Srovnávací testy
rokyta.p
7
Jsem to včera říkal, že za mě Astra >😁 Gratulace a hodně spokojených zákazníku pro oba modely :yes: :yes: Auto Roku je prostě Auto roku :-!
Googelit
2
udělali jsme mi hoši radost :😉 a pak že jsou testy cinklé a kdesi cosi
..ehm..coo???Astra??? :😉
Nepomylili ste sa v hodnoteni??? >😒]
Astra ST :yes:
Nepomylili ste sa v hodnoteni??? >😒]
Astra ST :yes:
rozmyslam ci astru v tomto teste nahodou aj "nezachranil" titul auto roka... predsa len by to vyzeralo hodne divne keby to vyhrala o par rokov starsia octavia .... hold tentokrat to proste astra musela dat 😉
Si vsimni, o 0.01 bodu! Takze Opel je vpredu "o koncovku vyfuku"...
Inak to hodnotenie je fakt usmevne! V kategorii "interier" porazila Octavia Opel rozdielom 9.00:8.40, pritom v clanku su vety ako😒br />
"...v rámci faceliftu měli Škodováci přístrojovou desku opravdu alespoň něčím oživit..."
"...v Astře jsem se ale cítil útulněji..."
"...Od pohledu je zkrátka interiér Octavie Combi studený jak ten čumák..."
A potom sa v tom hodnoteni vyznaj! 😄
Inak to hodnotenie je fakt usmevne! V kategorii "interier" porazila Octavia Opel rozdielom 9.00:8.40, pritom v clanku su vety ako😒br />
"...v rámci faceliftu měli Škodováci přístrojovou desku opravdu alespoň něčím oživit..."
"...v Astře jsem se ale cítil útulněji..."
"...Od pohledu je zkrátka interiér Octavie Combi studený jak ten čumák..."
A potom sa v tom hodnoteni vyznaj! 😄
>😁 přesně!! :yes: A taky mě pobavily jízdní vlastnosti: Octavia 9.33. Chápu, že to je asi "v rámci třídy" (doufám! 😉) Ale i tak..Kolik by pak měl Golf..Focus ST....12 bodů? (A ano, budu je sem počítat, jsou za podobné peníze, jen otázka volby..) :-! >😁
Focus ST? Komfortnejsi cece dost mozna nebude. Pokud je tedy tato torzka konecne naladena dobre. A nechci to hledat.. ale Octa 3 RS (tedy s multilinkem) ho v nejakym zahranicnim testu kdyz prislo na mereni prujezdu a kol na okruhu vypleskla. Golf? No to je etalon.. dela vsechno nejlepe.. co jezdi lip nez Golf - myslim v pomeru stabilita/schopnosti/komfort.. nic 😄 Na konci to mas. At se ti to libi nebo ne, Octa patrila a patri z hlediska vsech moznych kvalit.. na spici. Pred ni je jen Golf.. a nebo pak co komu sedne.. Jinak by se nic nez Das Auto Golf a Passat neprodavalo..
Skoda po 4 rokoch prehrala srovnavaci test na auto.cz! Astra musi byt nadpozemska ked porazi taky etalon >😒]
pritom stacilo by zobrat yetiho a porovnat ho s akymkolvek konkurentom v triede .. dnes by uz nevyhral hadam nad nikym 😉 a este by dostal nalozene .. ale taky test sucasneho yetiho po facelifte s nejakym konkurentom tu uz nenajdes
Ale vyhrál >😁 Troufnu si říct, že i sám nad sebou, až přijde nový, protože má ještě poctivější interiér z dob, kdy se tolik nešetřilo >😁 A má velkej kufr! Myslím, že Yetina má co nabídnout pořád i když není aktuální, ale nepopírám, že i dost aut ji dnes porazí, což u Oktávky nastane až s novou generací >😁
Yeti to tady občas schytal, jednou měl myslím 2,5* >😒]
Nechcem rýpať, ale kedy boli doby že automobilky nešetrili? >😁
opravte si tu 80.00 pri motore ( posledna kapitola 4 ) 😉 ... lebo to by octavka vyhrala o parnik
Dobrý den, asi jsem úplně blbej, ale já tu chybu nevidím. Můžete mě prosím navést přesně?
Díky,
Martin
Díky,
Martin
Agilita a komfort podvozku u Octavie? Ha-ha-ha Octavia dala do testu verziu s multilinkom bol by som zvedavy ako by dopadla s jednoduchou napravou... mame jednu vo firme a skace to a bucha na kazdej nerovnosti druhu sme uz radsej nekupili :no:
Octavia dala do testu verziu bez multilinku.
A i tak už nemusí nic zlepšovat >😒]
Zajímavé je, jak tenhle příspěvek sbírá :no: ... jo, já vím, kašlat na palce... ale stejně, co na něm může komu vadit?
Nevyjádřil si nenávist k jedné či druhé značce, proto byla nenávist vyjádřená tobě >😁 Tak mi přijde, že je to tady zvykem >😁
To proto, že jsi trefil hřebíček na hlavičku a pokazil oktávka-hate. Já jen doufám, že jde o práci jednoho zoufalce a ne názor lidu.
Nevím, já nic netrefoval, prostě 2.0TDI 110kW je bez 4x4 torzka, ve čtyřkolce nebo 135kW je multilink... ani nepíšu jestli je to dobře nebo špatně, tak to prostě je 😲
I za prosté vypíchnutí faktu se dají nasbírat palce dolu. Tak to holt je. Jen je škoda, že nevidíme, od koho jsou. Alespoň u vlastních příspěvků. Někdy bych to rád viděl.
... redakce. Za to ze mela odvahu dat astru na prvni misto. Za to ze se nebala popsat chyby (obou). A za to ze tu snad na nejakou dobu nebudeme pod kazdym clankem cist jak je predem jasne ze skodovka vyhraje (ikdyz je to ciste statisticky vzato pravda, zjevne ale ne ultimatni).
:yes:
:yes:
treba ale priznat ... aspon ja to tak vidim ... ze ta kombi verzia astry je aspon pre mna tak nejak vizualne menej atraktivna ako kratsi hatch.... dokonca mi vedla octavky pride akasi nafuknuta a prerastena.... razom je ta cervena octavia vcelku fesne auto.... teda aspon za mna je astra hatch ozaj krasna .... ale kombik mi uz zrazu taky nepride... akoby bol kusok uz taky nafuknuty alebo ako to spravne popisat ... akoby sa uz vymykal tej vizualnej kompaktnosti a vyvazenosti aku ocakavam v tejto triede...
no veď je to jasné, astra má vzadu nad oknom masu plechu a oktávka ľahké sklo. Zadok kombi astre nevyšiel, je a la sangjong. Neviem, prečo stále dokola skúšajú urobiť z kombi krabice kupé, vždy to vypáli zle, či už na astre alebo na siviku.
Taky nechápu dnešní módu. většina nových kombíků vypadá jako odraz hatchbacku v petřínském zrcadlovém bludišti. Například kombíkový civic je absolutní podivnost na kolech. něco jako fiat multipla. Na druhou stranu posunuje hranice a to se mi líbí 😉
No promiň, ale Civic Tourer a Fiat Multipla? To nééé 😄. Já furt nechápu, co proti tomu Civicu někdo furt má. Je to moderní auto 21. století. Ano, není to krabice. A např. Tourer nevidím o nic víc "UFO", než kombi ad Aurisu. A proti combi Aurisu nikdo nic neřekne. Civic Tourer podle mě docela sexy dynamický design, který nejde na vrub velikosti kufru. Ba naopak. 😉
podľa nicku zrejme dokážeš prižmúriť oči. Porovnanie s multiplou je samozrejme pritiahnuté za vlasy, ale te dizajnový problém nastáva, keď si niekto povie, že urobí aj kombík dynamický tak, že mu zúži líniu zadných okien, pričom vonkajšia silueta musí zostať zachovaná kvôli priestoru. Potom vznikne nepekná masa plechu buď nad zadným kolesom alebo nad zadným oknom a celkový efekt nie je dynamický, ale bizarný, pretože tá masa plechu nepôsobí vôbec dynamicky, ale ťažkopádne a bez súladu s prednou časťou. Spomínaný auris turer je z tohto pohľadu v pohode, okná kopírujú líniu strechy.
multipla a civic pro mě mají společné to, že všechny detaily, prolisy a blbosti mají jako ostatní auta, jen trochu moc zpřeházené. obě auta mají své bolavé místo - multipla hroudu plechu pod čelním sklem, honda hroudu plechu na bočních zadních dveřích a dál dozadu. honda dokazuje, že se dá vyrobit sice teatrální ale vyvážený design co bohužel funguje jen na hatchbacku
S posledními dvěma generacemi Civicu je to tak, že to auto je super zepředu a z boku, ale jak dojde na zadek, zdá se mi, že tam už nějak designérům došla inspirace (nebo peníze) a ty zadky jsou prostě hrozné (platí o HB i o kombi). Civic Tourer vypadá zezadu jak pohřebák. Oproti tomu je Auris kombi (sám o sobě taky nic moc) vrchol designérského umu. Ale obecně platí, že kombíky v nižší střední moc pohledné nejsou, já osobně snesu pouze tři - Ceeda a Oktávku a Leon. Ostatní mi přijdou takové divně bachraté a nevyvážené (včetně Golfu Variant). Ani tahle Astra se mi moc nelíbí, to už snad i ta stará byla lepší. Zajímavé ale je, že kombíky ve střední třídě mívají vzhled mnohem vyváženější a tam je naopak těch ošklivých minimum. Asi holt nějak musí odůvodnit těch pár set tisíc nahoru, když už dneska prostorově o moc větší nejsou.
To se tedy mýlíš. Dokud se tady ze strany redakce jasně nenapíše, že Octávka je šrot všech šrotů, budou její (a jakékoliv jiné Škodovky) porážku ve srovnávačce místní hateři považovat tak maximálně za úlitbu, ke které redakci dotlačili. Jj, nemaj to jednoduchý. Vlastně spolu s Jaggerem nikdy "nemůžou bejt spokojený". 😉
Ona Oktavie taky trosku na to, ze je realne mezitridni, dojizdi. Normalni clovek, kterej se o auta nezajima ti Oktavii priradi spis k Passatu, Mondeu.. proste o tridu vys.. nez k "malemu" Golfu.. a od toho se pak take rozchazi ocekavani. "Hm no moje sest let stare Mondeo" boucha min..". Jo, ale co na tom, ze je o tridu vys a od toho se odviji uroven komfortu, odhlucneni.. izolace.. vezl jsem v S2 znameho.. a divil se ze nedobouchl dvere a musel je zavirat na dvakrat.. Jeho A8 ma automaticke dovirani dveri.. jakto, ze to nema i takhle velka Skodovka.. 😄 Lacine materialy v interieru? A proboha co konkurence, vzdyt takrka vsechna je na tom jeste hur atd..
Astra ano a to hlavne proto, ze jsem ji videl na operak za pet tisic zatimco octavie stoji skoro sedmicku. Novy auto, s rozvorem 2.66m, coz je dost, a neni co resit.
Seat Ibiza ST vs. Škoda Rapid – víťaz Škoda Rapid
Hyundai i10 vs. Škoda Citigo – víťaz Škoda Citigo
Opel Astra Sports Tourer vs. Škoda Octavia Combi – víťaz Škoda Octavia
Škoda Octavia Combi vs. Peugeot 308 SW – víťaz Škoda Octavia
Škoda Citigo vs. Peugeot 108 – víťaz Škoda Citigo
Nissan X-Trail vs. Škoda Octavia Scout – víťaz Škoda Octavia
Hyundai ix35 vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Jeep Renegade vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Opel Corsa vs. Škoda Fabia – víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia vs Hyindai i20 - víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia Combi vs. Seat Ibiza ST vs. Renault Clio Grandtour- víťaz Škoda Fabia
Ford Fiesta vs. Mazda 2 vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda Superb vs. Volkswagen Passat - víťaz Škoda SuperB
Ford Focus ST TDCi vs. Škoda Octavia RS TDI - víťaz Škoda Octavia RS
Hyundai i30 Kombi vs. Škoda Octavia Kombi - víťaz Škoda Octavia Kombi
Mazda CX-3 vs. Škoda Yeti - víťaz Škoda Yety
Seat Ibiza vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda SuperB vs. Mazda 6 - víťaz Škoda SuperB
Opel Astra ST vs. Škoda Octavia Combi . víťaz OPEL ASTRA ST !!!
Vsetky porovnávacie testy auto.cz od roku 2014 doteraz, ktorých sa zúčastnil nejaký model Škody. Konečne niekto dokázal poraziť výrobcu bezkonkurenčne najlepších áut na svete.....
Hyundai i10 vs. Škoda Citigo – víťaz Škoda Citigo
Opel Astra Sports Tourer vs. Škoda Octavia Combi – víťaz Škoda Octavia
Škoda Octavia Combi vs. Peugeot 308 SW – víťaz Škoda Octavia
Škoda Citigo vs. Peugeot 108 – víťaz Škoda Citigo
Nissan X-Trail vs. Škoda Octavia Scout – víťaz Škoda Octavia
Hyundai ix35 vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Jeep Renegade vs. Škoda Yeti – víťaz Škoda Yeti
Opel Corsa vs. Škoda Fabia – víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia vs Hyindai i20 - víťaz Škoda Fabia
Škoda Fabia Combi vs. Seat Ibiza ST vs. Renault Clio Grandtour- víťaz Škoda Fabia
Ford Fiesta vs. Mazda 2 vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda Superb vs. Volkswagen Passat - víťaz Škoda SuperB
Ford Focus ST TDCi vs. Škoda Octavia RS TDI - víťaz Škoda Octavia RS
Hyundai i30 Kombi vs. Škoda Octavia Kombi - víťaz Škoda Octavia Kombi
Mazda CX-3 vs. Škoda Yeti - víťaz Škoda Yety
Seat Ibiza vs. Škoda Fabia - víťaz Škoda Fabia
Škoda SuperB vs. Mazda 6 - víťaz Škoda SuperB
Opel Astra ST vs. Škoda Octavia Combi . víťaz OPEL ASTRA ST !!!
Vsetky porovnávacie testy auto.cz od roku 2014 doteraz, ktorých sa zúčastnil nejaký model Škody. Konečne niekto dokázal poraziť výrobcu bezkonkurenčne najlepších áut na svete.....
nezabudajme aj na ten test octavky s kizashi..... kde to vyhralo suzuki.... 😉 ... ale popravde to bolo kusok zvlastne porovnanie lebo predsa len kizashi bolo o triedu vacsim autom
Mozes dat link na ten test ? Neviem ho najst.. Nieje starsi ako 2014 ?
Ještě tu kdysi porazil Superba Passat s Mondeem 😄 Jo to byly časy >😁 >😒]
Bol som teraz na autosalóne a Mondeo je fakt otrasné - teda zvnútra. Inak Passat asi pocitovo najlepšie z týchto troch menovaných. Passat a Superb majú k sebe dosť blízko, hlavne materiálovým prevedením. Mondeo sa na nich nechytá, dokonca som mal pocit, že sedím v aute, ktoré je o 2 triedy horšie ...
To nevím jaké Mondeo porovnáváš, Trend s LaK či Highline? >😁 Já jsem jich už viděl a i projel několik a rozhodně mi horší nepřijde, poctivě výplně dveří, palubka, měkčené plasty. Někomu se nelíbí ten rámeček kolem navigace, což mne netrápí. Passat je o třídu lepší, než Superb (to je vlastně jen větší Oktávka v interiéru, včetně materiálů), Mondeo je blíže k Passatu než k Superbu.. A když opomenu cenu Vignale, tak to umí vypadat ještě o chlup lépe... škoda že to neni za cenu Titanium.
Superb je vetsi Oktavka v interieru vcetne materialu 😄 Tohle muze rict jen clovek, co v tom nesedel, nebo jen malou chvilku a nebo je slepy. Tomu by odpovidalo i razeni Mondea nad Supa.. 😄
Jako někdo kdo v tom neseděl se tu projevujes ty.... Ostatně i zde napadání redaktoři za sympatii ke škodovce u superba interiér v tomhle směru vystihli v pravém svetle... Zkus se od monitoru přesunout do reality a hodně namahy si usetris 😄 p.s. v minulych generací dokonce to mondeo mělo mekcene plasty i v oblasti kolen a jinde ve spodu palubky o čemž se zdálo i Passatu natožpak Superbu.... To jen k tomu tvému historickému zhodnocení modelů....
vzhledem k tvemu hysterickemu projevu je jasne, ze jsi jen netovy kecal. a ani tady ses nikdy nemohl docist nic o tom, ze by materialy a zoracovani byly stejne, ale o tom, ze designove jsou si az moc podobne. otazka vkusu je na vnimani kazdeho a nemam sebemensi problem s tim, ze nekomu se interier Mondea libi vic. Pokud se ale budeme bavit o kvalite a slicovani.. tak Mondeo je jasne vzadu a o dost. V nizsi stredni v pripade Focusu uplne stejne. One Ford.. Evropa holt neni USA a s timhle tady vavriny neodnesou.
Ford ma ale jednu vyhodu. kvalita interieru byla spatna v minule i predminule generaci. Nema jit kam niz. Oproti tomu takovy minuly Superb byl natolik precizni.. ze v porovnani se soucasnou generaci to setreni boli do oci vic. Ale znovu a znovu. Oktavie i Superb jsou co do kvality v interieru spicka hned za VW.. a ostatni hraji treti housle. Nemusis souhlasit, nemusi se ti to libit ale proste to tak je 😄
Ford ma ale jednu vyhodu. kvalita interieru byla spatna v minule i predminule generaci. Nema jit kam niz. Oproti tomu takovy minuly Superb byl natolik precizni.. ze v porovnani se soucasnou generaci to setreni boli do oci vic. Ale znovu a znovu. Oktavie i Superb jsou co do kvality v interieru spicka hned za VW.. a ostatni hraji treti housle. Nemusis souhlasit, nemusi se ti to libit ale proste to tak je 😄
Vzhledem k tomu co a jak píšeš bych docela rád viděl jak vypadáš 😄
Musím se tu přiklonit k Ozzmanovi, já sice dávám novému Mondeu na chatech pěkné kapky, protože ho mám a má spoustu much, ale při srovnání zvláště se Superbem, jak píšeš v kvalitě materiálů je Mondeo někde úplně jinde samozřejmě ve prospěch Mondea. Pokud přesedneš bezprostředně po sobě do obou aut , tak to okamžitě pocítíš, Superb je jen chudý příbuzný, tam kde má Mondeo látku nebo kůži má Superb jen tvrdé plasty, tam kde má Mondeo ve dveřích poctivé šroubky tam má Superb je plastové nacvakávání, bezklíčkové otevírání , má Superb jen na předních dveřích, Mondeo na všech čtyřech, atd. Materiálem a zpracováním je na tom Mondeo rozhodně lépe 😄
Mondeo ve vsech generacich bylo a je na tom s kvalitou interieru hodne zle. Mezi Passatem a Superbem zadny zasadnejsi rozdil neni a oba jsou na spici. Mondeo s Mazdou 6 v tomhle konkurovat nemohou. Strejne jako ostatni kknkurenti nemohou ve tride niz konkurovat Golfu a Oktavii. VW ma tohle zmakle, ma nejlepsi interiery jak v mainstreamu, tak premii. Design, strerilita apod. je veci druha. To se ale pletou jablka a hrusky.
Aktuální Mondeo je průšvih (a to říkám jako bývalý velmi spokojený uživatel předchozí generace). Zvenku celkem OK, ale ten vnitřek - je to stísněné, obří středový tunel, na kapotu není zevnitř vidět, ten design toho "prémiového" rádia Sony snad musel dělat někdo v Sapě, a oproti Passatu / Supovi se nechytá ani motoricky a nad ceníkem jsem se hlasitě smál. Prodeje tomu ostatně odpovídají...
Hodnotenie "SKODA TDI" vs "TOYOTA HYBRID" je tiez na zamyslenie ...
Škoda Octavia 2.0 TDI DSG - 4.5 hviezdicky
Toyota Auris Touring Sports Hybrid - 3.5 hviezdicky
Škoda Yeti 2.0 TDI 4x4 - 4 hviezdicky
Toyota RAV4 Hybrid AWD - 3.5 hviezdicky
Škoda Superb Combi 2.0 TDI - 4.5 hviezdicky
Toyota Prius+ Hybrid MPV - 3 hviezdicky
Škoda Fabia Combi 1.4 TDI - 4 hviezdicky
Toyota Yaris Hybrid - 4 hviezdicky
Realita je taka, ze hybrid je technologicky vpredu😒br /> - ma podstatne nizsie emisie (vid. dieselgate), bezproblemove EuroX
- spotreba hybrida v meste je podstatne nizsia (kombi porovnatelne)
- hybrid je benzin, nie je to "sazomet", ktory sa neda dychat
- hybrid funguje ako EV na cca 2km (zero emisie)
- hybrid na krizovatkach "nesmradi", ani pri rozjazde
- hybrid je komfortny (standardne automaticka prevodovka)
- hybrid je tichy
- klima pri hybride bezi aj pri vypnutom motore
- pruznost hybrida je vyborna vdaka elektromotoru (+200Nm)
- hybrid ma o 25% nizsie naklady na udrzbu
- hybrid je spolahlivejsi (niektore sucasti motora nie su)
- cena hybrida pri rovnakej vybave je porovnatelna s dieslom
Škoda Octavia 2.0 TDI DSG - 4.5 hviezdicky
Toyota Auris Touring Sports Hybrid - 3.5 hviezdicky
Škoda Yeti 2.0 TDI 4x4 - 4 hviezdicky
Toyota RAV4 Hybrid AWD - 3.5 hviezdicky
Škoda Superb Combi 2.0 TDI - 4.5 hviezdicky
Toyota Prius+ Hybrid MPV - 3 hviezdicky
Škoda Fabia Combi 1.4 TDI - 4 hviezdicky
Toyota Yaris Hybrid - 4 hviezdicky
Realita je taka, ze hybrid je technologicky vpredu😒br /> - ma podstatne nizsie emisie (vid. dieselgate), bezproblemove EuroX
- spotreba hybrida v meste je podstatne nizsia (kombi porovnatelne)
- hybrid je benzin, nie je to "sazomet", ktory sa neda dychat
- hybrid funguje ako EV na cca 2km (zero emisie)
- hybrid na krizovatkach "nesmradi", ani pri rozjazde
- hybrid je komfortny (standardne automaticka prevodovka)
- hybrid je tichy
- klima pri hybride bezi aj pri vypnutom motore
- pruznost hybrida je vyborna vdaka elektromotoru (+200Nm)
- hybrid ma o 25% nizsie naklady na udrzbu
- hybrid je spolahlivejsi (niektore sucasti motora nie su)
- cena hybrida pri rovnakej vybave je porovnatelna s dieslom
Panové redaktoři, takový výsledek testu si strčte prosím pěkně za klobouk. Na konci rozdíl takový, aby se vlastně jednalo o remízu je k smíchu a je vidět kdo vás platí...
Astra je ve všem kromě kufru lepší, ale výsledek testu se liší o 0,1 bodu? Jděte raději dělat něco jiného, tohle vám evidentně nejde...
Astra je ve všem kromě kufru lepší, ale výsledek testu se liší o 0,1 bodu? Jděte raději dělat něco jiného, tohle vám evidentně nejde...
Až na to, že většina těch testů je převzatá z SM a nikdo z redakce ACZ nemohl ovlivnit výsledek. A dnes tu porovnávačky jsou, protože (pokud se nepletu) šéfredaktor přišel právě z SM. Vlastní srovnávačky přestali dělat někdy v roce 2013, přičemž většina byla v roce 2012, co si tak vzpomínám.
S některými body v tabulkách by se dalo polemizovat, třeba za přední sedačky by asi měla Astra dostat aspoň bod navíc... ale jo, jinak to dopadlo tak nějak dle očekávání.
Rozdíl mezi motory je trošku s otazníkem, pružnost je určitě ovlivněná převody... přimlouval bych se za reálné měření 0-100, když už jste s tím racelogicem na letišti... vím že to hodně záleží na řidiči a jak se to zrovna povede, ale z pěti pokusů by se jeden povést mohl 😄
Rozdíl mezi motory je trošku s otazníkem, pružnost je určitě ovlivněná převody... přimlouval bych se za reálné měření 0-100, když už jste s tím racelogicem na letišti... vím že to hodně záleží na řidiči a jak se to zrovna povede, ale z pěti pokusů by se jeden povést mohl 😄
Dobrý den, s měřením 0-100 jsme už začali, tento test jsem ale měřil ještě "postaru". Ale námi naměřené zrychlení z 0 na 100 budeme zařazovat! Soudě podle prvního měření to budou zajímavé hodnoty. Poprvé jsem takto měřil srovnávací test Superba a Jaguar XF a ani v jednom případě jsem se nedokázal přiblížit na méně než dvě sekundy k udávaným hodnotám. A to byly automaty, kde by vliv řidiče měl být menší... Takže zrychlení 0-100 určitě!
Martin
Martin
Nedělejte to, vypadá to, že škodovka /potažmo koncern/ si uřízne další ostudu, vzhledem k tomu, co udává do oficiálních údajů.
Dobrý den, mě by zajímalo jak je na tom motor v Astře při plném zatížení auta, zatím co jsme měl možnost vyzkoušet 1,6 od Renaultu, Ford a KIA/H tak motor byl v pohodě do doby než se auto naložilo, potom se výkon někam vytratil. Děkuji.
Dobrý den, bohužel jsme nezkoušeli, jeli jsme maximálně ve dvou... Vzhledem k parametrům a tomu, jak se šestnáctistovka projevovala, bych si tipnul, že se popere i s nákladem a plnou posádkou,
Martin
Martin
To je celkem škoda, protože tam by dvoulitr měl mít teoreticky trochu výhodu, nebo se minimálně srovná. Ze zkušenosti se stejně silnou 1.6 Tdci a 2.0 Tdci má ten dvoulitr jasně navrch právě při naloženém autě, ale nutno podotknout, že to jsou jednoturbové varianty.
A v případě 2,0 TDCi i hodně letité varianty.
Já je Octavii 2,0 TDI ve výbavě Laurin a Klement minuý týden, jen jako spolujezdec a jeli jsme docela pomalu, ale i to mě utvrdilo v tom, že na 18" kolech rozhodně není Octavia mistrem komfirtu a 2,0 TDI je prostě hlučný kadlající motor... Takový 1,6 dCi v novém Meganu je proti tomu opravdu šeptající diesel... oplovu 1,6 jsem ještě bohužel nejel, dealer je daleko... 😐
Já je Octavii 2,0 TDI ve výbavě Laurin a Klement minuý týden, jen jako spolujezdec a jeli jsme docela pomalu, ale i to mě utvrdilo v tom, že na 18" kolech rozhodně není Octavia mistrem komfirtu a 2,0 TDI je prostě hlučný kadlající motor... Takový 1,6 dCi v novém Meganu je proti tomu opravdu šeptající diesel... oplovu 1,6 jsem ještě bohužel nejel, dealer je daleko... 😐
ale to je nesmysl. mam dve +- stejne tezka auta a ta aastra jede lepe, protoze ma +- v celem spektru otacek motoru vetsi silu a tedy i vykon na kolech. kdyz do obou aut nalozim 500kg nakladu, astra buce mit porad v celem spektru otacek vetsi silu a tedy i vykon a zase nutne pojede lepe. jina situace nastava, kdyz porovnavas auta, ktera jsou primarne jinak tezka - kratky golf 1200kg, nejaky sedan vyssi stredni 1600kg. tam naklad 500kg pomerove vyrazne vice dopadne na lehciho golfa nez na tezky sedan, muze dojit k tomu, ze v prazdnem stavu celkove pruznejsi golf se najednou stane tim pomalejsim vozem. vzdycka jde zejmena o merny vykon, tedy kolik mas koni na kilogram (samozrejme v celem spektru otacek). jiste chapes, ze u stejne tezkych vozu v zakladni konfiguraci se pri pridavani shodnych kil vyhoda jednoho oproti druhemu zmenit nemuze. ostatne nemusis ani pridavat kila, pro simulaci tehoz staci jizda do kopce. asi necekas, ze v kopci bude mit motor octavie oproti te astre najednou navch, protoze ma 4 decky navic...
Větší zatížení může zvýraznit hluchá místa. Obecně větší motor s menším turbem se sbírá z nízkých otáček lépe, než menší motor s větším turbem, a to i přesto, že oba začínají třeba na 1500 otáček a oba mají při 1500 nominálně 30kW - ta nominální hodnota ale odpovídá stavu s již natlakovanou soustavou a roztočeným turbem. Biturbo by mělo částečně tenhle vliv eliminovat, protože sice máš k dispozici méně výfukových plynů, ale také jimi roztáčíš menší turbínu a stačí ti menší flow.
Ono 2.0BiTDI má nominálně taky 500Nm a 176kW, ale fakticky moc nestíhá 160kW 3.0TDI s jedním turbem...
Ono 2.0BiTDI má nominálně taky 500Nm a 176kW, ale fakticky moc nestíhá 160kW 3.0TDI s jedním turbem...
to jsou zase jablka a hrusky. 1) uprimne, ani jeden z motoru nebude mit turbodiru jakou melo legendarni 1,9 tdi. 2) v clanku se bavime o tom, ze motor v astre je pocitove a zaroven objektivne (mereni) zivejsi/vykonnejsi nez ten v octavii. k tomu jen suse konstatuju (a to je fyzika), ze kdyz auta nalozis, na tomto faktu to proste nic nezmeni. astra jede lepe prazdna, pojede lepe i kdyz budou obe auta nalozena (mluvim ciste o motoricke strance veci). ano, muze existovat pasmo otacek (odhad 1000 - 1500), kde ma treba ten motor octavie navrch (nevim, nepise se v testu o tom), ale vzhledem ke konstrukci konkurenta (biturbo) tohle vubec nemusi byt pravda. jinak to dokazes eliminovat podrazenim. ja mam jinak praktickou zkusenost s 2,0 tdi 110 kW a ten motor jede kultivovane a dobre. jeho dynamiku pak srazeji akorat neskutecne dlouhe kvalty (tzn. je potreba podradit). kdybych mel tu moznost volby v jednom voze mezi timto biturbem 1,6 a tdi 2,0, tak volim tdi 2,0. biturbo je nove, konstrukcne slozitejsi, pockam si, jak se bude chovat v case.
0-100 je podle me nejzbytecnejsi mereni. Co nam rekne? To jak dobre nastavenou ma to ktere auto kontrolu trakce, nebo to ktere gumy lepe funguji v te ktere teplote... o motoru ale vypovi pramalo.
Pokud astra zrychluje lepe na 5. i 6. rychlostni stupen a i prez o 10% lehci sestku furt zvladne jezdit s nizsi spotrebou, nejsou motory a vysledek s otaznikem vubec. Tady mam jasno.
Kazdopadne dohledat jak tezkou maji obe auta ctyrku nebude nic slozite. 😉
Pokud astra zrychluje lepe na 5. i 6. rychlostni stupen a i prez o 10% lehci sestku furt zvladne jezdit s nizsi spotrebou, nejsou motory a vysledek s otaznikem vubec. Tady mam jasno.
Kazdopadne dohledat jak tezkou maji obe auta ctyrku nebude nic slozite. 😉
No, to už jsem mohl dohledat já, tady by to byl velmi relevantní údaj. Tedy pro příště,
Martin
Martin
možno nám povie aspoň to, že každý údaj v katalógu je z rozprávok tisíc a jednej noci. Doteraz sa hovorilo len o spotrebe a nakoniec zistíme, že ani zrýchlenie nových áut nie je ružové. Je rozdiel mať zrýchlenie 0/100, 10 s a 12, 5 s. Ten dawnsyndróm, môže byť výraznejší ako sa nám snažia nakecať.
Já mám v tomhle směru však tendenci nevěřit schopnostem lidí, které neznám. Jelikož jsem sám zrychlení měřil, tak vím, jak je řidič důležitý (nemluvě o dalších podmínkách). Nejen z hlediska techniky rozjezdu, ale také z hlediska schopnosti to auto správně nastavit. Byla auta, kde se mi nepodařilo dosáhnout továrního času, ale ještě se mi nestalo, že bych udělal o dvě vteřiny horší čas (nemluvím o zvoraných pokusech).
Pak je tu fakt, že kusy, které jdou do prodeje, bývají citelně těžší než to, co homologovali, a kdo ví, s čím ty hodnoty naměřili a jak konzervativní jsou (dají se zajet lepší než udávané časy).
Pak je tu fakt, že kusy, které jdou do prodeje, bývají citelně těžší než to, co homologovali, a kdo ví, s čím ty hodnoty naměřili a jak konzervativní jsou (dají se zajet lepší než udávané časy).
A 0-100 nie je ovplyvnene prevodmi? 😄 Koho dvojka potiahne az po stovku je vzdy o par desatin rychlejsi ako ten, co musi radit do trojky.
Navyse, daleko vypovedajucejsi udaj je pruzne zrychlenie, to v reale aj vyuzijes.
Navyse, daleko vypovedajucejsi udaj je pruzne zrychlenie, to v reale aj vyuzijes.
Presne tak, proto mi pruzne zrychleni 80-120 (nebo chcete-li klasicke okreskove predjizdeni), coz je mimochodem jedina situace v beznem provozu, kde vyuziji opravdu defacto maximalni potencial vozu (jak my rikame "podlaha" 😄 ), prijde jako mnohem zajimavejsi udaj.
0-100 je hezky statisticky udaj do nejake databaze (kterou asi redaktori zacinaji vytvaret) a vice udaju je vzdy lepsich, ale pruzne zrychleni je z praktickeho hlediska dulezitejsi a "vyuzitelnejsi". Jak casto zrychlujete nekde z 0-100? Mozna tak na dalnici, kdyz byly najezdy na opravovane useky ze stopky.
0-100 je hezky statisticky udaj do nejake databaze (kterou asi redaktori zacinaji vytvaret) a vice udaju je vzdy lepsich, ale pruzne zrychleni je z praktickeho hlediska dulezitejsi a "vyuzitelnejsi". Jak casto zrychlujete nekde z 0-100? Mozna tak na dalnici, kdyz byly najezdy na opravovane useky ze stopky.
Maximální potenciál sice využíváš, ale na nevhodný rychlostní stupeň. Tady je to asi celkem ok, obě auta jsou s manuálním šestikvaltem... ale když se minule srovnávalo pružné zrychlení na šestku u sedmikvaltu se zrychlením na šestku u devítikvaltu, tak to z mého pohledu nedávalo smysl vůbec žádný. U automatu bych to měřil prostě v automatickém režimu, třeba ve všech co jsou k dispozici (komfort / sport)... a ať auto ukáže co umí.
Co na nevhodný stupeň, horší je, že ta metodika vůbec nebere zpřevodování v potaz. Metodika říká, že je to na pětku, tak je to prostě na pětku. Zatímco když to auto budu řídit já a bude mít těžší převodovku, tak budu třeba o stupeň níž. Proto je tohle pro mne o ničem. Normálně se ani nepíše, z jakých otáček to tahali, takže je to úplně k ničemu.
Je to o detailech a prioritách každého z nás. Reálně jsou to obě výborná auta. Astra má určitě lepší sedadla obzvlášť ty příplatková s certifikátem. interiér je nápaditější, než octa ale současně ergonomicky stejně dobrý. Naopak třeba řadící páka u astry a vlastně všech oplů je strašná. Zajímavé by bylo srovnání výkonnějších turbobenzínů 1,4 110 Kw, privátní osoby jistě rádi ušetří 50 000Kč při nájezdu do 20 000 Km je nafta nesmysl. Nepřipravuje redakce i nějaký srovnávací test benzínů?
Prevody vysvetlia len cast rozdielu, zvysok je proste o vykone motorov a udajovom optimizme VW group 8-s
Pozri si otacky na 6. - 2100 vs 2300 to je rozdiel menej ako 10%. Rozdiel v zrychleni je viac ako 20% (12 vs 10)
Pozri si otacky na 6. - 2100 vs 2300 to je rozdiel menej ako 10%. Rozdiel v zrychleni je viac ako 20% (12 vs 10)
No hej, vysvětlí část rozdílu... a bylo by zajímavé vědět, jak velkou část. Papírový rozdíl 8kW / 10Nm nevypadá zase tak dramaticky...
To mas ale jen top hodnoty, dulezitejsi je prubeh a tam by dvouturbo teoreticky (a tady se to mozna potvrdilo i prakticky) melo mit navrch, mozna i dramaticky. Graf z brzdy by napovedel.
350/1500-2250 a 340/1750-3000... to ti popisuje dost podstatnou část výkonového spektra pro naftu, hlavně tedy u 2.0TDI, ale dá se čekat, že u CDTi to po 2250 taky nebude výrazně padat.
Biturbo je jedna věc, objem druhá. Co jsem zatím četl testy 1.6 v CR-V nebo třeba Talismanu, tak to jako nějaká óda na downsizing neznělo... jsem zvědavý, jestli se Opelu povedla nejlepší malá nafta.
Biturbo je jedna věc, objem druhá. Co jsem zatím četl testy 1.6 v CR-V nebo třeba Talismanu, tak to jako nějaká óda na downsizing neznělo... jsem zvědavý, jestli se Opelu povedla nejlepší malá nafta.
Pockat, to ale ctes co ti vyrobce milostive da precist. No, rekneme ze tem rozsahum kdy ktery motor splnuje a co splnuje tak uplne neduveruju (napric znackama) a proto bych radeji meril (i za cenu ze i to mereni z podstaty veci nebude presnost sama).
Jasně, bylo by lepší to změřit.
Sakra ty jses rychlej. >😁 Chtel jsem jeste prihodit edit😒br />
Ja taky od stolu vzdy dam prednost vetsimu objemu, ale dost mozna je tohle test nejlepsi 1,6L vs. ne nejlepsi 2.0L nafty a to pak muze byt vyjimka potvrzujici pravidlo. V tomhle jednom konkretnim nasazenni klidne muze byt 1,6 lepsi volbou, ve vsem.
A ad hondi 1,6. Biturbovou jsem nejel, ale jednoturbova je nejlepsi maly diesel s jakym jsem se kdy projel. Neduni, nezere, na diesel prijemny projev. O level lepsi motor nez koncernova 1.6tdi nebo 1.5dci za me.
Ja taky od stolu vzdy dam prednost vetsimu objemu, ale dost mozna je tohle test nejlepsi 1,6L vs. ne nejlepsi 2.0L nafty a to pak muze byt vyjimka potvrzujici pravidlo. V tomhle jednom konkretnim nasazenni klidne muze byt 1,6 lepsi volbou, ve vsem.
A ad hondi 1,6. Biturbovou jsem nejel, ale jednoturbova je nejlepsi maly diesel s jakym jsem se kdy projel. Neduni, nezere, na diesel prijemny projev. O level lepsi motor nez koncernova 1.6tdi nebo 1.5dci za me.
Ale jo, 1.5dCi i 1.6TDI jsou motory za zenitem, u Renaultu dávno překonané 1.6dCi 96kW, u koncernu ponechané jako základ doplněný o dvoulitry.
A v čem jsi tu 1.6 měl? Z toho co jsem tak porůznu zaslechl je to fajnový motor do Civica, ale v těžším CR-V byly ohlasy lidí, co projeli oboje, dost jednoznačně ve prospěch 2.2.
2.0TDI má v plnotučné specifikaci 140kW, ale i ta 110kW verze je slušný standard. To biturbo padá někam doprostřed a já věřím že může být (stejně jako silnější dCi) celkově lepší než ten slabší dvoulitr, je jen otázka o kolik (a jak dlouho, ale to bych sem netahal).
A v čem jsi tu 1.6 měl? Z toho co jsem tak porůznu zaslechl je to fajnový motor do Civica, ale v těžším CR-V byly ohlasy lidí, co projeli oboje, dost jednoznačně ve prospěch 2.2.
2.0TDI má v plnotučné specifikaci 140kW, ale i ta 110kW verze je slušný standard. To biturbo padá někam doprostřed a já věřím že může být (stejně jako silnější dCi) celkově lepší než ten slabší dvoulitr, je jen otázka o kolik (a jak dlouho, ale to bych sem netahal).
Prave v civicu to bylo. K tomu autu sedel dokonale: auto nebylo tezke na cumak, vykon na takove to normalni presouvani dostatecny, spotreba pod 5 v kazdem rezimu, kultivovany chodem, prubehem a na pomery dieslu i zvukem.
Ale verim ze v CR-V to musi byt bida, na to stacit nemuze.
Ale verim ze v CR-V to musi byt bida, na to stacit nemuze.
Jj, Taisman mě výkonově spíš zklamal- moje +- stejně těžké auto má stejný výkon, automat tomu mému taky sežere víc než dvojspojka Talismanu, a jede určitě (pocitově) hůř, než moje ojetina s 200tkm.
Mluvíš o 1.8TSI proti 1.6TCe? Nebo máš nějakou ojetinu v naftě 😄 ?
1,8tsi vs. 1,6Dci - 118kw oba.
Hmmm... trošku srovnání napříč věky a palivy, ale jo, i tak dík za report 😄 .
No, optikou věku a paliva by měl být Talisman jasně lepší. Krouťák 380 vs. 250...A rozhodně se nesnažím obhajovat svoje auto. Talisman byl pro mě velký favorit. 😄
Už není? Zkusil bych to TCe, ono s tím palivem je to složité... krouťák má nafta sice větší, ale pak nahoře umře, takže ve finále ten rozdíl 250 vs. 380 nemusí nic znamenat.
Průšvih je, že Talisman nabídne silnější TCe jen v top výbavě... ale možná by stála za zkoušku i ta slabší TCe, ona má skoro stejné dynamické parametry jako to silnější dCi a než projezdíš 75t...
Průšvih je, že Talisman nabídne silnější TCe jen v top výbavě... ale možná by stála za zkoušku i ta slabší TCe, ona má skoro stejné dynamické parametry jako to silnější dCi a než projezdíš 75t...
Možná počkám na kombíka se slabším benzínem, ale bojím se, že na šourůmech stejně nebude žádný benzín. Asi to vyhraje zase nějaká lepší ojetina. Mokrý sen by byl (A6), rozum mě krotí 😄
A jinak jízdně se ti Talisman líbil?
Jo, příjemný auto, převodovka taky dobrá, a kupodivu i dotykáč hezky reagoval. I když tlačítka jsou tlačítka. Jen sezení! Asi se budu opakovat, ale- mám 170cm, a na pedály jsem dosáhl až v nejvyšší poloze sedadla, kdy jsem měl hlavu těsně pod stropem! To jsem nikdy nezažil. Naštěstí manuální sedadla bez problémů. Stěžoval jsem si na to u M6, ale tohle byl naprostý extrém. :no😒br />
Podvozek kupodivu žádný kostitřas, i přes 19".
K 1,8 TSI byl automat klasický a ne dvouspojkové TSI? 😲 Kamarád měl k 1,8 TSI 118 kW v Oktávce DSG, vím to, protože jsem ho vezl, když mu kleklo a auto měl v servisu.
Každopádně bacha na pocity, Talisman je značně jinak odizolován a odhlučněn oproti tomu tvému, tedy lépe... a to se pak hodně stírá. Taky jsem si říkal jednou s 1,2 TCe v Meganu, že to vůbec nejede a ejhle jsem tam měl 130 při pocitu 100... 😉
Každopádně bacha na pocity, Talisman je značně jinak odizolován a odhlučněn oproti tomu tvému, tedy lépe... a to se pak hodně stírá. Taky jsem si říkal jednou s 1,2 TCe v Meganu, že to vůbec nejede a ejhle jsem tam měl 130 při pocitu 100... 😉
No lenze on asi hovori o svojej A4 s multitronicom (CVT)... 😉
Takze tam ani nejake odhlucnenie asi nehra rolu, teda aspon nie v prospech Talismanu >😒]
Takze tam ani nejake odhlucnenie asi nehra rolu, teda aspon nie v prospech Talismanu >😒]
>😁 :yes: byls o pár sekund rychlejší
a ty si bol teraz trochu rychlejsi - nechcel som hned bonzovat tvoju garaz, ale ked som videl ze aka krivda sa ide na nej pachat, tak som proste nemohol ! >😒] >😒] >😒] >😒]
Ale keby si chvilu pockal, tak by som po tom tvojom prispevku ten moj zeditoval... 😉
teraz meskam - viem, bol som prispiet podakovanim sa Hamovi za video a ku 1.5 TSI. 😉
Ale keby si chvilu pockal, tak by som po tom tvojom prispevku ten moj zeditoval... 😉
teraz meskam - viem, bol som prispiet podakovanim sa Hamovi za video a ku 1.5 TSI. 😉
že oktávka má papírově lepší zrychlení než astra, ale po usednutí redaktorů za volant se všichni shodují, že je to naopak. A to jsem si myslel oproti spotřebě a emisím /ke je prostor pro čachry/, že údaj zrychlení je jeden z posledních, který se nefalšuje, protože se dá jednoduše změřit se stopkami. ;-\
Měří se to složitě, u manuálu pouštíš motor přes spojku z nějakých otáček, musíš trefit správnou míru prokluzu kol... není problém mít rozptyl z několika jízd +-1s i v případě, že to vyloženě nezkazíš.
Aj pri merani zrychlenia sa da cachrovat. Napriklad sa to robi na "holatku", s minimalnym mnozstvom vybavy (a teda nizsou hmotnostou). V tomto je Skoda fakt dobra, dokaze ponukat fakt "socka-edisn"...
Inak doplacat u auta za ~600 litrov za el.stahovanie okien vzadu je trapnost. To same tempomat! Ved auto s >100kW dieselom je ako stvorene na dialnice...
Inak doplacat u auta za ~600 litrov za el.stahovanie okien vzadu je trapnost. To same tempomat! Ved auto s >100kW dieselom je ako stvorene na dialnice...
Pro zrychlení neexistuje žádná závazná norma, na rozdíl od výkonu nebo spotřeby (i když by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby VDA něco mělo). A vždy tu bylo otázkou, jak moc se kdo bude snažit a jak moc bude kdo konzervativní. U Porsche se například říkalo, že je konzervativní a nechává čísla vyšší, aby jich bylo snadnější dosáhnout. A vybavuji si případ, kdy bylo naměřeno o více než sekundu méně, než udával výrobce - byl to snad Peugeot, nebo Citroën, v hlavě mám ten rozdíl (ten mne dostal), ale auto se už vytratilo (nezajímavé 😉 ) - proč by někdo udával o tolik horší čas. Je samozřejmě možné, že někdo udělal chybu a čas měl být udaný jiný.
Výsledek je, že si tabulkové hodnoty tolik neberu. Když vypadají dobře, tak nečekám, že realita bude lepší, a když vypadají špatně, tak se snažím auto neodsuzovat.
Výsledek je, že si tabulkové hodnoty tolik neberu. Když vypadají dobře, tak nečekám, že realita bude lepší, a když vypadají špatně, tak se snažím auto neodsuzovat.
Ja si jen neodpustim poznamku k vabavam.
Octavia za 600k bez tempomatu a zadnich elektrickych oken v serii. To bych blil velebnosti. Na druhou stranu, pravem za to "dostala" body.
Absence autoklimy u astry v teto vybavove linii je pro me taky nepochopitelna (jen blazen by kupoval - tento - stupen dynamic na ukor - vyssiho - innovation pri minimalnim rozdilu ceny).
Octavia za 600k bez tempomatu a zadnich elektrickych oken v serii. To bych blil velebnosti. Na druhou stranu, pravem za to "dostala" body.
Absence autoklimy u astry v teto vybavove linii je pro me taky nepochopitelna (jen blazen by kupoval - tento - stupen dynamic na ukor - vyssiho - innovation pri minimalnim rozdilu ceny).
Asi tak, Astra má opravdu ceník poskládaný tak, že Innovation vychází nejlépe a hlavně velmi dobře. Octavia má ale taky autoklimu až od nejvyšší výbavy Style, jenže ta je už za opravdu velké peníze, reálně 564.000 vs. 648.900. Pak si jedině můžeš nějak dovybavit a poskládat Fresh, ale to už by se musely porovnávat detailně výbavy.
Příplatek za automatickou klimu je ale v obou případech podobný - 15.000 vs. 18.100.
Příplatek za automatickou klimu je ale v obou případech podobný - 15.000 vs. 18.100.
Jen technická... ono to u Opelu není tak, že je Innovation vyšší výbava, stojí s Dynamic spíš vedle sebe, Dynamic je orientovaná na sportovní doplňky. Innovation je stejně jako Dynamic založena na Enjoy. Ale souhlasím, že Innovation vychází líp.
To je tak, ako kedysi s autoradiom: Kde-kto ti ho ponukne v zakladnej vybave, ale len Skoda ti da moznost ho nemat! A takisto len Skoda ti da moznost mat u auta za 600 litrov vzadu svihadla! Mozno mysla na decka, aby sa s nimi hrali...
😄
😄
Co je na tom proboha chválihodného?
Asi chápu, kam míříte, také mám raději tlačítkovou klasiku než čím dál rozšířenější displeje a rozhraní. Tady jsem to vztahoval k předchůdci, kde to bylo dost peklo, tlačítek hodně, navíc podobné velikostí, takže z tohoto pohledu mi redukce přišla opravdu chvályhodná,
Martin
Martin
Souhlas, minulé generace Aster, ale i Insignií byly královstvím tlačítek, tohle je jedině plus.
Ano, množství kontroly pomocí fyzických tlačítek byla přednost předchůdce, kterou jsem uváděl vždy mezi prvními. Všechno hezky okamžitě přístupné, ně nějaké pomalé brouzdání skrz několik menu v pomalém a nepřesném infotainmentu ovládaného přes dotykovou obrazovku.
Nevidím jedinou nevýhodu takového tlačítkového ráje, vyjma užívání zcela novým uživatelem.
[odkaz]
Nevidím jedinou nevýhodu takového tlačítkového ráje, vyjma užívání zcela novým uživatelem.
[odkaz]
To, že to tak nevidíš ty subjektivně je fajn vědět, ale tím to hasne 😉
O estetice se nebavím a efektivita subjektivní není.
Nebavím se o estetice. Radši osobně 2x 'tuknu do obrazovky než se dlouhý vteřiny dívat na tlačítkový gruppensex á la předchozí generace Opelů, nebo např i Panamera.
Pokud v autě jedeš jen předváděcí jízdu, pak určitě. Pokud je auto tvoje, tak snad během pár dní víš, kam sáhnout. Já souhlasím s A-cosi A-cosi.
Ne že by Panamera neměla nějaký ten tlačítkový přešlap (viz tlačítko výstražných světel), na tohle si však člověk zvykne. Podstatné bylo, že byla tlačítka v Opelech slušně seskupená. I když už jsem v žádném dlouho neseděl, pamatuji si, že jsem to chválil.
Stejně jako si časem zvykneš na jednotlivé obrazovky/ menu palubního systému a víš, kam budeš muset sahat/ o kolik budeš muset otočit ovladačem.
Stejně jako si časem zvykneš na jednotlivé obrazovky/ menu palubního systému a víš, kam budeš muset sahat/ o kolik budeš muset otočit ovladačem.
Dobry den,chcem sa opytat na o zlepsenie komfortu jazdy u octavie a ze uz skoro zmizlo buchanie zadnej napravy.Jedna sa u teto octavie o nejaky facelift,ked pisete ze sa podvozek postupne doladil? Dakujem.
Mám novou dva měsíce a budu ji vracet. S takovým žebřiňákem jsem ještě nejezdil. A to je na 16" kolech. Navíc tvrdé sedačky, vše se tedy dokonale přenáší do těla. A to mám za dvacet let šestou a tímto s Octávkama končím.
Ja ju mam tiez na 16" kolech a je to strasne.Zaujimalo by ma ako ju doladili ked pisu ze zlepsenie o triedu komfortnejsie a tichsie aj na 18" kolech.Ak niekto vie o co sa jedna tak piste.
Tipoval bych to na podvod se zapůjčeným vozem. Nechce se mi věřit, že by se redaktoži snížili k takové lži. Mám sice lift, ale jel jsem se stejním combi také dva měsíce starým a bylo to sice lepší, ale komfort si představuji jinak.
hele a kde ti po dvou mesicich vezmou auto zpet? to by me zajimalo, kdyz ji hodlas vracet. mmch. jaky je to mesic a rok vyroby? ja jen aby to nebyla 4 roky stara ojetina..
jinak ale ano.. komfort v nizsi stredni asi budes hledat marne. ja mam zkusenost s o3 z prvnich.. pak asi po roce nebo dvou od zahajeni vyroby.. a pokrok tam byl. ale urcite ne ze bych mlaceni a odskakovani zadku stale nspovazoval za problem. ted ubehly dalsi dva roky.. nevim, nemuzu soudit. vylozene komfortni to auto urcite nebude ani ted, ale urcite to berou prizmatem nizsi stredni tridy.. kde komfort proste budes hledat marne.. nebo na jine urovni nez o tridu vys. navic pokud to auto ma dobre jizdni vlastnosti - a je celkem komfortni. asi mubodpusti to celkem.. muzes mit rozeklou komfortni zabu ud Kie.. ktera je ale jinak v zatackach tragicka.. musis mit hodne aut na porovnani. abys vedel co je tridni standard.. kde je optimalni kompromis.. o tom to jejich hodnoceni asi bude. at si rika kdo chce co chce.. malokdo toho projede( nerikam najede) tolik jako moto novinar a malokdo ma srovnani.. verim jim vic, nez anonymnim pisalkum v diskuzi.. kteri ani nevi o cem vlastnepisou. ale nakonec je stejne treba realna zkusenost. Okte v podstate staci.. kdyz uz to nebude do oci bijici slaba stranka.. a nevidim duvod proc by v ramci torzek postupnym ladenim nemohla patrit na vrchol.
jinak ale ano.. komfort v nizsi stredni asi budes hledat marne. ja mam zkusenost s o3 z prvnich.. pak asi po roce nebo dvou od zahajeni vyroby.. a pokrok tam byl. ale urcite ne ze bych mlaceni a odskakovani zadku stale nspovazoval za problem. ted ubehly dalsi dva roky.. nevim, nemuzu soudit. vylozene komfortni to auto urcite nebude ani ted, ale urcite to berou prizmatem nizsi stredni tridy.. kde komfort proste budes hledat marne.. nebo na jine urovni nez o tridu vys. navic pokud to auto ma dobre jizdni vlastnosti - a je celkem komfortni. asi mubodpusti to celkem.. muzes mit rozeklou komfortni zabu ud Kie.. ktera je ale jinak v zatackach tragicka.. musis mit hodne aut na porovnani. abys vedel co je tridni standard.. kde je optimalni kompromis.. o tom to jejich hodnoceni asi bude. at si rika kdo chce co chce.. malokdo toho projede( nerikam najede) tolik jako moto novinar a malokdo ma srovnani.. verim jim vic, nez anonymnim pisalkum v diskuzi.. kteri ani nevi o cem vlastnepisou. ale nakonec je stejne treba realna zkusenost. Okte v podstate staci.. kdyz uz to nebude do oci bijici slaba stranka.. a nevidim duvod proc by v ramci torzek postupnym ladenim nemohla patrit na vrchol.
Tak třeba Mazda 3 komfortní určitě je, a rozteklá žába to není.
Stejně tak Focus , ktery ma dokonce kultivovanějši podvozek než G7. Navic u G7 je oproti předchozimu G6 znat , že neni tak dobře odhlučněna motorova čast , naopak o něco lepe ma odhlučněny podvozek. A takova Octavia na tom lepe rozhodně nebude spiš naopak. Ty MQB platformy nejsou zřejmě uplně OK když i 308 funguje lepe než G7 s traverzou.
A lift, nebo kombik? Vytky se totiz od zacatku tykaly hlavne liftbacku.
rozdil to asi byt muze a znacny.. ja mel Supa 2 lift. ok.. ale komfort spis nic moc. S O3 z prvnich let se to nedalo srovnat, ale mlatilo to.. no.. dostal jsem kombika.. uz ne noveho, ale s 250 tis km na hrbu, takze pocitam ze uz asi s tlumici z druhovyroby.. no. rozdil v komfortu je NESKUTECNY, pokud mi nekdo bude tvrdit, ze Sup 2 je prkenny.. svezu ho v tom svem. Nevim co s tim kdo co udelal nebo co tam dal za dily, rozdilna karoserie take muze byt znat.. ale jak jine auto. A vite co je vtipne? Ze to auto drzi jak das. Mel jsem ruzna auta vcetne BMW.. ale s ZADNYM jsem se neodvazil rezat zatacky tak jako s timhle kombikem.. neco muze delat ze vzadu mam sirsi gumy nez na predku a je znat ze zadek vic lepi.. sranda cislo tri.. je to 1.6TDI 77kw bez ESP.. takze zaroven nic neubira v zatackach vykon a mozna i nejake chybejici kilo na predku stoji za mensi nedotacivosti.. vykonem to je samozrejme chcipak, ale v zatackach, samo hlavne po Praze si to fakt uzivam a jen doufam, ze az nahodim letnaky, neprijde to o nejaky "magicky" balanc..
Já ti to klidně tvrdit budu a má konkurenci se nechyta. Hlavně na to tvoje nenavidene Mondeo a vyloženě miluje diry... Zvlášť když máš vzadu pasažéry nebo naložený kufr.... To si pak říkáš jestli ti neupadlo kolo. Auto má 150tis a pravidelně servisovane ve škodovce
Edit: už chápu tvůj fanatismus a snahu si obhájit svou, nebo firemní garáž 😊 Tak si to pochval a nekydej hnůj na auta kteryma si nikdy nejel 😊
Edit: už chápu tvůj fanatismus a snahu si obhájit svou, nebo firemní garáž 😊 Tak si to pochval a nekydej hnůj na auta kteryma si nikdy nejel 😊
uz meles paty pres devaty. bavili jsme se o interieru. kdyz jsi ted od Supu 3 presel k 2.. tak schvalne porovnej interier Supa 2 s predeslou generaci Mondea.. Sup je proti nemu premie 😄 A ze by soucasna generace Mondea nejak stahla naskok.. no pokud, tak velmi mirne. Furt je to spara 5mm na jedne strane, centak na druhe, levne plasty a stejne neduhy jako v minulosti. Ted u Mondeo prislo i svou hlavni zbran, jizdni vlastnosti. V tech mu to Sup natre a s DCC umi byt dostatecne komfortni.
Mluvil si tu o supu 2 ty tak jsem reagoval. Ale když jsem si přečetl jak rezeš zatáčky v supu s tdi a nic lepšího si neridil a ustal můj upřímný záchvat smíchu, tak už nemám nějak co dodat >😁 další diskuze by byla zbytečná 😄 ale na tu prémii bych se rád podival.... Ty máš nějakýho supa co má zakazkovej interiér ?
hele bud nechapes psany text ale spis si to prekrucujes podle sveho a vidis tam co chces videt, jako ty udajne poznamky v testech tady na auto.cz o tom, ze materialy jsou stejne u Octy i Superbu. To je nebetycna lez a ztezi by to napsal jeste k tomu novinar ktery asi narozdil od tebe umi rozeznavat. sam jsem psal ze po presednuti z jednoho Supa (mmch r.v.2015, jeden z poslednich kousku ) do jineho, s ctvrt mega na hrbu, byl jsem prekvapeny zcela rozdilnym konfortem jizdy, to budou mit za nasledek vymenene dily na podvozku, asi nejaka druhovyroba ale i jizdnich vlastnosti. To muze byt dano kombinaci pneu, lehciho motoruvepredu i absenci otravneho ESP. Je to prime porovnani dvou kusu tehoz auta, hned po sobe. Prvni, zcela novy kus opravdu prkeny a jezevcikovity.. druhy mnohem komfortnejsi a jizdne jistejsi.
Ne, nic zakazkoveho nemam. Proste plasty, jejich zpracovani, kvalita a slicovani jsou UPLNE nekde jinde nez u minuleho Mondea. A tyhle veci se se stupnem vybavy nemeni. Ze vytahujes nejaky jeden mekceny plastik.. mi pripomina kauzu vyplni dveri u O3.. neco si proste najit musis i kdyz je to uplna kravina.
a mimochodem.. pokud mas vzadu dva lidi a plny kufr.. auto se vetsinou chova jak je zatizene daleko komfortneji.. to pak i u O3 s torzkou bylo mlaceni zadku ta tam..
Ne, nic zakazkoveho nemam. Proste plasty, jejich zpracovani, kvalita a slicovani jsou UPLNE nekde jinde nez u minuleho Mondea. A tyhle veci se se stupnem vybavy nemeni. Ze vytahujes nejaky jeden mekceny plastik.. mi pripomina kauzu vyplni dveri u O3.. neco si proste najit musis i kdyz je to uplna kravina.
a mimochodem.. pokud mas vzadu dva lidi a plny kufr.. auto se vetsinou chova jak je zatizene daleko komfortneji.. to pak i u O3 s torzkou bylo mlaceni zadku ta tam..
Tohle nemá fakt smysl 😄 v Mondeu si zjevně neseděl, natožpak abys ho řídil a to platí i o jiných konkurentech, které podrazujes superbu. Nebo si jen chudák co ho stve, že jeho škodovka není ve všem nejlepší a proto to cpe lidem okolo jak je to vyjmecne auto.... A dvojkovej Superb je podvozkove ve srovnání s konkurencí spíše podprůměrný auto. Mimo jiné bych ještě mohl vytahovat další kvalitativní nedostatky ( máme jich v práci dost na posouzení + auta u kamarádů)... ale to bysme to nikdy neukončili, protože bys nepřiznal ani jednu prasklou žárovku 😄 Bez si řezat zatáčky po Praze a okrsku nech těm lowcostovym Fordum, Oplum a Mazdam 😄
Poslední generace Mondea je těžký podprůměr a poslední volba na okresku, protože je na tom s agilitou podvozku prachbídně, ve srovnání s Talismanem a Supem, což jsou ve třídě průměrná auta v agilitě doslova pohořelo, nejpomalejší jak ve slalomu (Mondeo 61,7km/h, Talisman 64,4 km/h, Sup 63,7 km/h) tak ve dvojitém vyhýbacím manévru (Mondeo 126,5 km, Talisman 129,8 km/h, Sup 129,8 km/h).
[odkaz]
A poslední generace Focusu je v agilitě doslova propadák, při zatížení auta se jízdní vlastnosti tak rozhodí, že nezvládá ani běžný losí test, který s prstem v nose dělají i low-cost modely a třeba Pulsar je na tom o dvě galaxie lépe. Doby, kdy Focus neohroženě ve třídě kraloval agilitou jsou nenávratně minulostí.
[odkaz]
[odkaz]
A poslední generace Focusu je v agilitě doslova propadák, při zatížení auta se jízdní vlastnosti tak rozhodí, že nezvládá ani běžný losí test, který s prstem v nose dělají i low-cost modely a třeba Pulsar je na tom o dvě galaxie lépe. Doby, kdy Focus neohroženě ve třídě kraloval agilitou jsou nenávratně minulostí.
[odkaz]
Ještě jsi zapomněl napsat, že to testoval VW-Fanboy Sebastian Renz. Ten arogantní styl psaní toho testu je příšerný. Ve Francii se v testech s ničím podobným nesetkáš.
Nejde o text testu, ale o naměřená data v handligu Mondea, tady je další test, kde poslední generace Mondea skončila ve schopnosti projet kuželky nebo handligovou dráhu beznadějně poslední. Mondeo poslední generace je co se týče jízních schopností velmi slabé.
[odkaz]
[odkaz]
Než začneš psat blaboly , tak si prvni zjisti proč tento članek vydala akorat novinařska žumpa v podobě Atofora. A co přesně znamena popis u videa. Pak si najdi srovnavaci testy , kde se porovnava slalom a handling ty propadaku.
Myslím, že Teknikens Varld není žádná žumpa a jeho testy uznávají všichni
[odkaz]
A zdaleka ten test nepublikovalo jenom Autoforum
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
A zdaleka ten test nepublikovalo jenom Autoforum
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Měl jsem na mysli u nas. Žumpa je předevšim autoforum , shoda okolnosti , kdy se v tomto čase na jinem webu o něm nelichotivě hovoři.
Zjisti si fakta a pak pohovoř , včetně toho jak na tom součastny Focus je , ale to se ti zbouraji koncernove babovičky.
Zjisti si fakta a pak pohovoř , včetně toho jak na tom součastny Focus je , ale to se ti zbouraji koncernove babovičky.
Stěžovat si běž Teknikens Varld, jak se hovoří o Autoforu je zcela irelevantní k tomuto problému.
Že jsi natvrdli , už jsem poznal , včetně toho , že hltaš předevšim čisla z tabulek. Na Teknikens Varld si neni proč stěžovat , dokonce se omluvili.
Projed se 😄 hlavně fokusem, ale jestli si nepostřehl porovnáváme minulý sup s minulým mondeem 😄
Ja se divim , že ještě teď je někdo schopny tento nesmysl vytahnout , ale u Gvick2 se nedivim. Jen trochu upřesněni , když Jandovi bylo vysvětleno jak se věci maji včetně dukazu tak najednou přestal komunikovat , do te doby odpovidal jedna baseň.
No v textu se píše, že je Ford v handlingu lepší než Renault zejména díky lepšímu řízení... a taky tím Mondeo získalo druhé místo před Talismanem.
Jen tak na okraj... je to další test, kde 1.6dCi 118kW nestačí na 2.0TDI 110kW.
Jen tak na okraj... je to další test, kde 1.6dCi 118kW nestačí na 2.0TDI 110kW.
To nebyl test, ale propaganda. I tak byl Talisman ve slalomu a vyhýbacím manévru nejlepší. Docela zajímavé by bylo, kdyby to testoval někdo normální. Dle toho arogantního textu snad i ty poznáš, že nešlo o nestranné srovnání. 😄
jasne.. vsechno je propaganda.. vsechno je zaplaceny. skoda, ze lidi co evidentne odjezdeno maji a maji i porovnani.. vetsinou maji jine postrehy nez netovi honibrci. pokud neco neni podle vasich predstav.. jednoduche. je to cinknute >😁 >😁
To jsou pocity vs tvrdá realita, Mondeo je pocitově lepší (má lepší řízení, Talisman jej má hodně odtažité), ale tvrdá fakta ukazují, že když dojde na věc (rychlost v oblouku) tak na Talisman nestíhá a to docela výrazně.
protoze citlivost ani dojem z rizeni rychlost nedela.. nema to nic spolecneho. to si pak jen fanda mysli jak s nejakou mazdou nereze zatacky.. nez ho nejaky "tupy" golf, audina nebo i ta oktavka z te zatacky nevytlaci 😄 ti co na to uz prisli.. budou tvrdit.. ze radsi nez za kazdou cenu rychle.. si to rizeni uzijou.. i kdyz pomaleji.. podle gusta.. Renaulty jsou * zvlast kdyz slysis ze s 4c jeste nedokaze jednu a tu samou zatacku projet dvakrat stejne.. ale koncernovy auta.. ktery se nejcitlivejsim rizenim zrovna nevyznacuji.. uz hezkych par generaci, kdyz dojde na casy a mereni, patri k tomu nejrychlejsimu a i Fordy a Mazdy, ktrrx navic nemaji poradne motory k prekvapeni nechaji za sebou..
Ne tak úplně... abys mohl jet na hranici možností auta, musíš tu hranici najít. To samozřejmě není problém, pokud to děláš s kuželkama někde na letišti a máš na to celý den, ale šance projet na okresce zatáčku na hranicích možností auta jsou skoro nulové, pokud tamtudy nejezdíš každý den do práce.
U Mazdy se spekulovalo o tom, že horší výsledky z jízdních disciplín (brzdy, slalom) jsou dané horším továrním obutím... ale nějak jsem to nezkoumal, na autozeitung.de se uvádí i značka obutí tak se to dá zkontrolovat.
U Mazdy se spekulovalo o tom, že horší výsledky z jízdních disciplín (brzdy, slalom) jsou dané horším továrním obutím... ale nějak jsem to nezkoumal, na autozeitung.de se uvádí i značka obutí tak se to dá zkontrolovat.
tech testu kdy koncern kdyz dojde na objektivni udaje zatopi "sportovnejsi" kobkurenci je ale vic. a koresponduje to i s realitou - kde clovek zjisti, velmi snadno, ze dynamicke schopnosti podvozku jsou si dnes dost podobne a mnohem vic zalezi na ridici. reci ze koncern jde po tecne ze zatacky ven atd. pak opravdu pobavi. limity aut jsou si velmi blizko a vic zalezi na ridici a takovem pomeru vykonu k hmotnosti auta a prubehu vykonu a kroutaku.. kde treba Mazda se svymi tragickymi atmosferami hraje smutecni pruvod a realita bude takova ze nejsilnejsi Mazda 3 nebo 6 nakonec bude mit hodne co delat udrzet tempo s prostrednimi motorizacemi TSI. a zas naopak, vykonejsimu 2.2 dieselu asi tezko bude stacit slabsi 2.0 TDI..ty rozdily jsou opravdu male a ty co jsou jsou dane jednoduchou fyzikou. Nic vic, nic min, zadne zazraky se nechovaji. Par borcu s Mazdou nebo Fordem ci BMW co si uzivali sjezd z okruhu ci dalnice jsem uz popotlacil i s tou blbou Oktavkou. To si vzdy uzivam, kdyz na nejakeho takoveho "petrolheada" narazim, z me zkusenosti tyhle auta ridi lidi.. kteri moc ridit neumi.. jen si to mysli.. stejne jako ze Mondeo je nejak sportovni.. jo mozna predminula generace ST220.. 15 let zpet >😁 Dnes je to o ridici a vykonu.. jinak ta auta snesou to podobne. A to ze ridit Mazdu je zabavnejsi.. ok.. ale az te vyklepne prvni Passat nebo Okta resp. neujedes ani uplne prumerne motorizaci.. asi to zamrzi. A pokud v tom budou stejne schopni ridici.. presne tak to dopadne.
Teda, možná jsem nechápavej- nevylučuju- ale neplácáš se v tom nějak? Nejdřív dají Fordům, Mazdám, Renaultům na zadek podvozkově i "tupé" VW a Audiny, a pak píšeš, že jsou vlastně stejný a záleží na řidiči (což je asi blíž realitě). To, že v zatáčce naháníš s oktou lepší auta bude asi řidičem a ne jen dokonalostí koncernového podvozku.
Jinak- mimo přímý závod mi přijde důležitější řekněme pocit jistoty a zábavnost, než suchý lepší čas u "tupého"auta.
Jinak- mimo přímý závod mi přijde důležitější řekněme pocit jistoty a zábavnost, než suchý lepší čas u "tupého"auta.
ty rozdily jsou ve vysledku minimalni. o to mensi na normalni silnici, kde vzdy dojde v prvni rade na limity ridice.. nepojede nic nikoho a dokonce i pokud to vezmeme z hlediska vykonu.. abys nekomu zmizek v dali - mimo nejakou dalnici.. potrebujes desitky ne li stovky kw navic.. celou dobu mluvim o tech predstavach jak s Mondeem vyskolis nekde na zakroucene silnici Suoperba apod. Naivni. Pokud, bude to neschopnym ridicem. A to mluvim klidne i o te minule generaci Supa ktera opravdu nebyla etalonem jizdnich vlastnosti.. natoz tom soucasnem. To jsou naivni predstavy lidi kteri moc nevedi o cem mluvi.
Takže, k tomu interiéru tady, sorry, že jsem nemohl vrátit protiůtok dřív, ale na mobilu jsem to nechtěl hledat 😒br />
[odkaz]
[odkaz]
😉 já mám zkušenost se stejným vozem, jako je ten LaK z prvního testu, jen v hnědé metalíze, jen bych tolik nehanil sedačky. Dvojkový superb je to stejný proti Mondeu i Passatu, interiér Octavie 2 (kterou tu nadřazuješ také Mondeu) je sice kvalitní, ale po faceliftu už je vidět šetření, kde dříve byly měkčené plasty, jsou tvrdé a že jsem se s ní taky něco najezdil, jedna byla v rodině a druhou jsem měl dříve služební. U MK IV záleží i na konfiguraci, uznávám, že nejlevnější verze nejsou nejkrásnější, ale podívej se na Superb v základu, to je taky hnus fialovej, že nejedna Fabie ho přebije. Navíc Mondeo v základu nevypadalo nikdy tak zoufale, jak Octa či Superb v základu (hlavně v trojkové generaci Octavií je ta Active hodně ubohá). Ve vyšších výbavách mimo Ghia (to je velký fail s tím "dřevem"), jsou Mondea kvalitně zpracovaná, nic tam nevrže (což u Oktávek a Superbu II jsem zažil ve větší míře) a je tam větší procento měkčených plastů.... těžký boj vid? >😁
Jízdní vlastnoti Octy II jsou slušné s benzínem (hlavně po Fl, před Fl je to takové nijaké auto), ale podvozek za dobovým Fordem hraje třetí housle, s těžkým TDI to už taková sláva není a mimo dálnici a okrsku to neni auto, s kterým se nadšeně vrhneš na klikatou okrsku.
Superbu II se do zatáček taky extra moc nechce, jak jsem psal, služební mám 2.0 TDI 125Kw, na dálnici, kde není horší povrch se to dá, motoricky to celkem solidně polyká km, ale cestování ve 4 (jednou jsme nouzově jel i v 5ti a to je peklo pro ty vzadu, jak je auto úzké), to až překvapivě ztratí výkon, což jsem nepozoroval ani u slabších 103Kw TDI, nebo stejně motorizovaných Mondeí TDCi, či třeba podobně výkonných Dci v Laguně a díry jsou hodně znát.... 150 tisíc najeto r.v. 2009, liftback.
Takže i když si velkej borec a dáváš si na sjezdu z dálnice i BMW, nemusí to být vždy o autě, ale i řidiči... já často takové pablby ve vylítaných superbech nechám zavěsené za sebou, ať si to projedou hezky dle předpisů 😉 A to jsem si jistý, protože jsem to mockrát srovnával, že je daleko příjemější ty táhlé zatáčky řezat s čtyřkovým Mondeem, než s dvojkovým Superbem či dvojkovou Oktávkou 😉.
Co se týká nové Mondeo vs nový Superb, jízda v Mondeu je sice plavnější, než dříve, ale auto je jisté, jedinou pravdu, co si napsal, že sportovní bylo možná tak MK III 220 ST, ostatní je prostě pořád normální auto a rozdíly jsou minimální, tedy ve schopnosti jezdit rychle, ale jak psal Karel, je to i o tom, v kterém autě je ti to příjemné. Mondeo standartně ale nabídne až skoro prémiový komfort a odhlučnění a navíc... víš, že se dá taky koupit s adaptivním podvozkem? 😉 Interiér až na ten rámeček na středovém panelu, co se tak lidem nelíbí, je velmi dobrý... tohle bych naspal i o faceliftované Mazdě 6 (předpokládám, že tu si taky nevyzkoušel) či Insignii.... Rozhodně v těchto autech nemáš pocit, že by se šetřilo v takové míře, jako v Superbu III ač je to jinak z exteriéru velmi povedené auto...
Už mne unavuju tu mluvit do větru, protože ty si stejně pomeleš tu svojí i když tě ubiju tisícovkou argumentů... smiř se s tím, že za Superba tě tu nebudem nosit na rukou ani když vytlačíš stovky bavoráků v zatáčkách.... A poradím ti snad jen to, aby ses vydal k dealerovi Fordu, Mazdy, nebo kohokoliv jiného a zkusil se podívat, jak se to dělá jinde, třeba pak pochopíš, že Superb neni o nic lepší, nebo horší a každé auto má své.... a třeba pak z tebe nebude jen internetový zaslepený plácal...
P.s. Ty jsi taxikář vid?
[odkaz]
[odkaz]
😉 já mám zkušenost se stejným vozem, jako je ten LaK z prvního testu, jen v hnědé metalíze, jen bych tolik nehanil sedačky. Dvojkový superb je to stejný proti Mondeu i Passatu, interiér Octavie 2 (kterou tu nadřazuješ také Mondeu) je sice kvalitní, ale po faceliftu už je vidět šetření, kde dříve byly měkčené plasty, jsou tvrdé a že jsem se s ní taky něco najezdil, jedna byla v rodině a druhou jsem měl dříve služební. U MK IV záleží i na konfiguraci, uznávám, že nejlevnější verze nejsou nejkrásnější, ale podívej se na Superb v základu, to je taky hnus fialovej, že nejedna Fabie ho přebije. Navíc Mondeo v základu nevypadalo nikdy tak zoufale, jak Octa či Superb v základu (hlavně v trojkové generaci Octavií je ta Active hodně ubohá). Ve vyšších výbavách mimo Ghia (to je velký fail s tím "dřevem"), jsou Mondea kvalitně zpracovaná, nic tam nevrže (což u Oktávek a Superbu II jsem zažil ve větší míře) a je tam větší procento měkčených plastů.... těžký boj vid? >😁
Jízdní vlastnoti Octy II jsou slušné s benzínem (hlavně po Fl, před Fl je to takové nijaké auto), ale podvozek za dobovým Fordem hraje třetí housle, s těžkým TDI to už taková sláva není a mimo dálnici a okrsku to neni auto, s kterým se nadšeně vrhneš na klikatou okrsku.
Superbu II se do zatáček taky extra moc nechce, jak jsem psal, služební mám 2.0 TDI 125Kw, na dálnici, kde není horší povrch se to dá, motoricky to celkem solidně polyká km, ale cestování ve 4 (jednou jsme nouzově jel i v 5ti a to je peklo pro ty vzadu, jak je auto úzké), to až překvapivě ztratí výkon, což jsem nepozoroval ani u slabších 103Kw TDI, nebo stejně motorizovaných Mondeí TDCi, či třeba podobně výkonných Dci v Laguně a díry jsou hodně znát.... 150 tisíc najeto r.v. 2009, liftback.
Takže i když si velkej borec a dáváš si na sjezdu z dálnice i BMW, nemusí to být vždy o autě, ale i řidiči... já často takové pablby ve vylítaných superbech nechám zavěsené za sebou, ať si to projedou hezky dle předpisů 😉 A to jsem si jistý, protože jsem to mockrát srovnával, že je daleko příjemější ty táhlé zatáčky řezat s čtyřkovým Mondeem, než s dvojkovým Superbem či dvojkovou Oktávkou 😉.
Co se týká nové Mondeo vs nový Superb, jízda v Mondeu je sice plavnější, než dříve, ale auto je jisté, jedinou pravdu, co si napsal, že sportovní bylo možná tak MK III 220 ST, ostatní je prostě pořád normální auto a rozdíly jsou minimální, tedy ve schopnosti jezdit rychle, ale jak psal Karel, je to i o tom, v kterém autě je ti to příjemné. Mondeo standartně ale nabídne až skoro prémiový komfort a odhlučnění a navíc... víš, že se dá taky koupit s adaptivním podvozkem? 😉 Interiér až na ten rámeček na středovém panelu, co se tak lidem nelíbí, je velmi dobrý... tohle bych naspal i o faceliftované Mazdě 6 (předpokládám, že tu si taky nevyzkoušel) či Insignii.... Rozhodně v těchto autech nemáš pocit, že by se šetřilo v takové míře, jako v Superbu III ač je to jinak z exteriéru velmi povedené auto...
Už mne unavuju tu mluvit do větru, protože ty si stejně pomeleš tu svojí i když tě ubiju tisícovkou argumentů... smiř se s tím, že za Superba tě tu nebudem nosit na rukou ani když vytlačíš stovky bavoráků v zatáčkách.... A poradím ti snad jen to, aby ses vydal k dealerovi Fordu, Mazdy, nebo kohokoliv jiného a zkusil se podívat, jak se to dělá jinde, třeba pak pochopíš, že Superb neni o nic lepší, nebo horší a každé auto má své.... a třeba pak z tebe nebude jen internetový zaslepený plácal...
P.s. Ty jsi taxikář vid?
tak naposledy. nebavili jsme se o jizdnich vlastnostech, ake o interieru. ten byl u minuleho Supa na pomery konkurence nadprumerne kvalitni - a to s velkym naskokem. Mondeo je pomalu bych rekl o tridu niz. A to by sedelo. Ona i minula Oktavka by ho zdrtila - kvalitou, ne dojmem.
Co se tyce jizdnich vlastnosti - ano, Mondeo je komfortnejsi. Se stejnym pomerem vykonu k vaze ale neujede jedno druhemu, ani v zatackach. Ono uz to minule Mondeo tihlo ke komfortu. Na lepsi rizeni ti s.re pes.. To nevypovida o tom, jak rychle auto je. Pokud si to myslis.. nemas nic najeto.. jinak bys tenhle postreh nemohl minout.
Soucasne Mondeo? Nejel jsem ale byl vevnitr. Uplne stejna pisnicka. One Ford - USA nebo globalni kvalita interieru.. Na Passat ani Supa nema narok a vlastne tezko najdes v soucasne stredni auto, ktrere by na tom bylo hur. I ta Ma6 na tom je o ctvrt stupinek lepe ale to je temer na roven..Talisman nevim.. ale necetl jsrm test kde by si na kvalitu interieru nestezovali. Ty mi prosim najdi test kde kritizuji u Supa 3 pouzite materialy. Ja ho znam ale ty ne ale pry to vsude pisou.. tak at se poucim.
Co se tyce jizdnich vlastnosti - ano, Mondeo je komfortnejsi. Se stejnym pomerem vykonu k vaze ale neujede jedno druhemu, ani v zatackach. Ono uz to minule Mondeo tihlo ke komfortu. Na lepsi rizeni ti s.re pes.. To nevypovida o tom, jak rychle auto je. Pokud si to myslis.. nemas nic najeto.. jinak bys tenhle postreh nemohl minout.
Soucasne Mondeo? Nejel jsem ale byl vevnitr. Uplne stejna pisnicka. One Ford - USA nebo globalni kvalita interieru.. Na Passat ani Supa nema narok a vlastne tezko najdes v soucasne stredni auto, ktrere by na tom bylo hur. I ta Ma6 na tom je o ctvrt stupinek lepe ale to je temer na roven..Talisman nevim.. ale necetl jsrm test kde by si na kvalitu interieru nestezovali. Ty mi prosim najdi test kde kritizuji u Supa 3 pouzite materialy. Ja ho znam ale ty ne ale pry to vsude pisou.. tak at se poucim.
Že to bude plichta i když je tam rozdíl 0,01 bodu, tak Oktávku nemůžete nechat prohrát, to prostě nejde >😁
Za mne jen toto : Interiér Octavie je velmi průměrný i na svou třídu použitými materiály a to především verze Ambition, pane redaktore, ruku na srdce.. i u Superba vaši kolegové toto zmínili do nedostatků a zde o tom zmíňka není, hlavně že je rýpnutí do roletky v Astře (uznávám, že Škodovka má roletku vyřešenu lépe a to i než jiná konkurence, ne jen opel, což ale neplatí třeba o výplních dveří či plastech v interiéru vyjma palubky).
Jízdně : píšete, že Octavia (zde s tyčí v zadu) už nemá co zlepšovat.... co potom vozy nižší střední s multilinkem? Golf s multi, Fokus, nebo samotná Oktávka s multilinkem ? Dle mne a mých zkušeností se ta tyč vzadu byť sebelepší nemůže dostat na špičku třídy v jízdě, oproti výše jmenovaným.... co si o tom myslíte? Proč to Škodovce odpouštět ?
Motor: Tento motor jsem také projížděl v Octavii a také mi přišel takový nijaký, hlavně v nižších otáčkách a byl i poměrně hlučný. Kdyby mi někdo dal vedle toho starší 2.0 TDI PD 103Kw a neřekl by mi, který je silnější, tak jednoznačně jako výkonější označím PDčko.
Prostornost: Taková teoretická otázka pro všechny, ano, Oktavie je velmi prostorná, o tom žádná, ale exituje u automobilů určité třídy nějaká limitní hodnota, kdy už prostor, který vůz poskytne nad rámec, je bezvýznamný? Pokud do Astry posadím 4 dospělé pohodlně, tak i kdyby Oktavie měla o 20 čísel místa vzadu, musí dostat o to vyšší hodnocení? Stejně je to i u kufru, který je prostě a jednoduše vylhaný pod podlahou a k využitelnosti kombiku je nutno koupit ještě dvojitou podlahu 😒 Tohle ale není jen o Škodovce, ale spíše zkušenost někoho, kdo kombiky používá a hodnotit podle tabulkových litrů je naprosto k ničemu. Zde by pro mne prostě Oktávka zapadla do šedi a střední třídě se rovnat může jen u nějakých podpruměrných kousků.
Za mne jen toto : Interiér Octavie je velmi průměrný i na svou třídu použitými materiály a to především verze Ambition, pane redaktore, ruku na srdce.. i u Superba vaši kolegové toto zmínili do nedostatků a zde o tom zmíňka není, hlavně že je rýpnutí do roletky v Astře (uznávám, že Škodovka má roletku vyřešenu lépe a to i než jiná konkurence, ne jen opel, což ale neplatí třeba o výplních dveří či plastech v interiéru vyjma palubky).
Jízdně : píšete, že Octavia (zde s tyčí v zadu) už nemá co zlepšovat.... co potom vozy nižší střední s multilinkem? Golf s multi, Fokus, nebo samotná Oktávka s multilinkem ? Dle mne a mých zkušeností se ta tyč vzadu byť sebelepší nemůže dostat na špičku třídy v jízdě, oproti výše jmenovaným.... co si o tom myslíte? Proč to Škodovce odpouštět ?
Motor: Tento motor jsem také projížděl v Octavii a také mi přišel takový nijaký, hlavně v nižších otáčkách a byl i poměrně hlučný. Kdyby mi někdo dal vedle toho starší 2.0 TDI PD 103Kw a neřekl by mi, který je silnější, tak jednoznačně jako výkonější označím PDčko.
Prostornost: Taková teoretická otázka pro všechny, ano, Oktavie je velmi prostorná, o tom žádná, ale exituje u automobilů určité třídy nějaká limitní hodnota, kdy už prostor, který vůz poskytne nad rámec, je bezvýznamný? Pokud do Astry posadím 4 dospělé pohodlně, tak i kdyby Oktavie měla o 20 čísel místa vzadu, musí dostat o to vyšší hodnocení? Stejně je to i u kufru, který je prostě a jednoduše vylhaný pod podlahou a k využitelnosti kombiku je nutno koupit ještě dvojitou podlahu 😒 Tohle ale není jen o Škodovce, ale spíše zkušenost někoho, kdo kombiky používá a hodnotit podle tabulkových litrů je naprosto k ničemu. Zde by pro mne prostě Oktávka zapadla do šedi a střední třídě se rovnat může jen u nějakých podpruměrných kousků.
No, taky mě překvapila reálná velká hlučnost nových Oktávek. Motor 2.0TDI CR v Octě II byl opravdu tichý a celé auto opravdu poměrně komfortní. V Octě III je ale hluk od motoru řádově jinde, jenže to samé platí i pro nový Passat.
Co mě ještě překvapilo - jo, na zadních sedadlech v Octě Combi je papírově spousta místa, jenže sedák a opěradlo mají neuvěřitelné úhly. Sedák je krátký, posazený příliš nízko a ještě do roviny, opěradlo je tradičně škodovácky příliš strmé (bohužel stejně jako v Superbu II a III). O nějakém pohodlném cestování si tady může vzadu člověk nechat jen zdát.
Obecně mi připadá celkově zpracováním a kvalitou OIII oproti OII krokem zpět. Ano, jsou tady megabajty nových elektronických fičur, ale samotné auto je prostě horší, je mi líto.
Co mě ještě překvapilo - jo, na zadních sedadlech v Octě Combi je papírově spousta místa, jenže sedák a opěradlo mají neuvěřitelné úhly. Sedák je krátký, posazený příliš nízko a ještě do roviny, opěradlo je tradičně škodovácky příliš strmé (bohužel stejně jako v Superbu II a III). O nějakém pohodlném cestování si tady může vzadu člověk nechat jen zdát.
Obecně mi připadá celkově zpracováním a kvalitou OIII oproti OII krokem zpět. Ano, jsou tady megabajty nových elektronických fičur, ale samotné auto je prostě horší, je mi líto.
Tak souhlasím s tím, že OII byla uvnitř taková bytelnější a to i v nižších verzích, bohužel jsem 2.0TDI CR v OII nikdy nejel (jen 1.9tky a to byl ještě poctivej traktor 😁), ale i přes sklon sedadel se mi v O III vzadu sedělo dobře a to nejsem žádný drobeček a bylo to rozhodně lepší, než vzadu v OII 😄 Tohle se jim celkem povedlo.
V passatu mi motor přišel ale o třídu lépe tlumený, než u OIII 😄
V passatu mi motor přišel ale o třídu lépe tlumený, než u OIII 😄
je to tak ako pises..... tak nejak nie je co dodavat ... ale tieto testy to je taky automobilovy desatboj... nemusis byt najlepsi v nicom konkretnom a aj tak vo vysledku mozes zvitazit
len k vizualnej stanke by som dodal ze na mna kusok divne posobi ta celkova prerastenost astry na vcelku kompaktnom razvore..... teraz som si vsimol dalsi detail.... akoby nad celnym sklom bola strecha este kusok vyvysena... nadnesene povedane ... nieco ako v dodavke .. pritom octavia ma pekne nad celnym sklom uz reznutu strechu .. skratka astra je kusok vysoka a akoby nafuknuta.... a to jak do vysky tak aj dlzky... celkovo posobi hodne objemne a razom sa akosi straca ta kompaktnost, vyvazenost a krasa ktoru ma mensi hatch .. viem ze to znie divne ... ale ta cervena octavka sa mi z tejto dvojice kombikov paci viac... pritom astra hatch je krasna.. a vizualne dokonala :yes:
len k vizualnej stanke by som dodal ze na mna kusok divne posobi ta celkova prerastenost astry na vcelku kompaktnom razvore..... teraz som si vsimol dalsi detail.... akoby nad celnym sklom bola strecha este kusok vyvysena... nadnesene povedane ... nieco ako v dodavke .. pritom octavia ma pekne nad celnym sklom uz reznutu strechu .. skratka astra je kusok vysoka a akoby nafuknuta.... a to jak do vysky tak aj dlzky... celkovo posobi hodne objemne a razom sa akosi straca ta kompaktnost, vyvazenost a krasa ktoru ma mensi hatch .. viem ze to znie divne ... ale ta cervena octavka sa mi z tejto dvojice kombikov paci viac... pritom astra hatch je krasna.. a vizualne dokonala :yes:
Tady nejde si myslim ani o ten exteriér, tam je to prostě každé jiná káva a nemohu z těchto dvou říct, co se mi více líbí, obě auta mají něco do sebe. Mne nejvíce mrzí, že se v testu nehodnotil interiér a jeho zpracování, což se dělá u každého testu. Protože je jasné, že by Oktávka nevyhrála, tak se to obepsalo jen tím, že jsou stříbrné lišty v interiéru a perfektní ergonomie ( o tom, že se dobře ovládá nerozpruji, jen ergonomie je slovo, které tu pár diskutérů nerado slyší v tomto kontextu a mají pravdu 😁). Když už pan redaktor nechal Astru zaslouženě vyhrát, myslím, že by to neměl okličkovávat a nahrávat na skororemízu, ale napsat to popravdě, že Oktávka v interiéru ve verzi Ambition je silně průměrným vozem, kdežto Astra nadprůměrným a ty body rozdělit trochu jinak v této disciplíně. 😐 Oktávka je velmi dobrým vozem a tohle ji spíš snížuje na důvěryhodnosti....
jasne mas pravdu... mozno to chcelo kusok jednoznacnejsie a jasnejsie napisat ze astra je skratka vitaz 😉
z tohto pohladu ma astra ale akysi hodne velky a tucny batoh [odkaz] a vcelku sikme a stihle predne partie ... aj ta samotna strecha akoby bola moc vyvysena... vid celne sklo a priestor nad nim v porovnani s octaviou... ta je v cerevnej doslova az krasna... akosi lepsie strihnuta :yes:
z tohto pohladu ma astra ale akysi hodne velky a tucny batoh [odkaz] a vcelku sikme a stihle predne partie ... aj ta samotna strecha akoby bola moc vyvysena... vid celne sklo a priestor nad nim v porovnani s octaviou... ta je v cerevnej doslova az krasna... akosi lepsie strihnuta :yes:
Ta fotka Astře nesluší, už vidím, jak ji použije GTI, kdyby tu byl, proti Astře se slovy o dokonale vybroušené naší české Octavii a nikdo by mu moc na tohle neměl co říct >😁 Sám bych z těchto dvou nevěděl co vybrat a i když objektivně vidím Astru jako lepší vůz, tak ta Octavie má něco do sebe.
ten sipovity zvazujuci sa predok je na hatchi pekny... ale v kontraste s tym tlustym vysokym a extremne dlhym zadkom u kombika je to uz kusok aspon pre mna neatraktivne .. tu si octavia drzi ovela lepsie svoju tvarovu kompaktnost a akusi vyrysovanost a hutnost ... skratka je vidiet ze priorita tu bol hatchback ... nafuknutim kompaktneho hatchu na uroven 4,7 metra je to ale razom uz akesi "neforemne" ... mam stastie ze v mojom okoli je uz niekolko novych astier... vsetko zatial hatchbacky... a su vazne krasne... krasne zadne partie aj svetla... krasny C stlpik... skratky previs... akasi vuzialna lahkost z nej ide... naopak tento kombik je razom akosi velky a vizualne aj na zadok tazky ... zadna cast pritom aj objemom hodne rastie voci tej stihlej prednej casti.... ono je to cele pokazene podla mna uz tou zvysenou liniou stechy.... octavia tento problem nema.. preto posobi vedal astry doslova ako nizky sportovy voz......
Napiš rovnou, že ti Astra připomíná Ceeda 😉
(nic ve zlém, mně se taky líbí oba hatche 😄 ... a v kombíku víc ten Ceed)
(nic ve zlém, mně se taky líbí oba hatche 😄 ... a v kombíku víc ten Ceed)
ceed kombi vyzera podla mna daleko lepsie ... a aj octavia kombi .... ale dizajn je subjektivny... niekomu sa astra kombi paci... a ja to nikomu neberiem 😉
>😒] :yes😒br />
P.s. Ten Ceed kombi vážně není zlý, což se o i30 tolik říct nedá.
P.s. Ten Ceed kombi vážně není zlý, což se o i30 tolik říct nedá.
no hlavne nema 4,7 metra... ta kompaktnost tvarovej vyvazenosti ceedu len prospieva [odkaz] 😉 ...
Červená mu sluší, nedávno jsem se na jeden takový zadíval a musím uznat, že Kie se tohle auto prostě povedlo. Jsem zvědavý na nástupce, snad to nebude taková žába,jako Sportage >😁
nestras .. to si ani neviem a nechcem predstavit co by zo sportage pouzili 😄 na buducom ceede .... mne pripomina hrocha .. ta papula sportagu
Navíc červená je myslím u Kie základní barva bez příplatku... docela se divím že jich nejezdí víc.
mne sa dokonca klasicky faceliftovany ceed s tym chromovanym lemovanim dole v narazniku paci viac ako ten v top vybave v pakete GT line ... co mi pride uz kusok vycencane... uplne klasika ten novy naraznik po facelifte nema chybu... zrovna v cervenej jeden vidim a ozaj je to taka moc pekna cervena... tiez sa divim preco je to vsade samy biely alebo sedy ceed .. lebo tych cervenych je stale malo a pritom podla mna je to hadam aj najkrajsia farba na ceed... :yes:
nová sportage je podle mě stejný případ jako renault clio III. To si designéři řekli: "Máme krásné vyvážené auto, ale za každou cenu ho změníme, aby tam byl nějáky nový rukopis. co poslat to auto proti kandelábru a ten vrak potom to pustit do sériové výroby?" 😄
Máš tam hodnocení "Vnitřní vzhled" z hodnocením 8:5 ve prospěch Astry, to bude asi ono.
Ale zpracování je 8:9 ve prospěch Oktávky >😁 Tak by mě zajímalo, pod kterým kritériem je to schováno. Ale o to ani nejde, jen, že ve všech testech se o tom mluví, ale zde se taktně pomlčelo a sám víš, že Ambition verze neni žádná sláva 😄 Ještě, když je to auto za bratru více než půl míče 😄
Já tomu rozumím tak, že zpracování je prostě slícování dílů, jestli někde něco nevrže a tak, prostě řemeslné provedení... a vnitřní vzhled je jak to vypadá a působí.
Ok, pokud máš pravdu, tak jsem schopný to akceptovat i přes tu výtku, že v textu to není uvedeno, protože je to zrovna věc, kde jsou auta odlišná. Třeba by pan Machala mohl napsat, kde to příště hledat, abych tu nerýpal zbytečně >😁
V textu k tomu taky pár kousků je, třeba:
Po několikáté jsem si při pohledu na fotky interiéru říkal, že by v rámci faceliftu měli Škodováci přístrojovou desku opravdu alespoň něčím oživit. Realita sice o něco „živější“ je (hlavně v testované specifikaci Style s nějakým tím chromem a ozdobnými lištami navíc), v Astře jsem se ale cítil útulněji.
Docela výstižné, ne?
Po několikáté jsem si při pohledu na fotky interiéru říkal, že by v rámci faceliftu měli Škodováci přístrojovou desku opravdu alespoň něčím oživit. Realita sice o něco „živější“ je (hlavně v testované specifikaci Style s nějakým tím chromem a ozdobnými lištami navíc), v Astře jsem se ale cítil útulněji.
Docela výstižné, ne?
Ale to pořád hodnotí vzhled. Jak z fotky, což i píše >😁 Když ti dám fotku třeba interiéru IX 35 tak někomu zvrácenému se může hodně líbit, ale pak si tam sedneš a uvidíš ty materiály, což na fotce ne. Mne se taky líbí na fotkách interiér třeba Rapidu, ale ty materiály jsou mnohdy až lowendové... chápeš snad jak to myslim ne? 😄
Pokud chápu, pak úplně nesouhlasím. Podle mě je největší problém právě ten vzhled. Ty dveře vypadají pustě, to má třeba i ten Leon udělaný líp. Ale materiály mi naopak vyhovují, já si nepotrpím na piáno nebo stříbřenku (nebo dřevo, modří vědí >😒] ) v nějakých velkých plochách, moc se mi to nelíbí v Golfu a mám tušáka, že i v Astře bude na můj vkus toho piána zbytečně hodně:
[odkaz]
PS: ale líbí se mi ty lišty kolem středového tunelu obšité kůží... když bych měl mít na palubce něco jiného než gumoplast, tak kůže je dobrá volba 😄
[odkaz]
PS: ale líbí se mi ty lišty kolem středového tunelu obšité kůží... když bych měl mít na palubce něco jiného než gumoplast, tak kůže je dobrá volba 😄
Tak dřevo je největší luxus >😁 Nechci sem tahat prohřešky jednoho mého oblíbeného výrobce v nedávné minulosti v určitých výbavách, ale viděl sem i OII po fl ve "dřevě" a taky to bylo skvostné >😒] Tohle je otázka vkusu, ale když sem koukal na Ambition výbavy, tak ty výplně dveří byly takové tenké, z tvrdých plastů, no moc mi neuchvátili. Každopádně třeba se nám někdo vyjádří co si pod jednotlivými body představit.
tohle bych občas využil, ale je to tak sporadické, že se vyplatí jet 2x na otočku, než si připlácet 6000Kč.
K čemu je to dobré? Když potřebujete převážet dlouhé věci plus 2 lidi (přední spolujezdcova sedačka sklopená, sklopená 1/3 zadních sedaček, dva pasažéři za řidičem), případně něco rozměrnějšího plus jeden pomocník (sklopená přední a 2/3 zadních, spolujezdec za řidičem).
Velice často je to ale tak, že za spolujezdcem je sklopná 2/3, takže i když potřebujete převézt něco tenkého a dlouhého, tak pouze s jedním spolucestujícím. Ten druhý si nemá kam sednout.
K čemu je to dobré? Když potřebujete převážet dlouhé věci plus 2 lidi (přední spolujezdcova sedačka sklopená, sklopená 1/3 zadních sedaček, dva pasažéři za řidičem), případně něco rozměrnějšího plus jeden pomocník (sklopená přední a 2/3 zadních, spolujezdec za řidičem).
Velice často je to ale tak, že za spolujezdcem je sklopná 2/3, takže i když potřebujete převézt něco tenkého a dlouhého, tak pouze s jedním spolucestujícím. Ten druhý si nemá kam sednout.
To dělení (ale spíš než na třetinky je lepší 40:40:20 jako má třeba Volvo) je náhodou výborná věc, protože to standardní rodině (2+2) umožní například jet na lyže, aniž by museli hned tahat rakev. Škodovka (ta sice nemá třetinky, ale má zase v prostřední opěrce tunel k tomu ještě přidává v rámci příslušenství vak na lyže, který je zajistí proti pohybu dopředu v interiéru.
Mám tú vašu super app na android a zase viediet len lavú časť tabulky ako to? Poprosím opravit abo poradit čo robím zle nejde posunúť nejde nič asi to bol velký omyl keď som si to stiahol
Spotreba je zajimava. Ac vw motor vykazuje papirove o desetinu lepsi spotrebu, tak ve skutecnem provozu ma vw motor o 0,5 litru horsi spotrebu nez konkurencni Astra. Dynamicke vlastnosti take horsi. Jedna moznost je, ze vw podvadi pri mereni, tzn. prefoukla kola, zalepene spary, koeficienty odporu lepsi nez je skutecnost. Dalsi moznost je prizpusobeni prevodovky mericimu testu, coz je take pro zakaznika spatne. Z tohoto duvodu se objevuji take ty petikvalty u koncernu. Casto se vw ohani vybornou bezpecnosti v testech NCAP. Ze by bezpecnost vw aut byla stejne vypovidajici jako spotreby VW, tzn. prizpusobit se testu? Small overlap crash test ukazal ze ma vw co dohanet asi jako pri spotrebe. Astra je proste vyborny kup :yes:
Zbytocne to rozculuje, nie su tam zahrnute celkove naklady a spolahlivost, plus velke percento ludi ma svoju znacku, ktoru kupuje.
A to že má svojí značku se v nezávislém testu dvou aut projeví jak? Když budu kupovat třeba Renault, tak to znamená, že si mam od testovaných kusu odečíst po 2 hvězdách? >😁
Nezavislem ? >😁
velke koncerny ponukaju priblizne rovnaku kvalitu v danom case ...
velke koncerny ponukaju priblizne rovnaku kvalitu v danom case ...
no ja som vcera zase videl novy talisman ( no zase.. skratka druhykrat za mesiac ) .... a tak ako sa mi nazivo megane nepozdava tak talismanu podla mna tento noblesny a trosku pompezny dizajn slusi ... fakt je to moc pekne a masivne auto .... megane ale podla mna mal ist inou dizajnovou cestou.. a mozno viac tvarovo naviazat na predchodcu ktory dodnes vyzera ze nezostarol ani o den... ... ale je to len moj nazor... obavam sa ze novy megane uz predajmi u nas alebo u vas svojho predchodcu nenapadobni ... problem ale nakoniec nemusi byt v dizajne ale v priestornosti a tej kusok zvlastnej motorovej ponuke ... popravde astra 308 ale aj zabehany ceed ci octavia mi pridu ako sikovnejsia volba v triede.... ale je to zase individualne
U mě: oktávka (mám děti).
...dle diskuse to vypadá na vítězství konkurenta nad nedostižnou Škodlifkou... tak jo, jdu si ten test přečíst.
Ale od zítra už zase do starých kolejí, jinak bude z Bolky velké tytyty 😉
Ale od zítra už zase do starých kolejí, jinak bude z Bolky velké tytyty 😉
prosím o redakci o doplnění testu - vždy u testů dáváte přehled cen, přehled sériové výbavy a přehled výbavy testovaného vozu s příplatky. děkuji předem :yes: 😉
a o trochu agilnější motor Astry bych asi v obětoval za cenu lepší ovladatelnosti a komfortu podvozku Okty.
jen názor.
jen názor.
Takze bys obetoval objektivni mereni (vykony, spotreba), hodnoceni za subjektivni. Ovladatelnost bude ve skutecnosti asi stejna a komfort bude mozna take stejny nebo klidne u OIII na ukor pasivni bezpecnosti. Bylo by dobre videt i namerene max. rachlosti pri bezpecnem projeti losim testem.
losi test je pizchovina.. resp. neudava vsechny schopnosti podvozku.. je to jen ukazatel "vyseku" jizdnich vlastnosti. Podvozky VW jsou hodne rychle. Zjistis to jednak treba sam a nebo sem tam najdes porovnavaci test s merenim prujezdovych rychlosti zatacek, slalomu atd. Napr. soucasny Passat vs. soucasne Mondeo aje toho vic. Tyka se to i Oktavky. Velkou teoretickou chybou je davat si do souvislosti citlivost rizeni a pocit z nej a skutecnou rychlost a schopnost podvozku. Slabinou VW potazmo Audi byly diesely hodne vepredu pred napravou a s tim znacna nedotacivost.. vetsinou ale stacilo sahnout po lehkym benzinu..a nedotacivost byla ta tam.. VWcka diky podvozku/ vetsinou rozumne hmotnosti a motorum ktere vykony ve svych tridach patri obvykle k tomu vykonnejsimu jsou rychla auta co porazi vetsinu konkurence kdyz dojde na mereni pindiku.. Od Octavky, Golfu a Leonu pres Passat, A6, TT po R8.. takovy ty reci ze to leti z orvni zatacky ven po tecne.. pokud vypustime jeste k tomu diesely.. jsou jen hospodske kecy lidi co rychle nejezdi a jezdit neumi..
A někde tady bude asi problém.
Kde jsem narazil na test Astry, tam chválili do nebes podvozek a jeho kultivovanost.
Oproti tomu je Octavia prostě tragická.
No a nakonec dostane více bodů právě u tohoto parametru, zvláštní
Kde jsem narazil na test Astry, tam chválili do nebes podvozek a jeho kultivovanost.
Oproti tomu je Octavia prostě tragická.
No a nakonec dostane více bodů právě u tohoto parametru, zvláštní
Dobrý den,
chybí mi v testu zmínka o LED světlometech. Jedná se o výbavu za poměrně vysokou cenu, tak by mě zajímalo, jak světlomety fungují - tj. svítivost, reakce na ostatní vozy apod. Dává dle Vašeho názoru investovaných 35 tisíc smysl?
Děkuji.
chybí mi v testu zmínka o LED světlometech. Jedná se o výbavu za poměrně vysokou cenu, tak by mě zajímalo, jak světlomety fungují - tj. svítivost, reakce na ostatní vozy apod. Dává dle Vašeho názoru investovaných 35 tisíc smysl?
Děkuji.
K tomu se vyjadřuje minulý test😒br />
Opel dále zdůrazňuje adaptivní Matrix diodové světlomety, které jsou v kompaktní třídě unikátem. Světla za 35.000 korun podle automobilky neoslňují protijedoucí řidiče, protože na základě údajů z kamery Opel Eye vybrané segmenty světlometů zhasnou tak, aby jim nesvítily do očí. V praxi se ale ukázalo, že systém obdobně jako ty od konkurence chybuje. Diody sice „dohlédnou“ daleko a i v noci nabízí světlo podobné tomu dennímu, protijedoucí řidiči nás ale ve většině případů problikávali, že je oslňujeme. Proto jsme raději automatiku vypnuli a dálková světla raději sepínali ručně.
[odkaz]
Za mě to smysl rozhodně dává, i kdyby nebyl spoleh na automatické přepínání a vykrývání segmentů, tak už kvůli lepší svítivosti to stojí za to, navíc 35t je celkem běžná cena i za adaptivní xenony. Pro mě jeden z prvních příplatků na seznamu priorit.
Opel dále zdůrazňuje adaptivní Matrix diodové světlomety, které jsou v kompaktní třídě unikátem. Světla za 35.000 korun podle automobilky neoslňují protijedoucí řidiče, protože na základě údajů z kamery Opel Eye vybrané segmenty světlometů zhasnou tak, aby jim nesvítily do očí. V praxi se ale ukázalo, že systém obdobně jako ty od konkurence chybuje. Diody sice „dohlédnou“ daleko a i v noci nabízí světlo podobné tomu dennímu, protijedoucí řidiči nás ale ve většině případů problikávali, že je oslňujeme. Proto jsme raději automatiku vypnuli a dálková světla raději sepínali ručně.
[odkaz]
Za mě to smysl rozhodně dává, i kdyby nebyl spoleh na automatické přepínání a vykrývání segmentů, tak už kvůli lepší svítivosti to stojí za to, navíc 35t je celkem běžná cena i za adaptivní xenony. Pro mě jeden z prvních příplatků na seznamu priorit.
Dobrý den,
Davidovi se LEDky moc nelíbily, mě ale přišlo, že fungují velmi dobře. Myslím to automatické přepínání, vykrývání segmentů. Ono bude hodně záležet na situaci, určitě se s automatikou občas stane, že na vás prostě někdo zabliká, stoprocentní to těžko někdy bude. Dobře fungovaly tyto LEDky ještě ve faceliftované A7. Tam se mi za celou noční jízdu z Prahy do Špindlu nestalo, aby mě někdo problikal...
Martin
Davidovi se LEDky moc nelíbily, mě ale přišlo, že fungují velmi dobře. Myslím to automatické přepínání, vykrývání segmentů. Ono bude hodně záležet na situaci, určitě se s automatikou občas stane, že na vás prostě někdo zabliká, stoprocentní to těžko někdy bude. Dobře fungovaly tyto LEDky ještě ve faceliftované A7. Tam se mi za celou noční jízdu z Prahy do Špindlu nestalo, aby mě někdo problikal...
Martin
Jestli řidiči "ve většině případů problikávali", tak je něco hodně špatně. ;-\
s automatickými diaľkovými je to ťažké, Na jednej strane je to úžasné odľahčenie pre majiteľa, na druhej strane prepínajú až keď oslnia a to je problém. Ak protiidúci vodiči neblikajú, tak asi najmä preto, že automat je o trochu rýchlejší. Niekto ide oproti a zasvieti diaľkovými, naondíš sa, že mu blikneš, ale kým to spravíš, prepne, tak kadíš na to. Neviem čo s tým, aspoň je garantované, že ti niekto nenechá diaľkové na kompletku. Dobrá vec, ale zďaleka nie dokonalá.
No hlavní bonus je v tom vykrývání segmentů, jel jsem s novou A6 a tam to funguje dobře, fakticky jedeš na dálkové pořád a jen auta se schovávají, do krajnice jde pořád dálkovka. Zaměřil jsem se na to a neřekl bych, že to někoho oslňuje.
Problém toho systému je, že musí fungovat na 99% dobře, jinak je pro mě nepoužitelný... u Audi to tak ale je.
Problém toho systému je, že musí fungovat na 99% dobře, jinak je pro mě nepoužitelný... u Audi to tak ale je.
Já třeba neblikám, ani když mě někdo oslňuje. Protože odhadem to kolikrát ani nejsou dálkové a je mi jasné, že by mi to oplatil a až by na mne posvítil dálkovými, tak bych se mohl jít klouzat, protože bych už vůbec nic neviděl.
Pak je otázka, jestli jsou skutečně oslňovaní, nebo jestli vidí dálkové (protože svítíš kolem nich), tak blikají. S Matrixy Opelu nemám zkušenost, ale s těmi od Audi jsem jezdil a problémy jsem neměl. Což neznamená, že to některým protijedoucím nemohlo být nepříjemné. Rozhodně to musí být zvláštní, když někdo jede s bludičkami a najednou je všude okolo světlo, ale v kabině pořád celkem tma (ani do zrcátek pálit nebude).
Pak je otázka, jestli jsou skutečně oslňovaní, nebo jestli vidí dálkové (protože svítíš kolem nich), tak blikají. S Matrixy Opelu nemám zkušenost, ale s těmi od Audi jsem jezdil a problémy jsem neměl. Což neznamená, že to některým protijedoucím nemohlo být nepříjemné. Rozhodně to musí být zvláštní, když někdo jede s bludičkami a najednou je všude okolo světlo, ale v kabině pořád celkem tma (ani do zrcátek pálit nebude).
Tak ono je otazka jestli problikavali kvuli oslneni nebo zkratka kvuli tomu ze tenhle typ osvetleni v zivote nevideli. "Hele Máňo vono mu to sviti o moc vic nez nam, on musi mit zaple dalkace, to je *, problikej ho".
ja jezdim v noci dost a pokud me neco oslni.. nejnovejsi auta a jejich bixenony, led a laserova svetla to nebyvaji 😄 nejsem z tech co nekoho bude problikavat a co nesnese nejake kratsi oslneni.. co se tyce led svetel, nemam s nimi zkusenost bohuzel ale co jsem slysel, a zni to logicky, lepsi xenony mohou byt lepsi nez horsi led svetla stejne jako dobre halogeny mohou byt lepsi nebo stejne jako horsi xenony, vubec se nebavme o vysvicenych. takze to bude chtit vlastni pozorovani. a urcite bude velky rozdil v tom, co za led svetla jsou v A8 nebo nejake Kie za petinu ceny.. tusim ze takova Mazda 6 ma napr. nejake to uplne nejprimitivnejsi reseni.. ale hlavne ze je to led. ja k poznatkum se svetly mohu jen rict, ze jsem mel noveho Supa 2 s bixenonama s natacenim do zatacek, coz jsem povazoval za hloupost.. jen do te doby.. nez jsem nedostal auto bez natacecich xenonu ( a navic 4 roky stare a xenony uz trochu vysvicene). V noci si pripadam jak slepy.
Tyhle led matrix jsou jine. Vypinaji segmenty coz znamena ze pokud se s touhle astrou vecer stretnes tak bude svitit vsude kolem tebe a jen ty budes ve stinu...
to je teorie.. ale je to Opel, mainstream, nizsi stredni.. hadam ze svetlo LED Matrix na A8.. bude.. asi jako srovnavat Astru a A8 😄 Existuji levne a drazsi.. jednodussi a slozitejsi.. lepsi a horsi vyrobky. Urcite mezi svetly i led rozdily budou.. sviti napr. Led svezlomet na Leonu nejak vyrazne lip ne xenon na Oktavce? A co ten na A4? Nevim.. ale co jsem cetl, vypada to, ze levnejsi LED nemusi byt az takova vyhra.
Tak tento test si zarámuji a jednou budu vyprávět svým dětem, že jednou v roce 2016 nejdokonalejší auto na světě prohrálo s obyčejnou Astrou😊 No ale za chvíli je tu facelift Octavie a ta ten rozdíl 0,01 bodů smázne díky novým potahům sedadel a jednou odkládací schránkou navíc😊
když to takhle dopadlo i tady. 😄
Jinak ve skutečnosti je ještě o dost levnější - ale za to si Opel může sám svou politikou pitomých akčních ceníků. atd. Takhle se po právu pak bere ten "skutečný" a Opel tím v testech ztrácí body.
Jinak naopak prodloužená záruka na Astře není fabrická, ale import jí dělá trapně přes firmu, co dělá záruky na auta z bazaru.
Jinak ve skutečnosti je ještě o dost levnější - ale za to si Opel může sám svou politikou pitomých akčních ceníků. atd. Takhle se po právu pak bere ten "skutečný" a Opel tím v testech ztrácí body.
Jinak naopak prodloužená záruka na Astře není fabrická, ale import jí dělá trapně přes firmu, co dělá záruky na auta z bazaru.
Vysledek byl predem znamy. To ze musi bud vyhrat skoda a nebo to bude plichta s tim ze ma octavia vetsi kufr vedel dle diskuze pod predchozim clankem kazdy. Cekalo se tedy jenom na tu smesnou cast kde budete muset umele zvysovat skore. Ze to bude na jizdnich vlastnostech kde vlastne v tomto segmentu ani nic prkennejsiho nez octavia nejde koupit a ze to bude na ergonomii kde pro zmenu nic lepsiho nez agr sedadla od oplu v tomto segmentu nejde koupit to bych teda necekal. Dekuji za predvikendove pobaveni a ze jste neztratili povest reklamniho platku skody!
jsem tu nový a nezkušený, tak se zeptám narovinu, ty tu vedeš zdejší "Škoda hate club"? Já jen, abys se mnou nepočítal.....
Ne nevedu žádný hate club. Mám rád všechny auta včetně škodovek a mám hlubokou úctu ke všem kdo se na jejich výrobě podílí. Od designérů, přes kontsruktéry až po ty nejsprostější řemesla. Jsem člověk co má rád nesmrtelné motory od VW úplně stejně jako ty poruchové od Alfa Romeo. Jsem člověk co je pro něj vrcholem automobilového designu Lamborghini Miura, ale krásu dokáže najít i ve Fiatu Multipla.
Jenom se mi stejně jako spoustě ostatním diskutérům pod minulým článkem (vlastně video upoutávkou na dnešní test) povedlo dopředu a "náhodou" uhádnout jak tohle srovnání dopadne no a zde už jsem to chtěl jen ironizovat, pogratulovat kolegům a vypíchnout ty "nejzábavnější" závěry testu.
Podvozek o III je tvrdý a bouchá což se negativně projevuje nejen akusticky v kabině ale i přenášením těchto dynamických účinků do kabiny což lidi co tyto zvuky nemají rádi dohání k šílenství. Tohle ovšem není odměněno bůhvíjak vyčnívajícími jízdními vlastnostmi jako třeba u Mini nebo Bmw jak by se mohlo při vyslovení sousloví "tvrdý podvozek" někomu zdát. Při srovnání o III s astrou je na tom astra díky wattově přímovodu jízdně znatelně lépe a to úplně opomíjím fakt že opel to ve všech generacích s torzkou samotnou už sakra uměl. Zatímco pro OIII to bylo jen "katování kostů". Ano, watt není multilink ale taky se zde neplatí peníze navíc za jeho návrh, odzkoušení (což je u multilinku naprosto klíčové) a složitější konstrukci. Zkrátka a dobře vyhodnotit že je na tom OIII jízdními vlastnostmi lépe může jen masochista co podvozek hodnotí jen podle toho jak moc je tvrdý.
A k ergonomii? Mám celoživotní problémy se zády (furt samé obstřiky, rezonance, výhrůžky operacemi) a dělají mi to auta ve kterých strávím dost času. Opel měl fantastická sedadla již v minulé generaci, ale tyhle nové... pohádka. Škodu komentovat nebudu ať si o mě nemyslíš že jsem opravdu "hater", ale nedá se to srovnat tak jakápak ergonomie? Kde mohla nahnat o III ty plusové body za ergonomii? Alfou a omegou ergonomie je správný posez!
Jenom se mi stejně jako spoustě ostatním diskutérům pod minulým článkem (vlastně video upoutávkou na dnešní test) povedlo dopředu a "náhodou" uhádnout jak tohle srovnání dopadne no a zde už jsem to chtěl jen ironizovat, pogratulovat kolegům a vypíchnout ty "nejzábavnější" závěry testu.
Podvozek o III je tvrdý a bouchá což se negativně projevuje nejen akusticky v kabině ale i přenášením těchto dynamických účinků do kabiny což lidi co tyto zvuky nemají rádi dohání k šílenství. Tohle ovšem není odměněno bůhvíjak vyčnívajícími jízdními vlastnostmi jako třeba u Mini nebo Bmw jak by se mohlo při vyslovení sousloví "tvrdý podvozek" někomu zdát. Při srovnání o III s astrou je na tom astra díky wattově přímovodu jízdně znatelně lépe a to úplně opomíjím fakt že opel to ve všech generacích s torzkou samotnou už sakra uměl. Zatímco pro OIII to bylo jen "katování kostů". Ano, watt není multilink ale taky se zde neplatí peníze navíc za jeho návrh, odzkoušení (což je u multilinku naprosto klíčové) a složitější konstrukci. Zkrátka a dobře vyhodnotit že je na tom OIII jízdními vlastnostmi lépe může jen masochista co podvozek hodnotí jen podle toho jak moc je tvrdý.
A k ergonomii? Mám celoživotní problémy se zády (furt samé obstřiky, rezonance, výhrůžky operacemi) a dělají mi to auta ve kterých strávím dost času. Opel měl fantastická sedadla již v minulé generaci, ale tyhle nové... pohádka. Škodu komentovat nebudu ať si o mě nemyslíš že jsem opravdu "hater", ale nedá se to srovnat tak jakápak ergonomie? Kde mohla nahnat o III ty plusové body za ergonomii? Alfou a omegou ergonomie je správný posez!
Rozdíl 0,01 bodu je rozdíl na úrovni subjektivního ohodnocení u jednoho parametru.(Např. pro mě je lepší za 2000,- záruka 5let/vše do 100, neb víc neujedu, než motor,.. do 150K) Remíza 3 roky starýho modelu oproti novému autu roku je velký úspěch, a nezapomínejme, že ten rozdíl je daný hlavně hodnocením motoru. U benzínu ten rozdíl takový mezi motory jistě nebude, jesli vůbec a škoda se pro zájemce o benzínový (nebo obecně jiný, uznávám, ten diesel se poved, jeden z mála dieselu o kterým bych do osobáku uvažoval) motor stane rázem lepším autem (a to výrazně, ne jen o 0,01). Navíc to bude auto, který Astru bude stále deklasovat v tom nejdůležitějším - řízení, řazení, ovladatelnost - viz. hodnocení. No, a po faceliftu škoda opět bude v rámci třídy ještě lepší. Astra je ale určitě výborný auto, hlavně s tímto motorem, pokud se spokojíte s lehkým kompromisem ve zmíněné oblasti řízení.., narozdíl od např. nového 2+2 místného Meganu.
Ty myslis tu FL Octu😒br />
- ktora zavedie 1,0 l motor, ktory u konkurencie objavili uz davno, aj ked to nie je vyhra...
- ktora bude mat rozdelene predne svetla tak, aby sa dalo pri tuknutiach a burackach viac vybrat na ND
- ktora ma zivotny cyklus na parkovisku na sidlisku iba od rana do vecera
- ktora musi za svoj vyrobny cyklus mat tri generacie rovnakeho motora kvoli podvodom a pochybnej kvalite
- ktora zavedie 1,0 l motor, ktory u konkurencie objavili uz davno, aj ked to nie je vyhra...
- ktora bude mat rozdelene predne svetla tak, aby sa dalo pri tuknutiach a burackach viac vybrat na ND
- ktora ma zivotny cyklus na parkovisku na sidlisku iba od rana do vecera
- ktora musi za svoj vyrobny cyklus mat tri generacie rovnakeho motora kvoli podvodom a pochybnej kvalite
- nejdřív se teda rozhodni, jestli je zavedení litrového motoru vlastně dobře nebo špatně 😉
- zato nerozdělený světlomet Astry s cenou 40 tisíc bude při bouračce výhrou, že jo
- Octavia má od začátku jednu a tu samou generaci motorů
- zato nerozdělený světlomet Astry s cenou 40 tisíc bude při bouračce výhrou, že jo
- Octavia má od začátku jednu a tu samou generaci motorů
každého po tomto srovnání musí napadnout, jestli tedy není v rámci srovnání výkon/užitná hodnota/spotřeba/cena lepší pronajímat do fleetu OPEL raději, než Škodovku...
Jenže pozice Škody je na našem trhu tak silná, že leasingovka při žádosti o operáč narovinu řekne... "My ten OPEL moc dělat nechceme, víte? On byl teď dlouho takovej neslanej, nemastnej... Vono se to pak i blbě prodává... takhle nějakou Škodovku... to bychom se mohli dohodnout i na nějakých solidních penězích...víte? Vony ty Škodovky pořád frčej, ať to má nalítáno co chce, stejně se to pak vždycky prodá... lidi chtěj zkrátka Škodovky a narovinu pane, my je děláme nejraději."
Dle mého názoru by byl OPEL ideálním fleetovým autem... ale v Čechách nemá šanci.
Jenže pozice Škody je na našem trhu tak silná, že leasingovka při žádosti o operáč narovinu řekne... "My ten OPEL moc dělat nechceme, víte? On byl teď dlouho takovej neslanej, nemastnej... Vono se to pak i blbě prodává... takhle nějakou Škodovku... to bychom se mohli dohodnout i na nějakých solidních penězích...víte? Vony ty Škodovky pořád frčej, ať to má nalítáno co chce, stejně se to pak vždycky prodá... lidi chtěj zkrátka Škodovky a narovinu pane, my je děláme nejraději."
Dle mého názoru by byl OPEL ideálním fleetovým autem... ale v Čechách nemá šanci.
a to je dobře....
A to proč? :-!
pokud je pravdou, ze se podarilo vychytat zadni napravu, je na tom z hlediska konkurenceschopnosti O3 lip nez kdykoli driv. To byla jeji jedina slaba stranka (jo a vyplne dveri😊 ).
Ze TDI nestiha nove generaci Oplich dieselu verim, ale zadnou katastrofou ten motor neni a pokud obratime k TSIckam, tak to jsou velmi dobre motory od 1.2, pres 1.4, 1.8 az k 2.0. 1.0 se uvidi, ale necekam ze bude i prinejhorsim nejak zasadne ztracet na konkurenci. Ideal je tam 1.4, ktera s lehkym autem poskytuje velmi slusnou dynamiku a pri kombinovanem provozu nezere o moc vic nez diesely. Ten test Astra vyhrala zaslouzene ale v podstate jen diky motoru, vsude jinde spis ztraci. Podvozek, rizeni, razeni, kvalita interieru, prakticnost.. To jen ukazuje na to, jak i pres zbozna prani skoda hateru Octa ve skutecnosti dobrym autem je. A to facelift ma prede dvermi.
Ze TDI nestiha nove generaci Oplich dieselu verim, ale zadnou katastrofou ten motor neni a pokud obratime k TSIckam, tak to jsou velmi dobre motory od 1.2, pres 1.4, 1.8 az k 2.0. 1.0 se uvidi, ale necekam ze bude i prinejhorsim nejak zasadne ztracet na konkurenci. Ideal je tam 1.4, ktera s lehkym autem poskytuje velmi slusnou dynamiku a pri kombinovanem provozu nezere o moc vic nez diesely. Ten test Astra vyhrala zaslouzene ale v podstate jen diky motoru, vsude jinde spis ztraci. Podvozek, rizeni, razeni, kvalita interieru, prakticnost.. To jen ukazuje na to, jak i pres zbozna prani skoda hateru Octa ve skutecnosti dobrym autem je. A to facelift ma prede dvermi.
Ona ta Octa bude mít ještě další výhodu... a sice pohon na CNG. S tím, že už G-Tec nabízí i automat a některé větší společnosti s širším vozovým parkem (rozuměj i nákladní automobily) začínají pomalu přicházet na chuť pohonu na zemní plyn a kupují si do svých areálů plničky. Vím, že OPEL nabízí/nabízel i LPG pohon (nevím, jak u nové Astry), ale CNG se asi postupně prosadí víc.
Zarazi me ta pasaz, kde zminujete, ze je octavia snad i pohodlnejsi, nez superb s DCC. Vzdyt prave superb byl mnohokrat chvalen za mimoradny komfort, nekdy mu byla vytykana snad az prehnana houpavost v komfortnim rezimu. Naopak octavia (dobre, kombik tolik ne) byla od zacatku pranyrovana za nepohodlny podvozek.
Osobně mě tato pasáž taky vcelku zarazila, jelikož mám s oběma nemalé zkušenosti, tak bych něco podobného opravdu nepotvrdil. Spíš naopak. Podvozek Octavie s torzkou vzadu bych ohodnotil při nejlepší vůli jako standard třídy, Superb s DCC bych se nebál označit jako jednu z nejpovedenějších podvozkových kombinací v rámci neprémiové třídní konkurence. Holt platí, co člověk, to názor...
Dobrý den, na mysli mám tlumení nerovností, Superb opravdu více tloukl a na dírách byl nervóznější. Je to zajímavé, co vás tady více píše, ty zkušenosti s trojkovou Octavií. Měl jsem v zásadě ty samé, ale tento konkrétní červený kousek mě neskutečně překvapil. Trefoval jsem díry záměrně, najížděl rychleji na zpomalovací pruhy, příšerně rozbitou příjezdovku k našemu domu jsem jednou proletěl, pak zase jel krokem... A podvozek ani ťuk. Pamatuju si třeba i kolegu Vaculíka, který se (myslím, že to bylo loni v létě) vrátil z dlouhé cesty s Octavií a také prohlásil, že to auto nepoznával. Co se k nám doneslo za informace, podvozek měl projít několika úpravami, rozhodně ne jen jednou.
Martin
Martin
Ano, jsou to opravdu velmi protichůdné zkušenosti. U Octavií mám projeté prakticky všechny možné kombinaci velikostí kol a podvozků a že by v některých (podvozkově jednodušších) verzích s druhým největším možným rozměrem kol dokonce překonávala Superb s DCC (18" či 19" kola), to se mi "nepoštěstilo". A to se bavím i o nově vyrobených kusech... Nejspíš máte štěstí na nějakou skvělou "edici", či jak si to vysvětlit. Čímž však netvrdím, že jste podobné pocity mít nemohli 😉
Všeobecnou kritiku a negativní zkušenost s podvozkem OIII bych přisuzoval nejčastěji fasovaným motorizacím 1.4 TSI a 1.6TDI a řešení zadní nápravy která😒br />
a) na nerovnostech poskakuje
b) v zatáčkách poskakuje
c) poskakuje i tam, kde by to člověk nečekal
Jestli jsem dobře četl, měl jste k dispozici tu "lepší" výbavu, co se zavěšení a řešení podvozku týká. Nevyzkoušel jsem, ale pokud se blíží kvalitám předchozí generace, je to jen dobře.
K Superbu dodám pouze tolik, že jeho podvozek ve mě vzbudil tolik rozpaků, že jsem se rozhodl po čtyřech měsících předčasně ukončit operativní leasing a přesednout do vozidla jiné značky a jiného výrobce.
b) v zatáčkách poskakuje
c) poskakuje i tam, kde by to člověk nečekal
Jestli jsem dobře četl, měl jste k dispozici tu "lepší" výbavu, co se zavěšení a řešení podvozku týká. Nevyzkoušel jsem, ale pokud se blíží kvalitám předchozí generace, je to jen dobře.
K Superbu dodám pouze tolik, že jeho podvozek ve mě vzbudil tolik rozpaků, že jsem se rozhodl po čtyřech měsících předčasně ukončit operativní leasing a přesednout do vozidla jiné značky a jiného výrobce.
na tomhle neco je viz z jineho soudku - vseobecna kritika tezkeho predkua nedotacivosti u minule generace. Co na tom, ze se to tykalo jen TDI.. kdyz pokud nekdo uz v necem.. nikdy nic jineho nez TDI neridil, protoze jich proste bylo nejvic. Co na tom, ze takova 1.8TSI byla uplne jina kava a z hlediska jizdnich vlastnosti takrka jine auto.. kdyz s ni jel malokdo.. a zkusenosti s TDI automaticky prenasel i na ostatni modely.
Podle mě jsi nečetl dobře... 2.0TDI 110kW v předokolce má stejnou nápravu jako 1.4TSI, tj. bez víceprvku.
Co jsi vybral? Mondeo?
Co jsi vybral? Mondeo?
potom jsem opravdu četl špatně a podobně jako ostatní jsem překvapený z popisu chování podvozku...
k tvému dotazu... jak to sakra víš? >😁
k tvému dotazu... jak to sakra víš? >😁
Hm, tak teď nám kteří máme ty žebřiňáky poraďte, co s tím dělat.
Normální snad je každé nové auto si projet. No a když nevyhovuje (komfort/diskomfort se pozná na pár km) tak si takové auto nebrat. Chápu, že se někdo spálí ohledně spolehlivosti, to se dopředu poznat nedá, ale naříkat nad komfortem je poněkud zvláštní.
on se tě kolikrát nikdo neptá, jestli chceš to a to... prostě vyfasuješ a hotovo. Maximálně si můžeš v rámci budgetu vybrat nějakou tu výbavu navíc´. Mluvíme tu o nejčastěji fasovaném automobilu.
Pokud si někdo Škodovku kupuje soukromě, většinou dva až tři roky starou... protože ať je to jak chce, při užívání Škodovky jakožto fleetu musíš v rámci smluvního vztahu s leasingovkou dodržovat servisní intervaly a splátky ti pokrývají veškerý servis, čili ony ty Škodovky bývají v dobrém stavu, kolikrát lepším, než soukromě užívané vozy s nižším nájezdem.
Pokud si někdo Škodovku kupuje soukromě, většinou dva až tři roky starou... protože ať je to jak chce, při užívání Škodovky jakožto fleetu musíš v rámci smluvního vztahu s leasingovkou dodržovat servisní intervaly a splátky ti pokrývají veškerý servis, čili ony ty Škodovky bývají v dobrém stavu, kolikrát lepším, než soukromě užívané vozy s nižším nájezdem.
Gvick2 - Jasně. Objednáš si auto přes konfigurátor, ono za čas dorazí, prodejce ti ho ukáže a ty ho půjdeš projet. Po známé trase, kde dokážeš posoudit jeho vlastnosti. Ale na to je třeba více km, řekněme pár desítek km. Pár opravdu nestačí. A i kdyby stačilo, potom přijedeš zpátky a oznámíš mu, že ho nechceš? Tebou objednaný a nakonfigurovaný auto? Myslíš, že je to reálné? Kupoval jsi někdy nový auto?
Auto jsem nefasoval, soukromě objednal u poskytovatele operáku a s ním by nebyl problém jakýkoliv další postup.
Auto jsem nefasoval, soukromě objednal u poskytovatele operáku a s ním by nebyl problém jakýkoliv další postup.
Objednávat si auto přes konfigurátor bez praktického projetí je podle mě zcela elementární chyba, prostě typické kupování zajíce v pytli. To je snad ještě horší než si vybírat ženskou podle internetové seznamky a hned jít podepsat svatební smlouvu.
Občas je problém projet nějakou exotiku, třeba Talisman v benzínu 😄 , i u BMW se prý občas tváří, že slovo benzín už dlouho neslyšeli. U Škodovky tenhle problém obvykle není, díky množství salonů i předváděček se řeší spíš detaily... jako třeba že Octavia RS jsou všechny předváděčky na 18"+ kolech.
A jak víš, že jsem si O3 před tím neprojel? Tady dnes jasně vyplývá, jaké jsou v nich rozdíly. Ale ty musíš být asi vyjímečně chytrej.
To, že jsou Škodovky pro novináře jiné než normální produkce asi každý ví. Nejsou to auta, která projdou standardní výrobou. Ty jsi však měl asi nějakou předváděčku a tam by to mělo být stejné jako u normální produkce.
Tak to maš napsat hned. Protože to vyzniva hodně "tupě". Na druhou stranu většině lidem je fuk , jake ma auto vlastnosti , protože krom ceny je nejduležitějši to , jak auto vypada , či je upjatost na jednu značku/koncern a pak to tak dopada.
Nevím co tady z čeho jasně vyplývá... předpokládám, že případné změny na podvozku byly k lepšímu, takže by se nemělo stát, že je auto z výroby horší, než to dříve zkoušené v rámci testovačky.
😄
Tak si to nakoniec zvladol - napisat vcelku dobry porovnavaci test, pekne vypichnut klady, zapory a vcelku prijatelne to aj uzavriet. Detaily uz riesit neidem, vidim a chvalim, ze mas tu toho oddiskutovaneho s chalanmi kopec. 😉 :yes:
Moje klasicke poznamky ( cital som diskusiu len do nejakeho cca 130-eho prispevku, potom som presedlal na vec pre mna zaujimavejsiu - 1.5 TSI, tak prepac ak som nieco zmeskal ) sa tykaju len klasickych veci, ktore mi tu uz nejaky piatok chybaju a furt dufam v napravu😒br /> - Vazenie aut
- realna spotreba po dotankovani
- a kedze ste minule s Q5-ou a Evoque-om robili aj "losi test", mohli ste to aj tu...
- kedze mate racelogic, tak kludne aj to zrychlenie 0-100 km.h-1, ale to si uz zmienil...
- ... a myslim, ze by sa este nieco naslo, ale narychlo si nespomeniem, ale urcite si tu zaznamenal nejake podnentne navrhy uz dlhodobejsie...
Ze si to pekne nakalkuloval na 0,01 bodu - >😁 - to ti proste vyslo >😁
Aj ked ma tu maji viaceri za koncern-fandu, tak uznavam kvality Astry ST a to este vyssie, nez len o povestne prsia Japonky. Tak ale co, reputaciu ste si asi trosku napravili, Skodovka vas neukrizuje, lebo coskoro pride FL O III a potom budu karty rozdane po novom...
Toz, len tak dalej. Doplnit nedostatky a v dobrom vytrvat. 😉
Ja sa idem venovat mojmu srdcu milsim veciam...( technika 😉 )
Tak si to nakoniec zvladol - napisat vcelku dobry porovnavaci test, pekne vypichnut klady, zapory a vcelku prijatelne to aj uzavriet. Detaily uz riesit neidem, vidim a chvalim, ze mas tu toho oddiskutovaneho s chalanmi kopec. 😉 :yes:
Moje klasicke poznamky ( cital som diskusiu len do nejakeho cca 130-eho prispevku, potom som presedlal na vec pre mna zaujimavejsiu - 1.5 TSI, tak prepac ak som nieco zmeskal ) sa tykaju len klasickych veci, ktore mi tu uz nejaky piatok chybaju a furt dufam v napravu😒br /> - Vazenie aut
- realna spotreba po dotankovani
- a kedze ste minule s Q5-ou a Evoque-om robili aj "losi test", mohli ste to aj tu...
- kedze mate racelogic, tak kludne aj to zrychlenie 0-100 km.h-1, ale to si uz zmienil...
- ... a myslim, ze by sa este nieco naslo, ale narychlo si nespomeniem, ale urcite si tu zaznamenal nejake podnentne navrhy uz dlhodobejsie...
Ze si to pekne nakalkuloval na 0,01 bodu - >😁 - to ti proste vyslo >😁
Aj ked ma tu maji viaceri za koncern-fandu, tak uznavam kvality Astry ST a to este vyssie, nez len o povestne prsia Japonky. Tak ale co, reputaciu ste si asi trosku napravili, Skodovka vas neukrizuje, lebo coskoro pride FL O III a potom budu karty rozdane po novom...
Toz, len tak dalej. Doplnit nedostatky a v dobrom vytrvat. 😉
Ja sa idem venovat mojmu srdcu milsim veciam...( technika 😉 )
Tušil jsem něco v tomto vyznění. Ono totiž vítězství Octavie by zkrátka bylo neobhajitelné, protože nad Astrou nevyniká doslova v ničem vyjma té prostornosti. Jenže Astra je s prostorností zcela v souladu s třídními poměry, takže kde je to kouzlo Octavie?
Nicméně datum odpovídá, pálení čarodějnic je zde. A tak se doslova vybízelo udělat z Octavie mučednici, která statečně prohraje o prasečí chlup. A tím jasně dokáže, jak dokonalé veledílo to je. Vždyť i v polovině životního cyklu takřka dokázala porazit evropské auto roku >😁 >😁 No není ta Mladá Boleslav městem čarodějů dobrodějů?
Octavia nemohla vzniknout vývojem, takové vozy vznikají výhradně kouzlem, a to jen za vhodné hvězdné konstalace >😁 >😒]
V podstatě si můžeme položit na závěr otázku - proč jsou v Rüsselsheimu tak neschopní, že nedokážou vyvinout auto, které by dokázalo porazit Octavii o víc než prasečí chulp... 😉
Nicméně datum odpovídá, pálení čarodějnic je zde. A tak se doslova vybízelo udělat z Octavie mučednici, která statečně prohraje o prasečí chlup. A tím jasně dokáže, jak dokonalé veledílo to je. Vždyť i v polovině životního cyklu takřka dokázala porazit evropské auto roku >😁 >😁 No není ta Mladá Boleslav městem čarodějů dobrodějů?
Octavia nemohla vzniknout vývojem, takové vozy vznikají výhradně kouzlem, a to jen za vhodné hvězdné konstalace >😁 >😒]
V podstatě si můžeme položit na závěr otázku - proč jsou v Rüsselsheimu tak neschopní, že nedokážou vyvinout auto, které by dokázalo porazit Octavii o víc než prasečí chulp... 😉
No, ve středu jsi psal něco jiného...
Psal jsem že tuším kulušárnu
"I když ... tuším kulišárnu, ono totiž jeden srovnávací test, kde nevyhraje Octavia má potenciál mnohem vyšší čtenosti, že A ta páteční rezonance v hospodě u pivka - ty, karle, víš že na ACZ Oktávku porazila nějaká dovozová Astra z endéer??"
"I když ... tuším kulišárnu, ono totiž jeden srovnávací test, kde nevyhraje Octavia má potenciál mnohem vyšší čtenosti, že A ta páteční rezonance v hospodě u pivka - ty, karle, víš že na ACZ Oktávku porazila nějaká dovozová Astra z endéer??"
Aha... a když jsi mi psal třeba "Na to, jak test dopadne, nemusíš být zrovna kartářka", tak sis byl jistý, že vyhraje Astra?
Výše jsem ti uvedl: "TUŠIL jsem něco v tomto vyznění..." :-!
No jasně... kdyby vyhrála Octavia, tak by to bylo dle tvého očekávání. A když vyhrála Astra, je to podle tvého tušení. V obou případech je to samozřejmě podvod, v prvním případě motivovaný tučnými úplatky, v druhém vyvoláním senzace. No tak jo 😄
Opravdu netuším, ať čtu test odpředu či odzadu...
Položme si zásadní otázku - je Octavia praktická? ANO. Je opravdu z praktického použití velmi zdařilá, snad i nejlepší ve třidě. Cimply clever není jen posměšek, ono na tom simply clever totiž skutečně něco je. Škoda vyrábí praktické dennodenní drožky, které vás nebudou otravovat.
Ale skutečně má tohle být arbitrem kvality vozu? Co třeba pohodlí, komfort, materiály, technologické vychytávky... ? Skutečně má roletka hrát první ligu, zatímco nad LED-matrix se nikdo v zásadě ani nepozastaví?
Tak proč Octavia? Pohodlná? Ani za mák, utlumení náprav umí prostě konkurence znatelně líp. Má nejnovější technologické vychytávky? Nemá. Má hodnotně působící interiér? Nemá, je to bakelitové království bez nápadu. Má zlato pod kapotou? Nemá, dvoulitrové TDI je troskou výrobního programu na sklonku svého života bez jiskry. A konkurence tu sází excelentní dCi vedle CDTI či i-DTEC DDiS v objemech 1.6 a 1.5...
Tak si stále říkám, proč?
Položme si zásadní otázku - je Octavia praktická? ANO. Je opravdu z praktického použití velmi zdařilá, snad i nejlepší ve třidě. Cimply clever není jen posměšek, ono na tom simply clever totiž skutečně něco je. Škoda vyrábí praktické dennodenní drožky, které vás nebudou otravovat.
Ale skutečně má tohle být arbitrem kvality vozu? Co třeba pohodlí, komfort, materiály, technologické vychytávky... ? Skutečně má roletka hrát první ligu, zatímco nad LED-matrix se nikdo v zásadě ani nepozastaví?
Tak proč Octavia? Pohodlná? Ani za mák, utlumení náprav umí prostě konkurence znatelně líp. Má nejnovější technologické vychytávky? Nemá. Má hodnotně působící interiér? Nemá, je to bakelitové království bez nápadu. Má zlato pod kapotou? Nemá, dvoulitrové TDI je troskou výrobního programu na sklonku svého života bez jiskry. A konkurence tu sází excelentní dCi vedle CDTI či i-DTEC DDiS v objemech 1.6 a 1.5...
Tak si stále říkám, proč?
no jo firmy ve skutečnosti nenávidí své zaměstnance tak, že do fleetů nic jinýho na just nekoupí....
určitě to není tím, že jsou to dobrý auta.......
určitě to není tím, že jsou to dobrý auta.......
Vůbec nepochybuji o tom, že nová Astra ST je po technické stránce skvělé auto, ale co je to platné, když se mi design její zádě ale vůbec nelbí? Octavia Combi je pro mě prostě po stylistické stránce mnohem zdařilejším a elegantnějším autem s perfektně a hlavně přirozeně střiženou zádí, naopak Astra ST mi připomíná hatchback s dodatečně přilepeným obrovským neforemným batohem.... 😢 😒 ;-\
octavii kombi nechyba akasi vizualna prirodzenost... skratka vyzera ako keby bola navrhovana uz od zaciatku ako kombi.... kdezto astra kombi na mna posobi akosi nafuknuto a prerastene a akoby nejako z nudze dorobena ... nie je tak vizualne prirodzena.. pritom megane tento vizualny problem v kombiku nema a ani povedzme focus ci ceed alebo leon.. astra je krasna ako hatch ale kombik je ozaj kusok tvarovo rozkysnuty a prerasteny akoby uz kusok mimo segment.. samotne zadne svetla a stlpik pritom nie su problem... problem vidim inde... a to celkovo v masivnom zadnom previse a akoby vysokej linii strechy ktora celu tu liniu auta a "objemnost kasne" zdviha .. co v kontexte s relativne kompaktnym razvorom vytvara dojem akehosi tlusteho batohu ktory astra kombi zo sebou povinne vlaci ... vizualne je ta cervena octavia kombi ozaj pekna a az prekvapivo dobre vedla kombika astry vyzera .. co je celkom zaujimave zistenie ale aj tu plati kolko ludi tolko chuti ... lebo o uspech astry kombi obavy nemam 😉
Ano, u Astry je z tvého pohledu problém právě ten C-sloupek. Octavia je totiž zcela očekávatelné kombi s naprosto tradičními liniemi.
Astra šla jinou cestou a C-sloupek je mnohem zajímavější. Nicméně není to ta klasika, takže vyvolává dojem těžkopádnosti a velkého převisu. Nicméně to tak není.
Octavia navíc k zadnímu převisu přidává i přední, protože je pouze v liftbacku a kombi. Takže zadnímu převisu odpovídá i přední. Kdežto přesně tohle je vždy slabinou modelů, které vychází primárně z hatchbacku. Přiď je prostě jiná, přední převis méně masivní.
Za mě je Octavia Combi zdařilá, až na příď. Ta je prostě nudná kam oko dohlédne. Určitý náboj záskává až RSový nárazník... Astra je ale mnohem propracovanější v liniích, hraje v detailech i celku.
Astra šla jinou cestou a C-sloupek je mnohem zajímavější. Nicméně není to ta klasika, takže vyvolává dojem těžkopádnosti a velkého převisu. Nicméně to tak není.
Octavia navíc k zadnímu převisu přidává i přední, protože je pouze v liftbacku a kombi. Takže zadnímu převisu odpovídá i přední. Kdežto přesně tohle je vždy slabinou modelů, které vychází primárně z hatchbacku. Přiď je prostě jiná, přední převis méně masivní.
Za mě je Octavia Combi zdařilá, až na příď. Ta je prostě nudná kam oko dohlédne. Určitý náboj záskává až RSový nárazník... Astra je ale mnohem propracovanější v liniích, hraje v detailech i celku.
Neřekl bych, že je přední převis u Astry méně masivní😒br />
[odkaz]
Může za to opravdu ten masivní zadní sloupek (nechci říkat C-sloupek, on by to byl asi spíš D-sloupek), podobně jako působí těžkopádně i u Golfu Variant. Krom toho má Astra o 2,5cm kratší rozvor a je o 4,3cm delší než Octavia.
Může za to opravdu ten masivní zadní sloupek (nechci říkat C-sloupek, on by to byl asi spíš D-sloupek), podobně jako působí těžkopádně i u Golfu Variant. Krom toho má Astra o 2,5cm kratší rozvor a je o 4,3cm delší než Octavia.
Je tomu přesně naopak, Astra má přední převis podstatně delší než Octavia! 😄 A problém s designem zádě Astry zdaleka není způsoben jen jejím D sloupkem! Už nad oknem zadních bočních dveří totiž začíná být příliš mnoho plechu(horní linie bočních oken zde příliš rychle klesá) a okno na úrovni kufru je příšerně krátké. No a celé to doráží ta rozšiřující se lišta na D sloupku, který je navíc obludně široký... Prostě jak už jsem tady jednou psal, jakmile se designéři u kombíku snaží zamaskovat, že to auto má delší zadek, pravidelně to končí katastrofou, přitom u kombíku není delší záď vůbec nic špatného či nepatřičného!!! 😢
P.S. Pro mě je už několik let jasným designovým králem kombíků C segmentu Seat Leon ST, to je prostě nádhera, na které bych neměnil ani jediný milimetr a Octavia III Combi je po vzhledové stránce v jeho těsném závěsu (na Leona ztrácí zejména příliš zapadlými koly v podbězích)! 😄 :yes: :yes: :yes:
P.S. Pro mě je už několik let jasným designovým králem kombíků C segmentu Seat Leon ST, to je prostě nádhera, na které bych neměnil ani jediný milimetr a Octavia III Combi je po vzhledové stránce v jeho těsném závěsu (na Leona ztrácí zejména příliš zapadlými koly v podbězích)! 😄 :yes: :yes: :yes:
O délce převisu se hádat nebudu, tohle se mi přiznám nechce hledat. Já se ale bavil o mohutnosti, což není jen délka. Octavia má klasicky dost rovnou kapotu, kdežto právě HB mají stoupající kapotu s nízkým předkem. A to jsem měl namysli.
Ne! Je to skodovka a skodovka ma vzdycky nejvetsi previsy, to je zakladni automobilova znalost! >😒]
To, co říkáš je naprostý nesmysl, takové Citigo má převisy snad nejkratší na trhu a ani Octavia III díky platformě MQB už čumák nemá zdaleka tak dlouhý jako dřív! 😄
To byl ne mozna uplne zdarily pokus o ironii. Ale tenhle tyden je to snad treti diskuze, kde se resi obrovske previsy skodovek.
a nemají snad? I když situace se značně zlepšila...
Ne. Jejich previsy nejsou a nebyly o nic delsi, nez u konkurentu a do aut s velkymi previsy (407, C5, 166, Delta, Town Car, E34, Phantom..., ...) maji opravdu daleko. Naopak novy superb ma predni previs podmerecny a vypada, jako po bouracce.
A Octavia I a II byla co? Auto s délkou střednětřídní na rozvoru podměrečné nižší střední...
Pokud se na to koukas optikou nizsi stredni tridy a otrocky srovnavas rozmery, tak treba i jo, jenomze octavia byla vzdycky dospelejsi, nez ostatni, ponekud infantilni, kompakty a prave ten pomer rozvoru a previsu, ktery odpovidal vetsim autum (obecne totiz plati, ze cim vetsi auto, tim vetsi pomer mezi previsy a rozvorem) ji k tomu vyrazne pomahal. Ve treti generaci uz ale jeji previsy nijak nevybocuji ze tridnich standardu a i v te prvni generaci nebyla sama (z hlavy me ted napada treba marea, ale existuji i urcite dalsi zastupci). Jenomze octavia vzdy dokazala tento pro nekoho handicap vyuzit ve svuj prospech. Kazdopadne pokud se na ty previsy podivame mezitridni optikou (a dnes uz i tridni), skodovky rozhodne nijak nevybocuji
Psal jsem že se situace zlepšila. Nicméně třeba u Octavie se poměr převisů vylepšil v důsledku prodloužení rozvoru proti Golfu...
Marea pokud se nemýlím měla docela dlouhý rozvor (na svoji dobu).
ANi obecně s tebou souhlasit nebudu co se převisů týká - ono totiž pokud jdeme do vyšších (a prémiových) tříd, tak přední převis se zkracuje a naopak se posouvá kabina dál od přední nápravy...
Marea pokud se nemýlím měla docela dlouhý rozvor (na svoji dobu).
ANi obecně s tebou souhlasit nebudu co se převisů týká - ono totiž pokud jdeme do vyšších (a prémiových) tříd, tak přední převis se zkracuje a naopak se posouvá kabina dál od přední nápravy...
Nebavime se prece jenom o prednim previsu. Navic oproti vychozimu golfu se natahoval hlavne zadek. Ale treba francouzi meli ve stredni tride vetsi predni previs, nez zadni (a vypadalo to hrozne) viz C5 a 407.
Nejde jen o to jak to vypadá. Přední převis u předokolky má logiku = je to kvůli trakci a v případě těhle frantíků pro bezproblémovej přenos výkonu a krouťáku V6 3.0 jen přední nápravou
Ze stejnýho důvodu v dnešní spořící době pro 508 2.2 HDI s krouťákem 450 Nm použili lichoběžníky zatimco u slabších verzí jen McPherson
Krátkej přední a obří zadní převis u Okty nebo CC je koleda o blbou trakci. Ten bych bez 4x4 radši ani neprodával >😒]
Ze stejnýho důvodu v dnešní spořící době pro 508 2.2 HDI s krouťákem 450 Nm použili lichoběžníky zatimco u slabších verzí jen McPherson
Krátkej přední a obří zadní převis u Okty nebo CC je koleda o blbou trakci. Ten bych bez 4x4 radši ani neprodával >😒]
Nevím, takhle bych to neviděl. Ten velký převis tam není kvůli optimalizaci trakce, ale prostě aby se tam ty velké motory vešly. Velký převis není z pohledu jízdních vlastností žádná výhra, to se nakonec řešilo i u starších Audi - i když je víc váhy na předku, tak je lepší, aby byla mezi nápravama. Samozřejmě že pro silnější předokolku není špatné mít trošku víc váhy na předku, ale to je se silnějším motorem splněno automaticky a není vůbec potřeba to nějak extra řešit.
Octavia velký přední převis určitě kvůli trakci neměla stejně jako kvůli motorům. Přední převis byl tak velký aby zkrátka auto nějak vypadalo a pouze kompenzovalo obrovský zadní převis.
Srovnej si Octavii s Golfem. (V zásadě) stejné motorizace, stejná prostornost kabiny (až O3 má vzadu víc), přesto Octavia mohutnější přední převis... Se podívej co tam je - NIC >😒] Prostě vzduch a nevyužité místo...
A trakce ... ani za mák. Měli jsme v rodině Octavii, a v zimě to byl opravdový problém, protože nebyla schopna vyjet stoupání, které jiné auta nakonec vyjely... My Octavia nové zimní pneu a zledovatělý kopec jsme nevyškrábali, přijel borec v Laguně na nejlacinějších zimákách a v pohodě vyjel... Takže asi tolik k té trakci 😉
Srovnej si Octavii s Golfem. (V zásadě) stejné motorizace, stejná prostornost kabiny (až O3 má vzadu víc), přesto Octavia mohutnější přední převis... Se podívej co tam je - NIC >😒] Prostě vzduch a nevyužité místo...
A trakce ... ani za mák. Měli jsme v rodině Octavii, a v zimě to byl opravdový problém, protože nebyla schopna vyjet stoupání, které jiné auta nakonec vyjely... My Octavia nové zimní pneu a zledovatělý kopec jsme nevyškrábali, přijel borec v Laguně na nejlacinějších zimákách a v pohodě vyjel... Takže asi tolik k té trakci 😉
Tak krátkej rozvor + velký převisy sou znak levnýho auta. Z toho fandy okty asi raní ale je to tak. A máš pravdu = velkej přední převis Okty může bejt jen kompenzace fakt přehnanýho zadního
Jj Okta je Golf s batohem = o tom žádná. A s vyrovnávacim hrbolem vepředu >😒]
No vždyť jo Okta nebo i ten CC maj trakci špatnou 😄
Jj Okta je Golf s batohem = o tom žádná. A s vyrovnávacim hrbolem vepředu >😒]
No vždyť jo Okta nebo i ten CC maj trakci špatnou 😄
Octavia I a II trpěla tím, že stála na platformě Golfu, která byla pro takové auto malá. Zejména Octavia I, tam byl stísněný prostor na zadních sedačkách legendární. Až Octavia III má díky MQB rozvor přiměřený velikosti auta.
Infantilní kompakty 😄 ?
Infantilní kompakty 😄 ?
Délka a převisy Okty v poměru ke krátkýmu rozvoru sou furt víceméně shodný = jen to v poslední generaci líp zabalili
A je fakt že když délka i rozvor narostou o 10 cm je ten poměr o fous lepší = i když je to stejně furt auto se moc velkejma převisama 😄
Okta 1 combi měla fakt malej rozvor = i na tehdejší dobu: rozvor 2,51 s převisama 91 vpředu a metr 85 vzadu. Délka 4,51
Okta 2: 2,578 převisy 91,8 + metr 76 Celková délka 4,57
Současná má na nižší střední použitelnej rozvor 2,68 ale zas při délce 4,66
Přední převis už "jen" 88,6 zadní ale metr 87 = nejdelší co kdy byl
A je fakt že když délka i rozvor narostou o 10 cm je ten poměr o fous lepší = i když je to stejně furt auto se moc velkejma převisama 😄
Okta 1 combi měla fakt malej rozvor = i na tehdejší dobu: rozvor 2,51 s převisama 91 vpředu a metr 85 vzadu. Délka 4,51
Okta 2: 2,578 převisy 91,8 + metr 76 Celková délka 4,57
Současná má na nižší střední použitelnej rozvor 2,68 ale zas při délce 4,66
Přední převis už "jen" 88,6 zadní ale metr 87 = nejdelší co kdy byl
Myslíš metr 87mm? To se bavíme o rozdílu 2mm (3 vs 1) respektive 1,1cm (3 vs 2) mezi generacema... to vůbec nemáš šanci na autě vidět, může to být třeba jen trošku víc vytažený nárazník.
Krátkej rozvor a dlouhý převisy nejsou nutně znakem levnýho auta, třeba i ta C5 je konstrukčně celkem sofistikovaná. Býval to znak většího auta postavenýho na menším podvozku, ale v době modulárních platforem už to moc neplatí... a třeba na příkladu 308SW je vidět, že natažení rozvoru taky není po vzhledové stránce bez problémů.
Aktuální Octa kombi má rozvor ku délka 268,6/465,9=57,65... Astra ST 266,2/470,2=56,61... Leon ST 58,12... Tata Nano 71,96 😉
Krátkej rozvor a dlouhý převisy nejsou nutně znakem levnýho auta, třeba i ta C5 je konstrukčně celkem sofistikovaná. Býval to znak většího auta postavenýho na menším podvozku, ale v době modulárních platforem už to moc neplatí... a třeba na příkladu 308SW je vidět, že natažení rozvoru taky není po vzhledové stránce bez problémů.
Aktuální Octa kombi má rozvor ku délka 268,6/465,9=57,65... Astra ST 266,2/470,2=56,61... Leon ST 58,12... Tata Nano 71,96 😉
Vždyť hned v 1. větě píšu že ten zadní převis je vpodstatě furt stejný = velmi dlouhý. Na předokolku
C5 je predokolka a má dlouhej přední převis = to má logiku. Mluvíš o generaci která přední nápravou potřebovala přenést výkon a krouťák naftovýho V6 3.0 = proto ten převis aby byla dostatečná trakce
C5 je predokolka a má dlouhej přední převis = to má logiku. Mluvíš o generaci která přední nápravou potřebovala přenést výkon a krouťák naftovýho V6 3.0 = proto ten převis aby byla dostatečná trakce
Ne, převis proto, že to tak s tím velkým motorem vyšlo. Dlouhý přední převis není konstrukčně dobré řešení, ani u silné předokolky. Octavia s naftou bude mít poměr hmotností někde kolem 60:40 a to je až až... není důvod snažit se zatížit přední nápravu ještě víc.
Netušim proč to řikáš ale ne a ne 😄
Před motor V6 by se v pohodě vešel dospělej člověk [odkaz] 😉
Viděl sem to i naživo = motor je celkem správně posunutej maximálně dozadu
Nechápu to s tou Oktou? Jak to myslíš?
Před motor V6 by se v pohodě vešel dospělej člověk [odkaz] 😉
Viděl sem to i naživo = motor je celkem správně posunutej maximálně dozadu
Nechápu to s tou Oktou? Jak to myslíš?
Typický mainstreamový auto s naftou bude těžké na předek, s poměrem hmotnosti někde kolem 60:40. K čemu má teda být ten dlouhý přední převis? Abys dostal ještě víc váhy na přední kola? A pokud je tam pod tou kapotou jen prázdné místo... tak je to dobré k čemu?
Jo většina předokolek je na tom takhle nějak = o tom žádná
Ten převis byl přesně pro to co sem napsal = jen přední nápravou přenést vysokej výkon a hlavně kroutící moment.
Že je motor až vzadu a asi víceméně nad nápravou je jen správně. No a před nim tam samozřejmě neni vzduchoprázdno 😄
Prostě základ je: předokolka = větší přední; zadokolka větší zadní převis :-!
Ten převis byl přesně pro to co sem napsal = jen přední nápravou přenést vysokej výkon a hlavně kroutící moment.
Že je motor až vzadu a asi víceméně nad nápravou je jen správně. No a před nim tam samozřejmě neni vzduchoprázdno 😄
Prostě základ je: předokolka = větší přední; zadokolka větší zadní převis :-!
No tak k čemu tam ten převis je? Aby byl čumák těžší?
Vždyť to opakuju = pro optimální trakci! Totéž teď nekdo napsal v diskuzi pod testem C5 😉
AutoBild v posledních měsících přitvrdil a napsal o A6 i nový A4 že maj problémy s trakcí = tady je to naopak
AutoBild v posledních měsících přitvrdil a napsal o A6 i nový A4 že maj problémy s trakcí = tady je to naopak
No optimální trakci, tu má zadokolka nebo ještě lépe čtyřkolka. Dlouhý přední převis sice o něco zlepší trakci v rámci předokolek, ale zásadně zhoršuje jízdní vlastnosti v zatáčce protože zvyšuje nedotáčivost.
Mám pocit, že se nechápeme. Pro zlepšení trakce může být výhodné zatížit víc přední nápravu, ale ne nutně formou velkého převisu. Ten sám o sobě žádnou zázračnou funkci nemá, jsou to jen kila navíc na blbém místě.
Asi fakt ne 😄
Pro zlepšení trakce se prostě u zadokolek dělá větší zadní převis. No a u předokolek přední 😉
Sou to kila na správnym místě = si myslim já = a dle obrázků si to myslí hodně konstruktérů aut 😄
Naopak za úplnou pitomost považuju extrémní převis na druhý straně než je pohon >😒]
Pro zlepšení trakce se prostě u zadokolek dělá větší zadní převis. No a u předokolek přední 😉
Sou to kila na správnym místě = si myslim já = a dle obrázků si to myslí hodně konstruktérů aut 😄
Naopak za úplnou pitomost považuju extrémní převis na druhý straně než je pohon >😒]
Hm, podle mě je pitomost to co píšeš. Ideální rozložení hmotnosti pro jízdní vlastnosti auta je 50:50... a to i pro předokolku. Možná pokud bys stavěl nějaký dragster s pohonem předních kol, mohlo by mít smysl cpát váhu před přední nápravu... ale ne u auta, které musí taky brzdit a zatáčet.
Pokud je poměr hmotností třeba 60:40, tak je to až až a naopak by bylo žádoucí předek odlehčit (což ale úplně snadno nejde).
PS: dle obrázků to tak vidí konstruktéři těch dobře jezdících aut, i s motory 200kW+.
Pokud je poměr hmotností třeba 60:40, tak je to až až a naopak by bylo žádoucí předek odlehčit (což ale úplně snadno nejde).
PS: dle obrázků to tak vidí konstruktéři těch dobře jezdících aut, i s motory 200kW+.
Pro předokolku spíš ne = viz problémy A4 i A6 ve verzích s přednim pohonem
Velká váha před přední nápravou je blbost = viz problémy A4 i A6 ve verzích s přednim pohonem
Auta +200 kW budou krom pár 4kolek výhradně zadokolky = tam bude dominovat větší zadní převis před přednim. Jen u tý Okty a CC atp. je to naopak 😄
Velká váha před přední nápravou je blbost = viz problémy A4 i A6 ve verzích s přednim pohonem
Auta +200 kW budou krom pár 4kolek výhradně zadokolky = tam bude dominovat větší zadní převis před přednim. Jen u tý Okty a CC atp. je to naopak 😄
Když nechceš váhu před nápravou, tak nepotřebuješ ani ten převis... už nevím jak to jinak napsat 😄
Docela ses všemu podstatnýmu vyhnul 😄
Nejsem konstruktér ale 50:50 pro předokolku radši fakt ne!
A hlavni váha na přední nápravě + příslušenství předtím mi přijde ok. Rozhodně ten základ že větší převis tam kde je pohon je skutečnost
Dokonce i zadokola s malym převisem muže mít problémy 😉
Nejsem konstruktér ale 50:50 pro předokolku radši fakt ne!
A hlavni váha na přední nápravě + příslušenství předtím mi přijde ok. Rozhodně ten základ že větší převis tam kde je pohon je skutečnost
Dokonce i zadokola s malym převisem muže mít problémy 😉
Jakého poměru váhy se podle tebe třeba konstruktéři Citroenu snažili dosáhnout? 70😁0? Nebo ještě víc na předek?
Mně se C5 náhodou líbí, je prostě v jedné věci dobrá a na zbytek hází bobek. Co se jízdy týče, tak bych se ale vůbec nezlobil, pokud by vpředu deset čísel uřízli a vzadu je navařili - možná by se pak to auto nechovalo jako cihla vystřelená z praku.
Trakce přední nápravy z mého pohledu není moc velké téma, u komfortního dostavníku není potřeba moc řešit odpich z místa a na vyšší rychlostní stupně už o nic nejde. Sportovně laděné předokolky pak využijí spíš samosvor než posun váhy dopředu. A k těm silným předokolkám... no třeba GTI Clubsport S má 228kW...
Mně se C5 náhodou líbí, je prostě v jedné věci dobrá a na zbytek hází bobek. Co se jízdy týče, tak bych se ale vůbec nezlobil, pokud by vpředu deset čísel uřízli a vzadu je navařili - možná by se pak to auto nechovalo jako cihla vystřelená z praku.
Trakce přední nápravy z mého pohledu není moc velké téma, u komfortního dostavníku není potřeba moc řešit odpich z místa a na vyšší rychlostní stupně už o nic nejde. Sportovně laděné předokolky pak využijí spíš samosvor než posun váhy dopředu. A k těm silným předokolkám... no třeba GTI Clubsport S má 228kW...
presne tak.. nechapu co je za tema prokluzovani kol pri prudkem rozjezdu s plynem na podlaze. pri jizde to na nic vliv nema, ani na jizdni vlastnosti. bezneho uzivatele toho auta to nikdy nenapadne. mimochodem zadkolky, trrba BMW.. vzdycky trpely na nadvahu a to i prave diky pohonu na zadek. to se nepriznive projevovalo.. no jako vyssi hmotnost prekvapive. z praktickeho hlediska predkolka vzdy lepsi nez zad, dalece to prevazi nedostatek s trakci pri rozjezdu.
70😁0 je hovadina = extrémní poměry se pohybujou okolo 65% = třeba Porsche 911 😉
Vzadu určitě nic nechybí 😐
Nevim jak se chová cihla výstřelená z praku = vím ale jak jezdí tohle auto s šestiválcem 😄
To bys měl do studovat = vubec nejde o nějaký starty z křižovatky! 😉
Trakce je naopak spíš hodně základní téma :-!
Vzadu určitě nic nechybí 😐
Nevim jak se chová cihla výstřelená z praku = vím ale jak jezdí tohle auto s šestiválcem 😄
To bys měl do studovat = vubec nejde o nějaký starty z křižovatky! 😉
Trakce je naopak spíš hodně základní téma :-!
Taky vím jak jezdí to auto s šestiválcem - je to to nejvíc nedotáčivé auto s jakým jsem kdy jel. Prostě jako ta cihla - kam ji vystřelíš, tam letí a k žádným prudkým změnám směru se přemluvit nenechá (na druhou stranu, táhlé dálniční oblouky zvládá dobře).
Poměr hmotnosti se mi najít nepovedlo, tipuju taky tak těch 65😁5... nevíš náhodou?
Poměr hmotnosti se mi najít nepovedlo, tipuju taky tak těch 65😁5... nevíš náhodou?
meles nesmysly. zase sis neco precetl a z toho vypich co se ti hodi a opakujes to vsude dokola. a4 a a6 ma nejhorsi trakci ve tride.. no budiz. ukaz mi mb c, e 3er nebo 5er s nahonem na predek. predkolky problemy s trakci samozrejme maji ze vsech koncepci pohonu problemy nejvetsi, objevil jsi Ameriku. To ale neznamena, ze se s tim neda uplne normalne a bez jakychkoli problemu jezdit. Na mokru holt budes muset byt opatrnejsi pokud nechces furt hrabat.. zadkolku ve snehu naproti tomu muzes nechat rovnou v garazi nebo si vzit prasky na nervy.. jezdil jsem hodne s O 1.8TSI a urcite bych nerekl ze mela problemy s trakci. Proste tomu prizpusobis jezdeni a nic neresis. Delas z komara velblouda a zvelicujes to. To nic nemeni na tom, ze Audi bez Quattra.. je docela ostuda.
:yes: >😁 >😁 >😁
Sorry že sem narušil tvý autOOOOsny = napsat že blbá trakce je dělat z komára velblouda to je na Zlatej ventilek :yes: >😒]
Hezký jak nad tvou nenalostí konstrukce vyhrává věrnost k značce 😄
Tady je big fanda AUDIRS6 dál než ty - a hlavně objektivnější = tenhle smutnej všeobecně známej fakt nezpochybňuje ale správně řiká: když audi jedině quattro :-!
Ta 4kolka v případě audi neni o ostudě ale právě o blbý trakci! 😉
Sorry že sem narušil tvý autOOOOsny = napsat že blbá trakce je dělat z komára velblouda to je na Zlatej ventilek :yes: >😒]
Hezký jak nad tvou nenalostí konstrukce vyhrává věrnost k značce 😄
Tady je big fanda AUDIRS6 dál než ty - a hlavně objektivnější = tenhle smutnej všeobecně známej fakt nezpochybňuje ale správně řiká: když audi jedině quattro :-!
Ta 4kolka v případě audi neni o ostudě ale právě o blbý trakci! 😉
Tohle není hate na redakci, ale spíš by se to chtělo zamyslet.
Astra sice vyhrála o 0,01 bodu, ale..... jak často budete potřebovat tak obří kufr jako má Octavia? 2x do roka? A naplníte vůbec ten v Astře?
Tohle bodování by mělo mít váhu. 10 bodů za velký kufr se přece nerovná 10 bodům za skvělý motor. Motor by měl mít váhu např. 3 takže 3 x 10. Nebo taky... spotřeba UDÁVANÁ přece není to samé jako základní cena. Základní cena by měla mít váhu nejméně 4x vyšší, než lžívá udávaná spotřeba. Takto je výsledek 1:1, ale v důležitých oblastech má Astra prostě navíc, ale na bodování to nejde vidět. A neříkám to, proto, že bych chtěl, aby vyhrála Astra o víc bodů, ale protože je to přece tak. Ve všech testech. Kufr a pružné zrychlení jsou přece zcela jiné věci, pružné zrychlení využiješ každou jízdu, na rozdíl od místa na zadních sedačkách... tak proč by měly mít stejný bodový příděl? A obecně by možná bylo lepší zrušit body a napsat, které auto se mi prostě líbí víc a proč. Nebo které chtít kvůli tomuhle a to zase kvůli tamtomu...
Každopádně Astra bude asi super auto, ještě za ty peníze... Octavia se mi líbí víc a bude levnější ji servisovat apod., ale tady vše hraje pro Astru, těším se, až se svezu, snad bude příležitost.
Astra sice vyhrála o 0,01 bodu, ale..... jak často budete potřebovat tak obří kufr jako má Octavia? 2x do roka? A naplníte vůbec ten v Astře?
Tohle bodování by mělo mít váhu. 10 bodů za velký kufr se přece nerovná 10 bodům za skvělý motor. Motor by měl mít váhu např. 3 takže 3 x 10. Nebo taky... spotřeba UDÁVANÁ přece není to samé jako základní cena. Základní cena by měla mít váhu nejméně 4x vyšší, než lžívá udávaná spotřeba. Takto je výsledek 1:1, ale v důležitých oblastech má Astra prostě navíc, ale na bodování to nejde vidět. A neříkám to, proto, že bych chtěl, aby vyhrála Astra o víc bodů, ale protože je to přece tak. Ve všech testech. Kufr a pružné zrychlení jsou přece zcela jiné věci, pružné zrychlení využiješ každou jízdu, na rozdíl od místa na zadních sedačkách... tak proč by měly mít stejný bodový příděl? A obecně by možná bylo lepší zrušit body a napsat, které auto se mi prostě líbí víc a proč. Nebo které chtít kvůli tomuhle a to zase kvůli tamtomu...
Každopádně Astra bude asi super auto, ještě za ty peníze... Octavia se mi líbí víc a bude levnější ji servisovat apod., ale tady vše hraje pro Astru, těším se, až se svezu, snad bude příležitost.
Bez ohledu na to, které z těch dvou aut má skutečně (ne papírově) lepší kufr- třeba já kufr využiju velmi pravidelně. Někdo zase pravidelně využije zadní sedadla. Všechny ty disciplíny mohou být stran svojí váhy zcela individuální.
Jak vidno, tak obě auta jsou si velmi podobná a proto myslím, že o tom, které je lepší a které horší, rozhodují detaily.
Proč Opel nemá výškové stavění předních bezpečnostních pasů ? U Škodovky toto není jen u Citiga.
Proč má Opel archaické otvírání palivové nádrže klíčkem? U Škodovky toto řešení používá pouze Citigo.
Proč nemá Opel stropní madlo řidiče? U Škodovky opět pouze v Citigu
Dveřní výplň předních dveří u Opelu opticky velmi nudná, černo černá nuda, kterou oživuje pouze stříbrná klička. Škodovka má světlou ozdobnou lištu...
Zadní dveřní výplň v Opelu, snad raději nekomentovat. Loketní opěrka vlastně není, tlačítko schované kdo ví kde v misce. Škodovka opět o velký krok dál, kdy i zadním cestujícím nabízí plnohodnotnou výplň.
Roletka zavazadlového prostoru, řešení Opel 20 let staré. Na autosalonu jsem viděl krásně poškrábaný D-sloupek právě od neopatrné manipulace s rolem.
Boční blinkr v blatníku, jéžiš, moderní auta mají blinkry ve zrcátkách...
...
a takhle bych mohl pokračovat dál a dál.
Ať se děje co se děje, Opel mi nepřipadá tak promyšlený a dotažený jako Škodovka.
Proč Opel nemá výškové stavění předních bezpečnostních pasů ? U Škodovky toto není jen u Citiga.
Proč má Opel archaické otvírání palivové nádrže klíčkem? U Škodovky toto řešení používá pouze Citigo.
Proč nemá Opel stropní madlo řidiče? U Škodovky opět pouze v Citigu
Dveřní výplň předních dveří u Opelu opticky velmi nudná, černo černá nuda, kterou oživuje pouze stříbrná klička. Škodovka má světlou ozdobnou lištu...
Zadní dveřní výplň v Opelu, snad raději nekomentovat. Loketní opěrka vlastně není, tlačítko schované kdo ví kde v misce. Škodovka opět o velký krok dál, kdy i zadním cestujícím nabízí plnohodnotnou výplň.
Roletka zavazadlového prostoru, řešení Opel 20 let staré. Na autosalonu jsem viděl krásně poškrábaný D-sloupek právě od neopatrné manipulace s rolem.
Boční blinkr v blatníku, jéžiš, moderní auta mají blinkry ve zrcátkách...
...
a takhle bych mohl pokračovat dál a dál.
Ať se děje co se děje, Opel mi nepřipadá tak promyšlený a dotažený jako Škodovka.
Když k tomu přičteš horši ergonomii a menši prostornost a někteři se tu divy proč ma Astra meně bodu za interier. Zaleži čemu da redaktor větši vahu , zda materialum , zpracovani atd. nebo již zmiňenym vlastnostem.
Opel to vysvetloval, snazili sa o nizsie naklady v pripade poistnej udalost, spetaky bez smerovky su lacnejsie. Rovnako natiahli predny naraznik/masku az 10 cm nad chladic, aby sa pri celnom tuknuti nemusela menit aj kapota. Bolo toho viac, vysvetlovali to konstukteri, video bolo na YT.
Aj toto su detaily, nad ktorymi sa zjavne niekto zamyslel.
Aj toto su detaily, nad ktorymi sa zjavne niekto zamyslel.
:yes: :yes: Geniální! Zdá se ti auto ošizený? Ne, my se jen snažili, abys ušetřil po nehodě! Teda já netvrdím, že jsou Opely ošizený, ale jestli někdo tvrdí, že ano a Opel to takhle vysvětluje, tak to musí mít svoje fandy za úplný i.dioty.
Neber to prosím jako rýpání? Ale mohl bys mi vysvětlit /nebo kdokoliv jiny erudovaný/ k čemu je stropní madlo řidiči? Za těch X let řízení různých aut jsem nikdy neměl potřebu se ho držet. 8-s
Je to tam kvůli tomu, aby se montážník nemohl splést,kam má madlo přidělat. Na lince jedou praváci i leváci a ten člověk, co to tam montuje to nemusí řešit.
Chápal bych, že to může být kvůli menší odlišnosti aut pro pravostranné nebo levostranné řízení... ale ani levák si nesplete pravou a levou stranu auta, ne? 😄
... mimo jako obvykle. opel pro britanii se jmenuje vauxhall a vyrabi se ve velke britanii, takze se asi tezko spletou. samozrejme je madlo u ridice zbytecne a neni to jen opel astra, kdo ho vpredu u ridice nema. obecne se v evrope montuji auta na miru podle prani zakaznika a bud si jist, ze takovyto detail (kam dat madlo) maji zmaknuti i vyrobci, kteri jedou levostranne i pravostranne varianty na jedne lince. :no:
Jako obvykle jsi zase nic nepochopil. Nepsal jsem o Opelu, ale o Škodovce. Tam máš madla na obou stranách a proto si nespleteš praváka s levákem. 😄 😄 😄
a ja ti pisu, ze se to nesplete ani kdybys to daval jen na jednu stranu a ne na obe strany j ve skodovce. rozhodne neplati tvoje teze, ze se to dava na obe starny kvuli tomu, aby se to nespletlo, ostatne leve a prave madlo bude nejspise jine, nezamenitelne. to je zakladni princip vyroby dilu tak, abys zamezil vzniku vadnych montazi, ale co ja se s tebou vubec namaham...
třeba jen abych neměl nad hlavou děsnou díru 😐 Jako zákazník vidím, že někde mě obrali a něco tam chybí...
A třeba já, když jedu dlouho na dálnici, si ruku na madlo zavěsím, abych nechal ruce trochu odpočinout.
A třeba já, když jedu dlouho na dálnici, si ruku na madlo zavěsím, abych nechal ruce trochu odpočinout.
Kde si došiel k tomu, že sa na astre otvára nádrž kľúčom? A vysvetlí mi niekto, na čo je dobrá smerovka v spätnom zrkadle? Mňa osobne to rušilo aj na Golfe VI aj na Passate B7 (a to s passatom som najazdil cca 80tis za rok a pol a nezvykol som si na to).
divím se tomu vzdycky a podivím se zas.... dat 800 litru za auto nizsi stredni? proc proboha? sak za ty prachy uz se da i u techto kontretnich znacek lovit o kategorii vys. Pred dvema lety jsem vybiral kompaktni kombi, od zacatku se mi libil Megane, v plné výbave s nejsilnejsi motorem bratru 450. Nahazel jsem pro zajimavost to samy do bozske oktavy a buch ho...750. a tak jsem si ji teda nekoupil >😁
U Astry si zase můžete za šest tisíc přikoupit zadní opěradla rozdělená na třetinky… Popravdě trochu přemýšlím, k čemu by to mohlo být dobré. Napadá vás něco?
**********************************… />To snad není možné? To bylo zatmění..nebo co?
Prakticky většina aut lepší třídy , premie mají toto řešení.
Provezete dlouhé předměty , několik párů lyží atd..SKVĚLÉ !!!
Za to OPEL moc chválím..ještě lepší než menší tunel na lyže u Škody. :yes:
**********************************… />To snad není možné? To bylo zatmění..nebo co?
Prakticky většina aut lepší třídy , premie mají toto řešení.
Provezete dlouhé předměty , několik párů lyží atd..SKVĚLÉ !!!
Za to OPEL moc chválím..ještě lepší než menší tunel na lyže u Škody. :yes:
jo, take me to pobavilo, obcas se hodi mit moznost prostrcit stredem dlouhy predmet a zaroven stale moci prevezt ctyri lidi. kdyz sklopim tu 40% cast v octavii (nebo treba i u me v passatu, tak na tu zbylou 60% cast uz dva normalni lidi nedam.
jinak treba to slovni hodnoceni, ze astra ma prumerny kufrik 540 litru zatimco octavia ma ohromnou diru 610 litru (nebo jak to tam presne formuloval autor) mi prijde usmevne. to je samozrejme viditelny rozdil, ktery dela necelych 13%. tedy zadne drama.
ostaten, opet cely test je psan formou jakehosi napinaveho souboje. nesmyslne.
jinak treba to slovni hodnoceni, ze astra ma prumerny kufrik 540 litru zatimco octavia ma ohromnou diru 610 litru (nebo jak to tam presne formuloval autor) mi prijde usmevne. to je samozrejme viditelny rozdil, ktery dela necelych 13%. tedy zadne drama.
ostaten, opet cely test je psan formou jakehosi napinaveho souboje. nesmyslne.
Citam si clanok, a na fotke Rapid?
Uz som si myslel, ze tam stoji Rapid, na tejto fotke Octavia zozadu nevypada nic moc.
[odkaz]
Uz som si myslel, ze tam stoji Rapid, na tejto fotke Octavia zozadu nevypada nic moc.
[odkaz]
Tak na té fotce zrovna vypadá Octavia velmi dobře a s Rapidem by si ji mohla splést leda moje babička, nic ve zlým. Možná z jiných pohledů ano, ale tady, a kombík?
ta Astra nemá ruční brzdu! :no:
Ádo, pokud by sis prostudoval ceník nové Astry, věděl bys, že Opel to u ní vyřešil tím nejlepším možným způsobem - el. P brzda je standardem jen u nejvyššího stupně výbavy, u nejnižšího se nenabízí a u těch zbylých je za příplatek. Přesně tak to má být, každý si svobodně vybere podle svého uvážení. Volkswagen by si u Golfu měl vzít příklad! :-!
Ádo, pokud by sis prostudoval ceník nové Astry, věděl bys, že Opel to u ní vyřešil tím nejlepším možným způsobem - el. P brzda je standardem jen u nejvyššího stupně výbavy, u nejnižšího se nenabízí a u těch zbylých je za příplatek. Tak to má být, Volkswagen by si u Golfu měl vzít příklad! :-!
A dá se u nejvyššího stupně výbavy zvolit ruční brzda? Nebo je lanko, elektromotor a naviják nutným zlem?
Od pátku 29.4.2016 funkční CZ konfigurátor na Astru HB a ST.
Jelikož jsem nedávno objednával novou Oktávku, tak mám docela srovnání...
Astra hatch v podobné výbavě jen o asi 50000,- levnější než Oktávka limo. Sice má Astra víc výbavy, která je pro mě balast, ale zase jsem u Opelu nenašel adaptivní tempomat. Nevíte jestli ho nabízejí ?
Astra hatch v podobné výbavě jen o asi 50000,- levnější než Oktávka limo. Sice má Astra víc výbavy, která je pro mě balast, ale zase jsem u Opelu nenašel adaptivní tempomat. Nevíte jestli ho nabízejí ?
[odkaz]
Zajímavé je, že v té dynamice opravdu Octavia vede v 0-60mph, ale v pružnosti je to čím vyšší rychlost, tím víc ztrácí - na 3 ještě vede, na 4 už je těsně poslední a 5 a 6 dominuje jasně Astra, zatímco oba dvoulitry jsou srovnatelné... asi se prosadí těch +8kw?
Zrychlení na jednotlivé stupně nevypovídají o absolutním zrychlení jakého je auto schopno dosáhnout, nejlepší zrychlení 50-70 mph by třeba 308 nebo Octavii vyhovovalo na 3 st. nebo 4 st., 6st je pro ně vyloženě dušení ve vlastní šťávě. Nejlepší jsou měření kde se udělá 0-200 km/h s maximálním využitím potenciálu motoru a převodovky a odečtou se časy po 10 km/h. Pak se i ukáže jaké je pružné zrychlení (s řazení optimálních převodů u toho či onoho auta) třeba 80-120 nebo 140-180. Z tabulky je vidět, že Octavia i 308 mají delší převody než Astra, viz otáčky při dálničním limitu. A navíc biturbo v Astře táhne z nižších otáček než jedno turbo v Oct a 308. Takže měření na jednotlivé stupně je o ničem, resp. vypovídá o dynamice na daném převodu při daném rychlostním intervalu, ale o absolutní dynamice nevypovídá vůbec nic. Trochu to připomíná když redaktoři takto měří podobně výkonnou atmosféru a turbo, v pružném zrychlení na konkrétní stupeň atmosféra vždy prohraje ale celkově může být dynamičtější atmosféra, u turba a biturba je to podobný problém (momentová charakteristika biturba je ještě plošší a tudíž dobrý předpoklad pro zrychlování na daný stupeň z nízkých otáček, ale stačí turbo vytočit a vše může být jinak). Takže závěry bych dělal až někdo proměří celé rychlostní spektrum s řazením. 2.0 TDI 110 kW má mezi 3300 a 4200 ot. prakticky stále 160 a víc koní, takže pokud ji řidič drží při zrychlování v tomto rozmezí otáček, tak je jenom otázka jestli reálné hodnoty výkonu biturba jsou v nějakém pásmu ještě vyšší nebo ne. Pokud ano a bude toto rozmezí využito pro optimální řazení, tak Astra dvoulitry přejede.
[odkaz]
[odkaz]
Osobně tak nějak neřeším kdo vyhrál.Ty věci jsou v hodně věcech subjektivní, takže pryč jsou doby, kdy mne to nadzvedávalo ze židle.
Osobně si to přečtu a vyhodnotím dle svého, myšleno tak, jaké parametry jsou pro mne důležité .Vždyť třeba vzhled, velikost kufru lze dát stranou, body neřešit.To samé pružnost.Jasně že v tom je Astra lepší, ale věřím že motor to co je v O3, zcela určitě stačí a je taky hodně dobrej.Bavíme se v módu obyčejných aut.Prostě si udělám svůj obrázek, není potřeba se vztekat, že redaktor to vidí jinak.A co on vyhodnotí jako hodně dobré, může být pro mne dostatečné, nebo nevyhovující.
Ohledně podvozku, tam mne hodně překvapuje, jak to "prý" vylepšily.No moc tomu nevěřím.Teda raději jinak, věřím, ale nevěřím že to je dostatečně pohodlné.Tam se člověl imho musí prostě svézt sám.Protože co je pro někoho pohodlné a tvrdí že to netluče, druhý zjistí že to pohodlné není a že to stejně tluče.Možná méně, ale tluče.Není nad vlastní zkušenost.Tož tak. 😄
Osobně si to přečtu a vyhodnotím dle svého, myšleno tak, jaké parametry jsou pro mne důležité .Vždyť třeba vzhled, velikost kufru lze dát stranou, body neřešit.To samé pružnost.Jasně že v tom je Astra lepší, ale věřím že motor to co je v O3, zcela určitě stačí a je taky hodně dobrej.Bavíme se v módu obyčejných aut.Prostě si udělám svůj obrázek, není potřeba se vztekat, že redaktor to vidí jinak.A co on vyhodnotí jako hodně dobré, může být pro mne dostatečné, nebo nevyhovující.
Ohledně podvozku, tam mne hodně překvapuje, jak to "prý" vylepšily.No moc tomu nevěřím.Teda raději jinak, věřím, ale nevěřím že to je dostatečně pohodlné.Tam se člověl imho musí prostě svézt sám.Protože co je pro někoho pohodlné a tvrdí že to netluče, druhý zjistí že to pohodlné není a že to stejně tluče.Možná méně, ale tluče.Není nad vlastní zkušenost.Tož tak. 😄
Určitě Astra udělala veliký skok od minulé generace, ale je tam pár věcí, které by mě asi dost odrazovaly od koupě : pouze dvouletá záruka na celé auto (byť se dá dokoupit delší na motor a převodovku). To asi germáni své kvalitě moc nevěří, když nenabídnou delší záruku jako spousta jiných automobilek. Ale ještě pádnějším důvodem by byl ten naprosto ošklivý a nesmyslný držák na středovém panelu. Když jsem to viděl v Astře na Autoshow tak jsem si nejdřív myslel, že to je víko nějaké schránky, než jsem zjistil, že to je napevno a nic s tím nejde dělat. Nejsem si jistý, ale myslím, že je to ve standardu a nic jiného místo toho tam nejde dát, maximálně držák na mobil. V reálu to vypadá strašně. Jinak Astra je pěkná, až na předek, ten mi přide prostě divnej. Ale design je věc subjektivní pro každého.
Nic proti Octavii, ale Astra se mi osobne zda sympatictejsi, mel jsem pred lety nejakou dobu astru rok 2010 z bazaru a byl jsem s ni spokojen, predevsim se spotrebou.
škoda je aut😲pel *** a bude ještě větší.zabýváte se debilovinami-posuzujte zpracování korozivzdornost-opely jsou rezavé krabice-kolikm je rezavých škodovek a funkčnost po letech