Ženeva 2016
Tak je tady konečně doba, kdy dojde ke změně názorů na hybridy i u Škodafans. 😉
Bravo Škoda! :yes:
Bravo Škoda! :yes:
Hm, pokud se s mírným váháním zařadím mezi Škodafans... tak sorry, je to jen studie. Studie dokazující schopnost takové auto postavit... a o tom vcelku pravověrní Škodafans nikdy nepochybovali 😉 .
Chleba se láme pořád na stejném místě a to je ochota zákazníků takové auto zaplatit a s tím spojená ochota značky to auto sériově vyrábět... dva elektromotory + 1.4TSI zní slušně, ale taky to zní složitě a draze.
Chleba se láme pořád na stejném místě a to je ochota zákazníků takové auto zaplatit a s tím spojená ochota značky to auto sériově vyrábět... dva elektromotory + 1.4TSI zní slušně, ale taky to zní složitě a draze.
Tyhle studie jsou o nicem. Za prve tam muze byt hybridni technika od VW a nebo tam hybridni technika byt ani nemusi. Nikdo se do toho poradne nepodiva, protoze ho tam Skoda nepusti. Klidne muzou psat ze tam je motor z F1 >😁
Nemyslím. Dokonce jsem přesvědčen, že navržená hybridní konstrukce může mít úspěch jako první právě v Česku a ve Slovensku. A právě s takovýmto typem auta: rozměrným, pravděpodobně také dost těžkým (nemyslím, že to bude mastodont, ale alu konstrukce to také není). Co se týká složitosti systému, samotná instalace dvou elektromotorů není ničím extra složitým, softwarová řešení existují a zázemí VAG dává šanci, že pokud takový pohon půjde do série, bude dostatečně funkční i spolehlivý. Tomu věřím...
Dvě věci.
Za prvé, nevím kde bereš přesvědčení, že by hybrid měl mít úspěch právě v ČR a SR, podobné technologie frčí úplně jinde (Norsko, Holandsko apod.).
Za druhé, na kolik odhaduješ dodatečnou cenu hybridního hnacího řetězce včetně baterií? 200-250t? Víc, míň?
Za prvé, nevím kde bereš přesvědčení, že by hybrid měl mít úspěch právě v ČR a SR, podobné technologie frčí úplně jinde (Norsko, Holandsko apod.).
Za druhé, na kolik odhaduješ dodatečnou cenu hybridního hnacího řetězce včetně baterií? 200-250t? Víc, míň?
BMW 225 XE stojí cca 950 tis. Kč. Pohon je ve výsledku podobnej, cena by mohla být také. Když se to vyplatí v Mnichově...
Osobně bych si tipnul, že cena by mohla být na úrovni top Superbu, tedy kolem 1,1 mil. Kč.
Ale nevěřím, že to Škodovka dostane. Krom toho by se v tom ta 1,4tsi na dálnici utrápila. To auto by s tímdle pohonem vážilo 2 tuny s euro balastem, takže při plným obsazení 2,5t. K tomu čelní odpor v kombinaci s plochou..
Osobně bych si tipnul, že cena by mohla být na úrovni top Superbu, tedy kolem 1,1 mil. Kč.
Ale nevěřím, že to Škodovka dostane. Krom toho by se v tom ta 1,4tsi na dálnici utrápila. To auto by s tímdle pohonem vážilo 2 tuny s euro balastem, takže při plným obsazení 2,5t. K tomu čelní odpor v kombinaci s plochou..
ZAPRVÉ EMEL NEMEL
ZADRUHÝ VLÁDNÍ NAŘÍZENÍ O PŘEZDRŠKU MLADEJM DÍZLÁKŮM 2017 ZPŮSOBÍ MASIVNÍ ZÁJEM O ŠKODA ELEKTROMOBILY A PROPOUŠTĚNÍ OTROKŮ Z MOTORÁRNYOLE 😉
ZATŘETÍ NASTANE MASIVNÍ EMIGRACE BOHATÝHO OBYVATELSTVAS Z RAKOVINOUNAPĚCHOVANÝ ČESKÝ DÍRY A ZBYTOU TADY JEN NESCHOPNÝ TUPÝ SOCKY UDRŽET EKONOMICKÝ STANDART OBYVATELSTVA A BUDE PO***IOLE >😁 >😁 >😁 >😁
ZADRUHÝ VLÁDNÍ NAŘÍZENÍ O PŘEZDRŠKU MLADEJM DÍZLÁKŮM 2017 ZPŮSOBÍ MASIVNÍ ZÁJEM O ŠKODA ELEKTROMOBILY A PROPOUŠTĚNÍ OTROKŮ Z MOTORÁRNYOLE 😉
ZATŘETÍ NASTANE MASIVNÍ EMIGRACE BOHATÝHO OBYVATELSTVAS Z RAKOVINOUNAPĚCHOVANÝ ČESKÝ DÍRY A ZBYTOU TADY JEN NESCHOPNÝ TUPÝ SOCKY UDRŽET EKONOMICKÝ STANDART OBYVATELSTVA A BUDE PO***IOLE >😁 >😁 >😁 >😁
SOUČASNÉ PODMÍNKY NEJSOU NEMĚNNÉ. Naopak, snad jsi si povšiml, že autoprůmysl se proměňuje dříve nevídaným tempem. A snad dojde i na českou vládu, aby namísto pitomostí (zvyšování pokut za rychlou jízdu) řešila strukturální problémy ekonomiky: mizející miliardy ze státního rozpočtu, které by měly jít na a) platy zdravotních sester, lékařů a učitelů b) ... c) ... k) na podporu individuální elektrické dopravy.
Pokud se změní (třeba legislativní) podmínky, tak se může změnit i přístup výrobců. Český trh ale už není určující pro to, co Škoda bude nebo nebude vyrábět... a celková prodejní čísla EV a PHEV v Evropě pořád nejsou žádná hitparáda - protože ty podmínky se zatím mění tím směrem, že klesá cena ropy.
Já nejsem proti podpoře elektromobility... pokud půjde do podpory infrastruktury spíš než do podpory aut, nebo nedej bože zákazů vjezdu do center měst apod.
Já nejsem proti podpoře elektromobility... pokud půjde do podpory infrastruktury spíš než do podpory aut, nebo nedej bože zákazů vjezdu do center měst apod.
tak za prvý TYOE 😄
TEN ZASRR ROPÁCKÝ ZAPRODANÝ ZKOSTNATĚLÝ ZKORUMPOVANÝ A ZASTARALÝ "AUTOPŮMYSL" DONUTILA PROMĚNIT AŽ TEPRVE😒br />
TESLA MOTORS USA CALIFORNIA FREMONT [odkaz] 😉
.......DO TY DOBY 2003-2008 automobilky BYLY SRRRRČI A STARÝ PRĎOŠI LEDA TAK 😉
pak náslesduje dloooooooooooooooooooooooouho nic a potom hochu potom JÁ😒br /> Kharl.ANTIDIESEL !! >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
TEN ZASRR ROPÁCKÝ ZAPRODANÝ ZKOSTNATĚLÝ ZKORUMPOVANÝ A ZASTARALÝ "AUTOPŮMYSL" DONUTILA PROMĚNIT AŽ TEPRVE😒br />
TESLA MOTORS USA CALIFORNIA FREMONT [odkaz] 😉
.......DO TY DOBY 2003-2008 automobilky BYLY SRRRRČI A STARÝ PRĎOŠI LEDA TAK 😉
pak náslesduje dloooooooooooooooooooooooouho nic a potom hochu potom JÁ😒br /> Kharl.ANTIDIESEL !! >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Čekal jsem to auto opticky lehčí, ale i tak jsem poměrně pozitivně překvapen. Narozdíl od sesterského Seatu to nevypadá jako klon Tiguanu, což je nepochybně dobrá zpráva :yes:
Tak po optický lehký Octě a Supu přišel obtloustlý mastodont. Připadá mi jako vykrmený pašík s malými očky. Tohle mě tedy nijak nevzalo... ;-\
Já nevím, možná to má být á-la-Evoque... ale první co mě napadlo byl hroch. Taky mi to přijde nějaké opuchlé... hlavně zepředu.
PS: že by takhle vypadal ten čtyřsvětlový facelift Octavie?
PS: že by takhle vypadal ten čtyřsvětlový facelift Octavie?
Ten by mal asi vyzerat nejako takto...
[odkaz]
BRRRRR....
[odkaz]
BRRRRR....
Znáš SUV z této třídy, které nechce vypadat jako "vykrmený pašík"?
Ono to trochu souvisí i s psychosomatickým nastavením jejich majitelů. 😉
Ono to trochu souvisí i s psychosomatickým nastavením jejich majitelů. 😉
Ano, znám jich hodně, které mají opticky lehké tvary... abychom nechodili daleko, tak třeba Tiguan (pokud možno v té základní verzi)... nebo Qashqai nebo Tuscon nebo CX-5...
Nový Qashqai je už taky oteklina. CX-5 na mě taky nepůsobí zrovna lehkým dojmem. Nového Tiguana jsem ještě nepotkal, ale starý nebyl zrovna drobkoidní...
Tak pořád jsou to SUV... ale o to je důležitější, aby to design spíš kamufloval než zdůrazňoval... ostatně jako u módy pro plnoštíhlé 😄
[odkaz]
[odkaz]
CX 5 je krásná...narozdíl od Škodováckého konceptu.
Auto vypadá jako by ho napadnul roj vos..oteklé je všude.
Čekal jsem něco jiného. 😒
Auto vypadá jako by ho napadnul roj vos..oteklé je všude.
Čekal jsem něco jiného. 😒
Nějak mě nenapadá, které SUV dnešní doby bych označil za "lehce působící". Všechno je to jeden styl. "pozor, teď jedu já a všichni z cesty"...
Hm, to je podle mě jiný aspekt. Obecně frčí móda, která akcentuje sportovní / agresivní rysy... a beru, není úplně šťastné, že ten styl vyznávají všichni, i když mně osobně se vždycky líbil nejvíc (třeba při srovnání BMW x Audi x Mercedes jsem byl tradičně pro BMW, dnes už je to skoro jedno).
Jestli design akcentuje lehkost nebo mohutnost je ale zase jiný úhel pohledu... a podle mě tohle inklinuje k té mohutnosti a mně osobně se to nelíbí, kolem předních světel je spousta plechu, který tam je opticky navíc.
Jestli design akcentuje lehkost nebo mohutnost je ale zase jiný úhel pohledu... a podle mě tohle inklinuje k té mohutnosti a mně osobně se to nelíbí, kolem předních světel je spousta plechu, který tam je opticky navíc.
Za mě je hlavně ta přední část téměř dokonalá. Pan Kabaň evidentně roste v přímé úměře se složitostí úkolů, které řeší :yes:
podla mna ozaj spravny dizajnovy smer..... ta predna maska mi sice uz zacina pripominat masku peugeota 508 ale nakoniec stejne vsetky auta skoncia pri klasickom natiahnutom 6uholniku ( len v roznych tvarovych verziach )
ta maska kazdopadne vyzera velmi realisticky a pouzitelne... a modernejsie ako ta sucasna ktoru vidim na fabii ci supe.... naraznik sa urcite zmeni ale tie male kukadla by mohli ostat... stihle male svetlomety su dnes jasne v kurze takze pacilo by sa mi to ... yetina uz posobi svojimi obludnymi beztvarymi svetlometmi ako starucky parnik...
tentokrat poklona za dizajn.... ak by sa seriovka od tohto moc nelisila... tak cesky RR sport je na svete :yes:
ta maska kazdopadne vyzera velmi realisticky a pouzitelne... a modernejsie ako ta sucasna ktoru vidim na fabii ci supe.... naraznik sa urcite zmeni ale tie male kukadla by mohli ostat... stihle male svetlomety su dnes jasne v kurze takze pacilo by sa mi to ... yetina uz posobi svojimi obludnymi beztvarymi svetlometmi ako starucky parnik...
tentokrat poklona za dizajn.... ak by sa seriovka od tohto moc nelisila... tak cesky RR sport je na svete :yes:
rozměry tohodle auta jsou až na pár mm skoro vyrovnané s Touaregem I.
Máme tu český Touarq, tedy Kodiaq. :yes: :yes: :yes:
Máme tu český Touarq, tedy Kodiaq. :yes: :yes: :yes:
rozmery su porovnatelne so sorentom... touareg je este kusok vacsi
Škoda
Rozměry showcaru už známe, je 4,70 m dlouhý, 1,91 m široký a 1,68 m vysoký. Podvozek platformy MQB má rozvor 2,79 m.
Touareq I
délka 4,754, šířka 1,928, výška 1,726, rozvor 2,855.
Rozdíly jsou srovnatelné maximálně s šířkou us nárazníku. To jen pro ty chytré mínusáře. :-!
Rozměry showcaru už známe, je 4,70 m dlouhý, 1,91 m široký a 1,68 m vysoký. Podvozek platformy MQB má rozvor 2,79 m.
Touareq I
délka 4,754, šířka 1,928, výška 1,726, rozvor 2,855.
Rozdíly jsou srovnatelné maximálně s šířkou us nárazníku. To jen pro ty chytré mínusáře. :-!
čísla neobejdeš, mínuskáři by se měli "chytnout za nos" :yes😒br />
Myslím, že Touareg je v ČR celkem oblíbený, takže toto by taky moho být.
Jen je otázkou, zda bude mít i SUV od Škodovky automat (DSG) v základu, jako to má konkurence.
Myslím, že Touareg je v ČR celkem oblíbený, takže toto by taky moho být.
Jen je otázkou, zda bude mít i SUV od Škodovky automat (DSG) v základu, jako to má konkurence.
Přesně tak! :yes: Jinak myslím, že když Němci připustili, aby Škodovka vyráběla takhle velké SUV, miniauto, nebo aby vyráběla auto větší než Passat/A4, což je výhradně jejich parketa, tak v ní mají důvěru a celkem ji dopřávají. Jasně vždy se dá na to dívat, že by to mohlo být lepší, ale to je úhel pohledu. Stačí se podívat na rok 1990, kdy měla Škodovka jednotné potrfolio - Fáčko a pak soudit. Jen kdyby koncern pustil víc do kvality interiérů. ;-\
Tak že by tenhle koncept značil facelift Oktávky? Neříkám, že se mi to kdovíjak líbí, ale lepší, než to co tu bylo z AutoBildu >😁
Napadlo mě totéž... no, mně se to moc nelíbí, sice vyznávám nízká světla, ale musí to být v nějaké harmonii s maskou a celým zbytkem auta, aby z toho nekřičela ta masa plechu kde mělo být světlo, ale není.
Navíc u faceliftu je to ještě těžší, tam každý podvědomě čeká nějaké naroubované řešení...
Ale jo, lepší než AutoBild
Navíc u faceliftu je to ještě těžší, tam každý podvědomě čeká nějaké naroubované řešení...
Ale jo, lepší než AutoBild
To je otázka, jestli se změní jen světla, nebo celá maska a napojení na blatníky a kapotu. Třeba u OII ten facelift byl hodně násilný, naopak O1 facelift prospěl a byl nepatrný 😄
Dobře, ale u OIII se obecně čeká výrazný FL... a tam není snadné to udělat tak, aby to vypadalo přirozeně.
OII i SII byly za mě spíš k horšímu, ostatní FL se Škodovce od doby OI povedly. Jo, vč. Yetiny... sice ztratila něco ze své originality, ale po fl působí naprosto přirozeně.
OII i SII byly za mě spíš k horšímu, ostatní FL se Škodovce od doby OI povedly. Jo, vč. Yetiny... sice ztratila něco ze své originality, ale po fl působí naprosto přirozeně.
Za mě nejlepší FL předvadla Škoda u první Fabie a Octavie. Přesně tak si to představuji - modernizace, která spíše rozvíjí původní návrh. Ale Yeti...tam bych facelift nazval všelijak, ale opravdu ne přirozený. 😄
Jinak mé obavy z O3 FL přetrvávají i po odhalení tohoto konceptu. Osobně bych byl pro, aby e😜erimenty jako rozdělená světla přenechali Francouzům.
Jinak mé obavy z O3 FL přetrvávají i po odhalení tohoto konceptu. Osobně bych byl pro, aby e😜erimenty jako rozdělená světla přenechali Francouzům.
Podobně jako OI a FI pak dopadla i FII a Roomster.
Je mi jasné že fanouškům původního Yeti nejde facelift pod fousy, ale je potřeba se zamyslet, co ti vlastně vadí... za mě byla ta kulatá světla zajímavá a je jich škoda, ale žádná "jizva" tam po nich nezůstala...
[odkaz]
Je mi jasné že fanouškům původního Yeti nejde facelift pod fousy, ale je potřeba se zamyslet, co ti vlastně vadí... za mě byla ta kulatá světla zajímavá a je jich škoda, ale žádná "jizva" tam po nich nezůstala...
[odkaz]
zalujem Skodu za kopirovanie modelu Evoque.
já v tom vidím daleko víc Q7.
Zezadu to vypadá trochu moc jako Bmw x5 nebo x3 ;-\ . Předek asi chce navázat na první yetti, ale to množství světel už trochu připomíná pavouka skákavku. Moje rada designérům: Držte se uhlazeného a vyváženého stylu superbu a bude to paráda.
pochybuju, že si to pan Kabaň přečte...
pochybuju, že si to pan Kabaň přečte...
Narazam hlavne na prednu masku. Inak suhlas. Ako by ich jedna mater mala >😁
[odkaz] ? [odkaz]
To jsi byl ještě hodnej s nevyšperkovanou verzí. VisionS je pro mě obrovským zklamáním. Jediný co mě nechává trochu klidným je skutečnost, jak moc se obvykle liší studie od sériových aut u Škody.
Tohle je hodně, ale hodně zlý 😉
Tohle je hodně, ale hodně zlý 😉
Bych to tak černě neviděl 😉 Přední maska je krapet divočina, lze však snad pro sériové provedení očekávati jisté zjednodušující "učesání". A ona bachratost? Ta jest poplatná době, SUV této třídy MUSÍ! mít místa pro 2+3+2=7 cestujících, tady se tedy z tohoto požadavku autobusoidního exrementu elegantně lehký bičík uplésti IMHO moc nedá. Evoque je pro 4-5, pro 7 trpajzlíků má LR Evoque s batohem [odkaz] čili LR Disco Sport, jenže furt je to diskriminační, Sněhurka musí zas zvostat doma.
Evoque je krásný SUV, jedno z mála, který je tak nadčasový. Tahle nesourodá horda bachratýho plechu s prasečíma očima je naprosto jiný vesmír... 😉
A pak Hyundai za (také koncept) Carlino.
Pozn: Zvláštní, že o něm žádná místní redakce ještě (od 3. 2.) nic nenapsala (pravda představili ho na indickém veletrhu v Novém Dillí a to je dááálekóóó).
[odkaz]
Pozn: Zvláštní, že o něm žádná místní redakce ještě (od 3. 2.) nic nenapsala (pravda představili ho na indickém veletrhu v Novém Dillí a to je dááálekóóó).
[odkaz]
... k čemu takové studie,....když pak realita je úplně nikde jinde, viz nedávno představená hrůzná "Ateca",... ůdajně vycházející s nádherného konceptu seat V20V,....mimochodem tohle není pěkné ani jako koncept !!!!!! :no: :no:
Zadek je paradni, ten prosim nechat jak je :yes: ale predek vypada jako BigMac, fujtajxl.
Zadní světla nevypadají, že by svítila ve tvaru C. To by byla škoda, mě se takové poznávací znamení líbilo, byť více v tučné "žárovkové" variantě, než v tenké diodové.
dizajnovo o dve triedy nad supom ... zacina sa mi to pozdavat.... snad seriovka nesklame..... skoda ma na viac ako "ma dovolene" ... vzdy som to vravel :yes:
NE... to si děláš srandu??
Tento koncept je podobně ujetý jako nepovedená nová Sportage. 8-s
Tento koncept je podobně ujetý jako nepovedená nová Sportage. 8-s
pre teba nepovedena.. pre mna genialna.... dizajn je dost subjektivny ( chapem ze ako fanda vw moc konkurenciu chvalit nebudes ) ....... nazivo som bol velmi milo prekvapeny ako paradne vyzera... bordova v GT line zatieni aj macan a kludne by som ju prirovnal charizmou k modelu rr evoque ... ja uz ich par vidim jazdit... su ozaj neprehliadnutelne na ceste ... aj tie zakladne kusy
Tak jsem se po ránu docela zděsil , takováto příšernost má být nové SUV od Škody?
Zlatý SEAT a Ateca !
Snad se v Boleslavi proberou , a vyjede něco s designem Superbu..
Za mne známka 5 .. ;-\
Možná by stačilo koncept učesat aby nebyl tak vulgárně nateklý a víc vypadal jako Škoda.
Konzervativní styl se u naší značky očekává více.
Zlatý SEAT a Ateca !
Snad se v Boleslavi proberou , a vyjede něco s designem Superbu..
Za mne známka 5 .. ;-\
Možná by stačilo koncept učesat aby nebyl tak vulgárně nateklý a víc vypadal jako Škoda.
Konzervativní styl se u naší značky očekává více.
podla mna uz bolo konzerv od skody dost.... je konecne potrebne vytvorit uz nieco co ma gule a charizmu.... kodiaq uz moze byt tym konecne prvym modelom od skody... ktory pohladom "zatopi" kazdemu inemu autu na ktore mrkne .... tato studia vyzera moc pekne... ked bude aj v hybride seriovka.... tak nie je o com ...
ateca je fajn... ale tien seatu neprekrocila ... leon na zdvihnutom podvozku s blatnikmi z yetiny a tornado linkou fabie nie je zrovna to co som od emocionalne ladenej znacky ocakaval.... bude sranda ak skoda bude este emocionalnejsia ako seat... smeruje to k tomu .. lebo seat uz zacina preslapovat na mieste a nevie ako dalej...
ateca je fajn... ale tien seatu neprekrocila ... leon na zdvihnutom podvozku s blatnikmi z yetiny a tornado linkou fabie nie je zrovna to co som od emocionalne ladenej znacky ocakaval.... bude sranda ak skoda bude este emocionalnejsia ako seat... smeruje to k tomu .. lebo seat uz zacina preslapovat na mieste a nevie ako dalej...
Ten koncept se mi designove libi, jsem rad, ze vypada jinak nez Ateca od Seatu (potazmo Tiguan). Ty ostrejsi tvary se mi zamlouvaji. Co se mi naopak nelibi, je (navzdory "kubizmu") jista opuchlost nebo oplacanost ŕ la Sorento nebo dokonce Q7 (ale tak hrozne to zase neni). Cekal jsem spis neco ve smyslu Tucsonu, Evoque (i kdyz ty jsou ve finale asi mensi, alespon vevnitr mi pripadali jako pomerne mala auta). Hlavne mi to nepasuje k Oktavce a Superbu, ktere hodnotim jako vylozene lehkonoha (vzhledove a vlastne i realne) auta.
A co me z praktickeho hlediska (jakozto ne-SUV ridice) neskutecne s.re, jsou ty hlavni svetlomety presne ve vysce mych zpetnych zrcatek. To je opravdu mor. To se to muze adaptivne nastavovat jak chce, ale kdyz clovek treba takhle v zime jede 9, 10, 11 hodin po tme (ano, jezdim rad v noci), zacnou (alespon me) tyhle vypalovaci xenon/led/laser lampy na urovni oci skutecne vytacet.
A co me z praktickeho hlediska (jakozto ne-SUV ridice) neskutecne s.re, jsou ty hlavni svetlomety presne ve vysce mych zpetnych zrcatek. To je opravdu mor. To se to muze adaptivne nastavovat jak chce, ale kdyz clovek treba takhle v zime jede 9, 10, 11 hodin po tme (ano, jezdim rad v noci), zacnou (alespon me) tyhle vypalovaci xenon/led/laser lampy na urovni oci skutecne vytacet.
ano na tejto studii je uz pekne vidiet ako sa svetla uz pomalicky "oddeluju" od masky a posuvaju nad nu vyssie na boky blatnikov.... s tym ale nic nespravis... trend je jasny.... casy ked boli svetla dole vedla masky uz budu za par rokov prec... face yetiny uz vedla tejto studie ozaj vyzera ako paradny veteran...
Tak který model? Ale, vždyť je to vlastně stejně jedno, Škoda SUV vel.L, vel. XL... Yeti je dávno pohřbený :-!
nerozumiem preco nemohli rozvijat face povodnej yetiny ( normalnym faceliftom ... gulate svetla mali ostat.... masku mohli pozmenit ) ..... lebo ten vysledny facelift yetiny je pre mna nepochopitelny.... z pekneho auta je defakto nudna skatula... takmer veteran
[odkaz]
To je z tiskové zprávy😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Po vybiti baterek to bude slusny adrenalin s tim predjizdet. Ta maximalka pak bude kolik 170? Tomu nalozi i HTP, ne?
Kde zapomneli Skodovaci kliky?
Kde zapomneli Skodovaci kliky?
Takže nakonec to není Kodiaq nebo Vision S, ale česká studie Tiguanu a tak je to asi správne. Ted koukám ještě jednou a bude to Kodiak nebo Kodiaq, autor článku v tom moc jasno nemá.
Dle vykonu elektrickych motoru to vypada, ze po vybiti energie ze zasuvek to pojede vyrazne hure. El. motory maji vetsi vykon nez benzinak.
Cena kolik 1,5 mice? No nevim, kdo by to od Skody kupoval 😉
Nakonec to dopadne tak, ze zaklad bude s trihrnkem a studii to bude vzdalene nekolik svetelnych let.
Za maluvku, kterou jim mohl udelat X-Tomi ale :yes: >😁
Dle vykonu elektrickych motoru to vypada, ze po vybiti energie ze zasuvek to pojede vyrazne hure. El. motory maji vetsi vykon nez benzinak.
Cena kolik 1,5 mice? No nevim, kdo by to od Skody kupoval 😉
Nakonec to dopadne tak, ze zaklad bude s trihrnkem a studii to bude vzdalene nekolik svetelnych let.
Za maluvku, kterou jim mohl udelat X-Tomi ale :yes: >😁
[odkaz]
- Omezování modelové nabídky
- Omezování pracovních pozic
- Nezájem o modely
- Katastrofa jménem Vignale
One Ford = NO Europe
[odkaz]
Zákazníci to zkrátka Fordu nebaští a pochopili, že s jeho modely to jde od 10 k 5 a třeba Focus nebo Mondeo jsou propadákem ve srovnání s předešlými generacemi...
Možná se to někdy dovíme i zde na ACZ, jestli zbyde mezi články na téma Škoda nějaké místo >😒] :-!
- Omezování pracovních pozic
- Nezájem o modely
- Katastrofa jménem Vignale
One Ford = NO Europe
[odkaz]
Zákazníci to zkrátka Fordu nebaští a pochopili, že s jeho modely to jde od 10 k 5 a třeba Focus nebo Mondeo jsou propadákem ve srovnání s předešlými generacemi...
Možná se to někdy dovíme i zde na ACZ, jestli zbyde mezi články na téma Škoda nějaké místo >😒] :-!
koncept pekný, ktorý ale postráda škodovácke prvky... (hlavne mi chýbajú "C" svetlá vzadu) ...ale netreba sa báť... séria bude "klasika" [odkaz] 8-s
fujtajbl 8-s
Bude potreba videt to live, protoze ze skicy jsem mel uplne jine pocity, nez z techto obrazku. Na skice se mi nejmene libila zadni cast - podle obrazku to ale bude zrejme ta nejhezci. (na Autobildu maji i pohled ze strany). Kdyz jsem cetl v jednom rozhovoru, ze design bude trochu pripominat Evoque, tak jsem si v duchu rikal KEZ BY!!😊) opravdu tam ten Evoque vidim, ale tak nejak nafoukly😞 Takova zelena ropucha z toho kouka....ale treba bude seriovy model po osobnim kontaktu moc pekne auto. Zatim je pro me nejhezci Skodou soucasnosti novy Superb!
Zadek je výborný, světelný pás dole (nebo jen odrazka) není myslím nutná, stačí diskrétně. Zadní světla a to kolem spzky je výborné. Předek už je poněkud crazy, myšleno těmy přílepky pod světlomety. Masařku nikdy nikdo nepovažoval za krásnou, byť jsme si na ní zvykli. Světla tedy roztodivné tvary ano, ale "zasklení" světlometu prosím nedělit. Kdyby někdo v předku viděl trošku Evoque, tak by to nevadilo.
Vzhledem ke vzhledu nového Superbu se nebojím, žeby Kabaň neuměl. Tak když se Superb obecně vzhledově líbí, třeba mladší sourozenci něco pochytí. Snad to pak neočeše na schvalování představenstvo (kazišuky typu firemní nákupčí opravdu nemám rád).
Uvidíme proporce, ty má třeba nový Tiqi výborné, naopak Seat smíšené dojmy. Zajímá mne, jak si povede vnitřek. Největší nectnost (nechci napsat že Prasečina) napříč poslední generací Škodovek! Plug in nevím zda má opodstatnění u značky, která se má dle politiky koncernu profilovat jako vylevněná, ale nechme se překvapit. Elektřina začíná být všude, a nějaký Zoe nebo Ampera přecejen nějakou pointu mají, co by tedy Snowman nemohl mít elektriku ( když prdne nejen řemen na 1.4 tsi, tak se pár ampérů na dojetí se hodí, srry musel jsem). Šířku 191, no no uvidíme.
Zatím tedy dobrý. Co technické údaje? A kdy bude vůbec premča?
Vzhledem ke vzhledu nového Superbu se nebojím, žeby Kabaň neuměl. Tak když se Superb obecně vzhledově líbí, třeba mladší sourozenci něco pochytí. Snad to pak neočeše na schvalování představenstvo (kazišuky typu firemní nákupčí opravdu nemám rád).
Uvidíme proporce, ty má třeba nový Tiqi výborné, naopak Seat smíšené dojmy. Zajímá mne, jak si povede vnitřek. Největší nectnost (nechci napsat že Prasečina) napříč poslední generací Škodovek! Plug in nevím zda má opodstatnění u značky, která se má dle politiky koncernu profilovat jako vylevněná, ale nechme se překvapit. Elektřina začíná být všude, a nějaký Zoe nebo Ampera přecejen nějakou pointu mají, co by tedy Snowman nemohl mít elektriku ( když prdne nejen řemen na 1.4 tsi, tak se pár ampérů na dojetí se hodí, srry musel jsem). Šířku 191, no no uvidíme.
Zatím tedy dobrý. Co technické údaje? A kdy bude vůbec premča?
... je zajímavé, že baterie používané evropskými člověky mají zhruba pouze poloviční kapacitu (neboli dvojnásobnou hmotnost) než baterie používané jejich americkými soudruhy. Stačí porovnat kapacitu a hmotnost baterií evropských elektromobilů a hybridů a baterie Tesly S nebo Chevroletu Bolt. Zdá se, že co Evropané plánují a draze vyvíjejí, Američané už dávno mají...
Kdyby VW vyrobil Teslu S, měla by její baterie 85kWh hmotnost více než jednu tunu a ne 540 kg jako je tomu u originálu. S hybridy a elektromobily VW to není jiné (kapacita baterií pár kWh při olbřímí hmotnosti). A levné to také není...
Kdyby VW vyrobil Teslu S, měla by její baterie 85kWh hmotnost více než jednu tunu a ne 540 kg jako je tomu u originálu. S hybridy a elektromobily VW to není jiné (kapacita baterií pár kWh při olbřímí hmotnosti). A levné to také není...
Jenom přetrvává má prosba: prosím do série odstraňte ten design masky chladiče: je naprosto totožný s tím, se kterým přišel Peugeot už loni.... Věřím, že vhodné řešení, které nenaruší výborný dojem z tohoto konceptu, se najde... Pan Kabaň a jeho tým jsou dostatečně talentovaní.
Zde mi dává smysl spousta atraktivních detailů: přední dělená světla (nový poznávací znak "střední třídy" od škodovky?), krásná a rafinovaná zadní světla, zvýrazněné svislé žebrování masky, stoupající spodní linka oken, pěkný oblouk střechy u předního skla... Jsem si zcela jistý: tato studie ukazuje design mnohem povedenější, než má současná Q7! (bez ohledu na rozdílnou velikost obou aut).
Co se mi zvlášť líbí, jsou "dospělé" rozměry konceptu. Pokud to tak zůstane do série, bude mít škodovka další velmi povedený vůz v příslušné třídě!
KABÁŇŮV ŠÁDEDIZAJN JEHO KSICHT A ŠKODOVÁCKÝ PÍČOVINKY JSOU MI U PRRRRRRRRR
PODSTATNÝ JE 😒br /> 1) KOLIK TO BUDE STÁT? [odkaz]
2) KDY TO BUDE VE VÝLOZE?
3) KOLIK TO VYPOUŠTÍ RAKOVINOTVORNÝCH ŠÁDEČMOUDÍKU? [odkaz] [odkaz] [odkaz]
ŠÁDEPOPELNICI DOPORUČUJI ODLEHČIT TENTO TANK O SPALOVACÍ MOTOR s PŘEVODOVKOU a rozšířit MODULÁRNÍ PLATFORMU MQB o snadno instalovatelný kufříkový ROZŠIŘOVAČ DOJEZDU REX - MALÝ SPALOVACÍ MOTŮREK PRO DOBÍJENÍ AKUMULÁTORŮ 150km na 220km DO PŘEDNÍHO KUFRU [odkaz] !! a s cenou 500.000 CZK zahájit seriovku aby DĚTI MĚLI SI S ČÍM HRÁT !! [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D :yes: