Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Řešení emisního skandálu může VW přijít až na 770 miliard korun

25 komentářů

marianek
Automobily se recykluji porad. Zadne prehnane zatizeni to neni. Navic VW tyto automobily bude vykupovat, protoze neplni podminky provozu.
Tvoje reseni nic neresi. Ty auta nemaji na silnicich co delat.
Xylo
No těch, kterým je celá ekologie někde, ale pokud by z toho koukala nějaká kačka, tak budou klidně týden jíst naklíčenou čočku a jezdit na kole ....
marianek
...je v tom, ze zpet vykoupene vozy by se uz na silnicich nemely znovu objevit. Jinak je to jen "prelevani horkeho mleka". Volkswagenu by soud mel naridit tyto vozy, popr. motory recyklovat na US uzemi.
marianek
Psal jsem, ze recyklovat motory. Recyklace hliniku je ekologictejsi nez jeho vyroba. Nejakou dobu jsem nemel cas sledovat prubeh tohoto rizeni, ale nekde jsem zahledl, ze homologace VW s TDI na US trhu byla bud zastavena, nebo se tak stane.
To ale nemeni nic na faktu, ze tu homologaci VW ziskal podvodem a tudiz na silnicich nema co delat.
Barry Lyndon
Hamižnost koho?
ryccardo
Recyklovat??? >😁 >😁 To jako kovový části sešrotovat a nekovový prohnat spalovnou? No to je fakt supr řešení. Nejekologičtější řešení podle mě je navařit VW pokutu, udělat svolávačku a nechat ty auta v klidu dojezdit.
Ondore
Karle odkiaľ máš tie 4 mld.? Celkové súvisiace náklady pre BP boli 56 mld. USD, z toho pokuty 20,8 mld.

K recyklácii áut samozrejme nepríde, vw ich predá na trhoch, kde ich diesely vyhovujú platnej legislatíve. Celkové škody by v tom lepšom prípade nemuseli presiahnuť 20 mld. USD (nad toto číslo sa pôjde v prípade prísneho rozhodnutia súdu v konaní EPA vs. vw).
marianek
Rikam, ze jsem to nemel cas sledovat. Zpetny vykup a zastaveni prodeju zde ale svedci o dalsim kroku uradu.
Samozrejme, ze automobily se daji osadit novymi motory. V USA se to dela velice casto. Byla by to sance pro VW tyto automobily jako lowend znovu rozprodat.
ryccardo
Recyklovat motory nemá moc význam. Co by si dělal s těma nepotřebnejma tisícema aut bez motorů? To by se přeci muselo sešrotovat komplet. VW sice získal homologaci podvodem, ale nevím jestli to je v tý rovině, že s tím majitelé v USA nesmějí jezdit nebo se o tom zatím jen mluví. To by jim museli příslušný úřady asi sebrat značky a technickej průkaz, ale o tom jsem nikde nic nečetl.
marianek
Jiste, ze muzou. Nemyslim vsak, ze vyjimku ziskaji. Na to, je tento problem az prilis velky a nebezpecny.
ryccardo
Tak nějak čekám, že to dopadne.
ryccardo
Tak zrovna Audi nebo třeba Mercedes platí na US trhu za luxusní káry. Mustanga tam má kdejaká uklízečka, ale Audi a Mercedes je tam známkou vyššího společenskýho postavení.
ryccardo
V Evropě si myslím, že by taková situace nenastala, ale v Americe to možný asi je. No jsem na to zvědavej.
AUDIRS6
Si na webe o autach...
A nevediet co je Audi - ze to nieje ako mas ty hlupucko zafixovane len "prezleceny VW", to o niecom svedci. Ale k tomu sa vyjadrovat neidem a zaplevovat tu diskusiu tvojou vyukou tiez neidem.
Ano, mozno mam niekedy trochu e😜resivnejsie vyjadrovanie, ale aspon sa snazim uznat plusy tomu, kto si ich zasluzi a kritizovat rovnako aj vo vlastnych radoch. Keby si cital pozorne, urcite by si si vsimol, ze ani ja neostavam voci Audi nekriticky, ked si to zasluzia.
Ber to tak, ze tieto diskusie su pre mna slusna odreagovacka od mojej casto dost nudnej a niekedy aj dost psychicky vycerpavajucej, aj ked nie manualnej, prace.
Resp., je to pre mna aj trening, ako vyjst s niekedy dost "čudnými" ludmi a snazit sa s nimi najst kompromis aj ked vychodiskova situacia je absolutne nevyhovujuca pre obe ( a niekedy aj viacere ) strany... 😉
marianek
Popravde ti neverim. Chovas se jako nevychovany spratek. To, co zde predvadis jen o tobe prozrazuje, ze jsi toho jeste moc nevidel a nezazil.
Predpojatost? Vzdyt je to jen Audi. Nerekl bych, kdybys ses rozciloval, ze kritizuju nejakou hodnotnou znacku, ale Audi? >😁
AUDIRS6
dylyny, ja viem svetove jazyky 3 a regionalne dalsie 3. :-!
Preziteho mam toho dost, ba na moj vek az tolko, ze by som mohol svoje zazitky rozdavat. ( aj ked o niektore by asi mnohi z vas nestali ...)
Ano, moznosti je vela. Len nechapem tvoju anti-Audi predpojatost, ak nie uplny "hate".
Lebo to co tu predvadzas, to je fakt sila... :-!
Sudca povie, klepne kladivkom a bude. Dovtedy je to hadanie sa deciek o formicky na pieskovisku. :-!
marianek
Reakce typickeho prihloupleho audinisty.
Az vyrostes, naucis se jazyky, trosku poznas svet, mozna pochopis, ze problem je na US trhu, auta jsou na US trhu a dost mozna bude zalezet na US soudu co s temi auty bude. Soud muze naridit, aby VW ty kramy z USA odvezl, muze taktez naridit je recyklovat anebo po vykupu jen "zvedne ruce" a bude mu jedno co s nima VW udela.
holden_holden
nepochybuj o tom, ze pokud nedojde k oprave tak ze budou plnit limity za kterych byly schvaleny k provozu, ze jim neseberou znacky.
Ondore
Našiel som Ti novší článok [odkaz] kde nájdeš číslo bližšie tomu môjmu 😄

Výšku pokút som si pamätal len zhodou okolností, exkolega z UK je tam vysoký manager a viem, že to stále nie je všetko ukončené, predpokladajú, že sa to celé vysporiada do konca roka 2016. Celkové náklady (56 mld.) v článku nie su, ale iste ich nájdeš vo výročných správach, alebo mi skrátka dôveruj 😉
AUDIRS6
keby si nebol tupý ako hornícka lopata, vedel by si, ze na svete su aj krajiny, kde platia ovela benevolentnejsie emisne normy nez v USA a EU. Tam tie auta mozu pri splneni tamojsich emisnych limitov kludne dozit svoj zivot. :-!
_Karel_
[odkaz]
Máš ale pravdu, 28mld u VW není jen pokuta,takže to srovnání nesedí.
ryccardo
Jinak je to už asi dvacátá částka, kterou na netu čtu ve spojitosti odhadu nákladů kolik to VW bude stát.
troo
Tie auta mozu dostat vynimku - ked sa dohodnu s uradmi a majitelmi, kto bude proti takej dohode? Zijes v nejakej bubline - taketo veci sa robia bezne >😁
ryccardo
Takhle probíhá ta "recyklace" jen abys věděl
_Karel_
Pokud by opravdu šlo o 28mld Euro, přijde mi to dost přehnané a neadekvátní- vzhledem počtu fejknutých USA kusů.
Pro srovnání: za největší ropnou katastrofu v dějinách spojenou s nezákoným jednáním zaplatila fy BP cca 4mld dolarů.