Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motorky

Zpět na článek

Motocyklová VC Španělska 2016: Valentino Rossi pořád umí!

32 komentářů

praděda7
Sledoval jsem, fantastický závod! Kde se F-1 hrabe na Moto GP.... 😉
speedfred
Na ktorom kanále sa to vysiela? Nemôžem to nikde nájsť.
Celkom by potešilo keby "dedek" vyhral v Španielsku.
praděda7
......mě taky..... >😁 Je to na Nova Sport.......
speedfred
Vďaka.
praděda7
OK. Moto 2 závod nebyl nic moc. Tož uvidíme, jestli "dědek" z prvního místa na roštu udělá první místo v cíli. Bylo by to super, ale konkurence je veliká........ 😉
speedfred
Konkurencia je hlavne doma.
praděda7
Až tak? "Běda mužům, kterým žena vládne"...výrok kněžny Libuše, dle Starých pověstí českých.......
speedfred
Nie u mňa doma,tam som bezkonkurenčný >😁 . Myslel som na trati a Španielov - káčera a lízatko
Kua ta M2 co tam je je fajná
praděda7
"Dědek" jel jak robot a zaslouženě vyhrál........... :yes:
speedfred
Snáď mu to vydrží do konca sezóny.
Parááda.
No ale tie krídla na moto,to je hnus.
praděda7
Opravdu by si ten 10 titul zasloužil. Loni to bylo jen o fous. Ale roky běží a konkurence je nemilosrdná. A po tom pádu v minulé GP je na tom s body špatně. Křidélka. No, když se objevily na F-1, tak se nikomu také nelíbily, ale časem si lidi zvykli. Pokud jsou funkční, tak se nedá nic dělat... :-!
gil54
Taky mu vítězství přeji, vždy od jeho prvního závodu ve stopětadvácách.

Přesto - Lízátko podepsal s Ducati, tak mu možná vedení Yamahy votočilo potenciometrem trochu doleva, jinak by sice mohl i prohrát, ale ne o parník.
praděda7
Hahahaha........ano, během přenosu to také zanělo.......no, ono to nebylo o parník. Ke konci to chvíli vypadalo, že Lízátko ještě Valeho dojede. Málem jsem to vypnul... 😉 Valemu do Yamahy příští rok nasadí asi Viňalese....no bude to zajímavý....už jsem nevěřil, že Yamaha Hondu výkonnostně ještě dotáhne........no a Ducati si také vede. Audi bude muset do Ducati nasypat ještě trochu víc peněz, když budou mít v teamu po pár létech zase mistra světa... :-!
gil54
O parník, o neparník.... to je věc posouzení. Vyhrál s jasnou převahou a s velmi bezpečným náskokem. V jeho věku a s jeho zkušenostmi neměl nejmenší důvod posledních 5 - 9 kol jančit, zkurvit gumy nebo zabrahámovat buď do kačírku nebo se i zbytečně vyválet. Konzistentně udržoval bezpečnou převahu a ke konci si mohl dovolit jet jistotu na druhou a vyhodnotit situaci podle signalizace z boxů.

Ale pokud máš pocit, že to bylo jinak, neberu ti to.

Jen jsem napsal svůj soukromý názor.
praděda7
Ale ano. Jerez, na jeho styl jízdy, Valemu vždy seděl. :-!
gil54
ok
Velka cena Ciny bola zaujimavejsia nez Jerez.
webpaja
Jako sorry, jsem fanda VR...ale závod byl nudný. Těšilo mě se koukat, jak to Vale nandává španělský mafii jezdící pod výsostnou ochranou DORNA. Ale závod jako takový nijak úžasný nebyl. Viděl jsi jediný přenos letošní F1? 😉
praděda7
......neviděl...... 😉
webpaja
Tak vidíš, nebo spíš nevidíš 😉
Arese
Vždycky když vidím jízdu závodního motocyklu jaká je na titulní fotce, tak se dívím, že je vůbec něco takového z fyzikálního hlediska možné... Před těmi chlapy se sluší smeknout! 😄 :yes: :yes: :yes:
kundalini_it
Gratulace legendě. Bohužel, to jediné mě přinutí koukat na Moto GP. Moto2 nuda a nuda. MotoGP nuda a nuda. Lorenzo vyhraje jedině, když ujede v prvním kole. Dani už je za zenitem, sem tam se mu povede závod. Marq je stále tak trochu fracek. A Valentino ten ukazuje, že bůh je nesmrtelný. ( Pak ještě Ducati občas vystrčí růžky). Celkově MotoGP většinou větší nuda než současná F1.
gil54
Musíš kromě kvalit jezdců vzít v úvahu i momentální kondici strojů. Mně se nyní zdá, že Honda momentálně ztrácí na Y a Ducati roste, hlavně na motor. Súza zatím za nimi, ale....
kundalini_it
No několik let je to stejná písnička, s vyjímkou Caseyho éry u Ducati...
Rossi sa na Stonera na Ducati mimo roviniek VZDY dotahoval, tam to bolo len o vykone in the straight line, Stoner bol inak druha liga.
kundalini_it
Ducati měli vždycky dobrý motor, na maximálku jsou od vstupu do MotoGP skoro vždy nejlepší. Ale to ostatní je průměr a tuhle bestii uřídil jen Casey.
gil54
Ani, zatím to tak bylo. Zhruba.
kundalini_it
Plno značek si vylámalo zuby na MotoGP. Docela obdivuju vytrvalost Ducati...
praděda7
Tak to si vůbec nemyslím. Moto3 má vynikající úroveň a závody jsou super. Plus jsou tam i naši. Ano, Moto2 je trochu nudná, ale MotoGP je většinou dobrá podívaná. Samozřejmě by bylo ještě zajímavější, jezdit kratší závod, řekněme 10 kol a 2x. Jo, a kategorií je žalostně málo a schopných jezdců mraky. Pomohlo by vrátit kubatury 125 a 250ccm. :-! Ale Dorně tato monopolní situace vyhovuje, tak nač si dělat vrásky, že?
gil54
Vrátit dvoutakty 125 a 250 už asi morálně nejde. Místo těch 2t 125 jsou dnes rovnocenné Moto3 250 čtyřtakty a závody jsou ok i jak píšeš. Místo 2t 250 jsou Moto2 600 jako příprava na MotoGP. Chápu to také jako rozumný krok, akorát mi vadí omezení formou jednotného motoru i když dokážu pochopit ekonomické hledisko. Ale kdo chce sakra jezdit mistrovství světa, tak nějaké peníze za zadkem už musí mít. ( Vyježděné výsledky z nižších tříd = stáje, sponzoři, prachy.)

Jezdit MotoGP dvoukolově by asi nešlo z časových důvodů programu dne a i co se týká tradice... . I když pamatuji 6 závodů MS za den. 50,125,250,350,500 a sidecary.

Dneska to tedy bylo - pravda - od 3. kola výjimečně trochu k nekoukání, ale jindy se třeba řežou celý závod až do cílové čáry.
praděda7
Ale já nemluvím o dvoutaktech. Jen o kubatůrách. I 50 a 125 se dělají ve čtyřtaktech. Jde o to, aby co nejvíc talentovaných jezdců dostalo šanci se ukázat v závodech mistrovství světa. Je to nesmírně důležité při hledání sponzorů. Jak sám píšeš, byly i 50 i 75 jednu chvíli. Další. Časově by se kratší závody daly také zvládnout. Byl jsem několik let činovníkem při pořádání motocyklových závodů a při dobré organizaci se dalo odjet i 10 závodů za den. Takže žádný problém.
gil54
Rozumím a i souhlasím. Akorát upřesním, že padesátky byly nahrazeny osmdesátkami v roce 1983-84, nejely spolu současně.