ked ta tu mam:
[odkaz]
>:D >:D >:D >:D
asi si uz postrehol, ze ten motor je v A7, takze uz je aj v Allroade :-)
500 Nm - to je o co tu beží ! :yes:
Od mrtva do mrtva :-)
A nesnaz sa mi nahovarat, ako to dokazu R4-ky. Zvukovo a "premiovo" su uuuplne inde >:-[]
Doufám že takhle nadšenej si byl z Citroenu C5 kterej měl podobně plochou křivku krouťáku před 10 lety a výkon ne 139,7 kW ale 177 >:-[]
A ne v prémiový vyšší střední ale o třídu níž a mainstreamu >:D
Sorry já naftu ne a v modelovym roce 2-17 nebudu z výkonu 140 kW z třílitru hýkat nadšenim. Nicméně tvý nadšení chápu :-)
Šestiválec je bez diskuzí lepší než čtyřválec ale musí mít aspoň trochu výkon. Odpovídající model A7 je 6GC = tam je naftový minimum 230 kW = když už prémie, nafta a šestiválec tak něco takovýho - tak to aspoň vidim já. Nerýpal sis tady opakovaně do MB že z třílitru nabízej jen 190 kW nebo kolik? ;-)
Nepochopils ty = já to zjednodušení na jeden motor s výkonovym spektrem 140 - 235 kW chápu a hodnotim pozitivně.
Ale prémiovou vyšší střední a 140 kW nebudu hodnotit pozitivně = sorry. No odvázanej nejsem ani ze silnější verze 160 kW ;-)
A7 má mnohem menší odstup od A6 než 6GC od 5. BMW se od začátku snaží 6GC umístit jako exkluzivnější produkt ("Coupé") a nikdy nenabízelo nic pod 230 kW (motorizace má shodné s dvoudveřovou šestkou). Zatímco A7 jsi dostal i s atmosférickou 2,8 V6 (150 kW) a je to spíš méně prakticky střižený liftback od A6 než co jiného.
I když to zjednodušení na 5 verzí jednoho motoru chápu tak 140 kW z třílitru V6 je slabota. Sem zvědavej jestli cenovej rozdíl proti 160 kW verzi která je taky nic moc ale jako základ bych jí akceptoval bude aspoň motivační
pozri si na DE cenniky
Zaujimave, ze pokial by to bolo u niekoho ineho, tak pises, ze platis za kW a Nm, tu sa ti nepaci, ze su s danymi kW a Nm na defakto cene R4 s V6. A tych Nm je tam o 100 viac a od skoro volnobehu.
prd.
Kroutak vychazi u kazdeho motoru z toho, ake spalovanie v nom prebieha. A da sa nafukat aj R4 riadne odspodu - vid 250cdi - tu staru 2,2ku. Ta mala tiez 500 Nm od myslim 1600 rpm, aj ked myslim len do 1800...Ale je to uz stary motor. Dnes keby sa im chcelo, tiez to dokazu. Problem je, ze je to zatial blbost, co dokazuje porovnanie 2.0 BiTDi v Passate s porovnatelnou 3.0 TDi v napr. A6ke.
Proste Audi sa pochlapilo a asi vypiplalo tuto V6 TDi do dokonalosti. Proste asi najlepsi aktualny obycajny 3 liter TDi a mozes ho mat vo vela modeloch v dobrej cene.
Ak uz toto nieje na potlesk, tak ja fakt neviem. :-!
Ty editor - v tych Frantikoch to bola ale vzdy TOP motorizacia - tu je to ako 1 z 5ich moznosti jej naladenia ! Trosku rozdiel, ci ? >:-[]
Tady jasnej souhlas = při srovnání 2.0 BiTDI a V6 3.0 neni o čem
Nafoukat se dá cokoli ale krouťák fakt vychází z objemu = větší objem je prostě výhoda
Myslim že všechny současný prémiový nafty V6 sou v poho = dokonce i ta od MB
A taky myslim že dokonalost je něco dost jinýho :-)
Jak sem řek tu politiku mít jeden motor v mnoha výkonovejch variantách místo víc motorů chápu a svou logiku to má. Jen bych nešel tak moc dolu = to s těma historickejma V6 v mainstreamu je fakt = dávaly vyšší výkon před 12ti? lety
Vyšší výkon měla třeba i už nevyráběná 15 let stará 2.2 HDI = hodně kultivovaná nafta. A krouťák tam byl 450 Nm = slušnej
Jenže oni nemají jen jeden motor, že. Tohle řešení používají jen v A7 a A6 allroad, nižší modely (včetně ostatních A6) mají 140 kW 2,0 TDI. Chtěli nabídnout slabší motor, ale 2,0 TDI jim zřejmě nepřišel dostatečně dobrý pro tyhle dva modely, které přeci jen stojí kousek nad A6. Na pochvalu pak je, že ho nabízí i s quattrem, to u slabších šestiválců nebylo pravidlem.
Ty 2 t. € sem nevěděl ;-)
To je předokolka vs předokolka? 140 vs 160 kW?
Naftovejch 140 kW z třílitru jako novinka modelovýho roku 2-17 mě narozdíl od AUDIRS6 určitě neuvádí v nadšení = řekni že líp by to nenapsala ani Kylie :-)
Ocituju co si napsal o Lexusu: To si podle mne spíš kritiku zaslouží slabé motory.. ;-)
Tak jsem si vzpomněl, kde to bylo. Myslíš tohle, že?
Zajímavé, jak vykládáš neúspěch jako něco pozitivního, co si dobrovolně vybrali. To si podle mne spíš kritiku zaslouží slabé motory a slabé základní výbavy. A ano, zvedá to prodeje a snižuje exkluzivitu.
Tak to jsem mluvil v první řadě o D3. Protože ta nabízí holátka s relativně slabými motory a to si podle mne spíš zaslouží kritiku než nabídka praktičtějších karoserií.
bud si lenivy troll, alebo hlupy troll, alebo len trotl. :-!
Na keru pikatchu s tebou stracam cas ? - napisal som ti - chod si pozriet nemecke cenniky. Nie - to ti musi _MT_ polopate napisat, ze rozdiel je tam 2 t€. Pritom tak ako casto citas Autoforum a davas mi tu odkazy na mne davno zname veci, tak keby si ho cital vcera, tak sa tam o tych 2t€ docitas tiez. Lenze kedze im neverim ani nis medzi ocami, zrovna tak ako tebe, odkazal som ta na DE stranky Audi. OK, ak nevies po nemecky, povedz "tete" >:-[]
mam ted docela honky v praci i doma, takze na blbosti mi zbyva relativne malo casu... ale na idnesu mi smazali ucet (mimo jine proto, ze jsem napsal, ze "bohous je posera" ;-)), tak o to vic casu budu mit na acz.
Podle mě jen spekulace bez reálného základu, od představitelů automobilky pokud vím nikdy nic takového nezaznělo. Spíš bych věřil na Superb Scout s BiTDI než na RS. V článku se taky mluví dokola o benzínu, přitom je jasné, že pro Superb by byla mnohem zajímavější silná nafta.
Samozřejmě není, V6 TDI je lepší motor... ale pro Superb to není reálné, zatímco BiTDI pod kapotou brání jen koncernová politika.
Mně Superb RS ani moc nedává smysl. Dnešních 207kW s 4x4 je dynamicky ok. Přidání dalších 13kW nic neřeší... a jinak co, přitvrdit podvozek? Sportovní sedačky? Repráček? Přijde mi, že se to k Superbu moc nehodí. To fakt spíš ten Scout, navíc u VW je to taky tak (Passat je jako Alltrack a není GTI).
PS: ale nějaké to červené MonteCarlo nebo co to bylo vypadalo dobře :-)
S tim BiTDI nevim = výkon fajn ale snad bez výjímky sem čet hodnocení že snad ani ne = že slabší verze je vlastně lepší
13 kW je fakt spíš o ničem ale svý kupce by si to asi našlo = mě by to přišlo možná lepší než technicky i velikostí tuctovou střední vydávat za prezidentskou limuzínu ;-)
Uvidíme co prodeje a světová ekonomika ale já bych skoro tipnul že nějakou vyšší nebo aspoň vylepšenou verzi zkusej :-)
Slabší verze je hlavně slabší... jako že o hodně slabší. Technicistně pojatý článek od Vaculíka jsem četl, ale on to bere z pohledu toho, co všechno se na tom autě může pokazit a ani ho moc nezajímá, jak to jezdí.
Kdybych si měl vsadit, tak šanci na Superb RS vidím tak 5%, na Superb Scout tak 60%. BiTDI tak 30%. Snad má být v Kodiaku, tak by pak mohlo přijít i do Superbu.
S prezidentskou limuzínou jsem to asi nepochopil... Superb je střední, s 207kW bych teda neřekl úplně tuctová, ale luxusní limuzína to není a snad to ani nikdo netvrdí. Že tím jezdí prezident je věc jiná, tam je otázka, jestli je vůbec image "prezidentské limuzíny" se současnou osobou prezidenta taková výhra.
vzdyt uz existuje sportline s sportovneji upravenym interierem a tusim i tuzsimi tlumici.
ad prezident. superb je stredni trida nic vic. ale jak soucasna tak minula generace umi vypadat hodne reprezentativne, nema v podstate soupere. Ten Superb na A8 samozrejme nijak nema, ale nedela v te kolone ostudu, stejne jako smluvni hotelove taxi atd. Nrjake Mondeo, Mazdu 6 nebo Talisman si na jeho miste moc predstavit neumim. Konkurence je az u premie, z hlediska prostornosti az luxusni trida. Neda mi si nepichnout do vosiho hnizda mistnich bycharu a netovych honicu a nezminit, ze i co se tyka kvality interieru, jak minula tak soucasna verze je spolu s Passatem na vrcholu, nenapada me konkurent stredni tridy, ktery by se nedival z dalky a soucasna verze toho hodne dohnala i v moznosti priplatkove vybavy.Laurin a Klement, kterych jezdi hafo a casto prave s 206kw TSI (lehce rozeznatelne podle zadku) proste je docela svebytny model a stejne jako Oktavka dokaze nakukovat do stredni tridy a nejednoho zajemce svedla na zcesti nizsi stredni, Superb umi byt mezistupinek mezi stredni a vyssi stredni resp. ciste z hlediska prostoru dokonce luxusni tridy. O tom ze Superb je trochu jinde mluvi i prodeje minuke 3.6 FSI, coz byl snad dokonce nejprodavanejsi benzin ;)
Já si na místě Superbu umím představit klidně Mondeo, Passat, Insignii, Mazdu 6 i Talisman, to je spolu se Superbem širší špička třídy, i když Talisman na ni (zatím?) nestačí technicky a do Inisgine by se Zeman musel trošku soukat :-D . 508, C5, Avensis a Optima hrajou druhé housle a i40 třetí.
A k Octavii - Octavia nemá vyloženě problém, ale je na trhu nějaké tři roky a za tu dobu se lecos stalo, Renault s Opelem jsou tradičně silní hráči a v evropské top 10 bude letos těsno. Její výhoda je šíře nabídky (motory, 4x4, DSG, nově DCC, Scout, RS), nevýhoda u nás vyšší ceny. Některé prvky výbavy taky chybí (LED světla, vyhřívaný volant, masážní sedačky - ale to asi není zásadní).
Podle mě je správné, když prezident (a nejen prezident, i další politici) podporuje domácí značku. Hollandovi jsem tu DS nezáviděl, v Talismanu to snad bude o kousek lepší...
Prdlajs tady žádná domácí značka neni = od roku 1991 je německá
Mainstreamovej Sup je podobně jako hra na lidovýho atd. jen olbování voličů. I důchodce jako Zeman by určitě rozpoznal rozdíl mezi mainstreamovou střední třídou a třeba Mercedesem S-Klasse ;-)
Talisman je sice o třídu menší, ale zase je o deset let novější. Z mého pohledu je větší faux-pas jezdit již nevyráběnou C6 (nebo třeba minulým Ečkem) než aktuálním Talismanem... ale chápu že jako fanda Citroënu to třeba vidíš jinak.
Je to však divné pózování, když PČR má doprovodné A6 a pro převoz chráněných osob A8, Q7, myslím, že měli i nějaké 7er a možná něco dalšího. Pokud mu skutečně víc vyhovuje, dobrá (ale zdá se mi to nepravděpodobné). Vzpomeňme si na úřednického ministra vnitra, který si pořídil Q7 s tím, že Q7 je levnější než A8 (takže vlastně šetří) a menší auta PČR pro přepravu chráněných osob nepoužívá (IIRC).
Tak já naopak- aniž bych se chtěl jakkoliv jinak zastávat Zemana, jeho skromnost je známá a to, že jezdí českým autem je mi sympatický.
Francoužští prezidenti pokud vím dtto asi je nikdo nepovažoval za trapný, že jezdí v CITROENU, opakuji CITROENU, že?
Proč opakuješ ten Citroen? Když jezdil deGaulle v DS bylo to fajn když Hollande v C6 je to tak tak
Klaus měl z důvodu oblbování občanů taky Sup ale správně jezdil A8
S tou Zemanovou skromností si mě dostal = je vidět že jeho imagemaker zaslouží :yes: >:-[]
Napadlo tě třeba z čeho důchodce na Vysočině s důchodem 12 t. platil dceři soukromou školu? ;-)
Důchodce na vysočině byl pár let premiérem- možná jsi to zaregistroval...z toho se na blbou školu našetřit dá.
Ad Zemanova skromnost- i Mrázek o něm údajně říkal, že mu stačí místo úplatku chleba s okurkou. Chalupa na Vysočině- skoro jako Bakalova na Šumavě, viď?
Hele, hoď se do klidu, já ho rád nemám, je to pro mě sviň.a chlap, ale- nenapadá mě důvod, proč ho nepovažovat za skromného. On politiku nedělá pro peníze- podobně jako Paroubek. On(i) má rád jen moc.
Z tehdejšího platu premiéra na 100% na soukromou školu dcery nenašetřil = bez legrace ;-)
Jestli veškerej vejvar nechává Tvrdíkovi apod. fakt nevím = ale jak jel dneska s dětma z Klokánků obhajovat dotaci pro Andrejovi děti bylo dojemný :yes: >:-[]
Je mi to u zadní části. Kromě jiných špatných vlastností je to zcela evidentně materiálně skromný člověk. Nějaká škola pro dceru je v rámci vrcholné politiky asi jako nákup ojeté Škody 105. V rámci způsobených škod je jeho osobní profit zřejmě minimální.
Z meho pohledu Superb pusobi nejvice reprezentativne - a he v tomto ohledu i nad d Passatem. Ten je proste a jen.. etalonem stredni tridy, Superb ma ten presah a asi i proto je porizovan i tam, kam by jinak obyc stredni tridu nebrali a nezbyvalo, nez jit do premie. Napr. hotelove limuziny. Za laurina v cerne metle se u nas zadny hotel stydet nemusi, vyssi pozadavek pak splni uz jen luxusni trida. Dopredu odbydu poznamky o tom ze Sup je auto pro hotely, taxikare, fleety.. a za sve si ho nikdo nekoupi. Jednak koupi, designem zaujal hodne lidi, zadruhe to neni zadny fail. Stredni trida a premie se proste za sve nekupuje. Ani u nas, ani v cizine. Na to je na bezneho zamestnance moc draha a z praktickeho hlediska i rodine dnes bohate staci nizsi stredni. Stredni a vyssi trida je proste urcena do fleetu a podnikatelum, na operaky atd.. at uz jde o Superba nebo Mondeo..
Hotelová limuzína může být úplně klidně Passat, pro ten účel je možná sedan vhodnější.
Megane a Astra měli na druhou stranu torzku i dřív, takže podle nich se trend těžko určuje. Vlastně k torzce ustoupil VW a Honda, Ford i H&K mají multilink, Mazda taky... Toyota nevím jestli dřív měla víceprvek.
a k Oktavii - ano, nema zadny vaznejsi problem, to, ze se musi poukazovat na takovou kravinu jako vyplne dveri tomu dava za pravdu. Jak se ukazuje, torzka opravdu ma asi financni duvod a stava se v nizsi stredni pomalu standardem. Problemem pak asi neni ani to, ze jde o torzku, jako jeji naladeni. Nebude to problem u oktavky za 400 tisic ale mit nabusenejsi exemplar, tak tam by mi to bylo lito. Pritom by stacilo, aby multilink byl uz od "vcetne" 110kw TDI, coz je stejne urcite nejprodavanejsi a zaroven dustojna motorizace. Golf to ma i u 1.4TSI ale benzinu se urcite moc neproda, vezmi to cert. A ano, O 3 uz tu nejaky rok je a o pul zivotniho cyklu novejsi Astra tak vi na co reagovat. Uvidime co facelift a co DCC udela s komfortem jizdy. Na kvalitni silnici ma jinak O3 jizdni vlastnosti velice slusne a je pravdepodobne, jak to u VW byva, ze pokud by doslo na rychlost a cas, konkurenci vcetne Ma3 apod by nechala za sebou. To je takove horke zklamani pro ty bychare, co nic neodjezdili a netusi, ze komunikativni rizeni a schopnosti podvozku jet rychle nemaji nic spolecneho :-)