Novinky
Ham.
O WCOTY hlasují novináři z více než 20 zemí, takže US a CND tam sice jsou také, ale zdaleka nedominují. Stačí se podívat na vítěze od roku 2005 včetně letošního roku, ani jednou si neškrtla americká značka, takže preference amerických novinářů v této anketě nikde nevidím.
praděda7
Ale nečekej s tou koupí moc dlouho. Další model už může být jen na elektřinu, no a ten po něm už asi jen na vítr...... 😉
comper
Vitazstvo zasluzene, jedno z poslednych poctivych aut. Raz si tuto mazdicku alebo jej nastupcu urcite kupim, momentalne muselo dostat prednost nieco univerzalnejsie.
P.S.: Samozrejme vsetci vieme, ze sutaz bola o druhe najlepsie auto roka, prva priecka je pochopitelne vyhradena pre superb 😄
P.S.: Samozrejme vsetci vieme, ze sutaz bola o druhe najlepsie auto roka, prva priecka je pochopitelne vyhradena pre superb 😄
praděda7
Skvělá cena? Od 630 000 Kč ? Jak pro koho. A s motůrkem do kuchyňského mixéru? 😉 Na Mazda.cz stránkách raději o motoru mlčí....... :-!
alapli
Nadpozemzský Superb svolávačka do servisů, Mazda na vrchol...to budete mít v redakci zese o něco těžší...s těmi manipulacemi. 😄
praděda7
A co by se mě mělo na ní libit? Pro mladý lidi, kteří by si takového auta užili je to cena nedostupná. :-!
Ja Prvni 123
Copak Supeb... ale Das Passat! Etalon... a on je svolávanej kvůli elektronice.
A celkem 800 tisíc aut ve stáří snad do tří let... kvůli pedálům - to se tady zatím raději vůbec nepíše.
ETALON
A celkem 800 tisíc aut ve stáří snad do tří let... kvůli pedálům - to se tady zatím raději vůbec nepíše.
ETALON
petapeta
jsem velmi rád, MX 5 si koupím na 100 %, musí mi přát osud a moje rodina , miluju tyto vozy, kdo nezkusil neuvěří, ale sportovně naladěná atmosféra , lehké hravé auto, to je opravdová radost z jízdy, mazdě bravo - jedno z mála opravdu sportovních aut dněštní doby, super !!!!
woody-alien
Srdíčko pookřálo ? 😉 Tedy se přidávám s gratulací, Miata je fajnové autíčko.
praděda7
No pozor! Já se tady zastávám mladých "závodníků" a ty mě tady napadáš...to je teda úroveň... :-! Žádný respekt ke starším....ach jo.... ;-\ Omluvy příjímám do 23hod... 😉
petapeta
ty srovnavas superba s mazdou mx5 ? , to nemyslis vazne ,.. dal nekomentuju, je to zbytečne.. doufam ze jsem to spatně pochopil ( jezdim v ruznych mazdach - bohudik , a ve skodovkach - bohuzel..ikdyž darovanemu koni na zuby nekoukej- sluzebni ) , ahoj ( myslim ze i ten design superbu se okouka velmi rychle)
Stejsn
to není nějaký rodinný krám "za rozumnou cenu", případně ekokrumpl nebo jiná bukvokára, ale opravdové auto pro radost. Upřímně blahopřeju mazdě!
Emel
Nikdo nepláče, ale taky není důvod jásat. Proč je například nutné si u toho sporťáku k samosvoru koupit i balík jízdních asistentů? Základ je za slušnou cenu, ale dvoulitr + samosvor je objektivně drahý.
praděda7
Tož pozor! Já jsem reagoval jen na "skvělou cenu". "Skvělá" může být, ale jak pro koho, že? Tak z toho nedělej federální záležitost... :-!
Bubáq
Ale to je přeci normální.... Mladí začínají s ojetinami, později vymění sporťák za rodinnou káru (tedy pokud se nezhlédli v kultu singlovství nebo kultu partnerství shodných pohlaví, pak si na lepší sporťák vydělají docela rychle ;-\ ), aby do důchodu ti úspěšnější vstoupili s předsevzetím, že teď už si 911 ujít nenechají.
MX-5 je výborné auto na vysoké technické úrovni, vyráběné v ne zrovna masových počtech- výrobce oprávněně požaduje vyšší prodejní cenu, vyšší cenu servisu i ND... Plakat na cenou zrovna kabrio sporťáku nesvědčí zrovna o alespoň průměrné realitě uvažování.
MX-5 je výborné auto na vysoké technické úrovni, vyráběné v ne zrovna masových počtech- výrobce oprávněně požaduje vyšší prodejní cenu, vyšší cenu servisu i ND... Plakat na cenou zrovna kabrio sporťáku nesvědčí zrovna o alespoň průměrné realitě uvažování.
Ja Prvni 123
No... není to úplně levný, a kluk hned po gymplu si to nekoupí, to je fakt.
Ale vyjádřeno v hodinách průměrně placené práce je to pořád levnější, než byl Favorit v době uvedení na trh.
😉
Ale vyjádřeno v hodinách průměrně placené práce je to pořád levnější, než byl Favorit v době uvedení na trh.
😉
Emel
Ne že bych až tak koukal na to, co vyhraje ve které anketě... ale jo, mám radost 😄
webpaja
Nezpochybňuju vůbec vítězství MX-5. Malý, lehký řidičský auto pro zábavu. Špičková věc a japonci (sub+Toy taky) v tomto směru (k hravosti kupé a roadsteru za slušnou cenu patří RWD!) hrají prim.
S designem bych to neviděl až tak jasně, tady byla předchůdkyně čistší. MX-5 vypadá moderně, ale nesedí mi všechny ingredience designu a díky svým boubelatým tvarům s malými očkami světel působí z některých úhlů jako prasátko.
Celkově však obecně hezký vůz s dokonalou koncepcí :yes: 😉
S designem bych to neviděl až tak jasně, tady byla předchůdkyně čistší. MX-5 vypadá moderně, ale nesedí mi všechny ingredience designu a díky svým boubelatým tvarům s malými očkami světel působí z některých úhlů jako prasátko.
Celkově však obecně hezký vůz s dokonalou koncepcí :yes: 😉
petapeta
ahoj, ani tak nejde o to kdo koho svolává, ale nelze srovnávat mazdu se skodovkou nebo passatem.. mají jiné priority. mazda je skvelé sportovní auto, v dněšní době unikát!!! , pasat je kvalitní tiché pohodlné přemistovadlo ..., - Také nikdo nesrovnává např opel s BMW.... , že by ta mazda byla až takové nebezpečí pro koncern a možná i více... ( ve světě srovnávají mazdu s BMW --- filozofie značky, motory, hmotost, zaměření na řidiče ) , nic ve zlém jen tak mě to napadá.. ahoj
StasCX5
Asi těžko; je to jen "převlečená" MX-5ka, a za rok tak už bude Spider starý 😉
holden_holden
kdyby i skodovka mela nejakou slusnou techniku a nekoho na design misto toho slovanskyho vandraka
StasCX5
Ještě jeden dotaz na redakci: které auto bylo druhé/třetí. Nějak jsem to z článku nevyčetl, jen to, kdo byl v užším výběru. 😉
Bubáq
Omlouvám se, neověřil jsem si status. Porota je opravdu ze všech koutů světa,
[odkaz]
[odkaz]
woody-alien
Já popravdě zřejmě neznám auto, u kterého bych nenašel nějakej ten vzhledovej "škraloup". A MX-5 není vyjímkou. Jenže jsem spíš fanda aut než absolvent RCA. A tak odpouštím, někdy to jde vážně snadno. A vím, že ty to chápeš. 😉
Pakika
Zase "Škodovákom" padla sánka, ve´d predsa ich ŠKODOVKA je najlepšie auto sveta !!!
To je ale šovinizmus, .... český ---
To je ale šovinizmus, .... český ---
3_diamanty
suhlas so vsetkym :yes😒br />
dizajn je subjektivny a napriek tomu ze mazdu MX-5 povazujem za pekne auto tiez sa mi niektore jej crty nezdaju zrovna dvakrat nadherne... zvlast predne svetla si viem predstavit inak riesene a vadi mi aj to umiestnenie poznavacej znacky nacapene priamo cez masku ( posobi to ako past na oko ) ... ale to uz som pisal aj pri mazde 3 kde docela krasnu masku prelepime velkou znackou ( chcelo by to najst ine umiestnenie znacky .. napr mazda 6 ma znacku pod maskou a vyzera to ovela lepsie ) .. mozno som detailista ale toto mi ozaj vadi ale je to len moj subjektivny pocit a moj vizualny problem ... inak MX-5 je ako celok dokonale auticko a tak nejak si ja presne predstavujem sportiacik na kazdy den... lahky kompaktny zabavny a bez tony stejne neziaducej a prebytocnej elektoroniky .... svetove auto roku ( ja viem znie to uz hodne pompenze.. ) je kazdopadne v spravnych rukach.... mazda :yes:
dizajn je subjektivny a napriek tomu ze mazdu MX-5 povazujem za pekne auto tiez sa mi niektore jej crty nezdaju zrovna dvakrat nadherne... zvlast predne svetla si viem predstavit inak riesene a vadi mi aj to umiestnenie poznavacej znacky nacapene priamo cez masku ( posobi to ako past na oko ) ... ale to uz som pisal aj pri mazde 3 kde docela krasnu masku prelepime velkou znackou ( chcelo by to najst ine umiestnenie znacky .. napr mazda 6 ma znacku pod maskou a vyzera to ovela lepsie ) .. mozno som detailista ale toto mi ozaj vadi ale je to len moj subjektivny pocit a moj vizualny problem ... inak MX-5 je ako celok dokonale auticko a tak nejak si ja presne predstavujem sportiacik na kazdy den... lahky kompaktny zabavny a bez tony stejne neziaducej a prebytocnej elektoroniky .... svetove auto roku ( ja viem znie to uz hodne pompenze.. ) je kazdopadne v spravnych rukach.... mazda :yes:
webpaja
O čem to mluvíš? Pamatuješ na Štrosmajera a holubičku? Za svůj výrok, by jsi možná mohl létat až ve stratosféře.
Ja Prvni 123
máš pravdu - však jsem to nebral jako přímé srovnání těchto aut.
Ale jako mnou vítané rýpnutí do namyšlených a povýšených Němců.
To je celý...
Ale jako mnou vítané rýpnutí do namyšlených a povýšených Němců.
To je celý...
praděda7
Zoom zoom kampaň dozoomovala s RX-8 a s MPSama. Teď je to spíš trc...trc.... 😉
Bubáq
Světová série baseballu se odehrává jen a pouze v USA a v CND, nikde jinde. Tomu odpovídá popularita tohoto sportu a jeho reflexe ve sdělovacích prostředcích v jiných částech světa.
Světový vůz roku má stejnou validitu. Odráží jen a pouze preference severoamerických kupců a novinářů. Nafouknutý název titulu svědčí o poněkud pokřiveném vidění světa.
Ale Mazda MX-5 je bezesporu výborný vůz za skvělou cenu.
Světový vůz roku má stejnou validitu. Odráží jen a pouze preference severoamerických kupců a novinářů. Nafouknutý název titulu svědčí o poněkud pokřiveném vidění světa.
Ale Mazda MX-5 je bezesporu výborný vůz za skvělou cenu.
_MT_
Ta nejvyšší výbava tedy odpovídá německému Sport-Paketu - tam jsou světla, Recara, hlídání mrtvého úhlu a myslím něco parkovacího. A stojí 2k €, IIRC. Je to tedy takový pátý stupeň výbavy.
Jinak já vím, že se k těm Recarům v ČR ani v Německu nedostaneš jinak, než koupí všeho. Je to však jediná cesta, jak se zbavit kůže, pokud nemůžeš vzít nižší výbavu.
Jinak já vím, že se k těm Recarům v ČR ani v Německu nedostaneš jinak, než koupí všeho. Je to však jediná cesta, jak se zbavit kůže, pokud nemůžeš vzít nižší výbavu.
_MT_
Bohužel druhá nejvyšší výbava (minimum pro dvoulitr) znamená i kožené čalounění, jestli si dobře pamatuji. A jediná cesta ven jsou ta Recara, která jsou v Alcantaře.
_MT_
Také jsem si říkal. 😄 To samé o sportovních ingrediencích. Kdyby všechny asistenty strčili do jednoho balíčku a všechno to sportovní do druhého, udělali by podle mne líp. Je snazší překousnout Bilsteiny, když chceš špéru, než asistenty, když chceš Recara. A celkem mě rozesmál SS jen v nejvyšší výbavě. Ten styl panáček má 700 tisíc, já vím přesně, co člověk se 700 tisíci chce, a nazdar nemám rád.
Emel
Hele, dvoulitr se špérou je základ, Recara... hm, kdyby to muselo být, asi bych je oželel. 26k€ je mírně přes 700, to vypadá sympaticky.
Neumím si představit, že bych říznul na okresce zatáčku a začal mi vibrovat volant nebo sedačka... přesto jak říkal děda, na mazda.cz není o motoru skoro nic, zato jízda v pruzích a hlídání slepého úhlu dostalo prostoru dost. Pakárna 😡
Neumím si představit, že bych říznul na okresce zatáčku a začal mi vibrovat volant nebo sedačka... přesto jak říkal děda, na mazda.cz není o motoru skoro nic, zato jízda v pruzích a hlídání slepého úhlu dostalo prostoru dost. Pakárna 😡
Emel
...a její předchůdkyně ještě čistší - mám živě na paměti jak jsem se díval na první fotky minulé generace a říkal si, že MX-5 nějak nakynula.
Na druhou stranu, ND má víc šmrncu než předchozí generace, je to prostě trošku kontroverznější design než zejména NB.
Na druhou stranu, ND má víc šmrncu než předchozí generace, je to prostě trošku kontroverznější design než zejména NB.
_MT_
Zkus se podívat na německý ceník. Někdo u Mazdy musel sníst kotlík vtipné kaše. 😄 Špéru ti dají "už" v druhé nejvyšší výbavě (dvoulitr v nižší stejně mít nemůžeš), s minimem asistentů. Sportovní podvozek ti dají v nejvyšší a přihodí k tomu nějaký další asistent a start/ stop. No a ten zbytek asistentů strčili do Sport-Paketu, kde jsou Recara (jediná položka celého balíčku, která má co do činění se sportem), který samozřejmě můžeš mít jen k dvoulitru se start/ stopem, který je jen v nejvyšší výbavě.
Nevím, jak by se prodejce tvářil na to, že by to nakoupil jako příslušenství/ náhradní díly a dodělal ti to "na koleni".
Pokud bys však chtěl jen dvoulitr a špéru, mohla by být německá nabídka zajímavá. Myslím, že za to chtějí 26 tisíc €. Nevím, na kolik to vyjde v ČR (a jaké budou finální nabídky).
Nevím, jak by se prodejce tvářil na to, že by to nakoupil jako příslušenství/ náhradní díly a dodělal ti to "na koleni".
Pokud bys však chtěl jen dvoulitr a špéru, mohla by být německá nabídka zajímavá. Myslím, že za to chtějí 26 tisíc €. Nevím, na kolik to vyjde v ČR (a jaké budou finální nabídky).
woody-alien
Jj, dvoulitr začíná v druhé nejvyšší, rovnou se špérou a oproti tomu Německu i s Bilsteinem. A samozřejmě sedačky v kůži. No a "za odměnu" máš už tady S/S, rekuperaci, auto-přepínání světel a (už od nižší Attraction v základu) hlídání pruhů. Nejvyšší výbava (pouze pro dvoulitr) za +50t jsou v podstatě už jen Recara, adaptivní světla a hlídání mrtvého úhlu (vč. provozu za autem).
Tím pádem jsi na tom u nás stejně jako s tím Sport-Paketem v Německu, kterej si k jiné než nejvyšší výbavě nemůžeš objednat. Maj to "ošéfovaný", není kudy uhnout. ;-\
Tím pádem jsi na tom u nás stejně jako s tím Sport-Paketem v Německu, kterej si k jiné než nejvyšší výbavě nemůžeš objednat. Maj to "ošéfovaný", není kudy uhnout. ;-\
woody-alien
Škoda, že nejde objednat MX-5 s výbavovou filozofií (nebo spíše možnostmi) Suzuki, konkrétně Swiftu Sport. Miata by tak sice přišla o drtivou většinu asistentů, S/S a jiné podstatnosti, ale zase by třeba měla osově nastavitelný volant. 😄
webpaja
Jen jsem reagoval na to, že dostala i cenu za design 😉 Nicméně je to v globálu hezký auto. Vůbec nezpochybňuju její kvality, pouze jsem k tomu hodil svůj názor 😄
Emel
Jak mohou ve světě srovnávat motory Mazdy a BMW? To už by to srovnání snesl spíš ten Opel 😉
EDIT: pro palcovače - podívejte se, jaké motory jsou v 6, Insignii a 3er... a pak napište, které značky k sobě mají co do motorů blíž 😉
EDIT: pro palcovače - podívejte se, jaké motory jsou v 6, Insignii a 3er... a pak napište, které značky k sobě mají co do motorů blíž 😉
Aneb, kdo umí, umí. Auto roku a design roku, toť MX-5... Ještě to na světě není tak zlé.