Novinky
je tento spolek narizenim rozprodat a vsem namocenym zakaz cinnosti po dobu 10 let
Chlape ty musíš mít IQ alespoň 80. Holt tupá ovládaná masa masa, kterou ovládají Ti kteří si myslí že vládnou světu. A teď se rozhodli poškodit VW. Bohužel smát se budou Japonci. Tak ještě jednou Vaše IQ a znalost světové politiky obdivuju. A doporučuji si zajít k chlapům do Škodovky a přednést to tam chlapům na páse. Možná tím pomůžete i Darwinovým zákonům. A prosím na silnici nelozte
jo tak oni za ten podvod muzou ostatni? ty si ukazkovej vosel. on se nekdo rozhodl pokodit VW? oni se snad poskodili sami ne? a ti chlapci ze skodovky by mohli bejt radi ze se jich ujme nejaka slusna automobilka a zacnou bouchat poradny neosizeny kusy aut
Ty jseš dobře mimo... kdo se rozhodl poškodit VW?!
Zlí imperialisti najali Winterkoma... a podloudně ho zaúkolovali, aby zničil slovutný koncern?
Zlí imperialisti najali Winterkoma... a podloudně ho zaúkolovali, aby zničil slovutný koncern?
Tady by se hodila hláška z Vesničko má středisková. "A že oni v tý Praze mají zájem zrovna o toho pitomce Otu. Jestli ona v tom nebude ta chalupa" 😉 Myslíš, že americký automobilky (GM, FORD) nebudou mít užitek ze ztráty pozic VW na americkým trhu?
Ze ztráty pozic VW na americkém trhu budou mít uzitek vsechny automobilky - americké, italoamerické, nemecké, japonské, korejské - ze by globální spiknutí?
Jojo, zlí to Japonci. Oni ti Japonci takhle přišli do VW a nařidili všem, že musí poupravit řídící jednotky softwarem, které dodá jejich firemní ajťák.
"kterou ovládají Ti kteří si myslí že vládnou světu."
"A teď se rozhodli poškodit VW"
Kdo to jako je?
"A teď se rozhodli poškodit VW"
Kdo to jako je?
VAGinisto LiboreP, já ti doporučuji si zajít k psychiatrovi. Cím drív tím líp pro tebe.
Ty máš Gilgíte nějaké sexuální trauma z dětsví, že pořád mluvíš o vagíně na motoristickém serveru??? Jsem myslel, že i jako novinář firemního plátku z nošovic jsi už vyrostl z dob rytí kosočtverců kružítkem do lavice. Holt asi né. Hlavně pošli všechny k psychiatrovi, ano ano sebereflexe nechybí.
Vypatlaný Vašku, tvoje inteligence odpovídá inteligenci cloveka jehoz autem snů je VW Passat 2.0 TDI. >😁 >😁 >😁
Doufám ze dokázes odlisit vaginu od VAG, výrobce tvého auta snu. >😁 >😁 >😁
Jinak ve slove vagina se píse "i", ne "í", ale to vypatlaný VAGinista jako ty nepochopí. Jiste by i tobe neuskodilo zajít k psychiatrovi. Otázka je jestli v tvém prípade jiz není pozde.
Preji krásné vlhké sny o passátním ráji. >😁 >😁 >😁
Doufám ze dokázes odlisit vaginu od VAG, výrobce tvého auta snu. >😁 >😁 >😁
Jinak ve slove vagina se píse "i", ne "í", ale to vypatlaný VAGinista jako ty nepochopí. Jiste by i tobe neuskodilo zajít k psychiatrovi. Otázka je jestli v tvém prípade jiz není pozde.
Preji krásné vlhké sny o passátním ráji. >😁 >😁 >😁
VAG jest dopravní podnik působící v Norimberku. [odkaz]
Možná by se tak dala označit i diagnostika aut: VAG-COM. [odkaz]
Nebo starší verze VAG 1552.
Pokud chcete zkratkou označovat VolksWagen koncern, používejte zkratku VW AG viz. odkaz.
[odkaz]
Možná by se tak dala označit i diagnostika aut: VAG-COM. [odkaz]
Nebo starší verze VAG 1552.
Pokud chcete zkratkou označovat VolksWagen koncern, používejte zkratku VW AG viz. odkaz.
[odkaz]
Máš pravdu, že takhle rychle se oheň nerozhoří, aniž by do něj někdo foukal. Koukám ale co blbců to nechápe. 😉 A že se k nim řadí i Gilgit to zírám. No Gilgite kroť trochu tu tvoji vrozenou nenávist k VW. Zaslepuje ti to jinak výborný rozhled. Snad se nechceš zařadit po bok tý dutohlavý chátry co každej večer načerpá moudra na Nóvě a pak nás tady oblažuje "pokrokovýma" názorama. 😉
Přesně jak jsem o tobě už jednou psal. "Já je prostě propíchnu a hotovo" >😁 Já jen doufám, že ve svým zaměstnání nemáš žádný rozhodovací pravomoce. S těma tvejma proletářskejma názorama se radši drž krumpáče >😁 >😁
co taky cekat od blbecka s oktavkou
Že má někdo jiný názor se Ti nelíbí..?
Octavii nemám a mít nikdy nebudu , preferuji jiné vozy..ale to neznamená že Škoda dělá špatné auta.
Uvažování některých jedinců je vskutku velmi zvláštní.
VW našel skulinku a využil jí..to je normální i v životě , že?
V F1 jeden tým vymyslel foukané difuzory , Button díky tomu vyhrál mistra světa , ostatní se dívali a časem je okopírovali.
FIA difuzory po čase zakázala....a na ten tým , který s nimi tzv. podváděl se nikdo nezlobil.
Prostě byl lepší a rychlejší než ostatní.
Tady se na emise taky zapomene , motory se upraví a bude to.
Octavii nemám a mít nikdy nebudu , preferuji jiné vozy..ale to neznamená že Škoda dělá špatné auta.
Uvažování některých jedinců je vskutku velmi zvláštní.
VW našel skulinku a využil jí..to je normální i v životě , že?
V F1 jeden tým vymyslel foukané difuzory , Button díky tomu vyhrál mistra světa , ostatní se dívali a časem je okopírovali.
FIA difuzory po čase zakázala....a na ten tým , který s nimi tzv. podváděl se nikdo nezlobil.
Prostě byl lepší a rychlejší než ostatní.
Tady se na emise taky zapomene , motory se upraví a bude to.
Evidentne nechápes to co udelal Volskwagen. Volkswagen nenasel skulinku v predpisech tak jak ji obcas nacházei týmy F1, Volkswagen proste jednoduse podvádel.
...s podobnými soudy, komunistickým rozprodáváním po holdenovsku a nesmyslnými výkřiky tohoto typu bych počkal, až se dotestují další produkty ostatních automobilek.
Do tý doby se komentářů plivajících na až fanaticky nenáviděnou značku jen směju. Hloupost přetavená do uměle vyvolaný nenávisti je až nebezpečná a tady si pár lidí šlape nejmíň na hraně.
Do tý doby se komentářů plivajících na až fanaticky nenáviděnou značku jen směju. Hloupost přetavená do uměle vyvolaný nenávisti je až nebezpečná a tady si pár lidí šlape nejmíň na hraně.
To ze podvadeli i jini prece vahu podvodu VW nesnizi. V takovem pripade nema byt zmirnen trest podvadejicimu VW, ale vymeren stejne prisny i ostatnim.
Otazkou samotnou ale zustava nakolik v evrope VW vubec podvadel. Teda z moralniho hlediska o podvodu neni pochyb, ale my v evrope se radi na veci hrajeme nez ze je delame, treba na ekologii, a kdyz k tomu prictu silu VW si prolobovat veci v Nemecku, nejsilnejsim state evropy, tak dost mozna z toho VW vyjde bez ztraty kyticky....
... coz je stejne evropsky vysledek jako vysledek spatny.
Kydy o rozprodeji a zakazu produkce nekomentuju. 8-s
Otazkou samotnou ale zustava nakolik v evrope VW vubec podvadel. Teda z moralniho hlediska o podvodu neni pochyb, ale my v evrope se radi na veci hrajeme nez ze je delame, treba na ekologii, a kdyz k tomu prictu silu VW si prolobovat veci v Nemecku, nejsilnejsim state evropy, tak dost mozna z toho VW vyjde bez ztraty kyticky....
... coz je stejne evropsky vysledek jako vysledek spatny.
Kydy o rozprodeji a zakazu produkce nekomentuju. 8-s
samozrejme, ze snizi. protoze kdyz podvadi jeden z deseti, pak devet z deseti to dela spravne, desateho "odstrelis" a jede se dal. akorat kdaz podvadi deset z deseti, tak je jednoduse nemuzes vsechny odstrelit, protoze za ne nemas nahradu. a problem je razem politicky a vyzaduje politicke reseni (legalizace, postupne nahrazeni neceho necim, apod.). hlavne se ale tiha problemu rozvrstvi v nejakem pomeru na vsechny zucastnene (nejen vyrobce, ale i regulatory a spotrebitele). takze rozdil je to znacny a vahu podvodu to vyrazne meni.
Smát se samozrejme muzes. Muzes o me taky psát výrazy typu "hloupost přetavená do uměle vyvolaný nenávisti". Máme (zatím jeste) relativní svobodu slova takze muzes psát co chces. Na skutecnosti to niz nezmení.
I pokud se najdou problémy u produktu ostatních automobilek tak to nic nezmení na oprávnenosti toho co písu o skandálu Volkswagenu.
Máme tady dva na sobe neavislé podvody Volkswagenu s ruznými aspekty. A pokud mluvíme o tom co celou zálezitost vyvolalo, tedy zámerný softwarový podvod s dieslovými motory pro trh USA, tak si nemyslím ze "dotestování dalších produktu ostatních automobilek" na té veci neco zmení.
Jinak reagujes na muj príspevek ve kterém jsem odmítl tvrzení nicku Sumi2000 ze to co udeal Volkswagen je porovnatelné se situací ve které tým F1 najde skulinku v predpisech a pouzije nejaké technické resení které je následne, nekdy az po nekolika závodech, prohláseno nelegální. Toto porovnání je absolutní nesmysl. Volkswagen nenasel skulinku v predpisech tak jak ji obcas nacházejí týmy F1, Volkswagen proste jednoduse podvádel.
Takze smát se samozrejme muzes ale je to takový divný smích.
I pokud se najdou problémy u produktu ostatních automobilek tak to nic nezmení na oprávnenosti toho co písu o skandálu Volkswagenu.
Máme tady dva na sobe neavislé podvody Volkswagenu s ruznými aspekty. A pokud mluvíme o tom co celou zálezitost vyvolalo, tedy zámerný softwarový podvod s dieslovými motory pro trh USA, tak si nemyslím ze "dotestování dalších produktu ostatních automobilek" na té veci neco zmení.
Jinak reagujes na muj príspevek ve kterém jsem odmítl tvrzení nicku Sumi2000 ze to co udeal Volkswagen je porovnatelné se situací ve které tým F1 najde skulinku v predpisech a pouzije nejaké technické resení které je následne, nekdy az po nekolika závodech, prohláseno nelegální. Toto porovnání je absolutní nesmysl. Volkswagen nenasel skulinku v predpisech tak jak ji obcas nacházejí týmy F1, Volkswagen proste jednoduse podvádel.
Takze smát se samozrejme muzes ale je to takový divný smích.
K smíchu mi je to, že u kterýkoliv jiný automobilky jež do neplnění emisí ( o případným podvodu software ani nepíšu ) dojde k plamennýmu obhajování.
Flastr za ***sky provedený falešný SW si zaslouží, flastr za umělý a nefunkční normovaný měření ale ne.
Tohle napíšu u jakýkoliv jiný automobilky.
Flastr za ***sky provedený falešný SW si zaslouží, flastr za umělý a nefunkční normovaný měření ale ne.
Tohle napíšu u jakýkoliv jiný automobilky.
Ano. Podle mě americký podvod není totéž jako evropský.
VW to přehnal, zaslouží si trest , jako i ostatní , kterým se to také prokáže.
Jinak mě osobně je šumák , jaký jsou emise , hlavně , aby auta dobře jezdila.
Byla bezpečná , a měla nízkou spotřebu.
Jinak mě osobně je šumák , jaký jsou emise , hlavně , aby auta dobře jezdila.
Byla bezpečná , a měla nízkou spotřebu.
Ona nějaká jiná automobilka cpala do USA diesly s reklamou Clean Diesel? Pouč nás.A nebo si nechej poznámky o dalších automobilkách.Ať je v evropě co je v evropě ať obešli legislativu či využili mezer v předpisech, je to jedno v USA se dopustili jednoznačného podvodu.
Fakt že se auto testuje jen v laborce a ne v reálným provozu ti dává možnost auto připravit právě na ten test v laborce a přesně se přizpůsobit podmínkám testování. Podle mě VW jen našel skulinku v nedokonalosti metodiky testů a maximálně využil schopnosti auta. ESP detekuje, že se točí jen jedna náprava, signalizace otevřených dveří a kapoty ukáže že je obojí otevřené, tak se auto přepne do testovacího módu. Vždyť je to neskutečně fikaný.
Skulinka se dá najít ve všem - pokud se řídíš podle slov a ne smyslu zákona
Že tahle neskutečná fikanost jde přímo proti smyslu zákona víme všichni :-!
S tvým přístupem bysme velebili ty největší podvodníky - za to jak moc šikovnej podvádějí
A dál znevýhodňovali ty slušný nebo aspoň slušnější - co takhle přesně naopak?
Tak jak to má bejt..
Že tahle neskutečná fikanost jde přímo proti smyslu zákona víme všichni :-!
S tvým přístupem bysme velebili ty největší podvodníky - za to jak moc šikovnej podvádějí
A dál znevýhodňovali ty slušný nebo aspoň slušnější - co takhle přesně naopak?
Tak jak to má bejt..
Prosím tě ty děláš jako kdyby ostatní automobilky byly chudinky, který kvůli tomu zlýmu podvádějícímu VW nikdo nekupuje. Podvodníky nesnáším, ale tenhle podvod mi nijak zvlášť nevadí. Kdyby se neprovalil, tak o něm vlastně nikdo neví a nikomu neublíží. Je to jako když ukradneš počítačovej program nebo ukradneš někomu peníze. Krádež počítačovýho programu nikdo nezaznamená nikomu nikde nic nechybí. Když přepadneš někoho na ulici a ukradneš mu peněženku tak to sakra pocítí. A nemám takový názor kvůli tomu, že je to VW. Kdyby to byla Toyota nebo FCA, tak je mi to úplně stejně ukradený. A nešermuj mi tady tím, že fikanost jde proti smyslu zákona. Až budou zákony fungovat tak, že velcí gauneři budou skutečně tvrdě potrestaný a to myslím závažný trestný činy, tak se můžeme pak zabývat takovýma marginalitama jako je EURO5 a jeho diskutabilní plnění ze strany VW. Včera jsem viděl v televizi zase Rittiga a otvírala se mi kudla v kapse.
tak to je logika. "tento podvod mi nevadi protoze neni videt" nebo "krast se muze pokud to nikde nechybi"
vlastne i takovy kopirovani designu je v pohode protoze je to vlastne jedno
vlastne i takovy kopirovani designu je v pohode protoze je to vlastne jedno
Vadilo by mi kdyby to podvádění mělo mít nějaký přímý dopad na zákazníka. Hlavně v otázce bezpečnosti, užitný hodnoty auta nebo spolehlivosti. Tohle je mi jako zákazníkovi fakt úplně jedno. To je podvod, který existuje a je pozorovatelný jen na papíře nikoliv v praxi. Kopírování designu už tak v pohodě není, ale zase přijde na to v jakým odvětví a za jakých okolností. Jestli Čínani obšlehnou BMW a postaví jeho kopii, tak chápu, že se BMW cítí podvedeno, ale jestli někde okoukáš výrobní postup a aplikuješ ho v tichosti ve svým závodě, aniž by se to někdo dověděl, tak v tom problém nevidím.
uz zacinam chapat tvou zvracenou logiku. vrah a zlodej nejsou trestani protoze vrazdili a kradli ale protoze to byli blbci a nechali se chytnout. jezisi ty si vosel >😒]
Přímý dopad má už jen v tom stylu přemýšlení.Obejití homologačního předpisu.
Když to budeme tolerovat,tak se nic neděje u potravin,hraček vybavení domácností....Je spousta předpisů,norem,které výrobce musí splnit a zákazník se o dané parametry vůbec nezajímá,mají být samozřejmé.Viz kauza antibiotik v medu,ale můžou být i v mase.Nebo jiné umělé náhrady v potravinách.
Takže nebude vadit,hlavně že je to levné?
Ftaláty a hračky?Vždyť to také není vidět,tak proč dětem nedopřát trochu chemie,levné.
Ono to samé i ve sportu,že dopoval,ale zase máme nové rekordy a je se na co dívat.Dopování by tedy nevadilo?
Takže odpustit podvod,že je to velká firma a že na tom nezáleží,tak to má být?
Pokud se přijde na zločin tak vadí?Pokud se na něj nepřijde tak nevadí?
Tak toto je myšlení těch,kteří provádí něco nezákonného,také si myslí,že se na to nepřijde. :-!
Když to budeme tolerovat,tak se nic neděje u potravin,hraček vybavení domácností....Je spousta předpisů,norem,které výrobce musí splnit a zákazník se o dané parametry vůbec nezajímá,mají být samozřejmé.Viz kauza antibiotik v medu,ale můžou být i v mase.Nebo jiné umělé náhrady v potravinách.
Takže nebude vadit,hlavně že je to levné?
Ftaláty a hračky?Vždyť to také není vidět,tak proč dětem nedopřát trochu chemie,levné.
Ono to samé i ve sportu,že dopoval,ale zase máme nové rekordy a je se na co dívat.Dopování by tedy nevadilo?
Takže odpustit podvod,že je to velká firma a že na tom nezáleží,tak to má být?
Pokud se přijde na zločin tak vadí?Pokud se na něj nepřijde tak nevadí?
Tak toto je myšlení těch,kteří provádí něco nezákonného,také si myslí,že se na to nepřijde. :-!
Výborně zrovna Rittig je proti Winterkornovi skoro světec 😉
A to nemluvim o Piëchovi >😒]
Nikdo neni chudinka ale po 3 měsících to furt vypadá že VW šel mnohem dál než ostatní automobilky
Fikanost VW de bez diskuzí proti smyslu zákona, tam není o čem. To by mě fakt zajímalo v čem vidíš větší gaunery a skutečně závažný trestní činy když ti největší levárna v oboru přijde jako marginálie
A to nemluvim o Piëchovi >😒]
Nikdo neni chudinka ale po 3 měsících to furt vypadá že VW šel mnohem dál než ostatní automobilky
Fikanost VW de bez diskuzí proti smyslu zákona, tam není o čem. To by mě fakt zajímalo v čem vidíš větší gaunery a skutečně závažný trestní činy když ti největší levárna v oboru přijde jako marginálie
Tak ten světec mě pěkně pije krev. Je to normální zloděj a fakt že ovlivňoval a možná pořád i ovlivňuje vysokou politiku mě je silně proti srsti. Osobně bych ho ani nesoudil, protože to se dost míjí účinkem jak má všechno všude podmazaný a zrovna ho ze zálohy zastřelil. Fikanost VW je trošku jiný kafe. Nikdo kvůli tomu neumřel, nikomu to nepřineslo žádný finanční náklady ani o nic nepřišel. To je prostě ojebávka, která si do teď žila vlastním životem nikým netušena a nebýt toho, že to prasklo by to nikdy nikomu nijak neovlivnilo život. Ojebávka v podobě konstrukční vady na rozvodech u TSI motorů stála fůru zákazníků nervy, peníze a ztracenej čas. Ta je výrazně horší a za tu VW nikdo nepokutuje, hromadná svolávačka se nekoná prostě ticho po pěšině.
Ale o tom žádná Rittig měl bejt dávno v base! Já jen že sou daleko větší hajzlíci co na páchali nesrovnatelně větší škody :-!
Fikanost VW je fakt naprosto jiný kafe. Jde o násobně vyšší peníze. Nesrovnatelně vyšší!
A rozhodně ne o nějaký papírový hodnoty ale o miliardy eur. Proto to přece dělali!
Jejich chování při aféře TSI nebylo nic moc ale souvislosti Dieselgate sou daleko daleko horší. Proto je z toho taky taková aféra
Fikanost VW je fakt naprosto jiný kafe. Jde o násobně vyšší peníze. Nesrovnatelně vyšší!
A rozhodně ne o nějaký papírový hodnoty ale o miliardy eur. Proto to přece dělali!
Jejich chování při aféře TSI nebylo nic moc ale souvislosti Dieselgate sou daleko daleko horší. Proto je z toho taky taková aféra
V dnešní době jde většinou o peníze. Někdy větší někdy menší, ale to není nic co by mě mělo jako zákazníka vzrušovat. Je mi jasný, že automobilka není zaopatřovací ústav a snaží se zákazníka odrbat kde to jde. A jestli vydělali miliardu, dvě nebo deset mě je jedno. Podstatný pro mě je jestli to jako zákazník pocítím nebo nepocítím. Proto je pro mě aféra TSI (která nikdy ve správnou aféru nepřerostla) daleko horší (protože mě jako zákazníka a majitele takového auta bude stát dost peněz) než aféra dieselgate, která je každýmu majiteli inkriminovanýho TDI se kterým jsem se zatím bavil naprosto ukradená. Já to chápu, protože i mě by byla ukradená, kdyby se mě týkala. Nikam bych nejel nic neřešil a pokud by bylo nutný nějaký razítko, aby byli spokojení hoši na emisích, tak bych si ho prostě obstaral.
to my vime ze si grazl a podvodnik. to nam nemusis porad sdelovat
>😁 >😁 Teda ty seš fakt dokonalá figurka, tebe bych chtěl někdy vidět na vlastní oči. Takovýho vola jsem snad ještě nepotkal >😁 >😁
proste si se na funkci vrchniho VAGdebila vydrapal. typickej vwylizanej grazl a podvodnik
Nemusíš tu svoji debilitu korunovat dalšíma příspěvkama. Evidentně si nic nepochopil. Úplně stejný názor bych měl pokud by se ta kauza týkala FCA, Fordu, Mercedesu, GM nebo Toyoty. To jen ty s tvým IQ vypuštěných necek v tom vidíš nějaký slepý obdiv k VW z mojí strahy, ale já nejsem žádnej zarytej fanda VW. Naopak kdyby si nebyl tak pitomej, tak by ti jistě neušlo, že VW zde v diskuzích většinou kritizuju. Ty tu jak Anna proletářka neustále vykřikuješ bludy o exemplárních trestech, likvidaci VW, šrotaci milionů aut a podobný nesmysly. Čili jsouc sám blbem 1. kategorie se nestydíš otírat se o mě a další jedince, kteří se snaží na věc dívat, taky z jiný strany než jen jak ji vidíš ty.
Popravdě nejspíš v každý době šlo o peníze 😄
Problém je že tady vůbec nejde o nějaký spokojený hochy na emisích :-!
Ty sou jen nedůležitá součást fakt velký miliardový levárny
Nemůžeš brát emise jako nedůležitou součást když na ně umře víc lidí než na bouračky. Chápu že z prvotního pohledu je blbě fungující rádio větší problém než 200 milionů smrdících aut navíc - což je tak odhadem v přepočtu počet TDI navíc co nám tu díky Dieselgate jezdí
Jen v Evropě na souvislost teda na rakovinu z toho svinstva umře ca čtvrt milionu lidí. Problém je že každej rok. V důsledku autonehod je to v EU ročně asi 12 tisíc - poslední roky to docela padalo a nechce se mi hledat aktuální číslo
Takže řetězy TSI a přístup VW byly fakt prasárna, rozsah a dosah Dieselgate se popisuje daleko hůř. Prostě největší levárna v oboru v historii
Problém je že tady vůbec nejde o nějaký spokojený hochy na emisích :-!
Ty sou jen nedůležitá součást fakt velký miliardový levárny
Nemůžeš brát emise jako nedůležitou součást když na ně umře víc lidí než na bouračky. Chápu že z prvotního pohledu je blbě fungující rádio větší problém než 200 milionů smrdících aut navíc - což je tak odhadem v přepočtu počet TDI navíc co nám tu díky Dieselgate jezdí
Jen v Evropě na souvislost teda na rakovinu z toho svinstva umře ca čtvrt milionu lidí. Problém je že každej rok. V důsledku autonehod je to v EU ročně asi 12 tisíc - poslední roky to docela padalo a nechce se mi hledat aktuální číslo
Takže řetězy TSI a přístup VW byly fakt prasárna, rozsah a dosah Dieselgate se popisuje daleko hůř. Prostě největší levárna v oboru v historii
Počkej motáš dvě věci dohromady. Dejme tomu, že lidi umírají na rakovinu, která může být mimo jiné způsobená diesel motory přesněji pevnými částicemi, které vdechneš. Na to jsou DPF filtry, který mají zajistit, aby se takové částice do okolí nevyfukovaly. Tady se ale bavíme o NOx na který nikdo neumřel, takže nevím kde bereš tu statistiku, že na otravou NOx umřelo víc lidí než na bouračky. Pokud teda pominu těch pár sebevražd, kdy si nějaký nešťastník zavedl výfuk do auta. Těch aut, který nemají úplně košer emise NOx není 200 milionů, ale 11 milionů a to celosvětově. Dejme tomu, že je to největší zatím objevená levárna, ale z pohledu EURO norem a předpisů nikoliv z pohledu zákazníka. Ten jezdil třeba ještě nedávno starou stodvácou nebo Trábošem, kde se něco jako emise vůbec neřešilo, takže fakt že jeho nový auto neplní nějaký údaje na papíře respektive je plní dost diskutabilně je mu naprosto šumák.
:yes: :yes: :yes:
"Nikdo kvůli tomu neumřel, nikomu to nepřineslo žádný finanční náklady ani o nic nepřišel" - nemás tak úplne pravdu. V USA se dá argumentovat tím ze byla poskozena konkurence, tedy jiní výrobci automobilu.
To je ovšem dost diskutabilní. Nedokážeš specifikovat jak by se ti zákazníci VW rozhodli. Jestli by si koupili auto jiné značky nebo by si nekoupili žádné. To je prostě hypotetická nesmyslná škoda, která může vzniknout jen v Americkým právním bordelu ve kterým je možný žalovat výrobce mikrovlnek, že když se do ní dá sušit kočka tak chcípne.
Tenhle osvícený, protože ruský, lékař nejenže postavil stejnojmennou stanici metra trasy C, ale taky odhalil instinkt, z nějž dodnes těží mj. řada žurnalistů a médií. Schválně jestli víte jaký.
Sakra, zase plácám off topic. Tak kuci, pěkně se tu porvěte, já jdu něco dělat.
Sakra, zase plácám off topic. Tak kuci, pěkně se tu porvěte, já jdu něco dělat.
motor/vykon/delkarovana spotřeba/podle spritmonitoru/rozdil
OIII
1.2tsi/105k/4.9/6.02/+23%
1.4tsi/140k/5.3/6.74/+27%
1.6tdi/105k/3.8/5.36/+41%
2.0tdi/150k/4.0/5.87/+47%
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
megane
1.2tce/115k/5.3/6.97/+32%
1.2tce/130k/5.8/7.30/+26%
1.5dci/110k/4.0/5.24/+31%
1.6dci/130k/4.0/5.97/+49%
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
berte to s rezervou, ale neprijde mi, ze by OIII proti meganu nejak extra vybocoval
OIII
1.2tsi/105k/4.9/6.02/+23%
1.4tsi/140k/5.3/6.74/+27%
1.6tdi/105k/3.8/5.36/+41%
2.0tdi/150k/4.0/5.87/+47%
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
megane
1.2tce/115k/5.3/6.97/+32%
1.2tce/130k/5.8/7.30/+26%
1.5dci/110k/4.0/5.24/+31%
1.6dci/130k/4.0/5.97/+49%
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
berte to s rezervou, ale neprijde mi, ze by OIII proti meganu nejak extra vybocoval
Jeste by me zajimalo, jak presny maji ty auta palubaky, kolik skutecne najedou km. To taky hodne zkresli i vysledky Spritmonitoru. Pak ta spotreba muze narust klidne o dalsich 10%, zalezi na vyrobci 😉
tam se zadavaji najety kilometry na tachometru a nacepovany litry na stojanu
takze to +- sedi
edit
chápu, najety kilometry - me skutecna a najeta vzdalenost sedela u všech aut do 2%, takze tam bych nejakou vyznamnou chybu nehledal
takze to +- sedi
edit
chápu, najety kilometry - me skutecna a najeta vzdalenost sedela u všech aut do 2%, takze tam bych nejakou vyznamnou chybu nehledal
8-s Což v případě nepřesného tacho zkreslí spotřebu, ne?
Je potřeba říct, že zkreslit může oběma.
Je potřeba říct, že zkreslit může oběma.
mas asi nejaky konkretni priklad kolik ti to zkresluje, tak sem s nim
me všechny auta sedely do 2%
me všechny auta sedely do 2%
Nemám a netvrdím. To byla reakce na tvou odpověď El_senorovi, což jsi pak uvedl na pravou míru Editem.
Nicméně- to je dotaz- konkrétní auto má nastavení tacho dle výbavy, neboli dle velikosti kol? Superb Active má jiný tacho než Superb Style?
Nicméně- to je dotaz- konkrétní auto má nastavení tacho dle výbavy, neboli dle velikosti kol? Superb Active má jiný tacho než Superb Style?
OK
celkova velikost kol je +- stejna, at uz mas 15, 16, 17 nebo 18. jestli teda obouváš i vyrobcem stanoveny pneu.
ja bych spis videl vetsi vliv nahusteni a sjeti vzorku (u zimnich z 9mm na 2mm je 14 mm na prumeru, co odhadem muze byt cca 2😖
edit😒br /> takze pro OII😒br /> 195/65/15 634.5mm
205/55/16 631.9mm
225/45/17 634.3mm
rozdil na prumeru 2.6mm, tedy 0.4%
vzorek ti udela rozdil daleko vetsi
celkova velikost kol je +- stejna, at uz mas 15, 16, 17 nebo 18. jestli teda obouváš i vyrobcem stanoveny pneu.
ja bych spis videl vetsi vliv nahusteni a sjeti vzorku (u zimnich z 9mm na 2mm je 14 mm na prumeru, co odhadem muze byt cca 2😖
edit😒br /> takze pro OII😒br /> 195/65/15 634.5mm
205/55/16 631.9mm
225/45/17 634.3mm
rozdil na prumeru 2.6mm, tedy 0.4%
vzorek ti udela rozdil daleko vetsi
Prave jsem si vzpomnel, jak Skoda(VW) podvadela se spotrebou na PP nekde v zacatcich OII. PP (podle ktereho meri spotrebu vsichni novinari) podmeroval o nekolik deci. Kdo si stezoval, servis mu PP kalibroval, ale aby to opravili v tovarne pro vsechna nova auta, to ne. Jeden podvod strida dalsi. Co jeste prijde? Bezpecnost aut, spolehlivost?
Placenej nebo dobrovolnej?
"Podvod se stal firemní kulturou"... a v tom je ten problém.
"Podvod se stal firemní kulturou"... a v tom je ten problém.
netahej do toho ideologii
jakej rozdil je mezi tou OIII a meganem, když jim to lhani vychazi podobne??
Co to má společnýho s ideologií?!
Jsou to prostě čistí grázli... zcela neideologicky.
Ujel jsem s Passatem 100tis km... a celou dobu jsem říkal, že je to krimpl, hlučnej a nepohodlnej, co žere jak prokopnutej tank... a až tehdy jsem byl tady osočen, že mu křivdím!
Podle tachometru měl průměrnou spotřebu 7,4... dvoulitrovej diesel... ježděnej "starším pánem"... dvacet let stará Alfa 164 s dvoulitrovým benzinem jela při stejným způsobu jízdy za 8,5... a víš co bylo zajímavý?
Najednou to bylo blíž...
Jsou to prostě čistí grázli... zcela neideologicky.
Ujel jsem s Passatem 100tis km... a celou dobu jsem říkal, že je to krimpl, hlučnej a nepohodlnej, co žere jak prokopnutej tank... a až tehdy jsem byl tady osočen, že mu křivdím!
Podle tachometru měl průměrnou spotřebu 7,4... dvoulitrovej diesel... ježděnej "starším pánem"... dvacet let stará Alfa 164 s dvoulitrovým benzinem jela při stejným způsobu jízdy za 8,5... a víš co bylo zajímavý?
Najednou to bylo blíž...
o kolik bliz??
když to bylo podle tacho bliz, tak to vykazovalo vetsi spotrebu 😉
ještě jednou
když to bylo podle tacho bliz, tak to vykazovalo vetsi spotrebu 😉
ještě jednou
To se dozvíš... neboj, už asi rok běží horečnej kolotoč a stádo německých firem organituje makro, mega i ultra testy aby našli ještě nějaký auta, co šidila aspoň podobně... a zatím nic.
>😒]
>😒]
Vážně věříš tomu, že se EU, potažmo Německo snaží dokázat, že celý automobilový průmysl podváděl dlouhé roky Evropskou unii a její mega nesmyslné normy? Může si tohle EU přát?
Může... jakkoli je to padlý na hlavu.
Pokud by se jim to podařilo, tak by normy prohlásili za legálně nesplnitelný - a tudíž vlastně nešlo o podvod, ale o krok napřed - náskok díky technice!
A jelo by se dál.
Normy by se zase zvýšily... a bylo by.
Pokud by se jim to podařilo, tak by normy prohlásili za legálně nesplnitelný - a tudíž vlastně nešlo o podvod, ale o krok napřed - náskok díky technice!
A jelo by se dál.
Normy by se zase zvýšily... a bylo by.
... pokud by se jim to podarilo, co budes delat? zatratis stejnym zpusobem, jako si zatratil koncern vw, ostatni konkurenci? pocitam, ze prodas auto a budes chodit pesky, co? nebo budes jezdit dale mene ekologickou alfou, ktera sice bere vic, ale kdyz ji kdysi davali do provozu, tak nelhala? ono bacha na fanatismus v jakekoliv podobe... jinac ja mam toho passata 140 kW, bud nekam chvatam (a to jezdim fakt rychle) nebo se presunuju po meste a jezdim za 6,9. kdyz dam na tempomatu 140 na dalnici, tak bere 4-6l (klesani-stoupani), v technicaku ma psanych nesmyslnych 4,1 l v kombinovanem provozu. podveden se necitim, nejsem vul, abych zbastil katalogovou spotrebu, po 10000 km jsem zatim s autem moc spokojeny (individualni hodnoceni jednoho konkretniho kusu). a ano, auto vrele doporucuju i ostatnim. jestli chces misto stare rozvrzane pixly neco rozumneho, kup si passata 😉.
p.s. jak je soucasny passat spolehlivy netusim. myslim si, ze jako ve vsem nebude nikterak vybocovat z mainstreamu.
p.s. jak je soucasny passat spolehlivy netusim. myslim si, ze jako ve vsem nebude nikterak vybocovat z mainstreamu.
ty vždycky placnes nejakou kravinu aby jsi byl zajimavej, a když ti to omlatim o hlavu, tak se k tumu najednou nemas.
jak to je s tim ulhanym tachometrem a spotřebou??
jak to je s tim ulhanym tachometrem a spotřebou??
Tak si dej na čelo mokrej hadr... a přečti si to znova a pomaleji. Nechtěl jsem Tě až tak ztrapňovat, chápu, že planeš!
Tou Alfou je to blíž... takže Passat ukazoval víc kilometrů = snižoval vypočtenou spotřebu.
Už to chápeš?
Podvod je úplně kam se podíváš!
Nacvakal jsem si na tempomatu 130... a tachometr ukazoval skoro 140! A GPS ve stejné době ukazovala 119...
A to prosím pěkně těsně po kalibraci na nová kola ve značkovém servisu... prostě tam se nedalo věřit ani zvuku centrálu - raději jsem zkoušel dveře ručně.
Je fakt, že ta Alfa tempomat nemá... ale odpouštím jí to.
Zase už vydržela přes 600tis km...
Tou Alfou je to blíž... takže Passat ukazoval víc kilometrů = snižoval vypočtenou spotřebu.
Už to chápeš?
Podvod je úplně kam se podíváš!
Nacvakal jsem si na tempomatu 130... a tachometr ukazoval skoro 140! A GPS ve stejné době ukazovala 119...
A to prosím pěkně těsně po kalibraci na nová kola ve značkovém servisu... prostě tam se nedalo věřit ani zvuku centrálu - raději jsem zkoušel dveře ručně.
Je fakt, že ta Alfa tempomat nemá... ale odpouštím jí to.
Zase už vydržela přes 600tis km...
neokecávej to
pises, ze jsi jezdil s pasatem a najednou to bylo bliz.
no to je zjisteni, ze tachometr ukazuje vic nez je skutečnost
to je na nobelovku
pises, ze jsi jezdil s pasatem a najednou to bylo bliz.
no to je zjisteni, ze tachometr ukazuje vic nez je skutečnost
to je na nobelovku
Ja by som to videl tak že práve VW tlačil na páky aby boli normy také aké sú a to z jednoduchého dôvodu. VW to vedel vyriešiť podvodom čím bola pre neho výroba prechádzka ružovou záhradou a pre ostatných to bola riadne trnistá cesta, pretože hladali povedzme legálny spôsob.
Jediný ciel bol aby si dvihli vlastnú ekonomiku, aby ich vlastné auté boli označované za najdokonalejšie. A to mnoho milionové stádo oviec bez vlastného úsudku sa potom riadi tým čo mu vtlkajú do hlavy testami, anketami či reklamou
Jediný ciel bol aby si dvihli vlastnú ekonomiku, aby ich vlastné auté boli označované za najdokonalejšie. A to mnoho milionové stádo oviec bez vlastného úsudku sa potom riadi tým čo mu vtlkajú do hlavy testami, anketami či reklamou
Zajímavá teorie, ale ne úplně v souladu s realitou.
To jak je ta norma postavená obecně hraje do karet výrobcům menších a slabších aut, nejlépe ještě naftových. Proto byl premiantem vždycky Renault - hodně prodává malá auta a hodně na "naftových" trzích (GB, FR).
Volkswagen prodává relativně víc Golfů a Passatů se silnějšími motory, proto na něj ty normy dopadají více, než na Renault (nebo Fiat nebo PSA nebo i Ford, který taky prodává víc Fiest a méně Focusů).
To jak je ta norma postavená obecně hraje do karet výrobcům menších a slabších aut, nejlépe ještě naftových. Proto byl premiantem vždycky Renault - hodně prodává malá auta a hodně na "naftových" trzích (GB, FR).
Volkswagen prodává relativně víc Golfů a Passatů se silnějšími motory, proto na něj ty normy dopadají více, než na Renault (nebo Fiat nebo PSA nebo i Ford, který taky prodává víc Fiest a méně Focusů).
Jeste jedna vec je tady videt. Dieselu ten soucasny merici cyklus EU vyhovuje daleko vic, patrne s tim jezdi na 1000 otacek temer to rozpuli motor, ale spotreba jim samozrejme vyjde 3.5
Jezdit s tim takhle, tak delam vic kolon nez hlavni mesto Praha, znicim motor pred prvni vymenou oleje a vubec tam neni zapocteno vypalovani DPF
Jezdit s tim takhle, tak delam vic kolon nez hlavni mesto Praha, znicim motor pred prvni vymenou oleje a vubec tam neni zapocteno vypalovani DPF
Přesně tak. Lžou totiž všichni. Jenže blbečkům hodíš do nadpisu jen VW a oni to sežerou i s navijákem, aniž by si uvědomili jaký rozdíly vykazuje např jejich auto. 😉
Média mě s tím docela štvou. Pořád jen VW tohle, VW, tamto dělá se kolem toho hrozný halo. Měl jsem přitom několik bazarových Volkswagenů a vždy maximální spokojenost!
Hoši začínám s váma ztrácet trpělivost.
Ano, evropská norma je blbá a všichni výrobci ji plní s využitím všech možností... a reálné spotřeby a emise tak nikdy, a nikomu, nevycházejí stejně jako při testu.
Ale jen VW vědomě připravil auto tak, aby podvodně plnil i americké normy a pokusil se tím získat neoprávněný prospěch na trhu... tak moc chtěl být největší!
Protože Němec je přece nadčlověk... a VW tak musí být nadauto... a o tom to je.
Okecávání je to jen ze strany "zpochybňovačů".
Ano, evropská norma je blbá a všichni výrobci ji plní s využitím všech možností... a reálné spotřeby a emise tak nikdy, a nikomu, nevycházejí stejně jako při testu.
Ale jen VW vědomě připravil auto tak, aby podvodně plnil i americké normy a pokusil se tím získat neoprávněný prospěch na trhu... tak moc chtěl být největší!
Protože Němec je přece nadčlověk... a VW tak musí být nadauto... a o tom to je.
Okecávání je to jen ze strany "zpochybňovačů".
Bravo :yes😒br />
Hezká ilustrace toho, co asi tuší většina - celé měření spotřeby dle EU norem je fraška, ve které jsou (zejména evropské / na Evropě závislé) automobilky nucené hrát pod pohrůžkou placení pokut za nadlimitní emise CO2.
Hezká ilustrace toho, co asi tuší většina - celé měření spotřeby dle EU norem je fraška, ve které jsou (zejména evropské / na Evropě závislé) automobilky nucené hrát pod pohrůžkou placení pokut za nadlimitní emise CO2.
Emele, měl jsem tě za rozumného člověka, ale včera ten "růst" VW v Americe a dneska tohle...
Ty jsi opravdu tak nahlouplý? Jistěže je měření emisí fraška. U řady značek se lepí spáry, přefukují gumy a i když se to nedělá, výsledky realitě moc neodpovídají. Ale zatím se zdá, že auta těch absurdních hodnot jsou schopná dosáhnout. Ale tady se nebavíme o hloupé metodice. Tady jde o to, že VW udělat software tak, aby navodil za určitých podmínek naprosto nereálný režim. ty necítíš ten rozdíl?
Čistě teoreticky - chceš-li jezdit za málo, taky si můžeš přefouknout gumy, když ti to za to stojí - sice si dřív sjedeš středy, ale lze to. Stejně tak si můžeš přelepit spáry na kastli, jestli ti stojí za to, být za exota kvůli nějaké deci. Ale co nemůžeš je říct si, že teď pojedeš v úplně jiném režimu motoru.
Pokud tedy nemáš, jako Honda nebo Toyota, režim Eco, který na přání trochu omezí tvůj komfort, aby něco málo ušetřil.
Ty jsi opravdu tak nahlouplý? Jistěže je měření emisí fraška. U řady značek se lepí spáry, přefukují gumy a i když se to nedělá, výsledky realitě moc neodpovídají. Ale zatím se zdá, že auta těch absurdních hodnot jsou schopná dosáhnout. Ale tady se nebavíme o hloupé metodice. Tady jde o to, že VW udělat software tak, aby navodil za určitých podmínek naprosto nereálný režim. ty necítíš ten rozdíl?
Čistě teoreticky - chceš-li jezdit za málo, taky si můžeš přefouknout gumy, když ti to za to stojí - sice si dřív sjedeš středy, ale lze to. Stejně tak si můžeš přelepit spáry na kastli, jestli ti stojí za to, být za exota kvůli nějaké deci. Ale co nemůžeš je říct si, že teď pojedeš v úplně jiném režimu motoru.
Pokud tedy nemáš, jako Honda nebo Toyota, režim Eco, který na přání trochu omezí tvůj komfort, aby něco málo ušetřil.
Můžeš ledacos, můžeš třeba jezdit bez zpětných zrcátek. Mě ale spíš zajímá, kolik to auto žere, když jezdím normálně a nijak se neomezuju. A rozdíl mezi tou reálnou spotřebou a papírovou není u VW větší než u jiných značek.
Dole jsem dával odkaz - od roku 2001 stoupl rozdíl mezi udávanou a reálnou spotřebou z 8% na 38%, napříč značkama.
Když to napíšu natvrdo - celé normy produkce CO2 jsou nastavené úplně nesmyslně a je mi úplně jedno, jestli ta která značka na papíře snižuje spotřebu tak nebo jinak. Kdyby se zrušily úplně a raději se kladl důraz na škodlivé látky jako NOx, bylo by to mnohem rozumnější.
Dole jsem dával odkaz - od roku 2001 stoupl rozdíl mezi udávanou a reálnou spotřebou z 8% na 38%, napříč značkama.
Když to napíšu natvrdo - celé normy produkce CO2 jsou nastavené úplně nesmyslně a je mi úplně jedno, jestli ta která značka na papíře snižuje spotřebu tak nebo jinak. Kdyby se zrušily úplně a raději se kladl důraz na škodlivé látky jako NOx, bylo by to mnohem rozumnější.
No.. jo.
A přesto VW byl jedinej, kdo otevřeně podváděl. Nejen, že využíval nepřesných definic testu.. ale cíleně podváděl.
Howgh.
A přesto VW byl jedinej, kdo otevřeně podváděl. Nejen, že využíval nepřesných definic testu.. ale cíleně podváděl.
Howgh.
vw to jedinej priznal a podle me tim sleduje jediny - zatahnout do toho ostatní.
jestliže jini nepodvadeli, proc mají podobne velke rozdily v deklarovane a skutecne spotrebe?
jestliže jini nepodvadeli, proc mají podobne velke rozdily v deklarovane a skutecne spotrebe?
To jsou spekulace... na obou stranách toho srovnání. Nikde není jasně řečeno, že postupy VW při měření spotřeby jsou nelegální... ani že postupy konkurence jsou legální.
Jednoduchým řešením je měření auta v sériovém stavu nezávislou institucí... to přece nemůže být takový problém, ne?
Jako zákazníka mě to upřímně moc nezajímá... udávané číslo spotřeby je nereálné napříč značkami, rozdíl je v desítkách procent a jak toho kluci při měření dosáhli je mi celkem fuk - odpojený alternátor je mou optikou úplně stejný "podvod" jako upravený SW.
Jednoduchým řešením je měření auta v sériovém stavu nezávislou institucí... to přece nemůže být takový problém, ne?
Jako zákazníka mě to upřímně moc nezajímá... udávané číslo spotřeby je nereálné napříč značkami, rozdíl je v desítkách procent a jak toho kluci při měření dosáhli je mi celkem fuk - odpojený alternátor je mou optikou úplně stejný "podvod" jako upravený SW.
"Nikde není jasně řečeno, že postupy VW při měření spotřeby jsou nelegální" - Volkswagen to o sobe sám rekl.
to je pravda, ale "razitko" tomuto tvrzeni muze dat az soudce 😉... no a jelikoz mistni vw hejtri volkswagenu neveri vubec nic, prece volkswagenu nemohou verit ani vyrok o tom, ze volkswagen podvadi. nebo tomu snad mistni hejtri veri? dostavaji se tim do urciteho paradoxu a do selektivniho vnimani reality.
Volkswagen je takový Auto Armstrong, mohli ho zasponzorovat, škoda.
hodne na tieto nepekne hry doplatii a doplatia este aj skoda a seat ktore tak nejak za to vlastne ani nemozu ze to dopracovali kde to dopracovali....... a ktore si to podla mna nezasluzili ale to uz je jedno... mozno by bolo lepsie keby skoda aj seat boli pod kridalmi niekoho ineho ako vw..... ale to je tiez uz keby bolo keby ... co uz .. kto mohol pred xy rokmi tusit ze je vw vlastne zac.... ;-\ ...
ja verim ze skodu aj seat pripadne niekto casom odkupi keby slo do tuheho a vw by mal vazne problemy ich udrzat pri zivote... ono sa tu smejeme ze nic nejde.... ale seat to stale napriklad este s buducnostou nema iste.... a bolo by to hodne bolestive keby aj vdaka tomuto neserizonemu pristupu koncernu k zakaznikom musel skoncit...
ja verim ze skodu aj seat pripadne niekto casom odkupi keby slo do tuheho a vw by mal vazne problemy ich udrzat pri zivote... ono sa tu smejeme ze nic nejde.... ale seat to stale napriklad este s buducnostou nema iste.... a bolo by to hodne bolestive keby aj vdaka tomuto neserizonemu pristupu koncernu k zakaznikom musel skoncit...
Oni "takoví" asi původně nebyli... VW býval normální auto. Bez nápadu... ale poctivě udělaný.
Zbláznili se až pak... a má to pořád jeden a ten stejnej kořen!
Chtěli ovládnout svět... asi jako Hitler - jen na to šli jinak.
Zbláznili se až pak... a má to pořád jeden a ten stejnej kořen!
Chtěli ovládnout svět... asi jako Hitler - jen na to šli jinak.
ved to .... ze kedysi bol vw za vazne serioznu znacku... v 90 rokoch mal fakt top vozy.... tie pola golfy passaty jazdia dodnes a su stale pouzitelne a nesmrtelne co sa o mnohych inych vyrobcoch z tych rokov povedat neda ale z historie sa dnes uz vyzit neda bohuzial ;-\
mna mrzi hlavne seat a skoda... vw som nejako nikdy nemusel ale napriek tomu som fakt veril ze hra fer a vzdy ho povazoval za top serioznu znacku... mozno aj preto ze je to znacka z nemecka kde vzdy vo vsetkom platila poctiva disciplina, serioznost a doslova az buldocia pracovitost, automobilovu techniku samozrejme nevynimajuc ..... cim dalej tym ale mam pocit ze som sa sekol a som naivnejsi ako si myslim .... dnes uz lepsie auta robia asi aj v cine ako v koncerne... co uz.... zakaznici im to daju pocitit uz buduci rok co si o tom myslia to sa vcelku vsadim .... ale ako vravim najviac ma mrzi prave skoda a seat... tie si to nezasluzili a trosku mam o ne uz obavy... to odseknutie roomstera je vlastne taky prvy nenapadny klinec do rakvy..... ale snad sa mylim ... a nebude to pre skodu aj seat az take kriticke
mna mrzi hlavne seat a skoda... vw som nejako nikdy nemusel ale napriek tomu som fakt veril ze hra fer a vzdy ho povazoval za top serioznu znacku... mozno aj preto ze je to znacka z nemecka kde vzdy vo vsetkom platila poctiva disciplina, serioznost a doslova az buldocia pracovitost, automobilovu techniku samozrejme nevynimajuc ..... cim dalej tym ale mam pocit ze som sa sekol a som naivnejsi ako si myslim .... dnes uz lepsie auta robia asi aj v cine ako v koncerne... co uz.... zakaznici im to daju pocitit uz buduci rok co si o tom myslia to sa vcelku vsadim .... ale ako vravim najviac ma mrzi prave skoda a seat... tie si to nezasluzili a trosku mam o ne uz obavy... to odseknutie roomstera je vlastne taky prvy nenapadny klinec do rakvy..... ale snad sa mylim ... a nebude to pre skodu aj seat az take kriticke
Podľa titulku to vyzerá, že koncoročných prémií sa vzdali nielen vo vw, ale aj Fokt bude zo zoznamu vyškrtnutý, ten tak ale činí dobrovoľne, keď háji novinársku nezávislosť. Tak držím palce, nech mu Ježíšek pod stromčekom predsa len niečo nechá 😉
Sranda je sledovať mená, ktoré sa v diskusiách pod článkami o dieselgate neobjavia, supermainstream chlapáci akoby stratili názor... Tak schválne, koho tipujete, že sa nezapojí? 😉
Sranda je sledovať mená, ktoré sa v diskusiách pod článkami o dieselgate neobjavia, supermainstream chlapáci akoby stratili názor... Tak schválne, koho tipujete, že sa nezapojí? 😉
jelito si dneska neprijde pro narez
takto by som sa na to nepozeral... kto chce napise kto nechce nenapise... alebo takisto kto tu nie je nemoze odpisat aj keby chcel.... a za dalsie.. je to ich vec.... stejne tu z nas nikto nic neporiesime ci uz koncernu fandime alebo nefandime...... mna stve len to ze som vw fakt veril..... mali kedysi fakt auta ktore sa ini snazili dobehnut a vzdy bol koncern synonymom akejsi nemeckej poctivej vyroby a serioznosti .... je to smutne .... a este smutnejsie je na tom to ze najviac na to doplati paradoxne seat so skodou a nie vw .... je to tak.... chcel by som vidiet skodu pod inymi kridlami.... aj seat.... a kludne aj pod cinskymi len hlavne prec od vw a to cim skor kym je este cas.... lebo toto nevyzera vobec ruzovo
"kto chce napise kto nechce nenapise" - ale jasné, máme demokraciu a k nej patrí aj právo nevypovedať >😁 Teraz vážne - osobne to neriešim, ale je to dlhodobé, od momentu kedy to vypuklo sa ich pár objavilo, písali o tom, že sa to nestalo, US šikanuje koncern a podobné nezmyselné obhajoby a postupne vypadávali aj tí oneskorení - čím to je? Tento fenomén ma fakt zaujal, tak som ho sem vytiahol na svetlo a ako vidieť, niektorí sa tam našli 😄
"mna stve len to ze som vw fakt veril" - odjakživa tu píšem, že supermainstream je nezmysel, teraz sa navyše ukazuje, že je to celé postavené na kolosálnom podvode. Fakt si chceme nechať kakať na hlavu a nechávať sa klamať? Ty si sklamaný hodne, čo prekvapuje mňa je, že väčšina ľudí tam nenachádza žiadnu morálnu dilemu, kde to žijeme? WTF!?!?!?! Čo sa mňa týka, miesto koncernu do firmy v mainstreame volím Ford a som s tým ok...
"mna stve len to ze som vw fakt veril" - odjakživa tu píšem, že supermainstream je nezmysel, teraz sa navyše ukazuje, že je to celé postavené na kolosálnom podvode. Fakt si chceme nechať kakať na hlavu a nechávať sa klamať? Ty si sklamaný hodne, čo prekvapuje mňa je, že väčšina ľudí tam nenachádza žiadnu morálnu dilemu, kde to žijeme? WTF!?!?!?! Čo sa mňa týka, miesto koncernu do firmy v mainstreame volím Ford a som s tým ok...
Presne tak.
Ale zato tu máme pomerne nového exota s nickem LiborP. >😁 >😁 >😁
Ale zato tu máme pomerne nového exota s nickem LiborP. >😁 >😁 >😁
... jestli se nechces nechat klamat s emisema, tak momentalne jedinou vhodnou volbou je vw, ktery se napraskal, ze ti v technicaku keca. vsichni ostatni ti s emisemi lzou, jen ty o tom zjevne jeste nevis (vcetne toho tveho forda). >😒]
Kuny asi si nečítal nič z mojich predošlých príspevkov, tak krátko vysvetlím svoj postoj - pre mňa je dieselgate zatiaľ americkou záležitosťou a striktne riešim len to, že vw cielene podvádzal. Prasklo to, keď im EPA nechcela priznať homologizáciu nových Clean Diesel motorov (tak ich pre USA naozaj vw nazval). Čo sa Európy týka, tak stále je tu istá šanca, že konali v súlade so zákonom, zatiaľ sa pokiaľ viem nepreukázalo, že by inštaláciou daného softvéru porušili zákon či smernicu EU. Morálna stránka veci je iná vec, to pre tento raz nechajme stranou.
Tvoja narážka na techničák ide totálne mimo mňa, neriešim rozdiel údajov podľa normovaného testu vs. údajov v reálnej prevádzke, tam ide o problém normy, ktorá sa nestretáva s realitou, to si musia vyriešiť v Bruseli.
Takže ešte raz - ak niekto vytvorí program, ktorý detekuje, že sa volant netočí, ide sa danou rýchlosťou, je otvorená kapota, určitý barometrický tlak a vtedy zníži výkon motora, aby sa dosiahli určité parametre, tak ide o jasné porušenie pravidiel, lebo táto "optimalizácia" je jasne určená na obídenie daných noriem, podvod, ak chceš. A tento podvod zatiaľ padá iba a len na vw - aspoň pokiaľ sa nepreukáže opak :-!
Tvoja narážka na techničák ide totálne mimo mňa, neriešim rozdiel údajov podľa normovaného testu vs. údajov v reálnej prevádzke, tam ide o problém normy, ktorá sa nestretáva s realitou, to si musia vyriešiť v Bruseli.
Takže ešte raz - ak niekto vytvorí program, ktorý detekuje, že sa volant netočí, ide sa danou rýchlosťou, je otvorená kapota, určitý barometrický tlak a vtedy zníži výkon motora, aby sa dosiahli určité parametre, tak ide o jasné porušenie pravidiel, lebo táto "optimalizácia" je jasne určená na obídenie daných noriem, podvod, ak chceš. A tento podvod zatiaľ padá iba a len na vw - aspoň pokiaľ sa nepreukáže opak :-!
mas kouzelne cernobile videni. je hezke, ze ctis presumpci neviny, ale to je ti jako zakaznikovi uplne k h@vnu, kdyz vis (a toto jsou prosim fakta)😒br />
1) vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily maji obvykel mimolimitni produkci nox (vw nijak nevybocuje)
2) vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily maji uplne odlisne realne spotreby (ruku v ruce s produkci co2) nez se udava v technicaku
3) pro vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily plati, ze pouzivaji totozna technicka reseni
4) pro vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily plati jedna jedina a ta sama fyzika.
jediny rozdil, ktery tu je, je ten, ze vw uz se priznal, ze keca. preber si to jak chces, ja jen ze cernobily pohled na vec neni v tomto pripade ten nejstastnejsi.
2) vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily maji uplne odlisne realne spotreby (ruku v ruce s produkci co2) nez se udava v technicaku
3) pro vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily plati, ze pouzivaji totozna technicka reseni
4) pro vsechny v soucasnosti vyrabene osobni automobily plati jedna jedina a ta sama fyzika.
jediny rozdil, ktery tu je, je ten, ze vw uz se priznal, ze keca. preber si to jak chces, ja jen ze cernobily pohled na vec neni v tomto pripade ten nejstastnejsi.
Takže Ty tvrdíš, že aj všetky ostatné automobilky majú v riadiacej jednotke softvér,ktorý detekuje či točíš volantom a podľa toho nastavuje emisie? Pár predstaviteľov firiem už práve toto poprelo, takže si počkajme, či klame (o.i.) šéf BMW alebo Ty.
Bod 3 je nezmysel, to by sme tu nemali toľko patentov a firmy, ktoré si urputne chránia svoje know-how.
Body 1, 2 a 4 sú všeobecne známa pravda, ale s tým, že niekto cielene podvádzal to nemá nič, ale vôbec nič spoločné.
Bod 3 je nezmysel, to by sme tu nemali toľko patentov a firmy, ktoré si urputne chránia svoje know-how.
Body 1, 2 a 4 sú všeobecne známa pravda, ale s tým, že niekto cielene podvádzal to nemá nič, ale vôbec nič spoločné.
ano tvrdim. to, co tvrdi sef bmw jeste pul roku dozadu tvrdil i sef vw.
Dosť sebavedomo hádžeš všetkých do jedného vreca...
Máme tu jeden "problém", BMW X5 úspešne prešlo EPA testom, ako to vysvetlíš?
Máme tu jeden "problém", BMW X5 úspešne prešlo EPA testom, ako to vysvetlíš?
co na tom chces vysvetlovat? nahoda. uz jsem to tu psal take opakovane. kdyz si projdes vsechny vysledky dieselu na nox (napric znackami), tak zhruba ctvrtina jich projde, zbytek neprojde. je zajimave v techto testech sledovat vysledky totoznych motoru pouzitych v ruznych modelech/znackach. produkovane hodnoty nox se nelisi ojednotky procent, jak bys u totoznych motoru ocekaval, ale o cele rady. plyne z toho pouze to, ze produkce nox je poplatna spise konkretnimu kusu nez konkretnimu typu motoru a je jen velmi tezko riditelna. v techto testech vozy koncernu vw nepatri ani mezi nejlepsi a ani mezi nejhorsi, vykazuji proste zcela standardni emise jako vsichni ostatni. v tebou zminovanem testu epa bylo pokud vim 14 aut, proslo jedno (zrejme ta x5 a byla uplne na hrane). pokud vim, tak druhe nejhorsi bylo bmw x3. takze vem dalsich 25 bmw x5, zmer je v danem cyklu, z vysledku udelej statistiku, proloz ji znamym gaussovakym rozdelenim a pak muzes urcit procento x5-tek, kter plni a procento x5-tek, ktere neplni. rict na zaklade jednoho konkretniho vysledku, ze bmw x5 plni je velmi hloupa zkratka.
Ty znáš řídící jednotky a software všech výrobců?Ty znáš u všech výrobců jejich motory do všech podrobností?
Ve všech jízdních testech se vždy tvrdí,že se motory různých výrobců chovají různě.
Z toho plyne že tvoje body1,3,4 nejsou pravdivé.
Ve všech jízdních testech se vždy tvrdí,že se motory různých výrobců chovají různě.
Z toho plyne že tvoje body1,3,4 nejsou pravdivé.
ne, neznam ridici jednotky a sw vsech vyrobcu. ne, neznam motory vsech vyrobcu do vsech podrobnosti.
jak se chovaji ruzne motory ruzne? ja mam treba dojem, ze po seslapnuti plynu vsechny motory pridavaji, apod.
z toho, cos napsal, v zadnem pripade neplyne, ze mnou vyjmenovane body nejsou pravdive. ony ty body totiz pravdive jsou. ale presvedcovat te o tom nebudu, nevidim v tom zadny smysl, notabene by to byla zcela zbytecna snaha.
jak se chovaji ruzne motory ruzne? ja mam treba dojem, ze po seslapnuti plynu vsechny motory pridavaji, apod.
z toho, cos napsal, v zadnem pripade neplyne, ze mnou vyjmenovane body nejsou pravdive. ony ty body totiz pravdive jsou. ale presvedcovat te o tom nebudu, nevidim v tom zadny smysl, notabene by to byla zcela zbytecna snaha.
Ohladne vzdania sa premii tam je chybicka, Michal to mohol napisat ale kto rozhoduje , ze to preslo na titulku? Ten pride nie len o premie ale aj stolicku, otazne je ci o taku stolicku v takom "periodiku" aj stoji, ktore cim viacej hajilo, zlahcovalo podvody VW, tym viacej klesalo do zumpy.
Ale ci uz premie budu alebo nie, vdaka za clanok.
Ale ci uz premie budu alebo nie, vdaka za clanok.
Novinarska nezavislost v pripade Michala Fokta?!
Tak to si urcite delas s*randu, nebo jsi tu posledni cca 3 roky spal a jeho clanky necet.
Neni zde asi zaujatejsi redaktor na jedinou znacku, nez MF a jeho oblibena Honda, a neni tu zadny redaktor, ktery by do vyrobcu z Nemcka kopal vice, nez on.
Fakt je, ze si timto titulkem prihral polivku, jestli premie budou, nebo ne, to uz se my tady na diskusich nedozvime.
Tak to si urcite delas s*randu, nebo jsi tu posledni cca 3 roky spal a jeho clanky necet.
Neni zde asi zaujatejsi redaktor na jedinou znacku, nez MF a jeho oblibena Honda, a neni tu zadny redaktor, ktery by do vyrobcu z Nemcka kopal vice, nez on.
Fakt je, ze si timto titulkem prihral polivku, jestli premie budou, nebo ne, to uz se my tady na diskusich nedozvime.
Mě fascinuje, že to někoho vůbec překvapuje. To že VW a jiní fixklujou s emisema CO2 (řečeno jinak se spotřebou) snad muselo být každému jasné. Jak jinak by auta zázračně vykazovala v mimoměstským cyklu spotřeby kolem 4 litrů? Měřeno v laboratorních podmínkách. V reálu je to pak 7-8 litrů čili to co obdobně výkoný auta žrala už před 10-20 lety. Jasnej fixl, ale takhle nelže jen VW to jde napříč snad všema automobilkama, tak proč to teď najednou řešit? Připadám si jako v pohádce. Příslušný úřady jsou jak Šípková Růženka. Teď je políbil krásnej princ a oni se probudily >😁
>😁 to že v EU jsou třeba nesmyslné měření spotřeby se ví dávno..a nikdo nic nedělal..
jenom lide, kteri problematice ani trochu nerozumi, se muzou citit podvedeni, ev. prekvapeni. cca pred mesicem jsem tady verejne troubil, ze s emisemi manipuluji vsechny motory, nejen naftaky, ale i benzinaky (coz vw, kde jim uz asi definitivne hrablo, na sebe opet vyblil). dale jsem rekl a trvam na tom (a ono se to drive nebo pozdeji samozrejme prokaze), ze uplne stejnych "podvodu" se dopousteji rovnez vsichni ostatni hlavni konkurenti. hezky priklad tu uvedl topten (o3 vs. megane). takovych prikladu se najit nespocet. at uz na realnou spotrebu nebo na emise konkretnich sloucenin (napr. nox).
a duvod? naprosto nesmyslna honba za emisemi formou zcela nesplnitelnych norem k podvodu vybizejicich.
a duvod? naprosto nesmyslna honba za emisemi formou zcela nesplnitelnych norem k podvodu vybizejicich.
souhlas..to je naprosto zřejmé , že podváděli všichni , někdo víc , někdo mín'..
Řešení? Není..nebo je , zakážeme auta a budeme jezdit zase na koních , ne?
>😒]
Řešení? Není..nebo je , zakážeme auta a budeme jezdit zase na koních , ne?
>😒]
Plácás nesmysly.
IPO, jak to tedy podle tebe je - ja predkladam fakta, ta implikuji pomerne logicky jedno jedine vysvetleni, pri dodatecne znalosti automotive (nikoliv z pozice novinare, pro nez se pripravuji v centralach automobilek budovatelske PR prohlaseni, ale z pozice zamestnance pracujiciho obecne na vyvojovych projektech) jeste vim, ze automobilka je dnes takovy ten secvakavac soucastek od dodavatelu, kteri davaji prakticky totozna (po strance funkcni a mechanicke) reseni uplne vsem. bud si jist, ze bosch dobre vedel, kolik milionu ridicich jednotek s cinknutym sw prodal volkswagnu a ze dobre vedel, co s nimi vw dela (co by take s miliony ks rj delal), a ze dobre vi, komu vsemu poskytl stejne reseni a ze dobre vi, jake reseni (obdobne) pouziva konkurence ve svych rj. proste tak to v tomto svete funguje... bosch to nenahlasil, kryje si zada jednim hloupym mejlem, to ale preci vubec nemuze fungovat. konkretne v boschi jsem pracoval, poskytovani nezakonnych reseni je rovnez v rozporu s firemnimi pravidly (logicky). a ten sw nelegalni byl minimalne v usa.
Ty más samozrejme z pozice zamestnance pracujiciho obecne na vyvojovych projektech prístup k technický informacím který vetsina nemá. Na druhé strane já jako novinár (a rada dalsích novináru) nepouzívám pro moji práci jen "budovatelská PR prohlásení". Neplet si to s pisálky z ACZ, to nejsou kvalitní novinári.
Pokud jiní také podvádei/podvádejí tak se na to prijde. Nebo taky patrís k tem kterí tvrdí ze se jedná o globální spiknutí zamerené proti Volkswagenu /nketerí jeste tvrdili ze proti Evrope).
To vsechno nic nemení na tom co písi o Volkswagenu.
Tvoje slova "naprosto nesmyslna honba za emisemi formou zcela nesplnitelnych norem k podvodu vybizejicich" jsou cástecne pravdivá, ovsem jen cástecne. A na dieselgate Volkswagenu v USA vubec nesedí.
Pokud jiní také podvádei/podvádejí tak se na to prijde. Nebo taky patrís k tem kterí tvrdí ze se jedná o globální spiknutí zamerené proti Volkswagenu /nketerí jeste tvrdili ze proti Evrope).
To vsechno nic nemení na tom co písi o Volkswagenu.
Tvoje slova "naprosto nesmyslna honba za emisemi formou zcela nesplnitelnych norem k podvodu vybizejicich" jsou cástecne pravdivá, ovsem jen cástecne. A na dieselgate Volkswagenu v USA vubec nesedí.
diky za odpoved, v zadnem pripade nepatrim mezi okruh lidi, co si mysli, ze je to cilena kampan proti vw. vubec ne. vw si v americe zahraval s ohnem a ted si to tam vyzere. jen proste odmitam delit automotive na sprosty volkswagen a poctive a slusne vsechny ty ostatni. tak to samozrejme neni.
samozrejme chapu, ze novinari tezko mohou jit a smahem odsoudit vsechny, kdyz jedniznacne dukazy (napr. doznani 😉) schazeji, ja toto na +- anonymni diskuzi udelat muzu, ale nedelam to, protoze vim, ze tento problem neni cernobily a jako obvykle kdyz neco zacnu neprimerenym zpusobem regulovat, zacnu se vzdy pohybovat na hrane ilegality. a to je presne tento pripad.
slova o nesmyslne honbe za nesmyslnymi emisemi nejsou primarne myslena jen na dieselgate v usa, ta i vtomto clanku rezonuje pouze jako jisty spoustec techto emisnich tanecku.
o acz novinarich je zbytecne hloubeji diskutovat, tam vnimam, ze vis mnohem lepe nez ja, o cem mluvis (ja se jen opakovane utvrzuju v tom, ze casto michaji pate pres devate a spise nez fakticke informace tu prezentuji svoje emoce), porad mi ale nejde na rozum, co te vnitrne popohani se tu proti nim stale vymezovat, resp. jestli tim sledujes nejakou jejich reflexi nebo napravu, nebo se tim proste jen a pouze bavis - to by me zajimalo, ptal jsem se te na to uz opakovane a na to jsi mi zatim neodpovedel (ani jsi mi neodpovedel treba to, ze mi to nepovis 😉).
samozrejme chapu, ze novinari tezko mohou jit a smahem odsoudit vsechny, kdyz jedniznacne dukazy (napr. doznani 😉) schazeji, ja toto na +- anonymni diskuzi udelat muzu, ale nedelam to, protoze vim, ze tento problem neni cernobily a jako obvykle kdyz neco zacnu neprimerenym zpusobem regulovat, zacnu se vzdy pohybovat na hrane ilegality. a to je presne tento pripad.
slova o nesmyslne honbe za nesmyslnymi emisemi nejsou primarne myslena jen na dieselgate v usa, ta i vtomto clanku rezonuje pouze jako jisty spoustec techto emisnich tanecku.
o acz novinarich je zbytecne hloubeji diskutovat, tam vnimam, ze vis mnohem lepe nez ja, o cem mluvis (ja se jen opakovane utvrzuju v tom, ze casto michaji pate pres devate a spise nez fakticke informace tu prezentuji svoje emoce), porad mi ale nejde na rozum, co te vnitrne popohani se tu proti nim stale vymezovat, resp. jestli tim sledujes nejakou jejich reflexi nebo napravu, nebo se tim proste jen a pouze bavis - to by me zajimalo, ptal jsem se te na to uz opakovane a na to jsi mi zatim neodpovedel (ani jsi mi neodpovedel treba to, ze mi to nepovis 😉).
Puvodne jsem sledoval nejakou jejich reflexi a nápravu, protoze me stve ze nejvetsí ceský autoweb má tak vypatlané redaktory, ale vzhledem k tomu ze inteligence jak redaktoru tak vedení nedává vyhlídky na nápravu tak se tím ted spís bavím. Ale clovek nikdy neví, treba jednou prevezme vedení redakce nekdo normální a veci se zmení.
nic proti myšlence, ale taková technická - nenahrává si SW řídící jednotky až sám výrobce (automobilu)??
muze byt, je to ale ruzne. obvykle ovsem vyrobce hw (v automotive) dodava i sw, coz ma pro zakaznika ruzne vyhody (prekontrolovani spravnosti funkce uz na strane vyrobce, vyrobce hw se nemuze vymlouvat, ze rj oddelal nevhodne naprogramovany sw, apod.) tomto pripade to dokonce bylo takto i primo oznameno (ze bosch dodava rj vcetne sw).
edit: stejne tak jsou obvykle programatori dodavaele a zakaznika v uzkem kontaktu a ti vsichni moc dobre vedi, co programuji a proc a zaroven vsichni navzajem svorne vi, jak to dela konkurence, resp. co presne dodavatel dava konkurenci. a neni to jen o tom, ze si to na tajnacku povi mezi ctyrma ocima, casto je to i o tom, ze pracovnici fluktuuji mezi konkurencnimi firmami a vsechny informace si proste nesou s sebou.
edit: stejne tak jsou obvykle programatori dodavaele a zakaznika v uzkem kontaktu a ti vsichni moc dobre vedi, co programuji a proc a zaroven vsichni navzajem svorne vi, jak to dela konkurence, resp. co presne dodavatel dava konkurenci. a neni to jen o tom, ze si to na tajnacku povi mezi ctyrma ocima, casto je to i o tom, ze pracovnici fluktuuji mezi konkurencnimi firmami a vsechny informace si proste nesou s sebou.
pracovnici fluktuuji mezi konkurencnimi firmami a vsechny informace si proste nesou s sebou...
nepochybuj, že v pracovní smlouvě u automotive je konkurenční doložka sepsaná nejlepšími právníky...
nepochybuj, že v pracovní smlouvě u automotive je konkurenční doložka sepsaná nejlepšími právníky...
jo tak ta je mozna napsana u top manazeru, kteri vi o realite kulove. u beznych pracovniku (az k nizsimu managementu) nic takoveho neni. nemam v ruce prvni smlouvu.
Jasně, ale jak to chceš reálně hlídat? Pokud skončím jako technik ve Fordu, můžu nastoupit u Opelu? Musím zapomenout to, co jsem se za pět let u Fordu naučil?
Kuny má naprostou pravdu.
Konkurenční doložky se týkají v drtivé většině těch nejvyšších manažerských postů- přímo ředitelé firem. Jakýkoliv řadový konstruktér žádnou doložku nemá a nemá ji ani ředitel divize.
Konkurenční doložky se týkají v drtivé většině těch nejvyšších manažerských postů- přímo ředitelé firem. Jakýkoliv řadový konstruktér žádnou doložku nemá a nemá ji ani ředitel divize.
Konkurenční doložky se často týkají obyčejných zaměstnanců.
Spíše je problematické je vymáhat.
Spíše je problematické je vymáhat.
Ahoj Kuny,
obvykle tomu tak (HW+SW) v automotive opravdu je.
Nicméně řídicí jednotky motoru 'Dieselgate' mají SW od VW! To je celá podstata Dieselgate! Kde jsi četl, že SW dělal Bosch????? Bosch nemá zapotřebí podvádět.
Byla to první řídící jednotka od Bosche, která to umožňovala.
Im Jahr 2006 bewarb Bosch das damals neue Produkt so: Erstmals seien Autohersteller damit in der Lage, "die Steuerung von Partikelfiltern oder Systemen zur Stickoxid-Reduktion" zu übernehmen.
Oficiálně kvůli odlišení (nastavení) automobilek.
Jestli byla vyvinuta na speciální požadavek VW nevím.
[odkaz]
obvykle tomu tak (HW+SW) v automotive opravdu je.
Nicméně řídicí jednotky motoru 'Dieselgate' mají SW od VW! To je celá podstata Dieselgate! Kde jsi četl, že SW dělal Bosch????? Bosch nemá zapotřebí podvádět.
Byla to první řídící jednotka od Bosche, která to umožňovala.
Im Jahr 2006 bewarb Bosch das damals neue Produkt so: Erstmals seien Autohersteller damit in der Lage, "die Steuerung von Partikelfiltern oder Systemen zur Stickoxid-Reduktion" zu übernehmen.
Oficiálně kvůli odlišení (nastavení) automobilek.
Jestli byla vyvinuta na speciální požadavek VW nevím.
[odkaz]
hmm, cetl jsem to bud tady nebo na autorevue (pripadne to jeste mohlo projit nejakym jinym standardnim zpravodajskym webem typu idnes, apod.). kazdopadne tato informace medii probehla. dokonce vim, ze byvali kolegove v boschi se tomu take pomerne znacne tlemili. faktem zustava, ze osobne nevim, od koho maji ridici jednotku konkretne ea189 diesely - informaci jsem neproveroval. vsechno ostatni je ale tezka realita (ze bez ohledu na dodavatele, programy v rj maji plus minus totozne funkce a ze samizrejme detekuji merici cyklus - nejen u dieselu - a nedelaji to z nudy, ale s jasnym cilem predejit nejakemu "nedorozumeni" na meraku).
edit: jinak bosch se svym chovanim od ostatnich dodavatelu v autoprumyslu nikterak nelisi. z neznamych duvodu ma fazonu "premioveho" dodavatele, ale to uz davno neplati. ohybani skutecnosti na ruzne zpusoby je dennim chlebem prakticky vsech firem v autoprumyslu (bosch nevyjimaje). k tomu rozhodne musim dodat, ze snad zadna firma v automotive nema svuj businesplan zalozen na podvodu a ohybani. k tem lehcim ci vetsim podvudkum a ohybani norem, atd. dochazi proto, ze kazdy chce bmw za cenu trabanta a popripade chce neco, co je podle definice v realnem svete nerealizovatelne. slyset skutecnost, prijmout realitu a tu definovat na papir v dnesnim automotive svete dokaze malokdo. bojuju s tim zatim svou celou karieru.
edit: jinak bosch se svym chovanim od ostatnich dodavatelu v autoprumyslu nikterak nelisi. z neznamych duvodu ma fazonu "premioveho" dodavatele, ale to uz davno neplati. ohybani skutecnosti na ruzne zpusoby je dennim chlebem prakticky vsech firem v autoprumyslu (bosch nevyjimaje). k tomu rozhodne musim dodat, ze snad zadna firma v automotive nema svuj businesplan zalozen na podvodu a ohybani. k tem lehcim ci vetsim podvudkum a ohybani norem, atd. dochazi proto, ze kazdy chce bmw za cenu trabanta a popripade chce neco, co je podle definice v realnem svete nerealizovatelne. slyset skutecnost, prijmout realitu a tu definovat na papir v dnesnim automotive svete dokaze malokdo. bojuju s tim zatim svou celou karieru.
No tvou karieru Ti teda nezávidím!
Když nevíš o EA 189, stačí hledat😒br />
Die Motorsteuergeräte stammen von Delphi (1.2 TDI), Continental Automotive Systems (1.6 TDI) und Bosch (2.0 TDI).
[odkaz]
Nevím proč pomlouváš Bosch. Máš nějaký odkaz???
PS Ty tady realitu svými tvrzeními překrucuješ.
PPS Podvod se prokázal POUZE u VW. Minimálně prozatím!
Když nevíš o EA 189, stačí hledat😒br />
Die Motorsteuergeräte stammen von Delphi (1.2 TDI), Continental Automotive Systems (1.6 TDI) und Bosch (2.0 TDI).
[odkaz]
Nevím proč pomlouváš Bosch. Máš nějaký odkaz???
PS Ty tady realitu svými tvrzeními překrucuješ.
PPS Podvod se prokázal POUZE u VW. Minimálně prozatím!
no vidis, takze tam jsou rj od bosche. nezlob se, ale clanek, kde se o tom psalo, dohledavat nebudu. nemam na to cas a neni to podstatne ... jelikoz tech rj je tam od vice vyrobcu a tensw maj cinknuty vsichni, je evidentni, ze v tom jedou vsichni 😃.
bosch nepomlouvam, cokoliv o nem pripadne rikam, tak je pravda, nikoliv pomluva.
pss pouze vw se k podvodum priznal, vsechna vnejsi pozorovani minimalne ukazuji, ze ostatni automobily v realnem provozu jsou na tom s emisemi +- stejne.
bosch nepomlouvam, cokoliv o nem pripadne rikam, tak je pravda, nikoliv pomluva.
pss pouze vw se k podvodum priznal, vsechna vnejsi pozorovani minimalne ukazuji, ze ostatni automobily v realnem provozu jsou na tom s emisemi +- stejne.
Ne ne, Kuny.
Nejedou v tom všichni. Jede v tom prokazatelně POUZE VW.
Naopak ostatní výrobci (třeba Ford) vydávají prohlášení, že žádná podobná zařízení nepoužívají!
[odkaz]
Píšeš, že Bosch ohýbá skutečnost a že je to pravda. Kam na to chodíš???
Jinak všechna auta na tom nejsou plus mínus stejně, jak píšeš.
BMW X5 byl v USA bez problémů!!!!!
[odkaz]
Takže spíš mně přijde, že skutečnost ohýbáš Ty! 😉
Píšeš jednu polopravdu (mírně řečeno, např. SW od Bosche, kdesi psali...) za druhou (Bosch ohýbá realitu - to, že napíšeš, že to je pravda, není důkaz 😄 )!
PS Zkus to, co píšeš, podložit nějakými fakty. A ne jen svými dojmy!
Nejedou v tom všichni. Jede v tom prokazatelně POUZE VW.
Naopak ostatní výrobci (třeba Ford) vydávají prohlášení, že žádná podobná zařízení nepoužívají!
[odkaz]
Píšeš, že Bosch ohýbá skutečnost a že je to pravda. Kam na to chodíš???
Jinak všechna auta na tom nejsou plus mínus stejně, jak píšeš.
BMW X5 byl v USA bez problémů!!!!!
[odkaz]
Takže spíš mně přijde, že skutečnost ohýbáš Ty! 😉
Píšeš jednu polopravdu (mírně řečeno, např. SW od Bosche, kdesi psali...) za druhou (Bosch ohýbá realitu - to, že napíšeš, že to je pravda, není důkaz 😄 )!
PS Zkus to, co píšeš, podložit nějakými fakty. A ne jen svými dojmy!
Done Vito,
Prohlášení Fordu je stejné prohlášení jako donedávna dával VW
Na ohýbání skutečností Boschem jsem x-let denně chodil do Bosche, už jsem tu psal, že nejde o Bosch jako takový, ale o celý automotive, kdy nesmyslně přísné normy (ať už vládní nebo normy finálních výrobců) tlačí dodavatele k odsouhlasení krkolomných specifikací, které nakonec musíš ohýbat, abys mohl dodávat.
BMW X5 v USA je jeden konkrétní kus, který hraničně splnil. Změř jich 25, pak si povíme, jestli BMW X5 plní nebo ne. Také jsem viděl výsledek 2,0TDI od VW (teď nevím, v kterém modelu, byl to ten z nové řady ea28😄, který prošel, hned vedle tentýž motor v jiném modelu nepošel.
Takže se tu dopouštíš akorát značných zjednodušení. Že emise NOx jsou u dieselů porovnatelné si nastuduj na ADACu (například) a že emise CO2 neodpovídají těm v techničáku si najdi ke každému jednomu auto na spritmonitoru. Na dohledávání zdrojových dat nemám momentálně opravdu čas.
Prohlášení Fordu je stejné prohlášení jako donedávna dával VW
Na ohýbání skutečností Boschem jsem x-let denně chodil do Bosche, už jsem tu psal, že nejde o Bosch jako takový, ale o celý automotive, kdy nesmyslně přísné normy (ať už vládní nebo normy finálních výrobců) tlačí dodavatele k odsouhlasení krkolomných specifikací, které nakonec musíš ohýbat, abys mohl dodávat.
BMW X5 v USA je jeden konkrétní kus, který hraničně splnil. Změř jich 25, pak si povíme, jestli BMW X5 plní nebo ne. Také jsem viděl výsledek 2,0TDI od VW (teď nevím, v kterém modelu, byl to ten z nové řady ea28😄, který prošel, hned vedle tentýž motor v jiném modelu nepošel.
Takže se tu dopouštíš akorát značných zjednodušení. Že emise NOx jsou u dieselů porovnatelné si nastuduj na ADACu (například) a že emise CO2 neodpovídají těm v techničáku si najdi ke každému jednomu auto na spritmonitoru. Na dohledávání zdrojových dat nemám momentálně opravdu čas.
Hele Kuny,
díky za diskuzi, ale s tebou to stejně ani nehnulo..
Ty bys asi ani neuznal, že je Toyota nejspolehlivější.
Umíš hlavně relativizovat. A psát ve smyslu, že když někdo porušuje pravidla, jsou špatný ty pravidla.
Zkus se na to podívat tak, že ty pravidla jsou v pořádku a mají za cíl zlepšení životního prostředí (třeba pro naše děti). A neohánět se tím, že budou kvůli těm normám auta drahá (protože tomu tak třeba v USA není). A auta s dieselgate motory jsou z většiny drahá tak jako tak (průměrně půl milionu Kč??).
Takže se přestaň ohánět ''BMW za cenu trabanta'', VW nemá ceny trabanta!
VW nepodváděl proto, že jsou špatné normy, ale proto, že chtěl mít konkurenční výhodu (podváděl VÍCE než ostatní, s tím že někteří třeba nepodváděli vůbec).
Až prokážeš nějaký podvod třeba Toyotě, tak říkej, že jsou všichni stejní!!
Zkus se smířit alespoň s JEDNÍM faktem a nepolemizovat😒br /> VW je jediným výrobcem, který PROKAZATELNĚ - sám to přiznává - takto (minimálně v takovémto bezprecedentním měřítku) podváděl.
Měj se.
PS Na ADACu si určitě nic studovat nebudu, protože mu důvěřuju asi tak jako VW!
díky za diskuzi, ale s tebou to stejně ani nehnulo..
Ty bys asi ani neuznal, že je Toyota nejspolehlivější.
Umíš hlavně relativizovat. A psát ve smyslu, že když někdo porušuje pravidla, jsou špatný ty pravidla.
Zkus se na to podívat tak, že ty pravidla jsou v pořádku a mají za cíl zlepšení životního prostředí (třeba pro naše děti). A neohánět se tím, že budou kvůli těm normám auta drahá (protože tomu tak třeba v USA není). A auta s dieselgate motory jsou z většiny drahá tak jako tak (průměrně půl milionu Kč??).
Takže se přestaň ohánět ''BMW za cenu trabanta'', VW nemá ceny trabanta!
VW nepodváděl proto, že jsou špatné normy, ale proto, že chtěl mít konkurenční výhodu (podváděl VÍCE než ostatní, s tím že někteří třeba nepodváděli vůbec).
Až prokážeš nějaký podvod třeba Toyotě, tak říkej, že jsou všichni stejní!!
Zkus se smířit alespoň s JEDNÍM faktem a nepolemizovat😒br /> VW je jediným výrobcem, který PROKAZATELNĚ - sám to přiznává - takto (minimálně v takovémto bezprecedentním měřítku) podváděl.
Měj se.
PS Na ADACu si určitě nic studovat nebudu, protože mu důvěřuju asi tak jako VW!
?? a co ma se mnou hnout? polopravdy a veci vytrzene z kontextu? rychlokvasky bez jakychkoliv souvislosti? ignorance zakonu fyziky? naprosta absence znalosti automotive? promin, to se mnou fakt nehne.
ze je toyota nejpolehlivejsi? ehm, to je zase vystrik do tmy - klasicke zjednodusujici tvrzeni,minimalne zavadejici (= ktera toyota je nejspolehlivejsi? nez co? v jake vybave? co je kriteriem spolehlivosti - vrzajici plast, nefunkcni autoradio nebo pouze fatalni zavada?? prepocteno na ujete kilometry nebo roky provozu??) na toto zase existuji mraky srovnavacich tabulek, kde obvykle obecne toyota patri k tem nejspolehlivejsim vozum, francouzi a italove pak k tem nejmene spolehlivym. nicmene jsem dalek toho, abych ze sebe vypotil nejakou cernobilou kravinu, ze toyota je nejspolehlivesi. kolik ti je let, ze ti takoveto elementarni zalezitosti delaji problem pochopit?
pisu, ze nesplnitelna pravidla jsou spatna pravidla, zaroven pisu, ze selektivni pravidla jsou rovnez spatna pravidla. beres si do pusy deti v souvislosti s dieselgate (nox) a neskodnym inertnim plynem co2, ale vubec ti nevadi, ze tu jsou v provozu stare avie apod. to je to selektivni a cernobile vnimani, ktereho se dopoustis. dokud nekdo nehne s temito starymi vraky, je cela svolavacka na preprogramovani proste saskarna. divadelko pro blbecky.
vw z hlediska emisi podvadi uplne stejne jako ostatni. to je to, co tu tvrdim. a na cem se neshodneme. tvuj cernobily svet o smrdutem vw a cistem vsem ostatnim je velmi smesny. bohuzel.
jsem diskuzni tlachal, stejne jako ty, nemusim nic z toho, co tu rikam, prokazovat. kdyby ses alespon nad tim, co rikam, zamyslel (coz ti zjevne moc nejde), pochopil bys, ze to ma zcela zrejmou logiku. ale neboj, v tom nechapani nejsi sam.
jestlize vw neduverujes nemuzes se v zadnem pripade opirat o priznani vw jako o dukazu, ze vw podvadel. co kdyz je to dalsi lez z dilny vw? uz jen v tomto tvrzeni mas logickou chybu. ze ignorujes mereni adacu a povazujes je za podvrhy je jen a pouze dalsi stupidita z tve strany. adac totiz nerika, ze nekdo podvadi, adac totiz nameril, jake koncentrace nox produkuji auta, ktera jsou homologovana na euro 6. tri ctvrtiny z nich limity vypousteneho nox prekracuji a svete div se, nejsou to jen same volkswageny.
co se tyce bosche, tak si klidne dnes na novinkach muzes dohledat, ze epa v usa vysetruje zda a jaky pripadny podil ma na dieselgate.
mej se.
ze je toyota nejpolehlivejsi? ehm, to je zase vystrik do tmy - klasicke zjednodusujici tvrzeni,minimalne zavadejici (= ktera toyota je nejspolehlivejsi? nez co? v jake vybave? co je kriteriem spolehlivosti - vrzajici plast, nefunkcni autoradio nebo pouze fatalni zavada?? prepocteno na ujete kilometry nebo roky provozu??) na toto zase existuji mraky srovnavacich tabulek, kde obvykle obecne toyota patri k tem nejspolehlivejsim vozum, francouzi a italove pak k tem nejmene spolehlivym. nicmene jsem dalek toho, abych ze sebe vypotil nejakou cernobilou kravinu, ze toyota je nejspolehlivesi. kolik ti je let, ze ti takoveto elementarni zalezitosti delaji problem pochopit?
pisu, ze nesplnitelna pravidla jsou spatna pravidla, zaroven pisu, ze selektivni pravidla jsou rovnez spatna pravidla. beres si do pusy deti v souvislosti s dieselgate (nox) a neskodnym inertnim plynem co2, ale vubec ti nevadi, ze tu jsou v provozu stare avie apod. to je to selektivni a cernobile vnimani, ktereho se dopoustis. dokud nekdo nehne s temito starymi vraky, je cela svolavacka na preprogramovani proste saskarna. divadelko pro blbecky.
vw z hlediska emisi podvadi uplne stejne jako ostatni. to je to, co tu tvrdim. a na cem se neshodneme. tvuj cernobily svet o smrdutem vw a cistem vsem ostatnim je velmi smesny. bohuzel.
jsem diskuzni tlachal, stejne jako ty, nemusim nic z toho, co tu rikam, prokazovat. kdyby ses alespon nad tim, co rikam, zamyslel (coz ti zjevne moc nejde), pochopil bys, ze to ma zcela zrejmou logiku. ale neboj, v tom nechapani nejsi sam.
jestlize vw neduverujes nemuzes se v zadnem pripade opirat o priznani vw jako o dukazu, ze vw podvadel. co kdyz je to dalsi lez z dilny vw? uz jen v tomto tvrzeni mas logickou chybu. ze ignorujes mereni adacu a povazujes je za podvrhy je jen a pouze dalsi stupidita z tve strany. adac totiz nerika, ze nekdo podvadi, adac totiz nameril, jake koncentrace nox produkuji auta, ktera jsou homologovana na euro 6. tri ctvrtiny z nich limity vypousteneho nox prekracuji a svete div se, nejsou to jen same volkswageny.
co se tyce bosche, tak si klidne dnes na novinkach muzes dohledat, ze epa v usa vysetruje zda a jaky pripadny podil ma na dieselgate.
mej se.
Bosch je dodavatel. Ten dodá to co si objedná zákazník a když zákazník bude chtít růžový ŘJ tak je dodá růžový. A jestli v nich bude chtít VW 2 softy, který mezi sebou dokáže přepínat, tak to Bosch jistě rád vyrobí a dodá.
To nejsou dva softy, které by se přepínaly, to je jeden soft, ale to není podstatné, jestliže tento soft dodává Bosch v milionových sériích společně s řídícími jednotkami, tak samozřejmě ví, co s nimi VW dělá. A jestliže se teď brání, že nějakým mejlem poukazoval na to, že tento soft není určen pro provoz aut na silnicích, tak zcela evidentně vědomně tento druh podvodu kryl. Toto říkám pouze zcela hypoteticky podle informací z médií, jak přesně to bylo samozřejmě nevím. Na rozdíl od jiných chápu, že problém je komplexní a nedá se zúžit na jednu jedinou čarodejnici (VW), kterou je potřeba upálit.
Kuny, ty se mi snad zdáš.
Už jsem Ti to psal výše - SW nedodává Bosch nýbrž VW. A jen tak mimochodem je to podstata Dieselgate! Je to aféra VW a NÉ Bosche ani jiných automobilek (fakt k dnešku)!!!
[odkaz]
Tady se píše😒br /> Im Jahr 2006 bewarb Bosch das damals neue Produkt so: Erstmals seien Autohersteller damit in der Lage, "die Steuerung von Partikelfiltern oder Systemen zur Stickoxid-Reduktion" zu übernehmen.
Překla😜 Poprvé je možné, aby výrobce aut (Kuny - v tomto případě VW 😉 - už to chápeš???) převzal , ''řízení filtru pevných částic a SYSTÉMŮ SLOUŽÍCÍCH K REDUKCI OXIDŮ DUSÍKU''.
Howg
Už jsem Ti to psal výše - SW nedodává Bosch nýbrž VW. A jen tak mimochodem je to podstata Dieselgate! Je to aféra VW a NÉ Bosche ani jiných automobilek (fakt k dnešku)!!!
[odkaz]
Tady se píše😒br /> Im Jahr 2006 bewarb Bosch das damals neue Produkt so: Erstmals seien Autohersteller damit in der Lage, "die Steuerung von Partikelfiltern oder Systemen zur Stickoxid-Reduktion" zu übernehmen.
Překla😜 Poprvé je možné, aby výrobce aut (Kuny - v tomto případě VW 😉 - už to chápeš???) převzal , ''řízení filtru pevných částic a SYSTÉMŮ SLOUŽÍCÍCH K REDUKCI OXIDŮ DUSÍKU''.
Howg
... to se jeste uvidi, ci vsi je to skandal, neboj. tahle veta samozrejme nerika nic o tom, kdo naprogramoval sw, ktery detekuje merici cyklus.
Tahle věta SAMOZŘEJMĚ říká, že SW pro detekci měřícího cyklu je od VW.
Co si myslíš, že ta věta asi tak říká?????
UŽ TO POCHOP. ALESPOŇ TOHLE, KDYŽ UŽ NIC JINÉHO.
Když nepochopíš ani tohle, tak tato disluze byla 100% ztráta času.
Když ano, tak jen z 90% 😄
Edit 10:52😒br /> Jinak díky za info o článku na novinkách.
Zde se píše o firmě Bosch😒br /> ''Zatím prý nic nesignalizuje, že by vyšetřovatelé objevili nějaké známky pochybení.''
To je docela v rozporu s tím co píšeš výše (a je to vytržené z kontextu, kusá informace atd.), ale Ty víš asi víc než EPA 😄
A o VW😒br /> ''Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) v září obvinila Volkswagen (chápeš Kuny??? 😉 ), že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v celém světě software instaloval do zhruba 11 miliónů aut, včetně asi 1,2 miliónu vozů české součásti Škoda Auto.''
[odkaz]
PS Samozřejmě, že VW v tomto případě věřím, když se pod nátlakem přiznal.
Co si myslíš, že ta věta asi tak říká?????
UŽ TO POCHOP. ALESPOŇ TOHLE, KDYŽ UŽ NIC JINÉHO.
Když nepochopíš ani tohle, tak tato disluze byla 100% ztráta času.
Když ano, tak jen z 90% 😄
Edit 10:52😒br /> Jinak díky za info o článku na novinkách.
Zde se píše o firmě Bosch😒br /> ''Zatím prý nic nesignalizuje, že by vyšetřovatelé objevili nějaké známky pochybení.''
To je docela v rozporu s tím co píšeš výše (a je to vytržené z kontextu, kusá informace atd.), ale Ty víš asi víc než EPA 😄
A o VW😒br /> ''Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) v září obvinila Volkswagen (chápeš Kuny??? 😉 ), že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v celém světě software instaloval do zhruba 11 miliónů aut, včetně asi 1,2 miliónu vozů české součásti Škoda Auto.''
[odkaz]
PS Samozřejmě, že VW v tomto případě věřím, když se pod nátlakem přiznal.
Zřejmě celý koncern je postavený na podvodech, jinak by neměl šanci konkurovat na
součesném automobilovém trhu (motory, desing a pod.).Jenom cena práce v SRN je
příliš vysoká oproti konkurenci a rozvojové země to již asi nedokážou doplatit, tak se
na to musí "JINAK".
součesném automobilovém trhu (motory, desing a pod.).Jenom cena práce v SRN je
příliš vysoká oproti konkurenci a rozvojové země to již asi nedokážou doplatit, tak se
na to musí "JINAK".
....Volkswagen podvadi kam se podiva. Nedokaze vyvinout poctivy motor, nedokaze postavit kvalitni auto. Na US trhu se zachoval jako spodina a proto ho tam jako spodinu take berou.
To by ale nebylo Cesko, aby ho tady nekteri neobhajovali. Ze pry se nic nestalo, dokud nezkontrolujeme i ostatni. Takze jestli ja budu vylevat (rekneme) do reky chemikalie a zamorim tim cely tok, nekdo me pri tom chyti a usvedci. V normalnim svete jsem usvedcen, vina je mi dokazana, tak za to budu potrestan. Mistni galerka by ale chtela zkontrolovat vsechny me sousedy, protoze pokud i oni vylevaji do reky bordel, tak je vsechno ok, nic se nedeje.
Toto je prezitek, neduh minuleho rezimu. "Vsak oni prece kradou vsichni", "kdo nekrade, okrada vlastni rodinu". Poctivy clovek nesnese podvod z kterekoli strany. Podvod Volkswagenu je takovych rozmeru, ze se nesmi obejit bez exemlparniho trestu. Neco takoveho se uz nesmi opakovat. Naridit nucenou opravu kazdeho prodaneho kusu. Naridit nucenou homologaci kazdeho motoru VAG group. Nasledne technickou kontrolu kazdeho automobilu VAG group. Ten, ktery neprojde, vyradit z provozu.
To by ale nebylo Cesko, aby ho tady nekteri neobhajovali. Ze pry se nic nestalo, dokud nezkontrolujeme i ostatni. Takze jestli ja budu vylevat (rekneme) do reky chemikalie a zamorim tim cely tok, nekdo me pri tom chyti a usvedci. V normalnim svete jsem usvedcen, vina je mi dokazana, tak za to budu potrestan. Mistni galerka by ale chtela zkontrolovat vsechny me sousedy, protoze pokud i oni vylevaji do reky bordel, tak je vsechno ok, nic se nedeje.
Toto je prezitek, neduh minuleho rezimu. "Vsak oni prece kradou vsichni", "kdo nekrade, okrada vlastni rodinu". Poctivy clovek nesnese podvod z kterekoli strany. Podvod Volkswagenu je takovych rozmeru, ze se nesmi obejit bez exemlparniho trestu. Neco takoveho se uz nesmi opakovat. Naridit nucenou opravu kazdeho prodaneho kusu. Naridit nucenou homologaci kazdeho motoru VAG group. Nasledne technickou kontrolu kazdeho automobilu VAG group. Ten, ktery neprojde, vyradit z provozu.
Mariánku, švejkuješ leda ty. Těžko a hlavně zbytečně obhajovat někoho, kdo se k podvádění sám přiznal. Problém je jinde😒br />
JSOU EMISNÍ NORMY NASTAVENY ODBORNÍKY TAK, ABY SE ZA SOUČASNÝCH TECHNOLOGICKÝCH PODMÍNEK DALY SPLNIT A ZÁROVEŇ DÁVALY EKONOMICKY SMYSL?
Odpověď na tuto otázku získáš jen a pouze otestováním všech automobilů a stejně jako u rozdílu normovaný a reálný (běžný) spotřeby s nejvyšší pravděpodobností dojdeš k závěru, že úředník od stolu bez hlubších technických znalostí nikdy nebude schopen definovat pravidla tak, aby dávala smysl.
Tvoje šaškování lehce poukazující na to, že svou jakousi životní frustraci z čehokoliv se snažíš převést na nenávist vůči něčemu jinýmu, nemá s problémem, který vyplynul u VAG pranic společnýho 😉
JSOU EMISNÍ NORMY NASTAVENY ODBORNÍKY TAK, ABY SE ZA SOUČASNÝCH TECHNOLOGICKÝCH PODMÍNEK DALY SPLNIT A ZÁROVEŇ DÁVALY EKONOMICKY SMYSL?
Odpověď na tuto otázku získáš jen a pouze otestováním všech automobilů a stejně jako u rozdílu normovaný a reálný (běžný) spotřeby s nejvyšší pravděpodobností dojdeš k závěru, že úředník od stolu bez hlubších technických znalostí nikdy nebude schopen definovat pravidla tak, aby dávala smysl.
Tvoje šaškování lehce poukazující na to, že svou jakousi životní frustraci z čehokoliv se snažíš převést na nenávist vůči něčemu jinýmu, nemá s problémem, který vyplynul u VAG pranic společnýho 😉
Jsou stanoveny normy a podle nich se vyrobci musi ridit. Pokud nejsi schopen postavit motor, ktery normu splni, tak si ten motor koupis od jineho, schopnejsiho vyrobce, nebo jdes delat neco jineho.
Poku by, jak svejkujes, podvadeli vsichni, uz by se to provalilo. Je otazkou kratke doby spojit se s EPA a spoecnymi silami zkontrolovat vsechny. Verim, ze tak uz bylo udelano a nic se nenaslo.
Problemem je vsak svazanost VW s Nemeckou vladou a ekonomikou. Jelikoz jde o podnik castecne vlastnen statem, kazda aktivita proti VW je znacne zpolitizovana.
Ocekaval jsem, ze VW povola "do zbrane" trola GTI, ale zatim zustava u "lehke pechoty" v podani webtluchuby. Ono obhajovat prokazaneho podvodnika uz chce poradne ohnuty charakter. Vybarvujes se ci dal tim lip.
Poku by, jak svejkujes, podvadeli vsichni, uz by se to provalilo. Je otazkou kratke doby spojit se s EPA a spoecnymi silami zkontrolovat vsechny. Verim, ze tak uz bylo udelano a nic se nenaslo.
Problemem je vsak svazanost VW s Nemeckou vladou a ekonomikou. Jelikoz jde o podnik castecne vlastnen statem, kazda aktivita proti VW je znacne zpolitizovana.
Ocekaval jsem, ze VW povola "do zbrane" trola GTI, ale zatim zustava u "lehke pechoty" v podani webtluchuby. Ono obhajovat prokazaneho podvodnika uz chce poradne ohnuty charakter. Vybarvujes se ci dal tim lip.
Jsi diskuzní vocásek... Nikoho neobhajuju a na hlupáky tvého typu reaguju až v případech předvedení blbosti donebevolající, jak se ti to povedlo tvým příspěvkem 😉
Tak to byl vtip tydne >😁
Moc ti to trolovani nejde, zapracuj na sobe.
Moc ti to trolovani nejde, zapracuj na sobe.
Nevím proč, nejsi zrovna týpek, kterej by mě oslnil a tak hlubokej pád, abych ti rozumněl bych neprovedl ani z vědeckých důvodů.
To je tvoje akce mariánku? 😄
[odkaz]
To je tvoje akce mariánku? 😄
[odkaz]
>😁
Tech aut je skoda. Ty za to nemuzou. Palit VAG auta, prece kvuli tomu nepojedu tisice km do Prahy. A vlastni garaz palit nebudu.
Strilis vedle pajo. Musis se vic snazit, jednou z tebe bude lepsi trol.
Tech aut je skoda. Ty za to nemuzou. Palit VAG auta, prece kvuli tomu nepojedu tisice km do Prahy. A vlastni garaz palit nebudu.
Strilis vedle pajo. Musis se vic snazit, jednou z tebe bude lepsi trol.
Jenže MOTORY VAG EMISNÍ NORMU SPLNILY, a to je ten největší průser. Stále ti to nedochází... webpaja 100% souhlas
Nedochazi to tobe. Tady nejde vubec o normy. Tady nejde o to, ze motor splni normu v okamziku mereni. Jde o to, ze motor ma plnit danou normu v beznem provozu.
Jde o to, ze motor ma plnit danou normu v beznem provozu.
Ty kráso, ty jsi vážně mimoň. Ale jakože totální >😁 >😁 >😁 8-s
Ty kráso, ty jsi vážně mimoň. Ale jakože totální >😁 >😁 >😁 8-s
... tak s touhle perlou, kterou jsi vyslovil, vubec nechapu tvoje cernobile kastovani automobilek. ono totiz sice ctvrtina dieselu od vw normu nox v realnem provozu plni, tri ctvrtiny ne (coz opravnene urady a spotrebutele sejri), jenze svete div se, ona rovnez ctvrtina dieselu od konkurence v realnem provozu normu plni a tri ctvrtiny ne (ale v tom uz problem asi nevidis). mas to v hlavince trochu pomotane.
edit: takze ten tvuj primer s litim bordelu do reky kulha na obe nohy, jednak proto, ze sice vw tam lije litry sajrajtu, ale v potoce jsou ho hektolitry a jednak proto, ze je zrejme, ze ostatni ze sveho procesu generuji velmi podobne litry sajrajtu, kam je lijou ti nepovi, maximalne utrousi, ze do potoka rrozhodne ne. ale ty jsi vsma deseti pro exemplarni trest. tady je to jeste o to slozitejsi, ze to, ze je to sajrajt a od jakeho mnozstvi je ho moc, rekl eurourednik a jeste to zcela nesmyslne vztahnul pouze na nove vyrobky. ty stare si muzou do potoka lit prakticky cokoliv, k exemplarnimu trestu je potreba pristoupit u jednoznacne u kategorie nejekologictejsich vyrobku, ktere jsou momenalne v provozu. ano, vw podvadel, ale jednoduchy pohled na to neexistuje, vzdy je treba sledovat cely kontext.
edit: takze ten tvuj primer s litim bordelu do reky kulha na obe nohy, jednak proto, ze sice vw tam lije litry sajrajtu, ale v potoce jsou ho hektolitry a jednak proto, ze je zrejme, ze ostatni ze sveho procesu generuji velmi podobne litry sajrajtu, kam je lijou ti nepovi, maximalne utrousi, ze do potoka rrozhodne ne. ale ty jsi vsma deseti pro exemplarni trest. tady je to jeste o to slozitejsi, ze to, ze je to sajrajt a od jakeho mnozstvi je ho moc, rekl eurourednik a jeste to zcela nesmyslne vztahnul pouze na nove vyrobky. ty stare si muzou do potoka lit prakticky cokoliv, k exemplarnimu trestu je potreba pristoupit u jednoznacne u kategorie nejekologictejsich vyrobku, ktere jsou momenalne v provozu. ano, vw podvadel, ale jednoduchy pohled na to neexistuje, vzdy je treba sledovat cely kontext.
ono to není tak jednoduché víš. Pokud mají všichni stejnou technologii, kterou se dnes vyrábí spalovací motor, tak těžko bude špatnej jen jeden výrobce.
To, že ostatní automobilky mlčí, je přinejmenším hodně zvláštní.
VW podváděl, o tom už téma není. Jsou jediní? To se uvidí...
To, že ostatní automobilky mlčí, je přinejmenším hodně zvláštní.
VW podváděl, o tom už téma není. Jsou jediní? To se uvidí...
Ono to tak slozite neni. Jenze, neco jine je pohybovat se na hranici, jako to delaji ostatni a uplne se vykaslat na zakony jako to udelal VW.
Ty jsi nějaký motor konkurence testoval? Viděl srovnání? kdepak, jen takový to hloupý zapšklý flusání zpoza rohu 😄
Ja ne, EPA vsak ano. A ano nejake vysledky jsem videl. Podivej se na jejich www stranku.
Je rozdil, divat se na problem zprima, a trolovat ve prospech podvodnika. Ono ale...."vrana k vrane..." vid ?
Je rozdil, divat se na problem zprima, a trolovat ve prospech podvodnika. Ono ale...."vrana k vrane..." vid ?
Ty jsi vrána? Máš tyhle stavy často? Sice se nevyjadřuješ jako myslící člověk, ale na vránu bych to neviděl 😄
zcela jasne si zde ted ziskal misto nejvetsiho VAGdebila. v posledni dobe ho pevne drzel jelito ale jen si videl ze odesel tak si se na jeho misto okamzite vrhnul. ujistuju te ze byt VAGdebilem neni zadna pocta ale to spravny VAGdebil nepozna.
Běž radši vyhazovat homosexuály z okna, vosle.
zas*rany ***i se hazej ze strechy blbe
To označení nepoužívám pro homosexuály, ale pro dobytek jako jsi ty.
Dneska mas nejakou hadavou. 😄
Když si čtu co jsou někteří schopni napsat...
Ja ti rozumim a v duchu Wericha tve snaze a vytrvalosti bojovat proti hlouposti tleskam, ale tady je to naprosto zbytecne. Vem hrach, hod ho o zed a udelas neco uzitecnejsi nez se dohadovat pod clankama o dieselgate, a oboje je uzitecnejsi nez toperovi po ste vysvetlovat, ze premie a mainstream nebyli a nejsou totez ani kdysi, ani dnes. >😁
Ty a marianek jste se hledali a našli :yes: 😉 Ale vrány k tomu nejdou, zdálky to vypadá jako dobytčárna a zbízka je to jen potvrzení.
Kdo se chová jako dobytek, obvykle tak i žije. Přeji ti, aby jsi se z toho jednou dostal, ale bude to těžký 😄
Kdo se chová jako dobytek, obvykle tak i žije. Přeji ti, aby jsi se z toho jednou dostal, ale bude to těžký 😄
Pouze dobytek a podvodnik haji podvodnika. Vybarvil ses pekne, Pajo.
Hájí podvodníka? Kde vidíš jaký hájení? 😄 nejsi i holden alias cosworth? 😉
Jasne, ze zde trolujes za podvodnika VAG. Dinar naridi a ty, poslusny podrztaska, vykonas.
Teda, tvá ubohost se tý holdenový opravdu vyrovná. Jsi argumentačně trdlo, tak jen napadáš... U mentální spodiny příznačná věc 😉
Podivej se nahoru. Napsal jsem jen fakta. To ty jsi zacal s napadanim, podrztasko. Jak jsem napsal, na trola jeste nemas.
Fakta? Nenapsal jsi nic, jen kopeš do cizích dveří...tedy když na tebe nikdo nemůže 😉
Kopání do cizích dverí tedy kdyz na ne nikdo nemuze - to praktikují na ACZ opakovane i diskutéri které evidentne pocítás mezi své známé. Nevidel jsem ze by se jim dostalo podobných napomenutí jaké rozdávás v této diskusi. Jsi v tom bohuzel dost selektivní. Clovek muze psát nesmysly, urázet a lhát, ale pokud patrí mezi tvé známé tak ti to nevadí.
Je to dobrá šance odstavit z manažerských pozic potrhlé fejsbůčkové ekonomisty a vrátit tam techniky z doby, kdy VW dělal poctivá auta - sice možná trochu dražší, ale která vydržela jezdit 20 let bez větších problémů. A žrala o třetinu méně, než ty dnešní namydlené commonraily s dvěma turby, udušené dvoustupňovým EGR a výfukovými špunty
Aby se tu jen neteoretizovalo, pojďme si říct, jaké jsou vlastně ty evropské limity produkce CO2 pro osobní auta. Pro rok 2020 je stanoven průměr za značku 95g/km. To odpovídá asi 4,1l/100km u benzínu a 3,6l/100km pro naftu.
Za rok 2014 vykázaly automobilky v průměru 123,3g/km. To je 5,31 pro benzín a 4,65 pro naftu. Slušná čísla, ne? Ovšem podle studie ICCT narostl rozdíl mezi udávanou a reálnou spotřebou z 8% v roce 2001 na 38% v roce 2014, takže většina snižování emisí / spotřeby je na papíře [odkaz]
Za každý gram a auto navíc je stanovena pokuta 95€. Pokud bychom si přiznali, že nějaký větší benzín jezdí v roce 2020 třeba za 8l, pak 8l = 185g = +90g nad limit = 8550€ = 230.000Kč pokuta za každé prodané auto.
Moje osobní hodnocení - celé je to fraška, která celkem nesmyslně nutí automobilky a) snižovat papírovou spotřebu a b) pokud možno cpát naftu i do aut, do kterých se nehodí.
PS: zatím jsem nezmínil žádného výrobce, ale je celkem logické, že větší dopad je na ty, kteří prodávají spíše větší a benzínová auta, naopak třeba Renault s velkým podílem nafty a malých aut takový problém nemá. Že do stejného průměru nutíme Smart i Aston je jen drobná epizoda té frašky.
Za rok 2014 vykázaly automobilky v průměru 123,3g/km. To je 5,31 pro benzín a 4,65 pro naftu. Slušná čísla, ne? Ovšem podle studie ICCT narostl rozdíl mezi udávanou a reálnou spotřebou z 8% v roce 2001 na 38% v roce 2014, takže většina snižování emisí / spotřeby je na papíře [odkaz]
Za každý gram a auto navíc je stanovena pokuta 95€. Pokud bychom si přiznali, že nějaký větší benzín jezdí v roce 2020 třeba za 8l, pak 8l = 185g = +90g nad limit = 8550€ = 230.000Kč pokuta za každé prodané auto.
Moje osobní hodnocení - celé je to fraška, která celkem nesmyslně nutí automobilky a) snižovat papírovou spotřebu a b) pokud možno cpát naftu i do aut, do kterých se nehodí.
PS: zatím jsem nezmínil žádného výrobce, ale je celkem logické, že větší dopad je na ty, kteří prodávají spíše větší a benzínová auta, naopak třeba Renault s velkým podílem nafty a malých aut takový problém nemá. Že do stejného průměru nutíme Smart i Aston je jen drobná epizoda té frašky.
Jen bych tě poupravil😒br />
Za každý gram VYKÁZANÝ LABORATORNÍM CYKLU a auto navíc je stanovena pokuta 95€...
Jinak řečeno - máme tu úplně nesmyslně nastavené normy a právní předpisy a místo tohoto tu všichni řeší, jestli VAG udělal tohle či tamto...
Za každý gram VYKÁZANÝ LABORATORNÍM CYKLU a auto navíc je stanovena pokuta 95€...
Jinak řečeno - máme tu úplně nesmyslně nastavené normy a právní předpisy a místo tohoto tu všichni řeší, jestli VAG udělal tohle či tamto...
Máš pravdu... žádné sledování reálné spotřeby neexistuje a ani se nechystá, je to prostě to číslo z katalogu.
to je právě ten háček. Ty čísla se nikdy neměly do katalogu dostat. Anebo rovnou násobit bulharskou konstatntou, aktuálně možná x 1,5 >😒] :-!
Však ty limity nevycházejí z reálných spotřeb, protože nic jako reálná spotřeba neexistuje. Reálná spotřeba tvrho auta bude úplně jinde pokud ho začne řídit někdo jiný než ty. A proto existuji laboratorní testy které tyhle chyby vyloučí a proto jsou ty hodnoty tak nízké. Marketingové oddělení bych z toho ale neobvinoval, chyba je v lidech kteří těm spotrebam věří.
To je příliš zjednodušující. Jasně že spotřeba musí být podle nějaké metodiky, ale ta metodika by měla být minimálně založená na autě v sériovém stavu. Že by taky měla odrážet dynamičtější použití auta než je tomu dnes je můj názor, o kterém se dá diskutovat.
Nesmysl. Před stupidní Euro metodikou udávali výrobci spotřeby, které poměrně přesně odpovídaly nejčastějším reálným. Že za ně nebudu jezdit při stylu brzdy-plyn je jasný. Jak se dá jezdit za současné laboratorní spotřeby s odpojeným alternátorem a přefouklými gumami s vodou místo oleje?
Reálná spotřeba samozřejmě existuje/existovala. Rychlost 90kmh a 120kmh bude mít spotřebu s malou volatilitou ať pojedeš ty nebo já.
Reálná spotřeba samozřejmě existuje/existovala. Rychlost 90kmh a 120kmh bude mít spotřebu s malou volatilitou ať pojedeš ty nebo já.
bylo to dano nekolika faktory - jednak se kdysi udaval spotreba pri 90, 120 a mesto (prvni dva parametry jsou celkem jednoduse definovatelne) a jednak (a to zejmena) proste neexistovali zadne stupidni regule na co2, ktere by zavdavali duvod automobilkam s namery cachrovat. abych pravdu rekl, ja bych se k tehdejsi metodice vratil. kdyz se totiz z tehdejsich hodnot udelal prumer, realne to odpovidalo provozu. mozna bych metodiku posunul na 100/130/mesto, protoze auta dnes obvykle jezdi rychleji (vsem pritroublym moralistum o rychlostnich limitech navzdory), ale neco takoveho relativne jednoducheho bych udelal. a samozrejme flotilove prumery co2 bych z hlediska neprokazene hypotezy GO a z hlediska marginalniho vyznamu automobilismu na produkci co2 zrusil (minimalne v tom ohledu, ze se spotreba novych aut realne snizila jen nepatrne a tedy automobilismus produkuje stale vice co2 s tim, jak zejmena v rozvojovych zemich roste pocet provozovanych aut).
Bohužel tyto limity nechají odejít na věčnost dost dobrých motorů. Nevím, jak se s tím poperou velká osobní auta, jako je vyšší třída (A8, BMW7, R-R, Bentley,atd). Přestanou se tato auto (motory) v EU prodávat a jinde ve světě budou dál v nabídce?
Na konkurenčním webu o tomhle dávno byl článek, který dával zároveň vysvětlení. Ryba smrdí od hlavy, pár nabubřelých pitomců z vedení VAG táhne celou loď ke dnu... Ale tak to dopadne vždy, když selže zpětná vazba a vedení neslyší na připomínky zdola.
by mne, jak došlo k nahrátí "software" do jednotky a kdy? Jednotky dodává např. Continental. Tak buď to nahrál Conti ve výrobě a nebo až jednotky přijdou do WV a nebo Škody, byl na to vyčleněn pracovník s PC, který každou jednotku nelegálním zásahem přemapoval?
já bych to hodil na dealerství, které tam ten SW beztak dohrálo při předprodejní procedůře >😁 >😁 >😁
Jak a kde to mohli nahrát? Nemohl se domluvit třeba s Conti a tato úprava být již z výroby jednotky?
obvykle rj jdou uz se sw. ono totiz uspesne nahrati sw (deje se tak strojove, s pomici pc jsme si flashovali rj pouze u nas na zkusebne - tam jsme si skutecne davali extra sw urceny primarne pro testovani komponentu, apod.) muze byt jednim z testu funkcnosti rj. tyhle cinknute u vw jsou udajne od bosche, ale nepochybuju, ze obdobny sw ve svych rj ma i conti a spol.
edit: a ten bosch se udajne branil nejakym mejlem, v kterem pry vw upozornoval, ze sw v jednotce neni urcen pro seriove vozy (dobra prd€l, kdyz timto platkem obhajujes, ze netusis, ze to vw daval do aut, i kdyz jsi tech jednotek do koncernu dodal 11,5 milionu).
edit: a ten bosch se udajne branil nejakym mejlem, v kterem pry vw upozornoval, ze sw v jednotce neni urcen pro seriove vozy (dobra prd€l, kdyz timto platkem obhajujes, ze netusis, ze to vw daval do aut, i kdyz jsi tech jednotek do koncernu dodal 11,5 milionu).
dejme tomu, ze VW při testu odpojil alternator, zredil olej, nalil tam lepsi naftu, prefouknul gumy, zalepil spary atdatd a tim v testu dosah o par deci mensi spotřeby a v realu tak vykazuje vyrazne vyssi spotřebu nez v testu.
jak ale vysvětlit, ze jini mají rozdil mezi reálnou a deklarovanou spotřebou ještě vyssi nez vw??
jak ale vysvětlit, ze jini mají rozdil mezi reálnou a deklarovanou spotřebou ještě vyssi nez vw??
To notorický flusaly nezajímá...to by znamenalo zapojit mozek.
Fakt je ten, že ostatní zřejmě mají líp nastavený SW 😄
Fakt je ten, že ostatní zřejmě mají líp nastavený SW 😄
Byli jsme politiky EU donuceni považovat podvod v měření spotřeby za normální stav. 8-s Za toto pokřivení reality VW nemůže i když zdejší rendlíkovci, hnujdajovci a podobní borci budou stokrát tvrdit opak.
Motory VW patří stále (v komerčních vozech) mezi nejlepší a můj motor v novém autě bude zase TDI :-!
Ovšem stále ještě se mi víc líbí projev 1,9TDI PD, než mdlá 1,6 TDI CR. Jiné CR diesely včetně boxeru Subaru mezi ty mdlé motory bez úderného a jásavého zátahu počítaje. O tragicky líných benzínových motorech ani nemluvě. 😉
Motory VW patří stále (v komerčních vozech) mezi nejlepší a můj motor v novém autě bude zase TDI :-!
Ovšem stále ještě se mi víc líbí projev 1,9TDI PD, než mdlá 1,6 TDI CR. Jiné CR diesely včetně boxeru Subaru mezi ty mdlé motory bez úderného a jásavého zátahu počítaje. O tragicky líných benzínových motorech ani nemluvě. 😉
VW ma nejlepsi motory ? Proboha ktery ? Ani benzinove turbomotory se jim nepovedli napoprve, jako treba Fordu.
on to myslel tak, že VAG vyrábí nejlepší TDI motory na světě, tedy že nikdo jinej nevyrobil lepší TDI než koncern... A má pravdu 😉 >😒]
Ada je zase tady😒br />
Ovšem stále ještě se mi víc líbí projev 1,9TDI PD, než mdlá 1,6 TDI CR. Jiné CR diesely včetně boxeru Subaru mezi ty mdlé motory bez úderného a jásavého zátahu počítaje. O tragicky líných benzínových motorech ani nemluvě.
Preboha v com je tak skvela ta 1,9 TDI ? vykonom nic moc, kultura tiez bieda, nizke vyuzitelne pasmo otacok nic - bum - nic. To fakt je tak uzasny ten kopanec okolo 2000ot. a ze v 3000 ot. to uz umiera nevadi ? Ja som teda tomu neprisiel nejako nachut, neviem.
Preboha v com je tak skvela ta 1,9 TDI ? vykonom nic moc, kultura tiez bieda, nizke vyuzitelne pasmo otacok nic - bum - nic. To fakt je tak uzasny ten kopanec okolo 2000ot. a ze v 3000 ot. to uz umiera nevadi ? Ja som teda tomu neprisiel nejako nachut, neviem.
Prave to bum je matouci a spousta majitelu se bude hadat, jak je to tlaci do sedacky, jenze staci se divat na tachometr a to zrychleni je mrtvy, ale to si nikdy nepriznaji. Kdyz je zazenes do kouta, vytasi hvezdnou spotrebu 4 litry >😁
1,9 tdi byl kdysi velmi dobry naftovy motor. dnes je uz prekonan. soucasne dvoulitry vw (a ostatne od jakychkoliv jinych vyrobcu) ho strci do kapsy z hlediska vykonu, prubehu kroutaku, reakce , rozsahu pouzitelnych otacek a hlavne kultury chodu. s zivotnosti to bude asi horsi, to je ale jina kapitola. co se tyce soucasnych 1,6tek, tak ty svym zatahem puvodni 1,9tdi od vw uz davno dorovnaly a ve vrcholnych verzich samozrejme prekonaly (projev, reakce, rozsah, zivotnost - viz. dvoulitr). 1,9 tdi svym hrubym projevem patri do traktoru, ne do moderniho osobniho vozu - ado, zvaz to 😉
Este 1,9 TDI PD 96kW ako tak usiel na svoju dobu.
Ale varianta 1,9 TDI PD 77kW to uz teda ziadna slava nebola - majitelia O2 a Passatov si mysleli opak. Stavali tento motor na piedestal.
Pamatam si ako sa mu skoro klanali a ked prisli 1,2 TSI ako sa smiali, ze to ani nemoze ist s autom. Potom pretiahli hubu.
Dnes uz len tazko priznavaju, ze to sportove nacinie 1,9 TDI nejde ani lepsie ako blba 1,2 TSI.
Ono to TSI urobi z 0-150 na 3-ke, zatial co 1,9 TDI to vyklokta na 4-ke len len.
Ale doba pokrocila a ado to urcite nemyslel vazne. Dnes uz snad nikto neobhajuje 1,9 TDI ( jedine rotacku - 15 rokov spat pre spolahlivost a nenarocnost )
Ale varianta 1,9 TDI PD 77kW to uz teda ziadna slava nebola - majitelia O2 a Passatov si mysleli opak. Stavali tento motor na piedestal.
Pamatam si ako sa mu skoro klanali a ked prisli 1,2 TSI ako sa smiali, ze to ani nemoze ist s autom. Potom pretiahli hubu.
Dnes uz len tazko priznavaju, ze to sportove nacinie 1,9 TDI nejde ani lepsie ako blba 1,2 TSI.
Ono to TSI urobi z 0-150 na 3-ke, zatial co 1,9 TDI to vyklokta na 4-ke len len.
Ale doba pokrocila a ado to urcite nemyslel vazne. Dnes uz snad nikto neobhajuje 1,9 TDI ( jedine rotacku - 15 rokov spat pre spolahlivost a nenarocnost )
Uz jsem to psal tady i jinde mnohokrat, jak zavisi na nastaveni prubehu vykonu a tociveho momentu. U VW se vsichni mohou ze zatahu a chovani zblaznit pomalu od nuly, u ostatnich se jen kritizuje a kritizuje lenost a mdlost motoru. Ten tvuj rozdil je presne tam a je zcela legalni, na rozdil od podVWodniku...
ale v testu zadnej velkej zatah, tedy vykon ani tocivej moment nepotrebujou.
tak cim by meli při pozadavku na malej vykon a tocivej moment v testu podvádět?
tak cim by meli při pozadavku na malej vykon a tocivej moment v testu podvádět?
Je to jen hledání, jak si omluvit vlastní špatnej pohled.
Jinak ano, v testu se nijak velký výkon nepoužívá. Není na to napsaný testovací cyklus.
A pokud bys ho nedodržel, nedostaneš homologaci. Tak je to na hlavu postavený.
Jinak ano, v testu se nijak velký výkon nepoužívá. Není na to napsaný testovací cyklus.
A pokud bys ho nedodržel, nedostaneš homologaci. Tak je to na hlavu postavený.
vitej vrchni VAGdebile na tvuj post vrchniho VAGdebila se drapal de*bil webpaja >😒]
místo nadavek bys nam moh vysvětlit, proc i jiny auta maj podobny, nebo i vetsi rozdil mezi deklarovanou a reálnou spotřebou nez VW
pokud se prohaze ze podvadeji tak 10 let zrat hlinu a klidne vratit automobilky o 30 let zpet.
Neumíš opovědět? Tak proč se navážíš do Jossalita? Co jsi ještě za ten měsíc nepochopil? 😉
Btw.: taky jako marianek neumiš používat diakritiku? 😉
Btw.: taky jako marianek neumiš používat diakritiku? 😉
Vidím, že svoji technickou/mozkovou nedostatečnost, se snažíš maskovat čím dál důrazněji. >😁 :yes😒br />
Mohl bys tedy konečně popsat, o co jde v jádru věci? Nebo jsi to doteď nepochopil? Tipuji druhou možnost, kterou doprovodíš plejádou sprostých slov, abys své nuznému rozhledu, dodal alespoň nějaký rozměr. >😁 :yes:
Mohl bys tedy konečně popsat, o co jde v jádru věci? Nebo jsi to doteď nepochopil? Tipuji druhou možnost, kterou doprovodíš plejádou sprostých slov, abys své nuznému rozhledu, dodal alespoň nějaký rozměr. >😁 :yes:
co potrebujes vrchni VAGdebile objasnit? co jsi jeste za ten mesic nepochopil?
Už jsem se tě 3x ptal, jestli bys byl schopen, vlastními slovy popsat, o co přesně v kauze jde. Vynech slova podvod a jeho synonyma a pak ještě ty sprosté.
Ale vím, jak to dopadne. Opět jen kupa sprosťáren a urážek, ale vysvětlení žádné. Vím, že se domníváš, že ti sprosté slova dodají na důrazu, vlastní kuráži a že budeš mít svoji větší pravdu. Bohužel je to přesně naopak.
Sprostý mi slovy supluješ jen svoji technickou nedostatečnost a mizerný rozhled.
Jak jsem ti už psal, ty jsi jednoduchý jak míchačka plná betonu. Na tu bys snad měl. >😒] :yes:
Ale vím, jak to dopadne. Opět jen kupa sprosťáren a urážek, ale vysvětlení žádné. Vím, že se domníváš, že ti sprosté slova dodají na důrazu, vlastní kuráži a že budeš mít svoji větší pravdu. Bohužel je to přesně naopak.
Sprostý mi slovy supluješ jen svoji technickou nedostatečnost a mizerný rozhled.
Jak jsem ti už psal, ty jsi jednoduchý jak míchačka plná betonu. Na tu bys snad měl. >😒] :yes:
No a proč tedy měli problém splnit emise NOx právě při malém výkonu,při pomalé jízdě v koloně.Právě proto se přišlo na podvodný software.
BMW mělo problém až při vysoké zátěži.Je jasné,že tam emise budou jinde,než v testech.
BMW mělo problém až při vysoké zátěži.Je jasné,že tam emise budou jinde,než v testech.
jenzi všichni vime, ze nizke NOx jdou proti nizkemu CO2.
takze jestliže VW manipulaci snizil NOx, musela mu soucasne vzrust CO2.
a ted cteme, ze VW podvadel i s CO2, jenze to by zas neprosel na NOx
přitom NOx i CO2 se meri soucasne.
ja jsem u BMW problém snad ani nezaznamenal (s NOx) a v pripade, ze se vstrikuje tolik močoviny kolik ma, tak by problém nemel byt ani u maximálního vykonu.
zajimavy ze 1.6hdi 120 s SCR prosel bez problemu i v realu, ale ten samej motor se 150k uz několikrát prekrocil, takze nejspis malo mocoviny
takze jestliže VW manipulaci snizil NOx, musela mu soucasne vzrust CO2.
a ted cteme, ze VW podvadel i s CO2, jenze to by zas neprosel na NOx
přitom NOx i CO2 se meri soucasne.
ja jsem u BMW problém snad ani nezaznamenal (s NOx) a v pripade, ze se vstrikuje tolik močoviny kolik ma, tak by problém nemel byt ani u maximálního vykonu.
zajimavy ze 1.6hdi 120 s SCR prosel bez problemu i v realu, ale ten samej motor se 150k uz několikrát prekrocil, takze nejspis malo mocoviny
Problém u BMW o kterém píšu,byl při testu v USA,kde se na celou kauzu přišlo.
A ano V USA měli motory TDI podstatně vyšší spotřeby než v EU,možná to bylo tím,možná ne.
Ano VW podváděl ve všem a tím je to vyřešeno.Mě nezajímá jak.Proč by mě to mělo zajímat?Zajímé to může být pro někoho kdo to chce třeba aplikovat.Úřady budou vědět kdo jak podvádí,ale proč by to mělo zajímat mě to tedy nevím.Podvodník u zákazníka končí a je to vyřízené.
A ano V USA měli motory TDI podstatně vyšší spotřeby než v EU,možná to bylo tím,možná ne.
Ano VW podváděl ve všem a tím je to vyřešeno.Mě nezajímá jak.Proč by mě to mělo zajímat?Zajímé to může být pro někoho kdo to chce třeba aplikovat.Úřady budou vědět kdo jak podvádí,ale proč by to mělo zajímat mě to tedy nevím.Podvodník u zákazníka končí a je to vyřízené.
v usa netestuji podle NEDC, ale podle sve metodiky, která je blizsi realnymu provozu
proto ta vyssi normovana spotřeba.
tebe nezajima jak, proc, me to naopak zajima.
a když vim, ze nizke NOx jdou proti nizke CO2 a přitom VW je obvinovanej z podvadeni u obou, a navíc ostatní automobilky, které pouzivaji podobnou technologii jako VW lepsi emisni hodnoty v realu nevykazuji, a rozdil mezi normovanou a deklarovanou spotřebou mají podobny jako u VW, tak se logicky ptam - proc? jak?
nekomu ale staci jenom titulek a na vlastní usudek rezignuje
proto ta vyssi normovana spotřeba.
tebe nezajima jak, proc, me to naopak zajima.
a když vim, ze nizke NOx jdou proti nizke CO2 a přitom VW je obvinovanej z podvadeni u obou, a navíc ostatní automobilky, které pouzivaji podobnou technologii jako VW lepsi emisni hodnoty v realu nevykazuji, a rozdil mezi normovanou a deklarovanou spotřebou mají podobny jako u VW, tak se logicky ptam - proc? jak?
nekomu ale staci jenom titulek a na vlastní usudek rezignuje
V reálu?Jaké máš reálná data?Opravdu pravdivá.Ověřená. :-!
Dokud se jinym neprokaze, ze podvadeli, je podvodnikem pouze VAG. Problem je jednoduchy. Podvodem se VAG sazil o konkurencni vyhodu, coz je jednani uplne spodiny. Dokud se neprokaze, ze jini podvadeji je spodinou automobiloveho prumyslu pouze VAG.
v USA trvalo rok nez VW prokazali ze nehraje uplne cistou hru
jasne, ostatní maj ještě ten necely rok naskok
ale prece jen, neprijde ti divny, ze testy vychazej podobne napric znackama ale podvadi jen VW.
nemeli by tem co nepodvadej ty výsledky vychazet lip ??
jasne, ostatní maj ještě ten necely rok naskok
ale prece jen, neprijde ti divny, ze testy vychazej podobne napric znackama ale podvadi jen VW.
nemeli by tem co nepodvadej ty výsledky vychazet lip ??
O tom je zbytecne premyslet. Pokud podvadeji i jini, ono se jim to prokaze. Do te doby je to jen VAG.
ano, podezrelej
a co ty podobny výsledky?
prijdou ti normalni?
kdyz jeden podvadi, tak ti neprijde divny, ze ostatní maj výsledky pdoobny??
a co ty podobny výsledky?
prijdou ti normalni?
kdyz jeden podvadi, tak ti neprijde divny, ze ostatní maj výsledky pdoobny??
... zbkaznit se z toho muzou jen koncernofilove, my "normalnejsi" jedinci vime, ze konkurencni motory jdou za plynem plus minus stejne a objektivne namerena data maji v tomto smyslu uplne jinou vahu nez vlhke vaginalni sny (jezdim toho casu 2ks vw, oba maji 2,0 tdi - kvuli motorum tato auta fakt nemam).
Z této diskuze vyplývá pozitivní věc pro všechny podvodníky a vůbec kriminální živly.A to je nechutný.
Neboť víme že někdo (VW) podvádí,ale stále se to někteří jedinci snaží zlehčovat,že se musí dokázat že nepodvádí i někdo další.
Zkuste si toto přenést do reálného života.Někdo vás podvede,okrade... ale nebude vinen dokud se neprošetří všichni občané,že také nepodvádí,nekradou.Absurdní.
Všechny motory jsou stejné,stejná technika,stejné fyzikální zákony,tak přeci musí podvádět všichni.Realita je opět taková,že v jízdních testech se mluví o různém chování motorů (výkonu,pružnosti,spotřebě),takže opět,všechny motory nemusí být stejné ani emisně.Podvádí jeden,ale ostatní tudíž nemusí.
Nebo je to jinak a testéři v testech lžou?
A kdo lže další?Jsou spotřeby udávané uživateli vždy správné?ano nebo ne?
Celkem dobře známe ty hlášky že to málem i palivo vyrábí.Opět nejvíce koncern VW.
Myslíte že VW nezná motory konkurence?Zná a více než kterýkoliv jedinec zde.Proč se tedy už nepřišlo na to kdo ještě podvádí?Nechce v tom přece zůstat sám.
Neboť víme že někdo (VW) podvádí,ale stále se to někteří jedinci snaží zlehčovat,že se musí dokázat že nepodvádí i někdo další.
Zkuste si toto přenést do reálného života.Někdo vás podvede,okrade... ale nebude vinen dokud se neprošetří všichni občané,že také nepodvádí,nekradou.Absurdní.
Všechny motory jsou stejné,stejná technika,stejné fyzikální zákony,tak přeci musí podvádět všichni.Realita je opět taková,že v jízdních testech se mluví o různém chování motorů (výkonu,pružnosti,spotřebě),takže opět,všechny motory nemusí být stejné ani emisně.Podvádí jeden,ale ostatní tudíž nemusí.
Nebo je to jinak a testéři v testech lžou?
A kdo lže další?Jsou spotřeby udávané uživateli vždy správné?ano nebo ne?
Celkem dobře známe ty hlášky že to málem i palivo vyrábí.Opět nejvíce koncern VW.
Myslíte že VW nezná motory konkurence?Zná a více než kterýkoliv jedinec zde.Proč se tedy už nepřišlo na to kdo ještě podvádí?Nechce v tom přece zůstat sám.
motory vw a ostanich vyrobcu se v laboratori chovaji podobne jako se podobne chovaji v realu.
tedy v laboratori splnuji, v realu nekolikanasobne prekracuji.
ja v tom zadny rozdil nevidim.
VW ale podvadi ostatní ne.
jak to, ze se ale motory tech ostatních znacek chovaji podobne jako VW??
chapal bych, kdyby motory jinych vyrobcu mely v realu nižší emise nez VW, nižší spotřebu, tak je to jasne, ale oni nemaji.
a tem jizdnim projevum - napr. motory 1.6tdi proti 1.6hdi nebo 1.6dci moc chvaleny nejsou
když ale někdo porovnava podobne vykonne motory o ruznych kubaturách, tak je logicky, ze lip vyjde ten s vetsim objemem.
tedy v laboratori splnuji, v realu nekolikanasobne prekracuji.
ja v tom zadny rozdil nevidim.
VW ale podvadi ostatní ne.
jak to, ze se ale motory tech ostatních znacek chovaji podobne jako VW??
chapal bych, kdyby motory jinych vyrobcu mely v realu nižší emise nez VW, nižší spotřebu, tak je to jasne, ale oni nemaji.
a tem jizdnim projevum - napr. motory 1.6tdi proti 1.6hdi nebo 1.6dci moc chvaleny nejsou
když ale někdo porovnava podobne vykonne motory o ruznych kubaturách, tak je logicky, ze lip vyjde ten s vetsim objemem.
No když si přečteš testy (jak jednotlivá auta jezdí) třeba i na zdejším webu,tak zjistíš že některá jedou lépe (dostupnější,více výkonu),některá hůře.
Takže nemohou mít vše technologicky stejné.
To samé různé kubatury,pokud srovnáváš,samozřejmě za naprosto stejných technologií,pojede menší kubatura hůře,s menší spotřebou.Ale opět to tak není,jsou kritizovány menší kubatury za větší spotřebu i když nejedou.
Mimochodem ony zjednodušené zákonitosti (termodynamika,závislost CO2 oproti NOx) tolik zde citované,nejsou zřejmě tak úplně jednoduché.
Jinak můžou automobilky propustit vývojáře a stačí jim jen číst zde na webu.
Takže nemohou mít vše technologicky stejné.
To samé různé kubatury,pokud srovnáváš,samozřejmě za naprosto stejných technologií,pojede menší kubatura hůře,s menší spotřebou.Ale opět to tak není,jsou kritizovány menší kubatury za větší spotřebu i když nejedou.
Mimochodem ony zjednodušené zákonitosti (termodynamika,závislost CO2 oproti NOx) tolik zde citované,nejsou zřejmě tak úplně jednoduché.
Jinak můžou automobilky propustit vývojáře a stačí jim jen číst zde na webu.
vygooglil jsem 2 porovnani😒br />
1. mondeo 2.0tdci vs passat 2.0tdi
zaver: passat ma lepsi zrychleni ale jen diky automaticke prevodofce, mondeo ztraci jen v okamziku prerazeni
[odkaz]
2. octavia 2.0tdi vs. hyunday i40 1.7crdi
tam to pro oct dokonce ani moc pozitivne nevyzlo😒br /> "Přiškrcenost provedení 110 kW je cítit v nižších a středních otáčkách, točivý motor by chtěl, ale nesmí"
hyunday mel dokonce lepsi pruzny zrychleni a to ma vyrazne vyssi hmotnost
[odkaz]
takze jestli někdo tvrdi, ze tdi od vw jedou lepe diky podvodu, tak mi to tak nejak nevychazi
souvislost mezi CO2 a NOx je zrejma a je na vyvojarich aby se s tim poprali.
1. mondeo 2.0tdci vs passat 2.0tdi
zaver: passat ma lepsi zrychleni ale jen diky automaticke prevodofce, mondeo ztraci jen v okamziku prerazeni
[odkaz]
2. octavia 2.0tdi vs. hyunday i40 1.7crdi
tam to pro oct dokonce ani moc pozitivne nevyzlo😒br /> "Přiškrcenost provedení 110 kW je cítit v nižších a středních otáčkách, točivý motor by chtěl, ale nesmí"
hyunday mel dokonce lepsi pruzny zrychleni a to ma vyrazne vyssi hmotnost
[odkaz]
takze jestli někdo tvrdi, ze tdi od vw jedou lepe diky podvodu, tak mi to tak nejak nevychazi
souvislost mezi CO2 a NOx je zrejma a je na vyvojarich aby se s tim poprali.
I40 má kratší převodovku a při 130 na 6° točí 2700 oproti 2200 u Octavie. Octavia točí na 5° při 130 2650, takže je celkem jasné, kde ten rozdíl leží. Samotný dvoulitr je samozřejmě potentnější než H&K 1.7CRDi...
Passat vs. Mondeo těžko říct, tradovalo se, že je Mondeo o kus těžší... tady to tak ale nevypadá, možná to částečně kompenzuje výbava a automat.
Passat vs. Mondeo těžko říct, tradovalo se, že je Mondeo o kus těžší... tady to tak ale nevypadá, možná to částečně kompenzuje výbava a automat.
zase je hynday o vic jak 2 metraky tezsi, tedy znevyhodneni 17%
a objem 1.7 vs. 2.0 = znevyhodneni taky 17%
celkove znevyhodneni tedy 0.83*0.83 = 31%
rozdil otáček přitom 22%
takze ten 1.7 v prepoctu na objem a hmotnost by jel vyraze lip nez 2.0
takze se neda rict ze by dyzly od vw jely lip, jak mnozi tvrdi
a objem 1.7 vs. 2.0 = znevyhodneni taky 17%
celkove znevyhodneni tedy 0.83*0.83 = 31%
rozdil otáček přitom 22%
takze ten 1.7 v prepoctu na objem a hmotnost by jel vyraze lip nez 2.0
takze se neda rict ze by dyzly od vw jely lip, jak mnozi tvrdi
To už ses dostal hodně do teoretické roviny. 2.0TDI 110kW není laděný na plný potenciál, plnotučná verze toho motoru má dejme tomu 140kW. Že má ta základní jen 110kW není konstrukční neschopnost VW, ale obchodní rozhodnutí... stejně jako má základní 1.7CRDi myslím 85kW. Každopádně nemám pocit, že by se z toho příkladu dalo něco vyvozovat - jiné auto, jinak velké, jinak těžké, jiný objem, jinak poskládaná převodovka...
Dokud se neprokaze, ze ostatni podvadeji, je podvodnikem pouze VAG. Ale pozor, mistni VAG trolove te hned narknou.
ja nikoho neoznacuju za podvodníka ale když uz, tak za podezrelyho.
jestliže někdo vykazuje stejny vysledky jako podvodnik, tak je pro me podezrelej
jestliže někdo vykazuje stejny vysledky jako podvodnik, tak je pro me podezrelej
To, ze ostatni jsou podezreli je fakt. Nic to nemeni ale na dalsim faktu, ze VAG je podvodnik.
Hmm.. takže placenej... to by tě jinak nemohlo tak dlouho bavit.
Opakovat pořád stejné nesmysly... Goebbels by z tebe měl radost.
Opakovat pořád stejné nesmysly... Goebbels by z tebe měl radost.
Tech placenych je na netu hodne. Takovy webpaja ale placeny neni, jen jim mozna chce byt. Zatim zde ukazuje jen svou hloupost.
sem v praci a cas od casu si sen skocim ulevit
ted resim, ze mi nektere jednotky s can komunikaci funguji a jiné ne.
a prichazim na to, ze chyba je v prepinaci, který pripojuje zakoncovaci odpor.
to je tak když jsem se nechal zlakat cenou a místo 4kc koupil levnejsi za 2.5.
takze tech zbylých 100 pujde do kose a ja to musim preletovat
ale co s téma, co uz jezdi na autech? to bude asi pruser ...
ted resim, ze mi nektere jednotky s can komunikaci funguji a jiné ne.
a prichazim na to, ze chyba je v prepinaci, který pripojuje zakoncovaci odpor.
to je tak když jsem se nechal zlakat cenou a místo 4kc koupil levnejsi za 2.5.
takze tech zbylých 100 pujde do kose a ja to musim preletovat
ale co s téma, co uz jezdi na autech? to bude asi pruser ...
Opravdu dobrá zábava . Díky >😁 >😁 >😁
Jak se vede paní? >😁 >😁 >😁
Jak se vede tobe se ani ptat nemusime, tvuj dusevni stav tu predvadis dokonale.
Mluvís o sobe v mnozném císle? >😁 >😁 >😁
O tvém dusevním stavu svedcí tvé slinty. Ale treba jednou dokázes napsat neco k tématu clánku nebo k nejakému jinému tématu který se vyskytne v diskusi. Snaz se, treba to jednou dás. >😁 >😁 >😁
O tvém dusevním stavu svedcí tvé slinty. Ale treba jednou dokázes napsat neco k tématu clánku nebo k nejakému jinému tématu který se vyskytne v diskusi. Snaz se, treba to jednou dás. >😁 >😁 >😁
Zapomel jsi na sve oblivene slovo, ze by skleroza ?
A zamyslel se někdo proč tomu tak u VW je? Odpověď je jednoduchá. Dnešní motory musí splnit spoustu kritérií, A emise jsou tím nejdůležitějším. Aby jste měli malé emise musí motor pracovat se směsí kde je méně kyslíku. K tomu je AGR ventil který řídí nasávání vzduchu s nasáváním z výfukového potrubí. Tím má motor chudou směs na čistý vzduch a při spalování vznikne méně CO2. Když ale motoru dáte více čistého vzduchu - stane se jednoduchá věc. Motor bude živější, bude mít celkově větší výkon a bude mu na to stačit i méně paliva. Ale zase vzniká více CO2. A to je to co norma zakazuje. Takže to proč má VW oproti konkurenci výkonější motory a nižší spotřebu je dáno tím co softvér umožní motoru. A to jsou ty známé prográmky které to celé ošidí. Takže na emisích jedou tak jak mají a při normální jízdě upravý tak aby měl více čerstvého vzduchu. A tím jsme pánové kde?
[odkaz]
nechapu, proc je kvůli CO2 z aut takovy humbuk
daleko horsi je NOx
nechapu, proc je kvůli CO2 z aut takovy humbuk
daleko horsi je NOx
A podíl CO2 na zemi vypočítal "e😜ert Škodovky na podvozky a motory" ? Někdy je asi lepší neuvádět zdroj.
a to budeš dneska cpát do všech diskuzí?
To fakt vypadám, že vždycky dostanete pokyn.. a pak skupinka "profesionálů" zaplevelí všechny diskuze stejným heslem...
Není přece náhoda, že je den "podvádějí všichni".
Pak je den "vlastně se nic nestalo".
No a dneska je den "auta tvoří jen zlomek CO2 na planetě"...
Akorát tys to pokazil. Ten dovětek o NOx už tam být neměl!
Vzpomínáš ještě jakou ostudou to začalo?
VW podváděl s NOx... a furt podvádí, jen v USA zastavili prodej.
To fakt vypadám, že vždycky dostanete pokyn.. a pak skupinka "profesionálů" zaplevelí všechny diskuze stejným heslem...
Není přece náhoda, že je den "podvádějí všichni".
Pak je den "vlastně se nic nestalo".
No a dneska je den "auta tvoří jen zlomek CO2 na planetě"...
Akorát tys to pokazil. Ten dovětek o NOx už tam být neměl!
Vzpomínáš ještě jakou ostudou to začalo?
VW podváděl s NOx... a furt podvádí, jen v USA zastavili prodej.
Nezřízená láska k jakémukoliv koncernu je divná úchylka. Nezřízená nenávist je ještě divnější.
VW podváděl, lhal a zaslouží si přísné potrestání a potrestaný taky bude. ČR kterou VW částěčně živí (ne zas tak moc) na to doplatí, ale to je život.
V ČR jezdí spousty dieselů s vymlácenými filtry a spousta starých náklaďáků a nikoho to moc nevzrušuje, takže hysterické záchvaty kvůli oxidům dusíku a uhlíku u moderních motorů, které tak jako tak většinu kilometrů najedou po dálnicích, může mít jen bláznivej pošuk. Tyhle motory mají filtry pevných částic, takže jemné saze, což je ve městech asi největší průšvih, moc neprodukují. Že je do města po všech stránkách vhodnější benzín je samozřejmě jasné.
VW podváděl, lhal a zaslouží si přísné potrestání a potrestaný taky bude. ČR kterou VW částěčně živí (ne zas tak moc) na to doplatí, ale to je život.
V ČR jezdí spousty dieselů s vymlácenými filtry a spousta starých náklaďáků a nikoho to moc nevzrušuje, takže hysterické záchvaty kvůli oxidům dusíku a uhlíku u moderních motorů, které tak jako tak většinu kilometrů najedou po dálnicích, může mít jen bláznivej pošuk. Tyhle motory mají filtry pevných částic, takže jemné saze, což je ve městech asi největší průšvih, moc neprodukují. Že je do města po všech stránkách vhodnější benzín je samozřejmě jasné.
https😐/de.finance.yahoo.com/nachrichten… />
okrem preprogaramovania SW ma problem u 1.6 "vyriesit" len domontovanie senzoru za 10er do zduchoveho filtra, domontovanie dalsieho katalyzatora uz nie je nutne,lacne lacnejsie len co z toho bude hmlovina alebo certovina?
okrem preprogaramovania SW ma problem u 1.6 "vyriesit" len domontovanie senzoru za 10er do zduchoveho filtra, domontovanie dalsieho katalyzatora uz nie je nutne,lacne lacnejsie len co z toho bude hmlovina alebo certovina?
Evropská unie v této podobě si nezaslouží existenci.
Před 15 lety by to neřešil nikdo a auta taky jezdila a ne špatně!
LHAL PODVÁDĚL A RAKOMETNÝ DÍZLY PRÁŠIL A ZA TO PUDEVOLE !!
>😒]
>😒] >😒]
>😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :yes:
A PORCUJEME MEDVĚDA SOUDRUZI [odkaz]
Jak dneska bylo někde napsaný😒br />
Představíte si třeba Winstona Churchilla, že by byl po náletech na Londýn především „otřesen“? A mektal by něco ve smyslu: „Kvůli pár agresivním pilotům nemůžeme soudit celý německý národ. Většina Němců je slušná ... Je věcí Němců, jestli vyznávají nacismus, nebo ne, to my nemůžeme soudit...“
A další by se přidávali: „Největší nebezpečí je teď nárůst xenofobie a protiněmeckých nálad mezi prostými Brity...“ Rektor Oxfordu by varoval: „Hlavně teď nezneužít studentské shromáždění na nějaké patriotické projevy a tupé národovectví...“
Co se týče dobroserství, to si nejsem jistý, jestli je produktem EU.
Protože nic jinýho neznají...
😒
Takže je to naopak: EU není příčina bezradnosti Evropy... je jejím výsledkem.
Jen to nic nepřinese. Myslíš že pak budeš věc chápat na úrovni v oboru vzdělanejch? 😄
Jo a dávej pozor abys se z tech tvých akademiku nepotentoval. V tvém svete se to evidentne jen tak hemzí geopolitology, geopolitickými sociology, geografickými politilogy a politickými geografy. Vzhledem k tomu ze jen omílás vyctené fráze tak je logické ze sám nedokázes vecne argumentovat.
Jinak jsem si precetl tebou zminovaný rozhovor s Cejkou. S vetsinou vecí se dá souhlasit, s nekterými ne. To co ríká se az na jednu vec nijak zásadne nelisí od mých názoru. Problém je v tom ze mozné dusledky soucasné imigrantské invaze jsou zmineny zcela okrajove. Chtelo by to polozit úplne jiné otázky.
Takze vypatlánku cekám an ty odpovedi. >😁 >😁 >😁
Je fuk s čim souhlasíš ňoumo. Podstata je že v komplexu to prostě nechápeš 😄
Nebo tě napadá jinej důvod proč ti ze stejnejch vstupních dat vycházej přesný opaky co lidem v oboru vystudovanejm? >😒]
Takze cekám na ty odpovedi. >😁 >😁 >😁
Tady se krome toho míchás do diskuse aniz bys vedel o co v ní jde, vypatlánku.
Je smutné ze je treba takový výraz tak casto pouzít ale bohuzel je vás tady víc a nekterí z vás jsou dost aktivní takze jinak se to nedá.
Kdyz uz jsi tak pilný v pocitání slovícek tak bys taky mohl napsat neco k tématu clánku nebo jiným tématum v diskusi. Pokud na to ovsem más. >😁 >😁 >😁
Jinak já slov znám dost a hned v nekolika jazycích, takze se nemusís starat.
A kdypak se pokusís sesmolit nejaký vecný príspevek? Jednou se ti to snad podarí. >😁 >😁 >😁
A ted vázne - starej se o to co jsi doma slysel ty.
Havel je mrtvej a za chvíli budeme volit po něm 4. prezidenta - to už je dlouho pryč. Šance že by se někdo podobnej stal prezidentem nebo předsedou vlády je vpodstatě nula. Proto z toho před 25 lety byl kus světa celej vedle, to se už nikdy nevrátí. Dneska je to tak o tom jestli znova Zeman nebo jestli případně znova Klaus
Kocáb a Šabatová sou starý, kdysi možná měli mírnej vliv na konci socialismu a Kocáb i po něm když dirigoval odchod rusáků ale to je 20 let nazpátek. Jejich aktuální vliv na společnost je vpodstatě nula. A jiný to nebude
Proto sem zmínil tu funkci ombudsmana protože to je jediný co trochu rezonuje se společností ale jako funkce je to důležitý a je fuk jestli to aktuálně dělá Šabatová nebo před ní Varvařovský
A neprohlašuji, že je to z mé hlavy, že ne?
Jen neuvádím zdroj, vzhledem k polarizaci společnosti po zaslechnutí jména Václav Klaus... abych to dopředu nediskvalifikoval.
Myslím, že v tomhle má pravdu na 100%... bohužel.
Spís by me zajímaly ty odpovedi na 5 otázek. Kdyz te cituje ten izraelský prezident tak to snad nejak sesmolís dohromady. >😁 >😁 >😁
Izraelskej prezident si stejně jako odborná veřejnost uvědomuje co se roky děje v Syrii. Otázka je proč to ty popíráš. Z blbosti, neznalosti či jinejch důvodů? 😄
Zopakuju ti to ještě jednou ňoumo: Zeptej se slušně a no problem = já odpovím na tvý a ty na mý :-!
Bereš? 😉
Zopakuji ti to jeste jednou, vypatlánku: Más ode mne 5 otázek a já cekám na odpovedi.
To znamená kazdý jehoz cinnost se nerídí klasickým pracovním týdnem pondelí az pátek, prípadne jeste dopolední smena nebo odpolední smena, je nezamestnaný? Hammuno, ty jsi jste vypatlanejsí nez se zdálo. >😁 >😁 >😁
Jinak se nauc císt. Ne, netáhli jsme za jeden provaz, k tomu já v prípade nicku Ji/Ri nemám zádný duvod. Proste jsme náhodou meli na tvoje slinty podobný názor, coz pri "kvalite" tvých slintu není nic divného.
V plném názorovém souznění ste táhli za jeden provaz 😄
Už ten společnej odpor k inteligenci v diskuzi BMW X4 M40i vám slušel >😒]
Ale abychom se vrátili k puvodnímu tématu. Cekám na tvoje odpovedi. Musím se trochu odmlcet protoze mám naplánovaných nekolik pracovních telefonátu takze doufám ze za tu dobu neco semolís.
NEbo? >😁