byl podvod.
Emel
Nadpis vem čert. Já osobně jsem překvapený, že takovou dobu po vypuknutí kauzy ještě nemáme jasnou odpověď na to, jak je to tedy s těmi emisemi doopravdy. Jsou tu nějaká měření od ADACu a tak... ale tohle by teď přece mělo všechny zajímat ze všeho nejvíc, ne?
jam2015
ADAC sa sprofanoval už dávno. Čo však slovutná nemecká DEKRA a jej odnože, OAMTC, ...?
Emel
ADAC měl svou aférku... a myslím, že by teď nešli do publikace falešných výsledků, které se celkem dají ověřit. Ale právě bych taky uvítal nějaké oficiální info v podobném duchu, jak to vlastně je.
webpaja
Za co tě mohl někdo palcovat směrem dolů je pro mě nepochopitelný. Co k tomu víc napsat? 😉
Ozzman
Jak vidíš, tak je mezi námi pořád celkem dost lidí, kteří se snaží problém zlehčit, nebo právě překroutit ve stylu, že ostatní také přeci doopravdy normy neplní (což tu snad všichni víme)... přitom nechápou pravý problém, o kterém psal iudex..... no, jak to tak čtu, tak jsou to většinou koncernoví jezdci... škoda, že neustoupí ani když je podvod nad slunce jasný...
Hammunasakra
Zajímalo by mě proč to dělaj? 😐

Je to jen pomatený fanatický fandovství zrovna týhle megafirmě?
Ozzman
No, myslím, že by se takhle ti nejvěrnější zastávali jakékoliv značky.... to máš jako když se partner zastává svého partnera i přesto, že na něj kašle, podvádí, nebo ho mlátí... nechtějí si to připustit >😁
Ji/Ri
... a za co tebe? Já si myslím, že hoši v redakci krom prde.í mají sedřené hlavně palce :-! >😁
Somewhere je už preč
Asi tak...
Somewhere je už preč
Nikdy tu také množstvo palcov nebývalo. Som si už takmer istý, že redakcia si "dopalcováva" podľa vlastného uváženia.
iudex
Presne tak. A scenár je ako si všímam podobný: ak majú kritické príspevky postupne čoraz viac palcov hore, zrazu akoby sa aktivizovala nejaká skupina a v priebehu pár minút dostanú veľké množstvo mínusových palcov. Jednoducho neverím, že redakcia tu má toľko nekritických obdivovateľov, skôr to bude "redakčná svojpomoc". Ostatne vo svete internetu nič nové pod slnkom, takže redakcia nie je prvá ani posledná. Ostudnosť takéhoto konania to však neznižuje.
_Karel_
Vzhledem k extrémnímu množství palců si tu zřejmě opět zařádil nějaký diskutér. Nedávno se chlapík přiznal (a ukázal), že to zvládá levou zadní- dává palců kolik chce.
Teorii o redaktorech naivně nevěřím. 😄
Hammunasakra
No nevim ptal sem se na to profíka a tak jednoduchý jak to prezentoval to není ani náhodou. Buď to je dost nadprůměrnej hacker nebo spíš kecal 😉
_Karel_
Netvrdím, že je to jednoduchý. Ale když avizoval, a po chvíli dal několik tisíc palců, není se o čem bavit. Jak je to těžký nevím, já to neumím.
Hammunasakra
Já taky ne. Je to prý dvojitě jištěný a pokud tam není vyložení chyba tak dostat se do toho,během pár sekund zvenku vůbec není jednoduchý. Daleko pravděpodobnější je že to údělal někdo z redakce respektive s přístupem zevnitř. To je pak fakt brnkačka - viděl sem na vlastní oči 😄
evocolt
Ak by to bol niekto z redakcie tak myslis si,ze by zrovna "uhlavnemu nepriatelovi" IPOvi dali 38 :yes:? Bud ako pisal Karel tak je tu niekto sikovny a vie sa s tym vyhrat,alebo ma IPA tolko priaznivcov v antiVW clube,alebo ma niekto vela nickov a nudi sa tak to tu palcuje o dusu..popravde cudujem sa niekomu preco vobec riesia palce.Dolezite su slova a nie palce.V tomto,sa mi paci IPOv pristup ,ze ma palce u * a neriesi to..
_Karel_
Já si už dýl myslím, že máš nějaký přístup k redakci 😉
pogo26
Napiš svůj názor. Podle tebe za vše mohou úředníci a normy. Ty palce by tedy mohly být od tebe.
wakantanka
Úplne sa však naplňuje scenár vývoja celej kauzy minimálne v Európe. Masírka cez médiá ako vyšitá, propaganda ako z druhej svetovej. Presne tak to hrajú ako som to nielen ja a mnoho iných predpokladali. Byť na mieste dotknutých automobiliek tak ich ženiem pred súd, od ADACU až po novinárov, ktorí teraz celý problém umelo zľahčujú.
pogo26
Podívej se, kdo test dělal a musí ti být vše jasné. Jejich reference vše prozradí.
IHR TECHNIKA Mladá Boleslav
[odkaz]
iudex
Dobrá práca. :yes:
Hammunasakra
To jo ale jinak další těžká levárna :no: ;-\
Mig_35
Podstatná informace je, že VW montoval do svojich automobilů podvodný software. Až prokážete, že podobný software montovaly i konkurenční automobilky, bude to důvod k "jásotu". Podvod, to je oč tu kráčí.
iudex
Presne, viď moja reakcia vyššie. Ale redakcia akoby nechcela rozumieť.
Prece nejsi naivní? Redakce dobre rozumí o co jde. Toto vsechno co se tady deje je zámer.

Jeste jsem to sem nikdy nenapsal ale po posledních dnech se dá ríct ze to co praktikuje ACZ je znásilnování seriózní novinariny.
webpaja
Nový šéfredaktor nasazuje korunu...bohužel spíš oslí... Nebaví mě číst neustále dokola o dieselgate, nebaví mě neustálý podsouvání domněnek.

Je tolik zajímavých témat a my tu neustále musíme číst to samé. :-! :no:
Blue Sun
Na druhou stranu, kdybychom nečetli, nediskutovali... mohly by tyhle lžičlánky zmizet, ne?
Andromeda
Jo parde, když tak čtu letmo místní diskuzní "materiál" - viz např. minulá sága o zisku VW, tak se jen nadechuji. Ono bezezbytku platí, že každé ( doslova každé ) zboží si najde svého kupce >😒] -> jen Ti nějak nevím ( a snad ani nechci ), kdo je vlastně větší luzer -> jestli redakce tím JAK a CO píše, nebo konzumenti tím, co dokážou pod fabulací VYZVRACET ...
Ozzman
Tak nějak...
StasCX5
Trefa do černého. Jen bych ještě doplnil, že místo měření emisí v provozu, měli páni redaktoři zjistit - je tam ta "mrška" upravený software je nebo není? Ze článku jsem se o tom nic nedozvěděl! A to je přece podstata toho na co amíci přišli 😉
StasCX5
Trefa do černého. Jen bych ještě doplnil, že místo měření emisí v provozu, měli páni redaktoři zjistit - je tam ta "mrška" upravený software je nebo není? Ze článku jsem se o tom ni nedozvěděl! A to je přece podstata toho na co amíci přišli 😉
JohnyRnR
To se nabízí další otázka: Dalo by se to vůbec testem v běžném provozu poznat bez rozebírání auta?
Individualita
Amen :yes:
homat1
... přístroj neměří přesnou hmotnost vypouštěných oxidů dusíku, ale podíl oxidu dusnatého z celkového objemu vypouštěných plynů. Přesto zjištěná data mají vypovídající hodnotu. V motorech vzniká ještě oxid dusičitý, a to v takřka stejném množství jako oxid dusný, a tak se výsledky dají vztáhnout na celé NOX.

Oxid dusný by měl být oxidačním katalyzátorem přeměněn na oxid dusičitý a ten následně zlikvidován systémem SCR. Takže nerozumím informaci, že podíl NO je stejný jako NO2. Možná u toho Passatu, ale porovnávat takhle něco s E6 motory s SCR bych si tedy nerisknul, trochu mi to připomíná e😜erimenty pánu Bouvarda a Pécucheta
Hammunasakra
:yes: :yes: >😒]
Stejsn
Pane Bureši, to fakt myslíte vážně?? :no:
Hammunasakra
Naše kritika se přežene bláboloidní titulek zůstane. Pravda zase dostává na * VW vwítězí

Musim uznat že sou fakt schopný

Jediný jak potrestat auto.cz je už tady nikdy ani nekliknout což asi nevyjde 😉
rimow11
passat :yes:
holden_holden
tohle je ten spravnej Bures
>😁 >😁 >😁
Hammunasakra
:yes: :yes: >😒]
Redaktore Buresi (nepísu pane protoze toto oslovení si nezaslouzíte), mám tri jednoduché otázky na které se dá odpovedet systémem an👋ne😒br />
Otázky😒br />
1.
Pochází formulace "Definitivní konec amerického humbuku!" z Vasí hlavy?
Ano nebo ne?

2.
Je tato formulace podle Vás pravdivá?
Ano nebo ne?

3.
Je tato formulace podle Vás v souladu s novinárskou etikou?
Ano nebo ne.

Máte "gule" pravdive odpovedet?
holden_holden
zajimalo by mne jak to probiha na ranni porade. jestli tahaj sirky, nebo pana-vorel pripadne jaky jiny zpusob losu rozhoduje o tom kdo se pod tu sr*acku podepise.
To je dobrá otázka. Ty dva nejhorsí odpadové clanky posledních dnu kazdopádne padly na Burese.
Hammunasakra
:yes: >😁 >😒]
iudex
Je zaujímavé, že redakcia vytrvalo nereaguje na výzvy diskutérov a dodnes som nezaregistroval jedinú diskusiu k článkom a dieselgate (a že ich tu už bolo), kde by autor článku alebo nedajbože sám nový šéfredaktor reagoval. Pritom je jasné, že diskusie sledujú a reagujú častokrát aj na menej podstatné veci. Tu je ale to mlčanie veľavravné.
fOE
Ony byvaji "neprijemne otazky" ignorovany i pod beznym clankem/testem, ale tady je to fakt usmevne, na druhou stranu ale i chytre. Vedi ze by to co napisi v clanku neuargumentovali, tak je lepsi se do predem prohrane bitvy ani nepoustet a delat mrtveho brouka. To velavravne mlcanie vystihuje to co si redakce sama mysli o tom co pise asi nejlip.
Smutny pribeh.
boost.
:yes😒br />
Včera jsem nazval Machalu blbem, ale i to ho nepřimnělo zareagovat.

:
Machala na lichotky nereaguje.
MariAchi
Tak on to snad o sobe vi, ne? Co by tak asi na to mohl napsat?
Somewhere je už preč
Ale oni reagujú, nevidíš tie palce dolu?
iudex
Ako píšem vyššie, tiež začínam byť presvedčený o tom, že aj redaktori anonymne palcujú (alebo admin vytvoril pre redaktorov multipalcové verzie). Najmä v situáciách, kde nemajú gule na to, aby reagovali priamo. Pretože ako ukazuje Ondro pod testom Mazdy, redaktori reakcie pod svojimi článkami pozorne čítajú. 😉
Hittman
Nebreč, už to holt praskla jedna z dalších bublin greenpeace a podobných ***ů placených v pozadí zájmovými skupinami.
Pokud si clovek precte tvoje dnesní príspevky a príspevky z posledních dnu tak je jasné ze más dost závazný problém.
Hittman
To mám, s podobnými, jako jsi ty, ale nestojí mi to za to, to máš pravdu.
Zatím jste v dnesní dikusi dva fanatictí VAGinisté kterí aplaudují odpadové novinarine - hittman a JGucci, To dál není treba komentovat.
kyklop
Hittman je hrdym majitelom vylietaneho tdedeicka, snad necakas od neho nejaky zmysluplny prispevok 😉
Hittman
Soudíš člověka podle auta? :no:
WoodyPWX
Otazka uz tedy nezni "jestli", ale "jak". VW udelal velkou chybu a docela by me zajimalo, kdo to tam rozhodl. Urcite za to zaslouzi vyhazov a VW tucnou pokutu. Ovsem likvidacni by to byt rozhodne nemelo! Jen dal testujte vsechna auta bez rozdilu znacek a ukazte, jaky rozdil je mezi papirem a skutecnosti :yes: Osobne nekupuju VW kvuli emisim. Sem presvedcen, ze delaji velmi kvalitni auta. Design, materialy, interier... tam se od nich mohou ostatni ucit. I s motory sem byl zatim vzdycky spokojeny (Golf GTD 2009, Touareg 3.0 TDI 2010). Urcite mi vadi, ze podvadeji a cekam, ze uz je tomu u nich konec. Dalsi auto ale bude urcite koncernu VW!
Hammunasakra
Za co pane bože za co? >😁
oIoo
jeďte...

...chudák.

:-!
kosmonaut
Hittman
Zajímavostí je, že se VW nijak zvlášť nebrání pochybnému testu, který cucá jen průměrné hodnoty o nesmyslném rozpětí a dělá závěry jako u konce světa. Překvapuje mne, že koncern sklapne a čeká na pokutu, to přeci není normální, mohl testy napadnout, vyvrátit, provést větší měření. Ano, program byl, upravil charakteristiku motoru, stejně ten motor i bez softwaru prošel Euro5, takže proč to ticho po pěšině...
Ozzman
Jak víš, že bez software prošel EURO 5 ? To snad ještě nikdo netestoval ne?
kyklop
1. Americka norma je prisnejsia ako eu5
2. Drzia zobak zrejme preto, ze by bez "upravy" tu normu nesplnili
JGucci
To vis, zdejsi antikoncerniste budou porad kopat kolem sebe, i kdyby meli dukazu sebevic! :no: Dekuji redakci, ze se neboji rici pravdu, ikdyz se to zde na diskusi "nenosi" :yes: Dulezite je, ze VW nevypousti do ovzdusi vice skodlivin, nez ostatni a cela afera je jen hon na carodejnice...
Hammunasakra
:yes: >😁 >😁 >😁
Aaaaa, druhý VAGinista. Musíte se chlapci snazit.

Ted ctyri otázky pro VAGinistu s nickem JGucci😒br />
1.
Je formulace tohoto clánku "Definitivní konec amerického humbuku!" podle tebe pravdivá?

2.
Pred nekolika dny tady nick JGucci napsal ze Volkswagen se "ihned" priznal. Podle tebe je priznání se po více nez roku casu "ihned"?

3.
K cemu se vlastne Volkswagen priznal kdyz celá afera je jen hon na carodejnice?

4.
Proc odstoupil predseda predstavenstva Martin Winterkorn kdyz je vsechno v porádku?

Tesím se na konkrétní logicky argumentované odpovedi. >😁 >😁 >😁
WoodyPWX
K bodu 4) To co udelal pan Winterkorn ma udelat kazdy sef firmy, kde se stala takto zavazna chyba. At uz o tom vedel nebo ne. V obou pripadech je to spatne. Je to prece na jeho zodpovednost, co se ve VW deje. To jen u nas nam politici ukazuji, ze dokud je neodvedou v zelizkach, zustavaji na pozicich. Ocekavam, ze zodpovednost ted ponesou i hlavy dalsich automobilek.
Hammunasakra
Trochu to kazí skoro 2 miliardový odstupný a skutečnost že v dalších funkcích v Porsche apod. zůstává 😉
Takže podtrženo sečteno Winterkorn má blíž k těm politikum 😄
holden_holden
gauner konci vsude [odkaz]
Hammunasakra
A proč když zrovna dneska nám vysvětlili že je: Konec amerického humbuku >😁

Winterkorn nejspíš čet tu 130tistránkovou americkou zprávu o důkladnym měření a jak přesně probíhalo. A že ta 40ti násobná hodnota emisí jako na truc je tam kde to je pro život nejhorší - při poskakování v dopravní zácpě. BMW to dělá přesně naopak = tam sníží výkon a nižší sou i emise

NOx se při jízdě po dálnici celkem dobře rozptyluje. Průser je to právě v kolonách tam leptá sliznice váže se s hemoglobinem atd. Tak tam TDI řádí co to de a vypouští 40x víc NOx. Jen u nás na to umře asi 5 tisíc lidí ročně. Na bouračky ani ne tisícovka
Somewhere je už preč
Zodpovednosť za čo? Podvod dokázali len Volkswagenu. Koľkokrát to treba zopakovať, kým to pochopia všetky dubové hlavy?
WoodyPWX
Pokud na papire vykazuji jine automobilky super nizka NOx cisla a ve skutecnosti jsou na tom stejne jako VW, pak je jiste, ze take podvadeji. Jen se nevi presne jak. Bud priznaji barvu a nekam se pohneme (EU nebude dotovat naftu osobakum, uprednostnime benzin, CNG, e-auta apod.) nebo se budou dal tvarit, ze se u nich nic nedeje a prijde se na to pozdeji a o to s vetsim humbukem. Viz. VW, ktera o tom problemu vi uz asi rok.
Somewhere je už preč
Ďalší, čo mieša hrušky s kolečkami. Zopakuj si, čo je podstatou kauzy Dieselgate.
Anonym
Jakou pravdu?

Že VW záměrně podvádělo? >😁
JGucci je docela zajímavý prípad fanatického VAGinisty. Na jedná strane tvrdí ze se nic nestalo, na druhé ze se Volkswagen "ihned" priznal (to ze podle JGucci znamená "ihned" víc jak jeden rok je jiná vec). Takze otázka je k cemu se vlastne Volkswagen "ihned" (po víc jak roce) priznal kdyz se vlastne nic nestalo?
Ozzman
Důležité je, že podváděli, pokud nejsi uplně z jiné planety a víš, jak fungují EURO testy, tak jistě tušíš, že neodpovídají reálnému provozu a každý (včetně benzínových motorů) vypustí emisí násobně více, pokud vyjede mimo laboratoř... tady jiná cesta nevede.
Dylan McKay
Podle fotky jsem si myslel, že ten kouř vedl do kabiny. VW podvádělo a jeho vozy by teď musely vyrábět kyslík...

Celý a podle mého nápaditý článek opravdu kazí především ta věta v titulku s vykřičníkem ;-\
Ji/Ri
... přesně tak... nicméně, kouř vedl do kabiny a v ní se, už dlouhodobě, daří orchidejím, o kterých nechtěně informoval Gilgit. >😁
Ondore
- změřili vypouštěné emise oxidů dusíku u zhruba 20 aut
Super, takže teraz nám chýba len vypísať, ktoré z tých 20-tich dieselových automobilov sú homologizované v USA a teda podvádzali, sem s tým zoznamom prosím!
Uups, nezostal náhodou na tom zozname iba jeden automobil??

Merania na trase v okolí Mnichova Hradiště majú bezpochyby vysokú vypovedaciu hodnotu v tom, či autá spĺňajú certifikované merania v USA a preto vivat vw-diesel a "konec amerického hubuku" >😁
Andromeda
>😒] Asi tak, navíc pokud jde o dálnici z Prahy na Liberec ( která v okolí vede ) , je to "vrchol laboratorní systematické dřiny" >😒]
Hammunasakra
Fór je že dle do detailu rozepsanýho americkýho měření ta Jetta na dálnici kde NOx celkem dobře mizí problém až tak neměla. Katastrofální emise má při popojíždění po měste respektive poskakování v koloně. Tam kde NOx nemizí, naopak nejvíc škodí
Hammunasakra
Už od prvopočátku před rokem a půl to sou dvě auta. Passat a Jetta 😉
Dokonce se celou dobu i ví jak to řešit. U tý Jetty snížit výkon o 15 koní a 43 Nm 😄

Na auto.cz možná konec amerického humbuku vyhlásili - v Americe těžko >😒]
IPace
ja navrhoval abyste zmerili nejake to VW kvuli necemu jinemu nez kvuli tomu abyste si zase natrasali trycka jak starsne VW pomahate,.... ne nepomahate, jen dalsim lidem ukazujete jak nestranni jste a jak se vsema moznejma zpusobama snazite hledat spinu naprosto vsude jen aby v tom VW nebylo nahodou samo 😉 smula pro vas je ze VW v tom je samo a samo v tom zrejme zustane, v EU totiz zadnej soft aktivovat nemusej, pac v EU je ten cyklus mereni tak spatnej ze se to da obejt uplne jinak a "legalne"

VW ma problem v USA, to ze si ho zmerej nekde tady v EU je sice pekne ale stejne bez ucinku, mereni v Eu maj pro kauzu v USA asi stejnou hodnotu jako auto.cz pro Americke ctenare 😉
rapper
jděte už s ním do pr...le ! >😁
Hittman
Už si vyšlápni... 😉
MariAchi
...nepustí.

Dieselgate je porad o tom samem - VW tvrdil, ze jeho motory splnuji Euro6 normu, testeri tvrdili, ze nesplnuje.
Takze to, co me zajima, nejsou miliontiny NOx v jednickove oktavce, zajima me, jestli tech "prumernych 119,3 miliontin oxidu dusnatého" je na splneni normy Euro 6, nebo ne.
To je to, oc tu bezi.

Nezajima me, respektive zajima jen podruzne, jestli je to srovnatelne s jinymi Euro6 motory a fakt, ze je to stejna hodnota, jako u Euro4 oktavky jasne napovida, ze neco neni v poradku. Kdyz k tomu pripoctu nestandartni metodiku mereni, jejiz vysledky jsou navic neprime (musi se dopocitavat a "ve firmě IHR Technika analyzovat tak, aby byla srozumitelná nejen odborníkům, ale především laikům z řad běžné veřejnosti"), tak tu mame dalsi zbytecny clanek agenta Burese o ho*ne.

Je mi z toho ACZ posledni dobou porad vice blivno, jak je, sakra, mozne, ze drive ctive medium tak degradovalo behem pouhych par tydnu?!
No toto!! :no: :no: :no:
Hittman
Jedná se o motory Euro5 ne Euro6 😉
MariAchi
Ano, sorry.
Anonym
Těch 124 ppm NOx je zhruba 1-2 g NOx na km, což by nestačilo ani na splnění Euro 1, natož Euro 6.
MariAchi
U Euro 6 by to melo byt 0,08 g/km, pro Euro 5(a,b) 0,18 g/km.
Anonym
Spíše bych to srovnával s Euro 1, kde bylo 0,97 g/km >😁
Hammunasakra
NOx se uvádí až od Euro3. Který motory Dieselgate Euro5 fakt nesplňujou

Teda pokud to neměří na auto.cz >😒]
Anonym
Euro 1 a 2 obsahovaly emise NOx implicitně a to jako součet NOx a nespálených uhlovodíků.
Hammunasakra
Já vim proto je to problematický porovnávat. Myslim že úplně stačí že motor EU5 se ani omylem nevejde do Euro 3 >😒]
Blue Sun
Nejspíš jediné řešení je nečíst, nechodit, neklikat...
Jo, pro nás, závisláky, to bude asi těžké. Bohužel takhle poslední dobou opouštím čím dál více technicky zaměřených serverů (mobilizujeme, mobilmania, živě, autoforum jsem odepsal už dávno, teď váhám nad autorevue a mobilenetem) a zkouším se proklikávat aspoň nějak k informacím ze zahraničí. Česká odborná novinařina totiž klesá na dno žumpy závratnou rychlostí...
MariAchi
Jo, mas recht, ale kdyz me dost bavi ty diskuse tady a podobnou bandu jinde nesezenu...
Blue Sun
Po včerejší debatě u prodejů v Rusku mě přestávají bavit i ty diskuse...
MariAchi
Tak pokud je slovo "Rusko" a jeho odvozeniny uz v titulku, je jasne, ze chodit do diskuse pod clankem je jako skocit sipku do zumpy, to uz prece musis za ta leta dobre znat 😄
Blue Sun
Já pořád říkám, že jsem naivní idealista... Pořád věřím, že lidstvo ještě není úplně v prĐ€li a má nějakou šanci. Sice mi ty diskuse a články mou víru zkouší bourat, ale ještě se držím...
Ondris
Ve firmě IHR Technika připočteme bulharskou konstantu a data jsou rázem správně srozumitelná.
oIoo
...no to je ale blbost!
Přeci to není o tom, přenést měření z laboratoře do terénu, ale přiblížit jeho průběh realitě.
= větší rychlosti, prudší akcelerace, klimatizace a další spotřebiče.

Nebo naopak, pouze testovat motory na motorové brzdě bez auta.

Rozpory laboratorních a reálných testů jenom vedly k odhalení podvodníků z Wolfsburgu, nejsou příčinou jejich podvodu :no: Ať bude test sebelepší, tak podvodníci jako VW ho vždycky zprzní.
Anonym
Nejlepší by bylo určitě to testování motorů na motorové brzdě. Měření by bylo jednodušší, levnější a snadno by se naměřily všechny možné provozní režimy. Emise by pak vyjádřily tak jako u nákladních aut v gramech na kWh odvedené práce. Výhodou je, že by se tím zároveň měřila účinnost motoru.
MariAchi
Uz ted se ta norma spise zabyva merenim odporu pohonneho retezce a jeho vlivu na spotrebu, no je fakt, ze bezny kupec auta absolutne netusi, jak muze tato data vyuzit pro porovnavani spotreby a jak je aplikovat na sve vlastni potreby provozovani vozu...

On ten NEDC je v podstate perfektni a technicky a technologicky spravny, jen je realne k nicemu. Tak me napada, ze na tom asi pracovali lidi z Microsoftu.
Anonym
NEDC není perfektní. Řekl bych, že tolik chyb a odtrženosti od reálného světa, to musel být záměr.
Hittman
a to, co většina věděla selským rozumem, kteří si umějí dát 1+1 dohromady, se potvrdilo. Ti uřvaní extrémisté, kteří tu rozbíhali proces jak s Husem v Kostnici, kdy jen plkaly extrémistické názory, možná otevřou trochu oči a začnou používat mozek a né jen táhnout s jedním zfanatizovaným proudem.
Prozatím by bylo dobre kdybys zacal pouzívat mozek ty.
Hittman
Běž si pobrečet na facebook, uleví se ti. 😉
Rada fanatického VAGinisty? >😁 >😁 >😁

Jinak to ze vám nevadí tato odpadová novinarina na ACZ jen potvrzuje co si o vás myslet.
Hittman
To nemá smysl komentovat.
Proc ne? Je zajímavé proc nekdo aplauduje odpadové novinarine.
JGucci
Gilgite, kdyz se ti zdejisi ojektivni novinarina nelibi, tak proc sem lezes??? Slusnost je ti cizi, tak si byl "vyhozen", ale vlezl jsi sem opet - delas to tak i v osobnim zivote, ze lezes tam, kam te nikdo nezval??
VAGinisto JGucci. Zval tebe nekdo na ACZ? >😁 >😁 >😁

Jinak jsem zvedavý jak odpovís na moje otázky.
JGucci
Ozzman
Co nechápeš ty? VW očůral testy, jestli je splní i bez software nikdo neví.... že všichni pouští více emisí mimo laboratoř? Tak jestli ti to došlo až teď, tak gratuluju...

VW tučnou pokutu a pokud si chcem hrát na ekologii, tak musíme zpřísnit testy a pak se ukáže.
Hammunasakra
Taky se trápim otázkou jestli je JGucci tak blbej nebo placenej. Těžká odpověď ale klonim se spíš za a) 😉
Taky to vidím na a).
Somewhere je už preč
Jedno nevylučuje druhé.
Hammunasakra
:yes: >😒]
Hammunasakra

Takhle blbej nemůže bejt nikdo. Kolik za to bereš? Já že bych si dal brigádu >😒]
Může.
nebezpecnavosa
Ti začnou povykovat, že to také říkali a že je tedy potřeba diesly a nejlépe všechny spalovací motory zakázat a nahradit něčím "ekologičtějším".
Hammunasakra
Ne všechny spalovací jen ty vznětový 😉

Tuhle ameriku objevil celej svět dřív než sem se narodil a respektuje to. Jen my v Evropě se snažíme hranol prostrčit kulatym otvorem >😁
maXX_CZ
Osobne se ztotoznuju s tim, ze clanek je relativne normalni (ackoliv trochu nudny, protoze 80% lidi kteri sem chodi uz vedi, co asi tak zmeri) a zadna "bomba" se fakt nekona. A taky souhlasim s tim, ze ty dementni nadpisy a-la autoforum by jste si fakt mohli odpustit, nefunguje to. Chapu, ze oni si mysli ze budou mit ctenost skrz bulvar, no ja tam uz prestavam chodit a to nejsem zdaleka sam, podle toho co tam ctu.
A ze vam se to stat nemuze? Aby jste se nedivili....

Me by spis mnohem vic zajimalo, kolik dieselovych aut v CR ma vyndany filtr pevnych castic? Jak je mozne, ze jsou tady firmy, ktere to vubec legalne nabizeji a HLAVNE, jak takove auto muze projit emisemi. A ze je tady takovych aut (a firem) mrak. Vidam to na silnicich denne a docela me to vadi. Podvody pri emisich a STK je vubec obrovske tema, ktere se kazdy boji jen zminit, aspon mi to tak prijde.
IPace
aneb jak postupne na jedinem tematu odradit skalni navstevniky acz a prilatakt kratkodobe uzkou spupinu ctenaru, schvalne jaka bude ctenost acz po skonceni kauzy az odejdou nahodni ctenari?
APU
Stejně tak jako většinu čitatelů, už i mne neustálé podsouvání závěru že chudák VW je trestáno za všechny ostatní, nudí a to tak že asi přestanu na ACZ vůbec chodit a číst. Je to tu čím dál tím větší nesmysl.
Nevím jaké zkušenosti páni redaktoři vůbec mají nebo jak jim je nařizováno že má článek vypadat a s jakým závěrem mají skončit. Já osobně mám zkušenosti se spostou aut a anejsem zrovna redaktor. Od škodovky jsem projel všechny modely od fábie počínaje a superbem konče, byl tam i nějaký ten VW golf, passat no a druhou stranyu to byli třeba už 4 Subara.
podívné ale je že jen u aut grupy VW jsem se nikdy nemohl dostat na spotřebu předepsanou v papírech a u japonců jsem se tam dostal vždy. Když mi u 1,6TDI napsali že bude jezdit za 4,4L čekal jsem co se stane a bohuže z toho bylo 6,4L coš je +45% no ale u japonce jsem měl napsáno u onoho 2,0 Diesel boxer že budu jezdit za 6,4L coš jsem pravda nejezdil, prrotože jsem jezdil za 6,8L coš je + nějakých 5-6%.
Takže jak jsem tu už psal pokud chce někdo věřit tomu že mu bude jezdit 1,7t auto za 4L ať tomu věří ale bohužel dnešní technologie ještě neumí vyrobit prakticky perpetum mobile. leda že by VW mělo někde zamčeného ETho který jim bude radit s technologiema. Podle toho co se ale dozvídáme to je asi pěknej ET protože přišel jen na podvod za bílého dne.
Každej ať si o tom udělá vlastní názor. Můj je po přečtení několika článků na ACZ, že sem chodit nebudu protože to není ani novinařina ale jen placená reklama podvodníků z VW.
IPace
prozatim jsem je stopnul na FB, jeste 1-2 clanky o tom jak je VW chudacek a kicknu i navstevy zde, jako moci cist 5x do tydne to same je fakt nuda 😄
Střelec
Uz to tu davno nectu, nema to smysl a vetsinou neni ani co. Koukam obcas co je tu noveho dle nadpisu a to bohate staci. Testy nema cenu cist, podobne jako tyto clanky o dieselgate. Ve vysledku o nic nejde, jen o pokutu, kterou dostanou pravem. Oni jim preci ty amici tu pokutu nedaj pro nic za nic, ale za podvod. K tomu Adblock a vse je vcelku OK 😄
IPace
adblock pouzivam taky, al etak spousta lidi ho nema a nepouziva, pritom acz patri k nejvice postizenym servrum, adblock tu na kazde strance kickne 13 reklam, vetsi cislo se vidi jen velmi zridka >😁
steakozrout
Že mlčí?
Ozzman
Ford nic, ten bere naftu od PSA 😉 radši... 😁
Anonym
A co by měl jako dělat??? Začít narychlo montovat s ostatníma podvodný SW do motorů a jít se přiznat, aby zdejší VWonanisti měli konečně argument???
jets_cz
Vážený pane xxx,
Pokud sledujete zpravodajství, určitě jste zaregistroval/a zmínky o emisních zkouškách dieselových motorů.

Chtěli bychom se s vámi při této příležitosti podělit o následující zprávu od výkonného viceprezidenta naší společnosti Jima Farleyho😒br />
STANOVISKO FORDU K EMISÍM
Vzhledem k tomu, jakou pozornost věnuje celý svět emisním zkouškám dieselových motorů a jaký prostor dostává toto téma v médiích, bychom vás chtěli ubezpečit, že postoj Fordu k těmto klíčovým otázkám je naprosto jasný.
Především zdůrazňuji, že naše automobily i motory – včetně technicky vyspělých dieslových agregátů – splňují všechny platné emisní předpisy. Důležitá je rovněž skutečnost, že v našich vozech se nenacházejí žádná „tajná“ zařízení, jejichž cílem by bylo ovlivnit výsledky měření emisí.
Naprosto souhlasíme s tím, že emisní zkoušky by měly přesněji vystihovat podmínky reálného provozu. Proto plně podporujeme iniciativu European Real Driving Emissions a její připravované začlenění do evropské legislativy.
Záměrem Fordu je nabízet zákazníkům nízkou spotřebu a emise v rámci strategie, kterou nazýváme „síla výběru“. Zákazníci se mohou rozhodovat mezi různými možnostmi od benzínových motorů EcoBoost přes technicky vyspělé diesely až po hybridy, plug-in hybridy a elektromobily.
Bližší podrobnosti o aktuálních modelech a technologiích Ford i o naší iniciativě Go Further se dozvíte na www.ford.cz, v nejbližším FordStore nebo u svého prodejce Ford.
Jim Farley

Výkonný viceprezident pro Evropu, Střední Východ a Afriku
Ford Motor Company
Sumi2000
Jenže Ford nemá žádné vlastní diesly , používá koncernové Peugeoty HDI...
Hodně Draze Investuj.. >😁
Ji/Ri
... jde vidět, že motorům rozumíš. HDi v současné době patří na vrchol své kategorie...
Hammunasakra
Kterej a v čem konkrétně 😉

Nebo jen přání otcem myšlenky >😒]
LEGOPARK
"V odborných kruzích jsou dokonce systémy schopné rozpoznat měsíc cyklus veřejným tajemstvím."

MESIC CYKLUS???
Stejsn
Njn. Původně tam mělo být "menstruace cyklus".
térový papír
neznáš měsíční cyklus?
Prostě krámy.
Bureš je tranďák
nasua23
Takže, když to shrneme....
Kašleme na nové limitní emise, stejně neodpovídají reálu, tak je rovnou vypusťme.
Přece nemůžeme po těch chudinkách automobilkách chtít, aby dělali ekologicky nezávadná auta. A oni nám tu tak šlapají na bebíčko.
My přece taky prdíme, že jo.
Jej, to jste mě dnes ráno potěšili.
Hned si půjdu kleknout za nějaké "normální " aouto a načichat se vlastně nezávadného odéru.

ps. pánové, alespoň shrbená páteř by neškodila
Emel
Dieselgate má tři hlavní dějové linie.

Jedna je podvod s měřením emisí u VW. Aktuálně se zdá, že se týkala (pouze) Euro 5 motorů EA189 prodávaných po celém světě a že tedy tyto motory "reálně" neplní ani Euro 5, ani americkou normu. Aktuální zápletka je a) pokuta a b) řešení u aut v provozu (některé z nich třeba s vymontovaným DPF apod.).

Druhá dějová linie je o tom, zda a jak naftové motory všech výrobců a generací (a hlavně té současné) plní emisní normy. Do téhle linie pasuje i dnešní článek a já s ním problém nemám, jen bych spíš uvítal podobnou informaci od nějaké oficiální autority... a jak už jsem psal iudexovi, jsem trošku překvapený, že se v tomhle nic neděje.

A konečně, třetí linie... definice toho slůvka "reálně". Když se nad tím člověk zamyslí, tak pojem "reálné emise" vlastně nemá smysl, lze jen nahradit jednu metodiku jinou metodikou... a pokud možno nějakou, co má smysl.
Ozzman
Ano, obsah, který je v článku sdělen, je poučný a ukáže, že VW v tom "reálném" (jak píšeš správně, musí se definovat, ale všichni víme, že je jiný, než ten laboratorní) provozu nežere děti, ale že je stejně smradlavý/čistý, jako ostatní. Problém "dieselgate" je ale v bodě 1, jak píšeš.

Pokud si chceme hrát opravdu na ekologii, jedinou změnou musí být změna metodiky měření, takže zpřísnění.
Emel
Problém Dieselgate je v 1), mě ale zajímá víc 2) a 3).

Jestli je řešení ve zpřísnění norem si nejsem úplně jistý, ty normy musí hlavně být blíž realitě... i kdyby se měly ty limity zvýšit. To je ale politicky velmi citlivé téma a asi proto se v poslední době všichni radši koukali jinam.

Trošku jsem doufal, že velký třesk Dieselgate by mohl dát politikům a úředníkům šanci předstírat překvapení a něco s tím udělat... ale samotnému mi to zní trošku naivně.
Ozzman
Mne nejvíce zajímá, jakým způsobem to VW napraví a jaký to bude mít vliv na auta, která jsou již u lidí. Jako zákazníka by mne třeba pokles výkonu dost naštval
Blue Sun
Norma může být klidně přísná, problémem je ten měřící proces. A pokud ho diesely nebudou schopné splnit... no, tak prostě nebudou diesely v osobácích. Svět se nezhroutí (maximálně tak něčí sVWět)...
Emel
A když se pak stanoví přísná norma i pro benzín a benzín ji nesplní, tak bude všechno na elektriku? Nastavit nesplnitelnou normu asi není řešení... zejména vzhledem k tomu, že naopak normy CO2 jsou obtížné pro ten benzín.

Co se VW týče - nemyslím, že by VW byl na naftě víc závislý než jiné evropské značky... nakonec jeho domovské trhy nejsou tak orientované na naftu jako třeba FR nebo GB.
Blue Sun
To už je umění balancování mezi snesitelným rozvojem a snesitelnou ekologií. Takhle od stolu se nám plácá hezky, ale realita je vždycky asi tak o řád složitější...
Tím sVWětem jsem spíš myslel sny "za pět na sto py*o a táhne vocpoda"...
Anonym
Proč by reálné emise neměly smysl? Je to stejné jako reálná spotřeba, tzn. průměr dosahovaný všemi řidiči. Dnešní diesely Euro 6 mají čidla NOx (kvůli činnosti katalyzátorů), takže kromě vůle automobilek nic nebrání tomu, abychom znali reálné (průměrné) emise NOx všech dieselů Euro 6 na evropských silnicích. Dle těch dat, co naměřili v tom článku, to vychází zhruba na 1 až 2 g NOx na km.
Emel
Protože když stejnou trasu projede stejné auto stokrát, tak u toho bude mít sto různých výsledků a mezi nejlepším a nejhorším klidně několikanásobný rozdíl. A ty potřebuješ ty emise znát předem, nikoli zpětně.

Uvedeš nový motor a u něj je potřeba otestovat, jaké jsou jeho emise a jestli plní normy. Všichni teď křičí, že se má testovat, jaké jsou "reálné" emise, ale žádná univerzální definice toho "reálné" neexistuje a z podstaty věci ani existovat nemůže. Jediné co lze je přijít s lepší metodikou.

Tak to bylo myšleno.
Anonym
Ano, v tom máš pravdu, neexistuje univerzální definice reálného provozu. Právě proto je nesmysl vymýšlet metodiky, které mají provoz simulovat. Díval jsem se na vývoj nového cyklu WLTC .. a jen jsem se smál například snaze normalizovat miliony řidičů jezdících s různými stovkami odlišných motorů do jednotného algoritmu řazení převodových stupňů.
Buď tedy budeme sbírat data z reálného provozu a automobilky si budou muset předem otestovat auto v reálných podmínkách (například můžou dát sto aut svým zaměstnancům a rok sbírat data), což by ale vyšlo dost draho.
Pokud chceme něco jednoduchého a laboratorního, je nejlepší vzít samotné motory na motorovou brzdu a měřit normované emise pro všechny běžné provozní stavy motoru, například volnoběh u studeného motoru, maximální výkon motoru při provozní teplotě, nějaké přechodové stavy se změnou otáček atd (samozřejmě dát do toho trochu nějakého náhodného algoritmu, aby to pokaždé nebylo stejné, aby automobilky nemohly zase "optimalizovat").
Emel
Přesně tak :yes😒br />
Tohle je filosofická diskuse na dlouhé zimní večery. Vzpomínám na Clarkssonovu obhajobu XC90 spočívající v tom, že se do toho auta vejde tolik lidí a věcí jako do dvou normálních aut - a tohle je taky argument, proč by třeba Traffic měl mít stejné emise jako Mini?

Sběr dat z reálného provozu nevidím jako reálný... a i pokud by se to podařilo, tak si nejsem jistý, že je správné penalizovat třeba BMW za to, že s jejich auty řidiči v průměru častěji létají po autobahnech 200+ a tedy produkují více emisí.

Motorová brzda není úplně špatná varianta, ale testuje pouze samotný motor a ne auto jako celek (tj. aerodynamiku například). I tady můžeme diskutovat o tom, co je logicky správnější... podle mě spíš testovat auto jako celek.

Nu, jak jsem říkal, námětů k diskusi spousta...
Anonym
Ano, diskutovat lze cokoliv. Třeba to s tím BMW mě nenapadlo, ale když bychom přijali tezi, že je nechcete penalizovat za rychlejší jízdu jejich zákazníků ... tak to zároveň znamená, že byste zákazníkům BMW chtěl povolit vyšší průměrné emise než zákazníkům Dacie, kteří jezdí pomalu ... na chudé přísnost musí být 😄
Ale tím jsme uhodili hřebíček na hlavičku. Jedna ze zásadních otázek totiž je, zda emise normovat na km (jak je tomu u osobních aut) nebo třeba na kWh (jak je tomu u nákladních aut).
Emel
Hlavně ta penalizace by musela být ex post. Tj. prodám pár milionů aut za rok a pak jen s napětím čekám, jak s tím moji zákazníci budou jezdit... to je taky zvláštní.

Zákazníky bych do toho nemíchal, ti dnes přece za vypouštěné emise nic neplatí... tedy kromě spotřební daně z benzínu, kde asi bude nějaká úměra mezi vypuštěnými emisemi a množstvím spáleného paliva.

Se základní otázkou souhlas a jasný názor nemám, viz ten příklad Traffic vs. Mini. Perou se ve mě dva principy - a) auto by se mělo testovat jako celek a ne pouze motor a b) je hloupost chtít stejné emise po osobní dodávce jako po minivozu (jako po supersportu).
overnight
k té tvé druhé dějové linii 😄
"Zkouška podle připravované metodiky, která je bližší reálnému provozu auta" 😒br />
[odkaz]

a ještě jeden zajímavý článek😒br />
[odkaz]
Emel
Tohle jsou hodnoty NOx naměřené jinou metodikou a porovnané s hodnotami platnými pro Euro 5 a Euro 6, right? No, to jsou zajímavé hodnoty...

Úplně nechápu to rozdělení aut do dvou tabulek E5 a E6 a ty hvězdičky, musím to přečíst celé.

PS: Zas to má Škoda zaplacené... 😉
Somewhere je už preč
NOx by mali merať s plne zaťaženými autami (max. celková hmotnosť), pri jazde 80 km/h do 10% stúpania. A namerané emisie prepočítať na 1 liter spálenej nafty, nie na 1 km. Potom sa spozná, ktorý motor za čo z pohľadu ekológie stojí...
Spotreba je tiež dosť znamená, ale načo ju normovať, je to vec konkurenčného boja, pollitrový rozdiel bude každému šuma-fuk, ale pri vyberaní z áut, kde jedno berie v priemere 6,5 litra a druhé 8,5, to stojí za zamyslenie mnohým. A určite aj výrobcom.
Emel
Proč s plně zatíženými? Pokud auto uveze 600kg místo 300kg a vyprodukuje u toho o 10% emisí víc, tak je svým způsobem ekologičtější, ne? Mimochodem, jízda do 10% stoupání není úplně typická věc, to je kopec jako blázen a třeba v Holandsku se nic takového nevyskytuje 😄 .

Možných variant je spousta, ale žádná není bez problémů a žádná nebrání tomu, aby automobilky v druhém kole zareagovaly "optimalizací" na ten konkrétní režim. Tvůj postup by nejspíš vedl ke snižování pohotovostní hmotnosti atd.
Somewhere je už preč
Na veľké zaťaženie sa ťažko napasuje nejaký úsporný režim, tak preto. Užitočné zaťaženie je taktiež dosť slušným argumentom voči konkurencii, rovnako ako znižovanie celkovej hmotnosti a tým aj spotreby by v globále bolo pozitívne. Plus by bolo možné autá voči sebe porovnávať oveľa relevantnejším spôsobom - na hornej hranici možného využitia. Hovorí sa, že charakter človeka sa najlepšie spozná, keď je pod tlakom. Podobne by to mohlo fungovať aj s autami.
Ondore
Ja by som to zjednodušil - dieselgate je vo svojej základnej podstate iba o tom, že vw cielene oklamal certifikovaný proces merania a ich motor len vďaka podvodu splnil podmienky homologizácie na prevádzku v USA.

Všetko ostatné - t.j. emisie v EU, emisie v reálnej premávke, emisie konkurencie, to už je len kopanie okolo, tanečky aby sa zľahčila vina, zakryla podstata samotnej kauzy a odviedla pozornosť inde.

Ešte by sme mohli pridať dva postrehy😒br /> - Máme tu fakt silnú skupinu tých, čo nechápu. Emisie sú im voľné (ako väčšine) a berú to ako šikanu (ich obľúbeného) výrobcu automobilov. Zjavné porušenie zákonov akoby pre nich neexistovalo. By ma zaujímali ich reakcie, keby títo ľudia v potravinách (ich obľúbeného) výrobcu potravín nachádzali 40x vyššie hodnoty škodlivých látok ako je stanovené...
- A napokon tu máme auto.cz, kde redaktori očividne majú prémie nastavené od počtu videní a množstva diskusných príspevkov. Inak si nemožno vysvetliť donekonečna prekrucovanú tému dieselgate, ale ani automatické púšťanie videí 😄
Andromeda
Souhlas :yes: .
A ony Tvé postřehy - jsi ještě velký diplomat >😒] .
Emel
Ono to není jen o USA, nějaká forma svolávací akce se chystá i u nás.

Všetko ostatné - t.j. emisie v EU, emisie v reálnej premávke, emisie konkurencie, to už je len kopanie okolo, tanečky aby sa zľahčila vina, zakryla podstata samotnej kauzy a odviedla pozornosť inde.
Noo... jako názor beru, ale nesouhlasím. Pro mě je mnohem podstatnější to, kolik kdo vypustí emisí v EU, než to, jestli někdo očůral měřící proces v USA.
Ondore
"Pro mě je mnohem podstatnější to, kolik kdo vypustí emisí v EU, než to, jestli někdo očůral měřící proces v USA." - súhlasím, že emisie v EU sú dôležité, moc dôležité!
Ale v tejto chvíli nemôžeme viniť koncern, že by porušoval naše zákony. Tam sme iba na začiatku procesu, vôbec netušíme či sa vw (a iní) dopustili protizákonného konania. O peniaze ide v prvom rade, takže štáty si logicky chcú postrážiť, či automobilky skutočne dodržali plnenie emisných noriem, pretože na ich základe brali dotácie (príp. neodviedli správnu čiastku za zvýšené emisie). Ak by k nim prišli podvodom, tak tie peniaze musia zákonite vrátiť. To je tá prvá a základná vec, ktorá stojí na začiatku celého.
Prehodnotiť systém merania, aká by mala byť stanovená výška emisií, stanoviť normy, ktoré povedú k reálnemu zlepšovaniu a nie iba fiktívnemu, to sú veci, ktoré (dúfam) budú riešené následne.
Emel
Za vyšší emise NOx se žádné poplatky neodvádí a o žádných dotacích vázaných na emise nevím, to je zase CO2.
Ondore
Môže byť, zachytil som len, že medzi regulované emisie patrí PM, NOx, THC a CO, koľko a za čo sa vyberajú poplatky fakt neviem.

Dotácie viazané na emisie - ak si správne spomínam, tak napr. v Španielsku keď mali akciu "nové za staré", tak dotácia štátu bola podmienená maximálnymi emisiami auta.
Emel
Regulované = pokud motor překračuje limit, nemůže dostat homologaci a bakšiš nepomůže. To jsou normy Euro.

No a pak je tu CO2, kde EU stanovuje maximální objem (resp. hmotnost) CO2 na 100km při normované spotřebě (protože hmotnost CO2 je přímo úměrná spotřebě), počítá se průměr dané automobilky a při překročení limitu se platí paušál za každý gram a auto.
Ondore
To ale znamená, že ak neplnia regulované emisie, tak v prípade, že by sa to nedalo "opraviť", tak prídu o homologizáciu a majú na krku žaloby ľudí, ktorí tým pádom prídu o techničáky. Neverím, že by sa to stalo, ale v tomto bode by sa mali nad rozsahom dieselgate zamyslieť tí, ktorí EA 189 majú pod kapotou a tu sa tvária, že o nič nejde. By sa rýchlo zmenili na najväčších krikľúňov, ktorí by chceli odškodniť >😁
Emel
V principu - přesně tak :yes😒br />
Jestli lze přijít zpětně o homologaci a co by to znamenalo pro auta v provozu a zda by v extrémním případě mohli třeba majitelé žádat vrácení plné kupní ceny, to je pole neorané. Zatím se VW tváří tak, že magickým zásahem do SW zajistí nápravu... o tomhle ještě uslyšíme.
MajoX
nuz precital som si ako to mila redakcia merala a vysledok, pokial by to niekto nechapal sa da hyperbolizovat do jasnejsieho prikladu.

redakcia zmerala ze v holubom truse a kravskom truse je zhruba rovnaky podiel dusika a vyvodila z toho ze ked vas oserie holub alebo na vas vyklopi tatrovka 10ton hnoja je to to iste.

LOL. a este sa aj na zaciatku priznaju, ze vobec nemeraju hmotnost NOx, ale idu iba porovnavat jeho podiel vo vyfukovych plynoch. spriemerovat podiely na celku a spriemerovat hmotnosti je sakrametsky rozdiel, ale to redakcii vobec nevadi.
Barry Lyndon
Snížit nesmyslně vysoké zdanění benzinu a diesely do 3,5 t pak pomalu odejdou do zapomnění...
Hammunasakra
:yes: :yes:
kyklop
Do zabudnutia neodidu, len ostanu v kategoriach kde maju zmysel a benzin tam skratka zmysel nema
jiricekc
"Vazena" redakce, clanky jako tento si rezete vetev pod zadkem. Bud ignorujete podstatu problemu (t.j. Podvod), nebo jste placeni za odvadeni pozornosti jinam. At jedno, ci druhe, mazu tento web z favorites. Tento clanek je posledni kapkou.
Hammunasakra
Jo tenhle článek je fakt přes míru 😐
Argumentace typického VAGinisty ve veci skandálu Volkswagenu se dá shrnout do dvou vet které postaveny vedle sebe nedávají smysl😒br />
1.
Volkswagen nepodváděl.
2.
Podvádějí také jiní.
Jirka.12345
Argumentace místních VWantifans😒br />
1.
Dýchají to naše děti

2.
Podváděl jen VW, vůbec nevadí že „aktuální Subaru Forester s motorem 2.0d, při provedeném měření firmou IHR Technika vykázal v reálném prostředí vyšší množství NO než dvojková Octavia splňující jen normu Euro 4“

Jste úplně stejně směšní, jako ti co říkají že VW v USA nepodváděl...
A když není argumentace tak pomůže alespoň palec dolu >😒]
Hammunasakra
Ty by sis měl přečíst tu 130ti stránkovou původní zprávu Daniela Cardera 😄

Možná by pak nebyl za takovýho vypatlance. No i když ty asi i tak jo >😁 >😁 >😁 >😒]
Jirka.12345
Hammunasakro vypatlanec tady si ty, chodíš si sem pohonit a kopnout do VW >😒] Je zajímavé že potrefená husa se vždy ozve, tohle je přesně ten pablb, který je v jedné větě schopen říci jak NOx zabíjí, a když se dozví, že ostatní mají ty emise úplně stejné jako VW, tak zase napíše, že je to něco jiného, protože toho VW dosáhl podvodem 😄

Jsem rád, že si se ozval, měl bych na tebe otázku, seš opravdu tak blbej, nebo to jenom hraješ, a jsi placený z redakce za tyhle tvoje ultrapitomý komentáře, aby to tu zvýšilo sledovanost?

P.S. to že si hlupák si dokázal v minulé diskusi se mnou, když si nemohl pochopit že USA norma není o polovičku tvrdší než EU5. Po tom co si to nedokázal spočítat tak být na tvém místě zruším registraci a zalezu někam do nory a nedělám ze sebe ještě větší pako 😉
Hammunasakra
Ty si asi blbější než sem myslel >😁 >😁 >😁

Do přece VW netřeba kopat - stačí číst co kde zas po.rali >😒]

[odkaz] [odkaz]

Doufám že si majitelem TDI nebo TSI motoru. Vypadáš na to >😁 >😁 >😒]
Emel
Jaj, ten první odstavec jsi trefil perfektně - primární cíl kopnout si do VW maskovaný za ekologii... a při zjištění, že srovnání reálných emisí by mohlo dopadnout jinak návrat na bezpečnou půdu prokázaného podvodu... tenhle vzorec chování pozoruju taky.

Nic proti kritice VW, zaslouží si ji... ale aspoň by mohla být upřímná.
Ale, Emel aplauduje cloveku s nickem Jirka.12345 známému svými primitivními prasáckými príspevky. Podívejme co vsechno Dieselgate nevynese na svetlo. Zajímavé.
Joab
Jo, zaznamenej si to hezky do bločku.
Nemáš pocit, že poslední dobou zase fakt blbneš? Nepřijde ti, že se tak nějak zbytečně ponižuješ, vzhledem k tomu, čím bys do těch diskuzí nejspíš mohl přispět? Fakt škoda, že se víc nevěnuješ tomu co víš a umíš namísto neustálýho pohihňávání se tomu, že je nejúspěšnější evropská automobilka ve velkejch problémech.
A jasně, ty se vlastně směješ místním VAG-loverům. Akorát to tak už vážně nepůsobí..
Já si nemusím nic zaznamenávat do blocku. To jak se urcití lidé chovají si normální clovek proste zapamatuje.

Jo a jak moje príspevky pusobí je mi celkem jedno. Já jsem v místních diskusích nekolikrát vysvetlil (aniz bych musel) proc písu to co písu. Jestli tomu nekdo verí nebo ne je me úplne jedno. Je tady dost lidí kterí mé príspevky chápou.

Rozhodne si nenechám prikazovat co smím psát a co ne.
Joab
Jo. Ja ti jenom z pozice celkem nezavislyho, byt teda asi nechapajiciho, pozorovatele pisu, jak to na me pusobi. Jsem dalek toho ti cokoli prikazovat. Jenom je proste skoda, ze jakozto nekdo, kdo by tu diskuzi asi dokazal obohatit fakty, radsi klesas na uroven co ja vim, holdena a akorat tupe okopavas VAG. A pak se vzajemne urazis s kymkoli, kdo ma jinej nazor.
Za chvilku to zase akorat skonci banem, zejo.
Jirka.12345
Joab: Hele já třeba ani nemám takový problém s lidmi typu holdena. Protože ten prostě nenávidí VW a dokáže to přiznat a nestydí se za to. Pro mě ač má divný názory tak je to rovnej chlap.

Kdyžto Gilgilit/IPA je slizkej slizák, co tu vypráví o tom jak je nezávislý a chce jen spravedlnost, nechce nikomu ublížit a přitom z těch jeho antiVW příspěvků si musí každý udělat jasný závěr... 😉
Hammunasakra
Tak psycholog nejsi to už víme >😒]
Naznacovat neco co není pravda, prípadne lhát, to je vase dalsí specialita.
Hammunasakra
Rozčilovat se pod takhle demagogickym článkem je bohužel spíš na místě 😐
Není to tak, ze tupe okopávám VAG. Ale kdyz si to myslís tak ti to nebudu vyvracet.

Taky není pravda ze se vzajemne urazím s "kymkoli, kdo ma jinej nazor". Pokud bys vázne cetl to co písu tak by sis vsiml ne reaguji negativne na lidi kterí zámerne uvádejí nepravdivé informace, jejichz príspevky jsou v zásadním rozporu se známými fakty, kterí zámerne zlehcují tento skandál. Nejde o jiný názor, jde o lez. A v takových prípadech nemám zámer mlcet.

No a kdyby to zase skoncilo banem tak se nic nedeje. Tím spís banem od redakce která produkuje zatím nejodpadovejsí novinarinu své historie, Mozná byla chyba ze jsem se sem vubec vracel. Musím se snazit pocet mých príspevku omezit, ale v této afére kde je tolik mlzení a lzí to cloveku nedá.
Jirka.12345
Ano taky se přesně naplno projevuje ta Gilgilitova slizkost. Prostě nenapíše narovinu že nenávidí VW, raději tady bude mazat nějakou omáčku, kterou mu tady žere akorát tak Pepek Vyskoč s Hammunasakrou. (pokud to teda nejsou všechno jeho nicky) >😒]
Hammunasakra
Nech už toho a radši napiš proč se to ty snažíš bagatelizovat

Mrkni na příspěvek poga26 v 17:22 - možná změníš názor 😉

A jestli ne seš jasnej VAGnista 😄
Jirka.12345
JJ, v tom musím souhlasit. Hlavně nechápu že nějaké opravdu nezávislé a nezpochybnitelné měření neprovede EU, pak by jsme se tu nemuseli hádat o blbostech.
Nemuzu napsat narovinu neco co nenßi právda. To bych byl lhár tak jako ty.

Jinak zase naznacujes neco co není pravda?
_Karel_
Pepek Vyskoč je nick, jehož jediným důvodem existence je ironicky napodobovat Gilgita. Tak už se probůh vzpamatuj.
Vsimni si jak se klidne vecne snazím objasnit cloveku s nickem Jirka.12345 co a proc si o nem myslím, kdy nepíse pravdu atd., a jak tento údajný slusnák reaguje.

A jak primitivne vyskakuje do Hammunasakry (kterou jak vís casto nemusím).
_Karel_
Máš své dobré dny >😁 😉
>😁 >😁 >😁
Nizmo
Este stale je to cas napravit tajny agent pod krycim menom "novinar bez clankov" [odkaz] A nezabudni si zobrat so sebou blbku (ako si ju sam nazval) milenku Hammunalie-KRYSAkra 😉 Konecne zavladne klud na ACZ aky tu bol po tvojom BANe fake-ovy novinar 😉
Hammunasakra
Hele klídek já sem na holky! 😄

Navic co my víme jak IPA vypadá >😒]
Horall
Normálně, černá role,po zahřátí smrdí.
Ji/Ri
Zrovna u Emela jsi to netrefil vůbec. Ten kluk je naprosto v pohodě a s tebou to zase začíná pajtlovat. Ty si zase notuješ s Hamunokylisakrou a nikdo tě nestaví na roveň. Tak uber, začínáš to zbytečně přehánět. Myslím to v dobrém.
Názor nekoho kdo aplauduje primitivum a lhárum mám na háku. To uz bys mohl vedet.

Jinak pokud mají dva lidé podobný názor na místního diskusního prasáka a lháre s nickem Jirka.12345 tak to neznamená ze si notují.

Jo a bylo fajn kdybys upustil od rozjízdení tvých diskusních prasáren.
Ji/Ri
... pokud bych měl dodržet tvou notu, tak bych ti odepsal: ty mi nebudeš přikazovat, co mám nebo nemám psát. Ale budu se držet svoji a tak tedy: doble stlejdo >😁 >😁 >😁
v čem ta obrovská přitakávačka s kyliesakrouhamunou? ... ještě nedávno krev cáká na všechny strany a dneska si tu diskuzně vrkáte a div pusiny nedáváte? >😁 ... že je hamukilosakra diskuzně ohebná, či vlastně velmi flexibilní, víme, ale že zrovna ty necháš do svého revíru vniknout tuhle lištičku? >😁 >😁 >😁
Zrejme nechápes text který ctes. Já ti nic neprikazuju. Napsal jsem "bylo fajn" (správne to melo být "bylo by fajn") a to není zádný príkaz. Co vy - ty, Jirka.12345 a vám podobní písete - je vase vec. Bylo by jenom fajn (doufám ze ted to chápes) kdybyste nepsali primitivní prasárny a lzi.
Hammunasakra
Nevymejšlej konspirace to nejjednodušší vysvětlení bejvá pravda: Oba si myslíme ze si blb. Tečka konec 😄
Ji/Ri
Kdo oba? >😁 >😁 >😁 tak a je to venku... >😒] >😒]
Hammunasakra
Vysvětlím ti to: Víc lidi než 1 si myslí že si blb >😒]

Nebo jen fakt velkej blb muže stát na straně Jirky.12345 a sdílet jeho názory 😉
Jirka.12345
Tebe a Pepka s asfaltovou hydroizolaci bych lidmi nenazýval 😉

Matlák který se nejdřív sám usvědčí, že neumí počítat a místo toho aby zalezl někam do nory tak tu dál prská. A ve finále zjistí, že ani neumí pořádně číst editor jeden >😁
Hammunasakra
Jj přesně tebe sem myslel :yes: >😁

Hele vy se tak hezky doplňujetě, jeden za druhýho odpovídáte, stejný jméno máte - ste jeden blb nebo fakt 2? >😁 >😒]
Ji/Ri
Tomu říkám hamunokyliekřeč
Hammunasakra
Tos ujel. To je prostě prokazatelnej fakt :-!

Musíš uznat >😒]
Nizmo
Tak ty si asi jediny kto to nevedel o nich,ze tajny agent pod krycim menom FAKE PRESSMAN cunik Pe(i)pa a KRYSAkra Kylie tvoria stastny par..dokonca im to praje aj cinsky horoskop lasky >😁 >😁 >😁 [odkaz]
Hammunasakra
Tak nevim co je úchylnější - Jestli White a Gilgit co mi říkaj Kylie nebo tahle novinka že sem buzna kámoš s IPOU :yes: >😁

Protože si taky myslím že Jirka.12345 je blb - což bez diskuzí je žejo >😒]

Na takovejhle grupáč fakt nejsem ale pokud je kritérium myšlenka že Jirka.12345 = vůl bude to fakt velký >😁 >😁 >😁
Jirka.12345
Podle sebe soudím tebe viď? Sám si o sobě říkal že chodíš do gay klubu, akorát si nám nechtěl říct jestli za prací nebo za zábavou >😒]
Hýkající osel jako ty mě nemůže urazit, tak klidně nadávej 😉 Jestě tady chybí Pepek a jeho slinty, jenže ten se zase někde ukájí s asfaltovou hydroizolací >😁
Hammunasakra
Jj rozumem prostší jako ty to dělávaj 😄
Jirka.12345
Já zase slyšel že to dělají hlavně editoři jako ty, co neumí pořádně číst >😁
Hammunasakra
Jj tahle blbost cos napsal přesně odpovídá rozumem prostšímu jedinci :yes: >😁 >😁 >😁

Já JI/RImu napsal že se pobaví až zjistí mou profesi >😒]
Jirka.12345
Tady ses chlubil, že děláš bokem editora: Hammunasakra 12.10. 18:19
Asi se nad tvou prací pobaví víc lidí >😒]
Ty už si ty tvoje lži a výmysly ani nepamatuješ >😒] Jednou říkáš že si editor, podruhé že chodíš do gay klubů, možná nějaká rozdvojená osobnost😄
Hammunasakra
Ne ne ne nekecej: na příspěvek že neumim číst sem napsal: teď se pobavíš dělám editora >😒]

Jestli ti to přijde jako chlubení radši se neptám co děláš ty >😁

Že chodim do gay klubů? Tak to poď vsadit vo 10 míčů a najdi ten příspěvek. Bereš? 😉
Ji/Ri
Co editoruješ? .... protože tvůj psaný projev je čiré zoufalství.
Hammunasakra
Stylem trochu něco podobnýho jako je auto.cz 😄

Teda menší, takže spíš jako třeba [odkaz]

Jj psát všechno foneticky není vůbec jednoduchý 😉
Emel
...za jeden konkrétní postřeh. S tím jsem ale nikdy neměl problém, a to ani u jiných lidí, které jinak moc nemusím... nemyslíš? 😉

PS: ale máš pravdu, formulace je pátá cenová
Jirka.12345
Emele, ano, máš pravdu, je to pátá cenová, protože reaguji přesně tak jak si to dotyčný zaslouží. Všimni se že moje první reakce na Gilgilitův(zcela výjmečně) slušný příspěvek byla také slušná a neobsahovala jediné sprosté slovo, žádné napadání, jen prosté porovnání faktů a možná byla i o dost slušnější než ten jeho příspěvek.

Ale pokud mě někdo nazývá VYPATLANCEM(jako ten pablb Hammunasakra co nemá ani zvláštní školu) tak moje reakce bude vždy taková aby jí i takový asociál jako Hammunasakra pochopil 😉

A díky, že to vidíš a nebojíš se napsat pravdu...
Hammunasakra
Prosel sem si tvoje příspěvky. Slušnej není vpodstatě žádnej 😉

Vymatlaný všechny >😒]

Bohužel tě chápu. Co se dá dělat :-!

A nevopič se vymatlanče řikám já tobě >😁
Jirka.12345
Ještě že tobě kromě počtů nejde ani čtení >😁 Říkám ti vypatlanec, ne vymatlanec ty pako. A není to nadávka, říkal to IPOgilit, tak doufám že na tebe nemá jiný metr než na mě, nebo že by jo? >😒]
Není to nadávka pokud se skutecne jedná o vypatlance, tedy cloveka nízké inteligence. Je to nadávka pokud tomu tak není.
Jirka.12345
Gilgilete to si řekni panu doktorovy jestli ti to IQ změří, ale nejsem si jistý jestli u tebe dosáhne alespoň dvouciferné hodnoty >😒] >😒] Ty seš opravdu duševní mrzák, který si myslí že tu bude rozhodovat o něčí inteligenci >😁 Tady děláš machry a v reálném životě budeš takovej ten ušlápnutej asociál co sedí v koutě a jediný kde se může realizovat je diskuse na internetu. V podstatě mi je tě líto...
Hammunasakra
Teď tě pobavím: jen tak bokem dělám na jednom serveru editora. Vážně 😄
Jirka.12345
No jo někdy se i mistr utne😉
Hammunasakra
Jasně. Takže co teprv ty žejo 😉
MariAchi
Na svym vlastim fejsbukovym profilu.
Ji/Ri
... s jeho ej, aj, oj, ou, ie a fůrou hrubek ? ... ten edituje tak možná rolky od Harmoša za sebou na wc v Kauflandu. Nebo to možná bere, že když píše tady do diskuze a je hradní přítel od jiného diskuzního kolegy, tak je. >😁
Hammunasakra

Ne takhle vtipný to fakt nebylo 😄
Ji/Ri
... a nekoukal jsi na svoje? To by odpovídalo....
Emel
Už jsem to psal před pár dny Ipovi, tak to napíšu víceméně to samé i tobě: já tu nehodlám dělat mravnostní policii ani zkoumat, kdo si začal. Jak tak listuju tímhle vláknem diskuse, mám pocit, že nemá ani cenu bajtů paměti na disku, na kterém je uložena... a to při plném vědomí toho, kolik dneska disky stojí. Zvaž si sám, jestli ti takovéhle trávení volného času něco přináší...
Jirka.12345
Emele, ležím se slepákem v nemocnici, jinak bych svůj drahý čas někomu jako je Gilgilit nikdy nevěnoval 😉
Zjisti si jestli v té nemocnici nemají oddelení psychiatrie. Pokud ano tak bys mohl svuj pobyt smysluplne vyuzít na nejakou terapii. Treba mají neco ve smeru jak se odnaucit lhaní, to bys mohl potrebovat.
Jirka.12345
Třeba bych tam narazil na tebe 😉 😉
Ležíš v klecovém lůžku nebo máš dneska volno? >😁
Neboj, na me na psychiatrii nenarazís. Dej si tam nejakou terapii, prestan lhát, omluv se me za dosavadní lzi a vsechno bude OK.

V avataru más historický autobus, podle tvých vlastních slov je to Jelcz. Já se o uzitkové vozy, moderní i historické, dost zajímám, konkrétne i o téma Polsko. Jelcz uz jako výrobce autobusu neexistuje (vyrábejí se jeste v malém poctu nákladní vozy Jelcz ale to uz není ono). Autosan vyrábí i kdyz bojuje s obrovskými problémy, kamarád v továrne v Sanoku pred nekolika dny byl.

Proc to vsechno písu? Nevím proc más ten autobus jako avatar. Moje zkusenost je ze lidé kterí se zabývají histori automobilismu, tím spís historickými nákladními vozy a autobusy, bývají fajn pohodoví pozitivní lidé. Proto nechápu proc ty jsi takový primitiv který chrlí primitvní urázky a lzi (a to aniz by byl vyprovokován). Podivná vec.
Emel
Pokud se nepletu, měl jsem tenhle bus jako modýlek k vláčkům, v takové modrobílé kombinaci.
Jirka.12345
No někdy si i vtipnej, to je pravda 😄

O autobusu jsem přemýšlel, že bych mu udělal kartu, ale nevím, asi to není dobrý nápad, zase by se mě tady Pepek a podobný děti ptali jestli to plní EU6 a na to asi úplně nemám náladu.

Možná to bude tím, že jsem pozitivní a pohodový člověk, akorát když se srazím s primitivem jako seš ty tak na tom zase tolik pozitivního nevidím, to zas tak podivné nebude.
OK. Beru na vedomí tvuj názor ze jsi pozitivní a pohodový primitiv a lhár.

Pro tvoji informaci: pojmy "pozitivní a pohodový člověk" a "lhár" nejdou k sobe. A protoze jsi prokazatelne lhár, nemuzes být pozitivní a pohodový člověk.
N.W.A.
Jirko skore uzdravenie chlape ti prajem :yes:
Hammunasakra
Jj dojemný a teď švihej přeparkovat [odkaz] >😁 >😒]
N.W.A.
KRYSAkra co noveho doma?Nejako ste sa premnozili >😁 >😒] >😁
[odkaz]
Jirka.12345
Ji/Ri
Tak dát minus za přání zdraví může jen ......
Nejde o mravnostní policii nebo nejaké zkoumání. Ale pokud pravidelne sleduji diskuse tak vím na koho reaguji. Pokud na nekoho reaguji pozitivne jako ty tak do urcité míry dávám souhlas s jeho zpusobem diskusního chování.
Ji/Ri
....brzké uzdravení přeji 😉
Nastestí Jirka.12345 byl natolik fajn ze vzápetí potvrdil moje slova, a to hned dvema príspevky, viz formulace "jako ten pablb Hammunasakra co nemá ani zvláštní školu".

Jinak od nicku Jirka.12345 se na diskusích ACZ dají najít daleko primitvnejsí prasáctejsí príspevky nez v této diskusi (kdyby tvrdil opak tak se to dá lehce dohledat). To jen pro informaci.
Jirka.12345
Gilgilite, už si někdy slyšel o přísloví na hrubý pytel hrubá záplata? Mě by zajímalo jestli vy dva s Hammunasakrou říkáte třeba doma rodičům to co si dovolíte tady? Asi ne vid?
Tvuj slint "jako ten pablb Hammunasakra co nemá ani zvláštní školu" není treba rozebírat, ten mluví sám za sebe.

Otázku o mých rodicích nebudu komentovat protoze ti po tom nic není ale vseobecne nemám duvod nazvat v mé rodine nekoho vypatlancem protoze se tam takové osoby nevyskytují. To samé platí pro okruh mých prátel a známých.

S vypatlanci se principiálne soukrome nikdy nestýkám (pracovne to nekdy je nutné). Na diskusích se bohuzel nedá zamezit tomu aby na cloveka vypatlanci reagovali.
Jirka.12345
Tak Hammunasakra mi tu začal nadávat jako první, nevím proč bych mu nemohl připomenout že v nějaké předminulé diskusi nemohl pochopit že 0,044 není polovina z 0,18(pokud budeš chtít tak ty si to určitě dohledáš) To snad člověk který má všechny třídy základní školy zvládne. Nebo podle tebe ne?

Pokud na mě nebudeš reagovat slušně, (stejně jako já jsem reagoval na tebe v tom dnešním příspěvku) tak NEVIDÍM jediný DŮVOD proč bych já měl být slušný na tebe. Chápeš to?
Hammunasakra
To víš já reaguju jak si dotyčný zaslouží. Prostě na hrubej pytel hrubá záplata 😉
Jirka.12345
JJ, to už jsem si u tebe zvykl, když dojdou argumenty, nastoupí vulgarita >😁 >😁
Hammunasakra
Ty pako tos ani nepoznal ze tě doslova cituju? >😁
Ta sedla. >😁 >😁 >😁
Já na tebe reaguji tak jak si zaslouzís na základe tvých príspevku (viz taky prasácké príspevky v drívejsích diskusích).
Jirka.12345
Tak si měl říct rovnou že máš mindrák a že si myslíš že mi něco dlužíš od minule >😒] Protože já na tebe dnes reagoval slušně. Minule jsem na tebe reagoval tak jak sis to zasloužil minule...
Hammunasakra
Kurňa na tebe by to chtělo stroj času :yes: >😁
Já nemám mindrák, zrejme nechápes význam toho slova. Pokud reaguji na nekoho jako tebe tak logicky beru do úvahy i ty zvratky které jsi o me napsal drív. Nebo myslís ze budes jeden den nekoho bezduvodne prasácky urázet a druhý den je vse zapomenuto a jsi zase velký slusnák?

A nejde jen o minulou diskusi ale i ty drívejsí. Doufám ze si jeste pamatujes jaké vulgární zvratky jsi tam psal.
Jirka.12345
Tak já zase doufám že si pamatuješ jaké vulgární zvratky si sem psal pod nickem Gilgilit a proč si dostal ban který si podvodem obešel...
Pro tvoji informaci - takové vulgární prasárny jako ty jsem nepsal.

Ban jsem dostal za to ze jsem údajne urázel redaktory ACZ (moje údajné urázky byla ve skutecnosti oprávnená kritika místní odpadové novinariny, to ze jsem mel a mám pravdu se ukazuje práve v techto dnech) a za to ze jsem si opakovane dovolil o hlupácích napsat ze jsou hlupáci a o lhárích ze jsou lhári.

Zádný ban jsem podvodem neobesel. Lzes a tudíz jsi lhár.
Hammunasakra
Ty bydlíš ešte u rodičů? To ledacos vysvětluje >😁 >😒]
Ji/Ri
.... ty máš, jak tak v poslední době koukám, trvalé bydliště v zadní části nádvoří u jednoho místního diskuzního kolegy. Ale co s tmou, hlavně, že jsi konečně našel své místo.
Hammunasakra
Zezadu docela rád, ale máš smůlu já s holkama 😉

Ale tobě to s Jirkou.12345 sluší :yes😒br />
Kterej z vás je holka? Ne že by na tom záleželo - já sem tolerantní 😄

Koukat se na kluky bych asi nezvlád ale dvě holky :yes: :yes: :yes😒br />
Jestli si neviděl film Život Adele tak to dožeň. Je výbornej a ta lesbická scéna nejlepší co sem viděl :yes:
Ji/Ri
Napsat v pár řádcích tolik hrubek.... to musíš být editor někde, ne?
Hammunasakra
Hrubka tam neni ani jedna 😉

Ale psát foneticky na mobilu nebo tabletu neni žádná sranda 😄

Podstatná nebejvá forma ale obsah 😉
white label
Právě jsem (díky tobě) vyhrál sázku o to, která potrefená husa se (na rakci Emela) ozve jako první.
Navíc jsi časem (pod deset minut!) jasně potvrdil roli místního "favorita"... :😉 >😒]
Informace pro fanatického VAGinistu a okopávace s nickem white label: Tezko muzu být potrefená husa. To co píse Jirka.1235 v prvním odstavci a na co reaguje Emel práve já ve svých príspevcích nepísu. Takze tenhle "vzorec chování" mozná Emel pozoruje ale rozhodne ne v mých príspevcích.

Takze pro príste doporucení: Víc myslet a mín lhát.
Ji/Ri
Je pravda, že předvádíš docela solidní čardáš na hrobě vw.... počtem smajlíků překonáváš sám sebe z předešlých let 😉
Je mozné ze predvádím docela solidní čardáš, ale rozhodne ne na hrobe VW. Koncern Volkswagen není mrtvý a i kdyz ho cekají ne prílis veselé casy tak nezemre.

Mozná predvádím docela solidní čardáš na hrobe prehnaných ambicí fanatických VAGinistu a zároven na hrobe do kterého byla pohrbena novinárská cest tohoto webu.

Kazdopádne nemuze být pravda to co píse nick white label o reakci potrefené husy protoze práve veci o kterých písí preddiskutéri v mých príspevcich nejsou.

White label zase jednou rychleji kope nez myslí. >😁 >😁 >😁
Ji/Ri
>😁 😉
Emel
double
Jirka.12345
Gilgilite buď tak laskavý a zameť si před vlastním prahem. Pokud vím tak ty jsi už za své primitivní a prasácké příspěvky dostal ban, který jsi podvodem obešel. Tak raději šoupej nohama a mě si neber do huby. S každým jednám jak si zaslouží...
Zatím tady jeste neprikazujes kdo co smí napsat. A pokud bys si precetl ten príspevek tak já jen poukazuji na to ze diskusní chování které kritizujes, na coz reaguje Emel, není muj prípad. Nijak to vuci tobe není mysleno negativne. A jestli smím nebo nesmím napsat kombinaci písmen a císel Jirka.12345 fakt jeste neprikazujes.

Jinak kdyz uz zacínás s tím banem tak v dnesní diskusi bys byl nejvetsím kandidátem na ban zatím práve ty.
Jirka.12345
Tak se ještě jednou podívej kdo tady začal nadávat do vypatlanců jako první. A pak si poposedni ju. To že je to pátá cenová beru od Emela, ale né od někoho jak seš ty, chápeš to?
Jeste jednou, napsat o nekom kdo se prokazatelne vyjadruje jako vypatlanec (nekolik takových tady je) ze je vypatlanec není problém.

Tvoje slinty "jako ten pablb Hammunasakra co nemá ani zvláštní školu" prípadne podstatne vetsí prasárny z predchozích diskusí jsou trochu neco jiného.

V dnesní diskusi bys byl nejvetsím kadidátem na ban zatím práve ty, na Tom se nic nemení.
Jirka.12345
Ok, takže podle tebe není vypatlanec nadávka? Tak to seš vypatlanec jak vyšitej >😒]
Napsat o hlupákovi ze je hlupák a vypatlanci ze je vypatlanec nemuze být nadávka.

Vypatlanec = (v obecném jazyce, e😜resivně) člověk velmi nízké inteligence nebo s intelektem sníženým následkem nemírné konzumace drog.

Pokud ovsem o cloveku s nickem Hammunasakra, se kterých jen tak mimochodem v mnoha vecech nesouhlasím, tvrdís ze "nemá ani zvláštní školu" tak je to jasný nesmysl, lez a nadávka.
_Karel_
Poslední dobou se tu asi nejvíc hádáš ty- to jen k tomu "zametání před vlastním prahem".
Jirka.12345
No možná máš pravdu, nechám se vždycky zbytečně vyprovokovat nickama který za to nestojí..
Hammunasakra
Jj pro barevný jiný zákony než pro bílý :yes: >😁

Ty seš povedenej týpek :yes: >😒]
Anonym
Jirko 12345, cos to zase, cos to sněd?
Zjevně trpíš schízou a myslíš si, že všichni, co ti oponujou k tvým vulgátním nic neříkajícím příspěvkům, musí být jeden člověk, co mění nick. Řeknu ti novinu, je to víc lidí, co si myslí, že jsi pako!!!
Přestaň moralizovat a dojdi si změřit emise na tom tvým R-ťáku (z obrázku) s emisema EU -6!

P.S. Už se nemůžu dočkat nějaký tvý urážející reakce >😁, protože jen pako, co to nemá v hlavě srovnaný, si furt musí něco dokazovat a mít vždy poslední slovo.
Jirka.12345
A jéje, tys tu chyběl. Mě by fakt zajímalo jestli tyhle nicky patřej jdenomu člověku Hammunasakra Pepek Gilgilit IPA. Opravdu by bylo moc zajímavé kdyby redakce zveřejňovala alespoň část IP
Anonym
Neboj, je nás víc!!! Uvědom si, že to samé můžeme napsat o tobě, že si tady měníš nicky a zastupuješ všechny VWonanáčky >😁.
Ale chápu, že na českém webu, kdy 90% Čechů jezdí v nějaký plechovce od VW a chodí se ukájet na místní VWauto.cz, je těžké něco obhajovat :-!
Jirka.12345
Pepku Vyskoči, vždyť ti to píšu, kdyby u nicku byla IP adresa tak bychom pak měli oba jistotu. Co na tom nechápeš ty onanáčku? Jo a zeptej se IPA/gilgilita jestli onanáček je vůbec povolený slovo, ale asi budeš jeho oblíbenec, tak ti to nejspíš povolí používat. Jo a taky se ho zeptej na to ukájení, ale to tady vlastně děláte spolu, tak to by mělo být cajk >😁
Jenom pro porádek. Veta "Jo a taky se ho zeptej na to ukájení, ale to tady vlastně děláte spolu, tak to by mělo být cajk" je vulgární prasárna.
_Karel_
Na podobné úrovni jako Pepkovi "onanáčci".
Anonym
Proč by mělo být slovo onanie vulgární???? To už může být potom vulgární i slovo VW, když jsou to takoví podvodníci >😁 >😁 >😁 >😁
Jirka.12345
Pepku, tobě se to fakt kousne a budeš tahat nohu za sebou, neber všechno tak vážně 😄

„Pepek Vyskoč, vlastním jménem Josef Vyskočil, je nejlépe placený informátor v dějinách Česka.
Jeho matka Anna Vyskočilová byla ženou v domácnosti a občas si přivydělávala i jako posluhovačka. Ta žila s jistým opilcem Vyskočilem, který se živil jako vodič muly. Tento však byl mladému Pepkovi pouze otčímem, a již v mládí ho škádlíval slovy: „Pepku, vyskoč a zameč.“ Skutečným otcem Pepka Vyskoče byl kníže Karel ze Schwarzenbergu, dědeček Karla Schwarzenberga. Ten měl v mládí s Annou poměr a poté se jí s outěžkem zbavil, protože nebyla ze vznešeného rodu.
Pepek neměl v mládí lehký život. Jeho otčím ho často tloukl, což Josefa poznamenalo na celý život. Vyučil se kominíkem, ale protože měl závratě, řemeslo nikdy nedělal. Když se jeho otčím uchlastal k smrti, Pepek se odstěhoval se svou matkou do Putimi, kde působil jako pasák krav. Byl prvním člověkem, kterému se podařilo ochočit krávodlaka“ >😁 >😁 >😁
Anonym
Typické, když nevíš kudy kam, tak začneš urážet (třeba i formou trapných životopisů). Mimochodem, to mělo být jako vtipné?? ;-\
_Karel_
[odkaz]
Podobně vtipné jako zdejší Pepek Vyskoč, který se buď odkazem sám inspiroval, nebo ho sám stvořil.
Anonym
Karle, už ti někdo řekl, že opakovaný vtip není vtipem :-! .
P.S. Taky znám jednoho Karla (Pávka) a ten druhej možná bude Jirka :-!
[odkaz]
_Karel_
?? zaprvé, to ty jsi Pepek Vyskoč?
A zadruhé, jaký opakovaný vtip?
Anonym
!!
1. Nejsem Pepek Vyskoč
2. Když někdo vloží stejný obsah (Jirka citací, ty odkazem)
_Karel_
Jen jsem ti dal odkaz, odkud ta úúúžasně vtipná věc pochází. Vypadalo to snad, že to považuju za vtipný? 😲
jam2015
Jasné, že nie si Pepek Vyskoč. Si predsa Josef Vyskočil. 😄
Tak pokud tento text clovek s nickem Jirka.12345 povazuje za vtipný tak to hodne vysvetluje.
_Karel_
Onanie je jediný dobrý sex, co nám chlapům zůstal (Al Bunda ), onanáček je trapná nadávka dvacetiletýho kšiltovkáře.
Jirka.12345
Jenom bych tě poupravil, Pepkovi jsou "onanáčci" i „ukájení“ Jenže u Pepka to není problém, zatím co já takové výrazy podle Gilgilita použít nesmím protože bych byl sprostý. Tohle fakt nemá význam, už mi to připadá že se tu hádáme jak nějaký malý děti o slovíčka a kdo komu rozbil bábovičku...
Anonym
A všiml sis, že to začalo v moment, kdy jsi vstoupil na scénu ty?????? 😉
Jirka.12345
Takže si onanáček kvůli mě? >😁
Anonym
No comment (Viz. příspěvek o urážení výše.) Nechceš nás radši zase poučit o tom, jaký je rozdíl mezi EU 5 u nás a v USA. To už tady dlouho nebylo :-!
Jirka.12345
Pepku, na to si zajdi do školy nebo se zeptej doma, ale myslím že je to stejně mimo tvé chápání >😒] Zajdi nejdřív na Zeměpis, něco se nauč, pak možná pochopíš že v USA žádná EU5 neplatí >😒]
Anonym
CHA CHA, CHI CHI, CHO CHO
Ne, bavíme se o tvých primitivních urázkách a lzích na moji adresu.
Jirka.12345
Znovu, tak si vyhledej všechny tvé primitivní urážky a lži, a až si to všechno sepíšeš(to je tak na dva roky) tak se můžeme bavit,co bylo dřív >😁
Jirka.12345
Gilgilite a proč za to ukájení nevynadáš PEPKOVI který to tady první vytáhl? Že by na každého jiný metr? Prasárna to je až ve chvíli kdy to napíšu já, zatím co Pepek je OK? Pak se divíš že nejsi nezávislý.
Já písu o vulgární prasárne na moji adresu. Nevím o tom ze by Pepek o me psal ze s nekým ukájím.
Ji/Ri
... i ty u-kajícníku!!! >😁 >😁 >😁 😉
Já se spís venují pestování orchidejí. Ve výfucich VAGinistických vozu s motory EA 189 se jim výborne darí, mají tam lepsí mikroklima nez v brazilském pralese.
Anonym
IPO, nech Jiříka radši být, on už neví, ani co píše, chudák. Jediné, co umí, je urážet. 😉
Jiste ze jediné co umí je urázet. Pro me to není nic nového, já s ním mám zkusenosti z drívejska.
Anonym
Ty máš schízu, jak vyšitou. Zavolej do Bohnic, tam ti pomůžou. A jakou část IP by sis přál. Zadní, přední nebo prostřední. Kdyby jsi měl alespoň trochu ponětí o IT, tak bys věděl, že část IP adresy může být stejná pro několik adres a tudíž je to nic neřešící. To by tu musela být celá IP. Ale ty rozumíš jen EU 5, to už víme
>😁 >😁 >😁
Uz zase se snazís naznacovat neco co není pravda?
Jirka.12345
IPA/Gilgilite, ty už sis jednou nick vyměnil, tak tu nikomu neříkej co se snaží naznačovat jo 😉
Snazís se naznacovat ze nekdo zároven vystupuje pod víc nez jedním nickem, coz je prinejmensím v mém prípade lez. Nikdy jsem tady v jednu chvíli nemel víc nez jeden nick. Zmena nicku je neco jiného, i kdyz ty to evidentne nechápes.
Jirka.12345
Myslím že jsme to tu už jednou probírali, pokud sis změnil nick, podvedl si redakci která ti dala ban, tudíž podvodník může podvést i nás tím že tu mění nicky...Proto píšu že kdyby u nicku byla část IP adresy tak by bylo hned jasno. Nic proti tobě.
_Karel_
Jirko, Gilgit redakci nepodvedl. V diskuzi pod článkem oznamujícím ban pro Gilgita a Petrumra uvedl sám šéfredaktor Kovařík, že Gilgit se může vrátit, ale ne pod původním nickem. A jen bude-li důvod, bude opět zablokován.
Nejen že sám nepíšeš o nic slušněji , než sám vyčítáš Hamunasakrovi a Ipovi, ale píšeš čím dál větší kraviny.
Jirka.12345
Pokud vím tak tam byla podmínka že pokud se bude chovat slušně, koukám že holt všechno se dá ohnout jak se to hodí, že.
K tomu že nepíšu slušně už jsem se vyjádřil, píšu tak jak se chová druhý ke mě. Pokud mi nadává tak nemám potřebu před někým ohýbat hřbet. Dnes jsem psal slušně, přesto jsem byl podle místních guru vypatlanec. Tudíž můj slovník přizpůsobím tomu jak se mnou jedná druhý. A si poněkud mimo, s tím že někomu něco vyčítám, zkus si celou dnešní debatu přečíst znovu a od začátku.
Predevsím ohýbás to co jsi pred chvílí napsal. Jsi proste lhár.
_Karel_
Svým "návratem" nemohl podvést redakci, když mu byl návrat v podstatě nabídnut šéfredaktorem.
U IPY i Hammunasakry podle mě platí, a to se dá odsledovat- jak vy k my, tak my k vy.
Ale Ipa na rozdíl od Hammunasakry neodpouští
Souhlas. Ale místo neodpouští bych spís rekl nezapomíná.
Takze ty tvrdís "K tomu že nepíšu slušně už jsem se vyjádřil, píšu tak jak se chová druhý ke mě."

To znamená ze podle této logiky se tady na ACZ nenajdou tvoje príspevky kdy moji osobu prasácky atakujes jako první aniz bych se jakkoliv pred tím k tobe vyjádril? Ze se na ACZ nenajdou diskuse ve kterých je hned tvuj první príspevek v diskusi prásáckým útokem na moji osobu takze je evidentní ze jsem ti vubec nemohl dát duvod? Fakt to tvrdís, slusnáku?
Jirka.12345
Gilgilite, už si poněkud únavný, tohle mi může napsat kdokoliv jiný, ale né ty který tady sprostě nadáváš všem, kteří si dovolí s tebou nesouhlasit. Kdybych tady měl hledat všechny tvoje příspěvky kde někoho sprostě atakuješ, tak jich najdu spoustu v téhle debatě, ani nemusím hrabat někde v minulosti. Ale ty za to nestojíš 😉
Samozrejme, v momente kdy ti dojde ze ti muzu prokázat ze není pravda ze tvoje vulgarity jsou vzdy jen reakce a ze tedy opet lzes tak jsem najednou "unavný".

To je typická reakce lháru a údajných slusnáku. >😁 >😁 >😁
Anonym
😄
Uz jsem to psal nekolikrát: Nikoho jsem nepodvedl. Lzes a jsi tedy lhár.
Ji/Ri
... už to zbytečně hrotíš 😉
Pokud to nekdo hrotí tak Jirka.12345.
Ji/Ri
No no 😄 😉
Chuck Norris
...jezděte si dál v těch vašich korejských šunkách nebo žabožroutskejch křápech a mlaskejte si jak máte lepší auto než je celý vw dohromady ale neotravujte s tím ostatní. Všichni tu haníte nějaký redaktory a nezametete si před vlastním prahem. Jestli neumíte číst tak článek je hlavně o tom že auta mají dlouhodobě stejné emise a jestli tomu nerozumíte tak nereagujte a na mě se taky vyserte protože je to prostě fakt který vám řekne každý kdo tomu rozumí (na rozdíl od vás co tu píšete ty bludy a haníte jednu z nejlepších firem v oboru na světě). Zajímavé že všichni tu tvrdíte že nikdo nedokázal že ostatní automobilky také podvádějí, ale to není pravda, obecně se to ví a při testech emisí (ne na stk ale při schvalování) se auto tak upravuje že to nemá s realitou nic společného a už jen to je podvod a už jen to znamená že všichni podvádějí anebo ne? Co kdybyste se na to vy zabedněnci podívali tím způsobem že se prostě výrobek přizpůsobil normám? zajímá vás vůbec fakt že auta při crashtestech jsou přizpůsobený nárazům podle metodiky NCAP? A při smalloverlap najednou auta totálně selžou? prostě to výrobce přizpůsobil daným testům stejně jako emise. Tečka. A jestli se vám nelíbí můj slovník tak si přečtěte jak píšete vy.
Aaaaa, jeste jeden fanatický VAGinista. >😁 >😁 >😁 Vitej.
Anonym
dovolil jsem si poopravit tvou 1.větu (a doplnit pár čárek) ...jezděte si dál v těch vašich VW šunkách nebo NĚMECKEJCH křápech a mlaskejte si, jak máte lepší auto, než je celý SVĚT dohromady, ale neotravujte s tím ostatní. >😁
Chuck Norris
kluci já vás žeru >😁 jen tak mimochodem nevím kdo je vaginista ale smrdí mi to nějakou vagínou tak to si nemyslím že s tím mám něco společného. Druhá věc- přesně podobnou reakci jsem čekal vzhledem ke 100% složí zdejší diskuse ale překvapilo mě že tu nikdo nenapsal něco jako konstruktivní diskusi v reakci na připomínky co jsem uvedl... ale vlastně nepřekvapilo... od vlastníků žabožroutů, italů, tlustoprdů z ameriky a korejců se nedá nic konstruktivního očekávat...
Argumentujes jako typický vypatlaný VAGinista. Pokud ti to fakt nedoslo (i kdyz si nemyslím ze jsi az tak moc vypatlaný) tak VAGinista je fanatický prívrzenec koncernu Volkswagen AG (VAG).
béemvé
vidím, že jses v příspěvku Chucka skvěle poznal Gilgite 😉
A jeste jeden vypatlanec s nickem béemvé. Vítej, vás vypatlancu a VAGinistu je tady málo, kolegové na porovnatelné intelektuální úrovni potrebují posilu. >😁 >😁 >😁
béemvé
koukám, že slovo vypatlanec je tvé oblíbené >😁

bez tebe by tady nebyla taková sranda >😁 , ale stejně je mi tě moc líto >😁
Slovo vypatlanec není mé oblíbené ale je to nejlepsí oznacení úrovne skupiny místních disktutéru vcetne tebe.
béemvé
že zrovna starý známý psychouš jako ty tu bude kategorizovat místní diskutující, tak to je pecka ! >😁 >😁
Pro vypatlance jako tebe tady tech pecek bude víc. Ale nic si z toho nedelej. Zrejme za to nemuzes. >😁 >😁 >😁
Somewhere je už preč
Povedal by som, že škoda nervov.
Ozzman
Jinými slovy : Všichni jsou hloupí, ale jen ten, teří jezdí ve fauvé, je král světa >😁

A přesně kvůli takovým individuím tu vznikají ty nenávistné trestné výpravy na VAG.....

Když koukám k tobě do profilu, tak už to chápu... Octavia I TDI s Cimbu chipem... jasný >😁 Neříká se tomu dnes už spíš diagnóza?

A než mi začneš řadit mezi "odpad" zbytku světa, ve vozech VAG mimo jiné jezdím (a i jsme jich pár vlastnili).
>😁 >😁 >😁
kyklop
Priaznaj sa, ty mu tu octaviu s chipom zavidis >😒] >😒] >😒]
Anonym
Jasně, Vw je nejlepší firma ve svým oboru. Ted tu o krtečkovi, prosím >😁
Individualita
Evidentně nic nechápeš. To že většina aut v reálném provozu nesplňuje normy není podvod automobilek, ale nereálně navržené měření v laboratoři. Tedy jediný kdo doposud jistojistě podváděl je jen VW, protože uměle snižoval emise při detekci měření. Rozumíme si?
Barry Lyndon
jak už tu psali jiní výše - je prostě rozdíl "naučit se na test" a "opisovat při testu". Je rozdíl přizpůsobit charakteristiku motoru režimu, při kterém se testuje a přizpůsobit charakteristiku motoru testu jako takovému (s tím, že v běžném provozu v režimu testu jsou emise úplně jiné - vyšší).

Nicméně pokud je pravda, že ostatní na to jdou "obráceně", tedy že auto detekuje, že není měřeno, tak jsou to úplně stejní podvodníci jako VW.
Chuck Norris
no s tímhle se dá samozřejmě už tak nějak souhlasit... ale právě ta hrozně tenká linka mezi tím co ještě je přizpůsobit auto testu a co už není je hrozně diskutabilní... To už se pak dá vlastně říct že hybridy umějící jezdit na elektřinu vlastně podvádí také protože část testu můžou absolvovat jen na elektřinu která se ale v běžném provozu vybije a auto jede na jiné emise... pak co třeba systém start stop? v běžném autě je tlačítko na vypnutí- to je vlastně také lež kterou navíc ovládá majitel vozidla a (pokud je rozumný a nechce si zničit motor) dost často ho vypíná. Je toho prostě moc co se na autech "upravuje"...
Ozzman
Hybrid i start stop je technologie, která je povolená a snižuje emise a auta s ní jsou schopna jezdit po celou dobu provozování (ano, musí se dobíjet stejně jako tankovat)jsou s ní testeři, výrobci, či kupci seznámeni, kdežto tento software od VW byl tajný, nikdo mimo výrobců o něm nevěděl (teda zcela jistě věděl, ale mlčel).

Když to vemu do důsledků, tak by byl potom podvod, když autu naměříš nějaké emise na půl plynu v testovacím režimu, ale ve skutečností (stejně jako můžeš vypnout start/stop, nebo v hybridu nejezdit na el. pohon), pojedeš pořád na plný plyn, bude tvoje auto vypouštět násobně více emisí... je to podvod?
Ondore
Ide si Chuck Norris v sobotu ráno nakúpiť zeleninu na trh. Zastaví sa pri stánku známeho pestovateľa a pýta si hlávku šalátu.
Okoloidúci mu vravia: "Vy nečítate noviny? Čo neviete, že tento pestovateľ šalát urýchlil až príliš a je v ňom 40x viac dusičnanov ako je maximum podľa normy?"
"Mne to nevadí", povedal Chuck Norris, šalát zjedol a nezomrel.

Čo z toho vyplýva😒br /> - niektorí ľudia idú nakúpiť do iného stánku vo viere, že tam je šalát lepší
- niektorí ľudia si nekúpia šalát, ale zvolia redkvičku, pretože jej sa aféra netýka
- to, že nezomrieš hneď neznamená, že Ti to neškodí
- jedine Chuck Norris má vždy pravdu
iudex
Stava79
To že automobilka wv podvádí, víme. Přiznali se. Že podvádí ostatní to víme také ale ti se zatím nepřiznali a je zvláštní že se na ostatní málo tlačí. Třeba hyndai kia tam by mě to také zajímalo. Ale nejvíce mě zajímá proč mám platit eko daň při přepisu auta větší jenom proto že má nálepku euro 2, když novější vozy s euro 5 vypustí možná i více exhalací než mé auto. Bude nějaký novinář řešit tedy i toto?????
Bubáq
Vynikající výzva!
Velmi dobře zformulovaná a podporuji jí. redaktoři, prosím vezměte výzvu velmi váženě, vaše komunikace s MD bude mít větší váhu, než individuální komunikace občana/ů (bohužel).
!automaniak!
Tento článek je opravdu umění! Málokdo totiž umí vytvořit článek, který si vezme základní kostru příběhu, jehož začátek si už nikdo nepamatuje a který je tímto serverem tak zmanipulovaný, že postrádá základní smysl a vytvořit na tomto chatrném podkladě ještě chatrnější stavbu. Doporučoval bych redaktorům auto cz aby kandidovali do poslanecké sněmovny, neboť převážná většina jejích členů se profesionálně zabývá stejně zmatenými jednáními o ničem. A ten nepochopitelný omyl s Měsícem tomu přidal korunu. Je vidět, že zdejší redaktory spíše zajímají věci mezi nebem a zemí, nežli názory čtenářů.

Mimochodem se svým velice nedokonalým stylem jízdy mám v mojí hondě jazz 1.4 spotřebu 4,5l na 100km, jezdil jsem i s klasickým tdi (octavia 81kW) a spotřeba nechtěla jít pod pět litrů. Jsem tak hrozný řidič nebo je dieselové auto k ničemu?
DrRS
Kolika lidem tady autor "žere" tolik kolik tvrdí výrobce? Moc nás tady asi nebude, takže všem tedy auta produkují více emisí, než je uváděno....
!automaniak!
Pravda. Aneb jak jeden malý komentář vystihuje daleko více nežli nesmyslný mnohastránkový článek... 😉
Anonym
Znám i auta, co žerou méně než udává normovaná spotřeba. A spousta lidí si nechává přestavět auto na LPG, což emise oproti normovaným údajům dále snižuje.
!automaniak!
Chtěl bych vědět kolik dieselů Euro5 žere méně, než udává výrobce. Také by mně zajímalo, jestli se dá 2.0TDI přestavět na LPG >😒]

do mojí hondy by bylo LPG stejný nesmysl jako do toho TDI
Anonym
Na začátku vlákna jste mluvil i o zážehovém motoru, proto jsem tu myšlenku pojal obecně, neměl jsem na mysli diesely s Euro 5. Taky bych nedoporučil dávat do japonského auta LPG.
!automaniak!
Ok omlouvám se, je pravda, že některé motory obecně mají nižší spotřebu v provozu, než na papíře, ale jen málo kdy. Kupodivu i takový defender, kterému před asi půl milionem let napsali do papírů 11 litrů a potom je tam nechali napsané až do konce výroby. (i když při plném využívání potenciálu toho Land roveru je i 11l/100km málo, ale dá se s ním jedit i za výrazně méně) Mimochodem i ta 1.4 v mém voze si při bláznivinách (6000 ot/min ve městě a podobně) vezme 11 na sto 😄

i tak je ale pravda, že v naprosté většině případů jezdím pod normovanou kombinací, i když tomu řidiči Q7 ve zpětném zrcátku asi tečou nervy
Cuba66
= no to je hnus velebnosti!

Fakt si z nás děláte pr del, tak to rovnou pošlete výsledky měření Winterkornovi, může se obratem vrátit do funkce a požadovat po USA tučné odškodné, nemyslíte? A vy dostanete od koncernu taky tučnou odměnu 😉

Fakt to myslíte vážně??
Hammunasakra
:yes: :yes:
gil54
.......to jste se opravdu předvedli. 8-s :no:
Bubáq
Jaká manipulace? Vždyť předmětem veřejného pobouření není skutečnost, že skutečná spotřeba a úroveň exhalací se liší od testovaných!
Skutečným důvodem pobouření je podvod automobilky a způsob, jakým dosáhla schválení svých vozidel!
Takže zanechte zbytečného přeměřování skutečné spotřeby a věnujte se tomu, aby podvody organizované automobilkami přestaly!
A to ať už zreálněním zkušebního cyklu a podmínek, nebo zpřesněním zadání aby se vyloučil odlišný způsob práce motoru při přeměřování oproti standardnímu způsobu práce!
Aby se předešlo tomu, že zákazník kupuje něco jiného, než výrobce deklaruje.
Aby zákazník neničil ovzduší a planetu ve větší míře, než jak výrobce deklaruje.
Aby konkurence mezi výrobci skutečně vedla k reálnému zlepšení konstrukce motorů a ne k podvodu na zákaznících, jejich úsilí vynaloženém na koupi čistšího auta a na jejich zdraví!
Jirik_H
Je nutné znát celou pravdu.

1. Diesely mají podstatně větší emise než benzíny.

2. VW je za rozšířením (škodlivějších) dieselů v Evropě.

3. VW chtěl škodlivější diesely prosadit podvodem v USA, tam mají přísnější normy, které splní pouze benzín.

4. Ostatní automobilky, které viděly, že VW diesely procházejí a ovčané neznalí emisí dieselů je kupují, v rámci konkurenčního boje také šly do dieselů, a protože diesel smrdí, musely také upravovat firmware.

5. Diesely je nutné v osobácích zakázat. Jiné řešení, jak omezit pro lidi škodlivý smrad, není
Stava79
Už vím co je to myslí modře 😄 to bude asi modrý nafta cmoudhttps😐/m.youtube.com/watch?…
Hammunasakra
Dej ten odkaz znova a smaž to s. Jen http😐/
dyna15
Piaty bod podčiarkujem, ale myslím, že nastane tak nejako autmaticky, pretože automobilky tomu už vývoj budú prispôsobovať. Samozrejme, bol by som najradšej, keby naftové motory v autách neboli, bez ohľadu na to, že lode a lietadlá vypúšťajú toho svinstva viac.
Individualita
Pod to se podepíšu :yes:
Emel
Je zajímavé, jak konzistentně dokážeš mířit mimo terč.

1) Diesely mají větší emise, obecně, to asi ano. Čeho přesně, to je věc druhá. O moderních přímovstřikových turbobenzínech taky kolují různé fámy ohledně pevných částic.

2) Za rozšířením dieselů v Evropě není žádná konkrétní značka. Třeba francouzská auta mají pokud vím obecně větší podíl nafty v daných třídách, pamatuju i časy že Peugeot ve střední třídě nenabízel žádný benzínový motor.

3) Americké normy nesplní pouze benzín. Pokud vím, namátkovým testem prošlo BMW X5 3.0d a výsledek je v pořádku.

4) Viz bod 2... na počátku CommonRailu stál třeba konkrétně Fiat... ale dávat mu to za vinu je poněkud přitažené za vlasy.

5) Jo, já vím... a pak si ještě v referendu odhlasujeme zrušení EU a bude nám všem dobře.
Jirik_H
Kolik jezdí po Evropě dieselů made in VW a ostatních značek?
S močovinou splní US normy více dieselů, to ano. Ale vše se nějak prodražuje a tedy ztrácí konkurenceschopnost.
Jde o zdraví lidí. O nic jiného ve své podstatě. Pokud hlasování a rozhodnutí kohokoliv má nebo bude mít za důsledek zdravější prostředí, proč ne.
Emel
Upřímně - nevím. Mám po ruce české prodeje dle tříd a paliv, to je myslím dobrý základ. Třeba francouzské značky tu za 9 měsíců prodaly celkem 6 benzínových aut střední třídy a 410 naftových. VW 66 benzínových a 2831 naftových.

Golf je 2903:2165 ve prospěch benzínu, Peugeot 308 303:630 ve prospěch nafty.

Polo je dokonce 2498:23 pro benzín, francouzská konkurence je opět více naftová (např. 1254:146 Clio).

[odkaz]

Močovina je prostě další vývojový stupeň... jak se nafty hromadně adaptovaly na DPF, adaptují se i na močovinu, nebo už se adaptovaly.
Magister
Hlavně dodat, že automobilová osobní doprava se na znečištění ovzduší podílí tak minimálními hodnotami, že to nemá cenu řešit a EU normy jsou nesmylsné. Tedy se jedná o podivný ekofašistický plán jak poškodit diesely. Kdo a proč za tím stojí, těžko říct.
Hammunasakra
Víš že americký normy sou přísnější než evropský žejo? 😉

A že svět se neskládá jen z Evropy a USA? 😄
Barry Lyndon
"automobilová osobní doprava se na znečištění ovzduší podílí tak minimálními hodnotami"? To jako účelově lžeš a nebo tomu blábolu fakt věříš? Když vezmu např. Prahu, tak tady už prakticky žádné jiné zdroje než automobilová doprava (a to ještě z valné většiny auta do 3,5t) nejsou. A přesto je tu smrad jako blázen. Třeba nám ty "chytrolíne" vysvětlíš, z čeho vychází...

... teda my to víme, stačí se postavit na jakoukoliv křižovatku...
Blue Sun
Určitě za to může velká nákladní loď, která vám tajně proplouvá každou noc po Vltavě a vypouští své spaliny, aby zamořila Prahu...
XTad
No ty lodicky na Vltave urcite nejsou bez viny.
Barry Lyndon
zcela vážně nejsou. Ty turistické parníky by už dávno mohly být na CNG a ne na nějaký diesel z ČKD 50tých let...

... když ale nemáme na CNG ani MHD, tak to je pak těžké...
Blue Sun
A máme tolik plynu vůbec?
Barry Lyndon
plynu máme (globálně) daleko víc než ropy... 😉
Anonym
Plyn má váš oblíbence Soudruh Vladimír Vladimírovič >😁 >😁 >😁
Barry Lyndon
??? :-!
Magister je známý VYP, podobné bláboly sem nepíse poprvé.
A jeste jeden "e😜ert" který argumentuje jako vypatlanec. Tak se do toho vrhni, je vás tady dnes zatím málo (ale pár jeste doleze).
Somewhere je už preč
Hoci je to smutné, musím súhlasiť.Začína mi byť z ACZ a niektorých ľudí zle od žalúdka...
Aoyagi
Co mi nejvíc smrdí pod nos jsou sazomety.
XTad
Diesely tu byly i pred TDI. VW akorat (s pomoci technologie od Fiatu) vyrobil takovy, ktery jel, vydrzel a nezral. Tim oslovili hodne zakazniku, ale i tak si normalni clovek na 10-20 tisic km rocne koupil benzin. Ke skutecnemu rozsireni doslo az kvuli CO2 manii a vselijakym pokutam pro automobilky a pro firmy, jejichz flotily prekroci normu.
ozawasan
jako malýho kluka mne chytla v sámošce soudružka prodavačka, jak jsem vzal lízátko za korunu. Byl to takový ten klučičí test odvahy. Mno - dopadlo to eskortací za mamkou do práce - cca 50 metrů přes ulici a následným výpraskem, že si ho pamatuju dodnes....
Mé chabé - "ale voni kluci taky..." mělo za následek kýžené přerušení proudu facek..... Myslel jsem, že to zabralo.... Jenže to si mamka jen odskočila ke stolu pro dlouhé dřevěné pravítko, co jako účetní používaly na sestavy. Následná masáš mých gluteů maximů byla doprovázena výkladem, že se nemám vymlouvat na ostatní, když jsem to udělal sám....
Pochopili? Velmi poučné, jak vidím i na automobilový průmysl.....
Ji/Ri
...to mám taky pořád harddisku z dětství >😁 >😁 >😁
lled
Bud rad zes nevyrustal v Norsku >😁
Sumi2000
Ji/Ri
Podle posledního nezávislého výzkumu z dílny acz, se zjistilo, že onen "škodný" software byl prokazatelně nalezen pouze v oněch jednotlivých kusech vozu. V současné době se zjišťuje, kdo mohl v autorizovaném, nebo spíše jiném servise někde v garáži tuto nepotřebnou aplikaci aktivovat. Spíše se nezávislý testér kloní k verzi, že celé je to způsobeno jednotlivou skupinou ekoteroristických aktivistů, jež mají za cíl zlikvidovat vzrůstající popularitu značky fauvé na trhu s OV v USA a masovým zájmem o motory T D I. .... .
MariAchi
Ja bych za to normalne celou tu jejich Emeriku soupnul na Ebay.
Ji/Ri
Nebo na avízo mynymálně >😁 >😁 >😁
Kasprik
Test auto.cz. Hmmm muhehehe. redakce ať si změří raději šířku kufru v tom Vašem Passatu.
sargis
celu kauzu a zatial sa nedokazalo, ze motory pre Eurotrh ten soft maju...nech si da redakcia namahu doviezt americky Passat a vyskusat ten na aspon 1000 km 40/40/20 - mesto, mimo mesta, dialnica....
Este odmerajte nejaku konkurenciu, ktora podla Vasho testu vypusti skodlivin o 0,5% viac a nakoniec ju obzalujte na USA sude😊
Nic v zlom, ale ked sa spravodajsky web zrazu zmeni kvoli jednej dost protege znacke (preco ste neskusali aj ine auta pri ich problemoch a zvolavackach???) na investigativny, tak je to smiesne.
homat1
nějak jsem to v tom článku přehlédl a nechce se mi to číst podrůhé, ale byl tam rozbor palvia aby ověřili, že všechny testované modely, byly testovány nejen na správné a shodné palivo, ale také dbali aby se na zkušebním okruhu Mnichovo Hradiště testovalo za stejných klimatických podmínek atd.?

Bože, jak může někdo měřit něco na co nemá přístroje a výsledky si ještě úplně jalově domýšlí v rozporu s funkcí měřeného systému.
Anonym
[odkaz]

Co vy na to místní VWáčci? >😁
Barry Lyndon
Myslel jsem, že Číňané diesely dodnes nekupují - není to tam totiž rozumné. Při tamní koncentraci dopravy by je to mohlo zabít >😁
Gvick2
ale autorem celého testu je Martin Vaculík ze Světa motorů. Úvod článku se tváří, že test dělal Bureš či redakce auto.cz (viz "zjišťovali jsme...") ale celý test vyšel v dnešním čísle SM.
iudex
Neviem, čo je horšie: napísať takýto slint tváriaci sa ako seriózny článok, alebo ho prevziať a ešte sa pod neho podpísať. :no:
Inak na videu v článku je Bureš.
Somewhere je už preč
Možno to za pár dní vyjde v Rusku v periodiku "Za ruľjom", a podpísaný bude Asatur Bisembin...
Tiež píšu o všetkom...
[odkaz]
pogo26
Ten test nedělal Vaculík, ale firma a lidé, kteří dělají pro Škodovku. Netvař se, že o tom nevíš.
jossalito
A tvá konspirační teorie, za kterou se schováváš, je, že tato zkorumpovaná firma, je uplacená škodovkou potažmo koncernem a tudíž se jejímu měření, ani jejím certifikovaným a kalibrovaným přístrojům, nedá absolutně věřit. >😁

Přihlédnu li k tvému technickému rozhledu, vůbec se tvému vyvozování závěrů nedivím. Kde chybí znalosti, mají konspirační teorie vždy živnou půdu pro svůj růst. :yes:
Freddka
Jen takova mala otazka - jak jako muzete znat vysledky, ktere jste nezmerili ale misto toho jen odhadovali?
Jsem jen zvedavej, rad se poucim...

Cituji: "Rozdílem proti oficiálnímu měření dle metodiky NEDC je v tom, že přístroj neměří přesnou hmotnost vypouštěných oxidů dusíku, ale podíl oxidu dusnatého z celkového objemu vypouštěných plynů. Přesto zjištěná data mají vypovídající hodnotu. V motorech vzniká ještě oxid dusičitý, a to v takřka stejném množství jako oxid dusný, a tak se výsledky dají vztáhnout na celé NOX."
jam2015
Je naozaj zaujímavé, ako sa na základe jedného a narýchlo zbúchaného merania vyvodzujú generálne tézy o čistotnosti VW.
Anonym
v přepočto o 4 kč na litr. Další země se mají přidat. Těště se milovníci sazometů,dieslová éra končí >😁 >😁
jarafara
Tady se dnes ale fest onanuje >😁 Pak se divte proč jsou takové články...

Fajn test Mazdy MX5 momentálně 74 komentů, tohle 285 komentů :no: >😒]
Anonym
Motokára MX5 je fajn stroj, pokud jsi trpaslík a žiješ na jihu usa nebojihu evropy, že si užiješ vítr ve vlasech.

Jinak je to k ničemu. Aut co sedí jako motokára je víc, třeba Mini Cooper
jarafara
Je mi to k ničemu, jen mi to přijde zajímavější než toto... stále se opakující..dokola a dokola, radši test auta 😉 Ale je fakt, že tak zábavnou diskuzi mají už jen novinky.cz >😁
Anonym
Tady je aspon sranda, stejně jako u diskuzí pod čímkoliv z ruska.

U testu japonský káry ve který trpíš skrčeninou, vytřese z tebe duši ale jdou s ní báječně projíždět okresky se moc nezasměju.
A o tom že by mě to auto zajímalo se mluvit nedá, orgie nad auty typu Miata,MX-5, MR-2, tyobaru a spol, který prožívaj i někteří motorističtí novináři neprožívám.

A až si budu chtít přečíst test motokáry, přečtu si test Lotusu - tam Chapman dělal stroje už v době, kdy u Mazdy přemýšleli, jak by toho Fordu a Chevroletu udělali vlastní káru s podobnými tvary >😁 >😁
A jak to udělat, aby se ten Wankel pořád tak nesypal >😁
Emel
A vidíš, dneska nejvíc aut v US vyrobí Honda (hm, tedy před pár lety když jsem se na to díval). Holt časy se mění...
Anonym
Možná že vyrobí, protože ostatní maj továrny v Kanadě , Mexiku a číně. Ale neprodá...je pravda že v době kolem krize byli čtvrtí za GM, Toyotou a Fordem, ale dneska už je předběhl Chrysler Group a na záda jim dejchá Nissan, Hyundai a další
Emel
Píšu vyrobí a myslím vyrobí... pro mě to byl docela šok, netipoval bych to ani na druhý nebo třetí pokus. Neříkám že to nutně něco znamená a dneska to může bejt jinak.
Anonym
Chrysler a GM maj továrny v Kanadě a mexiku (gm ještě v číně a v koreii), toyota za dováží část aut z japonska, korejci a evropani z korei a německa/anglie atd
Hammunasakra
:yes: :yes: :yes: 😄
3_diamanty
budem len rad ak sa do popredia opat dostanu benziny ... podla mna uz akysi "stav nasytenia dizlov" nastal .... a pomaly ich zacne naspat ubudat .... uvidime.... pockajme si

ja to vidim tak ze v buducnosti sa vyrobcovia uz budu sustredovat opat viac na benzin .... pripadne na jeho kombinaciu s elektromotorom.... a ono dizel je aj z pohladu draheho vyvoja a problematickych emisii slepa ulicka....
Anonym
Má padnout podíl dieslů na 35% dle odhadů
Barry Lyndon
i 3,5 % by bylo příliš >😁
3_diamanty
no dobre chlapci... ale zase to neprehanajme no >😁 😉 ....
Hammunasakra
Klidně přehánějme. Nafta ve vozech do 3,5 tuny nemá moc smysl
3_diamanty
boze Hami ved slo o srandu... tvaris sa ako keby som fandil dizlom 😉

pritom ja dizel ani zadarmo nechcem ...
Hammunasakra
No problem já jen doufám že Evropa dal přestane blbnout a půjde stejnou cestou jako zbytek planety
3_diamanty
podla mna uz v najblizsich 10 rokoch nastane utlm dizlov aspon o tretinu... a tu usetrenu tretinku po dizloch preberu hybridne benziny ... ono vlastne pocet klasickych benzinov sa moc asi ani nezvysi..... ale na ukor dizlov sa zvysia hybridne benziny s elektromotormi ... uvidime... kazdopadne s benzinmi s elektromotorom tu nevidim problem ... kedze ziadnu naftu nespaluju .. 😉
Individualita
U osobních aut zcela zbytečné, tedy 0% >😒]
pogo26
Už mě ta propaganda nebaví a nebaví mě ani číst, kolik oveček jste na tyto bláboly zase nachytali. Opravdu si myslíte, že vám na to někdo skočí? Myslíte, že se najde někdo, kdo neví, že ten test dělala firma a lidé přímo napojení na Škodovku a VW? To v sobě nemáte ani kousek hrdosti? Je to hnus.
Hammunasakra
Tak nějak :-!
rokyta.p
Já myslím že o nic nejde, toto je hon na čarodejnice a bulvár ala Iveta Bartošová. Tak auto fouká v reálu jinak než jedna americká norma, no a co? Navíc každý ví že malinová limonáda není z malin.
Hammunasakra
:yes: >😁 >😁 >😁 😒

Fakt si napsal myslím? >😒]
rokyta.p nemyslí, kazdopádne ne normálním zpusobem, to je prece dávno známé.
Ji/Ri
...tvůj Gilpinismus je do očí bijíci.... >😁 >😁 >😁
???
Ji/Ri
...nedá se přehlédnout směr, kterým se hamunakilisakra ten malej zapšklej informačně vybavenej editor a duševní gigant vydal. To není nic proti nikomu, jen čistá konstatáž.
Hammunasakra
:yes: :yes: >😁 >😒]
Joab
Jakoze je z ostruzin?
jossalito
Ještě jsi zapomněl dodat, že tvůj Renault a jeho dci jsou, co se týče emisí, učiněný fialky. Pak to budeme mít komplet. >😁 :yes:
Somewhere je už preč
No fakt už si tu chýbal iba ty...
Ada je zase tady
Všechny ty srágory jsou na nic a nejlepší motor je 1,9TDI PD :yes:
tenterfield
A jaká je pravda? Ukázalo se že VW je podvodník. Nic víc nic míň 😉
Ji/Ri
... smutné je to, že to ods.ávají celkem solidní auta. To je smutný příběh o jedné velké hajz.ovině. Pro zákazníka z toho plyne, že tito melodyboyz se nezastaví před ničím a je otázkou, v čem všem jsou svolni obehrávat kohokoliv.

Trapným pokračováním je to, co hoši předvádí dále v médiích. Bohužel ten hnůj si vyžerou zaměstnanci, kteří odvádí dobrou práci. Borce bych zavřel na doživotí a zabavil jejich kompletní majetek. Jediné, co by jim zůstalo, tak vzpomínky v teplácích s ešusem v ruce.
_Karel_
Souhlas, jejich auta uznávám, "melodyboys" nemám rád bez ohledu na aféru. :yes:
Ji/Ri
:yes: 😉
euro89
Bylo jasné, že dříve či později se na auto.cz objeví článek, který z podvodníků udělá div ne mučedníky a celý problém se bude zlehčovat. Budou Vánoce a i redaktoři chtějí prémie. :-!
holden_holden
[odkaz]
Emel
Ale jo. VW má A-. FCA má BB-, stejně jako PSA. Renault si letos díky novým modelům polepšil na BBB-, stejně jako má Ford a GM. Můžeš si vygooglit, co ta písmenka znamenají 😉
_Karel_
To bych netipoval, že Ford má tak špatný hodnocení.
Emel
Výplatu bych na to nevsadil... ale myslím že jo. BBB- není špatný hodnocení, je to první investiční a lepší než BB... maj v tom teda dost hokej😒br />
[odkaz]
Pepa_007
Přečetl jsem si článek a zjistil o kolik více či méně vypouští tetovaný passat NOx.
Ale zda testovaná auta splňují normy EU to se nepíše.

😢 😢
Ja Prvni 123
sedí Čech v Americký hospodě a Američan mu říká: well, tak vy prý máte problémy s těma imigrantama.. co vám tam jezdí na mizerných lodích.. jo?
Čech smutně kouká do mizernýho piva a říká: jo jo, ale to bude dobrý.. zas tak strašně moc jich není, proti nám, evropanům...

U vedlejšího stolu se otočí indián, přivře oči ve své vrásčité tváři a řekne: ano, taky jsme to kdysi podcenili...
_Karel_
>😁 >😁 >😁 :yes:
Ten je drsnej! A smutnej.
Ja Prvni 123
Hmm.. ale jen málokdo to tak vnímá.

Hammunasakra
[odkaz] 😄
Jirka.12345
_Karel_
Tak už se někdo chytil za nos a změnil nadpis článku. Ale koule na obhajobu nenašel.
Somewhere je už preč
A čo zmenili?
_Karel_
Hm, tak nevím. Mě už na titulní straně zmizlo "definitivní konec amerického humbuku", ale zřejmě se to tam jen nevešlo, asi planý poplach. :no:
Je to tam porád.

Já jsem uz myslel ze to zmenili na "Definitivní konec Auto.cz".
>😁
_Karel_
>😁 >😁
To by mi bylo docela líto. I přes tyhle SM sr.čky.
Stejně se to podle mě učí od nich (Auto.cz od SM)
Somewhere je už preč
Mne už ani tak nie. Mám pocit, že keby po tomto článku tí slušní redaktori opustili tento bulvárny plátok, tak by sa ten koniec asi aj konal, a my by sme sa presunuli diskutovať nad ich článkami niekam inam. Myslím, že by nemali veľký problém nájsť solídnejšieho chlebodárcu. Ale ktovie, možno im dobre platia...
P.S.Možno je načase nájsť si na diskusie iný autíčkársky server. Podľa počtu palcov dolu tu niektorí naozaj nie sme príliš obľúbení a možno ani vítaní. Neviete poradiť? 😉
_Karel_
Velkým výplatám moc nevěřím.
To P.S. není moc optimistický, viď? 😉 Každý máme svoje fandy.
rohYpnol
Znáte ten zvláštní rod VAGů. Zrodil se kdesi uprostřed civilizace, kde včera znamenalo zítra. Bylo to někde v centropě evropy. Tam, kam se báli vstoupit islámem ošlehaní mudžahedíni. Tam, kde slunce zavítalo jen když nejprudší uragány rozmetly ostravskou mlhovinu plicního raka...
Somewhere je už preč
To je už kvapku trápne, nezdá sa ti?
MariAchi
Extremne trapne, ale co chces od studenta sociologie, kdyz se behem prednasky nudi...

Rohypnole: Jeste tak pul roku zpet jsi sice obcas napsal hloupost, nebot jsi proste ze sve pozice nevidel pres stromy les, ale pobavit se s tebou dalo. To, co predvadis posledni dva, tri, mesice je ale katastrofalni krec, zkus si to tu po sobe nekdy precist bez vlivu chlastu a huleni a zkus se zase trochu najit. Clovek by mel vekem dospivat, ne degradovat.
DonVito
Prostudujte si link viz níže, než napíšete😒br /> Dieselgate: Změřili jsme „emisní“ VW Passat 2.0 TDI EA 189 v běžném provozu. Definitivní konec amerického humbuku!
😉

[odkaz]

Mně to jako humbuk nepřijde.

PS Zajímavá je zkratka univerzity která VW odhalila (resp. podvod dokázala) - WVU 😄 Škoda, že se předtím neporadili s auto.cz >😁
Hammunasakra
:yes: >😒]
DonVito
Myslím, že vím, odkud redakce čerpala inspiraci pro článek 😄

[odkaz]
Hammunasakra
Už toho nech :yes: >😁
Potřebuju jít spát ráno jedu vyměnit na zimní 😄

Je fakt že tenhle článek je už moc. Leda že by koncern amíkum posílal pod logem Clean Diesel TDI druhý kategorie >😒]
Řidič007
to je o záměrném a vědomém podvodu na nás. A to je právě tragédie. VW prostě podvádí a podvádí i v jiných věcech. Když už redakce si dala práci a nechala změřit NOX a k tomu ještě úplně jinou metodikou, při které odhadují jen celkové oxidy N, mohla by převážit např. škodovky. Silniční váhy jsou skoro všude, nebyl by to problém. Také by mohla nechat změřit odpor vzduchu krabicoidních škodovek, který škodovka udává srovnatelný se sporťáky. Prostě podvod kam se podíváš. Od tachometru po "maxidot".
DonVito
Laicky můžu rozlišit měření redakce a viz😒br /> [odkaz]
str. 38
😄

Jaká byla tolerance měření, že vyšlo tak ''dobře''?

Ale samozřejmě souhlasím, že je to hlavně o podvodu VW.
Sumi2000
Taky by mohli srovnat odpor vzduchu u Bugatti Veyron, že..? >😁
DonVito
Téměř doslovný překla😜 ''Stavěli jsme totální sr*čky.''

Tohle o sobě říká sám VW, tak co to tady píšete?????????????????????

[odkaz]
Hammunasakra
:yes: :yes: :yes: >😁
DonVito
I když přesnější překlad by byl asi: totálně jsme oj*bávali.
L. Kopal
Mezi odborníky v oblasti emisí se již léta ví, že uváděné hodnoty NOx u dieslových motorů všech značek neodpovídají skutečným hodnotám v provozu. Kdo vlastní dnešní moderní vozidlo s dieslovým motorem si toto může lehce ověřut, když se podívá do hodnot spotřeby uváděné v technickém průkazu a porovná se skutečnou spotřebou svého vozidla. Ta se obvykle pohybuje o 1l a více nad spotřebu uváděnou výrobci. To že VW byl první komu na to přišli je jen smůla. Podvádějí opravdu všichni. Nevím zda stejným způsobem jako VW. Ale prostě podvádět musejí. Spotřeba dieslových motorů od dob zavádění stále přísnějších norem EURO se nijak výrazně nezměnila a proto nemohla nijak výrazně klesnout ani produkce NOx. Filtry pevných částic NOx nezlikvidují.
Somewhere je už preč
Netrep. Dokáž.
L. Kopal
A co mám dokázat. Jestli umíš číst v TP vozidel a rozumíš jak funguje spalovací motor a máš trochu rozumu, tak si to vydedukuješ sám. Pokud ne, nemá smysl s tebou diskutovat.
Ada je zase tady
Přesně. Příště, až si ti blbí politici odhlasují, že gravitační konstanta není 9,81, ale třeba 6,3, tak zdejší vymaštěnci budou vykřikovat, že VW podvádí, protože stále v provozu svých vozidel počítá s číslem 9,81... Žádný mozek, žádný vlastní rozum, jen opakovat, co píše bulvár :no:
-------
[odkaz]

Pamatujte jsi, že pod kapotou na osobního vozů nepatří diesel :no:
Barry Lyndon
to co píšeš je poněkud na hlavu postavené, když emise NOx a spotřeba spolu souvisejí spíše NEpřímo úměrně... Vážně si nepleteš NOx a CO2? 😉

(odvozovat emise NOx od spotřeby je podivuhodné mimo jiné proto, že v naftě žádný dusík není >😁 )
Somewhere je už preč
Si si istý, že vie, o čom píšeš?
L. Kopal
I ty chudáčku. Napsal jsi "spíše souvisejí". >😁 Jak skvělý technický obrat. Nejdříve si o tom něco přečti a pak tady plkej.
Pokud chceš snížit množství NOx z naftového motoru, musíš snížit přívod vzduchu do spalovacího prostoru, snížit přívod paliva a teplotu výfukových plynů a tím i snížit výkon motoru - je to jen velmi zjednodušeně. Dusík u bezdusíkatých paliv se do výfukových plynů dostane právě z atmosférického vzduchu. Čím chceš větší výkon, tím musíš spálit více paliva a tím vzniká více tepla a tím i více NOx.
Mimochodem CO2 je právě produkt dokonalého spalování paliva. Nepleteš si ty náhodou pojem CO a CO2. Vypadáš na to >😁
Hammunasakra
Bacha NOx chrlíčíslo americká Jetta 2.0 TDI vypouští to 40 ti násobný množství při poskakování v koloně. Při plynulý jízdě po dálnici 120 km/h je celkem ok 😉

Čimže je nastavená přesně obráceně než BMW = úplně debilně. Na dálnici se NOX rozptyluje nejlíp, v tý koloně nejhůř :-!
Ja Prvni 123
Jak prosté konstatování vyvolá smršť mínusů.. pozoruhodné...
Hammunasakra
Počet fanatickejch příznivců který často do minuty zmínusujou i pouhý konstatování je fakt zajímavej 😄

Skoro bych věřil že v tom má prsty i někdo z redakce >😒]

Nebo od provalení držej VAGnisti i noční protože 3 :no: do minuty sem tuhle dostal i v jednu ráno >😁
Ja Prvni 123
😄
Ja Prvni 123
Lžeš z hlouposti nebo zištně?

Nesmyslné normy, nedefinovaná testovací metoda a s tím spojená neraálnost výsledku je věc jedna.. chronická.

Cílený podvod a na tom podvodu postavená obchodní strategie je úplně jiný případ - a je to ryze VW záležitost.
nick.name
Chtěl jsi něco říct nebo jenom opisuješ článek? Tady jde právě o to, že problematiku podvádění a falešných softwarů zaměňují s nedokonalostí evro-cyklu. Kdyžtak si přečti další příspěvky.
homat1
to je pěkný, ale produkce NOx není přímo úměrná spotřebě paliva, ale způsobu hoření směsi.
-------
[odkaz]
Anonym
Já se jen divím, že se se žalobou ještě nevytasilo greenpeace. Asi tam bude nějaký VW lobíčko. Každopádně by si VW v ČR zasloužil alespoň ROPÁKA roku 2015.

A šup sem s -palcema!!!!
Somewhere je už preč
Ropáka roku nie. Ale Podvodníka roku určite.Ak nie aj desaťročia.
-------
Tak jen doufám, zě koněčně ty dieselové rakovinomety začnou mizet z cest. Jízda za tímto černě čoudícím vozem je skutečně o zdraví. :yes:
DonVito
Greenpeace už leží VW v žaludku (stejně jako mně) dlouho.
[odkaz]

Ekologii ZDAR
holden_holden
tak ted o jeho detech [odkaz]
Anonym
Typický příklad kapitalismu, jak se dá vydělat na neštěstí druhých, ale věřím, že v USA to bude trhák.

Už se těším, až tady na ACZ bude přímý přenos filmu z premiéry v USA >😁 .
_Karel_
Tak film o neštěstí druhých je spíš Titanic.
Tohle téma mi přijde pro film naprosto nudné.
Ja Prvni 123
Jakým neštěstí?
Prasknul podvod... to není neštěstí - to je spravedlnost.

DonVito
Škoda, že ty palce dolů nedávají komentáře 😄

Asi by tam stálo: ''To JE neštěstí, přišli nám na to. VW už nebude moct tolik lhát. Lidi už si budou dávat větší pozor. A naneštěstí se VW nestane ani největší automobilkou světa.''
>😁 >😁 >😁
LW
Neměřte prosím NO (oxid dusnatý), ale NOx celkově.... díky...
Řidič007
Blbec neblbec, to nás nezajímá. Hlavně, že je po NO (rajský plyn) veselo a k tomu jsou i skoda-prachy. >😒] :yes: >😁
Hammunasakra
:yes: >😁 >😒]
wolff
A všimli jste si jak najednou vymizeli všichni ti Jossalitové, mariachi, GTI a další?
Ji/Ri
... skromně čekáme na příchod duševního giganta wolffa.... 8-s :-!