Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: The Broughs of Bodmin Moor: Dražba šrotu za miliony

Aukční síň Bonhams nabídne v dubnu 2016 v dražbě hromadu šrotu. Pro nezasvěcené. Znalci zbystří, tenhle dnes rezavý kov kdysi dávno opustil ve skvělé kondici továrnu George Brougha.
Zpět na článek
4. 1. 2016 15:28
Brough Superior....
.... se jmenovala značka resp. výrobce. Pro doplnění.
V době mých jalových let, hluboko v minulém století, kdy jsem proháněl svého krásného Matchlesse G 80 a vymetal s ním pololegální srazy, kolovaly v podvečer u sklenky historky o tom, že tam a tam, ten a ten má nebo ví o Brough Superioru. Nikdy jsem ho na vlastní oči neviděl a za ta léta jsem poznal jediného člověka v ČSSR, co ho objektivně měl a prodal tehdy za železnou oponu.
Dlouho, dlouho po prodeji se jen přihlouple usmíval. :-)

Děkuji za článek, který mi hodně připomněl mládí.

Edit: Dovolím si zapochybovat nad dvěma větami autora - Renovovat takřka kompletní stroje do ukázkového stavu je hloupost, to už se dnes nenosí. Vyčistit, zprovoznit mechaniku, zakonzervovat a konec!

Mám vážné obavy, že pouhé "vyčištění a zprovoznění mechaniky" nebude, v tomto konkrétním případě, stačit. ;-)
Rozbalit vlákno
2
4. 1. 2016 22:21
Re: Brough Superior....
Celá značka byla v původním titulku, který mi editor změnil, koukám, že v textu není ani jednou. Nooo... jasně, ale patinu by měl nový majitel zachovat, ta se dnes cení mnohem víc. Netuším, jestli nějaký BS u nás vůbec zůstal... Vincenty tu třeba jsou...
4. 1. 2016 22:37
Re: Brough Superior....
Ok. Tak toho editora ***** ** **** nebo mu to alespoň řekněte. Patinu ano, ale podle fotek těch salátů je té patiny, na můj vkus, trochu až moc.

Také nevím, jestli tu nějaký BS je. No a Vincenty HRD ? Ty přece vždycky prodávaly jen vdovy. :-)