Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Volkswagen čeká letos navzdory krizi solidní růst, řekl šéf koncernu Müller

8 komentářů

Jenik3
Staci se podivat na vyvoj ceny akcie VAG 😄
95€ bylo dieselgate dno a dnes 140€ (+40% za sest mesicu).
140€ je mimochodem uroven odpovidajici roku 2012.
frantaha
nojo, tak minulej rok se předpovídalo, že letos bude v Evropě VW prodávat ještě míň než Japonci a ono neee....

však Microsoft se taky nesložil, když na něj v 2013 zaútočila EU, zacálovali pár mld EUR a jede se dál, tahle diesel-odveta US vůči evropské firmě taky nikoho nepoloží....
ryccardo
Pár měsíců zpátky se tady řešilo téma hromadných žalob akcionářů na VW kvůli propadu cen akcií vlivem dieselgate. Zajímalo by mě jestli se v téhle otázce už něco událo. Neví někdo? Tou dobou jsem za všeobecného opovržení místních odborníků na akciové trhy psal že je to nesmysl, a že si myslím, že ceny akcií VW se za pár měsíců můžou klidně dostat zpátky na hodnoty odkud před dieselgate spadly, takže nevidím důvod proč se soudit. V současné době jsou už jen 25 EUR pod cenou před vypuknutím dieselgate, tak jen jestli se už někdo reálně soudí a pokud ano tak by mě zajímalo jakou částku bude na VW vymáhat. Je dost dobře možný, že než ten případný soud skončí, tak akcie budou mít hodnotu zpátky >😁
ryccardo
To teda nebylo. Par dni pred DG stala akcie 155 EUR. 250 stala akcie v breznu a o 100 EUR zuchly diky ekonomickymu propadu v Cine. Zajimavy ze to akcionarum asi nevadi a chteji se soudit jen kvuli smesnymu propadu 20-30 eur >😁
Ham.
16,2 mld si dali do rezerv a vykázali ztrátu 1,3 mld eur, takže zisk by byl za normální situace 15 mld eur.
maxi!
tak aky by bol zisk bez tych problemou?
pogo26
A před VWGate to bylo 250€.
maxi!
to ja uz ani len nechapem, o com pises....
tak cisla nemam na kalkulacke! :-!