Srovnávací testy
Mozna detail, ale na delsi trate dulezita vec. Pasat ma 66l nadrz, audi 54l a to je velky rozdil. Minula generace A4 mela 63l.
To je hodně málo, nevím, proč to zmenšují a nejen koncern, třeba i Ford (MK IV -70l a MK V snad 65?)
65L je sice "ustup z pozic", ale furt slusna nadrz. Vse pod 60L ale ve stredni je fail. BMW snad taky dava jen nejakych 56L jestli se nepletu... 8-s V tomhle ma passat urcite body k plusu. Btw. jakou nadrz ma s 2l naftou superb?
Tak ako inak by všetci vysvetlili zmenšovanie (papierovej) spotreby? >😁 Teraz ti predajca rovno povie, pozrite pane toto auto má o 50 koní viac ale papá o 20% menej, takže vám bude stačiť aj táto menšia nádrž. >😁
V diskuzi pod článkem o slepých uličkách techniky zaznělo opakovaně něco o těžkém předku podélně uloženého motoru u Audi A4 a mizerných jízdních vlastnostech. Je zajímavé že v přímém srovnání s obdobným autem s příčným motorem se nic takového neprojevilo. Audi se naopak jevilo jako obratnější
Co na to starý kluk nebo cubalibre 16V ?
[odkaz]
Co na to starý kluk nebo cubalibre 16V ?
[odkaz]
Mně by taky zajímalo vyjádření redakce, proč je slepá ulička najednou lepší než FWD klasika.
Platí pro generace A4 před 15ti roky, které měli podvozek a jeho naladění na jiné frontě než dnešní model.
Takže jiným naladěním podvozku se podélný motor odlehčí ?
Už předchozí A4 předsunula přední nápravu. Pohled zboku tím získal klasičtější vzhled a těžiště se posunulo mírně dozadu...
No my tohle víme, ale možná to neví starý kluk a cubalibre
Podle nich je i současná A4 absolutně nepoužitelná
Podle nich je i současná A4 absolutně nepoužitelná
Znovu, už ta předchozí na tom byla znatelně líp, stejně tak u prvních dvou generací platilo, že ve verzi Quattro se auta ovládala mnohem líp. Před 14-ti dny jsem s první generací ve verzi 1,8T Quattro jezdil na sněhu a svou čitelností, předvídatelností a ovladatelností mě až dostala 😉
Jo akorát to quattro nefunguje na zpátečku 😄
Ozzman: proč si to myslíš ?
Protože jsme to zkoušeli u téhle staré A4. Vyhecovali jsme kamaráda a on jí hodil do pole, které bylo plné sněhu, při snaze vyjet jak auto sedělo na břiše se točila jen přední kola na zpátečku 😄 Někde se o tom i psalo.
To nejspíš není zpátečkou, ale mezinápravovým difrenciálem Torsen bez závěrky (asi to bylo starší Audi). Spojky Haldex, X-drive, ... to dovedou z principu.
Ano, Torsenu je fuk jestli auto chce jet dopředu nebo couvat, ale vadí mu když je jedna náprava bez trakce. Někdy na to pomůže EDS ale taky není všemocné (resp. není na tohle moc dobře programované)
Mimochodem blbé progamování měl i Haldex I. generace, právě ten nefungoval u některých aut na zpátečku
Mimochodem blbé progamování měl i Haldex I. generace, právě ten nefungoval u některých aut na zpátečku
Torsen samozřejmě funguje i na zpátečku, musí, není jak by se rozpojil, není to spojka. To jste to akorát dostali do situace kdy to posílalo výkon na předek.
To je nesmysl. Obě nápravy jsou mechanicky spojené a nelze je odpojit (a není tam volnoběžka, která by dovolovala přenášet moment jen jedním směrem). Nicméně do podobné situace se můžeš dostat, protože Torsen má limit daný poměrem momentů (řekněme 3:1) a otevřený diferenciál drží moment 50:50. Takže kolo ve vzduchu je problém (při sezení na břiše klidně můžeš mít jednu nápravu sotva v kontaktu s povrchem). Ale pro pohon nehraje roli, jestli chceš jet dopředu, nebo dozadu. Pak mu buď musíš pomoci brzdou, nebo to za tebe udělá elektronika.
Zásadní tady je, že A4 má posunutá kola vůči diferenciálu dopředu, a tím necnost podélně uloženého motoru před přední nápravu pro jízdní vlastnosti zmírňuje téměř na úroveň motoru napříč - to jsem ve "Slepých uličkách" psal. Psal jsem tam taky, že jsou tím ale hnací hřídele v přímém směru šikmo dopředu, a tím jsou trvale namáhány jejich stejnoběžné klouby. .. Ostatní - třeba horší čelní nárazovky s motorem hned za maskou - zůstává.
Motor se tedy jaksi dostal nad přední nápravu, ale ...!
Jen to obecně potvrzuje, že když je něco špatně, tak jakákoliv snaha o kompenzaci přinese jiné těžkosti a jiné původní zůstanou, nebo se i zhorší..
Motor se tedy jaksi dostal nad přední nápravu, ale ...!
Jen to obecně potvrzuje, že když je něco špatně, tak jakákoliv snaha o kompenzaci přinese jiné těžkosti a jiné původní zůstanou, nebo se i zhorší..
Připomíná mi to oblepené Thalie. V porovnání se Superbem nemá Pašík jediný lepší detail. A4 zase neumí vypadat prémiově, její prémiovost zanikne na parkovišti i mezi kombíky nižší střední.
Celkem se mi moc nezdá, že by bylo poznat těch 20 Nm tak zřejmým způsobem. Stejně o motoru 140kW je známo, že se sbírá později a pokud je odstup mezi 3 a 4 velký, tak s tím motorem se musí jezdit v manuálu přímo nepříjemně.
Celkem se mi moc nezdá, že by bylo poznat těch 20 Nm tak zřejmým způsobem. Stejně o motoru 140kW je známo, že se sbírá později a pokud je odstup mezi 3 a 4 velký, tak s tím motorem se musí jezdit v manuálu přímo nepříjemně.
KANKUNEN: jo dyť píšou že Audi má delší kvalty takže logicky musí působit líněji i kdyby mělo krouťák stejný jako Passat.
Navíc motor Passatu se nechová v souladu s technickými údaji viz zmínka "..u Passatu je přece jen zřetelný silnější zátah kolem hranice 2000 otáček..."
Správně by ten silnější zátah přijít už kolem 1750 ot./min. Divné že to pan redaktor nijak nekomentovat
Navíc motor Passatu se nechová v souladu s technickými údaji viz zmínka "..u Passatu je přece jen zřetelný silnější zátah kolem hranice 2000 otáček..."
Správně by ten silnější zátah přijít už kolem 1750 ot./min. Divné že to pan redaktor nijak nekomentovat
Tak během měsíce se dočkáme článku "Nejluxusnější hatchbacky? Fabia vs. Yaris!"
Jediné, co tento článek ukazuje, je jak je Audi přeceňovaná značka.
Jediné, co tento článek ukazuje, je jak je Audi přeceňovaná značka.
to jsi asi moc audin nejel. Nebo v holoverzi. Tím by se to vysvětlilo - jde o cenový průnik main vs. premie. Tam, kde main vrcholí a jde to znát i s přesahem do premieového pocitu, tam premie ještě hluboce leží někde ve středu pole main. Ale to tak je. Jediný merc umí i v holotě nabídnout prémii.
A přesně tomu test odpovídá. V takovém testu nejedna prémiovka neobstojí díky ceně, jenže ta přidaná hodnota je právě v té kvalitě a zpracování... trochu pak ten test postrádá smysl.
Zarazil mne ale ten motorový problém, tenhle dvoulitr jsem jezdil v OIII Scout a moc mne nenadchl, zvláště pomalým náběhem síly (zvyklý na starší TDI 103 a 125kw, kdy byl ještě přítomný "kopanec") utlumení také nic moc, jenže to auto je vyšší, 4x4. Passata jsem zkoušel jen s BTDI, ale to utlumení bylo lepší, než u OIII (výkon nesrovnatelně lepší 😁)
Všude v testech se psalo, jak má Passat dobré řízení, zde je psáno, že je odtažité a to zvláště u A4?! Opravdu? Mne Passat přišel lehce ovladatelný, sice takovou tu tuhost a jistotu Fordích podvozků (ha ted to budou palce >😒] ) neměl, ale s DCC na sport režim to bylo výtečně jezdící auto v poměru mainstreamu. Škoda, že ten sport režim na rozmlácené okrsce skáče a je značně nekomfortní.
Passatu by slušel podvozek, který na DCC mají označen jako komfortní, pak je to solidní křižník, který i vyžehlí nějakou tu nerovnost i když (a zase palce) jsou i lepší a bez adaptivního podvozku >😒]
A co vybrat z uvedené dvojice.... ? A4 jasná volba.... rozum je fajn, ale image je image, jen jinou barvu a jiná kola >😒]
Zarazil mne ale ten motorový problém, tenhle dvoulitr jsem jezdil v OIII Scout a moc mne nenadchl, zvláště pomalým náběhem síly (zvyklý na starší TDI 103 a 125kw, kdy byl ještě přítomný "kopanec") utlumení také nic moc, jenže to auto je vyšší, 4x4. Passata jsem zkoušel jen s BTDI, ale to utlumení bylo lepší, než u OIII (výkon nesrovnatelně lepší 😁)
Všude v testech se psalo, jak má Passat dobré řízení, zde je psáno, že je odtažité a to zvláště u A4?! Opravdu? Mne Passat přišel lehce ovladatelný, sice takovou tu tuhost a jistotu Fordích podvozků (ha ted to budou palce >😒] ) neměl, ale s DCC na sport režim to bylo výtečně jezdící auto v poměru mainstreamu. Škoda, že ten sport režim na rozmlácené okrsce skáče a je značně nekomfortní.
Passatu by slušel podvozek, který na DCC mají označen jako komfortní, pak je to solidní křižník, který i vyžehlí nějakou tu nerovnost i když (a zase palce) jsou i lepší a bez adaptivního podvozku >😒]
A co vybrat z uvedené dvojice.... ? A4 jasná volba.... rozum je fajn, ale image je image, jen jinou barvu a jiná kola >😒]
Tak ona taky OIII je klasicka nizsi stredni, srovnavat s passatem, nedejboze A4 (zvlast v utlumeni, materialech a tak nejak cele komplexnosti) nelze.
Tak já je rozhodně nesrovnavam, ale testéři to dělali s Oktavkou dost často a dokonce vítězně 😉 Jen sem reagoval na stížnosti tester na hluk a jelikož Oktavka byla jediný auto s konkrétně touhle motorizaci kterým jsem jel tak jsem ji uvedl. Když řeknu ze stala víc než ta a4 ani tak ji nemůžu srovnat ? 😄
no srovnat clovek muze cokoliv, klidne muzeme postavit A4 proti gasronce >😁 to sve "nelze srovnavat" jsem myslel tak, ze ta vyssi trida ma proti tride nizsi spoustu vlastnosti ktere se strasne radi nechaji prehlednout a casto nesrovnatelne lepsi (treba prave izolace hluku)
A4 vs. garsonka >😁 No, v něčem by jistě A4 zvítězila - v jízdních vlastnostech. Leda že by šlo o garsonku na nestabilním svahu. >😒] Prostornost v garsonce o chlup lepší, no a komfort není tak jednoznačný - zase záleží, kde se ta garsonka nachází. V takovým Chánově si moc pohodlí neužiješ. 😉
Promin, že reaguju jeste na tebe, ale na sebe nemužu a nechci dělat další vlákno😒br />
Jak je to s prostorem? V nové A4 jsem neseděl, ale o víkendu jsem jel kamarádovou (B7) a byl jsem nemile překvapený jak je to auto uvnitř malé. Jak vepředu, tak hlavně i vzadu a rozhodně na dobový Passat (B6) to nemělo, spíš jako kdybych seděl v Golfu. Passat B8 je uvnitř prostorný, stačí mu nové Audi?
Jak je to s prostorem? V nové A4 jsem neseděl, ale o víkendu jsem jel kamarádovou (B7) a byl jsem nemile překvapený jak je to auto uvnitř malé. Jak vepředu, tak hlavně i vzadu a rozhodně na dobový Passat (B6) to nemělo, spíš jako kdybych seděl v Golfu. Passat B8 je uvnitř prostorný, stačí mu nové Audi?
Určitě ne, jak již bylo někde řečeno, dnes střední třída supluje i tu vyšší (508 x 607), kdežto u M3 je i vyšší zastoupena.
To je třeba pro mne i jeden z důvodů, proč bych prémii primárně vynechal. Jelikož nekupuji auta nová, tak se rozdíl ceny trochu sníží a střední prémie je na můj vkus malá a vyšší střední už zas drahá >😒] Holt musím oželet tu přidanou hodnotu na úkor prostoru a ceny 😄
Ozzman, mam to presne rovnako. A4 mi vnutornym priestorom pride skor ako Jetta a minimalne minula generacia A4 je pocitovo na tom uplne rovnako ako sucasny Golf.
Inak co porovnavas priestor v tych passatoch...B7 je len faceliftovana B6, ci nie? Tak tam nemoze byt rozdiel vo vnutornom priestore...
Inak co porovnavas priestor v tych passatoch...B7 je len faceliftovana B6, ci nie? Tak tam nemoze byt rozdiel vo vnutornom priestore...
Zrovna odhlucnenie je u Oktavie slabsie aj v porovnani s inymi autami nizsej strednej. Take PSA je odhlucnene slusne a pri porovnani napr. Superb 2 vs Peugeot 308 (generacia 1) je ten Peugeot vyrovnany super a dokonca by som povedal, ze je mierne tizsi na rovnej ceste, takze neda sa vseobecne pausalizovat.
Zase taky Citroen C5 s akustickymi sklami resp. aktualne Mondeo, budu viac nez zdatny superi v akustickej izolacii aj pre premiu.
Zase taky Citroen C5 s akustickymi sklami resp. aktualne Mondeo, budu viac nez zdatny superi v akustickej izolacii aj pre premiu.
Fiat 130, nebo Alfu Romeo 6 Quadrifoglio Oro. Luxus, síla, a narozdíl od těhle dvou aut z článku se za nimi otočí KAŽDÝ 😉
A dají se koupit v každým šourůmu Fiatu? Jinak nechápu tuto připomínku...za ojetým Phantomem se taky otočí každý...
No jo.. když se tahle auta dala koupit v showroomech, tak jsem ještě ani nebyl na světě 😉
Přesně, pak nemá smysl je vůbec tahat do diskuze. Fiat i AR na tuto třídu rezignovali už před lety, AR se doufejme vrátí. U Fiatu po nepovedený Cromě II si to nemyslím.
Tuhost a jistotu předchozích fordích podvozků bych dodal. V současný generaci je snad Pašík o chlup ještě lepší.
Tak Fokus je pořád velmi dobrej >😁 Jasně, vím kam míříš, ale i to Mondeo mi špatné nepřijde. Já sem s tím obyčejným Passatem nejel, takže se mi těžko srovnává, ale přirovnal bych to asi k tomu, že Mondeo jezdí o chlup lépe, než Passat na Comfort, protože je jistější, kdežto když v Passatu zvolím sport, jsem zase trochu jinde, jenže to skoro vyklepe volant z ruky >😁 (testováno v středočeském kraji 😁)
A když už jsme u těch Fordů, vím, že se spoustě lidem nelíbí, jenže když je vídám takhle na parkovišti, tak to auto chtě nechtě působí stylem "to je pořádná kára" (nechci záměrně použít slovo ve stylu prémie, nebo luxus), kdežto Passat je takový... šedý.... Ještě že má koncern Superba, což je podle mě nejhezčí liftbackolimuzína do 1mega >😁
A když už jsme u těch Fordů, vím, že se spoustě lidem nelíbí, jenže když je vídám takhle na parkovišti, tak to auto chtě nechtě působí stylem "to je pořádná kára" (nechci záměrně použít slovo ve stylu prémie, nebo luxus), kdežto Passat je takový... šedý.... Ještě že má koncern Superba, což je podle mě nejhezčí liftbackolimuzína do 1mega >😁
Neříkám, že je špatný, jako cesťák lepší než kdy předtím.
Nj, středočeskej kraj >😁 Na MACZ jsme domlouvali sraz a prej že z Čech přijedou dva - já a ještě jeden z Kladna. Měl jsem chuť napsat, že Kladensko při vší úctě do Čech nepočítám. To je jen takovej rozsáhlejší tankodrom. >😒] 😉
...mezi který počítám i spoustu novinářů jásajících vždy po představení Passatu nebo jinýho slušnýho auta střední třídy nad jejich útokem na prémii...
Konkrétně tato auta můžou mít podobný parametry, Pašík může být větší atd... Ale při přesednutí, během jízdy pozná i poslední moula, že Audi je jednoduše lepším autem jako takovým. Nebudu se bavit o prostoru na zadních sedadlech apod, ale o tom, že A4 se chová na silnici mnohem líp než mainstream. Kontrola pohybů karoserie, odladění, ovládání, komfort...to je jiná liga.
Konkrétně tato auta můžou mít podobný parametry, Pašík může být větší atd... Ale při přesednutí, během jízdy pozná i poslední moula, že Audi je jednoduše lepším autem jako takovým. Nebudu se bavit o prostoru na zadních sedadlech apod, ale o tom, že A4 se chová na silnici mnohem líp než mainstream. Kontrola pohybů karoserie, odladění, ovládání, komfort...to je jiná liga.
Jak jsem psal výše, takový test prostě nemá skoro smysl. A není to poprvé co se tu něco podobného testuje. Cenoví konkurenti to jsou, papírově také, ale v těch neměřitelných jednotkách je Audi někde jinde 😄 Už si B9 jel?
Ne, jen jsem byl vezen...čeká mě příští týden 😉
Tak pak poreferuj 😄 Já se k prémii nedostanu, tak alespoň zprostředkovaně 😄
Jediný co, že se zezadu nedá rozeznat, zda-li jde o A3 sedan nebo A4. To mě dost překvapilo. S A6 si to nespleteš. Pořád příjemně kompaktní sedan s hezkými proporcemi, byť vypadá spíš jako FL předchozí generace.
S tou A3 mi to povídej. Jednu sem dost dlouho obhlížel (od podzimu) u Klokočky vždy když jsem jel kolem.... pořád sem si řikal jak je ta nová A4 krásná a působí dynamicky, pak jsem zjistil, že to A4 není >😒]
Včera u Kotvy, právě tento testovací kousek blikal výstražnými a než jsem byl schopen přečíst A4, nevsadil bych si na ní 😄
Já se přiznám, že z dálky už bych měl u víc aut problém, jak u Audin, tak i u Škodovek a dneska i u Fordů >😁 Buď potřebuju očního, nebo to ty automobilky bouchají nějaké podobné >😒]
Ale ono to tak v tom testu je i popsané...
PS: měl jsem chvilku tak jsem sedl do toho Talismanu... aj by mi ho půjčili na víkend, ale nemám na něj teď čas 😒 . Hezké to mají, pár detailů mi vadilo, ale celkově interiér luxusní. Kombík prý snad už za měsíc...
PS: měl jsem chvilku tak jsem sedl do toho Talismanu... aj by mi ho půjčili na víkend, ale nemám na něj teď čas 😒 . Hezké to mají, pár detailů mi vadilo, ale celkově interiér luxusní. Kombík prý snad už za měsíc...
Kombík za měsíc? Mě koncem prosince řekli, že kombík bude až tak za půl roku. Jinak stejné dojmy 😄 Hele jak to děláte, že vám ty auta půjčí na víkend? >😒]
Zrovna v bodě kombíku působil prodejce dost nejistě 😄 , zato ale tvrdil, že bude brzy dvoulitrová nafta.
Asi jsem byl o něco méně nadšený než ty... jako jo, na pohled je Talisman vypiplaný, jenže mně se v tom ve finále nijak zásadně líp nesedí a blbůstky jako červené světlo vycházející z ozdobných lišt mě moc nebere. Líbily se mi větraný sedačky vzadu.
Asi jsem byl o něco méně nadšený než ty... jako jo, na pohled je Talisman vypiplaný, jenže mně se v tom ve finále nijak zásadně líp nesedí a blbůstky jako červené světlo vycházející z ozdobných lišt mě moc nebere. Líbily se mi větraný sedačky vzadu.
Tak to prodejci koukam u Renaultu jsou dost nejistí obecně >😁 Ten co jsem s ním mluvil, tak se na mě nejdřív vytřeštěně podíval, když jsem se ptal na kombik. Trochu tápal i s tím, jaký to má pod kapotou motor >😁 Řekl že ten nejsilnější >😁
Mne zaujaly výplně dveří, palubka, grafika přístrojů na mainstream taky slušná. Z venku je to krásné auto. Jak jsem psal, vzadu málo místa a prodejce mi řekl že je to auto pro manažery a že v tom vzadu nikdo jezdit nebude >😁
Mne zaujaly výplně dveří, palubka, grafika přístrojů na mainstream taky slušná. Z venku je to krásné auto. Jak jsem psal, vzadu málo místa a prodejce mi řekl že je to auto pro manažery a že v tom vzadu nikdo jezdit nebude >😁
Přesně tak, navíc je krásně vidět, jak velký rozdíl mezi 2 auty podobného základu dělá celkové odladění a odhlučnění. Proto bývá dojem z luxusnějších značek lepší než u mainstreamu s to i při použití podobné/stejné techniky. Vlastně nejen dojem, ale jsou tedy něčím lepší - propracovanější do detailů ( např. lepší jízdní vlastnosti, lépe fungující el.asistenty, vyšší pocit komfortu daný kvalitnějším odhlučněním, lepší celkové sladění auta...)
Autor to v clanku zminuje asi X krat, jak je dnes ten mainstream konecne na dostrel premie, ale ja furt nevidim kde a v cem. Ano, passat se posouva dopredu s kazdou dalsi generaci, ale A4 nedela nic jineho. Ty rozdili se tam stale zachovavaji. Rozdili v komfortu, podvozku, vyladenosti motoru, materialech... vzdyt ani ten HUD, ktery ma passat o tolik levnejsi, neni u passatu technologie na urovni premie. Ty drobne rozdily tu a tam (ve vysledku v podstate vsude) medzi premii a mainstreamem tam jednoduse stale vidim.
Nakonec je to jen o tom jestli volit penezenkou, kde ten pomer cena vykon ma lepsi passat (jeste lepsi jej bude mit octavia a vubec nejlepsi dacia, 4 kola a volant to ma prece taky), anebo o rozbiti prasatka a doprati si toho skutecne nejlepsiho. Za me si A4 svou cenu v klidu obhaji.
Nakonec je to jen o tom jestli volit penezenkou, kde ten pomer cena vykon ma lepsi passat (jeste lepsi jej bude mit octavia a vubec nejlepsi dacia, 4 kola a volant to ma prece taky), anebo o rozbiti prasatka a doprati si toho skutecne nejlepsiho. Za me si A4 svou cenu v klidu obhaji.
No ... ač s většinou naprostej souhlas, tak A4ka v této konfiguraci mi asi jaksi moc smysl nedává a u mě by si tu cenu neobhájila. Nevím, možná je to můj špatný pohled, ale A4ka s 2.0 TDI za bez pár desítek tisíc Kč milion a půl ;-\ Za tak enormní rozdíl v ceně u těchto sourozenců (870 000 vs. 1 430 000) ... to už bych asi požadoval, aby v tom rozdílu byl zahrnut i výjimečnější motor oproti "mainstreamu" (čti šestiválec) ...
Však je to 65 % navíc oproti ceně pašíka, být to 40-50 % navíc, neřeknu ani popel ... ale takovej rozdíl jen oproti lepší image, kvalitnějšímu zpracování a celkové vyladěnosti, naopak v trošku menším balení? Za mě dnes oprávněný vítěz dle ACZ :yes:
Však je to 65 % navíc oproti ceně pašíka, být to 40-50 % navíc, neřeknu ani popel ... ale takovej rozdíl jen oproti lepší image, kvalitnějšímu zpracování a celkové vyladěnosti, naopak v trošku menším balení? Za mě dnes oprávněný vítěz dle ACZ :yes:
Volba auta a volba vykonu (motoru) jsou dve, na sobe dost casto nezavysle, otazky. Proto vyrobce nabizi sirokou paletu motoru, ne kazdemu bude silnejsi motor k uzitku. Kdyz pominu to, ze vetsina tech aut zakotvi ve firmach kde jde casto o ruzna omezeni prikazem a clovek si proste nevybere ikdyby chtel sebevic a volba motorizace mu je vnucena, tak motor volim podle toho na co jej chci pouzivat, jak obycejne jezdim a co potrebuji, a auto volim stejne tak.
Vem si nekoho kdo jezdi spis defenzivne, jizda je pronej jednoducha preprava z bodu A do B, zaroven si ale potrpi na ticho, kvalitni kabinu, dokonaly chod ovladacu, maximalni moznou vybavu atd.. Takovy clovek sahne po A4, protoze mu nejlepe splni co hleda. Ale co motor? Protoze se chysta sahnout po A4 se nejak zmeni jeho jizdni styl? Nezmeni. Tak proc to prehanet a zbytecne priplacet za 6 valcu pri nakupu, pri provozu, pri servise?
Stejne vnimam treba 520d, ani 530d bude ve vsem lepsi, ale dostatecne pojede uz 20d, tak proc ne?
Vem si nekoho kdo jezdi spis defenzivne, jizda je pronej jednoducha preprava z bodu A do B, zaroven si ale potrpi na ticho, kvalitni kabinu, dokonaly chod ovladacu, maximalni moznou vybavu atd.. Takovy clovek sahne po A4, protoze mu nejlepe splni co hleda. Ale co motor? Protoze se chysta sahnout po A4 se nejak zmeni jeho jizdni styl? Nezmeni. Tak proc to prehanet a zbytecne priplacet za 6 valcu pri nakupu, pri provozu, pri servise?
Stejne vnimam treba 520d, ani 530d bude ve vsem lepsi, ale dostatecne pojede uz 20d, tak proc ne?
fOE, naprostý souhlas se vším co píšeš, ALE! Možná jsi ten můj příspěvek nepochopil, jak jsem to myslel, ale já tohle všechno vztahoval k CENĚ toho vozu, že za příplatek +65 % bych požadoval už i nadstavbu v podobě motoru. Tady nešlo o žádné změny stylu jízdy apod. Pro osobu požadující tebou zmíněné parametry bych vše na tomhle autě pochopil, ale jak jsem psal za mnohem menší příplatek (milion a čtvrt budiž stropem oproti 870 tKč u passata).
Bavit se o konkretni hodnote v procentech co je jeste OK a co uz ne, to uz je hodne subjektivni. Jen k tomu jeste napisu, ze typicky zakaznik premie i toho passatu je firma (snad 80-90% kupujicich) a to samo o sobe prinasi trochu jiny pohled na tu A4 i s jeji cenou, bud 1) kvuli odpisum nebo 2) kvuli ruznym jinym necenovym omezenim (firma ti da na auto 60tis euro ALE musi mit min nez 100g CO2/1km, anebo nesmi mit vic nez nejakou hodnotu v objemu / vykonu). V takovem pripade te nezajima cena (do cenoveho stropu se klidne vlezes) a ses rad ze se muzes vyradit ve vybave (coz u passatu muzes min a hur).
To je prave problem tohto typu testu. Je jasne, ze premia je dojmamy uplne inde ale cenou tiez. Rozdiel v cene z tychto dvoch verzii alternativy asi ako tato A4 vs. BMW 7 (rozdiel v cene bude velmi podobny +2/3).
Keby urobili test s Pasatom Highline s cenou okolo miliona a A4 za povedzme 1.1 - 1.2, tak sa da povedat, ze ide o suboj preferencii vacsie lepsie vybaveny mainstream vs. lacnejsia mensia premia. To by bol aj vysledok zaujimavejsi. Takto je to slabo vybaveny Passat vs. velmi slusne vybavene Audi a prelinaju sa len vo vybere motora...
Keby urobili test s Pasatom Highline s cenou okolo miliona a A4 za povedzme 1.1 - 1.2, tak sa da povedat, ze ide o suboj preferencii vacsie lepsie vybaveny mainstream vs. lacnejsia mensia premia. To by bol aj vysledok zaujimavejsi. Takto je to slabo vybaveny Passat vs. velmi slusne vybavene Audi a prelinaju sa len vo vybere motora...
V A4 klidně ten šestiválec můžeš mít, v nabídce je (pokud obětuješ nějakou výbavu, tak i za tu cenu, příplatek je asi 2.500 € za 160 kW V6 oproti 140 kW R4). Na rozdíl od Passatu. Tady tu volbu čtyřválce chápu, protože spíš ukáže rozdíly v odhlučnění, ale i naladění (a podélně uložené dvoulitry se lišily i "hardwarem" jako jiné vyvážení atp.). A čtyřválce se v prémii kupují, takže to není mimo mísu. Zajímavé by mohlo být srovnání 160 kW třílitru se 176 kW dvoulitrem.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
vizualne na mna posobi akymsi svihackejsim drzejsim a zaujimavejsim dojmom ako A4.... ano ok... A4 je lepsim autom... ja viem.... nejdem rozoberat nakolko je passat blizko audine alebo teda ake su odstupy... to sa takto z obrazkov asi moc neda.... ale stejne mi pride ze passat je dnes uz hodne blizko tym "drahsim" znackam... minimalne vizualne sa dotiahol na slusnu uroven... a vyzera ozaj moc solidne... a presvedcivo.... pokial ide o priestor tak dokonca v tomto je lepsim autom ako premiove vozy ktore sa moc na maximalne kufre ani priestor predsa len nezameriavaju.... z mojho pohladu je passat zaujimavy kompromis .... medzi akymsi "luxusom" a "prakticckostou" ..... neposobi lacno ani zase prilis nudne a zaroven dokaze ponuknut uz komfort a priestor a solidnost na urovni najlepsich.... passat sa mi rozhodne pozdava viac za svoje peniaze ako audi .... ale chce to tsi... a manual ... lenze 1,4ka 110kw ma nejake to vypinanie valcov jak pozeram do cennika... a tak asi by som sa uskromnil s 92kw osvedcenejsou 1,4kou .... aj ked najlepsie by bola nejaka 2litrova atmosfera .. ach jaj... to asi ale potom musim odbehnut do mazdy 😉
Atmo dvoulitr sešněrovaný aktuálními emisními normami by jsi nechtěl, to ti garantuju 😉 Nejsem si jistý, že by měla Mazda míň technických fičur než přeplňovaný jednotky, tím neříkám, že jde špatnou cestou.
ved prave... co uz dnes vybrat.... len nejaky kompromis...... nesmrtelne benziny nam uz pomaly miznu zo sceny..... pride mi ze prave mazda by este mohla byt motorovo "drzak" a solidna volba.... ale zase na druhej strane.... ani ona uz nemoze "oklamat" sucasne normy a isty odklon od spolahlivosti a dlhej zivotnosti tam uz asi bude... skyactive sa ale zatial ukazuje v dobrom svetle ....
ak ale ostaneme pri passate .... tu vykonom idealnu 110kw benzinovu verziu podla mna uplne zazdili nezmyselnym vypinanim valcov ACT... aspon v cenniku vidim len verzie s ACT pri vykone 110kw.... nechapem k comu je to dobre ... ale asi sa zase dostavame na zaciatok problemu.... k emisiam... a k tym motorovym kompromisom ake dnes uz hybu svetom kedze kvalita sa uz dohybala
ak ale ostaneme pri passate .... tu vykonom idealnu 110kw benzinovu verziu podla mna uplne zazdili nezmyselnym vypinanim valcov ACT... aspon v cenniku vidim len verzie s ACT pri vykone 110kw.... nechapem k comu je to dobre ... ale asi sa zase dostavame na zaciatok problemu.... k emisiam... a k tym motorovym kompromisom ake dnes uz hybu svetom kedze kvalita sa uz dohybala
Kolik těch nesmrtelných benzínů bylo? Dělat si iluze, že dřív vše dobře, nyní vše špatně je lichý.
no hej ok .. tiez neboli vsetky nesmrtelne ok... ale bolo menej roznych veci a ficur a zadrhelov ktore mohli ich zivotnost ohrozit... len si zober tie vypinania valcov.. to v minulosti v motoroch nebolo ( neviem ci prva s tym neprisla vtedajsia nova S klada v r 1999 ) ... a urcte to zivotnosti toho tsi nepridava ;-\ .. pritom je to vykonom ideal... skoda ... trosku ma mrzi to petechnizovanie aj tam kde je to uz mozno neefektivne a na hrane zdraveho rozumu ... ;-\
Nejsem strojař, ale pouhé přerušení dodávky paliva do části válců by snad škodit nemělo a vyvážení obstará definice vypínaných komor.
Domnívám se a Barik by mě určitě doplnil, že první to frčelo u někoho v USA.
Domnívám se a Barik by mě určitě doplnil, že první to frčelo u někoho v USA.
no fajn ... je to mozne ... mozno som az moc nedovercivy v tieto nove technologie ale niektore ficury su ozaj prinosom v praxi diskutabilne.... bez ohladu na ich zivotnost... otazna je potom pripadna cena oprav.... servis a dalsie veci... ale vcelku chapem ze majitel passata ktory si auto kupi na 4-5 rokov a potom to preda asi moc uz tieto detaily neriesi... to len mi na vyhode poniektori kupujeme stale este auto na 10-15 rokov a cakame od neho nesmrtelnost .. asi sa na to msuim pozerat uz inak 😄
ten zakladny 92kw passat s manualom to by ale slo .... 😉 .... dokonca mozno to bude aj najpolahlivejsie tsi vzhladom k zbytku ponuku.... lebo problemovejsie boli asi skor 1,8micky a male 1,2ky ... aj ked do istej miery su vsetky "rizikove" podla mna
ten zakladny 92kw passat s manualom to by ale slo .... 😉 .... dokonca mozno to bude aj najpolahlivejsie tsi vzhladom k zbytku ponuku.... lebo problemovejsie boli asi skor 1,8micky a male 1,2ky ... aj ked do istej miery su vsetky "rizikove" podla mna
luxusne auto mi v tom clanku chyba.
Testy Rollsů tu jsou málokdy, nebo sjeď na srovnávačku 7er vs S-Klasse 😄
Je podla teba testovane Audi luxusne auto?
V porovnání s Passatem je luxusnější. Luxusní auto je něco trochu jinýho, ale zavrhnout kvůli tomu slovo luxus u ostatních by bylo hloupý.
toto je uz chytanie za slovicka.... 😉
vieme ake postavenie ma audi a ake vw.... a ide o to porovnat ich navzajom
vieme ake postavenie ma audi a ake vw.... a ide o to porovnat ich navzajom
Myslím, že na ty motorizace se nelze dívat úplně stejnou optikou. U VW se jedná o plnohodnotnou motorizaci (asi i nejprodávanější), která by měla vyhovět většině zákazníkům. U Audi se jedná o základ, který uspokojí klidnější řidiče a a zlepší normovanou spotřebu celého modelu. Očekávám, že ve vyšších motorizacích a 4x4 se ty nůžky budou postupně otvírat.
Ano, naprostý souhlas. Ale já se ptám - opravdu za "základní" a "první použitelný vznětový motor" jak píše v reakci webpaja, si obhájí 65% přirážku oproti tomu pašíku? Já nemám jediných pochyb o tom, že je celkově A4 povedenější auto, to vůbec .. ale ten rozdíl mi tu v přímym srovnání přijde prostě ulítlej. Jenom podotýkám, že pořád srovnáváme sice prémii, ale s passatem, kterej taky není úplnej lowend ...
Nebral bych absolutní cenu testovaných aut, ale cenu bez příplatků. To je relevantní a rozdíl je pak lehce nad 20% 😉
110 kW je 110 kW.
Rozdiely v kW na kilogram su zanedbatelne.
Rad by som videl prierez predaja motorizacii modelu A4 - vobec by ma neprekvapilo, keby mal tento motor najvacsi podiel.
Rozdiely v kW na kilogram su zanedbatelne.
Rad by som videl prierez predaja motorizacii modelu A4 - vobec by ma neprekvapilo, keby mal tento motor najvacsi podiel.
Podíl je šumák, rozhodující je možnost pořídit víceválcovou variantu a tady Audi umí...
Tak urcite.... Majitel Audi s 2.0 litrovym motorom bude mat urcite pocit maximalnej spokojnosti nie kvoli tomu, ze je spokojny so svojou karou, ale preto, ze vlastni auto, u ktoreho si mohol vybrat aj vacsi motor...
Pro redakci😒br />
Pružnost na 4. RS(60-120 km/h)/5. RS (80-100 km/h) [s] 8,4/17,0 6,7/13,0
To jako vážně? 17s z 80 na 100?
Není to opačně?
😐
To jako vážně? 17s z 80 na 100?
Není to opačně?
😐
Nebudem hodnotiť dielenské spracovanie, motor, ani image značky, ani žiadnu inú tech.stránku auta, uvediem len detail, ktorý mi vyrazil dych. Ak je tempomat príplatkovou položkou (v strednej triede!!!) a celková hodnota testovaného auta je 1 432 100, tak pri nezaškrtnutí tejto položky (8 600) v objednávke, mi vychádza auto v hodnote 1 423 500 bez a ešte raz zdôrazňujem BEZ tempomatu 😄 Úprimne, tu už nejde o image, ale drzosť. Je mi jasné, že je tempomat obsiahnutý v nejakých paketoch, alebo vyšších výbavách, v tomto prípade je to neospravedlniteľné.
Vítej v prémiovým vlaku...ano takhle mají nastavený pravidla. Ten samej vlak...jen i dickej oddíl, nejdražší spičková verze a dělený zadní sedadla? Zaplať 13kkč.
F-Type v topu s duální klimou? Připlať si.
Pokud chceš s nimi hrát, musíš fungovat vůči nim stejně. 😉
F-Type v topu s duální klimou? Připlať si.
Pokud chceš s nimi hrát, musíš fungovat vůči nim stejně. 😉
Niekto v tomto segmente zaraba na predaji priplatkov do holobytov, niekto predava auta na urovni segmentu.
Proč jsi tak nekonkrétní, jsem zvědav na srovnání a detaily... 😉
Jen si odložil, konkrétní případ nebude.
čekám na to a pořád nic, asi máš pravdu 😄
A ty si myslis, ze kazdy sedi na fore auto.cz 24/7 ako nejaky webovy pajac?
Pozri, internet mas, tak ho vyuzi na samovzdelavacie ucely.
Pozri si cennik a vybavy inych znaciek v tomto segmente.
Pozri si cennik a vybavy inych znaciek v tomto segmente.
Takže plácání o tom, aby si někdo vyhledal něco na netu. Takový to rodinný žvýkání. Na to opravdu nemám ani čs, ani chuť. Předpokládal jsem, že sem napíšeš nějaký zkušenosti s lepšími auty v rámci kategorie, ale evidentně jsem se mýlil 😄
Daj cloveku rybu, nasytis ho raz. Nauc ho lovit ryby, nasytis ho na cely zivot.
OK, vybral si si.
Lexus.
To je moja ryba, specialne pre teba. Na dnes.
OK, vybral si si.
Lexus.
To je moja ryba, specialne pre teba. Na dnes.
Myslím si, že IS u něj nebude mít šanci. Ani si nevybere motor. Musel bys vytáhnout GS450h. A to je v dobré výbavě 2+ milionová záležitost (a moc flexibility ve výbavě nemáš) sedící o třídu výš. Nejspíš by si i povzdechl, že to není plug-in hybrid. Zkus spíš Infiniti. 😉 A možná ti napíše, proč by dal přednost XE před Q50.
Myslíš IS? Vyzkoušej ho, mě nesedl. Nijaký podvozek, vyjma jedný bohužel slabý V6 bez příjemný motorizace, ničemný řízení a na velkých kolech mizerný komfort. 😉
Lexus IS s V6 motorm sa už v ČR ani v SR nepredáva. Ja ho mám doma asi rok, stihol som ešte kúpiť V6. Neviem, v čom si sa viezol, ale po mnohých mnohých autách, čo som mal, môžem povedať, že toto je to najlepšie v pomere cena/výkon, čo sa dalo ešte donedávna kúpiť. Podvozok je tak komfortný(mám 17" kolesá), že je pocitovo lepší ako mercedes C so vzduchovým podvozkom, s ktorým som mal tiež tú česť. Mercedes však stal 70.000 EUR a tento Lex stál 35.000 EUR, t.j. o polovicu menej. Fakt je toto IS neskutočne komfortné, pocitovo jazdí porovnateľne, ak nie lepšie ako passat s DCC podvozkom. A to nemá tento Lexus žiadnu elektroniku v podvozku. Motor je síce slabší, ale tichý, spoľahlivý a zrýchlenie cca 8 sekúnd na 100 kmh stačí na 90% automobilov, ktoré stretnem. Oproti passatu, ktorého som mal istý čas, je tento Lexus podľa tabuliek v rovnakej triede, ale pocitovo, čisto subjektívne mi to vychádza, že je Lexus IS o triedu vyššie. Oproti Octavii, ktorú mám ešte doma, je tento Lexus minimálne od dve triedy vyššie. Keď presadnem z Lexusu do Octavie, ako keby so presadol do rebriniaku. Nikdy som si nemyslel, že nemecké autá sú tak zlé...alebo idem na to zo zlej strany, t.j. japonské autá sú tak dobré? Fakt neviem posúdiť.
Po roku s ISkom môžem povedať, že za tú cenu, za ktorú som ho nové kúpil, sa nedá nič lepšie zohnať. K štvorvalcovému dieslovému audi A4 iba toľko - nekupujte do toho auta automat. Automat by mal byť v prémiovom aute samozrejmosťou, avšak nie so 4-valcovým dieslom(platí pre všetky nemecké autá). Pretože tí nemeckí blbci sa tak nechali ovplyvniť Bruselom, že automat neustále dusí motor v rozsahu 1200-1600 otáčkach, čo Vám zachvíľu začne liezť na nervy(hlavne v meste). Keby to bol 6 valcový diesel, tak nepoviem ani slovo, prevodovka by bola ideálna, ale na ktorého chuja to nastavili takto aj pre 4 valec? A ešte v prémiovej triede za minimálne 50.000 EUR.....už nikdy viac nemecké AUTO.
Po roku s ISkom môžem povedať, že za tú cenu, za ktorú som ho nové kúpil, sa nedá nič lepšie zohnať. K štvorvalcovému dieslovému audi A4 iba toľko - nekupujte do toho auta automat. Automat by mal byť v prémiovom aute samozrejmosťou, avšak nie so 4-valcovým dieslom(platí pre všetky nemecké autá). Pretože tí nemeckí blbci sa tak nechali ovplyvniť Bruselom, že automat neustále dusí motor v rozsahu 1200-1600 otáčkach, čo Vám zachvíľu začne liezť na nervy(hlavne v meste). Keby to bol 6 valcový diesel, tak nepoviem ani slovo, prevodovka by bola ideálna, ale na ktorého chuja to nastavili takto aj pre 4 valec? A ešte v prémiovej triede za minimálne 50.000 EUR.....už nikdy viac nemecké AUTO.
To na tom asi bude (u tebe) ten Lexus hodně špatně , když ho musíš přímo srovnávat s Passatem o Octavií. Víš o tom, že auta se nedělí jen podle velikosti? Takže i když je Passat taky střední třída, je to mainstream, nikoli prémie (jako Lexus). S Passatem můžeš přímo srovnávat třeba Avensis.
K automatům, není automat jako automat, jak konstrukčně, tak kvalitativně. 8st. steptronicy/tiptronicy (BMW/vAudi) patří k absolutní prémiové špičce. Tvůj zoufalý výkřik na závěr mluví za vše. Zkus taky někdy jiné "nemecké AUTO", než Passat/Octavia. 😉
K automatům, není automat jako automat, jak konstrukčně, tak kvalitativně. 8st. steptronicy/tiptronicy (BMW/vAudi) patří k absolutní prémiové špičce. Tvůj zoufalý výkřik na závěr mluví za vše. Zkus taky někdy jiné "nemecké AUTO", než Passat/Octavia. 😉
Ten Mercedes za 70 je také vtipný, tím spíš, že si sám koupil nějakou nižší výbavu, pokud ne holátko ("má" výbava s 250 vycházela spíš na 55 než 35, když jsem chtěl navigaci s ML audiem, parkovací kameru atp.). Je škoda, že tu nenabízeli 350. Zkoušel jsem ji za louží a byl to příjemný společník.
Ze současných modelů mě nejvíc sedí GS450h. Poslední IS mě zatím ničím nevzalo, ale třeba po FL přidají 😉 . A je sice nádhera mít jemný V6, ovšem když mu chybí výkon...
A souhlas s cenou, spíš +50, žádný výběr kol, málo variant interiéru...tohle mi prostě nic neříká. Navíc jen R4 turbo nebo 4R hybrid.
A souhlas s cenou, spíš +50, žádný výběr kol, málo variant interiéru...tohle mi prostě nic neříká. Navíc jen R4 turbo nebo 4R hybrid.
Aj ja som rozmýšľal nad GS, ale nepáčila sa mi tam hlavne cena a typ prevodovky ala elektromobil. Výhodou toho menšieho výkonu V6 je hlavne to, že ešte sa mi nikdy nestalo, že by ma zadné kolesá predbehli 😄 Pre niekoho je to možno nevýhoda, ale pre mňa, pretože už mám rodinu, je to veľký plus k bezpečnosti. Adrenalínové jazdenie ma už prešlo tesne po narodení dieťaťa. Ale ten výkon mu myslím, že mi ani nechýba(aspoň som si nevšimol), Subjektívne - mám doma octaviu RS v diesli a toto IS je v zrýchlení na tom trochu lepšie ako táto eresa. Takže pokiaľ by ti výkonovo stačila eresa, toto isko bude tiež dostatočné.
Vieš, ja zrovnávam autá hlavne podľa ceny. Keď mi niekto ponúka auto za určitú cenu, ktorá je 1,5, resp. 2x vyššia ako cena tých áut, ktoré som mal alebo mám doma, potom pre mňa musí byť minimálne toľkonásobne lepšie ako autá, ktoré som mal alebo mám doma. A až potom hodnotím ostatné ukazovatele.
Niektoré Audi som už skúsil, nemal som ich síce doma, ale mal som ich požičané na dlhšie. Avšak je to na dlhé rozprávanie. Ako výsledok toho všetkého je to, že prémia v AUDI začína niekde v A6 s V6 motorom. Všetko ostatné sú len autá pre dobrý pocit, že mám AUDI. Zase je to iba môj názor.....Ešte k tým Steptronicom, ktré sa dávajú do A4. Je to zase iba prevodovka, podobná prevodovke DSG, takže ono to žiadna sláva vlastne ani nie je....Prevodovka tiptronic a prevodovky od BMW a mercedesu sú fakt perfektné, ale nie S-tronic.... A ešte som zabudol hlavný dôvod, prečo už nikdy nemecké autá nechcem: Tým dôvodom je to, že klamú so spotrebou. Nevadí mi ani emisný škandál, vadia mi tie vysoko nereálne spotreby.
Niektoré Audi som už skúsil, nemal som ich síce doma, ale mal som ich požičané na dlhšie. Avšak je to na dlhé rozprávanie. Ako výsledok toho všetkého je to, že prémia v AUDI začína niekde v A6 s V6 motorom. Všetko ostatné sú len autá pre dobrý pocit, že mám AUDI. Zase je to iba môj názor.....Ešte k tým Steptronicom, ktré sa dávajú do A4. Je to zase iba prevodovka, podobná prevodovke DSG, takže ono to žiadna sláva vlastne ani nie je....Prevodovka tiptronic a prevodovky od BMW a mercedesu sú fakt perfektné, ale nie S-tronic.... A ešte som zabudol hlavný dôvod, prečo už nikdy nemecké autá nechcem: Tým dôvodom je to, že klamú so spotrebou. Nevadí mi ani emisný škandál, vadia mi tie vysoko nereálne spotreby.
Vsetko OK, dokonca s tou A6 s V6 si mi urobil usmev na tvari ( ono uz staci aj A4 s V6 s quattrom, aby bolo jasne, ze to niekto myslel vazne ), ale vidno ze sa v tych nemcoch moc neorientujes😒br />
Steptronic = marketingove pomenovanie AT pre MBW, Tiptronic = marketingove pomenovanie AT ( s HDM, teda ZF 8HP v nasom pripade ) pre Audi. S-Tronic = marketingove pomenovanie DSG pre Audi. 😉
Plus, BMW este pre svoje sportove modely pouziva 2-spojku oznacovanu ako SMG...
A4 v aktualnej generacii uz ponuka aj Tiptronic ( ZF 8HP ) pre 3.0 TDi a nielen S-Tronic ( DSG ) ako v minulej generacii.
Ak si mal minulu generaciu s S-Tronicom v rukach a nieco ti bolo proti srsti vedz, ze dnes maju zaujemcovia moznost klasickeho HDM v podobe ZF 8HP pre 3.0 TDi.
Nehovoriac o US zakaznikoch, kde sa uz dava Tiptronic ( ZF8 HP) hadam vsade, kde bol predtym S-Tronic ( DSG ) - teda v modeloch s motorom pozdlzne ( A4 a vyssie ).
A spotreba ? Pche, kecaju vsetci ! >😒] :-!
Plus, BMW este pre svoje sportove modely pouziva 2-spojku oznacovanu ako SMG...
A4 v aktualnej generacii uz ponuka aj Tiptronic ( ZF 8HP ) pre 3.0 TDi a nielen S-Tronic ( DSG ) ako v minulej generacii.
Ak si mal minulu generaciu s S-Tronicom v rukach a nieco ti bolo proti srsti vedz, ze dnes maju zaujemcovia moznost klasickeho HDM v podobe ZF 8HP pre 3.0 TDi.
Nehovoriac o US zakaznikoch, kde sa uz dava Tiptronic ( ZF8 HP) hadam vsade, kde bol predtym S-Tronic ( DSG ) - teda v modeloch s motorom pozdlzne ( A4 a vyssie ).
A spotreba ? Pche, kecaju vsetci ! >😒] :-!
Promiň, ale do obhajoby vlastní garáže nejdu. Dnes už bych si nevzpomenul na přesný rozměr kol, ale velmi dobře vím, že jsem vyjížděl stejnou cestou, jako při testování novýho XC90 na vzduchu. Samý kanál nerovnost a spára. Neumím si představit, že by předváděcí vůz Lexusu s necelými 4kkm měl podvozek v horším stavu než tvoje auto. Přesto ostřejší zlomy, propadliny filtroval s velkou námahou a nekomfortně.
C-Klasse s Airmaticem nestojí právě a jen 70k, tím netvrdím že tolik nemůže stát. A jeho komfortu tedy nedosahuje. Ale C na vzduchu bych rozhodně nepreferoval.
Co mě ještě zaujalo bylo umělý a pomalejší řízení.
Tedy megamego...netvrdím, že IS není pro tebe tím nejlepším autem, stejně jako pro mnohý další (z různých důvodů), pro mě však ne 😉 .
C-Klasse s Airmaticem nestojí právě a jen 70k, tím netvrdím že tolik nemůže stát. A jeho komfortu tedy nedosahuje. Ale C na vzduchu bych rozhodně nepreferoval.
Co mě ještě zaujalo bylo umělý a pomalejší řízení.
Tedy megamego...netvrdím, že IS není pro tebe tím nejlepším autem, stejně jako pro mnohý další (z různých důvodů), pro mě však ne 😉 .
Dokonca aj samozatmavovacie spatne zrkadlo je len v pakete resp. za priplatok. Aj ked to mozno u S verzie osetrili . 😄 To ma osobne dostalo este viac ako nedelen sedadla u sedanu.
U Audi ma bavi, ze si je v cenniku milion priplatkovych poloziek su tak previazane, ze je to nakoniec v podstate par balikov az na drobnosti. Napr. sedadala s pamatou, znamenaju priplatok cca 7000e, kedze mi nanutia aj kozu a odvetravanie a mozno este nieco dalsie 😞
U Audi ma bavi, ze si je v cenniku milion priplatkovych poloziek su tak previazane, ze je to nakoniec v podstate par balikov az na drobnosti. Napr. sedadala s pamatou, znamenaju priplatok cca 7000e, kedze mi nanutia aj kozu a odvetravanie a mozno este nieco dalsie 😞
Paměť můžeš mít i k základním sedadlům se základním látkovým čalouněním. Sedadla s pamětí však vyžadují zrcátka s pamětí, tak to je, jak dlouho si jen pamatuji.
El sedadla s pamětí stojí 35kkč... Nepřeháněj 😉
Veškerá evropská prémie má spoustu věcí za příplatky, na druhou stranu si z nich vybereš co chceš. Lidi nebojte se být individualisti! 😄
Veškerá evropská prémie má spoustu věcí za příplatky, na druhou stranu si z nich vybereš co chceš. Lidi nebojte se být individualisti! 😄
U Jaguaru to nie je problem, latkove elektricke sedadla s pamatou, plus volant a spatne zrkadla v elektrike s pamatou.
Super vec, ale u Audi A4 mi to v slovenskom konfiguratore fakt nefunguje inak, len ze pridam asi 6 poloziek, ktore maju nastavene ako zavislosti a stoja ~ 6000e. Klikal som sedadla > elektricky nastavitelne sedadla vpredu, prva moznost a donutilo ma to vybrat tieto polozky.
Klimatizácia komfortná 3-zónová 770,-
Poťahy - kombinácia koža/umelá koža 1.069,-
Sedadlá komfortné klimatizované, stredná 1.288,-
Sedadlá vpredu elektricky nastavaviteľné 1.091,-
Sedadlá vpredu elektricky nastavaviteľné 1.389,-
Sedadlá vpredu vyhrievané 406,-
Vonkajšie spätné zrkadlá elektricky 253,
Ako tak pozeram, tak sedadla tam su 2x, co je trochu blbost, takze to bude evidentne nizsia suma. Asi to maju fakt len rozbite 😄
Super vec, ale u Audi A4 mi to v slovenskom konfiguratore fakt nefunguje inak, len ze pridam asi 6 poloziek, ktore maju nastavene ako zavislosti a stoja ~ 6000e. Klikal som sedadla > elektricky nastavitelne sedadla vpredu, prva moznost a donutilo ma to vybrat tieto polozky.
Klimatizácia komfortná 3-zónová 770,-
Poťahy - kombinácia koža/umelá koža 1.069,-
Sedadlá komfortné klimatizované, stredná 1.288,-
Sedadlá vpredu elektricky nastavaviteľné 1.091,-
Sedadlá vpredu elektricky nastavaviteľné 1.389,-
Sedadlá vpredu vyhrievané 406,-
Vonkajšie spätné zrkadlá elektricky 253,
Ako tak pozeram, tak sedadla tam su 2x, co je trochu blbost, takze to bude evidentne nizsia suma. Asi to maju fakt len rozbite 😄
To je u Audi , ale třeba i BMW nebo Mercedesu , běžné, že se připlácí i za "samozřejmé" věci, takže není problém navýšit kupní cenu o nějakých 40-50%.
Zákazník těchto značek často nemá problém připlatit si těch pár "drobných" , aby měl třeba ten tempomat , ale těch "samozřejmých" položek výbavy úmyslně chybí víc, takže, kdo na to má, zaplatí si to a kdo ne, bere premii v holobytu (což je nesmysl) nebo mainstream se slušnou výbavou v základu.
Ano, je to určitá drzost, ale firmy vědí, že si movitější zákazník klidně výbavu dokoupí, tak proč to tam dávat už v základu, když takto vydělají víc.
Zákazník těchto značek často nemá problém připlatit si těch pár "drobných" , aby měl třeba ten tempomat , ale těch "samozřejmých" položek výbavy úmyslně chybí víc, takže, kdo na to má, zaplatí si to a kdo ne, bere premii v holobytu (což je nesmysl) nebo mainstream se slušnou výbavou v základu.
Ano, je to určitá drzost, ale firmy vědí, že si movitější zákazník klidně výbavu dokoupí, tak proč to tam dávat už v základu, když takto vydělají víc.
Protože jsou na příplatcích vyšší marže, jsou na ně i vyšší slevy.
Ti co brečí nad cenou A4 by se měli podívat jaký rozdíl ceny byl mezi prémií a mainstreamem třeba před dvěma generacemi těchto aut. Pak by zjistili, že ten rozdíl se spíše snižuje přestože rozdíl mezi "fejkovostí" mainstreamu a vyspělými technickými řešeními prémie se zvyšuje. Passat kdysi uměl víceprvek vpředu a podélně uložený motor, dnes drandí na tom nejlevnějším řešení, tedy na McPhersonu a navíc při pohledu po "sukně" je evidentní další rozdíl, zatímco A4 většinu prvků náprav bouchá stále z hliníku či jeho slitin (Passat kdysi alespoň část ramen také), tak dnes Passat mastí všechno ze silného plechu. Hliník v interiéru A4 je stále hliník, zatímco v Passatu ani ve výbavě superduper highline nic jiného než plasty nelze najít, sice hezky vypadající, ale stále jen plasty. Totéž platí třeba o kůži, když dá Passat na na obložení dveří něco, co se tváří jako kůže, tak je to zase jenom fake, tedy umělá kůže, kdežto v A4 je to prostě kůže. A tak by se dalo pokračovat donekonečna. HUD v A4 je HUD, v Passatu zase fake s kusem plexiskla na palubce. Když Passat mluví o aktivních tlumičích, tak jsou to jenom v několika stupních nastavitelné tlumiče, kdežto u A4 je to zcela jiná báseň. Takže ve světle technických rozdílů mezí prémii a manstreamem před lety a dnes (dnes jsou ty rozdíly daleko větší) bych řekl, že ceny prémie (rozdíl cen je daleko menší) jsou velmi nízko.
Tím nijak nezpochybňuji oprávněnost mainstreamových aut jako je Passat, někomu stačí místo pravých růží papírová kytka ze střelnice a nic proti tomu, ale porovnávat jejich cenu s prémií vždy kulhalo minimálně na jednu nohu, dnes kulhá dokonce na obě.
Tím nijak nezpochybňuji oprávněnost mainstreamových aut jako je Passat, někomu stačí místo pravých růží papírová kytka ze střelnice a nic proti tomu, ale porovnávat jejich cenu s prémií vždy kulhalo minimálně na jednu nohu, dnes kulhá dokonce na obě.
Spíš to krásně ukazuje, jak se ty sociální nůžky stále otevírají.. když už se prodá víc A4, MB C a BMW 3 než pašíků a mondeí, tak je to prostě divný. Jednak se vytrácí exkluzivita prémie a jednak to bohužel podporuje ten obchodní model, kdy si koupíte auto za milion a chybí základní vybavení. Ze škodovek za pár drobných si děláme srandu, že v základu skoro nemají volant, ale prémii to rádi odpustíme. Co by člověk neudělal pro pár kruhů na kapotě 😄
Takže to vypadá, že příští auto bude Passat nebo Mondeo, ač jsem chtěl po prémii taky začít pokukovat, ale s těmi příplatky by se člověk nedoplatil. A dát víc jak mega za auto a pak poslouchat stížnosti spolucestujících na nedostatek místa? To asi ne..
Takže to vypadá, že příští auto bude Passat nebo Mondeo, ač jsem chtěl po prémii taky začít pokukovat, ale s těmi příplatky by se člověk nedoplatil. A dát víc jak mega za auto a pak poslouchat stížnosti spolucestujících na nedostatek místa? To asi ne..
Prémie nikdy nebyla exkluzivitou, max některý jejich bonbonky byly exkluzivní. U prémiový střední třídy nikdy nebyl prostor nazbyt, přestže se to lepší každou novou generací. Jestli potřebuješ opravdu víc prostoru pro dospělý vzadu, tak o třídu výš nebo mainstream.
Obchodní model prémie je, že si můžeš vybrat a poskládat auto doslova jakkoliv, třeba i tak, že nezaškrtneš nějakou samozřejmost a do auta si na druhé straně dáš osmiválec nebo šestiválec. A většině lidí to evidentně vyhovuje. Nevím, proč si kvůli tomu dělat srandu z prémie nebo i ze Škodovky. Při pohledu na trh je jasné, že model, kdy si mohu vybrat je minimálně v Evropě daleko úspěšnější než model "skoro všechno v základu" a k výběru jsou dvě nebo tři pevně dané konfigurace jak v Mototechně za socíku.
Nevím, proč se někteří tak žinýrují s tím, když se mají trochu personifikovat dle vlastního vkusu a potřeb při nákupu auta. Upírat si tuto svobodu mi přijde na hlavu 😉
Tak možnost zvolit lepší motorizaci nebo nějakou pokročilou technologii samozřejmě vítám, ale že bych měl potřebu být vděčný za to, že mi umožní si vybrat, jestli chci do manažerského auta tempomat nebo standardní klimatizaci nebo ne, to opravdu nemám. Prostě co je naprostý standard u auta s poloviční cenovkou by mělo být standardem i u prémie.
A4 prodávaná v USA v základu všechny tyto prvky samozřejmě má. To bohužel jen my jsme trochu zpátečničtí a pořád u nás převládá to východní myšlení, kdy si rádi za vše připlácíme (a vše dobrovolně přeplácíme), abychom dali okolí najevo, jak dobře se máme..
A4 prodávaná v USA v základu všechny tyto prvky samozřejmě má. To bohužel jen my jsme trochu zpátečničtí a pořád u nás převládá to východní myšlení, kdy si rádi za vše připlácíme (a vše dobrovolně přeplácíme), abychom dali okolí najevo, jak dobře se máme..
Lidi, kteří si kupují prémii primárně k vůli okolí si naopak za věci, které nejsou (na první pohled) vidět "zbytečně" nepřiplácí. Proto je u nás typická nová prémie v nějakém tom sportpaketu a k němu R4D.
Protože v USA si stejně většina auto neobjedná na míru, vezme skladovku (a to kolikrát s ohledem na cenu při prodeji, tedy si dobrovolně koupí nevyhovující výbavu). To je pokrokové myšlení, že. Takže nemá smysl se snažit nabízet takovou šíři konfigurace jako tady. A když někdo chtěl, tak byla možnost si to auto nakonfigurovat v "evropském stylu", ale počkal sis na něj.
A myslíš si, že jejich nabídku v Německu řídí nějaké "zpátečnické východní myšlení"?
Tady se drží tenhle model, protože se prodává hodně aut s jen pár příplatky. A preference se liší. Model s pár pevně danými stupni téměř bez příplatků se potácí, protože má smůlu, když zrovna to, co někdo chtěl, zařadili do vysokého stupně. Objektivně ten stupeň může představovat výhodnou nabídku, ale subjektivně to, o co nemáš zájem, má velmi malou hodnotu.
A myslíš si, že jejich nabídku v Německu řídí nějaké "zpátečnické východní myšlení"?
Tady se drží tenhle model, protože se prodává hodně aut s jen pár příplatky. A preference se liší. Model s pár pevně danými stupni téměř bez příplatků se potácí, protože má smůlu, když zrovna to, co někdo chtěl, zařadili do vysokého stupně. Objektivně ten stupeň může představovat výhodnou nabídku, ale subjektivně to, o co nemáš zájem, má velmi malou hodnotu.
... Hele, ještě k naší diskuzi ohledně zpřevodování, tady uvádějí, že tenhle Passat (110kW) točí při 130 km/h 2200 ot./min. Na ten svůj (140kW) jsem se teď trochu soustředil a ten má při 120 km/h necelé 2000 ot. pří 180 km/h necelé 3000. 240 jsem netestoval, na to se místní komunikace nehodí... Tedy na rychlost 130 km/h mi vychází rovněž necelých 2200, což by ukazovalo na stejné zpřevodování jako má ta slabší varianta v testu... Ano, Tebou postnuté odkazy ohledně zpřevodování passatu jsem viděl - to moje auto by mělo podle nich točit 2200 při 120 km/h - ale mám dojem, že realita je trochu jiná...
Pokud redakce i ty koukáte jenom na tachometr a otáčkoměr, tak jsou to hodnoty hodně "by voko", tachometr ukazuje většinou víc, otáčkoměr nevím, ale asi jeho "přesnost" bude podobná jako u tacho, takže já bych spíše věřil údajům o převodových poměrech jednotlivých stupňů převodovky od výrobce a u 6MT v předohrabu uvádí VW jiné údaje pro 110kW variantu (delší všechny stupně mimo jedničky) a pro 140kW variantu (kratší všechny stupně mimo jedničky), není to o moc, ale rozdíl tam je.
No to je samozřejmě jasný, že koukám jen na tachometr a otáčkoměr. Nicméně Ti to tu alespoň za sebe dávám korigované. Když dám totiž otáčkoměr přesně na 2000 ot., tak mám na tachometru reálně 125 km/h. Tedy interpretuju to tak, že to trohu proměřuje a reálně jedu 120 km/h. Samozřejmě i ten otáčkoměr může trochu lhát (ale u něj není principiálně žádný důvod). To samé v bledě modrém se opakuje, když otáčky pošlu na 3000, tachometr ukazuje tak 185 km/h (vše na šestku)... Nechci zpochybňovat naši minulou diskuzi, jen prostě od ní "provádím" pozorování, která se od toho psaného jistým způsobem odlišují...
Tak ono jde o to, z jaké perspektivy se na to koukneš. Když pomineš to pozlátko na povrchu, a jdeš dovnitř, tak zjistíš, že celý pohonný řetězec je totožný šunt, co vydrží tak po dobu záruky, palivové hospodářství jakbysmet (a mimochodem to samé má ve finále i ten Renault nebo Fiat), všechny bezpečnostní systémy (ESP, ABS, ale i ŘJ airbagů a vlastní airbagy, apod.) jsou totožné systémy jak pro mainstream, tak prémii. Suma sumárum pokud z nějakého důvodu nevidíš rozdíl v tom hodnotnějším interiéru, nedostávám z hlediska provozního odolnější a tedy hodnotnější vůz...
"...celý pohonný řetězec je totožný..."? Kromě některých R4 motorizací, navíc "opačně" uložených, mně nic společného (např. pro A4 a Passat) z tzv. "pohonného řetězce" nenapadá.
P.S. O společném (s A4) pohonném řetězci se dalo mluvit u Passatu B5. Současný Passat jej má naopak společný spíš s Golfem.
P.S. O společném (s A4) pohonném řetězci se dalo mluvit u Passatu B5. Současný Passat jej má naopak společný spíš s Golfem.
Nenapsal jsem to trochu blbě, myslel jsem samozřejmě motor s těmi srágorami okolo (sání, turbo, chlazení, atd.).
Passata B5.5 jsem měl, to samozřejmě byla překabátěná Audina s motorem podél..
Passata B5.5 jsem měl, to samozřejmě byla překabátěná Audina s motorem podél..
"Nenapsal", snad napsal? A nejen trochu. 😉
Samotný motor, včetně těch "srágor" (které mimochodem také nebudou, k vůli odlišnému uložení, většinou totožné) a celý pohonný řetězec jsou dvě různé věci, což jistě sám dobře víš.
A hlavně Passat končí na čtyřválcích, což je třeba pro mě naprosto zásadní rozdíl a největší motiv jít do prémie, tím spíš pokud by mělo jít o diesel.
Bohužel (jak už jsem psal), nejpopulárnějším příplatkem u aktuální prémie u nás není pořádný víceválcový motor, ale hlavně nějaký ten sportpaket (s velkými koly) který je dobře vidět i na parkovišti.
Samotný motor, včetně těch "srágor" (které mimochodem také nebudou, k vůli odlišnému uložení, většinou totožné) a celý pohonný řetězec jsou dvě různé věci, což jistě sám dobře víš.
A hlavně Passat končí na čtyřválcích, což je třeba pro mě naprosto zásadní rozdíl a největší motiv jít do prémie, tím spíš pokud by mělo jít o diesel.
Bohužel (jak už jsem psal), nejpopulárnějším příplatkem u aktuální prémie u nás není pořádný víceválcový motor, ale hlavně nějaký ten sportpaket (s velkými koly) který je dobře vidět i na parkovišti.
Já to vidím tak, že pokud nejsem držgrešle, tak v prémii dostanu
-lepší motor (ano za příplatek, ale v mainstreamu nedostanu šestiválec i kdybych dal hroudu zlata). Vyrábět jiný čtyřválec pro prémii by byl nesmysl, pořád by to byl jen čtyřválec, který by nic nového nepřinesl.
-lepší převodovku, stačí se podívat na 7 st. dvojspojku v Audi a 6 st. dsg v Passatu nebo 8 st. hdm v Audi
-lepší systém 4x4
-lepší podvozek (konstrukci ramen, tlumiče, silentbloky a pokud chci, tak třeba i lepší brzdy, dnes má možnost keramiky v prémii už i nižší střední etc.)
-lepší utlumení všeho (rázů od kol, podběhů, motoru, aero. hluku etc.)
-lepší interiér, lepší infotaiment
Ano, airbagy nebo ABS jsou stejné, nafukovací vesta v business class a economy class je také stejná, to je prostě bezpečnostní standard.
Odolnější nerovná se kvalitnější, to bychom museli zákonitě skončit u Difíka nebo něčeho podobného.
-lepší motor (ano za příplatek, ale v mainstreamu nedostanu šestiválec i kdybych dal hroudu zlata). Vyrábět jiný čtyřválec pro prémii by byl nesmysl, pořád by to byl jen čtyřválec, který by nic nového nepřinesl.
-lepší převodovku, stačí se podívat na 7 st. dvojspojku v Audi a 6 st. dsg v Passatu nebo 8 st. hdm v Audi
-lepší systém 4x4
-lepší podvozek (konstrukci ramen, tlumiče, silentbloky a pokud chci, tak třeba i lepší brzdy, dnes má možnost keramiky v prémii už i nižší střední etc.)
-lepší utlumení všeho (rázů od kol, podběhů, motoru, aero. hluku etc.)
-lepší interiér, lepší infotaiment
Ano, airbagy nebo ABS jsou stejné, nafukovací vesta v business class a economy class je také stejná, to je prostě bezpečnostní standard.
Odolnější nerovná se kvalitnější, to bychom museli zákonitě skončit u Difíka nebo něčeho podobného.
No to vidíš správně, ale tady proti sobě stojí z uživatelského hlediska velmi podobné vozy s cenovým rozdílem půl mega.
Já mám například na služebák cenový limit nějakých 850 000 s dph a je to na čtyři roky. Za tyhle peníze můžu mít jak passata, tak A4 a v této cenové relaci prostě ta audina nedává smysl. Nic víc, nic míň.
Myslím si, že je lepší středně vybavený Passat než holá A4, naopak si zase myslím, že je lepší středně vybavená A4 než Passat v plné výbavě, apod.
Já mám například na služebák cenový limit nějakých 850 000 s dph a je to na čtyři roky. Za tyhle peníze můžu mít jak passata, tak A4 a v této cenové relaci prostě ta audina nedává smysl. Nic víc, nic míň.
Myslím si, že je lepší středně vybavený Passat než holá A4, naopak si zase myslím, že je lepší středně vybavená A4 než Passat v plné výbavě, apod.
Ano, s tím jednoznačně souhlas, 850 je na A4 málo, prémie prostě dává smysl když je tučnější budget. Poměr výkon/cena má Passat vynikající.
Pozerám, že už aj Audi prešlo na tablety bez možnosti zasúvania... Škoda, to sa mi vždy veľmi páčilo, mať možnosť aby bolo vidieť len čistú palubovku.
tieto "dolepene" pripadne nezasuvatelne displeje sa mi vobec nepacia.... a vyhol by som sa im uplne kym je moznost .... ak ho audi ozaj uz nevie skryt tak je to neprijemne zistenie ... zeby si zobralo priklad z Cecka? no rozhodne ma passat u mna vacsie sympatie... ale je to individualne.... mozno niekomu tento displej neprekaza... mne je toto riesenie tiez proti srsti... obcas pride vhod na palubovku si nieco polozit... suhlas... je fajn ak navigacia je teda diskretne ukryta alebo umiestnena tak ze vrch palubovky je "prazdny" ... podla mna to ma moc pekne vyriesene napriklad mondeo, p508 alebo optima ci z premioviek povedzme jaguar XE
že je mainstream na dostřel prémie, většinou se tím myslí mainstream aktuální a prémie výběhová. Pak je vždy dobré zhodnotit, kolik z technologií a řešení minulé generace D3 se dostalo do Passatu a podobě. Samozřejmě to nelze vztáhnout tak, že se porovná aktuální Passat s aktuální A4. Nepochybně to samé dělali při vývoji A4 v Ingolstadtu a dali si setsakramentský pozor, aby náhodou nebyl Passat lepší.
Tohoto Passata (byť ve vyšší výbavě) se stejným motorem máme v rodině a musím říci, že je to dost kvalitní auto. Není lepší než prémie, ale vzhledem k víceméně rozumné ceně je rozhodně vítězem poměr x výkon. Možná na něj na svém blogu napíšu recenzi. Snad jen ten dieselový pohon je takový nezvyk. Benzínovou 1. 8 TSI jsme si pro tichou nostalgii nechali.
Tohoto Passata (byť ve vyšší výbavě) se stejným motorem máme v rodině a musím říci, že je to dost kvalitní auto. Není lepší než prémie, ale vzhledem k víceméně rozumné ceně je rozhodně vítězem poměr x výkon. Možná na něj na svém blogu napíšu recenzi. Snad jen ten dieselový pohon je takový nezvyk. Benzínovou 1. 8 TSI jsme si pro tichou nostalgii nechali.
Celý test je položen do absurdní roviny. Prémie se prostě nikdy nemůže vyplatit. Ten příplatek za prémii nepřináší lepší hodnoty v tabulkách. Příplatek za prémii jde na vrub image, společenskému vnímání, postoji majitele vozu, a pocitům z jízdy.
Z toho vychází celá filozofie modelů. Je zcela logické, že prémie se nehoní za prostorností, vždyť není sebemenší důvod. A je logické, že podélně uložený motor znamená méně prostoru v kabině na úkor lepšího vyvážení vozu. Komu je A4 malá, má zde A6 a ne Passat.
Správná otázka zní, jak výrazný je rozdíl z pocitů při řízení A4 a Passatu. A s ohledem na první test Rasťa Chvály na gáráži ten rozdíl bude zřejmě nabývat rozměru takřka světelných let. Nová Q7 jezdí na výbornou, nová A4 jezdí excelentně... Audi evidentně šlo do sebe :-!
Z toho vychází celá filozofie modelů. Je zcela logické, že prémie se nehoní za prostorností, vždyť není sebemenší důvod. A je logické, že podélně uložený motor znamená méně prostoru v kabině na úkor lepšího vyvážení vozu. Komu je A4 malá, má zde A6 a ne Passat.
Správná otázka zní, jak výrazný je rozdíl z pocitů při řízení A4 a Passatu. A s ohledem na první test Rasťa Chvály na gáráži ten rozdíl bude zřejmě nabývat rozměru takřka světelných let. Nová Q7 jezdí na výbornou, nová A4 jezdí excelentně... Audi evidentně šlo do sebe :-!
šel bych raději k jiné značce,tady je velký risk problémů díky disel gate,zvolil bych např subaru outback...
Za mou osobu................Passat se mi nelíbí,,..Mřížovec,,vošklivej čumák,,vošklivej uvnitř..vyduchy už dávno v autech nemaj co dělat,,mají být schovány jak ve Phaetnu..Za pět let to bude hnusný auto,,ještě když devadesát procent bude nabourané zepředu a většinový český neumětelský mechanik karosář,,který neumi dát ani čalounění tak jak má být,bude pasovat předek vozu tak,že nesouměrnost tohoto typu bude příslovečná..Hodiny uvnitř jsou moc hezké,,zbytek ne .,,ještě když vidím elektronickou brzdu a interier jak u oktavky.brr.....................Audi je moc hezké,,souměrné,,dospělé,,nevtíravé,,int… dle mého gusta,,nesouměrný,vydutý dovnitř,,postrádá hutnost a robusnost dřívějších audin..BRZDA PRUSER..Kdyby to bylo quattro,postrádal bych uzávěrky jak to bejvávalo u starých poctivých modelu a kulaté analogové přistroje..elektronika je na *..Spotřebitel by měl mít na vyběr ...Toto kdyby auto mělo,,.auto bych si asi koupil,,muselo by ale vydržet tak jak staré dobré Audi klidně i milion kilometru bez zasadnějších oprav,,a to asi nevydrží..Škoda..
Uvnitr na palubce ten laciny hlinik Passatu, nebo co to je, vypada dost odpudive. To by se tak mozna hodilo do auta o 2 tridy nize.
Nicméně ani ten Passat zde neni v plné palbě.... zajímavé, že jiným autum se vyčítá rámeček kolem navigace a tento Passat má zrovna to stejné, jen ve stříbrné barvě. Jezdil jsem Highlinem a ten si opravdu zaslouží uznání hodné TOP mainstreamu, jenže tohle to není.
Audi je naozaj pekne, tam niet co vytknut. Dokonca hlinik posobi ako kartacovany hlinik, co bude asi tym, ze nim naozaj je :yes: