Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Různé typy pneumatik na stejném autě: Když gumy pískají schválně

Při výběru letních pneumatik si pořádně rozmyslete své požadavky. Za skoro stejnou cenu totiž můžete mít výrobky pro turisty, sportovce i nadšence. Všechny zásadně změní chování auta.
Zpět na článek
Avatar - tune.lar
10. 4. 2016 09:37
Re: Místo komerčního testu
Příště se prosím zeptejte paní prodavačky na radu ohledně rakoviny nebo světového míru. :yes: Zajisté se dozvíme velice kvalifikovaný názor od osoby nejpovolanější.
Avatar - Uživatel_5340709
10. 4. 2016 14:13
Re: Místo komerčního testu
Jak to čtu, tak sis tam měl koupit v "jarní akci" i ty jejich pneumatiky. :-)
10. 4. 2016 16:16
test/PR
velmi fajn test, hoci PR, no porovnanie velmi pekne a popisne spracované :yes:
viac takýchto!
10. 4. 2016 15:02
Re: Místo komerčního testu
Ten přípravek se jmenuje jinak :-)
10. 4. 2016 11:11
Re: Místo komerčního testu
Jestli si myslíš, že měkkou bočnici vyvážíš vyšším tlakem, tak jsi na omylu, vysokým tlakem v pneumatice docílíš akorát menší stykové plochy s vozovou. A ani při běžné jízdě není tuhost bezvýznamná, protože ovlivňuje jízdní komfort. ;)
Jinak testů s pneu na běžné cesty je na internetu plná *, takže nějaký jiný test, ač velice komerční, je věc dobrá.
10. 4. 2016 09:12
Místo komerčního testu
o gumách, uvítal bych raději nějaký s pneu určenými na běžné cesty. Dnes již nezávodím do kopce, jezdím běžně po silnicích... Z vlastní zkušenosti vím, že max. změn v chování docílím tlakem v pneu (vzhledem k hmotnosti auta a odstředivým silám je naprosto bezvýznamná tuhost pneu - přehnaně: lze to dokázat jízdou na tuhé nebo měkké vypuštěné pneu:-)). Pro přilnavost je důležitá měkkost běhounu. Vzorek na dálnici je horší, na poštěrkované okresce naopak lepší. Čínské "no name" - vyrobí se jich několikrát více než těch "značkových" a složení směsi se neutají. Včera jsem chtěl koupit v OBI (akce 15% slev na vše) Roudup proti plevelům. Prodavačka mi nabídla přípravek několikrát levnější než Roudup a na dotaz, proč je tak levný, mi odpověděla, že nemusí platit reklamu a všelijaké ty testy v časopisech a o d b o r n é m t i s k u a složení a použití je naprosto stejné a jedná se o hodně dlouho známou a používanou látku. Kéž by byly takové prodavačky i v odborných autowebech!
10. 4. 2016 21:19
Bridgestone
Pneumatiky Bridgestone (konkrétně Bridgestone Duravis 225/70/R15C) jsme jednou koupili pro firemní dodávku a dočkali se akorát hlubokého zklamání. Tak katastrofální zhoršení jízdních vlastností jsem nezažil s žádnými jinými gumami, téměř žádná směrová stabilita v přímém směru a v zatáčkách to vypadalo jako by auto pokaždé jelo smykem. Při reklamaci se mám z Bridgestone akorát vysmáli takže jsem vydal trvalý zákaz používat v naší firmě pneu této značky .
11. 4. 2016 09:27
Re: Kumho
Kumho patri pod Bridge? Ja som to mal jednom aute od kupi a po prvej sezone sli prec. Problem su aj Eco modely. Tomu sa treba vyhibat. Tvrda zmes, ktora vela vydrzi a znizi spotrebu. Ale na ukor bezpecnosti hlavne na mokrej ceste. Videl som test kde Michelin fuelsafe v niektorych disciplinach nestacil ani na ojazdene zimne. Proste pneu pre dochodcu, ale ja sa tomu od istej doby vyhybam.
11. 4. 2016 08:13
Adrenalin
Vypadá, že ty Adrenalin dost kloužou, to má být nějaká výhoda? Jako že je adrenalin jet do zatáčky a čekat jestli to ustřelí mimo silnici?
No nevím
10. 4. 2016 23:07
Kumho
Koupil jsem si eko model této značky na Fabii a musím říct, že ve srovnání s jinými možná snižuje spotřebu, ale také má značně horší přilnavost a v zatáčkách píská ve chvíli, kdy předchozí Firestony prostě normálně držely. Obecně se mi teď často spíná ABS na suchu při jen trochu ostřejším brzdění apod. Je to dost otravné.