Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
dewill
Cokoliv je lepší než nic a hlavně většina rozumných lidí nosí nějaký reflexní prvek už teď a je to sakra rozdíl když vidím třeba rodiče s dětmi už na 100 metrů a můžu se zaměřit třeba na to jestli mi to dítě nevběhne do silnice.
Ale rozšířil bych to i na území uvnitř obce, denně jezdím do práce přes místa, která jsou sice formálně uvnitř města, ale viditelnost je tam mizerná, nebo tam není chodník a hlavně ranní běžci jsou fakt sebevrazi, celí v černým a ještě se sluchátkama na uších.
Ale rozšířil bych to i na území uvnitř obce, denně jezdím do práce přes místa, která jsou sice formálně uvnitř města, ale viditelnost je tam mizerná, nebo tam není chodník a hlavně ranní běžci jsou fakt sebevrazi, celí v černým a ještě se sluchátkama na uších.
DawQa
taky chodím tmavě oblékaný a když už se mi stane že musím jít po tmě a po silnici, rozsvítím telefon, ten mám u sebe vždy, možná to neni ideální, ale lepší než nic a oni mi jako daji pokutu?
Já myslím že ne. Aspoň normální policajt ti ji nedá. Udělal si maximum. Náhodou svítící mobil kývající se v ruce chodce je vidět velice dobře.
Bylo by potřeba aby definovala co je to😒br /> - snížená viditelnost
- minimální velikost reflexního prvku
- barvu reflexního prvku
- minimální odrazivost
- a co to je "místo, které není osvětleno veřejným osvětlením".
Pak už je možné udělovat pokuty.
Ikdyž policie asi spíš použije mozkové myšlení a napaří pokutu jen to lupne.
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Zákon je to nesmyslný. Každý kdo pečuje o svou osobu toto již dávno nosí. A nepotřebuje aby jej stát vodil za ručičku.
ja bych proste preferoval vice osobni zodpovednost za svou osobu nez nejake pausalni pokutovani situaci, ktere k nicemu spatnemu za nirmalnich okolnosti nevedou.
A když se chodec šikovně trefí při pádu, taky ti to auto pocuchá. Nebo blbý vyhýbací manévr a je z toho hned větší škoda.
Mimochodom, znizena viditelnost je termin, ktory je v legislative uz desatrocia, a kto nema v hlave *, vie si situaciu vyhodnotit a prisposobit tomu svoje konanie - ci uz ako chodec, vodic alebo cyklista.
Normální člověk pochopí a aniž by mu stát přikazoval tak si vezme: helmu na kolo, na lyže, páteřák na motorku, rukavice na motorku, reflexní prvky na oděv, atd.... .